/spanien/barcelona/forum/25140.aspx/spanien/barcelona/forum/25140.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona La Rambla
6/14/2006 10:04
Äntligen klart med Guddy!
Bienvenido Eidur!


tarrak//

Ja jag tycker nog att man borde fixa en anfallare till. Gudjohnsen ersätter ju Larsson. Vem ska ersätta Maxi? Han är ju klar för utlåning till Mallorca nu, ett mycket bra val av klubb anser jag. Kanske man flyttar upp någon från canteran annars. Men då kunde man ju likväl behållt Maxi.


Schubert//

Stämmer precis det du skriver. Alla sk anglofiler som anser att den enda rätta fotbollen är den som spelas i max temp under 90 min. Själv föredrar jag den "latinska" skolan. Där man lurar in motståndaren i lägre tempo. Det kräver ett spelarmaterial med överlägsen teknik och passningskvalité. Alla vet vi vem som är mästaren på den sortens spel. Deco, som styr tempot ner till gåfotboll för att på en given signal höja tempot, och med spelare som då löper i alla möjliga ytor. Underbart att skåda.


Robinho bäst på plan? Snälla, sluta skämta. Han var inne i en kvart. Sprang som en yr höna på allt. Innebär det att man är bra bara för att man springer men ändå inte uträttar något? Bäst på plan var väl nog ändå kroaternas Kovac. Fantastiska fans har de kroaterna, vilket tryck!
Barcelona Carl McCoy
6/14/2006 10:02
Lovely...

4 år är perfekt för 28-åringen (född-78). Och han kan spela på alla 5 offensiva positioner.

Skönt att Maxi Lopez slipper sitter på bänken 1 år till.
Barcelona Schubert
6/14/2006 10:00
Civello/ Dålig och dålig. Klart han inte var dålig för att vara en normal spelare. Han var fortfarande bäst på plan. Men han var dålig för att vara Dinho. Men visst har du rätt i att det till stor del var de andra spelarnas fel som inte löpte. Ronaldos insats var helt sjuk.

Bra att Maxi lånas ut. Känns som att han blir överflödig med Gudjohnsen, som är lika stor och stark som Maxi. Vi får det taktiska alternativet där ändå.

Men borde inte det innebära att vi behöver ytterligare en forward? Själv ser jag som sagt gärna Saviola. Eller varför inte kantlöparen Luis Garcia som troligen får starta för Spanien idag; han löper mkt i djupled.
Barcelona Gabriel
6/14/2006 04:47
¡Gudjohnsen, fichado!

Det första nyförvärvet för den kommande säsongen är ett faktum. Den totala övergångssumman är 12 miljoner euros plus 3 miljoner till beroende på spelarens prestationer. Läkarundersökningen äger rum idag klockan 13-00 och går allt som det ska så är Gudjohnsen ny Barçaspelare för de 4 nästkommande säsongerna.

Bienvenido Gudjohnsen i Visca el Barça :-)!

(Maxi Lopez är klar som utlåning till Mallorca i en säsong, samma klubb som gjorde klart med Fernando Navarro.)

Buenas Noches!
Barcelona Civello
6/14/2006 03:42
Utifrån vad hela Brasilien presterade idag så tycker jag inte alls Ronaldinho var så dålig. Ligger som vanligt bakom ganska mycket, han hade väl dock inte riktigt marginalerna på sin sida idag, framför allt om man tänker på målchanserna. Man får även tänka på de ytor som brassarna bjöds på, dom var inte stora idag och det blir väl knappast lättare genom att hela tiden ha 1-2 kroater liggandes pressande i ryggen. Annars tycker jag det är ren idioti att inte till fullo utnyttja Ronnies precisa passningar tilltänkt en djuplöpande spelare, för djuplöpande spelare fanns det inte många av idag. Andra halvlek var annars mycket dåligt genomförd av hela Brasilien samtidigt som den var mycket bra genomförd av Kroatien, så all cred till dom för det.

Men men, inte första gången folk klagar på Ronaldinho trots att han inte alls är så dålig som man vill få det till. Men är man världens överlägset bästa spelare har man såklart också förväntningarna på sig, att man ska göra "det där otroliga" : )

Ska man snacka dålig kan man istället snacka Ronaldo. Han försökte inte ens, utan lunkade runt som han sedvanligt gjort den här säsongen. Han ser varken ut att ha vare sig vilja eller kämpaglöd, något som man så tydligt ser i Robinho när han kommer in. Tycker han kan lägga ner fotboll på elitnivå om han inte ens kan springa lite för sitt land i något så stort som VM. Han påminner mig lite om Mike Tyson i slutet av sin karriär och hans sista fighter inom proffsboxningen. Försöker han bara suga ut de där sista lönepengarna från Real Madrid innan de ger upp hoppet om honom, månntro? Tråkigt att se iaf.

Det var annars en mycket underhållande match att se på, total VM-känsla för mig när Brasilien spelar fotboll.

Edit: Mycket trevlig information om att Gudjohsen verkar vara så gott som klar!
Barcelona Tiago
6/14/2006 01:49
gudjohnsen e i princip klar bara läkarundersökningen kvar typ:)
Real Madrid 10Zidane10
6/14/2006 00:59
Kaka och Robinho var bäst på plan ida tycker jag.
Ronaldinho va dålig måste man säga, man vet ju va han kan...idag funckade inte dom där genialiska passningarna som vanligt så händer det ibland...han misslyckas med domm passningarna 1 av 10io matcher sen tycker jag att han inte dribblade så mycket som han brukar. Men som sagt de va inga som tog löpningaran o då komemr inet dribblingarna o passningarna de va samma för Zidane då han va bäst på plan ingen tog löpningar i matchen mellan frankrike - schweiz.
Barcelona tarrak
6/14/2006 00:41
La Rambla/Jag tycker precis som du att Eidur är en riktigt bra värvning. Men tycker du verkligen att vi behöver ytterligare en forward utöver honom?
Barcelona Suñol_
6/14/2006 00:07
Det verkar som om Xavi bildar mittfällt med Senna och Xabi Alonso imorgon...kul
Barcelona Schubert
6/14/2006 00:02
Tycker Carlos var överraskande bra. Däremot var Cafu inte bra och borde bytas ut. Öht var högerkanten dålig. Skulle gärna se 4-2-3-1 med Kaka i mitten, han passar inte på kanten. Håller med La Rambla om att det fattas djupledslöpningar. Kan Robinho stå för dom?
Barcelona Schubert
6/14/2006 00:00
La Rambla/ Det handlar mycket om att dessa personer bara tittar på engelsk eller svensk; dvs. snabb fotboll. I denna typ av fotboll har man inte de tempoväxlingar lag som Barcelona eller Brasilien har. Istället kör man på i samma tempo hela tiden: max. Visserligen sjunker tempot ibland men det ses alltid som ett misslyckande. Det viktiga är att bollen spelas snabbt, gärna på ett tillslag. Bollhållande har inget egenvärde utan ses enbart som negativt eftersom det "drar ner på tempot". Folk som dribblar ses därför alltsomoftast inte med blida ögon, möjligen med undantag för rätt primitiva kantspringare som Robben, Rubarth, etc.

I den latiska skolan växlar man tvärtom tempo mycket mer. Man bjuder in motståndaren; springer och dribblar, och låter flera jaga, och helt plötsligt kommer passningen som sätter fart på allting. Alternativt passar man bollen långsamt till varandra på mittplan, och helt plötsligt exploderar man. Man försöker inte helt huvudlöst komma till avslut hela tiden, utan växlar och drar mycket mer i motståndaren.

Finns f ö en parallell här till tennis: spelare som växelvis slicar och slår toppspinn, vilket är mkt effektivt, kontra spelare som baras slår toppspinn.

Du känner förstås till dom här skolorna, jag behöver inte lära dig nåt om det. Men jag ville bara tydliggöra min poäng om att dessa anklagelser mot Dinho baserar sig på ett "nordligt" sätt att se på fotboll, som inte praktiseras av Brasilien.
Barcelona La Rambla
6/13/2006 23:56
Tycker att Brasilien borde kunna visa upp mer djupledsspel. Kaka till höger som löper in som Guily i Barça och Robinho till vänster. Men de vill bara spela sidled och trixa sig igenom med väggspel verkar det som. De skulle få en dimension till i sitt spel om de spelade med lite mer med löpande yttrar. Cafu och Carlos verkar inte orka löpa upp och ner som förr.
Barcelona Kamelen
6/13/2006 23:50
Ja, Ronaldo sprang ju väldigt mycket idag. Såg ett par bollar ifrån Ronaldinho som Ronaldo bara stod still och kollade på. En del säger att han inte är en tjockis men tro fan att han beter sig som en.
Barcelona La Rambla
6/13/2006 23:47
Ganska kul att läsa hur vissa klagar på att Ronaldinho bara dribblar och dribblar och en bara lägger sig ner. Begriper man något om fotboll så borde man fan fatta att han väntar på att någon ska ta löpningar så han kan slå sina genomskärare. Vad måste man då ta till för knep för att inte tappa bollen? Just det genious, hålla bollen och dribbla sig förbi sin motståndare.
Barcelona Schubert
6/13/2006 23:43
La Rambla/ Håller helt med. Robinho gjorde mer på fem min än Ronaldo på hela matchen. Men Parreira vågade inte peta Ronaldo. Cicinho borde också in, visst.
Barcelona La Rambla
6/13/2006 23:35
Gudjohnsen är redan i Barcelona. Transfern blir nog klar redan i morgon. Blir det vår nya nr 7 måntro?

Brasilien imponerade då inte på mig i kväll. Det var visserligen väntat att de skulle inleda lite avslaget. Kroatien gjorde dessutom ett bra defensivt jobb med hård press. Ronaldinho gjorde inget större väsen av sig, varken bara eller dålig. Sämst var nog Ronaldo. Det känns lite onödigt att ha två så orörliga spelare som Adriano och Ronaldo på topp. De tar ju knappt en löpning. Sen så tycker jag att Cafu är lite "over the hill", hade varit bättre med Cicinho från start men det lär ju inte hända mer i någon oviktig match. Men som vanligt så höjer sig Brasilien när det väl gäller.


Ah, i morgon så har vi kanske en ny spelare i Barça. Det ser vi fram emot.

Bona nit!
Barcelona Schubert
6/13/2006 23:35
Ämne: Schubert:

Du får ....
Visst, att få spelare att utvecklas individuellt ser jag nästan som Rijkards största talang.

Ser gärna Oliveira, men är det så troligt nu? Ett billigt och bra alternativ är annars att ta hem Saviola. Eller varför inte köpa in en djupledslöpare i form av Luis Garcia?
Barcelona hammabarça
6/13/2006 23:14
Dags för redaktionen att vakna? Inga uppdateringar sen i fredags.
Barcelona Puyol!
6/13/2006 22:00
Kommer det någon updaterad Silly Season snart eller? Skulle liksom vilja veta vad som händer i Laportas kontor!
Barcelona Kamelen
6/13/2006 21:31
Barcelona La Rambla
6/13/2006 20:32
Schubert:

Du får ge honom lite tid. Alla spelare behöver tid för omställning. Nytt land, nytt språk, ny spelidé osv. Rijkaard verkar vara mästare på man-management och få spelare att trivas i gruppen. Det kan väl inte ha undgått vilken harmoni och glädje det finns i truppen.

Tror att det här kommer att bli bra. Nu hoppas jag på en anfallare och en försvare till så är åtminstone jag nöjd. Oliviera kanske inte hade varit så dumt?
Barcelona Schubert
6/13/2006 20:29
Förhoopningsvis kan Rijkard sätta sin prägel på spelaren, som han gjort med så många andra spelare som kommit till Barca. Det jag vill se från Gudjohnsen och som jag inte sett så mkt av i Chelsea på sista tiden är ffa djupledslöpningar. Den detaljen är väldigt viktig i vårt spel som bygger mkt på att övriga forwards löper på Dinhos passar. Kan Rijkard rätta till detta kan det kanske bli bra ändå; han har talangen, inget snack om det.
Barcelona Barca Barca
6/13/2006 20:22
Skönt att Eddie är snart klar för oss, snart är det Alves tur.....

Fan va glad jag är nu när ja ska se Ronaldinho lira igen, ja saknar hans finter m.m=)

Visca Barca, Visca ROnaldinhoo
Barcelona La Rambla
6/13/2006 20:06
Japp, bara en tidsfråga nu när Chelsea givit sitt tillstånd att han kan åka till Barcelona och förhandla. Bara formaliteter kvar, allt tyder på att klubbarna nu är överens. Bra förstärkning för oss. Gudjohnsen som nog är en av Chelseas mest tekniska och kreativa spelare. I första hand ska han vara backup till Eto'o och säkert också åt Messi/Guily till höger. Sen kan han dessutom ta en mittfältsplats om Deco är skadad eller ur form.

Nu fattas det bara att han sänker Chelsea i en CL-match. Det hade varit godis. :-)~
Barcelona Kamelen
6/13/2006 19:40
Chelsea skriver nu på sin officiella hemsida att Eidúr tillåts att åka ner till Spanien för att diskutera kontrakt med Barcelona.
Förhoppningsvis blir allt klart i veckan.
Barcelona Barca1994
6/13/2006 19:34
Henry visar det igen hur dålig han är när han spelar i landslaget!!!
Barcelona Suñol_
6/13/2006 16:15
Sydkoreanerna faller som asplöv och domaren är mutad som vanligt =)
Barcelona Suñol_
6/13/2006 16:09
La Rambla// vilka tror du kommer husera på spaniens mittfält imorgon? och kommer dom spela 4-4-2 eller 4-3-3. det vore slöseri att använda en spelare som Villa på en kant.
Barcelona La Rambla
6/13/2006 16:01
Precis! 15 miljoner euro ville Chelsea ha, Barcelona ville bara betala 10 miljoner euro. Nu har man enats över 8 miljoner pund, vilket motsvarar ca 11.7 miljoner euro.


Jag tycker inte alls Ghana spelade bra. Visst de sprang och sprang och sköt 7m över och 7m meter utanför. Italien var kyligare, vassare och framför allt mer taktiska. Ghana spelade som ett juniorlag men visst hade de fysiken och orkade springa.
Real Madrid Gábinho! [Spanien 06]
6/13/2006 15:56
Sunol_//

Haha o jag som trodde det var Euro.

Elefbenskusten tror jag kanske klarar Ghana kan klara man såg ju hur underbart dom spela mot Italien.
Annons: