/spanien/barcelona/forum/2521.aspx/spanien/barcelona/forum/2521.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelonismo
2015-09-30 15:16
Barcelonistas

Stå på dig, ett ytterst fåtal människor på Les Rambles skall inte få dig att lämna forumet. Kan tänka mig att det finns en och annan som gillar dina inlägg härinne.

Hoppas att du ändrar ditt beslut och ignorera inlägg från vissa skribenter framöver :)
Barcelona Gabriel
2015-09-30 15:15
Barcelonistas Jag erkänner att jag skrev inlägg om att Rakitic känns mer som den spelaren som borde agera rotationsspelare för Barcelona, ungefär som Keita och att Barcelona behöver mittfältare som Verratti, Thiago mfl. Men du glömmer att nämna att jag mot vårsäsongen tog tillbaks det, när Rakitic faktiskt spelade strålande bra. Han är uppenbarligen inte i sin bästa form, men det är inte många av våra spelare som är det. Ska man rikta kritik mot någon av våra spelare så borde det vara Mathieu, det är ett stort skämt att den killen ens tillhör FC Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-30 14:56
Eftersom många skribenter här inne på Les Rambles vill bli av med mig så kommer jag från och med idag ta ett väldigt, väldigt långt uppehåll från detta forum. Detta blir mitt sista inlägg här på ett väldigt bra tag, jag kanske väljer att gå i Hetfields fotspår vi får se.

Jag tycker det är sjukt skumt hur folk hela tiden hoppar på en så fort man har en annan åsikt. Min tanke är inte att bli ett ämne här, elr att skapa reaktioner då tror ni fel. Skribenten Kröjf har drivit en häxjakt på mig jag tänker inte ta skit på ett forum. Det tar en sådan psykisk energi från mig att varje dag bli få skit på sig av denne kröjf, mina batterier har tagit slutÅter, jag skrev 2 inlägg vrf jag inte tycker Rakitic håller och folk hoppar på en direkt. Gabriel du tyckte föra säsongen att Rakitic inte håller för Barca och att det är en spelare som ska vara en rotationspelare i barca och inte ordinarie. Jag lovar att jag verkligen tyckte att Raketen ej håller i Barca det är vad jag verkligen tycker av det jag hittills sett av han.
Barcelona Cule4life
2015-09-30 14:55
Att folk ens skriver Mathieu i sina elvor är skrattretande!! Han har inget i Barca att göra
Barcelona Katalano
2015-09-30 14:41
Barca#

Jag vill se samma uppställning men med Sergi Roberto på mittfältet istället för Masken. Han gjorde fantastiskt inhopp igår och borde belönas nu när Iniesta också är skadat. Roberto passar inte ihop med Iniesta, men med Rakitic så klarar han sig bra. Nu när han är i form vill jag se hur han kan förvalta en sådan chans.
Barcelona enkos
2015-09-30 14:32
Barcelona enkos
2015-09-30 14:23
Lewandovski har gjort 10 mål på 184 minuter alltså exakt två matcher och lite tillägg ... Hoppas vi hade haft honom i laget Ps. Han leder skytteligan i Bundesliga med 10 mål, leder skytteligan i EM kvalet med 10 mål och så leder skytteligan i CL med 3 mål
Barcelona Barca#
2015-09-30 14:22
Jag är faktiskt inne på precis samma spår som Gabriel. Brukar inte skriva längre men är inne dagligen för att läsa igenom forumet. Som många andra tycker jag att det är jobbigt med användare som är inne på forumet för att provocera. Men vore det inte bättre att ignorera dessa inlägg? Det blir ju lite löjligt att fler inlägg handlar om påhopp och provokationer än vårt lag. Låt de som provocerar få skriva sin dynga i ca en månads tid sen tröttnar dem. Men häll inte bensin på elden för då slutar det aldrig. För att byta spår, viktig match på lördag utan både Iniesta och Messi. Vilken uppställning hoppas ni på och vad tror ni att Lucho väljer att göra? Själv hoppas jag på följande: Ter Stegen Alves-Pique-Mathieu-Alba Busq-Masch Raktic- Munir - Suarez - Neymar Vet att Mascherano och Busquets inte fungerat tillsammans tidigare, men med tanke på att vi saknar kreativtet på mitten(läs Iniesta, Rafinha) och att Messi saknas i anfallet borde vi satsa på att ställa om snabbt då skulle denna uppställning funka. Lägg därtill att busq och masch då kan skydda hönsgården bakom dem om det skulle visa sig att vi fortsätter att vara generösa bakåt. Vad säger ni? Vilka skulle du vilja se spela? Har Roberto spelat till sig högerbacksplatsen?
Barcelona Gabriel
2015-09-30 14:10
Hur du och vi andra upplever Barcelonistas må kanske inte vara långt ifrån sanningen, men det ger fortfarande inte rätten, enligt mig, att ständigt "hoppa på" någon på det sättet som faktiskt ÄR - inte definieras av mig, som nätmobbning. Jag förstår att Barcelonistas är kontroversiell av sig, men borde inte då du som uppenbarligen vet så mycket bättre välja att ignorera hans, enligt dig försök till provokationer och istället fokusera dig på att skriva någonting vettigt? Om det nu faktiskt är så som du beskriver fallet så får han ju isånnafall ut precis den typen av reaktion utav dig (och andra också) som han är ute efter. Påstår mig inte ha läst alla dina inlägg här inne men på den senaste tiden så har jag läst mer om Barcelonistas från din sida än om någonting annat. Det enklaste vore att helt enkelt ignorera.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-09-30 13:59
Barcelonistas

Inte mer besviken än när du informerade hela forumet om att du nu är en Bartomeu-anhängare av den enkla anledningen att han vann valet - inte för det han står för eller vill med klubben. Där tappade du mig helt och hållet.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-30 13:59
Gabriel - du vet vad jag menar. Deco,Xavi,Iniesta är mittfältare som vi haft senaste 10 åren. Rakitic är inte på den nivån och jag tycker inte han håller. Det är ingen Barca mittfältare för mig.


Jag försöker bara dela med mig mina åsikter kring Rakitic.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-30 13:53
Kröjf - säg vad jag har varit oseriös med? Jag kritiserar Rakitic där jag anser att han inte håller. Även om han var bättre föra säsongen så var jag inte helt imponerad trots att han var med och hjälpte laget till en trippel. Som jag sagt hela tiden Rakitic är en spelare som Barca ska rotera med, det är ingen spelare som ska vara ordinarie i Barcelona.

Låt mig göra det hela simpelt för dig. Tillhör Rakitic en av världens bästa mittfältare? Nej det gör han inte finns många som är bättre och redan där förstår man att det inte är en mittfältare som ska vara ordinarie i Barca. Vi är en klubb som alltid ska ha dom bästa mittfältarna idag har vi inte det.Veratti-Isco-Kroos-Thiago-Coutinho-Reus osv. Dessa är alla bättre än Rakitic.


Det är ju du och ditt gäng som inte vet hur man ska skriva i ett forum. Jag har skrivit 2 inlägg här nedan där jag delade med mig om mina åsikter kring Rakitic och det du väljer att göra är att hoppa på mig direkt. Människa kom med argument, dela med dig dina åsikter vrf du inte håller med mig.


"Å andra sidan har jag svårt att sympatisera med en person som på ett offentligt forum, bl a använder sig av en specifik sexuell läggning som ett skällsord gentemot något av sina ""hatobjekt"". Så´nt brukar jämställas med rasism och föranleda långa avstängningar samt dryga böter i fotbollens underbara värld."

Jag var frustrerad när jag skrev det ordet, inget jag menade. Du är en jobbig typ själv Kröjf jag är här för att diskutera. Det är ju inte så att jag har skrivit " Rakitic suger sälj den värdelösa mittfältaren" utan här nedan har du 2 långa inlägg där jag skriver vrf jag tycker så om Rakitic.


the Cameroonians - du gör mig besviken en bra skribent som håller med den här Kröjf.
Barcelona the cameroonians
2015-09-30 13:31
Kröjf

Spot on - som vanligt!
Barcelona Kröjf
2015-09-30 13:28
Gabriel

Om jag för ett ögonblick trodde att Barceloniistas verkligen ger utrryck för sina uppfattningar på ett seriöst sätt, skulle jag aldrig ens drömma om att "hoppa" på honom så som jag m fl gjort. Får emellertid för egen del precis som Xaviesta om jag nu förstått denne rätt, en mycket bestämd "känsla" av att Barcelonistas är bra mycket mer intelligent än han själv väljer att hela tiden framtona som.

Uppfattar honom helt enkelt som en outröttlig provokatör, vilken själv strävar efter att få mothugg så fort tillfälle ges för att få befinna sig i centrum. Och själv finner ett stort nöje i att vara så inkonsekvent och kontroversiell som möjligt för att väcka reaktioner av det slag du definierar som nätmobbning. Skulle jag ha fel, ja då är det onekligen väldigt illa och ditt inlägg till hans försvar fullt befogat.

Å andra sidan har jag svårt att sympatisera med en person som på ett offentligt forum, bl a använder sig av en specifik sexuell läggning som ett skällsord gentemot något av sina ""hatobjekt"". Så´nt brukar jämställas med rasism och föranleda långa avstängningar samt dryga böter i fotbollens underbara värld.
Barcelona Katalano
2015-09-30 13:23
the cameroonians Instämmer till 100% med ditt inlägg. Det var någon, du kanske? som länkade en artikel kring just detta för någon dag sedan och hänvisade just till varför Gumbai får gå före Samper och varför Adama och Deulofeu inte fått chansen. Rakitic har varit bättre än Iniesta senaste året utan tvekan. Tyvärr så passar inte detta nya mittfältsspel Iniesta fullt ut vilket oroar mig. Han är min favoritspelare men i det spel som Lucho vill ha så finns det spelare som passar bättre för hans roll. Han kommer inte till rätta. Antingen måste mittfältsspelet förändras för att passa iniesta, eller så ser jag tyvärr ingen plats för honom på vårt mittfält efter denna säsong.
Barcelona the cameroonians
2015-09-30 13:17
Angående diskussionen gällande Rakitic och hans bidrag till laget;

Efter att ha sett detta Barcelona ledas av Lucho under drygt ett år så måste man som normal följare och supporter insett att mittfältet nu, till skillnad från tidigare tränare, har en annorlunda roll. Att Rakitic, och även Iniesta, inte "producerar" beror inte på att de förlorat förmågan eller befinner sig i en djup svacka, det beror på att de idag har en mer understödjande roll och ska överelåta kreativitet åt MSN samt ytterbackarna i betydligt större utsträckning.

Rakitic sa det bäst själv: I Sevilla spelade laget för mig, nu spelar jag för laget.

Ju längre från straffområdet mittfältarna är i sina understödjande roller och positioner, desto svårare är det för dem att producera assist och mål. De kommer inte i de lägena, och när de väl gör det så är de självklart inte 100%-iga, och det var de inte tidigare heller, men då fick de fler chanser och såg "bättre ut" i statistiken.

Däremot är det uppenbart att alla mittfältarna, inklusive Busquets, kan prestera bättre än de gjorde igår och i flera andra av matcherna. Framför allt passningsspelet och medvetenheten måste förbättras.

Men så länge deras uppgift är den som den är kommer de inte att se bättre ut förrän övriga spelare också bidrar med ett bättre passningsspel och mindre bolltapp rent generellt. Nu hamnar de mycket i ingenmansland och ytorna som de behöver täcka blir enorma, och så även avståndet mellan sig. Då blir det mycket spring och mindre vettigt spel.

Det är ju därför en spelare som Gumbau går före Samper, det handlar mer om att underordna sig andra än att regissera anfall och bestämma rytm och tempo.

Inte konstigt heller att en spelare som Roberto gör det betydligt bättre som högerback eftersom han slipper spela i en lagdel som har den mest otacksamma uppgiften på plan.

Så man kan såga Rakitic för att han är ur form, men att säga att han inte bidrar till laget är att överdriva.
Barcelonismo
2015-09-30 12:41
[Måste bara säga detta innan jag sticker iväg och tränar] Jag finner det väldigt tråkigt att många människor på Les Rambles väljer att smutskasta Gumbau varje gång när han kommer på tal. För vad vill ni få ut av det hela? Exakt samma sak var det mot Sergi Roberto, forumets störste hackkyckling under många år. Men numera, så hyllas han som en kung härinne. Det vore inte helt fel om vissa av er slutade tycka ner Gumbau, något som hade varit väldigt trevligt att slippa läsa på Les Rambles...
Barcelona Katalano
2015-09-30 12:16
Gabriel

Jag håller med dig till viss del angående Barcelonistas, men en annan del av mig vill korrigera honom varje dag, dock kommer jag på mig själv innan jag gör detta eftersom det är bortkastad tid, han lyssnar inte och det blir en diskussion som jag själv inte tycker hör hemma här i Les Rambles, så jag låter bli.

Försöker att undvika att läsa hans inlägg, men sen svarar andra på honom och det blir oundvikligt att läsa dem i alla fall. Jag förstår de som svarar på honom och det är inte alltid lätt att göra det med sunda argument när han själv inte använder sådana.

Bara att skriva detta till dig utan att göra något som helst påhopp på honom är lite klurigt. Trots allt tycker jag att Les Rambles skulle vara en bättre plats utan vissa skribenter. Pratar inte om skribenter som inte håller med majoriteten kring olika frågor, utan sådana som alltid gnäller, pratar om Madrid och Ronaldo med skälsord osv. Dessa skribenter håller på med häxjakt, mobbing och barsligheter mot andra och då är det svårt att inte svara på liknande sätt tillbaka antar jag.
Barcelona barca_joe
2015-09-30 11:58
Mitt supporterskap växer med dessa skador. Nu får vi kämpa och kriga till oss segrar. Klarar vi denna period så kommer laget gå stärkta ur detta! Visca!
Barcelona vic111
2015-09-30 11:53
Inte för att vara sån med 3 bra matcher hur stor skillnad gör det om man varit skit i 4 år? När Denis Suarez är tillbaka Turan, Vidal samt rafinha är fit så kommer Roberto inte komma med i truppen. Hade hellre sett Samper och t om Gumbau fått chansen fram Roberto på mittfältet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelonismo
2015-09-30 11:28
@Lion24:

Man brukar vanligtvis säga att ett gott skratt brukar förlänga livet och inlägget ovanför från signaturen "Lion24" är inget undantag...
Barcelona Gabriel
2015-09-30 11:16
Nog för att jag många gånger inte håller med Barcelonistas gällande hans åsikter men jag måste trots det säga att jag inte gillar den ständiga mobbning som sker här inne kring honom. Sen kan kag delvis förstå att man "tröttnat" och att som man bäddar får man ligga, men vad gäller Rakitic diskussionen så är han faktiskt berättigad att få tycka precis som han vill. Dessutom håller jag delvis med honom, men bara delvis. Hur som helst så tycker jag att alla borde lugna ner sig lite, det är nätmobbning vi pratar om och jag tycker inte om det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Imzon #5 Busquets
2015-09-30 11:09
Vilken hemsk match vi fick se igår.. tills Sergi Roberto kom in! Vilken resa han gör den här säsongen och han får äntligen visa alla haters vad han går för! Man ser tydligt att han fått mycket självförtroende efter starterna som högerback. Vilket driv och kraft han har, kanske inte lika teknisk begåvad som Iniesta eller Messi men han ger 100% i närkamperna. Jag hoppas verkligen att han fortsätter på den här vägen.. han lär få fler chanser med tanke på alla skador.

Visca Roberto! =)
Barcelona socccerfan1
2015-09-30 11:01
Vi har för lite spelare.. Vi kan förfan inte rotera längre.. För dåliga bänkspelare.. Var nog detta som var meningen med hela transferbann. Lyckas vi mot all förmodan Lyckas överleva på toppen av ligan till januari så kanske vi klarar en titel.. Men fortsätter det såhär så är suarez eller neymar nästa..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-09-30 10:53
Iniesta, who suffered a thigh muscle injury in the game against Leverkusen yesterday, would be out for 4 to 6 weeks. [ser] Den här säsongen suger.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-09-30 10:00
Barcelonistas in his prime: "Xaviesta - sanningen är den att det är jag som är logisk".
Says it all. Grabben är den "absoluta sanningen" personifierad. Att sanningen sen ständigt ändrar skepnad i en strid ström av inlägg, ger det hela ett löjets skimmer över sig. Den saken står klar. Låt vederbörande leka med sig själv.
Barcelona Grande Barca!
2015-09-30 09:32
Med tanke på det tunna mittfält vi förfogar över just nu kan jag inte se varför ledningen skulle ignorera Gündogan i januarifönstret. Ser verkligen inga nackdelar förutom att han är skadebenägen men liksom vem är inte det nuförtiden?
Barcelona Gio Style
2015-09-30 02:57
Barcelonistas

Rakitic spelar inte speciellt bra denna säsong, på samma sätt som hela laget underpresterat.
Men förra säsongen bidrog han med massor, vann tillbaka boll och gjorde en del poäng.
Idag hade han bland annat en perfekt boll bakom backlinjen till Suarez vid ett tillfälle då det inte resulterade i mål.

Just nu är han den spelaren som är bäst på att slå bollen bakom backlinjen och han hittar ofta spelare där i bra lägen.

Hans kvalitéer är väldigt viktiga för Luis Enriques lag.
Han är lite som Cesc fast med mer spring och bollvinnande i sig.
Alltså tänker just på dem här matchavgörande passningarna som våra anfallare tyvärr inte förvaltat. Han gör sånna varje match men det märker väl du inte eftersom du är upptagen med att hata på honom och anfallarna 9 av 10 gånger missat sina lägen.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-30 02:38
Xaviesta - sanningen är den att det är jag som är logisk. Jag kanske överdrev lite angående Lucho men ingen kan hävda att vi spelar bra just nu? Just nu är det mycket frågetecken kring Lucho skulle det visa sig att vi spelar bra igen under våren så kommer jag förstå mig på hur han tänker. Jag hoppas nästan att det också är så för jag vill verkligen att Lucho lyckas och stannar hos oss i många år som tränare. Angående Rakitic så är det jag säger ren fakta, dags för dig att vakna och komma ut ur din bubbla. Det är för övrigt inte bara jag som tycker Rakitic är dålig Gabriel var inne på exakt samma sak som jag var inne på. Han är en bra spelare som man kan slänga in sista 20 där han jobbar mycket, men han är ingen spelare som ska vara ordinarie i Barcelona. Han klarar inte av att assistera mittfältet ens. På tal om assistera såg du Thiagos assist till Lewandowski? Take a bow son, så där assisterar man sin anfallare. Rakitic bidrar inte med så mycket alls. Han skjuter inga distansskott, han lägger inga genomskärare, han kontrollerar inte mittfältet, lyckas inte ta sig förbi sin motståndare, klarar inte av att driva bollen snabbt när vi har en omställning. Rakitic är precis raka motsatsen på hur en mittfältare i Barcelona ska vara. Han är anit-Barcelona i sitt sätt att spela. Ja men vad bidrar denne Rakitic med? Han kämpar mycket, springer mycket, försvarar en hel del, täcker ytor, han är en box till box spelare det är allt. Ser ni inte detta? Kan någon komma med bra argument tack.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-30 02:17
Junta Dimision - vi vet inte hur bra Lucho är som tränare jag personligen är fortfarande lite skeptisk. Jag hade känt mig mycket, mycket lugnare om Lucho hade typ sagt att planen är att vi ska sätta toppformen under våren. Då hade man kanske accepterat det här skitspelet som vi får se. Men saken är den att ingen här vet hur bra vi kommer vara under våren där kan man bara spekulera. Vill han att laget ska nå sin prime under våren så borde han också försöka få laget att bli lite jämnare. Jag tycker vi började rätt så bra där vi spelade bra mot Atletico, Roma, Bilbao, inga magiska matcher men ändå helt ok. sen kom matchen mot Celta Vigo och efter den matchen så har vi spelat skitdåligt. Herregud ser fan ut som vi fortfarande har träningsmatcher under juli månad... så dåligt är spelet.

Matchen mot Celta Vigo så kunde man se vilka stora problem vi har vilken tränare som helst i världen hade då inför nästa match försökt att hitta på något nytt, elr åtminstone ändra om lite. Mot Las Palmas exakt samma spel igen, inga förändringar, nu mot Bayer Leverkusen precis samma sak.


Angående Rakitic, jag har aldrig sagt att han är bra. Det är en spelare som borde sitta på bänken som man sen slänger in sista 10-15 minuterna. Men att han ska vara ordinarie och vara en mittfältare vi ska förlita oss på skjut mig nu. Killen har 0 teknik, han har inte den där tyngdpunkten som spelare som Xavi,Iniesta,Modric,Veratti osv. Jag är inte imponerad av Rakitic han är värdelös tyvärr.
Annons: