/spanien/barcelona/forum/2570.aspx/spanien/barcelona/forum/2570.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Flavía
10/16/2015 17:56
Det är ofrånkomligt att jättemånga människor på Les Rambles har varit mycket kritiska mot Lucho, i synnerhet när denne inte har visar något större förtroende för Grimaldo. Det har sagts den ena teorin efter den andra, men dessa faktorer nedanför är saker som Lucho-haters glömmer (eller kanske ej vill) nämna:

1. Han är ej tillräckligt bra för Barca, världens absolut bästa lag.
2. Han kommer med största sannolikhet aldrig vara tillräckligt bra som vänsterback för oss.
3. Och att ge honom chanser på måfå är bortkastad med tid, förståeligt and Lucho ger en handfull matcher till spelare som åtminstone har 10% chans att faktiskt lyckas i A-laget. (Om vi utelämnar Gumbau, så förstår man varför han gett speltid till andra talanger. Munir, Sandro, Halil, Roberto, Bartra, Montoya hade chanser att visa framfötterna.)

Visserligen kan man bli en aning fascinerad över Grimaldos dribblingar och andra färdigheter när denne attackerar, men spanjorens försvarsspel är inget att hänga upp i granen för att uttrycka det väldigt milt.
Barcelona the cameroonians
10/16/2015 17:04
Idag genomfördes lottningen av 16-delsfinalerna i Cop del Rey. Nytt för i år är att man kommer att lotta omgång för omgång och därmed är det svårare att spekulera i när och om storlagen drabbar samman. Barcelona går in i turneringen mot Villanovense, ett lag som likt Barcelona B håller till i Segunda B, men då i grupp 4. Första matchen blir på bortaplan 28:e oktober, och räkna med att den lilla arenan i staden Villanueva de la Serena blir fullsatt till den sista av de 2400 platserna. Returen spelas 2:a december på ett långt ifrån lika fullsatt Camp Nou... Förvåna er inte om spelare som Samper och Grimaldo kallas upp och därmed tystar kritikerna om att Lucho inte använder sig av talanger...
Barcelona the cameroonians
10/16/2015 16:46
Har ni koll på vilka vidskepelser era fotbollsidoler har och vilka rutiner de genomgår inför varje match?

Om inte så rekommenderar jag artikeln i länktips som bland annat berättar att Dani Alves skär av en bit på sina strumpor.
Barcelona Ali G
10/16/2015 16:31
Flavia

Hade Lucho varit Barcas tränare för 11 år sedan så hade Messi antingen ruttnat i B laget eller varit såld med en återköpsklausul.. Spelare som Sergio Garcia och Oriol Riera hade förmodligen gått före Messi.
Flavía
10/16/2015 16:13
För exakt 11 år sedan, gjorde Messi sitt allra första ligaframträdande mot Espanyol som inhoppare när Deco blev utbytt.

Resten är, som man brukar säga, historia.
Barcelona Santiago Cazorla
10/16/2015 15:29
Champions League ?@ChampionsLeague 5 timför 5 timmar sedan Visa översättning
Best striker you have ever faced?

Casillas: "Lionel Messi. It has always been Messi."
Barcelona neymar JR
10/16/2015 15:29
@barcastuff: After their bad start in World Cup qualification, ARG want Messi to take part in November games. Player doesn't rule out playing. [md] Be dom att dra åt helvete, det landet förtjänar inte Messi!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
10/16/2015 15:01
Luchos presskonferenser är alltid roliga att läsa haha! Förresten, ingick det inte i neymaraffären att Santos skulle spela två vänskapsmatcher mot Barcelona? Vad jag kommer ihåg så möttes dom bara en gång. Eller så är inte Santos så sugna på att möta Barca efter krossen senast haha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
10/16/2015 14:51
@barcastuff: Luis Enrique: "Santos ask for Neymar to be banned for six months? As asking is free, they better ask for 6 years..." #fcblive Hahaha!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
10/16/2015 14:04
Luis Enrique: "Benitez complaining about press? I'm extremely happy with the press here... (smiles)"

Hahaha, han får alltid till sina poäng - älskar den delen av honom som person.
Barcelona the cameroonians
10/16/2015 14:02
Luis Enrique: "The only thing I care about is that Messi recovers well and he comes back when he's ready. I don't care when that will be."

Luis Enrique: "I'm sure that both AFA and Barça are worried about Leo recovering at 100%. That's what we all want."

Luis Enrique: "From the 11 years of Messi playing for Barça I'm left with the satisfaction and pleasure of having experienced them."
Barcelona the cameroonians
10/16/2015 14:00
Luis Enrique:"We'll recover players from injury and have a more ample squad and then in January we'll get our signings & it will be better."

Luis Enrique: "Whether I asked for signings or not is something that is private."

Luis Enrique: "No one from the club has told me anything about the economic situation regarding signings. Not until now at least."
Barcelona the cameroonians
10/16/2015 13:57
Luis Enrique: "Rayo will be as difficult as they always are. They press you and never let a ball go undisputed. It will be difficult."

Luis Enrique: "Against Rayo, if you're not careful in possession they will take the ball from you. We have to put pressure & provoke errors"

Luis Enrique: "Mascherano playing a lot? Busquets is in the same situation, I have to find a moment to rest them, but it's difficult."

Luis Enrique:"My idea is the same as it was last season, to try and rotate the players.But right now I have 2 central midfielders available"

Luis Enrique: "Suárez is 100% ready for the game. He's feeling well."

Luis Enrique: "Vermaelen is ok, he hasn't received the medical clearance yet, but he trained well."

Luis Enrique: "Munir and Sandro are doing very well, they haven't scored yet, but I'm not worried about that."
Barcelona the cameroonians
10/16/2015 13:34
@Amo.38:


Enligt uppgift skulle han vara borta 7-8 veckor.
Väntas få grönt ljus under landslagsuppehållet, alltså mellan 12:e & 19:e november.
Barcelona Katalano
10/16/2015 13:30
Shanghai

Jag är medveten att vi mötts flera gånger, därav gav jag exemplet 2 ggr sedan 2006. Årtalet 2006 var också avsiktligt eftersom vi möttes både 2005 och 2006 i Champions league. Det är ändå inte i närheten av den rivalitet som ni beskriver även om det såklart finns rivalitet.
Barcelona Amo.38
10/16/2015 13:15
Hur länge till är Messi borta? Någon som har ett datum?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
10/16/2015 13:09
Katalano

Vi har faktiskt mött Chelsea flera gånger. Sedan år 1999 har vi ställts mot Londonlaget hela 12 gånger. Det har alltid varit tuffa och heta matcher mot de och både lagens supportrar avskyr varandra.

FC Barcelona - Chelsea FC är Europas el Clásico.
Barcelona Ali G
10/16/2015 13:05
neymar JR

Monaco kommer vilja kräva stora pengar och han är snart 30år, Vi borde satsa på någon yngre. Sen gillar jag inte hans namn för de påminner om en annan viss portugis..
Barcelona S.Eto'o
10/16/2015 13:03
Senast Claudio släppte in ett mål i ligan på hemmaplan var mot Real Madrid mars månaden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
10/16/2015 12:29
RvP är ett riktigt skämt nu för tiden. Vad fan ska han hit att göra? Värva åtminstone någon som kan tillföra laget något!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
10/16/2015 11:40
Moutinho trivs inte i Monaco, han vill vinna cl innan hans karriär är över. Monaco har ju stoppat sin satsning Frågan är om vi inte borde satsa på honom...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
10/16/2015 11:11
@Suarez9:
Jag skulle nog vilja vända på ditt resonemang. Det blev om inte gröna skogar förra säsongen, så i varje fall tre guld på bekostnad av oerhört underhållande och sevärd fotboll, som vi mycket riktigt varit så bortskämda med för inte så värst länge sen. Och var det inte en viss sportchef som med alla sina s k idiotvärvningar också såg till att knyta Suárez till klubben? Och var det inte först i all den stund som Suárez efter många om och men funnit formen, som Neymar fick tillräckligt utrymme och egna ytor för att äntligen visa framfötterna emellanåt? Men om vi föreställer oss att det först och främst var Luchos tränargärning och fotbollsgeni som såg till att Neymar klev ut ur skuggan och inte Messis alla välbredda "mackor" som nu kunde fördelas på två anfallare i och med Suárez uppvaknande under våren, ska inte i så fall samme Lucho få bära hundhuvudet för Suárez dåliga insatser under hösten tyngd av påfallande övervikt? Bara bortskämda barn tror sig kunna båda äta kakan och ha den kvar.
Barcelona Junta Dimision
10/16/2015 10:27
@Liunil Masse:

Avdankad är nog ett ord som passar hans två senaste säsonger, men det är definitivt ett bra alternativ för en backup striker. Hade dock värvat Eto'o om det var upp till mig.
Barcelona the cameroonians
10/16/2015 10:26
Lucho har presskonferens idag efter träningen.

Ska bli intressant att höra hans åsikt när det gäller behovet av att förstärka laget, och hur det står till på skadefronten - och såklart hur han ser på startelvan till morgondagens match.

I länktips finns en stream med kommentarer på engelska. Startar cirka 13.00.
Barcelona Junta Dimision
10/16/2015 10:26
The Cameroonians Socios får det de har röstat för, enligt mig var det väntat att Qatar avtalet skulle förlängas baserat på förvrängd information från ledningen. 6 år till av det här... How fun.
Barcelona the cameroonians
10/16/2015 10:04
Mig Rico på MD skriver idag om hur Bartomeu och hans ledning börjat kratta vägen för Qatar när det om två veckor ska beslutas om hur de nya sponsoravtalen ska se ut kommande 5 säsongerna.

Precis som 2010 är det mycket hot med i bilden, och det handlar om ett skenande lönekonto och oförmåga att fortsätta värva cracks om inte intäkterna ökar - varför det är viktigt att delegaterna röstar igenom Qatar-avtalet eftersom det är det mest ekonomiska. Etiken är inte viktig, det behövs pengar - annars måste klubben sälja spelare. Har ni hört det förut?

Det verkar också som att löftet om att presentera två alternativ inte längre existerar, men detta kommer Barto såklart att tillbakavisa genom att säga att de andra företagen inte levde upp till "förväntningarna".

Med tanke på att 50 % av socis under valdagen gav uttryck för att de inte var positivt inställda till Qatar så är det i mina ögon presidentens förbannade uppgift att jobba för att ta fram ett alternativ. Även om det ger lite mindre pengar.

Det är riktigt dåligt, om det nu stämmer (och i detta fallet litar jag på journalisten som är en av de bäst ansedda).

Det är, och har alltid varit, Qatar som gäller för den här och den förra ledningen. Och snart är vi så beroende av dem att vi i princip kan anses som uppköpta. För självklart kommer generalförsamlingen att rösta igenom avtalet, återigen grundat på rädsla och desinformation - precis som när de fick igenom det första avtalet och Espai Barca.
Barcelona neymar JR
10/16/2015 09:33
@barcastuff: 11 of Barcelona's 22 players have suffered injuries during the first months of the season #fcblive [via sport] Galet är det, men ingen ursäkt. Vi har ju minst sagt en tunn och dålig trupp, det har vi utsatt oss själva för
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
10/16/2015 08:55
Poll: "Would you sign Van Persie for Barcelona?" Yes 73% - No 27% #fcblive (3512 votes) [md] Damn. Någon som har koll på honom i Fenerbache och Holländska landslaget?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
10/16/2015 08:31
Barcelonistas

Vad pratar du om. Europas Derby? Chelsea har varit en "toppklubb" i ett decennium sedan Abramovic klev in med sina pengar. Enda historian som gör att du säger som du gör är att det blev en kaosartad match 2009 med massor av efterspel och vissa, framförallt unga Culés kände då ett starkt behov av att hävda sig och försvara vinsten. Det är bara nya fans till Barca som inte minns något av historien som kan tänka på det sättet. Chelsea är inte i närheten av att bli en "rival" till Barca på något sätt och ska inte nämnas i sådant sammanhang. Vi har mötts 2 gånger sedan 2006.
Barcelona ElRaval
10/16/2015 07:59
[QUOTE=koeman92]Ali G Kan då knappast tänka mig att du har sett speciellt många matcher med Modric, som enligt mig är Reals allra viktigaste spelare. Det är främst pga hans frånvaro som det började vackla för Real i slutet av förra säsongen, och man märker direkt hans frånvaro. Bortsett från att han för Real är lika viktig som både Messi och Busquets är för oss så besitter kroaten en gudomlig teknik och en spelintelligens likt väldigt få. Om inte världens bästa mittfältare, så är han åtminstone top 3. Den saken är säker. [/QUOTE] Modric lika viktig för Real som Messi är för oss.... Nu har man hört allt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: