/spanien/barcelona/forum/2577.aspx/spanien/barcelona/forum/2577.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Liunil Masse
10/5/2015 16:51
Vampiro Och sen kommer han likt Thiago lämna och briljera i en annan klubb. Vänta o se. Lucho är en gåta. Spela Mathieu som vänsterback när Grimaldo finns, spela Gumbau som mittfältare när Samper finns. Det finns liksom ingen vettig förklaring.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
10/5/2015 16:49
Flavia Japp! Det är den ända spelartypen som saknas egentligen...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
10/5/2015 15:58
Förstår inte när folk tar upp Sampers namn. Han kan inte ens ta en plats på bänken när vi endast har en mittfältare tillgänglig, vad talar då för att han ska kunna konkurrera på riktigt? Verkar ganska klart att det inte är nån spelare Luis räknar med i nuläget.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
10/5/2015 15:53
Jag ser inga anledningar varför vi skall värva Coutinho under nästa år, framförallt när vi har redan Arda Turan. Däremot behöver vi en spelare som Gundogan, Veratti eller någon annan som har förmågan att vara en s.k. "Maestro". En spelartyp som vi ej har i dagsläget ända sedan Xavi tackade för sig och drog till MÖ.
Barcelona Barcelonistas
10/5/2015 15:01
Spelare som Raffe och Hallilovic är enormt viktiga för oss. Vi har där två mittfältare som en dag kan bli dom bästa i världen. Med det sagt så ska vi fortfarande värva Coutinho elr Veratti.
Barcelona enkos
10/5/2015 14:58
Medier gör allt för att tjäna på Messi även om han inte är inblandad i nåt. Tex som nu skriver man att Messis bror gripen av polis med en pistol han hade med sig utan tillstånd. ..
Barcelona Barcelonistas
10/5/2015 14:57
Mascherano - precis och jag tror vi tom kan ha ännu mer kontroll på mittfältet än vad vi hade föra säsongen under våren. Barcelona är inte en klubb som ska vara nöjd man ska sträva efter att förbättras hela tiden.


Mittfältsspelet är super viktigt. Minns ni Clasicot på Camp Nou första 45? Vårt mittfält hade 0 kontroll på händelserna och MSN blev väldigt isolerat dom fick inget att jobba med alls. I andra halvlek fick vi betydligt mer kontroll då vi bytte in Busquets och vips så dominerade vi den andra halvleken. Jag vill inte ha någon box till box spelare som ordinarie startspelare på Barcelonas mittfält. Sådana mittfältare ska vara rotationspelare. Barcelona ska ha små tekniska spelare som klarar av att hantera bollen som om den vore klistrat på fötterna.Liunil Masse - jag förstår inte heller det. Vi kan ju fortfarande bygga spelet kring MSN med ett mittfält som har mer kontroll på händelserna?. På tal om det jag säger så är det just därför som skadan på Raffe verkligen skadar oss så mycket för han var precis en sådan mittfältare som ger just det vi behöver. Jag hoppas kräket i Roma åker på något liknande.
Barcelona Liatzo
10/5/2015 14:48
enkos MSN kan slänga sig i väggen. Vi har faktiskt en duo som är betydligt viktigare för vår klubb än vår anfallstrio! Låt mig presentera GuD - Gumbau & Douglas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
10/5/2015 14:15
Allt fler försöker hitta på olika sätt att kalla sina anfallare typ MSN.. Det enda riktiga är M = Messi, S = Suarez , N= Neymar.. alltså alla tre har det i eftetnamn och på tröjan
BBC är tex falskt då C finns inte på tröjan och är inte efternamn heller
PSG försöker också men på samma sätt som Real
Barcelona Erik Satie
10/5/2015 13:52
Messi reagerar på trailern till Ronaldo-filmen. hehehe ;)
Mascherano#14 el Jefecito
10/5/2015 13:44
Barcelonistas

Jag håller helt med dig, jag vill också ha mer kontroll samtidigt som jag gillar det snabbare och rakare spelet. Så som det såg ut i våras är väl så man vill att det ser ut. Så som det ser ut just nu spyr man på och så som det såg ut under Tito och Tata emellanåt, stillastående handbollsanfall, spyr man också på. Drömmen är ju Peps Barca men det är som du säger, det kommer vi nog aldrig få se igen.

Jag är övertygad om att Coutinho hade passat in i vårt mittfält, men detta skulle isåfall vara på bekostnad av Iniesta, inte Rakitic. Jag vill också se en Verratti precis så som du skriver men han är också en helt annan spelartyp än Coutinho. Jag tror att Verratt-Busi-iniesta/Rafinha skulle kunna funka eftersom Verratti är mer lik Xavi-typen som kan styra tempo/kontrollera matcherna samtidigt som han också är ett rivjärn rent defensivt.

Men jag hade helst av allt sett att man faktiskt kollar på vad man redan har. Halilovic, buy back på Suarez, Rafinha och Samper. Att ge dessa chansen borde få gå före en eventuell värvning av Coutinho, Pogba eller Verratti. Det kanske inte är det bästa ur rent sportslig synpunkt, men för mig är det viktigare med identiteten än att till varje pris köpa sig titlar.
Barcelona Liunil Masse
10/5/2015 13:38
the cameroonians Jag förstår inte riktigt det att vårt mittfält offensivt inte ska existera bara för att MSN ska få frihet. När vi hade ett välfungerande mittfält under Pep så hade Messi en ännu friare roll än nu fan. Suarez hade gjort exakt samma sak som nu med ett fungerande mittfält? Likaså Neymar? Neymar och Messi tar båda mycket ansvar defensivt under Lucho på kanterna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
10/5/2015 13:33
the cameroonians - finns både fördelar och nackdelar att spelet är byggt kring MSN. Fördelar - vi får ut max av anfallet då spelet kretsar kring dom tre. Man gjorde 120 mål föra säsongen. Nackdelar - mindre kontroll på matcherna då mittfältet ska agera som städare för anfallet. Neutraliserar du vårt mittfält så hade MSN trion hamnat ur matchen totalt. Inte så konstigt att Messi går ner på mittfältet ibland. HSM trion ( Henry-Samuel-Messi) gjorde över 100 mål tillsammans 2009 då hade man ett galet mittfält bakom sig dock. Jag tror att MSN fortfarande hade fått ut sin max även om vi hade haft ett mittfält som då hade gett oss lite mer kontroll. Alltså Lucho hade fortfarande kunnat bygga spelet kring MSN även med ett mittfält som ger mer kontroll. Men den typen av mittfältare som jag vill ha så hade vi fått se fler genomskärare till anfallarna vassare i omställningarna. Jag tror vår trio bara hade blivit bättre.
Barcelona enkos
10/5/2015 13:15
Starkt av Erik Niva att erkänna i AB-s artikel idag att La liga är världens bästa liga
Barcelona the cameroonians
10/5/2015 13:03
Lucho har, rätt eller fel, gett MSN full frihet att härja och vara kreativa vilket har inneburit att mittfältarna fått andra roller än vad de hade under framför allt Pep men även Tito och Tata.

Därför är det svårt att hitta spelare som dels ska kunna ta (och acceptera) en undanskymd roll som katalysator när allt är tipp-topp och fungerar, men som när det fallerar kan användas som kärnbränsle och inta en avgörande roll.

Rakitic/Iniesta är kanske inte så långt ifrån sådana spelare, även om de och de flesta andra är långt ifrån optimala. Ska jag vara ärlig har jag svårt att direkt komma på en sådan spelare på rak arm.

Men sen är det ju fler faktorer som påverkar utgången av hur väl kroaten kan hantera en sådan omställning. Dels handlar det såklart om vilken form man är i rent generellt. Utan den blir allting svårt. Dels handlar det om att tränaren bör ha en klar idé för hur spelaren ska agera, tillsammans med resten av laget.

För att komma fram till min poäng;
Det spelar egentligen ingen roll vem man stoppar in på en position om det inte finns förutsättningar för spelaren att hantera situationen. Att köpa spelare i januari är nödvändigtvis inte den faktor som ska prioriteras, snarare är det den andra delen där Lucho faktiskt måste titta på hur han använder mittfältet.

Jag klandrar inte honom för att ha byggt spelet kring M(SN) och det är naturligtvis svårt att spela in en plan B utifall att M blir skadad. Nu är situationen som den är och jag anser att man bör ge Lucho (och spelarna) lite mer tid att anpassa sig till situationen innan man börjar ropa efter nya spelare.

Vi får ju ändå inte köpa någon spelare innan januari, och det är 3 månader dit.
Barcelona Barcelonistas
10/5/2015 13:00
Mascherano - Jag gillar att vi spelar rakare det är precis det vi måste göra men det kan man göra utan box till box spelare på mittfältet. Jag hade hellre sett ett mittfält som detta Veratti-Busi-Iniesta/Raffe, där Raffe roterar med Iniesta för att sen ganska snart ta över helt. Sen kan man ha en spelare som Rakitic som man slänger in sista 15-20 minuterna.


Jag vill ha mer kontroll på matcherna, kontroll på ett sätt som fortfarande tillåter oss att spela en snabb och rak fotboll. Just nu går nästan allt via Messi där han både är mittfältare och anfallare det visar ju att vi inte har ett mittfält som kan slå genomskärare elr skapa något på egen hand.


Folk här inne drömmer ju fortfarande om Guardiolas Barcelona. Vi kmr aldrig kunna nå en sådan nivå på mittfältet. Men vi kan faktiskt nå en högre nivå än vad vi har för tillfället på mitten som ger oss mer kontroll.
Barcelona Erik Satie
10/5/2015 12:59
Hur starkt/pålitligt är ryktet om Coutinho? Hade gärna sett honom hos oss.
Barcelona 100% AntiMadridista
10/5/2015 12:57
The reporter Född i Pamplona som ligger i Baskien.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
10/5/2015 12:55
the cameroonians Okej vad bra. Hoppas han är tillbaka snabbare än väntat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona >The Reporter<
10/5/2015 12:55
Hur kommer det sig att Raul Garcia värvades av Bilbao? Han är väl inte från Baskien?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
10/5/2015 12:37
@100% AntiMadridista:


Det var ett ligament inne i knät vars uppgift är att stabilisera detsamma som brast. Långt ifrån lika allvarligt som om ett korsband skulle gått av.
Barcelona Barcelonistas
10/5/2015 12:36
Rakitic är en bra spelare och föra säsongen framför allt under våren så spelade han väldigt bra. Men en mittfältare i Barcelona ska inte bara vara bra han ska vara världsklass och det tycker inte jag Rakitic är.


Bra spelare i Barcelona ska vara rotationspelare men inte spelare som ska vara ordinarie för världens bästa klubblag. Det vore en sak om man är en ung spelare som har otroligt mycket potential att bli något om några säsonger som tex Allen och Rafinha men nu är ju Rakitic inte så ung och han är redan i sin prime.Barcelona ska inte ha bra spelare på mittfältet som är ordinarie man ska ha världens absolut bästa mittfältare som startspelare.


Kollar vi vårt mittfält idag och jämför med dom andra lagen så är frågan om vi ens har ett mittfält som är topp 3 i världen? Vi har Busi som är den bästa defensiva mittfältaren men utöver det så har vi inte så mycket just nu. Iniesta har varit en stor besvikelse sedan Xavi satt på bänken/lämnade. Jag tror vi har sett det bästa av Iniesta det är ingen spelare längre som kmr vara världsklass och jämn under en hel säsong, nu är han en spelare som oftast bara presterar i dom största matcherna. Lägg därtill att han är blivit väldigt skadebenägen tyvärr. Sen kan man säga att den nya rollen som han fick under Lucho gjorde det svårt för honom.
Barcelona Den vise mannen
10/5/2015 12:27
Välkomnar Coutinho, men rent ekonomiskt, hade det funkat? Vad hade han kostat? Vårt lönekonto är redan väldigt hårt ansträngt. Nolito, nej tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 100% AntiMadridista
10/5/2015 12:25
Nån som vet vad det var för skada Messi fick? Var det korsbandet?
Postat via SvenskaFans-appen
Mascherano#14 el Jefecito
10/5/2015 12:05
Amo.38

Fast nu spelar ju Lucho laget på ett sätt där det behövs defensiva kvaliteter på mittfältet. Då passar Rakitic bättre in och är således en bättre spelare för Barca just nu än Coutinho. Eller vill du själv se Iniesta och Coutinho tillsammans på ett box-to-box mittfält?
Barcelona MrKnowledge
10/5/2015 12:02
Gundogan ftw
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
10/5/2015 11:51
Bästelona Rakitic bättre än Coutinho måste fan vara årets skämt! Defensivt visst! Absolut! Tekniskt,spelförståelse och passningar leker Countinho hem. Rakitic är en truppspelare, start på ett Barcellna mittfält? ALDRIG!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
10/5/2015 11:45
Mittfältet och anfall måste förstärkas i januari, Coutinho och Nolito låter bra. Som sagt truppen måste breddas om vi ska klara att ta någon större titel.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
10/5/2015 11:42
Fast coutinho är ju sämre än rakitic.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
10/5/2015 11:25
Flavia Är du seriös när du säger att Countinho är sämre än Rakitic? *facepalm*
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: