/spanien/barcelona/forum/25335.aspx/spanien/barcelona/forum/25335.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Meeeesiiii
2006-01-12 19:03
Ronaldinho får bollen ute till vänster, tar sig förbi Ferreira med en enkel kroppsfint. Går innåt i plan, med några överstegsfinter så lurar han Carvalho. Fortsätter framåt, stöter på Terry. Eto´o startar en löpning, Dinho gör en tittfint och passar en fristående Messi och PANG!! Ett noll på en kontring. Låter väl ganska så okej va!!!! :D
Barcelona La Rambla
2006-01-12 19:01
AlexC

Just för att de spelar det spel de gör. De ligger och väntar på moståndarnas misstag, lag som är spelskickliga som tex Barcelona. Förr eller senare så snappar de upp en boll och slår om blixtsnabbt. Mitt scenario var ju om de hade försökt våga föra spelet och anfalla som tex vi. :)
Barcelona AlexC
2006-01-12 18:59
La Rambla

Jo, men vi snackar Chelsea...

Att kontra mot dem är ungefär lika svårt som att ta bollen av Ronaldinho :)
Barcelona Meeeesiiii
2006-01-12 18:59
AlexC //

Med Ronaldinho går det och kontra mot vem som helst... ;D
Barcelona La Rambla
2006-01-12 18:58
AlexC

Det är drömscenariot ju. Om de hade haft lite jävlar anama så hade de försökt anfalla och föra matchen. Då kan jag lova dig att Barça klarar av att kontra sönder dem. :)
Barcelona AlexC
2006-01-12 18:55
La Rambla

Visst stämmer det du säger. Minst lika viktig som backlinjen, är att den offensiva pressen med mitffält och anfall fungerar väl och att vi inte skänker bort bollen lika ofta som den där olyckliga tisdagen i London.

Men du, att kontra sönder Chelsea...
gå och lyssna på en låt från Aerosmith's debutskiva, jag tror du fattar vilken ;-)
Barcelona La Rambla
2006-01-12 18:52
AlexC

Jag förstår dina farhågor, delar dem också. Men det borde ju faktiskt räcka med att inte gå framåt så hårt som laget brukar. Bättre att försöka få dem att föra spelet och stressa dem hårt när de kommer över mittplan för att sen kontra sönder dem. :)

Jo visst styrde han försvaret, men det var ju lite olyckliga omständigheter då med tappade bollar just där man inte får förlora boll med farliga spelvändningar från de blå. Sen hade vi Marquez skadad, Gerard var ingen hit osv.
Barcelona AlexC
2006-01-12 18:48
La Rambla

Inte för att det var Puyol's fel, men det var ju han som styrde backlinjen förra året på SB och det gick ju inte lysande defensivt där då.

Chelsea är ju farliga främst på kanterna och det är därför jag vill ha Puyol som högerback; för minimera risken för att Robben skapar farliga kontringslägen.
Barcelona La Rambla
2006-01-12 18:45
AlexC

Jo det har du rätt i. Men det är allt för vågat att sätta Puyol ute till höger. Inte för att han ej skulle klara det galant. Men har du glömt vem det är som styr vår fyrbackslinje? Alldeles för viktig match för att ändra detta. Som jag skrev tidigare, det skulle inte alls förvåna mig om Mourinho lät laget backa hem oavsett hemmaplan.
Barcelona AlexC
2006-01-12 18:43
La Rambla

Med:
---------Valdés
Puyol-Marquez-Oleguer-Sylvinho
-------Edmilson
----Motta-------Deco
-Messi-----Eto'o----Ronaldinho

Som jag ser det har Motta teknik och framförallt passningsskicklighet att spela framför en pivote och Edmilson bakom Motta och Deco är väl ett mittfält som är tillräckligt defensivt att låta El Tridente att vara på plan ändå?
Barcelona La Rambla
2006-01-12 18:39
AlexC

Det där vet jag. Men min undran var över att forsätta med fyrbackslinjen och vara extremt defensiva på pappret. Visst, det innebär ju då att en av de 3 El Tridente måste utgå. Kanske lite väl vågat. Men det är ju bortaplan ska vi inte glömma.
Barcelona AlexC
2006-01-12 18:28
La Rambla

Vi kör med två pivotes vid trebackslinje, inte annars. Vid trebacklinje är det Deco och Van Bommel framför Edmilson och Motta.

Deco och Motta framför pivoten Edmilson vid fyrbackslinje.
Barcelona La Rambla
2006-01-12 18:24
Barças lycka bygger mycket på det defensiva spelet högt upp i banan. Det viktiga är att vi stressar deras speluppbygnad så den blir obefintlig. Det skulle heller inte förvåna mig om Chelsea tom backar hem på SB och låter Barça föra matchen just för att få till sina snabba spelvändningar. Däremot kittlar tanken på 2st pivotes. Edmilson & Motta? Problemet blir väl att Deco blir alldeles för ensam i det offensiva spelet på mitten. Svår ekvation hur som helst.


rawkus:

Där ser man. Kanske det vänder för er nu. Typiskt om det skulle göra det på Camp Nou när Etóo är i Afrika. :(
Barcelona AlexC
2006-01-12 18:20
Schubert

En sak att påpeka är dock att trots att vårt spel kanske blivit rakare och mer fysiskt så känns det inte som det gynnat defensiven något märkbart.

Det angående Deco med Xav's skada så kan det mycket väl vara så. En så underbar fotbollsspelare och playmaker som Deco får ju inte alls lika mycket boll när Xavi fördelar i uppspelen. Deco har (pratar om innan Xavi's skada) snarare riktat in sig på att slå lite mer avgörande passningar med högre svårighetsgrad och på så vis dök felpassningarna som så många här på forumet gnällt över upp.
Barcelona Schubert
2006-01-12 18:14
Vad jag är lite orolig mot Chelsea är följande faktorer:

1) Ytterspelet.
2) Lampard.
3) Spelvändningarna. De är väldigt bra på att vända spelet snabbt. Det hänger såklart ihop med 1) och 2). Men det betyder också att man inte får tappa boll i farliga lägen. De har också ett mycket bra försvarsspel över hela banan som är basen för vändningarna.

När Xavi blev skadad tyckte jag att det var en katastrof och visst har spelet blivit sämre, men resultaten har fortsatt att ticka in. Kanske har Barca fått ett lite rakare och enklare och mer fysiskt spel med Motta. Det är inte lika vackert men kanske bättre när vi ska möta ett lag som Chelsea; där går det inte att kortpassa vid mittplan. Dessutom tycker jag att det finns tendenser till att Deco vuxit nu när Xavi varit borta. Det är ju inte säkert att det beror bara på Xavis frånvaro, men själv tror jag att han har det lättare när han får mer boll och mer ansvar.
Barcelona AlexC
2006-01-12 18:06
Schubert

Att det skulle bli för offensivt tror jag inte då Puyol & Sylvinho knappt skall deltaga i offensiven.

Precis som jag skrev längst ner skall man ta inlägget för vad det är; ett plötsligt infall när man borde koncentrerat sig på annat.
Barcelona Adaminho
2006-01-12 18:05
Alla cules,

Egentligen så har vi inte slagit Real Madrids rekord på 15 raka vinster. Deras rekord är väl på 15 raka segrar i ligan? och där har vi bara 11 för tillfället. Rätta mig om jag har fel!

Forza Barca
Barcelona Schubert
2006-01-12 18:03
Ämne: Schubert

Visst kä....
OK, men det gör de ju redan i 4-3-3. 3-4-3 riskerar att bli mer offensivt, tvärtemot vad du önskar. Dessutom tycker jag att det är lite väl att ändra spelsystem helt för bara en match, från fyrbackslinje till trebackslinje. Jag tror att den kosta mer än det smakar. Då tror jag att ditt andra förslag är bättre.
Barcelona AlexC
2006-01-12 18:00
Schubert

Visst känns det tomt i mitten men det är därför som Edmilson och Motta finns precis framför, för att täppa till.
Barcelona EsCúle
2006-01-12 17:59
Ang Chelsea matchen.

Jag tror det kan bli farligt att spela allt för offensivft med våra ytterbacker på SB, det kan bli rejäla problem om vi tappar bollen på deras planhalva och våra ytterbackar är långt fram.
Jag tror nämligen inte att Olli hinner ikapp Robben om det blir en löpduell, likså Sylvinho mot Duff.
Så det ska vi vara försiktiga med.

Förövrigt så lär det bli en promenadseger på Nou Camp i helgen. ;-)~

Hasta luego cùles!
Barcelona Schubert
2006-01-12 17:56
Ämne: Satt och pluggade oc....
Tycker det verkar dumt att överge 4-3-3. Skulle man spela med trebackslinje kan ytterbackarna dessutom inte punkta Chelseas yttrar, eftersom Chelseas yttrar ofta är ganska breda. Det skulle bli alldeles för tomt i mitten.

Om man tar din andra uppställning, 4-3-3 med Puyol på kanten, så är den iofs inte ointressant, men mig bär det emot att flytta bort den bästa mittbacken. Hur man än vrider och vänder på det är det en väldigt viktig positon. Dessutom är Crespo och Drogba (den senare fruktar jag faktiskt mer med sitt fysiska spel) väldigt farliga spelare. Dessutom kan våra egna spelare bli osäkra om man börjar mixtra alltför mycket. Men som sagt, det är inte ointressant, jag tror säkert att man skulle neutralisera Robben, en mycket farlig spelare på detta sätt.
Barcelona AlexC
2006-01-12 17:45
Satt och pluggade och det är då många smarta tankar dyker upp, såsom att Fade To Black fanimej är den bästa låten ändå. En annan tanke dök också upp som har mycket större relevans här på forumet:

När vi möter Chelsea på SB om ungefär en månad så är jag rädd att trots att vi kan vara spelmässigt bättre än Chelsea kan enkla kontringsmål för dem bli vår fälla (Oleguer vs. Robben känns inte helt tryggt, likaså Sylvinho vs. Duff, men som vänsterback har vi inget bättre alternativ defensivt, minns mot Celta hur de hyfsat ofta kom förbi på vår vänsterkant).

Därför skulle jag vilja flytta ut Puyol som högerback med punktmarkering på Robben. I mitten skulle antingen Marquez spela ensam (med Edmilson och Motta som mycket defensiva mittfältare framför sig), alternativt att Oleguer gör honom sällskap i mitten. Till vänster får Sylvinho i uppgift att punkta Duff (troligtvis).

Mittfältet formeras antingen:

------Edmilson---Motta------
---Van Bommel-------Deco----

eller

-----------Edmilson---------
----Motta-----------Deco----

beroende på om vi kör med trebackslinje eller fyrbackslinje. I anfallet spelar givetvis
Messi-Eto'o-Ronaldinho.

Puyol och Sylvinho får offensiva restriktioner och Sylvinho kan tyvärr inte deltaga i offensiven lika mycket som man gladeligen sett honom göra. Med deras yttrar punktade känns faran inte fullt så stor för deras giftiga kontringsspel. Marquez tror jag skulle klara sig hyfsat bra mot en fysisk spelare som Drogba eller Crespo, som mexikanen får i uppdrag att bevaka. På mittfältet skall Edmilson hålla koll på Lampard och göra hans farliga djupledslöpningar/långskott mer sällan förekommande.

Oavsett om det är Van Bommel och Deco eller Motta och Deco som spelar framför vår(a) pivote(s) så bör de klara sig bra och samtliga tre eller fyra på mittfältet är spelare som skulle kunna störa Chelsea's speluppbyggnad ganska bra.

Nu säger jag givetvis inte att Riijkard måste spela med denna formationen, det kan gå vägen även med vår "vanliga" uppställning men det känns som att risken att åka på onödiga kontringsmål minskar med den någon av de taktiker jag nämnt.

Men ni skall givetvis ta detta inlägg för vad det är; en idé/förslag som dyker upp helt plötsligt när man borde koncentrerat sig på annat.
Spanien la_pieda_sinistra
2006-01-12 17:28
så länge vi har ronnie i laget spelar de inte så stor roll vilken central anfallare vi kör med när Eto'o är i Afrika. Med hans smörpass kan nog vilken som smaska dit ett par tre stycken per match.Även om jag personligen tycker det är bättre att starta med en rutinerad veteran som Henke som garanterat klarar pressen att prestera under 90 minuter.
Barcelona Suñol_
2006-01-12 17:25
jaja...men "mes que un club"
Barcelona !!BaRcA!!
2006-01-12 17:24
5 matcher kvar till 27 raka? jag kanske missförstod men det låter lite konstigt.. 16+5=21 ;-)
Barcelona Suñol_
2006-01-12 17:12
Politik som ligger långt ifrån Barcelona är lite väl off-topic//Redaktionen
Barcelona Schubert
2006-01-12 17:11
Tror Motta kommer att ta plats bredvid Edmilson och Deco borta mot Chelsea. Han känns bättre defensivt än van Bommel, rätta mig om jag har fel. van Bommel är visserligen stor och stark men är en rätt offensivt lagd spelare (han var den mest offennsive på PSV:s tremannamittfält) och har sin styrka inte minst i djupledslöpningarna. Motta är mer av en spelare som sitter djupt och samlar upp och låter Deco sköta det offensiva. Iniesta är inte ens nära i dagsläget. Observera att detta är inte vad jag hoppas på, utan vad jag tror kommer att bli fallet.

Kommer Eto'o tillbaka till Chelsea?
Barcelona BatiGoal_!
2006-01-12 16:41
Henke kommer göra bra ifrån sig unde den tiden Samuel är och lirar i de afrikanska cupen, visst inte lika spektakulär men mål kan han göra det vet alla.

Tyska tanken och Henke kommer sätta dit nåra baljer, nuläget känns Henke som den självklare men man vet ju aldrig kan tanken chocka?
Barcelona Collblanc
2006-01-12 16:35
16 raka!!! Mot nästa rekord, 27 raka utan förlust står på tur. Vi har 5 matcher kvar till det rekordet sen e de bara de 102 ligamålen 96/97
som e kvar!! men men då måste henke ösa in mål och det ser jag inte som troligt. Barca 05/06 är/kommer att bli det bästa någonsin!!
Barcelona BatiGoal_!
2006-01-12 16:33
rawkus

Stor tränare från sydamerika verkar ha det svårt i den spanska ligan, för stor anpassning?

Det roliga är att jag tyckte jag såg en r.madrid fan tycka synd om er, det här med att tränaren förstör mer än vad han bådar gott Hahah, ööööh vad sägs om Vanderlai ;D;D

Jag ville så gärna skriva nåt till han i forumet men det hade startat onödigt jidder så jag avstår :D


Återigen det här med tippandet blev helt fel,burken hängde sig och jag hade tryckt på varenda knapp vare sig det var musknapparna eller tangentbordet :/
Annons: