/spanien/barcelona/forum/25182.aspx/spanien/barcelona/forum/25182.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gabriel
2006-01-14 18:22
Coño, siempre esa mala suerte que tiene! När ska han börja få lite speltid under en länge tid egentligen? Syftar på Motta, det är så irreterande för han har sån enorm potencial. Men han får ju aldrig tid för att komma i riktig matchform, han skadar sig alltid. Jag har otroligt förtroende för honom, men det förtroendet börjar bli mindre eftersom han skadar sig hela tiden - han får inte bli en glasspelare!
Barcelona La Rambla
2006-01-14 18:20
Det blir precis som förra mötet mot Chelsea, alla våra bra och starka mittfältare går och blir skadade just inför CL. Det är så tröttsamt. Nu fattas det bara att Puyol och Deco ska bli skadade, suck. :(
Barcelona Gabriel
2006-01-14 18:20
Mr Salgado

Skulle Robinho vara bättre än Messi? Lägg av med skämten!

Robinho är otroligt överskattad och bätter blev det inte när han kom till Real Madrid. Sen är det väll knappast Messi som riskerar att bli en sk ny "denilson" som enbart dribblar för dribblandets skull. Varje gång Messi dribblar så händer något framåt och resulterar oftast i en målfarlighet. Robinho gör 2-3 överstegsfinter för att sen göra en enkel sidledspassning till vänster - please så kan vem som helst göra, även jag. Messi måste däremot förbättra sig på en del punkter det är även jag medveten om, men han är enbart 18 år gammal och kommer att utvecklas enormt mycket ifall skadorna förlåter honom. Han är väldigt enfotad då han är vänsterfotad så han måste träna sig på högern, sen måste han bli mer säker framför målet. Att Robinho gjort 2 mål emot Bilbao som hade halva laget borta och ligger nästan sist i ligan säger mig inte så mycket, än mindre om man tänker på hur hans andra mål var - inte direkt någon prestation!

Messi är dessutom världens mest lovande talang, snart kommer han släppa "talang" för att bli världsstjärna, då menar jag väldigt snart. Rätt som det är så släpper allt för honom perfekt, skulle inte förvåna mig om det blir emot Chelsea och då lär han få sitt riktiga genombrott.

Hur man än vänder och vrider på det så är Messi än bättre spelare än Robinho, att Robinho skulle vara mer komplett är rena skitsnacket.

Vill avsluta med det Ronaldo sa: "jag önskar att Messi var ifrån Brasilien"
Barcelona Verdinho
2006-01-14 18:16
Iniesta tar väl Mottas plats.
Barcelona La Rambla
2006-01-14 18:15
Håller med, denna diskussion om Robinho vs. Messi dyker upp ungefär 1 gång i månaden, typ när Robinho gör en bra match. Varför är man inte förvånad.
Barcelona La Rambla
2006-01-14 18:14
Neeej..inte Motta igen :(
Varför alla dessa skador jämt och ständigt, det börjar bli jobbigt alltså. Bör han inte bli klar till CL-matchen om han är borta 5 veckor? Det är med from nästa vecka 6st veckor kvar till mötet 22 feb. Det bör han hinna läka och komma i form. Vi får hoppas på det.
Barcelona -Frasse-
2006-01-14 18:13
Skrev detta inlägg för ett tag sedan,inne på RM-forum för att försöka tona ner jämförelsen mellan Messi och Robinho.

//Att jämföra Messi och Robinho kan ju tyckas rätt löjligt. Messi är bara 18 år medans Robinho är 21. Rent åldersmässigt blir det inte en bra jämförelse. Man jämför inte Robinho med 24åriga spelare.
Vilket man kanske borde göra!
För när slutar man att vara talang? I Robinhos fall känns det väl som att det snart är dax att börja jämföra honom anfalls-spelare i allmänhet, i alla åldrar.
Den ända någorlunda rättvisa jämförelsen är väl att kolla hur bra Robinho var vid 18 års ålder.
Men detta är ju inte direkt lätt då han spelade i en annan liga, ett annat land mm.//

Det känns så tröttsamt att läsa spaltmeter efter spaltmeter om jämförelser mellan dessa två spelare.

Barcelona Verdinho
2006-01-14 18:08
Fabio Grosso är en mycket bra vänsterback.
Han skulle passa bra för Barcelona.
Barcelona Kapten11
2006-01-14 17:56
Tyvärr är det nog lite för labilt att ställa upp med både van Bommel och Deco borta med Chelsea. Är nog inte omöjligt att Rijkaard väljer Gabri av dom alternativen som finns. Känns dock inte som att Gabri riktigt håller på högsta nivå. Samtidigt känns det lite panikartat att ge sig ut på transfermarknaden pga detta. Vad händer när Motta är tillbaka? Ska han bänkas? Ska den nye spelaren köpas in pga en match?
Det är ett svårt, men lite kritiskt läge.

Man ska inte döma en spelare efter en match, men Evra, som det har diskuterats en hel del om här, imponerade verkligen inte i sin debut idag.
Barcelona Haffe
2006-01-14 17:53
Jag anser att Messi är bättre på vissa saker, medans robinho är bättre på vissa. Robinhos negativa är kroppen, han väger låt mig gissa runt 60? Skulle han spela i PL så skulle han bli skadad.. en alan smith tackling så har han brytit benen. Det positiva med honom är att ibland när det inte ser ut som att det är något speciellt bra läge så gör han en dribbling och lägger en bra passning, men han e alldeles för ojämn. Sedan snacket om att han är "nya ronaldo" vet jag inte..Nu till Messi hans svagheter är att ibland så gör han en "rush" för mkt och så far bollen ut till inkast, sen är han inte nå duktig på att avsluta. Det positiva med messi är att han när han sätter igång och springer så går allt väldigt snabbt och bollen sitter klistrad vid foten när det händer så dras tempot upp väldigt hastigt. och det är ju en av faktorerna till barcelonas framgång, dom kontrar så sjukt himla snabbt. dom känner varandra och allt ser så enkelt ut. Vem av dom är bäst? Sedan att messi ska vara nya maradona, det kan man aldrig veta.. tiden får utvisa, men det finns helt klart tedenser om det. Det som talar emot är att maradona hade mycket mer tajming när han gick förbi en spelare. Hursomhelst så är båda talanger!
Barcelona Tompa
2006-01-14 17:49
Angående Messi vs Robinho:
Det råder inte minsta tvekan om att även Robinho har en grym potential för framtiden. Nu såg jag visserligen inte cupmatchen mot Bilbao men bortsett från de första macherna för Real har han inte imponerat på mig. Beror dock säkert i hög grad på att Real f.t är sämre än på mycket länge.

F.t är Messi bättre, inget snack om saken. Men ska jag vara riktigt uppriktig så måste det vara mycket lättare att prestera i Barca än våra ärkerivaler f.t. En sak måste Messi dock förbättra och det är avsluten.
Barcelona JohnnyK_
2006-01-14 17:38
Ojoj, det är roligt att Henke "håller än" för Barca, ifall han kan lägga två mål på en match för er så borde han kunde lägga minst 25 mål under den allsvenska säsongen.
Jag hoppas och tror att ni tar hem serien iår (Jag säger er för jag är ett litet inaktivt Barca fan).
Såg förövrigt att ni pratade om vem som var bäst av Robinho och Messi och då borde väl ändå dom flesta säga Robinho, han håller en klass högre än Messi.
/ J
El trideñte magico
2006-01-14 17:35
Jag hoppas att vi värvar någon mittfältare eller försvare innan fönstret stänger.. mest pga utav mottas skada. vill inte se gabri spela mittfältsroll.
Barcelona Södan9
2006-01-14 17:14
Visst, lika bra att acceptera en marängs åsikt, kommer ju ändå aldrig att ändra den.
Men Messi börjar iallafall inte gråta så fort han blir varnad eller får en frispark imot sig.
Barcelona - FcB 20 -
2006-01-14 17:10
det e en i real forumet som säger att ronaldo skulle sprungit på 9,0 i 100 m
Real Madrid Mr Salgado
2006-01-14 17:01
Angående vem som är bäst robinho eller messi så måste jag säga robinho, det är inte för att jag e real fan utan jag tycker att robinho är mer komplett. Messi spelar i barcelona som har europas bästa anfallspel men han har bara gjort 2 mål, medan etoo och ronaldhino bara har öst in mål, messi dribblar 4-5 personer sen så blir han fälld eller av med bollen han gör inget effektivt med bollen som ronaldhino t.e.x och han gör inte så många asist.

Robinho har gjort mer mål än messi trots att han spelar i real, han har gjort mer assist än messi och han har bättre teknik, jag är mycket imponerad av hans sista match där han gjorde 2 mål, något som messi har svårt att göra.
Barcelona Al_Xandre
2006-01-14 16:56
Robinho som C.Ronaldo i Man U dribblar oeffektiva finter, och utan spelförståelse, de kan snurra upp en spelare, vilket alltid är roligt att se men bidrar inte till en farlig anfalls situation och en målchans, vilket Messi gör varenda gång han snurrar upp en spelare.
Barcelona !!BaRcA!!
2006-01-14 16:54
jag har just fått höra att barcafans ska vara realistiska och sluta tro att vi är bättre än real madrid därför att vi inte hade några framgångar 2 år sen...
Barcelona Södan9
2006-01-14 16:53
Motta skadad, väldigt tråkigt. Bommel kan gå in istället. Tänker främst på Chelsea matcherna.
Barcelona !!BaRcA!!
2006-01-14 16:46
real-real snälla förklara det här:
jo alla kan det vem tror du e ronaldinho e lr han e sämst Robinho e mer bra en ronaldinho ???
Mallorca Real-Real
2006-01-14 16:39
e antonjohn du klistra in plus att vi ska vinna ligan och cl
Barcelona antonjohn
2006-01-14 16:34
Tack,äntligen ett vettigt inlägg i denna messi-robinho diskution! Tack Ronaldo!
Jag pallar knappt med mer om detta.. Båda är bra! Går inte riktigt o jämföra!


Sedan så hittade jag en pärla från Real forumet:)
Namn: Real-Real » Svara på inlägg » Har tippat REAL-SEV 3-0
Länktips: !!BaRcA!!
Sänt: 2006-01-14 16:04:45
e !!BaRcA!! du har tipppat 1-0 till sevillia bara för att du vill att barca ska vinna ligan
hehe lite kul iaf:)
Barcelona !!BaRcA!!
2006-01-14 16:30
hoppas motta använder sin julklapp han fick av svenskafans;-)
Ronaldo - 9
2006-01-14 16:30
På frågan om vem som är bäst mellan robihno och messi så är väl messi bättre för tillfället. förklarningen till det tror jag är:
1, Messi är mer van vid det spanska spelet än vad robinho är eftersom han har växt upp med det, medans robinho bara har vart i spenien ca: 8 månader.
2, Messi spelar i en klubb som har väldigt är väldigt bra förtillfället medans robinho spelar i real madrid som inte går så bra nu om man ska uttrycka sig milt :P ni måste ju hålla med om att det blir lättare att spela bra om det går bra för laget, det flyter vara på satt säga.
dock tror jag att båda har ungefär lika stor talang.
Barcelona AlexC
2006-01-14 16:17
Varför, varför är en så bra spelare som Motta så relaterad till alla dessa skador. Jag börjar bli rädd för att han aldrig kommer få visa fullt ut hur bra han är.

Må det nu stanna vid 5 veckor efter de kommande prognoserna under helgen.
Barcelona Kharles
2006-01-14 16:12
Motta skadad, blir borta runt 5 veckor..
Barcelona AlexC
2006-01-14 16:09
C.Diogo

Som en av de mer objektiva skribenterna på Barçaforumet (total självdistans) tycker jag givetvis att Messi är bättre än Robinho. Jag vill inte ens tänka hur jag hade tänkt som RM-fan, därför avsäger jag mig svar på den frågan.
Real Madrid alex163 [Sergio Ramos]
2006-01-14 15:57
Ämne: Nu kom pappa alex oc....
Mm. Kom precis hem och nu skall vi äta.
Barcelona La Rambla
2006-01-14 15:57
C.Diogo

Messi hade säkert i dagens läge också haft svårt att spela i PL. Men han har ju som sagt 3 år på sig att bli lika gammal som Robinho är nu. Det är en lång tid för att bli starkare i kroppen, få erfarenhet av A-lagsspel mm.
Barcelona Verdinho
2006-01-14 15:56
Annons: