/spanien/barcelona/forum/2556.aspx/spanien/barcelona/forum/2556.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2015-12-12 15:02
Hoppas deulofeu kmr hem nästa säsong!!!
Barcelonismo
2015-12-12 15:02
@Katalano:

Att La Liga i överlag inte får lika mycket uppmärksamhet som Premier League är rätt naturligt, iallafall om du frågar mig. De allra flesta engelska lag är helt klart bättre i jämförelse med de spanska lagen (med undantag för Barcelona, Atlético de Madrid och Real Madrid förstås).


Men framförallt så finns det tyvärr helt enkelt inte lika stort intresse att följa lagen utanför Barcelona och Real Madrid. Egentligen räcker det väl att kolla på Les Rambles exempelvis, hur ofta brukar man lyfta fram Atlético som ett allvarligt hot mot oss i kampen om ligatiteln och hur ofta nämns det laget i samband med när dom spelar match? Troligtvis inte lika ofta som Real Madrid....
Barcelona Lionel "Rey" Messi
2015-12-12 15:00
Nu har jag vara kollat runt 10 minuter men av de minuterna att döma har Gerard varit bäst på plan. Farlig varje gång han får bollen. Med rutin och erfarenhet kan han bli mycket bättre, hans beslutsfattande kan utvecklas mycket, det är ingen snack om att han har kvalitéerna för att ta sig till allra toppen. Det som är i vägen just nu är hans mentalitet. Med rätt tränare/vägledare kan det funka.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mascherano #14 el Jefe
2015-12-12 14:44
Och i anfallet efter släpper han inte bollen och springer istället rakt ut över kortlinjen. Deulofeu i ett nötskal :) Ändå gillar jag honom och hade gärna haft honom som backup bakom MSN men jag tror inte han är spelaren som nöjer sig att vara backup. Han vill hellre glänsa i Everton eller vara stjärna i tex Swansea än att sitta på bänken i en CL-final, tror jag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-12-12 14:20
[QUOTE=DM1982]Fantastiskt inlägg av Deulofeu som hittar Lukaku som gör mål. Killen har härlig känsla i foten. [/QUOTE] Helgens självklara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-12-12 14:02
Fantastiskt inlägg av Deulofeu som hittar Lukaku som gör mål. Killen har härlig känsla i foten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-12-12 12:45
@Blaugrana91:


Det håller vi nog med om alla här inne. Synd att inte La Liga får lika mycket uppmärksamhet som PL världen över rent generellt. Jag pratade Balon dor med några kompisar igår kväll på en pubrunda och förvånansvärt många sade att de trodde Ronaldo skulle vinna priset. Man märker att de inte följer La Liga över huvudtaget. De har tunnelseende mot PL.
Barcelona Blaugrana91
2015-12-12 12:33
[QUOTE=Katalano]Fast PL som liga är ett större skyltfönster än La Liga. Sen som Cameroonians skriver, den som skrev det avtalet med Utd fick sparken från Chevrolet efteråt så det är nog inte möjligt att få den summan idag. [/QUOTE] Ja så är det väl och det är ju trots allt en väldigt stor summa klubben får, men ändå kan jag inte låta bli att tycka att Barcas tröja ska kosta mest om man vill sponsra oss.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-12-12 12:26
LE dementerar uppgifter att Messi är skadad. "Jag är van vid era frågor som har blivit vana men nej Messi är inte skadad och känner sig bra, även Roberto och Mathieu mår bra och kan spela mot Deportivo". Frågorna kring Messi dök upp efter matchen mot Lever dör han tog sig för ryggen och grimaserade. .
Barcelona Katalano
2015-12-12 12:22
@Blaugrana91:


Fast PL som liga är ett större skyltfönster än La Liga. Sen som Cameroonians skriver, den som skrev det avtalet med Utd fick sparken från Chevrolet efteråt så det är nog inte möjligt att få den summan idag.
Barcelona Blaugrana91
2015-12-12 12:15
Jag är inte nöjd med €60-70M, vi är världens största klubb idag och har vunnit otroligt mycket dem senaste åren, över €70M bör vara logiskt för världens bästa klubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-12-12 12:07
Gabriel Cirka €70 miljoner per år fram till 2021. Smogen Troligtvis ingår inte träningsstället eftersom det inte heller ingick i det ursprungliga avtalet som togs fram i somras. Huruvida Bartomeu fokuserar på att hitta en sådan sponsor vet jag inte, efter att förhandlingarna med Botemania strandade har det varit tyst på den fronten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Smogen
2015-12-12 11:59
the cameroonians tack för info. Antar att 4a år är bättre än tex 6 år som jag ibland hört nämnas. Det är väl det mest positiva antar jag. :) Vet du förresten om träningsstället ingår i ett ev. avtal?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-12-12 11:54
Hur mycket är det United får av Chevrolet/säsong? Var det ca 80M€?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-12-12 11:42
Verkar som att Bartomeu och Arroyo gått framåt i förhandlingarna med Qatar Airways angående tröjsponsoravtalet. Enligt Mig Rico på MD är parterna nära att enas om en deal som skulle motsvara den summa som var överenskommet i det avtal som fanns framtaget innan sommaren. Bartomeu ville ju omförhandla den summan iom trippeln och det faktum att han ansåg att marknadsvärdet som en följd höjts. Det som ska tillkomma är en sign-on på €15 miljoner, och skulle parterna lyckas enas kring detta innan januari-fönstret stänger kan det innebära en omsvängning gällande klubbens agerande på transfermarknaden. i stället för att låna in en anfallare kan det bli frågan om ett köp. Slutdealen för tröjsponsoravtalet skulle alltså hamna på €240 miljoner för 4 år plus sign-on bonusen. Med andra ord böjer sig Bartomeu från kravet på att sponsorn skulle hamna på samma nivå som United har med Chevrolet. Å andra sidan fick ju den ansvarige för det amerikanska bilmärket sparken efter att ha signerat den dealen så den summan är kanske inte realistisk att jämföra med oavsett.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2015-12-12 11:39
Kommer ev. missa matchen idag ska iväg på kryssning, förhoppningsvis kanske man kan kolla lite på Viaplay. Kul för övrigt att Sergi Roberto är tillbaka, hoppas han får starta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-12-12 10:45
[1/2] Squad (vs Deportivo): Bravo, Ter Stegen, Alves, Pique, Bartra, Mascherano, Vermaelen, Mathieu, Adriano, Alba, Busquets #fcblive [2/2] Squad (vs Deportivo): Rakitic, Sergi Roberto, Iniesta, Munir, Messi, Suarez, Sandro #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2015-12-12 03:52
Barcelonistas Värvningarna av Neymar och Suàrez är inget jag tycker Rosell och Bartomeu kan hyllas för rättmätigt. Vem som helst kan få igenom en värvning där spelaren själv gjort allt i sin makt för att komma till klubben om vi nu betraktar det från en abstrakt aspekt. Snackar vi rent finansiellt, tex att dom möjliggjorde affärerna genom Qatar avtalen så är det en annan femma förstås, men igen, vem hade inte kunnat få igenom ett sådant samarbete när det var mer Qatar som ville marknadsföra sitt eget namn, både som land och sina olika bolag genom att surfa på våra vågor när vi stod överst i näringskedjan när det kommer till titlar och popularitet. Sen är vi som vanligt ett gäng som "hyllar" dessa förändringar som lett till dessa spelare samtidigt som vi är ett gäng som filosoferar över det höga priset vi har fått betala för detta i form av en identitetsförlust tillsammans med många andra saker som vi förlorat istället. Rosell och sedermera Bartomeu har helt klart delat upp culés i två läger och vi vet alla vilket läger vi tillhör även om vi allihop håller på samma klubb. Alla tycker helt enkelt inte att Rosell och Bartomeu ska "hyllas". Fuerza Sluta. Det finns inte en enda culé som vill se daxvaxet Ronaldo i Barcelona. Inte ens du.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-12 01:43
Barcelonismo -innan Messi också. Sen klart Messi är den stora anledningen de behöver man inte va nån einstein för o veta. 90 talet vann Barcelona 6 ligatitlar, man gick till Cl final 2 gånger där man vann Cl en gång. Nu såg inte jag den eran personligen då jag är född 93 men vad tog det tills man hamnade på vinnande spår igen efter 90 talets succe?Laporta kom in 2003, 04 vann man ligan. en 4 års period utan titlar fram tills att man tog in Frank där man blev bäst i världen igen. önskar jag kunde se arbetet man la under 80 talet, ett arbete som bär frukt nu. Satsning på La Masia men det finns saker vi inte vet.
Barcelonismo
2015-12-12 01:12
Barcelonistas Messi är mer eller mindre den främsta anledningen till varför Barcelona har nästan alltid ansetts som världens bästa lag under de senaste 10 åren. Man behöver inte vara en raketforskare för att lista ut det direkt.
Barcelona Barcelonistas
2015-12-12 01:05
Fuerza - Ronaldo i Barca? Finns inte han har gjort sig omöjlig här. Set är lite som Mourinho som gjort sig helt omöjlig. Man glömmer inte sin gammal fiende.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-12-12 00:59
Fotbollens utveckling senaste åren har knappast varit spännande för en neutral åskådare. Då syftar jag givetvis på Cl där det känns rätt uppenbart vilka det är som kmr vinna titeln. Barca,Bayern,Real är steget före alla andra även om Real just nu suger. För 10 år sen så fanns det många bra lag du hade inga monster lag som egentligen dominerade. Spanien - Barcelona England - Liverpool,Chelsea,Man United Italien - Milan,Juventus, Detta var favoriterna till cl guldet för ungefär 10 år sen. Vad som är väldigt intressant är ju hur lagen förändrats 10 år senare. Liverpool från att vara en utmanare till Cl är ju ett lag som inte ens tar sig till cl längre, Man United har gått liknande öde där dom åker ut i gruppen, Chelsea är på kraftig nedgång , Milan har inte varit sig själv sedan 03-07. Juventus har varit borta länge gjorde set bra föra säsongen men dom är inte de Juve som dom va innan calciopoli. Vad som är väldigt makalöst är ju hur Barcelona hållit en så jämn nivå under dessa 9-10 åren. Det är otroligt ovanligt att vi ser en klubb dominera och hålla en så hög och jämn nivå under 10 år. Många klubbar för 10 år sen ( då var jag 12,13 år gammal) var ju toppklubbar då, idag är dom inte ens med i Cl längre. Vad vi gör otroligt bra är hur vi hela tiden kmr tillbaka när eran går mot sitt slut. Dom andra klubbarna kollapsar ju totalt. (Inter,Liverpool,United,Milan,Chelsea, osv) efter framgångar går dom ner och dom lyckas inte komma tillbaka. Barcelona o andra sidan Cl guld och 2 liga titlar med Frank sen går det 2 år där laget e påväg ner, man tar in Pep och vips man är bäst i världen igen, under Peps sista år ( fortfarande bäst i världen men inte som dom 3 första åren). Sen går se åt helvete under Martino och jag trodde ärligt att det var slutet på eran men nej det tog bara 1 säsong innan man kom tillbaka med storm och blev bäst i världen igen. Och bu pågår de en ny framgångsrik era med Lucho. Ja menar även under dom säsonger där vi inte har vunnit titlar så anser jag att vi fortfarande har varit bäst i världen. Vi har haft den högsta nivån av alla klubbar. Under Franks två sista år ( även om laget var påväg ner) så var set ingen som kunde spela fotboll på den nivån när laget spelade som bäst även under dom säsongerna där vi inte vann något. Samma sak under Tata Martino. Detta mina damer och herrar är ju tecken på att klubben har varit i goda händer senaste 10 åren. Det känns som det inte spelar någon roll vem det är spm kmr in klubben och laget prioriteras först. Säga vad man vill om Barto o Rosell men dom har ju faktiskt lyckats vända på en katastrof säsong som vi hade under Martino till en succé säsong där vi kan gå mot nått stort. Värvningarna Neymar och Suarez är något man måste ge dom cred för.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2015-12-12 00:33
@Gabriel:


Källa: Gabriel

Tråkig inställning. Det är inget fel med att tänka progressivt.

Personligen tror jag inte att personen Ronaldo är helt förlorad. Om det är någon klubb som kan fila ned en vass diamant till ett harmoniskt diamantklot så är det FC Barcelona. Tanken eggar mig fortfarande. Som sagt: attitydförändring hos Ronaldo är nyckeln. Allt annat finns där. Jag känner inget agg mot personen.
Barcelona Neymar N11
2015-12-12 00:27
Real Madrid accepted the CAS decision and was officially eliminated from the Copa del Rey bit.ly/1OY3HPt
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonismo
2015-12-12 00:26
Att Cristiano Ronaldo ens kan tänka sig att flytta till Katalonien och representera för Barca är något som gjort vissa marängerna upprörda och det har jag full förståelse för.


Om Suárez, Messi, eller någon av våra nyckelspelare hade sagt likadant fast om Real Madrid, så skulle även vi vara förbannade.
Barcelona El Tridente
2015-12-12 00:12
@FCB_Messi:


Både Neymar och Suarez har under sin korta tid i jämförelse med Benzema gjort det 10 gånger bättre. Och det på alla möjliga sätt.

Barcelona Gabriel
2015-12-12 00:11
Cristiano Ronaldo i Barcelona. Uew, får spya i munnen.

Tur att det ALDRIG kommer att hända. Även om han själv inte utesluter det så är det något som majoriteten av culés runt om i världen absolut inte vill se.
Fuerza
2015-12-12 00:07
Ronaldo behöver en attitydförändring för att ens vara aktuell för Barcelona. Hans fysik räcker gott och väl till 37-38 års ålder. Jag menar ... Ryan Giggs spelade till 40-strecket. Däremot tror jag att Ronaldo behöver hamna i en klubb emellan för att det inte ska bli en Figo-smörja av det hela. Dessutom måste hans värde falla och Messi måste också falla ned till en mittfältsposition för att Ronaldo skall kunna husera framme med Neymar och Suarez. Man får drömma. Döm mig inte. Men som sagt: största hindret är Ronaldo's attityd och det är en spännande tanke om han kan tämjas till en riktig lagspelare i FC Barcelona. Där han inte är i fokus men där han får vinna titlar och känna genuin glädje.
Barcelona oocbgb
2015-12-11 23:59
[QUOTE=MrKnowledge]jävligt fett konstigt dock att de är i Buenos Aires och inte Rosario [/QUOTE] Buenos Aires är Argentinas huvudstad med 12miljoner invånare, medan Rosario är en mindre stad med 1m. Makes sense, Messi är en nationell stolthet.
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-12-11 21:05
Ali G


Precis, skulle heller inte ha emot om Cristiano sköter straffarna när han är på planen. Jag menar, han blir inte kallad för "Penaldo" för ingenting liksom.


Men oavsett, så hade han varit ett grymt alternativ som bänkspelare, något som man inte kan sägas detsamma om Munir och Sandro :)
Annons: