/spanien/barcelona/forum/25089.aspx/spanien/barcelona/forum/25089.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona La Rambla
2006-05-22 15:10
DeeJay:

Du som verkar ha inside information. Kan inte du visa mig några pålitliga källor som visar att Eto'o är på väg bort? Sen kan jag bara hänvisa till vad någon tidigare skrev. Har du sett Eto'os supernedtagningar på 45-60 meters pass från Edmilson och Marquez? Om inte det är teknik så vet jag inte vad teknik är. Och nej, jag tror inte Eto'o kan trixa med tuggummi som Zlatan. Men det känns som om det kan kvitta om han stänker in över 30 mål per säsong som han gör nu. :-)Forlan lär inte kosta €15M. Laporta har 25% i Riquelme att förhandla med. Forlan är nog ändå rätt så bra som backup. Bra skott, löper mycket. Be han gnugga in Henkes instruktionsvideo hur man löper i ett straffområde så löser det sig nog.


Det som oroar lite är att Alves kanske inte är så prio längre. Tack vare Bellettis avgörande mål i finalen verkar han ha fått "untouchable" status i truppen enligt katalansk press. Viss kan man bli känslomässig och Belletti kommer alltid att vara en av de stora precis som Koeman. Men snälla, låt inte känslorna styra för mycket. Belletti i all ära, men han ska inte vara ordinarie i Barca som jag ser det.
Barcelona tarrak
2006-05-22 15:10
Jag har redan innan varit inne på det, men jag måste säga att jag är förvånad hur mångaculé s som kritiserar Eto'o. I vilken annan klubb som helst hade han varit gud, men här blir det ett jävla liv så fort någon kan hitta något litet fel. Visst han kan vara lite självisk ibland, men annars gör man inte 26 mål. Visst han kanske gestikulerar lite onödigt mot medspelare, men det gör även Ronaldinho och 95% av alla toppspelare. Varför inte hylla honom för sina mål, sitt otroliga slit och sin lojalitet mot klubben?
Barcelona Visca Barça i Visca Catalunya
2006-05-22 15:09
Schubert

Säg mig, i vilken match såg du Henrik Larsson utmana sin motståndare! Tror nog det räcker med de anfallare vi har som utmanar sina motståndare. Tycker faktiskt att Forlan i barca kan bli riktigt bra. Don't ask me why men det känns så bara
Barcelona II Barça II - Rijkaard
2006-05-22 15:07
Schubert//
Jag har aldrig sett Zambrotta göra en dålig match, kämpar in i det sista. En riktig kämpe!
Barcelona tarrak
2006-05-22 15:04
Ser att Forzaa_Milan fortsätter att göra fin reklam för sin klubb. Bra jobbat!

DeeJay/ Om jag förstår dig rätt så anser du att Eto'o gestikulerar och gnäller för mycket och då vill du ersätta med Zlatan!!!??? Är det någon som gnäller och hänger med huvudet när det går dåligt så är det väl han?
Barcelona Schubert
2006-05-22 15:03
Sjukt nog kan ju faktiskt Zambrotta bli aktuell nu när Juve havererar. Håller med dem som haussar honom. Har sett 25+ Juve-matcher i år och han är alltid bland de bästa.

Forlan för 15 m Euro känns som ett överpris. Sen ska man inte glömma bort hans missslyckade sejour i Man U. Har han det som krävs för att lyckas i en storklubb? En Barcaanfallare bör kunna utmana sin kille en mot en och det kan knappast Forlan. Jag säger "nej tack".

Gabriel/ Cissé var bra i Auxerre men har misslyckats kapitalt i Pool som jag ser det. Jag vill inte ha honom. Trez har jag aldrig gillat; han gör ingenting förutom att dyka upp som gubben i lådan och stänka i en balja. Ingen större lirare. Drogba däremot är en bra spelare och kanske kunde bli aktuell, om Chelsea (mot förmodan) skulle släppa honom. Litet frågetecken för tekniken dock. Dessutom troligen dyr.

Crespo är förmodligen det bästa och mest realistiska alternativet av dem du nämner. Troligen inte särskilt dyr heller. Men själv skulle jag föredra C. Ronaldo. Jag tippar på att han skulle blomma ut ordentligt i Barca.
Barcelona Barca1994
2006-05-22 14:52
Ämne: La Rambla: Jag har a....
DeeJay! snälla ska man ha bra teknik för att spela i Barca eller? ärligtalat har du sett Zlatan spela i år??? skulle Zlatan komma till barca så skulle det bil stora problem, för han är en stor diva som älskar sig mer än sitt lag!!! jag förstår inte vad du kan bägera från Eto`o?? i första säsongen gör Eto`o 24 mål andra säsongen 26 mål!!!
Barcelona DeeJay
2006-05-22 14:41
La Rambla: Jag har aldrig tyckt att Zlatan är en målskytt, har alltid haft lite svårt att se var han fått det epitetet ifrån. Hans 16 mål i Juventus var personligt rekord i antal mål under en säsong.

Zlatan är mer en Ronaldinho-typ. En spelare som ska ha bollen rättvänd och sen slå magiska pass som få andra kan. Det är väl där Eto'o brister. Eto'o är ingen bollmottagare och han chippar aldrig fram en boll till medspelarna och friställer dom.

Och det behövs ju inte heller, eftersom Ronaldinho finns. Men tydligen så kan ju Eto'o vara på väg bort, och försvinner anser jag att man ska värva Zlatan istället för Forlán. Zlatan är yngre och passar nog bättre in i Barcas spel än Forlán.
Barcelona Gabriel
2006-05-22 14:37
Är folk verkligen ärliga när de påstår sig vilja byta ut Eto'o mot Zlatan? Själva tanken är faktiskt skrämmande. La Rambla har sagt det mesta om saken egentligen. För mig är det en förödmjukelse för Eto'o att ens bli jämförd med Zlatan. Juventus är för mycket lag för Zlatan, jag vill aldrig se honom i blaugranadressen. Det skulle göra ont i mitt Barçahjärta. Nu är det dessutom så att vi inte är i behov av att byta ut våran anfallare till någon annan. Det var lite skillnad med Kluivert som inte levererade, men det kan man inte säga om Eto'o. Med lite mer erfarenhet och skärpa så kommer Eto'o göra runt 5-7 mål mer än vad han redan gör i en ligasäsong.

Jag vill inte ha Forland i Barcelona. Det finns bättre alternativ för honom, men om det nu blir så att vi köper honom så är 15 mille för honom ett "råneri". Crespo är en spelare jag föredrar, men han lär i och för sig kosta en hel del. Det nämn ju även andra spelare på listan Bl.a Cissé, Trezeguet och Drogba. Alla är bättre spelare än Forland, men visst, de lär bli dyrare än honom också. Men vi ska även tänka på att det finns en stor risk att Juve flyttas ner till Serie B. Spelarna från den truppen kommer att handplockas ifrån storlagen.

Zambrotta vore en dröm, verkligen en dröm. Om det går att köpa honom så tror jag knappast någon av oss blir ledsna, tvärtom. Han och Ashley Cole är världens bästa vänsterbackar. Bara det att Ashley är yngre. Zambo är 29 år.
Barcelona II Barça II - Rijkaard
2006-05-22 14:22
Eto’o har en strålande teknik, den som hävdar något annat vet inte vad han/hon snackar om.
Har ni glömt hans mål mot R. Santander? Han dribbla förbi minst 4 backar för att sedan placera in bollen bakom målvakten. Han är helt klart en av världens bästa topp forwards!

Jag vill inte ha Forlan, han gjorde en bra säsong i Villarreal förra året men i år har han inte imponerat. Men vem vet kanske beror det på att han var borta från spel ett bra tag. Men det finns bättre alternativ.
Barcelona Carl McCoy
2006-05-22 14:18
ärligt talat:
känner inte de flesta på sig att det blir Fórlan och Alves som blir de stora nyförvärven i sommar?

Blir det någon "Juve-bonus" i form av ex Zuper-Zambrotta är det just en verklig bonus.
Barcelona Sóm més que un club
2006-05-22 13:59
Ämne: La Rambla: Är du säk....
Håller inte med om att Etoo saknar bländande teknik. Tycker att han har en fantastisk teknik. Hans nedtagningar är världsklass.
Fast vet inte om han kan jonglera med ett tuggummi.....
Trycker han bara in 30 baljor bryr jag mig i ochförsig inte om han inte kan jonglera med en badboll.
Barcelona La Rambla
2006-05-22 13:54
Hehe! Jag har sett Eto'o göra fina framspelningar som lett till mål, så har säkert även du. Det är bara det att många glömmer bort sånt där när det nästan bara fokuseras på det negativa om honom.

Zlatan är ingen naturlig målskytt, han bränner allt för många chanser. Vi kan kanske kalla det för dålig teknik när det gäller avslut. Att han har bättre teknik i spelet ute på plan säger jag inte emot. :-)
Barcelona DeeJay
2006-05-22 13:48
La Rambla: Är du säker på att Zlatan inte skulle göra massor av mål i Barcelona? Understödet han skulle få i Barcelona skulle ju vara ljusår bättre än det han får i Juventus. I Juve är Zlatan lagets anfallsspel, han ska hämta boll, ta emot boll, fördela boll, passa boll och skjuta boll.

I Barcelona skulle han få mer utrymme att tänka på att göra mål.
Kunde Zlatan göra 16 mål under sin första säsong i världens bästa defensiva liga i serie A:s mest defensiva lag så kan han helt klart göra 20 mål i Barcelona.

Eto'o är viktig för laget, det råder det ingen tvekan om. Men personligen har jag väldigt svårt för hans spelartyp. Egentligen borde jag inte gilla Zlatan heller, men Zlatan har något som Eto'o saknar - en bländande teknik.

Zlatans kvaliteter är inte enbart att göra mål, han spelar vackert och är ruskigt kreativ och en bra passningsspelare. Därför gillar jag Zlatan, han är inte så fixerad vid att göra mål som Eto'o är.

Man tänker ju att Eto'o kan skulle kunna bjuda på ett par mål då och då, passa i sidled och ge öppet mål åt någon istället för att dundra på själv på vinst och förlust. Det är det jag inte gillar med honom, och personligen hade jag hellre sett Ronaldinho - Zlatan - Messi på topp.

Men det lär inte bli så och då får man stå ut med Eto'os divalater. Han kanske skärper sig, vem vet?
Barcelona La Rambla
2006-05-22 13:46
Schubert:

Exakt! Och hur många träningar har merparten av de som skriver här på forumet medverkat på? Vet vi vad som händer bakom stängda dörrar? Utan vi grundar våra åsikter efter vad vi ser på planen i någon sekvens. Eto'o gestikulerar med armarna, Henke verkar sucka för att inte får bollen osv. Sånt händer dagligen i varje fotbollslag, på träningar och under matcher. Det behöver inte innebära att spelarna går omkring och tjurar mot varandra för jämnan.

Hm, kanske blir det Forlan nu under veckan för ca 15 milj euro. Vet faktiskt inte om jag personligen vill ha Forlan.
Barcelona Schubert
2006-05-22 13:30
Läs Henke tala om Barcas "otroliga glädje" (artikeln handlar om landslaget, men Barca nämns).

Ang Zlatan - Eto'o. Jag tycker man måste skilja på två sätt man kan vara en diva - ställa till för laget. Dels kan man föredra att göra mål själv, och inte passa särskilt mycket. Det är en fråga om spelstil. Det är ett sätt. Dels kan man bråka när man blir utbytt, bråka på träningar, mm.

I den första frågan vet jag inte vem som är mest egoistiskt/problematisk av Eto'o och Zlatan: kanske det t o m är Eto'o. Men i den andra, långt viktigare frågan, som har stor betydelse för lagmoralen, är Zlatan mycket värre. Capello har själv vittnat om att Zlatan är jobbig. Visst är Zlatan jädrigt jobbig, det kommer man inte ifrån.

En fördel om Zlatan skulle komma är iaf att vi kan känna oss rätt säkra på att få svensk TV-coverage så länge han är kvar...
Barcelona La Rambla
2006-05-22 13:28
DeeJay:

Jag förstod mycket väl vad du menade med att Zlatan borde ersätta Eto'o, och inte att båda skulle finnas i laget.

"Det skulle bli ÄNNU mer tekniskt och ÄNNU mer fantasifullt. Dessutom skulle det bli ännu mer kraftfullt."

Det är möjligt, men det skulle också bli en ca 25 mål minus också. Eller du förutsätter att Zlatan genast dunkar in 25 baljor i Barcelona? Möjligtvis att Zlatan kanske gör 5-10 mål då.

Sen så tror jag du missförstår mig, jag har absolut inget emot Zlatan varken som spelare eller person. Gillar honom skarpt, han är precis som Eto'o lite udda. Båda säger ärligt vad de tycker, de vågar sticka ut även om det ibland kan ses som lite klumpigt. Men i dagsläget ser jag inte att någon är bättre lämpad än Eto'o på den positionen i Barcelona.

Vi kan göra en jämförelse. Minns du när Rivaldo var i klubben? Även det en spelare som var lite divig, egensinnig och självisk, men jävlar vad man älskade honom trots det. Han bjöd på artisteri och show. Så länge han spelade för Barcelona så står man ut med en sån spelare och hans egenskaper. För det är alltid laget Barcelona som kommer i första hand, åtminstone för mig i alla fall.
Barcelona DeeJay
2006-05-22 13:17
La Rambla: Jag tycker att jag har bra grund för min kritik. Visserligen kan jag inte veta om han är en diva eller ej, men hans uppträdande på planen har jag ganska goda grunder för att kommentera och kritisera.

Sen är det ju skoj att du förstår vad jag läser också (ironi). Jag har sagt att jag inte vill ha Zlatan i Barcelona. Om Eto'o skulle lämna så borde man ersätta med Zlatan, men så länge Eto'o är kvar i klubben är det meningslöst att värva Zlatan, av olika anledningar.

Jag tycker att Henke Larssons uppgivna gester för några matcher sedan när Eto'o vägrade att passa bollen var ganska uppenbar kritik, även om den inte kom - och aldrig kommer komma - med ord direkt ur Henkes eller någon annan spelares mun.
Real Madrid M_salgado
2006-05-22 12:56
Det enda ni behöver köpa är en högerback, resten av laget ser stabilt ut. Och varför ska ni köpa en ersättare till henke? ni har maxi tycker ni borde satsa på honom han kan bli en världspelare om han får lite speltid
Barcelona La Rambla
2006-05-22 12:56
DeeJay:

Nej jag försvarar inte Eto'o oavsett vad, bara mot fånig och överdrivet ogrundad kritik. Speciellt när kritiken mest är för att du helst vill se en personlig favoritspelare på hans position istället, och just för att han råkar vara svensk. Annars brukar även jag kritisera Eto'o. Men att han är målkåt och vill sno åt sig pichichin det kan jag leva med, det unnar jag honom när han har gjort så mycket annan nytta under säsongen. Tydligen verkar hans lagkamrater också tycka det och delar inte din kritik.
Barcelona II Barça II - Rijkaard
2006-05-22 12:41
Zambrotta nämns som en av möjliga förstärkningar till backlinjen. Det vattnas i munnen :-). Köper vi honom och Alves, då har vi världens bästa backlinje!!
Barcelona DeeJay
2006-05-22 12:38
Williamão: Vem har sagt att vi ska köpa någon superanfallare? Inte jag iaf. Men det är många supportrar som snackar om vem man ska köpa in istället för Larsson: Zlatan, Henry, Forlán m.fl. Det är knappast några back up-spelare det pratats om.

La Rambla: Jag vet att du försvarar Eto'o oavsett vad, men det är upp till dig. Man kan vara en diva utan att det blir osämja, det beror mycket på lagkamraternas attityd.

Men helt klart är att Eto'o är självisk. Diva eller inte, han är en egoist som inte gärna släpper ifrån sig bollen. Det har jag tyckt ända sedan han kom till Barcelona och jag har inte ändrat uppfattning sedan dess. Med Zlatan skulle Barcelonas anfallsspel se annorlunda ut.

Det skulle bli ÄNNU mer tekniskt och ÄNNU mer fantasifullt. Dessutom skulle det bli ännu mer kraftfullt. Fast som svensk vill jag inte att vår störste talang någonsin ska sitta på bänken redan som 25-åring, så inget Barca för Zlatan så länge Eto'o är kvar.

Barca kan väl satsa på nån ung talang istället. Den nye Ronaldinho t.ex. Kerlon med sälfinten.
Barcelona Suñol_
2006-05-22 12:27
Hade det inte vart så att saviola kommer att ingå i en affär mot D.Alves vilket jag förmodar så hade jag inte haft något imot att Saviola kommit hem. hans nackdel är ju att han är pygmé som många andra i vårt lag =) Jag hoppas på Morientes även om det är osanolikt så har han till skillnad mot Forlan en erfarenhet av stora matcher.
Barcelona Suñol_
2006-05-22 12:22
Forzaa_Milan// kul sätt att bli avstängd...helt ofattbart omoget.

Att inte Eto'o får den cred han ska ha är konstigt han är ju en av dom bidragande orsakerna till att det gått så bra...
Barcelona Adaminho
2006-05-22 12:21
Förstår inte hur folk kan kalla Etoó för en diva helt utan substans. Han lagkamrater har ju till och med uttalat sig om att dom hjälper Etoó att vinna skytteligan. Ingen tar illa upp!
Dessutom, visst finns det lägen där han kunde passa spelare i bättre positioner men hade Etoó inte skjutit så mycket som han gör hade han int gjort 25+ mål varje säsong. Dessutom har han ju gjort 5 assist i CL och mer i La liga!
Så ordet diva är det sista ni ska kalla Etoó, han är allt som oftast på bra humör, ställer upp i kampanjer mot rasism och liknande. Sist men inte minst så är han utsedd ambasadör för Unicef.
Det borde räcka! Tack!

Visca Barca! Visca Etoó!
Barcelona Williamão
2006-05-22 12:18
Ämne: La Rambla: Att vara ....DeeJay

"Faktum är att Barcelona inte kan köpa någon bra anfallare så länge Eto'o finns kvar. För han kommer inte flytta på sig frivilligt, och till vänster finns Ronaldinho och till höger Messi."

Skärp dig nu, vi behöver inte köpa någon superanfallare, vi behöver en back-up som Henke var. Vi har redan en skyttekung som gör mest mål i spanien och är trea i Europa, vad begär du egentligen?
Barcelona La Rambla
2006-05-22 12:13
DeeJay:

Tycker du överdriver något enormt. Sen kan du inte bedömma hur irriterad Eto'o blir över några tv-bilder. Du hör inte vad som sägs mellan spelarna. Matchen mot Athlétic var också lite speciellt. En del bakfulla spelare som firat CL-vinsten tillsammans med Barca B/C spelare. Men strunt samma, vi lär inte bli överens. Skulle nu Eto'o vara en sån diva som du hävdrar så borde det vid det här laget ha spridits en viss osämja i laget och sånt är media snabba med att hugga på. Tycker du det ser ut som om lagandan är dålig i laget?


Liverpool har visst bjudit 10,3 miljoner euro för Alves. Det matchar vi lätt med Saviola som lockbete. Agera Txiki och Laporta. Låt inte Dani spela brittisk fotboll nästa säsong.
Barcelona DeeJay
2006-05-22 11:56
La Rambla: Att vara en diva handlar inte om att arbeta för laget. Det handlar om hur man uppträder på planen. Eto'o är ohyggligt självisk. Han är så målkåt så det finns inte. Minns matcherna i slutet när Henke hade i stort sett öppet mål, men Eto'o valde att skjuta själv ur usla lägen.

När till och med Henke - den ultimate lagspelaren - blir irriterad på honom, då är det något som är fel.

Och sen är det just det här med att han gestikulerar åt sina lagkamrater hela tiden. Vem som helst kan slå en dålig passning - Eto'o själv är expert inom ämnet - men om någon inte sätter en passning rakt på fötterna på honom slutar han spela och gnäller på lagkompisen istället.

En sån situation var i matchen mot Bilbao. Ezquerro slog en lite för lös passning till Eto'o, som stannade upp, gestikulerade och skällde på Ezquerro och sket fullständigt i att bollen låg en meter bredvid honom. Han hade lätt kunnat ta bollen och gå till attack igen. Istället hängde han med huvudet och surade.

Zlatan har lärt sig massor i Juventus. Faktum är att Zlatan är för osjälvisk just nu. Han skulle behöva avsluta själv oftare. Dessutom accepterar Zlatan att sitta på bänken emellanåt, medan Eto'o vägrar. Han ska spela varje match, hur oviktig den än är.

Hur som helst vill jag inte se Zlatan i Barcelona. Åtminstone inte så länge Eto'o är kvar i klubben. Båda två samtidigt funkar inte. Faktum är att Barcelona inte kan köpa någon bra anfallare så länge Eto'o finns kvar. För han kommer inte flytta på sig frivilligt, och till vänster finns Ronaldinho och till höger Messi.
Barcelona La Rambla
2006-05-22 11:51
Hm, är detta urtypen för ett milanfan?

Då är det bara att beklaga en fin klubb som Milan.

Haha!
Barcelona AlexC
2006-05-22 11:47
Enda anledningen jag kan se till att vi skulle köpa Zlatan är att vi skulle få alla matcherna visade på TV, och nöjet över att se gnällspikar sitta här och tjura över att media skulle fokusera mer på den svenske spelaren än laget likt de gjort med Larsson.
Annons: