/spanien/barcelona/forum/258.aspx/spanien/barcelona/forum/258.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Reymar
2017-01-11 20:32
@Barca4life98:

Cillessen ska alltså starta som nyss kommit tillbaka från skada.. Vem minns inte Alaves matchen när han släppte in två enkla mål. Varför inte bara starta med din första målvakt i säsongens första final? Sen kan jag inte minnas senast Rafinha startade en match, känns som att det är en ny mittfältare bredvid Busq och Iniesta, faktum är att vi startat med fyra olika mittfältare i dom fyra senaste matcherna ingen kontinuitet överhuvudtaget.
Barcelona Meneysuarez91011
2017-01-11 20:27
Inte sett mycket av Cillessen innan, så jag har egentligen inte en så värst stor koll på vår andre målvakt. Att han startar idag gör mig lite förvånad, men samtidigt glad. Ter Stegen har tyvärr gjort mycket konstigt.. konstiga passningar, och leker Neuner lite för mycket kan man tycka. Bra på fötterna är han, men tror sig vara mycket bättre än vad han egentligen är. Är detta en petning tro? Eller vilar LE faktiskt vår förstemålvakt i en sådan viktig match? Nån med mer kött på bena angående Cillessen som kan ge sin bild av honom som målvakt? Vore kul att läsa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona J, Bottom
2017-01-11 20:27
Fattar still nada varför Cillesen värvades för så hög summa när man kunde gå på betydligt bättre och billigare målis
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MrKnowledge
2017-01-11 20:14
Mkt fin elva!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-01-11 20:11
Barca line up; Cillessen, Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Iniesta, Busquets, Rafinha, Messi, Suarez, Neymar #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-01-11 20:11
Några korta rader om det som Barcelonas relativt nytillträdde (september) CEO OScar Grau sa idag;

1. Budgeten och spelarköp

Inte oväntat att det inte finns pengar kvar i årets transferbudget eftersom klubben värvade Gomes som ett "market opportunity".

Till detta kommer det faktum att klubben ff ligger kvar med samma sponsorpengar (cirka €35 miljoner) denna säsong och de nya avtalen med NIKE och Rakuten kommer igång först nästa säsong. Dessutom finns den nya lönen för Suárez samt den fortsatta kampen med skulderna vs Espai Barca.

2. Messis nya kontrakt. "vi vill förnya, men måste prioritera"

Av samma anledningar som ovan har klubben inte råd att redan nu förnya Messis kontrakt redan nu då den nya lönen innebär en enorm kostnadspost - i storlek med den en värvning av Cañcelo skulle kosta faktiskt.

Det intressanta är att Grau´s ord är något motstridiga till det Bartomeu sa för en månad sen: "Messi kommer förnya förr eller senare".
Minns när Mestre(?) ifrågasatte varför Messi skulle ha nytt kontrakt vartannat år... Messis replik - Han kan inget om fotboll. Kanske samma visa nu, Grau är nämligen gammal handbollspelare... :-)

Det blir nog som med Neymar, det kommer ske till sommaren efter mååånga spekulationer.

3. Att klubben bett spelarna att inte uttala sig om domarna framöver

Tja, om inte klubben försvarar spelarna så måste de ju göra det själva, särskilt när nivån och insatserna skiljer sig från lag till lag och där de mest uppenbara situationerna förbises. Förhoppningsvis kan klubben hitta ett bättre förhållningssätt och kommunicera bättre med fansen kring vilka åtgärder de tas.
De är snabba att lägga upp kommunikéer när det gäller åtal mot presidenter osv, kanske kan de lägga samma krut på det sportsliga...

För övrigt är jag frisk igen och det kommer nog att dröja till nästa inlägg. Visca!
Barcelona Barca4life98
2017-01-11 20:08
El Pistolero Jag har varit inne på vad Neymar JR skrev, 3-4-2-1 hade passat oss mycket bra med dagens trupp. MAtS - Mascherano, Pique, Umtiti - Rafinha, Iniesta, Gomes, Alba - Suarez, Neymar - Messi Så här borde det se ut i defensiven. Sen kan man variera det med ett 4-3-3 också. Alba kan sjunka ner. Gomes och Iniesta skulle klara sig på mitten med 3 mittbackar bakom sig. Busquets är för seg helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-11 20:02
Jo men Messi vill inte spela på mittfältet utan centralt i anfallet. Det är dock inte endast gomes som drabbas utan Suarez med för den delen och mittfältet överlag. Suarez gör allt för att försöka hinna och täcka upp på högerkanten. När vi väl ska ställa om till offensiven så saknar vi spetsen där uppe. Mittfältet dras isär och vi blottar oss centralt. Vi bör börja spela med 3 mittbackar och 4 mittfältare, stärker oss på bägge lagdelarna samtidigt så får Messi den fria rollen. Vi använder oss som sagt inte av ytterbackarna i dagens Barcelona ändå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-11 19:58
[QUOTE=Barca4life98]El Pistolero Tack! Äntligen någon som förstår vad jag har skrivit om i ett år snart. [/QUOTE] Hehe. Det saknar logik för mig att vi inte har en högerytter på plan. Trippelåret befann sig Messi ofta till höger o bredda. Inte längre.... Skrev det i somras o gör det igen, vi har ett större behov för en HY än en anfallare. Värvningen av Paco skulle uteblivit, vi skulle behållt Munir o värvat en HY istället. Neymar-Suarez-Douglas Costa (eller ngn annan fin ytter) Iniesta-Busquets-Messi
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-11 19:40
Iniesta70

Varför inte pröva en gammal oturströja som snuttefilt, istället för att köra huvudet in i kudden som pojkrumspedagogik. Hur som helst, händerna på täcket om Barca vänder på det ikväll...
Barcelona Iniesta70.
2017-01-11 19:36
Katalano

Vem vill du se bredvid Iniesta ikväll? Denis? Rafinha? Eller har du något ess i rockärmen? Eller är det Rakitics tur?
Barcelona Barca4life98
2017-01-11 19:32
El Pistolero Tack! Äntligen någon som förstår vad jag har skrivit om i ett år snart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-11 19:32
Kan någon förklara vitsen med att ha en HCM om Messis utgångsposition numera är HCM i matcherna? Det blir alltså Messi som står på Gomes yta och briljerar som ingen annan medan Gomes till ingen nytta står i skuggan av Messi. Förstår ni vad jag menar? 1. Kritiken mot Gomes blir orättvis när han spelar på samma position som Messi o inte kan göra något 2. Vi har ingen högerytter som hotar på plan. Det är taktiskt kalle anka-nivå. Vill Lucho ha det så här eller vad är det frågan om? Är han så dum? Om Messi ska ha en utgångsposition på mittfältet idag så MÅSTE vi ha en högerytter på plan, annars blir det som att spela med 10 man.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-01-11 19:18
Kröjjf

Tack för en trevlig läsning igår kväll, ja, idag också såklart. Vill bara säga att "kodningen" har börjat, synd bara att mina pusselbitar inte riktigt passar. Men jag håller utkik efter fler " bitar" att pussla ihop:)

Bollinnehavet

Om du har problem med Barca och siffror så kan jag tyvärr inte hjälpa dig, finns ju ingen att "tjuvtitta " på för mig . Jag rekommenderar Xaviesta, han kan nog sudda ut och göra rätt.

Den vise mannen

Om det går riktigt, riktigt illa så kan man byta ut kudden mot en saccosäck:)
Barcelona El FenómenoR9
2017-01-11 19:00
För ett par år sedan hitta jag ett youtube klipp på en artikel, skriven av en argentinsk journalist som var bosatt i Barcelona och den handlar om Messi. Den är på spanska, har velat dela med mig av den men är inte så bra på att skriva och ännu svårare att översätta för mig. Den är så vacker! Hitta det här klippet som är översatt från spanka till engelska. ÄNTLIGEN kan jag dela med mig av den! Hoppas ni tycker om den :) Ett litet ljus i mörkret för oss cueles. Visca Barca!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona J, Bottom
2017-01-11 18:53
Hur blev vi klubben som lever på att skapa egna talanger som anpassar sig och blir världsspelare till en köpeklubb som inte lyckas speciellt bra heller. Fan vi håller på o tappar vårt identitet, det Barca står för och vi håller på och blir det vi hatar, det vi tycker är skamligt med andra ord vi håller på o blir "real madrid",
Postat via SvenskaFans-appen
Tiki-Taka
2017-01-11 18:11
Bartomeu...den råttan tsm med Rosell har kört ner denna vackra klubb i botten! Hoppas dessa cancersvulster lämnar denna klubb snart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2017-01-11 17:45
Att vi måste sälja för att kunna värva i januari är väl iof inte så konstigt då vi alltid bränner hela budgeten på sommaren. Det där ang. Messi lät ju däremot oroväckande...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2017-01-11 15:57
Det är inte tränarna som värvar, har ni verkligen inte lagt märke till det ännu?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-11 15:24
El Jefe Mendes har ett fast grepp om oss nu. Alla leker med Bartomeu.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El_Jefe (Heisenberg)
2017-01-11 15:21
En sak jag inte förstår. Om nu LE ska lämna efter säsongen, varför har vi gjort klart med Cancelo? Vilken tränare har givet sitt okej till det? Låter, i vanligt ordning, helt vanvettigt. Alltså varför?
Barcelona Katalano
2017-01-11 14:47
DizzLow

med den fotboll som Lucho spelar så förstår jag den slutsatsen som BeIn sports drar gällande mittfältsuppsättningen, med 2 defensiva mittfältare. Däremot vill jag inte se 2 defensiva mittfältare i barca, utan jag vill ha ett mittfält som styr bolltempot i matcherna.

Gällande uppspelen ur motståndarnas press så kan en av de centrala mittfältarna kliva ner i planen för att ge ytterligare alternativ så är det löst.

När det gäller det defensiva så anser jag att man inte behöver 2 defensiva mittfältare om laget pressar tillsammans. idag gör vi inte detta och då blir vi blottade bakåt. men det är bara en taktisk förändring som behövs och med en annan tränare än Lucho så kan vi f ordning på detta och ändå behålla vår identitet som ett lag som spelar ut våra motståndare på mittfältet. Det är detta man offrar genomm att ha 2 defensiva mittfältare istället för 2 bolltekniska sådana. Dessutom är Busquets också en spelfördelare.
Barcelona DizzLow
2017-01-11 14:26
Goddag mina Barca bröder!

Jag blev väldigt förtjust över att se bein Sports sändning av villarreal - Barca matchen. Förutom den underbara matchen, vill jag ge en applåd över deras taktiska analys av Barca, när dem är under hög press på egen planhalva, och när dem hamnar under kontringar.
Det dem lyfte fram som dem gemensamma nämnaren var nämligen vår mittfältsformtion. Experterna ansåg att vår defensiva mittfältsposition borde från en till två dvs att vi istället spelar 4-2-3-1, och därmed bildar ett start centralt block a la:

Pique - Umtiti
Busquets - Mascherano

Dels: för att vi blir lättlästa när vi ska spela oss ur pressen å att Busquets inte är atletisk nog att klara spelet mellan försvar och mittfält själv.
Vidare ställde experterna frågan om Barca skulle klara sig med bara en spelfördelare på mittfältet, i detta fall Iniesta? Svar: Ja, både Messi å Neymar ses också som spelfördelare, samt offensiva ytterbackar som assisterar från kanten.

Vet inte hur det skulle funka i praktiken men en intressant diskussion i att ta bort en spelfördelare, för att säkra med en deff mitt.
Barcelona Bollinnehavet
2017-01-11 14:23
Så vi måste alltså sälja för att kunna värva? Ja det var ju ett oväntat resultat när man köper spelare man inte behöver i Paco, Gomes och Digne för dryga 800 miljoner kronor. Tänk er om vi hade haft Munir (minst lika "bra" som Paco), Samper (inte lika bra som Gomes men La Masia och gratis) och Grimaldo (minst lika bra som Dinge). Och 800 miljoner på kontot.

Jag vill ändå tillägga att jag inte har dömt ut någon av de tre nämnda nyförvärven. Paco kan mycket väl få det att lossna och bli en fullt duglig truppanfallare för oss. Gomes kan bli svinbra. Digne är redan nyttig i truppen i och med att Alba spelar skit ibland. Men det hade å andra sidan Grimaldo också varit. För det är snarare så att jag fördömer "försäljningarna" av våra talanger. Munir, Grimaldo och Samper är alla från våra ungdomsled men Lucho verkar vara besatt av att trolla varenda en culé världen över med sin behandling av ungdomarna.

Det enda köpet jag kan förstå där är Gomes med tanke på att han är bättre än vad Samper är idag. Men å andra sidan, behövde vi verkligen en till mittfältare? Det kanske vi behövde så jag får väl acceptera det köpet då kanske.

Men är Digne 160 miljoner kr bättre än Grimaldo? Är skillnaden mellan Paco och Munir värd 300 miljoner? Absolut inte!

Men nu får vi sälja för att kunna värva. Bra jobbat, idiotjävlar!
Förra året hade vi inte råd med Nolitos utköpsklausul från Celta. Nu har vi väl inte råd ens med en 34-årig Srna på fri transfer.

Vad skiljer oss från andra klubbar?
Barcelona Katalano
2017-01-11 14:19
@El Pistolero #9:


Ja, utöver de spelare du nämner så har vi även någon mittfältare vi kan släppa i sommar.
När man tänker på nyförvärv och på messi så är det faktiskt så att även om vi värvar in 3 st världsklasspelare så kommer de inte att göra lika mycket nytta som Messi klarar av själv. precis så bra är han. han är playmaker, bygger anfall och gör dessutom mål själv.Han höjer sitt lag något enormt och om han skulle lämna så skulle helt plötsligt klubben han går till vara favoriter till CL-titeln.

------------------------------

Inför matchen ikväll så är jag ovanligt pessimistisk vilket till största del beror på att jag saknar förtroende för LE och att han kan få laget att spela bra fotboll. Athletic är ett starkt lag, speciellt i just cupen där de tillsammans med oss har flest titlar i Spanien. Tidigare säsonger så har jag haft fullt förtroende för att laget ska vända på alla underlägen, om det så stog 0-3 inför en returmatch.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-11 13:57
[QUOTE=Katalano]Vad i...? Försöker man skrämma iväg Messi nu? Händer saker bakom stängda dörrar som vi inte känner till runt ikring Messi och hans krav? Messi bör vara högsta prioritet att behålla så länge som möjligt. [/QUOTE] Ja speciellt med tanke på att Messi är FC Barcelona denna säsong. Vart hade vi varit denna säsong utan honom? Skrämmande tanke. Sen det där att vi behöver sälja för att värva. Varför säljs inte Aleix vidal o Mathieu som tränaren uppenbarligen inte räknar med? Blir galen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2017-01-11 13:50
Det blir en spännande kväll. Känns ovist hur matchen kommer gestalta sig. Vart är vi idag? Stabiliteten har ju lyst med sin frånvaro under hela säsongen. Optimist som är så tror jag ändå att vi reder ut det frågan är bara på vilket sätt. Vackert som inget annat lag kan spela på eller blir det krampaktigt spel med ett stycke briljans av 10an som frälser oss ännu en gång? Sen matchstart med utslagning som följd är en sk högriskmatch för mig. Får nog ta fram kudden som Iniesta70 då risk för att högt uttalade vokabulär kan ske vid ev mål både framåt och bakåt. Det är inte bra för min roll som far och äkta man att ev väcka en sovande fru. Kan få långsiktiga negativa konsekvenser för framtida fotbollstittande. Vill inte bli påkommen av min fru igen som jag blev 2012. Då jag vid midnatt högt skrikande sprang ärevarv runt köksbordet i ren eufori. Min fru var då minst sagt väldigt onöjd, på enkel svenska. Visca Barca!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-11 13:39
@El Pistolero #9:


Vad i...? Försöker man skrämma iväg Messi nu? Händer saker bakom stängda dörrar som vi inte känner till runt ikring Messi och hans krav? Messi bör vara högsta prioritet att behålla så länge som möjligt.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-11 13:31
Oscar Grau (Barça CEO): "The budget is what it is. If no one leave, there will be no incomings." Grau:"Messi renewal?It's a matter that has to be analysed with a cool head& common sense.We want to have the best but we have to prioritise" Eh? Fuck off!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-11 12:38
[QUOTE=Pep - El Míster]Förväntar mig kross ikväll på campen. Förväntar mig att Neymar får nätet att rassla. Likaså Suarezito. Annars så föredrar jag att lugna nerverna med Rijkaard-inspirerande metoder snarare än fulwhiskeyn. Visca! [/QUOTE] Hahaha skön!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: