/spanien/barcelona/forum/25506.aspx/spanien/barcelona/forum/25506.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ronaldinho 9302
2006-05-10 17:59
Snart så slår Ronnies nya hemsida upp!

Kolla in den när den öppnar klockan 20:00
Barcelona La Rambla
2006-05-10 17:58
Eller så var det för att Gaspart betalade överpriser för alla spelare och kände väl sig tvungen med höga klausuler. :-)~
Barcelona Gabriel
2006-05-10 17:54
La Rambla

Jag antar att de ville försökra sig om att de inte skulle bli tvingade att sälja honom ifall de inte ville det själva. Alltså satte de klausulen såppas hög så de själva kunde bestämma. Inte så dåligt resonerat väll?
Barcelona La Rambla
2006-05-10 17:47
Struntprat, Alvés är klasser bättre än tex Cicinho i defensiven. Där den senare springer omkring som en yr höna i positionsspelet.

Saviolas kontrakt går ut juni 2007, och enligt Sport så har han en hiskelig utköpesklausul, nämligen sanslösa 150 milj €. Haha, vad tänkte de när de satte den?

Tydligen så har Barça fått ett bra bud från en grekisk toppklubb som man nobbat. Det är ledningens intention att använda el conejo som delbetalning i värvningen av Alvés. Sevilla vill tydligen ha Saviola.
Barcelona Gabriel
2006-05-10 17:42
Younies

En annas sak som oroar mig när det gäller Alves är att han inte är jättebra defensivt.

Vad snackar du om? Det är ju just det som gör honom så exceptionell. Nämnligen det att han kombinerar en otroligt bra defensiv med offensiv. Det är därför jag är så lyrisk över honom.
Barcelona AlexC
2006-05-10 17:38
Younies

Det räcker gott och väl och antas "säkert" om du är president i Sevilla, ja.

Saviolas marknadsvärde idag ligger runt 5 miljoner euro, det är ingen fantasisumma. Sevilla nobbade dessutom i vintras ett anbud från Liverpool på 12 miljoner euro för Alvés och jag är ganska säker på att dennes värde ökat ytterligare under vårsäsongen.

Jag hoppas och tror att Alvés kommer i sommar men folk härinne verkar ha på sig alltför ljusa Barçaglasögon, t.ex. med teorier som att 5 miljoner euro+Saviola räcker som betalning för Alvés.
Barcelona La Rambla
2006-05-10 17:30
Det stämmer som Alex tidigare nänmde att klubben fortfarande dras med skulder. Har för mig att man gick in till den här säsongen med skulder på ca 170 milj €. Tycker personligen det är underbart att Laporta är en sådan försiktig man. Vem vill ha tillbaka den slösaktige Gaspart?

Det bästa av allt, det blir än så länge ingen reklam på tröjarna. Det är så underbart. Dessutom så ska en viss procent av vinsten gå till något välgörande ändemål inom UNICEF, minns inte vilket men har för mig det handlade om barn. Det är något klubben verkligen ska vara stolt över.

Läste senast idag att man ska skriva ett nytt TV-avtal med en katalansk tv-kanal som skulle inbringa 100 milj €, pengar som i sådana fall skall användas till att värva en viss nr 14.

Visca el Barça!
Barcelona Younies
2006-05-10 17:25
Först och främst bör Saviola rankas från 5-12 milj euro. Alves rankas allt från 10-20 milj euro. Så vad är det för fantasisummor ni pratar om. Saviola byte mot Alves + 5 milj euro räcker gott och väl. Var så säkra på att Sevillas president kommer att acceptera budet. Vi är inget Real som han lyckades lura på stora summor när de köpte Baptista och Ramos. En annas sak som oroar mig när det gäller Alves är att han inte är jättebra defensivt. Och där har vi ju Belleti som är bra offensivt men inte defensivt. Hoppas bara han kan sköta de defensiva kvaliterna bättre än vad Belleti har gjort
Barcelona Gabriel
2006-05-10 17:23
Helt ärligt så tror jag inte ett dugg på de som tror att Laporta inte kommer punga ut massa miljoner för Alves eftersom de ingår i dagens policy i Barça. Jag är rätt så säker på att Alves kommer att komma, självklart får priset inte gå överstyr. Men blir det runt 15 plus Saviola så är jag relativt säker på att han spelar i blaugranadressen nästa år.

Tror vi kan "försäkra" oss om att Dani blir barcelonaspelare redan nu. Men det är bara min syn på saken.
Barcelona Gustaf
2006-05-10 17:19
Ja det ska sannerligen bli intressant att se hur Laporta agerar i sommar med Alves. Laporta gillar som sagt inte att betala allt för mycket för sina spelare men just nu känns det som att vi är i ett rätt akut behov av en högerback. Akut är kanske att överdriva men det är den plats som känns mest akut. Därför måste en ny högerback köpas in och jag tror inte Laporta är så sugen på en ny chansning á la Belletti utan han vill nog ha ett mer etablerat och stabilt namn. Det finns inte så många realistiska namn som uppfyller de här kriterierna på marknaden och det kan göra att man kommer spendera lite extra.

Gabriel//
Visst var Kluivert en hygglig målskytt när de spelare du nämner var i truppen och på toppen av sina karriärer. Men när de försvann/åldrades uteblev målen til viss del. Återstår att se om Eto'o skulle kunna hålla uppe sitt snitt utan Deco, Messi, Dinho m.fl. Vore förstås logiskt att han inte skulle göra det men han var ändå en stabil målskytt i Mallorca så målen skulle nog ändå komma då och då.
Barcelona Gabriel
2006-05-10 17:18
Kluivert hade tillräckligt med understöd från bra spelare för att kunna snitta i en si sådär 25 mål precis som Eto'o gör idag. Spelar man med Guardiola, Luis Enrique, Xavi, Figo, Rivaldo bla så måste man komma med en bättre bortförklaring än att Eto'o har bättre understöd än vad Kluivert hade eftersom Ronaldinho spelar i dagens Barcelona.

Det är helt enkelt så att Kluivert aldrig varit en riktigt 'killer'. Han var ofta nonchalant i avslutslägena och saknade kyla. Någon sa att Kluiverts mål var mycket snyggare än Eto'os mål. Det är just det som är saken, det är knappast något sammanträffande utan Kluivert försökte alltid göra det svåra och snygga målen vilket hade konsekvenser för laget. Jag föredrar en anfallare som skiter i att göra snygga mål och bara ser till att dom går över linjen. Det är så man hjälper laget att vinna titlar. Att görta snygga mål hjälper inte laget någonting. Därför föredrar jag Eto'o.
Barcelona AlexC
2006-05-10 17:06
men Laporta har ju ”fixat” vår ekonomi. Jag tror inte det blir något problem för vår ledning att betala den summan som Sevilla vill ha för Alves.

Suddigt vad du menar med fixat. Vi gör vinst som blivit större varje år men vi har vad jag vet fortfarande skulder. Dessutom har klubben en policy att inte betala överpris för spelare likt Real Madrid gör. Alvés är jag rädd för blir mycket dyr. Liverpool har visat sig intresserade av brasilianaren vilket också kan trissa upp det redan troligtvis höga priset.

Mitt tips är att Sevilla kommer begära 15 miljoner euro + Saviola (5 milj. euro) för Alvés.
Detta vet vi inte om Liverpool vill matcha eller ej. Vill de så kan priset sannolikt bli ännu högre.

Alvés är en bra spelare som säkert passar bra in i vår spelmodell. Men vilket pris är han värd?
Det är en sak att fundera på.
Barcelona Patrick_Kluivert
2006-05-10 16:56
Saforcada: Kluivert blommade ut. Holländsk skyttekung genom tiderna. 5:e plats mest gjorda mål för barca genom tiderna. vunnit allt utan vm och em.

Senorcule: stämmer lite det du säger. men angående levererar så har etoo världens bästa spelare som levererar bollarna till han. lite skillnad jämfört med kluiverts tid då hade han figo, xavi, de e stor skillnad.
Barcelona Señor Cúle
2006-05-10 16:26
Kluivert var en av mina absoluta favoriter och är det fortfarande, för att jag gillar hans stil (inte hans våldtäks grejer och festande saker, utan hans stil på fotbollsplanen). Men jag tycker att Eto'o är en mycket bättre spelare än Kluivert. Han är hypersnabb, jobbar för laget, och levererar mer än Kluivert och många andra. Eto'o är dessutom även en av mina största favoriter för hans stora jobb som forward, gillar hans stil! :) Eto'o är bättre än Kluivert var som bäst! ( ? haha )
Pelada
2006-05-10 16:19
Det roligaste med Realforumet är väl att ingen kan stava ordentligt. Och att alla vill ha nya spelare för en si så där 1 miljard kronor.
Barcelona Saforcada
2006-05-10 16:04
Tycker Etoo är bättre än va Kluivert var men jag tycker samtidigt att Kluivert hade större potencial. Han måste ha varit en av de största talangerna som funnits, men som aldrig riktigt blomma ut.
Barcelona La Rambla
2006-05-10 15:56
Heh, realforumet är ett oändligt hav av startelvor och drömvärvningar. Antar att alla vill leka tränare för laget nu när de har varit så sopiga i år. :-)~
Barcelona Patrick_Kluivert
2006-05-10 15:48
Gabriel// ok bra sammanfattat de :) kul med anledning varför. :) bra skrivet. men du missa nog att jag skrev allt i en spelare.Komplett anfallare. för mig är det iallafall ingen snack om saken att kluiverts mål är mycket snyggare än etoo's.
Barcelona Södan9
2006-05-10 15:37
Patrick_Kluivert

Jag håller med Gabriel, men därimot var kluviert en mycket roligare spelare att titta på. Kommer aldrig glömma hans hatrick mot Mallorca!
Barcelona Gabriel
2006-05-10 15:29
För mig är det ingen tvekan om saken att Eto'o redan nu är mycket bättre än Kluivert när han var hos oss. Eto'o dundrar in ca 25 ligamål per säsong. Kluiverts bästa var 18 mål en säsong och då var han anfalsspets. Å andra sidan hade visserligen Kluivert andra bra kvalitéer som hans onetouchar osv. Men min åsikt är att han tog för mycket plats som anfallare ifrån våra mittfältare då han gick ner i banan för mycket. Han skulle hålla sig till straffområdet, givetvis med frihet då. Men Kluivert var aldrig någon "killer". Sen gillade jag aldrig hans attityd, han brukade festa och ibland gick det ut på laget då han inte kunde ge sitt allt i nästa liga match. Sen var han skadad rätt mycket också.

Nej hur som helst. En smaksak såklart alla får ha sina åsikter. Men för mig är det inget snack om saken. Eto'o vinner utan tvekan!
Pelada
2006-05-10 15:14
Samtidigt finns det fortfarande folk som har olika åsikter.
Barcelona Patrick_Kluivert
2006-05-10 15:14
Riquelme//
jo de stämmer. men åsikter från barca fansen är ett stort hjälp. då ingen av dem kan favoriseras. båda har/spelar för barca.
Sevilla Riquelme - el mago
2006-05-10 15:11
Patrick_Kluivert// Lite svårt att avgöra vem som vinner vadet, då alla får ha sin åsikt. Tycker du att han är bättre än Eto'o så kan det ju vara svårt att bevisa motsatsen för dina kompisar.
Barcelona Patrick_Kluivert
2006-05-10 14:23
tjena grabbar :)

tjafsar lite med mina kompisar om att etoo inte är på kluivert nivå i barca ÄN. jag gillar etoo mycket men tycker att han fortfarande inte är på kluivert nivå i barca som allt i en forward. här är ett litet klipp från kluiverts mål i barca. vi har slått vad 200 kr. behöver hjälp från mina barca bröder.

http://www.youtube.com/watch?v=b0xcLM-n6OQ&search=kluivert

vad tror ni?
Barcelona hammabarça
2006-05-10 14:18
Tv4+ sänder matchen på lördag start kl 21:55!


21:55 Fotboll: La liga
Sevilla möter Barcelona. Kommentatorer är Daniel Kristiansson och Pontus Kåmark.
Sevilla Riquelme - el mago
2006-05-10 14:17
Har någon en bild på nästa säsongs förmodade tröjor?
Pelada
2006-05-10 14:09
Ämne: pelada//
trasnferma....
Okej, då blir läget genaste lite annorlunda. Förresten, har du någon källa. Vill gärna lite läsa lite mer om Saviola kontrakt, om det går...
Barcelona Bojan Krkic Perez
2006-05-10 13:42
jag skulle faktiskt inte ha nåt emot oleguer som högerback nästa säsong också, men de skulle va grymt med en så talangfull och nästan komplett spelare som alves är
Barcelona Bojan Krkic Perez
2006-05-10 13:37
"världsbacken ramos" haha. en back som vill ha ett inkast till offside, som samlar på sig gula och röda kort, som är naiv. snacka om överskattad
Barcelona II Barça II
2006-05-10 13:36
Vissa här inne får det att låta som om vi vore en fattig klubb. Visst hade vi ekonomiska problem för några år sen, men Laporta har ju ”fixat” vår ekonomi. Jag tror inte det blir något problem för vår ledning att betala den summan som Sevilla vill ha för Alves. Sen om han (Alves) är värd den summan, är en annan femma. Nuförtiden så är höger/vänsterbackar dyra, då dem är väldigt effektiva.
Annons: