/spanien/barcelona/forum/25294.aspx/spanien/barcelona/forum/25294.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona La Rambla
2005-12-02 00:38
Oj, basket med Barça på Viasat Sport nu. Undrade just varför hymnen spelades på tvn. :)
Barcelona Kharles
2005-12-02 00:36
Så mycket som jag ändå gillar Henry; Nesta.
Barcelona Gabriel
2005-12-02 00:28
La Rambla

Nästan lika gott som mosad marängsvisch gånger 3, eller hur ;) ?
Barcelona La Rambla
2005-12-02 00:25
Gabriel
En bonus som smakar mumma om något. :)
Barcelona Gabriel
2005-12-02 00:24
La Rambla

Skulle mer än gärna se Milito i Barça. Vore exra roligt med tanke på att R.Madrid var nära på att köpa honom. Tänk så lyckas han på samma sätt som Eto'o gjort. Dubbel lycka !
Barcelona La Rambla
2005-12-02 00:22
Lucho
Som sagt, jag var inte speciellt allvarlig angående Nesta. ;)
Personligen hade jag nog föredragit Milito istället för de där två. Men som jag nämnt tidigare, tycker faktiskt att Marquez duger gott och väl som mittback.

Okej Kharles, sarkasm eller inte. Du får välja mellan Henry eller Nesta. Med vetskapen om att Messi antagligen får mindre speltid om det blir Henry. Du väljer vem?
Barcelona Gabriel
2005-12-02 00:19
Nr 10

hehe box i nyllet. Vi är inne på samma sak ;)
Barcelona Lucho
2005-12-02 00:16
Angående mittback så ser jag nog hellre att man låter Nesta vara. Dels lär Laporta få punga ut med alldeles för mycket för en spelare som fyller 30 nästa år och dels så litar jag inte på italienare. Dom har ju uppenbarligen en tendens att inte lyckas i La Primera. Hellre, som Gabriel ger förslag på, Andrade eller Perea då dom: 1. kostar mindre, 2. är yngre och 3. presterat i toppklubbar i Spanien. Dessutom, imho, så är dom minsann inte så mycket sämre än nämnde italienare :-P
Barcelona Kharles
2005-12-02 00:13
Det fanns en symbolik i min sarkasm.
Barcelona La Rambla
2005-12-02 00:12
Haha, den där bilden plockar Kharles fram vid väl valda tillfällen. Tror bestämt att jag sett de förut. :)
Barcelona La Rambla
2005-12-02 00:11
Kharles
Jag hade inte tackat nej till honom. Det enda scenario jag kan se där han kommer hit skulle vara om hans kontrakt gick mot sitt slut. Annars är han nog för dyr att köpa loss.
Barcelona Kharles
2005-12-02 00:10
Gabriel

Frank är ett föredöme, både på och utanför La Masia ;-)

La Rambla

Vem vet, kanske Nesta skulle vilja ha en utmaning och leka spektakulär back?

SJD --- Ronaldo

Bilden är till dig. Han har lirat i båda dina lag.
Barcelona La Rambla
2005-12-02 00:09
Haha, en box i nyllet. Lol!

SJD
Säger bara 0-3!
Eto'o, Ronaldhino, Ronaldhino. Ring a bell?
Barcelona Nr 10
2005-12-02 00:07
SJD --- Ronaldo

vaaaa,, dra härifrån innan du får en fet jävla box rakt upp i nyllet
Barcelona Gabriel
2005-12-02 00:01
SJD --- Ronaldo

Gå ut på en gräsmatta, gräv ett hål, lägg dig i hålet och begrav dig själv och yttra dig med sånna idiotsaker i din mörka ensamhet. På så sätt slipper andra höra sånna idiotiska saker som du kommer med.

By the way. Att någon skulle argumentera till att Juventus är bäst kan jag ändå se en anledning till. Att Real Madrid ska vara bäst är helt enkelt skrattretande, ni suger !

Barcelona sämst ? Fråga resten av världen om dom håller med dig. Akta så du inte får en box i ansiktet på grund av ren stupidity bara, sånt borde vara tillåtet på sånna som dig.
Real Madrid SJD --- Ronaldo
2005-12-01 23:58
Lyssna Barcelona är sämst okii.. Juventus och Real Madrid är BÄÄSST....
Barcelona Gabriel
2005-12-01 23:56
Messi

Och när har jag sagt något om att jag inte håller med dig angående det ? Det jag reagerade på (återigen säger jag det) var att du nämnde att han viker ner sig i närkamper (även om det inte var det orvalet du hade).

Det är ren bullshit !
Barcelona La Rambla
2005-12-01 23:55
Skämt och sido, klubben hade väl ruinerat sig på kuppen då. Jag var inte speciellt allvarlig bara så ni vet. ;)
Barcelona La Rambla
2005-12-01 23:54
Om vi ändå ska satsa på att värva ett crack, varför inte slå världen med häpnad och värva en försvarare av högsta klass? Vi kunde värva Nesta. Snacka om att ha världens bästa mittbackspar.
Barcelona La Rambla
2005-12-01 23:51
el Flaco//
Här har du tidigare Guldboll-vinnare sen 1956.
Barcelona Messi
2005-12-01 23:50
Gabriel

Jag har i vissa lägen uppfattat att Belletti är väldigt nonchalant i hemåtjobbet. Joggar hem istället för att springa, t.ex. Och han släpper markering alldeles för lätt på fasta situationer. Ett bra exempel är ju från förra säsongen borta mot Valencia (eller?). Belletti anser att han borde få frispark och springer fram mot domaren och börjar snacka, mitt i ett Valenciaanfall på Bellettis kant. Hade Valencia gjort mål där så...

Nu hoppas jag att Oleguer får fortsätta spela högerback och Belletti ska få bevisa att han förtjänar en plats i startelvan, precis som alla andra.
Barcelona Gabriel
2005-12-01 23:47
Kharles

På tal om Frank Rijkaard så måste jag säga att jag har en otrolig respekt för el mister. Varje nyhetssändning jag ser med Barcelona (sportnyheterna när dom exempelvis visar bilder från träningarna) så är Rijkaard med och tränar. Allt som spelarna gör, gör han med dom när dom tränar. Han är stark som en oxe, jag tvivlar tom inte på att han skulle klara av att hoppa in under matcherna så som Vialli gjorde i Chelsea. Ingen rekomendation bara något jag ville säga.
Barcelona La Rambla
2005-12-01 23:44
ronnie10//
Det är mycket möjligt att du har rätt. Men om nu inte den taktiken fungerar så är det inte helt fel att spela upp bollen snabbare som många mittbackar i Italien tex gör. Det är aldrig fel att ha flera alternativ i sin repetoar. Annars håller jag med i det mesta du skrev. ;)
Barcelona Gabriel
2005-12-01 23:44
Sitter och funderar vilket otroligt lag vi har, näst intill komplett. Det enda som saknas är förstärkningar på båda ytterbacksposterna och möjligen en till bra mittback.

Mina förslag är:

Vänsterback : Ashley Cole
Högerback : Daniel Alves
Mittback : Collocini/Andrade/Perea mfl (pallar inte tänka till så mycket egentligen, detta är vad jag kom på nu).
Barcelona Kharles
2005-12-01 23:44
Hoppas inte det är någon större fara med Mister och att han är tillbaka så fort som möjligt.

Visca Senyor Frank!
Barcelona Gabriel
2005-12-01 23:37
Frank Rijkaard riskerar att missa matchen mot Villareal. Ja, ni hörde rätt. Våran tränare har blivit sjuk. Risken finns att han blev smittad av Ronaldinho faktiskt som även han var sjuk precis innan Santander matchen. Rijkaard blev sjuk precis efter den matchen och kunde inte vara med i träningsmatchen i tisdags. Han var inte heller med i Paris för att gratulera Ronaldinhos vinst i guldbollen.

Ifall det är så (vilket chanserna är stora till) så kommer det att vara Ten Cate och Eusebio som är ansvariga tränare i matchen mot Villareal. Tror inte detta kommer att påverka laget speciellt mycket dock.

Barcelona Gabriel
2005-12-01 23:29
Kharles

Att Belletti är nonchalant tänker jag inte argumentera emot då jag håller med. Det jag reagerade på var när han sa "Han går alltid in 100% i närkamperna och viker aldrig ner sig, till skillnad från Belletti som kan vara väldigt loj ibland."

Han viker aldrig ner sig, till skillnad från Belletti ?

Aja, det kanske inte var så han menade men om det var det så håller jag inte med.

Daniel Alves till oss ? Som jag sa, gärna !
Barcelona Kharles
2005-12-01 23:23
ronnie10

Bra obeservation. Har också tänkt på det. Om backarna slår passningar i sidled hela tiden blir motståndarna rastlösa och vill sätta högre press än vad som var tänkt från början.

Sen ska man också säga att det egentligen är svårt att jämföra backar, då de oftas präglas av de system lagens taktiker använder. Men helt klart är att Terry, Nesta/Maldini och Cannavaro gynnas av deras lags defensiva filosofi. Ärligt talat är det en mittbacks dröm att spela i ett lag som Chelsea.

Gabriel

Jag tror han menade att Belletti ofta är för nonchalant. Man märker lätt detta när vi försvarar oss vid fasta situationer. Belletti brukar ha svårt att stå på benen emellanåt. Alves är yngre och mer talangfull. Han gör även mål, något som Belletti inte gjort än i tävlingssammanhang..
Barcelona Gabriel
2005-12-01 23:14
Messi

Trams alltså. Belletti går alltid in i närkamperna och tom ger till lite extra efteråt bara för att reta motståndaren. Jag har aldrig lagt märke till några "mestendenser" från Bellettis sida, felaktig anklagelse från din sida defenitivt !

Däremot är hans markeringsspel vid fasta situationer ibland lite riskabla, dessutom är han inte hundra på lagets offside fälla. Daniel Alves ser jag mer än gärna som en förstärkning, desto snabbare han kan komma, desto bättre.

Det kan vara tidigt sagt, men om vi köper Daniel Alves kan det mycket väl vara så att vi har hittat våran framtida högerback i många år framöver i honom.

ronnie10

Puyol kanske var underskattad av många för några år sen, inte längre dock. Det som däremot händer är att många andra försvarare överskattas en hel del så som framför allt John Terry i Chelsea. Med detta menar jag inte att Terry är en dålig mittback, för det vore helt idiotiskt att påstå någont sådant. Däremot hyllas han överdrivet mycket i medier och detta gör att många tar åt sig det tidningar skriver och helt plötsligt tror att han är världens bästa mittback. Man ska inte glömma att Terry har en otrolig backup i Chelsea vilket man inte kan säga att Puyol har i Barcelona. Det samma gäller Cannavaro i Juventus eller Nesta i Milan. Hade dom kunnat klara av att axla Barças hela försvar på egen hand med ett sånt fritt och anfallsinriktad spel som vi har ? Inte en chans ! Däremot klarar Puyol det, men som sagt. Våran "Tarzan" isnt human.
Att dessa mittbackar hyllas så enormt som dom gör kan automatiskt göra så att det verkas som att Puyol underskattas däremot.

el Flaco

"Grattis Dinho, sos el mejor, sin duda"

SOS ??
Barcelona ronnie10
2005-12-01 22:57
Ämne: Saforcada//
Tycker ....
La_Rambla

Jag tycker kommentatorerna hade fel fel fel. De ägnade inte ens en tanke åt att fundera på om det kan vara så att Rijkaard gett direktiv till våra mittbackar att spela bollen i sidled. Varför? Jo, för att locka upp racings lag så vi skulle få mer ytor bakom deras backlinje, mellan deras forwards och mittfält och mellan mittfält och backlinje. Jag tror starkt på att Rijkaard ger sådana direktiv då vi möter lag som Racing, som bara är ute efter att försvara. Funkar det? Tja, 4-1 borde ju bevisa det så gott som någon annan statistik.

För övrigt: Att Puyol inte skulle klara av en stark forwardstyp som Zlatan eller Drogba är bara trams. Styrkan sitter inte bara i musklerna (men muskler lovar jag att Puyol har så det räcker) utan i hjärtat, och det finns inte en spelare med ett så stort hjärta för sin klubb som Puyol.

Mycket av styrkan i alla idrotter sitter i inställningen. Och inställning, själ och hjärta finns det ingen som har så mycket av som Puyol. Inte ens då Real gav honom ett kontraktsförslag med dubbel(!) lönesumma jämfört med vad han hade i Barça (detta var dessutom då vi hade vår 4 års svacka) lämnade han klubben. Varje gång det ska diskuteras kontrakt med Puyol väntar han in i det sista med att skriva på, eftersom nya kontrakt alltid genererar mer pengar än det gamla, för alla stjärnor. Pengar och sånt nonsens är inget Puyol är ute efter, herregud klubben är ju skuldsatt! Klart han vill bespara klubben en och annan krona.

Puyol, världens bästa försvarare, världens största hjärta och världens kanske mest underskattade fotbollspelare alla kategorier.
Annons: