/spanien/barcelona/forum/25037.aspx/spanien/barcelona/forum/25037.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Beautiful_ Barça
7/25/2006 22:37
Från det första inlägget kunde jag se att Bijelo Dugme var Forca Blaugranas. Personen som irriterat alla på forumet ända sen han blivit medlem. Om han nu har avtjänat sitt straff tycker jag dock att vi bör ge honom en chans.

Angående Oleguer, Motta och Deco...

Redan nu anser jag tt Iniesta är redo för att ta över Decos plats. Deco är en fantstisk spelare att ha i truppen, mest pga av sitt defensiva jobb. Han stoppar upp enormt många motståndaranfall, men som jag ser det är Iniesta ett perfekt komplement till Xavi som även har den defensiva talangen i sig. Det kunde man se inte minst i slutet av den senaste säsongen då jag plev kopiöst förvånad över "lilla" Iniestas styrka och defensiva kunskaper. Deco bör vi dock definitivt ha kvar då han tillför laget väldigt mycket. Tycker att Iniesta och Deco ska dela på speltiden den här säsongen. Iniesta har fått nog med bänknötande och dessutom skulle vi får ett mittfält av två canteranos i världsklass.

Oleguer gillade jag inte särskillt myckte de senaste två säsongerna, mest pga att han fått för mycket speltid. I slutet av säsongen vann han dock mitt hjärta (när han markerade bort Ronaldo och Zizou i senaste El Clásico) och nu ser jag honom som en perfekt backup som har stort hjärta för klubben. Dessutom drar jag ibland paralleller mellan honom och Puyol som inte heller var fantastisk i början av sin karriär.

Motta är en av mina favoritspelare. Hans flygande glidtacklingar från 4 m's håll är hellt fantastiska! :D
Dessutom är han jävligt teknisk och även han en sann culé. Han är inte så värst snabb, men det kompeserar han med sin spelintelligens.

Truppen är i mina ögon spikad och den bästa Barcelona, eller något lag i världen någonsin haft. Nu gäller det bara att fortsätta kämpa som förr, inte underskatta motståndarna och krossa Real Mierda!
Barcelona Kamelen
7/25/2006 22:37
Madrid redaktionen kanske skulle se över sina rubriker innan de publicerar dem. Igår var det 'UPPDATTERAD' idag är det " Real Madrid utklassar 10-2". Är 10-2 ett lag? Nej.
För mig är det en gåta att deras forum ens är kvar, så som många av dem beter sig borde lett till att det forumet vore nere för gott.

Ang. domarna i Juventus.
Jag har aldrig riktigt följt Serie A men har alltid haft en liten 'förkärlek' till Fiorentina då min pappa bodde i just Florens i två år. Riktigt härlig stad måste jag säga. Sen att Batigol regerade där skadar ju inte.
Men att alla lag bör åka ner vore inte rätt då Juventus verkar vara den 'stora skurken' medans dem andra tre inte begått lika grova brott.
Spanien milanista
7/25/2006 22:34
barcelona_10: Du följer spansk fotboll, har inte koll på Calciopoli och bör därför inte uttala dej. Välinformerade förstår sej på dommen i stort.

Till övriga Barca-supporters:
Erat lag inför kommande säsong är i mina ögon inte annat än storfavoriter till CL-segern ( Chelsea floppar) men nu är vi med i racet igen och med lite smarta köp kommer vi ge er en match.
Barcelona La Rambla
7/25/2006 22:32
Ämne: Nu är jag jävligt tr....
Haha! Jag trodde först att du lackat ur och menade det här forumet. Tänkte, så låg nivå håller vi ju ändå inte här. Sansade inlägg med normal diskussions-ton osv. Innan jag insåg att du menade ett annat forum.

Som sagt, inget nytt under solen. Det är som vanligt där. :)
Barcelona II Barça II - Rijkaard
7/25/2006 22:31
En mycket orättvis straff för Juventus. Varför ska dem drabbas mer än dem andra? Har man fuskat en gång, så är det en gång för mycket. Alla borde straffas lika hårt.
Barcelona barcelona_10
7/25/2006 21:08
Nu har tydligen de slutgiltiga domarna i Serie A skandalen kommit:

Juventus i Serie B med -17 poäng.
Fiorentina i Serie A med -19 poäng.
Lazio i Serie A med -11 poäng.
Milan i Serie A med -8 poäng. och CL

Löjliga straff tycker jag, ner med alla 4 lag i serie b och minuspoäng.
Barcelona Nemo
7/25/2006 20:05
Nu är jag jävligt trött på nivån här. Hädanefter vill jag se inlägg utan några som helst svordomar, personliga påhopp eller provoaktiva angrepp.

Inlägg börjar med stor bokstav och avslutas med punkt, det är inte så svårt. Skriv ENDAST om ni har något viktigt att skriva, om ni känner att det tillför forumet något, man behöver inte skriva 100 gånger att det blivit mål.

Som sagt jag är trött på det här och snart stängs forumet ner i en vecka!

Taget från Redaktionen från Madridforumet.


Blev dem trötta NU?

Bättre sent än aldrig, brukar dem säga.
Barcelona La Rambla
7/25/2006 19:57
Bojan är 16 år och en tänkt ersättare till Eto'o i framtiden. Giovani är 17 och en spelartyp som Messi. Marc Valiente är 19 år och mittback. Fel positioner förutom på Valiente kontra Oleguer då. Men du tror väl inte på fullaste allvar att dessa ungtuppar ska gå och konkurrera ut Motta och Oleguer redan nu? De ska långsamt slussas in i A-truppen. Kanske redan i år för Valiente. Sen håller jag inte med om att Motta är för långsam och Oleguer är en perfekt reserv att ha på bänken. Varför ska vi ha större namn där, när de ändå inte ska spela alla matcher. De här spelarna duger gott och väl. Det borde väl de senaste två säsongerna ha visat dig. Begriper inte hur du resonerar ärligt talat.

Edit: Bojan fyller 16 i augusti.
Barcelona Nemo
7/25/2006 19:56
Bijelo Dugme

Varför ska vi sälja dem OM dem inte har något emot att sitta på bänken då och då?
Barcelona Bijelo Dugme
7/25/2006 19:52
Bra! Då har vi väl slutit fred nu, och kan övergå till att diskutera vårt älskade Blaugrana!

La Rambla:

Jämför inte Barca med Chelsea, ju längre bort vi är från dem, desto bättre. Dem är en skamm mot fotbollen, dem köper bara för att få uppmärksamhet och för att dem har överflöd i pengar (egentligen inte dem utan han ryssen) och hela klubben karakteriseras av pengar och inte av klubbkänsla.

Jag menar, kolla på oss, vi har unicefs loggor på våra tröjor som reklamerar Unicef, detta är 1 000 000 000 gånger bättre än att reklamera ett oljebolag från Sibirien. Vi är mer än en klubb, och detta är väldigt positivt och gör mig stolt som Barcasupporter.

Men vi har nya talanger, som nog är väl ändå bättre än Motta och Oleguer, han där Marc Valiente, Bojan Krkiã, Dos santos, med flera och dem kommer nog bli bättre än Oleguer till exempel.

Jag vet att vissa gillar Motta, men allvarligt, han håller inte i vårt lag. Det tar evigheter för honom att ta emot bollen, vända runt och passa. Ni snackade om att Viera var för långsamm, om han nu är för långsamm, vad är inte då Motta?

Vieria ska helt klart inte spela hos oss, när vi har spelare som Edmilson, Iniesta, Van Bommel, Xavi och Deco. Det enda möjligen som fattas i vårt lag, är en utpräglad och bra högerback som Daniel Alves, men nog håller Belleti klassen (jag räknar in Zambrotta på vänsterkanten denna säsongen) och även Thuram i nödfall på högerkanten.

Summerar man allt så går vi en mycket ljus framtid och vi har i princip bra spelare på varje position, och då menar jag spelare som håller Barcaklass.
Barcelona La Rambla
7/25/2006 19:39
Okej, men skriv inte då mer att vi ska sälja Oh-oh-Oleguer för då lackar jag. :-)~

Nej men skämt och sido. Sådana spelare och framför allt människor som Motta och Oleguer, ska man vara extremt tacksamma och glada över att ha i sin favoritklubb. De är så otroligt viktiga med sin inställning, kärlek för klubben och moral. Man kan inte bara ha 25st världsstjärnor i en trupp, det skulle aldrig fungera. Några sk vattenbärare måste man också ha.

Se på tex Arsenal nu och dess fans här på SF. En egen produkt, den enda de har dessutom, satt för 1 år sen i hemliga förhandlingar med Chelseas Mourinho trots att det är förjbudet enligt Fifas regler. Nu vill han dra till värsta lokalkonkurrenten bara för att få 10-15,000 pund extra i veckan. Vad hade vi kännt för Puyol eller Xavi hade gjort en sådan sak. Tänk er dem i hemliga möten med Capello under säsongen på något hotellrum. Ryser av tanken, men ändå om det hade hänt så hade jag velat att ledningen skickat ut dem med arslet före från Camp Nou. Det räcker med en Pigo.
Barcelona Nemo
7/25/2006 19:23
Bijelo Dugme, du har inte avtjänat ditt straff på ett år. Du har kommit tillbaka med nya och konstigare namn. Dock är Forca Blaugranas mitt absoluta favoritnamn.

Men en bred trupp kan vi klara det och gå bra i ligan och CL, men om vi ska hålla på att sälja våra hjärtan i truppen som du ville, kommer det aldrig att gå.
Barcelona tarrak
7/25/2006 19:21
Ok,jag ändrar väl mig och ska ge dig en chans Bijelo Dugme. Jag litar på dig när du säger att du ska sköta dig.
Barcelona Bijelo Dugme
7/25/2006 19:20
Nemo:

Okej?

Men låt oss reda upp det då en gång för alla:

Jag har avtjänat mitt straff och det var på ett år, jag har inte skrivit på detta forumet på ett år och ni kan inte döma mig efter vad jag skrev då.

Låt oss reda ut det så alla vet det, jag önskar att vi bara kan skriva om Barca och inget annat. Jag är ingen fejk, anledningen till att jag inte heter Forca Blaugranas är att det namnet är upptaget.

Hoppas ni läser detta så ni vet och låt oss skriva och snacka om det som detta forumet är till för, nämligen FC Barcelona!

Vad tror ni om att vi kan vinna 6 titlar i år? Tror ni vi kan lyckas? Ligan, cupen, spanska supercupen, europeiska supercupen, VM för klubblag och Champions league?
Barcelona Nemo
7/25/2006 19:15
"Jag är Forca Blaugranas, den person som du kallade för mest hatad på les rambles. Jag är tillbaka för att skriva, jag hoppas vi får det trevligt med trevliga disskusioner. Ha det bra!"

Haha, hade det funnits en hall of fame på svenskafans, så hade du inte varit i närheten :-)
Barcelona La Rambla
7/25/2006 19:15
Ämne: La Rambla:

Okej? ....
Tja, meningen var väl att visa vilken fejk du är. Nu går du under annat namn. Meningen var också att visa att jag helst inte har någon mer kontakt med en person som bara ställt till med bråk och problem på det här forumet.

Over and out!
Barcelona Zami-Culé
7/25/2006 19:14
Bijelo Dugme

Vad har Thurams och Zamis ankomst med Motta att göra. Han är mittfälltare, spelar väll ingen roll om vi får fler backar. Han kommer säkerligen spela en hel del under sässongen som är lång. oleguer kommer säkert också få speltid, och vill dessutom stanna i klubben (i och med hans förlängning av kontrakt), han är ju en sann culé, varför slänga bort en sån god människa, och fotbollsspelare?
Barcelona Zami-Culé
7/25/2006 19:11
Bijelo Dugme

Men du är inte särkilt insatt i barça, vilken man märker. Att du vill ha bort två stycken egna talanger, med äkta barça-hjärtan är bara det en sak för sig. Dem tillför inget enligt dig, men du har så fel så. Häromdagen var det någon härinne som sa att ett lag behöver sånna som Oleguer och även Motta, så att man bibehåller klubbkänslan, och motivationen till att spela för klubben och inte för sig själv.

Att du sedan vill ha bort Deco för att du inte gillar honom, är en helt annan sak. Stoppar upp kontringar? Haha, det bevisar bara att du inte sett tillräckligt många barça-matcher. Okej, Deco är ingen snabb spelare, men han levererar smarta passningar kombinerat med hans goda teknik, och det stoppar INTE upp kontringar.

Att du sedan vill ersätta med en så stor filmare (som du inte gillar) som Totti, gör bara hela situationen mer ironisk, och du skämmer bara ut dig mer.

Eller nej, varför inte ersätta ett spelgeni som Deco är, med Gattusso? Han är ju en minst lika bra speluppgyggare som Deco, och Deco är ju inte ens i närheten av Gattussos offensiva egenskaper (ironisk)

Nu har jag sagt vad jag tycker också, och komenterat dina åsikter från mitt eget perspektiv!

Visca El Barça!
Barcelona Bijelo Dugme
7/25/2006 19:11
La Rambla:

Okej? Vad var meningen med att posta det i forumet istället för att svara på frågan privat?

Hursomhelst, för att återgå till poängen:

Självklart är Oleguer, Motta Barcahjärtan och dem uppfostrades i La Masia och så vidare, men det är rätt självklart att dem inte kommer få någon speltid i och med Thuram och Zambrottas ankomst för Oleguer och det stjärnspäckade mittfältet för Motta.

Så, även för deras bästa vore det bra att sälja eller låna ut dem till en annan klubb.
Barcelona La Rambla
7/25/2006 19:07
PM från Bjelo Dugme:

Hejsan! Hola! Dobar dan! Mannen, vet du när Kharles kommer tillbaka? Jag är inte avstängd längre, jag är Forca Blaugranas och jag undrar när min vän Kharles är tillbaka?

Ja där ser man. :-)~
Barcelona La Rambla
7/25/2006 19:04
Ämne: LR/Har du någon läng....
Jag har läst en sådan för länge sen. Minns inte var bara. Antingen var det i Sport eller EMD, eller så var det på Skysports. Får återkomma.
Barcelona tarrak
7/25/2006 18:59
LR/Har du någon längre intervju med Puyol där man får reda på mer om honom som person?
Barcelona La Rambla
7/25/2006 18:56
Ämne: Zami-Culé:

Mannen....Du får givetvis tycka precis som du vill. Men när du häver ur dig att spelare som Oleguer, Motta och Ezquerro inte bidrar med någonting till FC Barcelona så ljuger du rakt ut.

De sprider harmoni och trivsel på träningarna (jag vet, för jag har själv sett det på plats). De bidrar med konkurrens på olika positioner trots att de inte ingår i startelvan. De gnällar inte i media över att sitta på bänken, trots det gör de alltid sitt jobb både på träning och match. De har inga fantasilöner och kräver heller inte högre lön varje vecka. Sist men inte minst, de skulle springa för Barças färger tills de stupar och faller ner döda.

Om du tror att Totti skulle bidra med allt det där, ja då kan jag bara beklaga hur naiv du är. Du som så många andra, luras av att man bara måste ha kända stjärnor med stora egon i ett lag.

Lika bra du vänjer dig vid det, Totti lär aldrig sätta sin fot på La Masia eller Camp Nou, åtminstone inte i Barças färger.
Barcelona Nemo
7/25/2006 18:56
Bijelo Dugme. Oleguer och Motta är fostrade i La Masia, jag förstår inte ditt påstående. Är dem inte Barca för att deras stjärnstatus inte är den högsta? Eller gillar du dem inte för att dem inte gör 120 överstegsfinter och får alla att säga; "Hur fan gjorde han det där?" Alla som tar på sig den blårödatröjan är Barcelona!

Totti är ingen gentleman, den enda gentlemannen i Italien är Del Piero. Vid frågan om han skulle lämna Juve svarade han; "En sann gentleman lämnar aldrig sin dam"

Hur skulle Totti få plats i truppen? Vi har redan världens bästa 10:a, det räcker gott och väl.
Barcelona tarrak
7/25/2006 18:54
Bijelo Dugme/"Filmar mycket, stoppar alla kontringar (Ja, det gör han då det går så lååångsamt),"

För det första så anser jag att snacket om Decos filmande är överdrivet. Visst jag kan bli irriterad på hans beteende men att peta Deco för dåligt uppförande och sätta in Totti?!?! Du hör väl själv hur det låter?

Sen snacket om att Deco sänker tempot är ju rent skitsnack. Det finns få spelare i världen som kan kontrollera tempot som den mannen. Han saktar ner spelet när det behövs och spelar snabbt när det är befogat. Om jag förstår dig rätt så¨vill du att Totti ska spela på mittfältet, det kan endast bli aktuellt om vi får dispens att spela med 12 man för Totti skulle aldrig vara i närheten av att klara av Decos defensiva arbete. Nej du får nog tänka om här min vän.
Barcelona Mot Nya Tider
7/25/2006 18:45
Blev inte Totti utnämnd till Vm:s största filmare? De drog ju fram några statistiker, och en av de var att ta reda på vilken spelare som hade filmat mest. Deco var inte ens i närheten av Totti. There u go...
Barcelona Romario(Barcelona4-ever)
7/25/2006 18:43
Ämne: Zami-Culé:

Mannen....
Bijelo Dugme!!! hehehehhe är Totti en gentleman ehhehe måste skratta bara! Totti filmar lika mycke som Deco...
Barcelona Woods
7/25/2006 18:36
Bijelo Dugme//
Sen när blev Francesco Totti en gentleman? Han kan göra riktigt fula saker, nej totti-spotti skulle jag inte kalla gentleman.
Barcelona Bijelo Dugme
7/25/2006 18:29
Zami-Culé:

Mannen, bara för att jag råkar ha olika åsikter än du så innebär det inte att jag är ett madridfans eller falskt Barcafan.

Däremot kan jag förstå att folk gillar spelare som Oleguer för att dem har Barca hjärtan och så vidare men enligt mig tillför inte Oleguer, Ezquerro och Motta någonting till FC Barcelona. I sådana fall kan vi köpa en riktig klasspelare som Totti.

Angående Deco så har det inget med hans spel att göra utan det faktum att jag ogillar honom som spelare. Filmar mycket, stoppar alla kontringar (Ja, det gör han då det går så lååångsamt), allmänt dåligt uppförande och så vidare.

Jag tycker istället att vi borde köpa spelare som Totti eller Gattusso, riktiga gentleman!
Barcelona Zami-Culé
7/25/2006 18:25
Bry er inte om sånna som "Bijelo Dugme", som säkerligen är ett maskerat roma/madrid eller något annat - fan. Han vet ingenting om fotboll, så han är inte värd att komentera ens.
Annons: