/spanien/barcelona/forum/24959.aspx/spanien/barcelona/forum/24959.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona pablo escobar
2006-02-03 18:18
Lucho

håller inte riktigt med om liknelsen med xavi. som jag minns det slog xavi igenom när han var 17-18 då han spelade väldigt mkt på pivoteplatsen, pga guardiolas skador, och sågs då som lite av ett underbarn. sen fick han en svacka i takt med att laget blev sämre innan han de senaste åren blommat ut längre fram på mittfältet.

Jag håller däremot med gabriel och börjar också bli lite orolig för iniestas karriär som enligt mig snarare påminner om tex celades än xavis, då han ännu inte fått spela kontinueligt under någon längre period.

jag tror därför att iniesta nästan är tvungen att ta den här chansen att slå sig in i startelvan, som skadorna på xavi och motta inneburit för honom, för att inte riskera att bli en ständig breddspelare eller tvingas flytta för att få spela (som celades).

är även precis som gabriel, tveksam till en utlåning då det ju faktiskt är ganska ovanligt att såna spelare går tillbaka till sina klubbar efter utlåningen och gör succé.
utlåning brukar oftast fungera bättre om man vill ge ett skyltfönster åt en spelare man vill sälja.
tråkigt nog tycker jag alltså att det känns som att iniesta blir ytterligare ett offer för överflödets förbannelse på barcamittfältet om han inte tar chansen nu.
Barcelona La Rambla
2006-02-03 18:08
Gabriel:

Det var ju det jag ville ha fram, kanske även Lucho. Iniesta är mer än en breddspelare, åtminstone förjtänar han det. Vill du ha en breddspelare så kan du ta upp någon ny canterano eller köpa något billigare alternativ.
Barcelona Gabriel
2006-02-03 17:54
Det här med att låna ut spelare är en komplicerade grej. Lånar vi ut Iniesta (som behövs för bredden på våran trupp) så tvingas vi näst intill att värva en spelare som kan sitta på bänken likt Iniesta och komma in då och då. Långsiktigt tjänar vi på att låna ut Iniesta eftersom han då mest troligt kommer att få mycket mera speltid i en mindre klubb än Barça, men om vi gör det så måste det köpas in en ny spelare.

Trots att inte Iniesta har imponerat på mig(oavsett vilka bortförklaringar som det finns för det) så är han viktig för bredden i våran trupp. Motta och Xavi skadade sig, Van Bommel har varit skadad och avstägningar kommer att komma. Därför behöver vi en spelare som Iniesta men i ärlighetens namn så har jag svårt att se honom som ordinarie i laget även i framtiden, hur mycket det än må svida för mig själv att påstå detta - eftersom han är cantero.
Barcelona La Rambla
2006-02-03 17:36
Jag är nog beredd att hålla med Lucho. Om det ligger något i rykten att klubbens ambitioner är att värva spelare som Henry, Lampard och liknande. Hur är det tänkt att canteranos ska få plats i startelvan? Kanske en utlåning till klubbar som Betis, Sevilla eller Celta Vigo som också står för offensivt inriktad fotboll kunde vara en god idé. Svårt dilemma dock, det svider i barcahjärtat när lovande canteranos lämnar. :(
Barcelona Lucho
2006-02-03 17:30
Minns Xavis utveckling. Han har en bakgrund som påminner om Iniestas. Innan Xavi var ordinarie gjorde han pigga inhopp. Sen när han väl blev bofast i startelvan var jag inte alls imponerad av honom. Han drog alltid ner på tempot och var oftast medioker (minns att jag kallade honom Zzzavi). Lyckligtvis har Xavi dock fått fortsatt förtroende och nu tagit steget från lovande till stjärna.

Kanske måste Iniesta också få ett eller två år på sig när han är ordinarie för att också ta klivet? Problemet är bara att det inte finns någon plats i dagens Barcelona. Utlåning kanske?

Alla spelare har ju inte lika otrolig utvecklingskurva som Messi..
Barcelona Mottainho
2006-02-03 16:37

Gustaf,
Vet inte om jag håller med dig angående Iniesta, Tycker inte han var lysande senast direkt, långt ifrån, och Zaragosa borta var han totalt osynlig och var bedrövlig offensivt som defensivt och dom passar som gick fram var i sidled eller bakåt. Jag tycker i det stora hela att han inte är nära att vara så bra som han var förra året, och då handlade det också ofta om inhopp och sporadiska besök i första 11.

Däremot hoppas jag innerligt att han kan komma igång på riktigt för vi är i behov av hans kvalitéer framöver, speciellt i Xaví frånvaro.
Barcelona pablo escobar
2006-02-03 15:46
hammabarca

Jag har ingen aning om hur det går men skulle bli riktigt förbannad om överklagan inte går igenom.

förutom att både varningen mot mallorca och utvisningen senast var feldömda tycker jag att det finns två saker som gör att ronaldinhos avstängningar känns så orättvisa.

för det första kan jag inte tänka mig att någon annan spelare i toppfotbollen får lika mkt stryk som honom och trots det har jag, för det andra, svårt att tänka mig att någon annan spelare på denna nivå är så snäll på plan. ibland blir man ju frustrerad över att han inte ger igen eller protesterar när han blir nersparkad.

Även om jag inte skulle bli så förvånad vore det ju en mindre skandal om inte avstängningen mot valencia hävs då en seger i den matchen i stort sett skulle kunna punktera ligan och låta barcelona fokusera ännu mer på cl-vinst.
Barcelona Gustaf
2006-02-03 15:40
Gabriel//
Jag håller med dig om att van Bommel inte har imponerat på slutet. Som du säger hinner han inte riktigt med i passningstempot ibland och som mittfältare i Barça, som alltid möter kompakta och organiserade försvar, är det ett måste. Iniesta däremot tycker jag har spelat upp sig på slutet efter lite blandade insatser under hösten. I båda fallen har det säkert med matchtempot att göra. Iniesta har först nu de senaste veckorna fått spela något sånär regelbundet och van Bommel har nog inte helt återhämtat sig från sin skada. I grund och botten är det två mycket skickliga spelare. Iniesta är dock framtiden och hans passningsspel och kreativitet övervinner nog van Bommels kraft och löpvilja. Även dom det kan skilja från match till match.

EDIT: Du fick med det mesta av mina åsikter där La Rambla, och var dessutom några min snabbare =).
Barcelona La Rambla
2006-02-03 15:37
I van Bommels fall så har det sina naturliga skäl att han inte är på topp. Det var ingen liten skitskada han råkade ut för under landslagssamlingen. Innan dess var de flesta väldigt nöjda med hans spel. Det tar mer tid än man kan tro att prestera bra i match efter match oavsett om man är helt kurant från skadan. Ni minns väl Edmilson, långvarig skada och bleka insatser i inledningen av säsongen. Ha lite tålamod med van Bommel, han är en krigare och kommer att slita hårt för oss.

Lite svårare att förklara Iniestas svacka, visserligen blandar han lysande prestationer med dåliga. Han är för ojämn. Vi får hoppas att han kämpar på och kommer igång ordentligt. Vi vet alla hans fulla kapacitet.
Barcelona Gabriel
2006-02-03 15:01
Van Bommel har inte imponerat på mig, snarare tvärtom. Han verkar för tillfället vara "seg i tanken" - han drar ner på passningspelet, passar fel, har dåliga bollmottagning osv. Det positiva med hans negativa del (om man då ska vara riktigt optimistisk) är att han själv vet om att han spelar dåligt då han gått ut officielt och beklagat sig över det dåliga spel han bidragit med, han vet om att han måste höja sig ifall han vill fortsätta att spela.

När han dock är i form så kan han bidra med en hel del. Han är nickstark och har ett bra skott - dessutom är hans djupledslöpningar väldigt nyttiga. Men just nu är det lite som stämmer för hans del.

Iniesta har däremot inte heller imponerat på mig, men han kan mycket bättre. Fast snart måste han visa det också.

Känns för tillfället väldigt tungt att sakna Motta och Xavi på mitten :(

Saknar Xavi :'(
Barcelona hammabarça
2006-02-03 14:33
Ämne: jag tror inte att de....
Den är redan inlämnad, ifall den inte går igenom så missar Ronaldinho matchen mot Valencia.

Min fråga var, ifall någon vet hur det går.
Barcelona B.A.R.C.E.L.O.N.A
2006-02-03 14:26
jag tror inte att de kommer överklaga då cupen för barcas del är slut eller?
Barcelona hammabarça
2006-02-03 14:24
Någon som vet hur det går med överklagningen av Ronaldinhos röda kort?
Barcelona B.A.R.C.E.L.O.N.A
2006-02-03 14:20
Vad jag tycker så borde Rijkaard sattsa på van bommel då han är mer erfaren och kan ta mer ansvar. Iniesta däremot är också en bra fotbollspelare men van bommel har bättre offensiva kvaliteér då han har bättre skott och inlägg och djupledslöpningar. Han borde få några chanser till för att få tillbaka formen han hade innan skadan under vintern.

Som sagt så är det fortfarande MIN åsikt och det är inget alla måste gilla :)

Visca Barca
Barcelona R.E.M
2006-02-03 13:07
shooooooooooooooooooooohoo
Barcelona Mottainho
2006-02-03 12:37
Håller med Wooods här att han har tämligen en hel del att bevisa och en sån här chans som öppnat sig får man inte särskilt många gånger när lirare som Xaví och Deco finns att tillgå.

Van Bommel gjorde ju däremot riktigt bra ifrån sig när Deco saknades tidigare i år, så jag förstår verkligen inte hur han har lyckast dippa formen så otroligt, för han är långt ifrån vad han visade tidigare under säsongen och ännu längre ifrån PSV formen. Håller med om Rijkaard borde satsa helhjärtat på en av dom, men som dom båda håller på idagsläget känns det nästan som han sätter den som är "minst sämst" av dom både på banan.
Barcelona Woods
2006-02-03 11:42
Alex

Ja, sen vore det kul att se Iniesta göra en bra match (Om han får spela), tycker faktiskt att han har lite att bevisa. Tycker inte att han riktigt tagit den chans som har öppnats för honom under Xavis frånvaro, Deco's avstängning o.s.v..
Barcelona AlexC
2006-02-03 11:35
Woods

Jag hoppas framförallt på att Deco och Messi klarar av att "dölja" vårt offensiva manfall.

Messis insats mot Zarazåga visade på att han klarade av att leda anfallstrion (duon) trots att "storebror" blev utvisad.
Barcelona Woods
2006-02-03 11:29
Det man ska tänka på inför Atletíco matchen är att, trots att vi saknar Eto'o, Edmílson, Ronaldinho och Xavi, vi ändå är ett bättre lag än Atletíco. Om bara hela laget sköter sin defensiv på ett godtagbart sätt, så ska vi vinna en sådan här match ändå. Det man däremot kanske tvingas göra är att fortfarande spela en offensiv fotboll, ja, men kanske även tänka på att man har en stark defensiv. När lagets offensiv är kraftigt försämrad (fortfarande bland de bästa offensiva uppsättningarna i La-liga).

Så kan inte hålla med om att vi ska misströsta inför helgens liga-match, vi är fortfarande rättvisa favoriter i matchen, och har ett bättre utgångsläge att vinna matchen.

Gårdagens roligaste var La Ramblas kommentar om Madrid-fjunens "historieonani", så jäkla bra formulerat ;)

Barça!
Barcelona AlexC
2006-02-03 10:59
Figo#7

Visst, jag tar åt mig enormt mycket. Culés som skriver "Madridsupporter-språk" på ert forum har jag inte mycket övers för. Dessa är sannolikt inte riktiga Culés.

Förresten, varför kommer du in och kommenterar en sak som är skriven till Barçafans här inne? Hur orkar man bry sig om skiten som skrivs om rivalerna på respektive forum, att gå in och gnälla på sådant förstör ju forumen ännu mer.
Barcelona AlexC
2006-02-03 01:43
Ordem, Frasse & Gabriel

Ni kanske skulle gå en html-kurs grabbar. ;-)
Om jag inte missminner mig har Kharles sagt att han sysslar med något i den stilen. Fråga snällt. :)

Forumet ser ju ut som Madrids. Fast där är allt bortredigerat p.g.a. att snorungarna inte kan skriva med ett sansat språk... :D

och så kan det ju inte se ut :D
Barcelona Mottainho
2006-02-03 01:27
Efter uttåget i cupen lär revansch lustan vara stor, vet inte om alla minns en sekvens från matchen senast när Puyol jagar ikapp D.Milito och enkelt styr ut han mot kanten, världsklass agerande iallafall och jag har en känsla av att El nino kommer få en tung kväll mot Barca.

Måtte Rijkaard starta med Sylvinho då jag finner han säkrare bakåt, at.madrid har ju annars hyffsade yttrar som skulle kunna ställa til med en hel del oro.

Annars är ett tidigt mål alltid välkommet så att inte motståndar laget kan bilda dessa köttmurar, hur som haver tror jag Barca fixar 3 poäng får man första målet tror jag det till och med kan blir en komfortabel seger..Real Madrid Ciicinho
2006-02-03 00:57
Synd för matchen... men man kan inte alltid vinna, hur mkt allt går ens väg så går det inte !! Håller med domaren va kass !!!
Men ni har iaf ligan och CL kvar att kämpa för !
Barcelona -Frasse-
2006-02-03 00:42
Ursäkta alla tomma inlägg. Ville bara prova:)

Gonatt
Barcelona -Frasse-
2006-02-03 00:41
Barcelona -Frasse-
2006-02-03 00:40
Barcelona -Frasse-
2006-02-03 00:39
Barcelona Gabriel
2006-02-03 00:17
La Rambla

Jag lärde mig det ;) tack för hjälpen hermano :) buenas noches :)
Barcelona Gabriel
2006-02-03 00:17
Visca el Barça y visca catalunya - buenas noches hermanos culés :)
Barcelona La Rambla
2006-02-03 00:16
Gabriel:

Du får lära dig vad ett "mindre än-tecken" är för något. Som sagt, det går inte att skriva det då det försvinner helt när man skickat inlägget.
Annons: