/spanien/barcelona/forum/250.aspx/spanien/barcelona/forum/250.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona El Pistolero #9
5/10/2017 12:24
[QUOTE=neymar JR || Cillessen #1]Vi har en medioker trupp men den bästa betalda och då gäller det inte endast MSN. Att Messi får alla miljoner fine, men dominoeffekten fortsätter. Suarez är näst på tur och kommer ligga lika högt upp som Messi och Neymar. Vad händer med klubben efter Messi, när vi inte har ett öre kvar i kontot? För mig är det ohållbart att behålla MSN ytterligare en säsong. Det gäller både det sportsliga och det ekonomiska. Vi måste sälja rejält den här sommaren men vilka av spelarna kommer vilja lämna när dom sitter på fantasilöner? Kan inte klubbens medlemmar begära att utomstående granskar den ekonomiska delen? [/QUOTE] Älskar Suarez men med tanke på osportligheten han visar upp genom att vara på tok för överviktig i nu snart 2 säsonger samt att han inte är den optimala Barçaanfallaren i form av teknik o passningspel så bör vi sälja honom. Både hans lön vi slipper betala och pengarna vi kan få just denna sommaren är stort plus. Ersätt honom med Aubameyang, Dybala eller någon som tar hand om sin jävla kropp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
5/10/2017 12:11
Det är precis bollinnehavet är inne på när det gäller löner. Lönen blir viktigare när miljön blir sämre. Förr var det så att spelare lockades av att spela för Barcelona pga spelidén, det vackra spelet och värderingarna. Idag är det mest möjligheten att spela med Messi som lockar - och lönen. Rosell och Bartomeu var väldigt tydliga med att spelarlönerna inom fotbollen var på väg att eskalera och att Barça var tvungna att kommersialisera klubben för att inte tvingas sälja spelare. De glömde dock att se det från detta andra perspektiv, att det finns mer än pengar som lockar och att det är minst lika viktigt att jobba på de andra delarna. Allt som "suttit i väggarna" kommer suddas ut i samband med att färre spelare kommer från de egna leden, spelare och människor som är skolade i Barça och dess dna. Så snart står vi där som vilken klubb som helst och det enda vi eventuellt kommer ha att locka med är pengar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
5/10/2017 11:44
Vi har en medioker trupp men den bästa betalda och då gäller det inte endast MSN. Att Messi får alla miljoner fine, men dominoeffekten fortsätter. Suarez är näst på tur och kommer ligga lika högt upp som Messi och Neymar. Vad händer med klubben efter Messi, när vi inte har ett öre kvar i kontot? För mig är det ohållbart att behålla MSN ytterligare en säsong. Det gäller både det sportsliga och det ekonomiska. Vi måste sälja rejält den här sommaren men vilka av spelarna kommer vilja lämna när dom sitter på fantasilöner? Kan inte klubbens medlemmar begära att utomstående granskar den ekonomiska delen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
5/10/2017 11:28
[QUOTE=The Reporter 2.0]Messi förtjänar alla pengar. Han har dragit in så mycket för klubben genom titlarna. Kolla hur många miljoner man vinner genom CL. Hur många hade vi vunnit utan Messi senaste 8-10 åren? [/QUOTE] Omöjlig fråga att svara på då vi har haft vårt spel uppbyggt efter honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
5/10/2017 11:12
Bosketts. Instämmer. Hanteringen av löneförhandlingar i klubben har generellt gått åt fanders senaste åren. Ändå gjorde Rosell en standardisering av lönern när han tillträdde som president. Det var ett initiativ som i grund och botten var bra, men därefter har det gått utför. Många spelare tjänar på tok för mycket i dagens trupp. Edit: Vår ledning lägger väldigt mycket fokus på att öka intäkterna. Men vilken skillnad gör det när utgifterna växer lika mycket? Vi måste hålla nere lönerna och även värva smartare för att de ökade intäkterna ska ge någon effekt och här har vi mycket som bör förbättras. Bollinnehavet Håller med dig också, om alltihop.
Barcelona Bollinnehavet
5/10/2017 11:01
Bra att Messi blir kvar i klubben. Kosta vad det kosta vill känner jag. Problemet kommer senare, när andra spelare som Neymar, Alba, Digne, Gomes, Busquets osv kommer till sin nästa kontraktsförhandling och ska ha samma löneutveckling som Messi. Då kommer problemet.

Sen förstår jag Messi. Spelar ingen roll att han har spelat i klubben i hela sitt liv och borde vara lojal i form av att skita i sign on och högre lön. Så länge inte hans chefer är lojala mot varken honom eller klubben så kommer han inte vara lojal mot dom heller.

Kolla på situationen Abidal och Alves tex. Alves erbjuder Abidal sin lever. Abidal har senare sagt att han aldrig skulle kunna ta emot den eftersom det hade riskerat/avslutat Alves karriär. Dom två bryr sig om varandra, är lojala och riktiga bröder. Vi alla vet vad ledningen gjorde med Abidal sen. Någon här inne som tror att Alves var glad? Klart som fan att Alves endast ser till sitt eget bästa i kontraktsförhandlingarna därefter.

Jag har varit inne på det tidigare. Det spelar ingen roll hur mycket du älskar din arbetsplats, kommer det in ett svin som chef så kommer du tappa respekten/lojaliteten/kärleken till arbetsplatsen i slutändan. Alves tappade den. Valdes tappade den. Puyol valde att avgå som assisterande sportchef med orden:

"These three-and-a-half months have given me the opportunity to see the other side of the club. I have learned a lot, I am very grateful, and now I would like to experience other things from another perspective and in different surroundings.'

Bara gud vet vad fan han har sett. Han stannade i 20 år på planen men bara 3,5 månad i korridorerna.

Så när Messi sitter där och skriver nytt kontrakt. Varför ska han vara så jävla lojal? Hade det funnits en ledning som höll ihop klubben och spelarna, som tog hand om Abidal, försvarade våra spelare och var lojala själva så hade spelarna själva kanske kanske visat lite mer lojalitet tillbaka. Du får nämligen vad du ger.
Barcelona The Reporter 2.0
5/10/2017 10:49
Messi förtjänar alla pengar. Han har dragit in så mycket för klubben genom titlarna. Kolla hur många miljoner man vinner genom CL. Hur många hade vi vunnit utan Messi senaste 8-10 åren?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bosketts
5/10/2017 10:43
Nu är ju Messis situation en unik sådan. Han är historiens bästa spelare, kom gratis och har varit klubben trogen i hela sin karriär. Han ska enligt mig få varenda euro han begär.

Men samtidigt går det inte att blunda för hur löjligt överbetalda spelarna är. Det som också stör mig, som ligger helt i linje med övriga klagomål jag har kring klubben, är att det ska spela någon som helst roll för spelarna.

En spelare som Busquets, som efter Messi kan vara vår viktigaste spelare, är inte ens på en topp 5-lista på bäst betalda i Barcelona. Och såvitt jag vet så spelar det mindre roll för honom, då han aldrig klagat (rätta mig gärna om jag har fel). Det ska liksom inte handla om det, utan snarare att man vill spela för klubben i sitt hjärta. Det är där La Masia är så viktig för klubben.

Som ett exempel på det kan man nämna Sergi Roberto, som tjänar mindre än Paco, Mathieu, Digne, Cillessen och självaste DOUGLAS. Gomes tjänar dessutom fyra gånger så mer än Roberto.
Barcelona Smogen
5/10/2017 10:26
Nu är jag rätt dåligt insatt i Messis kontrakt, men om jag förstår det rätt så blir Messis nya kontrakt ny mer likt hur tex.Ronaldos ser ut i Madrid. Dvs. att Messi nu kommer tjäna hutlöst mycket pengar, men samtidigt så kommer klubben nu få en procent på allt vad Messis namn drar in i övriga intäkter. Stämmer detta?

Barcelona neymar JR || Cillessen #1
5/10/2017 10:04
Roberto är vår bäste spelare efter Messi den här säsongen. Så att rikta det minsta kritik mot honom är lika meningslöst som att man är förvånad över att Alves gör det bra i Juventus. Hade han varit lika bra i Barcelona den här säsongen? Absolut inte!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ribohn Fan
5/10/2017 08:52
Tänk vad fort saker och ting kan ändras snart ett år sedan skrev massor här inne att skönt att Alves lämnar. Nu får vi en högerback i världsklass i Roberto och att nu kommer Rakitic att blomma ut till våran offensiva spjutspets.
Nu är det andra ord som skrivs här inne!
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
5/10/2017 08:50
Messi är inte problemet, han ska vara bäst betalad i världen och det var han redan. Någon proportion får det vara på det hela oavsett vem det gäller. Vadå en bonus för att han signar ett kontrakt i klubben han har tillhört hela sitt liv. Neymar ligger på ca 25 miljoner € varje år. Välförtjänt? Absolut inte han ska inte ens ha hälften av det oavsett hur mycket han drar in till klubben. Rakitic ökade sin lön med 50%, välförtjänt? Han tjänade redan mer än vad han var värd redan första säsongen. Ter stegen ska få nytt kontrakt och kommer troligtvis dubbla sin lön. Suarez kontrakt har jag dock inte koll på men han ska per automatik förbättra det trots att han har kontrakt tills han är 33. Minst 50% löneökning där med. Detta i ekvation med att vi värvar dyrt och säljer billigt och sparkar på akademin kommer absolut inte leda till något vackert. Lägg till i ekvationen arena projektet med som drar igång snart. Följ den röda tråden som leder till konkurs :). Men ja alla andra gör det så varför inte vi? Vi måste matcha blanka checkar för att spelare ska vilja sparka på en boll i Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
5/10/2017 08:33
@Thierry Henry:


Messi är fortfarande bästa spelaren i världen och är därför värd mest lön i världen, där har du försvaret och motivationen till hans oproportionerliga löneökningar.

Tidigare idag så var du irriterad på hur Lucho behandlas av vissa fans. Att de pissar på en klubblegend som Lucho genom sin kritik. Ändå kommer du här och skriver att messi och hans familj är "onödigt giriga" och att det inte finns något försvar för hans löneökningar. Messi är en aktiv legend i klubben och du har just gjort det du föraktar många andra skribenter för, sådant som du förklarat får dig att spy i munnen.

Barcelona S.Eto'o
5/10/2017 08:14
Har en dålig känsla att Iniesta lämnar inom två säsonger för Juventus och får en nytändning.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
5/10/2017 08:03
[QUOTE=II Barça II]Vi hade som bäst spelat EL fotboll om det inte vore för Messi. Messi är det absolut bästa som någonsin har hänt Barcelona (tillsammans med Cruyff), 2,7miljarder under 5 år är inte mycket pengar för en spelare som Messi. Han förtjänar det dubbla. Dessutom kommer inte den totala summan hamna på det, med tanke på all PR och tröjförsäljning osv. Fotbollsvärlden ser ut så här idag, Real köpte nyss en 16åring för 600 miljoner. Det är bara att gilla läget, eller sluta kolla på toppfotboll. Ni kommer inte kunna påverka utvecklingen. Det spelar ingen roll vad ledningen gör, för att här inne är det "inne" att kritisera de oavsett vad. Vi sitter och tycker att det är dåligt att de inte förlängde med Alves, (samma Alves förresten som de flesta av ville bli av mer och totalsågade sista säsongerna) men när de förlänger med den som har varit den viktigaste i VÅR HISTORIA, då klagar ni också. Ni vet inte själva längre vad ni klagar på, det viktigaste är att få fram att ledningen är skit oavsett vad. Ni går så långt att ni önskar att klubben drabbas av ekonomiska problem, det är helt sinnesjukt. Utöver det så är alla siffror som ni pratar gällande Messis nya lön inte ens officiella. [/QUOTE] Väl talat!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
5/10/2017 07:58
Vi hade som bäst spelat EL fotboll om det inte vore för Messi. Messi är det absolut bästa som någonsin har hänt Barcelona (tillsammans med Cruyff), 2,7miljarder under 5 år är inte mycket pengar för en spelare som Messi. Han förtjänar det dubbla. Dessutom kommer inte den totala summan hamna på det, med tanke på all PR och tröjförsäljning osv. Fotbollsvärlden ser ut så här idag, Real köpte nyss en 16åring för 600 miljoner. Det är bara att gilla läget, eller sluta kolla på toppfotboll. Ni kommer inte kunna påverka utvecklingen. Det spelar ingen roll vad ledningen gör, för att här inne är det "inne" att kritisera de oavsett vad. Vi sitter och tycker att det är dåligt att de inte förlängde med Alves, (samma Alves förresten som de flesta av ville bli av mer och totalsågade sista säsongerna) men när de förlänger med den som har varit den viktigaste i VÅR HISTORIA, då klagar ni också. Ni vet inte själva längre vad ni klagar på, det viktigaste är att få fram att ledningen är skit oavsett vad. Ni går så långt att ni önskar att klubben drabbas av ekonomiska problem, det är helt sinnesjukt. Utöver det så är alla siffror som ni pratar gällande Messis nya lön inte ens officiella.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Thierry Henry
5/10/2017 04:55
@Soko:
Gratis? Han spelar numera gratis för oss då menar du? 250 miljoner kronor per år är "gratis" i ditt tycke? Han är en miljardär som redan har en monsterkontrakt som dessutom är långt. Han behöver inte pressa ut ännu mer pengar från klubben när den har det magert som det är! Det går inte att prata bort att Messi och hans familj är onödigt giriga. Du kan välja att inte möta mina argument på ett riktigt sätt om du vill. Faktum kvarstår dock att det inte finns något försvar för Messis oproportionerliga löneökningar. Det får räcka nu. Det här får bli sista löneförhandlingen annars är det dags att sälja honom.
Barcelona Carles5
5/10/2017 03:20
[QUOTE=FCB- Culé master ]Nope bro. Står faktiskt en halvgjord toppmodern arena i staden Valencia haha. Sök Nou Mestalla. Kan inte länka just nu därför. [/QUOTE] haha där ser man. vet att jag läst nåt om en halvfärdigt bygge. trodde det var Mestalla. tack för upprättelsen :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Messias
5/10/2017 01:52
Ni vet väl att Messi blev erbjuden en tom check av City. Kolla hur mycket Zlatan tjänar i United. Messi skulle kunna bli erbjuden mycket mer lön någonstans, men ändå efter all svek från ledningen så stannar han. Utan Messis mål denna säsong hade vi liggat på femte plats i ligan.
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
5/10/2017 01:21
@Carles5:


Nope bro. Står faktiskt en halvgjord toppmodern arena i staden Valencia haha. Sök Nou Mestalla. Kan inte länka just nu därför.
Barcelona Gabriel
5/10/2017 01:20
Catalunya Radio meddelar att Tuchel stigit upp som en stark kandidat till tränarposten och Luchos ersättare.

Jag vägrar låta mig själv get carried away. Jag har gått igenom alldeles för mycket för att klara av att hantera besvikelsen när det slutar med att det inte blir en verklighet.
Barcelona Carles5
5/10/2017 01:15
[QUOTE=FCB- Culé master ]Nu är det off topic men kom bara att tänka på Valencias nya arena. Vad kommer hända? Kommer dem inte flytta ditt? Det har pågått i så många år nu. [/QUOTE] De skulle väl inte bygga en ny arena utan skulle bygga om Mestalla har jag för mig? De började väl ombyggnaden men stoppade när pengarna tog slut eller nåt så därför den ser ut som den gör eller är jag helt fel ute? Däremot Athletic har sin nya och Atletico går väl över till sin nya nästa säsong
Postat via SvenskaFans-appen
FCB- Culé master
5/10/2017 01:11
Nu är det off topic men kom bara att tänka på Valencias nya arena. Vad kommer hända? Kommer dem inte flytta ditt? Det har pågått i så många år nu.
Barcelona Carles5
5/10/2017 00:58
inga problem. är på jobbet så har inte kunnat svara på några längre inlägg. men korta och direkta inlägg går bra :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
5/10/2017 00:27
Carles5 Så var det ja, uppskattar rättelsen :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles5
5/10/2017 00:23
Zaviolah Messi har inte fyllt 30 än. fyller 30 i Juni-juli någon gång har jag för mig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zaviolah *Catalunyan Freedom*
5/10/2017 00:16
Messi är väl snart 31? Hur många år har van egentligen kvar i klubben? Han vill ju dra till Argentina och avsluta karriären där har han ju själv sagt. Och 400 milj netto, vilket innebär att klubben står för skatten som är på ett antal saftiga miljoner och då ska även lönen på 300 milj per år vara netto och saftig skatt där som klubben för står för. Jag köper inte argumentet om att han kommer att bidra till så mycket kommersialisering och intäkter utanför fotbollsplanen som man tror (på planen är han ovärderlig). Läser lite snabbt på nätet att skattenivån på den lönen och bonusen ligger på 45%. På ett 5-årskontrakt så kommer klubben att betala ut totalt 2,17 miljarder + sign on bonusen på 580 miljoner. Totalt 2,75 miljarder i lön och med lite bonusar under dessa år så landar vi på strax under 3 miljarder för en spelare som vi inte kommer få en krona för. Så nej jag köper inte argumentet att Messi kommer genom intäkter o dylikt att tjäna in detta. För att för varje tröja eller souvenir eller dylikt reklamuppdrag eller dylikt så måste även en del av denna summa skattas av klubben (tröjor får ju bara en viss procent på dessutom). Jag klagar inte på Messi, han är hands down GOAT. Han är ren magi. Missförstå mig rätt nu. Men försök inte att spela på mig om att det gynnar oss på ett ekonomiskt plan. Dessutom med denna ledning så lär han väl få ett nytt kontrakt med en skön sign on bonus redan till nästa år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
5/10/2017 00:11
Soko

Det jag tror många menar är att procentuellt så är ökningarna alldeles för stora jämfört med vad som presteras på plan. Även om Messi är ovärderlig så kan man inte öka lönerna med 25-50% varje gång. Det får även en dålig effekt på truppen då alla kräver mer. Om Rakitic får en högre lön varför ska inte Sergi Roberto som spelat nästan varje match inte ha högre än honom osv.

Sen kan man diskutera länge allt om globalisering och allt annat som händer i fotbollen. Men skulle Messi få ett nytt kontrakt inom två år så kommer han vilja ha en högre lön och det innebär att han kostar lika mycket per år som en ny stjärnvärvning och heter man Real Madrid eller någon kinesisk klubb så är det inga problem. Är man Barcelona och med en La Masia som inte levererar/får chansen så blir det stora problem.
Barcelona Soko
5/10/2017 00:05
@Barcelonistas:
Pique tackade på twitter .
Barcelona Soko
5/10/2017 00:03
Så om Messi är miljardär ska han spela gratis för klubben. Kom igen.
Och Nordea Korea är bara rykten. Ingen vet exakt hur de har det. Kanske bättre än vi tror.
Annons: