/spanien/barcelona/forum/25480.aspx/spanien/barcelona/forum/25480.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid #10 Robinho
2006-02-21 18:50
Idag tar vi Arsenal och jag hoppas att ni göra detsamma med Chelski. Lycka till!!

Om ni gör första målet då är jag säker på att ni vinner. Chelsea kommer att bli tvungna till att spela offensiv och då kan Barca utnyttja kanske världens bästa offensiv, med Ronaldinho och Eto'o i spetsen.
Barcelona Mot Nya Tider
2006-02-21 18:18
Haffe

Messi har gjort ganska bra ifrån sig mot stora lag:

Minns väl hur duktig han var mo Villareal, Real Madrid och ni kommer väl ihåg Juventus?

Där så stötte han på många dukitga backar, mot Chelsea så ser inte jag några problem...
Barcelona Haffe
2006-02-21 18:11
Messi eller Larsson? Messi eller Larsson? Så lyder frågan, Allt hänger på om Rijkaard vill lira smart(ja smart) och lira lite mer defensivt, så då väljer han Larsson. Tänk på att Chelsea höjjs av bättre motstånd oxå, och Barcelona lirar borta(ännu svårare). Nä Larsson kan inte utmana, so what? Utmanade han mot Real betis? Nej! Och det såg om jag får säga det själv riktigt jävla bra ut i första halvlek. Sedan snacket om att Eto'o och Larsson inte funkar ihop är ren lögn, Ni såg hur glada dom blev för varann mot Betis. Dom lirade så klokt, switchade plats rörde sig grymt mycket skapade ytor åt Ronnie, Allt handlar inte om dribbel hit dribbel dit. Däremot vill Barcelona satsa på att försöka vinna över Chelsea och lira en riktigt attraktivt och snabba spelvändningar så är Messi kanske ett liite bättre val, eftersom han har sån grym fart och är grym på ta sig förbi. Däremot vet jag inte hur bra han kommer förbi Chelsea's försvarare. Messi är 18år...18!!! Ni tror inte han kommer tänka "idag ska det gå riktigt bra, e sjukt taggad" osså blir det lite som det blev för Zlatan då han kom till juve han ville så mycket men fick inte så mycket gjort!(menar dom stora matcherna i CL) Helt ärligt så finns det inte ett självklart val här. Sedan snacket om att REM funkar mycket bättre ihop, det är väl lätt att förstå varför? Aja

Maxi ute ur truppen, det var väl inget förvånande? Han har inget att göra i matchen heller. Allt handlar om vad Rijkaard vill se för resultat i slutändan.
Barcelona AlexC
2006-02-21 17:25
S Dali

När jag kollade in Estrella Damm's hemsida och fick se loggan så kom jag på att den har visst druckit, den smakar fint och var uppfriskande. Men den slår inte San Miguel dock.

Min sinnesstämning blir också sämre när jag läser Spinbads inlägg, men inte för att han är någon pessimist utan för att han påminner mig om hur dåligt vårt försvarsspel kan vara. Han har m.a.o. rätt i det han säger, förutom att jag tror att backspelet endast kan bli bättre efter betismatchen. ;-)

För övrigt tycker jag att Uh-Uh-Oleguer istället för Belletti är självklart.
Barcelona Mot Nya Tider
2006-02-21 16:57
Spinbad

Mår illa när du säger så!
Ingen ska vara pessimistisk!
Fy fan, det är det värsta som finns!
Tro på seger, det är då den också kommer!
Spinbad
2006-02-21 16:54
Att Maxi inte är med i truppen tror jag handlar om en konflikt mellan honom och Rijkaard/ledningen. Klubben ville ju låna ut honom men Maxi ville inte gå med på det då en utlåningen skulle innebära lägre lön. Jag tror Maxi försvinner efter säsongen.

Ang. matchen så är jag orolig, som alla andra, för hur vår backlinje kommer att klara sig. Jag tror chelsea kommer att spela som Betis gjorde offensivt, alltså att försöka med snabba väggpass och instick mellan två försvarare (varav ingen heter Puyol). Det effektivaste sättet att möta Chelsea är att spela med ett lägre försvarsspel då Robben mfl är riktigt bra på att just komma igenom ett lag med högre backlinje. Eftersom vi ändå inte lär backa hem är det livsviktigt att vårt mittfält håller pressen hela tiden så Chelsea spelarna inte får tid att slå genomskärare på löpande spelare. Vi får se hur det går, jag känner mig ganska pessimistisk efter vår backlinjes genomusla prestation mot Betis.

Ang. Mourinhos uttalande så är det en del av spelet. Inget att uppröras över, Rijkaards citat om att han är bra kompis med domaren är ett liknande sätt att försöka få motståndet ur balans. Det handlar om så mycket prestige och pengar vilket gör att alla små små fördelar som kan fås utnyttjas till max.
Barcelona Mot Nya Tider
2006-02-21 16:42
R:E:M; är Så klart det självklara valet
Messi eller Larsson?

I sånna här stora matcher så behövs spelare som har det lilla extra. Tyvärr så tycker inte jag att Larsson har det. Visst kan han göra mål, fast nästan bara om han får ett inspel elle rinlägg.

Messi, däremot kan göra 4-5 gubbar helt själv och känns idag mycket mycket hetare än Larsson

Rijkaard kommer säkert välja Messi!
Barcelona !!BaRcA!!
2006-02-21 16:34
alltså jag förstår inte den här debatten om anfallsspelare. för mig är ju R.E.M helt självklara
Barcelona Mot Nya Tider
2006-02-21 16:29
Chelsea är bra, fast de har svagheter som alla andra lag.

Barca-spelarna kommer se till att inte göra samma fel som förra året.

ALLA SPELARE MÅSTE VARA PÅ TOPP!
KRIGA!
VI SKA INTE SLÄPPA IGENOM NÅGONTING!
Barcelona Mot Nya Tider
2006-02-21 16:26
Vinst är det enda som gäller för Barça imorgon kväll!

Det spel vi har och visar upp mot lag i La Liga ska inte Chelsea kunna stå upp mot. Vi ska våga och spela ut deras lag, på samma sätt som vi gjorde mot Real Madrid. Vi kan och har bevisat det många gånger.GÅ PÅ KNOCKOUT!
VISçA BARçA È VISçA CATALUNYA!
Barcelona #7 Larsson
2006-02-21 16:24
Det verkar som att många Barca-supportrar har en stor åldersnoja gällande spelarna och att ALLA ungdomar ska vara med och spela bara för att de är unga...

Det snacket köper jag inte för fem öre!
Messi kan jag hålla med om är bra, han spelar för att han är duktig och har utvecklats snabbt.
Just nu är han väl (tyvärr) bättre än Henke och framför allt på en ytterplats.
Ska Henke spela imorrn så är det centralt för att stångas lite extra mot de fysiska Chelsea-spelarna.

När det gäller Maxi Lopez så tycker jag att han är rejält överreklammerad.
Han är säkert en framtidsspelare, men borde söka andra vägar innan han försöker slå igenom i en storklubb som Barca, för just nu platsar han ju knappt på bänken.

Från senaste matchen var jag glad att se att Samuel Eto´o visade att han kan vara en bra lagspelare, i höstas tror jag aldrig att han hade passat till Henke i det läget som förekom vid Barcas 1-0 mål mot Real Betis.
Tyvärr för kamerunaren så hade han inte lika stor lycka med sina avslut senast, värsta missen var ju när han sköt över i helt fritt läge.
Mottagningen på bröstet höll dock världsklass.
Kul också att se Ronaldinho på det där fina spelhumöret senast!
Barcelona Marcos
2006-02-21 16:01
Riktigt synd, trodde han var med då Giuly var skadad, men nej nej, Mobbningen fortsätter.
Barcelona Rambo~
2006-02-21 15:55
Ämne: Har många gånger utt....
Maxi är dumpad från truppen ://
Barcelona Marcos
2006-02-21 15:51
Har många gånger uttrykt mitt missnöje med en viss spelare vid namn Henrik Larsson,så nej. Ingen Henke i startelvan. Kanske kan han få komma in i slutet av matchen om vi ligger under, dock borde Maxi gå före då vi alla vet vad han gjorde för ca ett år sedan :)
S. Dali
2006-02-21 15:39
Marcos:
Fattas bara Henke då, så är du nöjd?
Barcelona Marcos
2006-02-21 15:35
Riktigt skönt med Motta och Edmilson i mittfället. Långa och starka spelare som kan bryta boll och snabbt skicka dem till anfallarna. Dessutom är de riktigt starka Defensivt. Plötsligt ser det riktigt bra ut med Marquez,Puyol,Olueger,Motta, Edmilson och Gio i defensiven, lite mer defensivt än vanligt men det ska det vara på bortaplan. Gio säger också att ett oavgjort resultat är ett mycket bra resultat inför returen.
Barcelona La Rambla
2006-02-21 15:21
Schubert:

Exakt, istället för att gråta ut i press så kan man ju se hur matcherna har sett ut och framför allt hur spelet har varit. Med den offensiva spelstilen som laget har är det inte konstigt att det blir situationer i straffområdet.

Det den gode Mourinho är riktigt rädd för är att få Frank Lampard och John Terry varnade. Då missar de returen på Camp Nou. Att de har dragit på sig varningar under gruppspelet får de väl skylla sig själva. Vilket annat lag skulle inte försöka få sådana toppsspelare avstängda? Det hör till spelet med taktisk uppläggning inför sådana här stormatcher. Precis som om Mourinho själv inte skulle ta till vara på ett sådant tillfälle? Jo tjena. :-)
Barcelona Schubert
2006-02-21 15:15
Visst, Robbens filmning mot Pool var inte rolig. Barcas straff- och utvisningsstatistik (för motståndarna) kan åtminstone delvis bero på att man har bollen jämnt och ofta har den i motståndarnas straffområde.

Är inte orolig för domarn: det brukar vara bra domare i CL. En norrman låter bra, även om jag inte kommer ihåg hur Hauge dömt förut.
Barcelona La Rambla
2006-02-21 15:09
Varför är man inte förvånad. Mourinho sätter press på domaren. Se upp för Barcelonas filmningar!

Det kom ju verkligen ifrån rätt person. Har han glömt en viss Robben som han har i sitt eget lag? Den värsta dykaren utan grodmansdräkt jag sett på en fotbollsplan. :-)~
S. Dali
2006-02-21 14:55
Belletti --- Oleguer.
Som de flesta redan har sagt.
Offensiv, fart mot defensivt tänkande och inte så mycket fart.
Vårdslös,obefintligt positionsspel mot... inte så mycket fart.
Kontentan för mig är att man kan ganska enkelt jobba bort en del av Oleguers brister genom att en av mittbackarna djupar lite tidigare, lite mer än man brukar.
Chelsea är inget lag som man skall spela rak backlinje mot.
Men framför allt med Oleguer på planen har man råd med att spela Messi även på SB. Spelar man med Belletti, känns det säkrare med Larsson.
Snacket att Larsson och Eto´o inte kan spela ihop för då blir Eto´o utflyttad på kanten, är rent dravel. Matchen mot Betis är ett praktexempel på hur mycket dessa två herrar växlar position med varandra, och gör det bra.

AlexC:

Känslan när bussen åker förbi Damm-fabriken på väg in mot Barcelona, har fått mig att slopa San Miguel för gott. Ett underbart landmärke på väg mot den förtrollande staden.
Länktips: www.damm.es
Barcelona Schubert
2006-02-21 14:39
OK, det är inte min erfarenhet, men såna kan ju skilja sig åt.
Barcelona Suñol_
2006-02-21 14:30
...Jag sa att man skulle ta det med en nypa salt.
Men dom flesta Gnagare jag känner och det är en hel del dom tror alltid att dom är störst, bäst och vackrast även om så inte är fallet vilket jag brukar störa mig på. vilket jag inte upplever på samma sätt med bajare och till viss del djurgårdare.
Men som sagt det var ett skämt men det var inte riktat mot dig...
Barcelona Schubert
2006-02-21 14:25
? Jag är gnagare och Barcasupporter. Ser inte att AIK skulle ha mer gemensamt med Real än med nån annan spansk klubb.

Andra Sthlmsklubbar har varit rätt bra på konspirationsteorier: minns DIF:s banderoller mot SvFF. AIK hade inget liknande när vi åkte ner.
Barcelona Suñol_
2006-02-21 14:19
Real madrids ledstjärna här på svenskafans Christopher Kviborg visade sig vara gnagare är det någon som är förvånad...Jag tycker det är logiskt, är det något Real har gemensamt med A.I.K så är det deras självupptagna supportrar(vinner dom inte så är konspirationsteorierna framme)...ta det med en nypa salt...
Real Madrid Puya_Arsenal
2006-02-21 14:13
borde inte Van Bommel spela??
Barcelona hammabarça
2006-02-21 14:06
Perfekt uttagning av laget Sonde!
Barcelona Peder
2006-02-21 14:00
Ämne: ----------------Vald....
håller med, Blaugrana_1899
----------------Valdes-------------
Belletti-----Marques--Puyol-----Sylvinho--
--------Deco----Edmilson--Motta-----
------Messi-------Eto'o----Ronaldinho

exakt så tycker jag Barca borde starta. En fin blandning av fysik och kreativitet på mittfältet så det känns givet!
Hoppas försvarsspelet ser bättre ut än mot Betis
Barcelona II Barça II
2006-02-21 13:41
CLAES SONDE//
Jag håller med dig till 100%. Din artikel är klockren. Tack!
Barcelona Lucho
2006-02-21 13:35
Gabriel: Jag ser nog också hellre Motta från start. Jag ville bara understryka att det känns lite oroväckande att han varit borta från spel så länge och direkt får möta riktigt tufft motstånd.

Det är lustigt det här med Iniesta. Jag tycker inte att han varit dålig men som du säger har han inte dominerat så mycket som man hoppats. Kanske ska man tänka på vad Xavi sa appropå att media framställt Iniesta som dennes ersättare. Xavi menar ju att han påverkades negativt av att folk såg honom som en ny Guardiola. Han anser att det finns en fara att Iniesta drabbas av samma sak. Jag tror att Xavi är helt rätt ute då han säger att man ska se Iniesta som Iniesta och inte som den nya Xavi. I mitt tyckte passar inte Iniesta så långt ner i banan. Han ska snarare befinna sig nära motståndarnas straffområde där han kan öppna upp försvaret med sina listiga passningar. Trots det bitvis halvdana spelet som han visat upp så har han ju Iniesta ändå slagit en hel del målgivande passningar denna säsong. Sedan kan man ju ha i åtanke att det var ju faktiskt som Giulys ersättare som han fick sitt genombrott..
Barcelona II Barça II
2006-02-21 13:31
Chelski's trännare erkänner att deras plan är väldigt dålig. Ronaldinho tycker att det inte gör nånting då båda lagen kommer att spela på samma gräs :)!

Källa: Svttex Sid 303.
Annons: