/spanien/barcelona/forum/25804.aspx/spanien/barcelona/forum/25804.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid Ronaldo9#
2005-07-11 23:08
Ämne: Jag kolla idag på Tu....
nej jag tror det är bluff....
det är så många rykten hit o dit...
tror ni har kvar Ronaldinho länge,han är älskad av fansen,tränaren,presidenten och han har vunnit Ligan me Barca så han har ju ingen anlednig att flytta till kalla England...
Barcelona Kristian
2005-07-12 00:41
Aubri:

Förstår din oro, men tycker du har fått det helt fel. Visst kan Danmark respektive Asien turnén innehålla uddlösa och svaga motståndare. Dock är detta chansen för Rijkaard att spela in de yngre förmågorna i truppen. Sedan kan jag absolut inte hålla med dig om att vi ska spela mot svagt motstånd. I Cadiz turneringen kommer Barcelona att förutom Sevilla, möta Cadiz(La Liga) samt ytterligare ett Europeiskt lag. Sedan möter vi mycket starka Betis i ett dubbelmöte i Spanska Supercupen för att sedan ta sig an Juve.
Med andra ord, två tuffa matcher i Cadiz, två tuffa matcher mot Betis samt en mot Juve. 5 hårda matcher på försäsongen är inte illa!
Pep Guardiola
2004-11-11 17:27
Redaktionen

Jag saknar lite på denna sidan. Kort sammandrag om Barças historia. Likaså Camp Nous. Skulle vara tacksam om detta skulle dyka upp inom snaraste framtiden.

Vill dessutom tacka för det fantastiska arbete ni lägger ner på denna sida. Tack.

Sen undrar jag om det dyker upp någon ny design snart?
Inget fel på den nuvarande. Men den har väll hängt i ett bra tag?

Tacksam för svar på mina frågor.
Real Madrid Mohammed
2004-11-11 17:04
Sonde och Pelayo

Jag förstår er frustration i att Xavi och Puyol inte ens finns bland de nominerade till priset, men jag tror att årets pris baseras mycket på EM. De internationella stortuneringerna "snor" alltid dessa prisutgivares uppmärksamhet och fascination (på något sätt). Efter senaste VM:et vann Ronaldo både FIFA:s världens bästa spelare och France Football:s Europas bästa spelare, detta efter att ha gjort ett bra VM. Men Ronaldo spelade nästan ingenting under våren 2004 och var skadad en stor del av hösten samma år. Han gjorde endast sju bra matcher i VM och därmed vann både priserna. I år skulle det inte förvåna mig on någon grek vinner priset.

Detta förklarar fortfarande inte varför Puyol och Xavi inte ens är nominerade, dessa två som varit outstanding hela året, förutom i landslaget vilket kanske är det som är orsaken.
Real Madrid Ronnie
2005-07-11 23:52
Tycekr synda om Barças tre stora talanger (Messi, Iniesta och Motta) alla tre konkurerar med några av Europas och världens bästa spelare. I många andra klubbar hade Iniesta och Motta varit ordinare. Ett tag var ju Juventus ute efter Motta och det säger ju en del. Hoppas nu bara att Motta spelas in och att Iniesta får speltid så att han inom något år kan ta över efter Deco. Messi är ju inte så orolig över, är säker på att han kommer blomma ut under året och nästa år tagit Guilys plats, om inte i år!
Barcelona Ronnie
2005-07-11 23:52
Tycekr synda om Barças tre stora talanger (Messi, Iniesta och Motta) alla tre konkurerar med några av Europas och världens bästa spelare. I många andra klubbar hade Iniesta och Motta varit ordinare. Ett tag var ju Juventus ute efter Motta och det säger ju en del. Hoppas nu bara att Motta spelas in och att Iniesta får speltid så att han inom något år kan ta över efter Deco. Messi är ju inte så orolig över, är säker på att han kommer blomma ut under året och nästa år tagit Guilys plats, om inte i år!
Barcelona Kamelen
2005-07-11 23:04
{Riquelme/Alexb}
Se länktips.
Barcelona Messí
2004-11-11 15:52
Ämne: "Ronaldinho, De....
Om man tänker efter så är det egentligen bara Ronaldinho från Barca.

Deco spelade i Porto förra säsongen och det är nog mest därför att han är nominerad. Henke spelade i Celtic, Giuly i Monaco och Etoo i Monaco.
Pep Guardiola
2004-11-11 19:10
Frank Rijkaard får ett förbättrat kontrakt.
Pep Guardiola
2004-11-11 18:57
Redaktionen

Det gör jag med glädje:)
Barcelona Blaugrana_1899
2004-11-11 21:45
http://www.goal.com/NewsDetail.aspx?idNews=32496&progr=3

YES !
Barcelona Gabriel
2004-11-10 22:11
Alltid roligt att se att vi är favoriter till att vinna mästerskap och så vidare, men jag vet inte om jag gillar att Barcelona är favoriter.
Det kan ta på spelarna och det är inte bra. Det bästa är om vi struntar i alla sånna skriverier och bara fortsätter att köra på. Hoppas det!

Robinho

Jag tycker det vore ett grovt misstag at köpa robinho nu eftersom han är väldigt ung, kostar mycket pengar och har ingen intenationell erfarenhet ute i Europa.
Sydamerikaner som gått direkt från Sydamerika till spel i Barca har sällan lyckats det har vi flera exempel på. Däremot snna som gått till lite mindre klubbar i europa för att genom det viset lära sig skillnaden i spelsättet i Europa från Sydamerika så har dom lyckats mycket bättre. Även om den spanska ligan är väldigt offensivt likt den brasilianska så finns det många och stora skillnader.

Men detta betyder inte att jag skulle vilja se Robinho spela för Real Madrid. Robinho har potentiall att nån dag bli en av dom bästa spelarna tror jag. Men inte från ett sått stort steg på en och samma gång. Man måste ta steg för steg.

Och sen Madrientes. Reklam på tröjorna för barca är en mycket allvarligare sak än om Real Madrid köper Robinho eller ej. Real Madrid är intresserade av nästan alla känns det som, ungefär com Chelsea. Däremot så har aldrig Barcelona haft reklam på tröjorna vilket gör oss så speciela från andra. Jag ställer mig negativt till detta förslaget men om det skulle hjälpa oss på den långa vägen så är det iofs bara bra. Jag litar på Laporta.
Men detta med hur allvarligt det är med reklam på tröjorna för Barcelona är inget som real madrid fans kan förstå.

PS.. Vadå skryta om första platsen. Han säger ren fakta bara. Det gör ont jag vet det. Men acceptera det!
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-11-11 18:36
Mohammed,

Men om man baserar aktuella röstningsförfaranden på mästerskapet, vad gör då Beckham, Raúl, Zidane, Kahn som knappast kan sägas ha det bästa av mästerskap i ryggen? Och, framförallt, vad gör då Ronaldinho där?

Det är en vanlig fördom (tror jag) att man går mycket på vad man uträttat i landslagströjan. Om man beaktar Puyol där så uträttade han över förväntan med tanke på omständigheterna. Han spelades in som vänsterback på en position som han kände sig okomfortabel med (kommer Ni ihåg Iñaki Saéz mina vänner?) men tyckte ändå han hade mest vilja och kämparglöd när hela Spanien vek ner sig (mot Portugal i det hemska EM-mästerskapet). Xaví fick som bekant inte en enda spelminut trots att hans form då inte var mycket sämre än den är nu - och då har han ändå konserverat den sedan i stort sett hela förra säsongen frams till nu.

Min poäng är den att detta är spelare som alltid är bra, alternativt har en mycket hög lägstanivå vilket förmedlar en bild av dem som fortfarande mycket bra. Deras enorma förra säsong, deras höststart motiverar dem bägge till denna lista, och det är inte (tror jag) fråga om vad de uträttat i mästerskapssammanhang eller landskamper (annars kunde man ju stryka väldigt många namn från listan).
Jag tror det är som någon tidigare skrev: "Hade de bara varit engelsmän..."
Barca_Best
2004-11-12 06:35
Kolla länken: Eto'o blir spanjor

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=341336&previousRenderType=2
Barcelona Patrik
2005-07-11 22:01
Ronaldinho_barca

Det stämmer nog inte att vi ska förstärka med minst en spelare till.

Jag tolkar det som att förstärkningar inte är uteslutet eftersom man aldrig vet vad som kan hända.
Pep Guardiola
2004-11-11 17:03
Messí

Ludovic Giuly har fått oförtjänad kritik. Erkänner att även jag har kritiserade honom. Men efter matchen mot Deportivo är jag såld. Giuly var mycket bra i den matchen. Han kom in i matchen tidigt. Fick ytor att löpa i precis som mot Racing och Sevilla.
Barcelona Patrik
2005-07-11 22:01
Ronaldinho_barca

Det stämmer nog inte att vi ska förstärka med minst en spelare till.

Jag tolkar det som att förstärkningar inte är uteslutet eftersom man aldrig vet vad som kan hända.
Barcelona Sonde
2004-11-11 17:37
Mohammed: Jag kan förstå hur du tänker angående Puyol och Xavi och det är verkligen synd att 90% av uppmärksamheten riktas mot Mästerskapen. Men om nu dessa män (de som röstar syfar jag då främst på) har lagt ner all sin tid på EM borde verkligen fler defensiva spelare finnas med. EM om något bore bevisat vad som egentligen är viktigast. Grekland hade 0 (,0000000000000) i allt vad anfallspel heter. Det borde då logiskt sett vara det året då defensiven tar hem de stora priserna, men icke. Vad spelar det för roll om Puyol tar hand om ett helt försvar när det är Beckham som kommer i tidningarna?

Jag hade i alla fall förhoppningar om att backar skulle få mer utrymme i media osv efter EM. Det visade sig vara helt fel.
Pep Guardiola
2004-11-11 15:39
Puyolinho

Hoppas han vet vad han gör Rijkaard. Nu vet vi inte hur det gått för Damía på träningarna och i matcherna med Barça-B.
Sen hoppas jag att Rijkaard vet vad han gör när han låter Oleguer fortsätta som mittback. Tyckte han var bättre än Marquez i början av säsongen men nu har han agerat mer och mer osäkert. Marquez har varit betydligt bättre när han tog steget upp i banan. Kanske skulle det vara dumt att flytta ner Marquez.
Pep Guardiola
2004-11-11 17:14
Xavi har sagt sitt om mittfältskolegan Deco.
"Han ger så mycket till laget. Han är en utav de mest kompliterade fotbollspelarna jag någonsin sätt här." Lovorden fortsätter..."Jag tror att han har överraskat alla med det hårda arbetet han gör. Han har mycket nyttig erfarenhet...trots det är han fortfarande ung."

FCBarcelona.com
Spanien Pelayo (A.K.A 14-79)
2004-11-11 16:31
Sonde,

Nja, det är väl snarare inte bristen på defensiva förmågor (även om den också är påtaglig) som upprör. Det är väl snarare vilka som är MED, vilka som INTE borde varit med och vilka som BORDE varit med.

Att spelare som Xaví och Puyol inte är med medan Kahn, Beckham, Zidane och Raúl samtliga är med upprör mycket.
Barcelona Sonde
2004-11-11 16:05
Pelayo: Jag reagerade också på detta. Var på väg att skriva någonting riktigt långt och dumt i notisen innnan jag hindrade mig själv. "Experternas" ständiga utfrysning av defensiva spelare i såna här sammanhang är ett mysterium.
Pep Guardiola
2004-11-11 16:10
Puyolinho

Självklart får vi inte glömma Xavi. En helt underbar spelare som varit Europas bäste mittfältare denna säsong. Xavi slår inte bort många passningar. Hittar alltid lediga spelare.
Han spelar med hjärnan, han låter bollen göra jobbet, han spelar som man ska spela helt enkelt. Smart inte dumdristigt. Killen är ju i sitt livs form!

¡Forza Barça!
Barcelona Puyolinho
2004-11-11 16:06
Pep Guardiola
Vi får nog inte glömma Xavi när det gäller framgången !
Men presic som du säger trion där bak är en väldigt stor del till att det har gått så bra !
Pep Guardiola
2004-11-11 15:52
Puyolinho

Vi är nog överens om Marquez. Han kanske inte motsvarade förväntningarna hösten 2003. Sen gör han precis som hela Barça en helt underbar vårsäsong. Den formen har han hålt i och gör bra insatser varje match. Många säger att Xavi, Eto'o och Ronaldinho, plus alla andra offensiva spelare, är nyckeln till framgång. Men den defensiva trion Puyol, Marquez och Valdes har alla gjort sin bästa säsong i Barça i karriären.
Marquez har denna säsongen växt ut till en riktig klasspelare och motsvarar fjolårets förväntningar.
Barcelona Puyolinho
2004-11-11 15:34
Damiá i startelvan Och Ronaldinho har lite skott träning !
Barcelona Kharles_Puyol
2004-11-10 22:59
Ämne: Ämne: Tycker ....Tacchinardi.. tja, varför inte. Hellre honom än Dacourt eller Torrado.. Edu kanske inte skulle varit fel.. Eller den här Fabian Ernst från Werder Bremen.. låter intressant.

Men jag håller inte med dig om att det är stora luckor i backlinjen. Marquez ska spela jämte Puyol och tillsammans så är de nog la ligas bästa mittbackspar.. Gio har spelat upp sig, men Oleguer och Belletti må vara ojämna, ok. Men när hela laget jobbar i defensiven så som i Barca så spelar det inte så stor roll, 20-5 i målskillnad hittils är allt annat än illa.

Edit:

Totalt 13691 inlägg.
Just nu: 45 inloggade.

Var är alla..?
Barcelona Sonde
2004-11-11 16:45
Pelayo: Jo visst är det synd att en hel del självklara spelare saknas, men den diskussionen uppstår alltid. Vad som däremot sällan diskuteras är den ständiga frånvaron av framförallt backar.

För att dra ett exempel, Aftonbladet (kanske inte den mest kunniga tidningen) gjorde ju som bekant en lista med de 30 bästa spelarna för inte så länge sen. Till alla blårödas glädje fanns våran Dinho högst upp, men Puyol återfanns inte förrän på 30:e plats. Sist med andra ord. Och med den ärofyllda platsen var han ändå den 3:e bästa mittbacken på hela listan. Utöver det fanns 3 ytterbackar och 2 (eventuellt 3 om man räknar Beckham)renodlade defensiva mittfältare. Med andra ord: 8/30 spelare var spelare med 90% defensiva intruktioner. Tragiskt. Jag tycker vi döper om listan till "Världens mest välkända fotbollspelare".
Barcelona Garrincha.
2005-07-11 22:49
Ämne: Garrincha

De få g....
Vi verkar ju ha ungefär likadan syn på saken, det jag reagerade över var att över hälften av de som röstat i "Poll of the day (week, month, year)" ville se Messi i startelvan, vilket jag antog skulle vara på Guilys bekostnad. Och det ser jag ingen grund för, vi är inte Inter eller Tottenham, vi gör oss inte av med spelare bara för att dom inte är några frälsare första säsongen, vi ger dom en chans till att visa sitt värde. Eller det vill jag åtminstone tro. Därför blir jag lite komfunderad när alla helt plötsligt vill ha honom ersatt av en 18 åring utan någon som helst A-lags rutin.
Barcelona Garrincha.
2005-07-11 21:10
Jag förstår inte hur alla kan tro att ett lyckat U-20VM innebär att man är bra nog för spel i startelvan. Visst han kanske har utvecklats en hel del det senaste halvåret, vilket inte vore konstigt i hans ålder, men kommer ni inte ihåg de inhopp han gjorde under säsongen? Vissa gånger rörde han knappt bollen, även om man till hans försvar måste säga att han fick sparsmakat med speltid. Fotboll handlar om så mycket mer än ett bra steg och lite finter på registret, Guily är en mycket bättre fotbollsspelare, kanske inte rent tekniskt men mentalt. Däremot är jag helt för att han får ökad speltid, gärna 15 min varje match. För han kommer att bli riktigt bra, därom råder det ingen tvekan.
Annons: