/spanien/barcelona/forum/2491.aspx/spanien/barcelona/forum/2491.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2015-08-05 17:03
L.A.M Varningsklockorna klämtade redan under hösten för Barca B och det märktes redan då att Eusebio hade börjat tappa det. Fast Barto & co valde att ignorera problemet, eller ja de såg det inte som något större problem verkar det som. De borde ha gjort sig av med sopan redan då. Han var ju nästan på väg bort under sommaren kändes det som men fick till slut förlängt sitt kontrakt. Big mistake!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-05 16:59
Camerooninas 365 dagar om året och alltid perfekt plan, vem är det som gör all jobb?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-08-05 16:51
Satan i gatan vad gräsmattan på Camp Nou ser inbjudande ut! Underbart skick!

Sen är det ju frågan om vilket filter som använts på Instagram... men... PERFEKT!
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-08-05 16:42
Sjukt om Samper får stanna kvar och spela nere i Segunda B. Den kanske mest talangfulla men framförallt mest mogna spelaren av alla talanger. Bra att Adama och Halilovic får spela fotboll på högstanivå men Samper är i ännu större behov av detta. Fan att B-laget var tvungna att åka ut, det var helt perfekt att de spelade såpass högt upp, något man nästan tog för givet och nu inser att vi borde utnyttjat så oerhört mycket bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-08-05 16:03
Tyvärr är nog inte Samper en permanent medlem av a-truppen, åtminstone inte ännu. Så han får välja nummer över 25.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-08-05 16:00
Jag vet att många kanske inte håller med mig men jag anser det vara vansinne att släppa Pedro när man har värvningsförbud. Ja för annat än hans klausul om den nu är nere på 30m-nivå vilket det verkar råda delade meningar om beroende på vilken källa det hänvisas till. Det bör göras klart för honom, tyvärr men vi kan inte släppa dig under rådande omständigheter innan januari-fönstret. Visst, det är aldrig bra att tvinga kvar en spelare som vill bort men i det här fallet har nöden ingen lag. Pedro är dessutom en väldigt laidback person och skulle säkert förstå utan att försöka bråka sig bort.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-08-05 15:53
Grymt att Alves fått nummer 6 även om det hade passat Samper mer enligt mig som Xavis ersättare. Vilket nummer fick Samper?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-08-05 15:44
Barcaholic

Barcelonas centrum utgår från torget Plaza Catalunya. Från torget leder la Rambla dig ner mot Port Vell och Barceloneta och vidare till standen/stränderna. Dessa är fräscha och fina och vattnet är hur fint som helst. Det tar en halvtimme att gå från Plaza Catalunya till Barceloneta och ytterligare några minuter till stranden. Tunnelbanan går inte ända ner till stranden, som närmast kommer man genom att ta den gula linjen till endera "Barceloneta" eller Vila Olympica".

Vill man slippa det värsta strandmyllret så rekommenderar jag att ta sig förbi World trade center och Casinot och gå till stränderna Icaria/Nova Icaria där det är lite glesare mellan handdukarna.

Från Plaza Catalunya leder åt motsatt håll (från la Rambla) shoppinggatan Passeig de Grácia där Gaudis byggnader casa Battlo och casa Mila. Där är det också gångavstånd (cirka 10-15 minuter) till la Sagrada Familia, kyrkan som är stadens kanske mest kända landmärke och som du utan problem kommer att urskilja under inflygningen.

Ett bra sätt att lära känna staden är att ta turistbussarna, Det finns tre linjer och det tar nån timme eller två att åka runt. Man kan hoppa av och ta en ny linje på lite olika platser också.

Är ni intresserade av gammal arkitektur och hur det gotiska påbrået influerat de gamla kvarteren runt Ramblan (Barri Gotic) så rekommenderar jag en guidad tur där man blir lotsad genom de små gatorna som påminner lite om en labyrint. Turerna utgår från Plaza Catalunya och turistbyrån där.

Från flygplatsen är det enklast att ta flygbussen in till centrum. Det kostar runt 6 euro och den stannar även på Plaza Espanya. Detta torg (eller snarare jätterondell) är en bra början om man vill utforska området kring berget Montjuic och är man intresserad av gammal konst ligger det katalanska museet MNAC ovanför torget.

I övrigt är det väldigt lätt att ta sig runt i stan, och tunnelbanan är utmärkt. Kan dock redan nu varna för att det kommer vara som en bastu nere i metron, men själva tågen har som tur är AC.

Att ta sig till Camp Nou är också enkelt. Linje L3 (gröna linjen) tar dig till Les Corts och väljer man uppgången med samma namn är det bara att traska på rakt fram så har man arenan på höger sida efter cirka 700 meter.

Barca-MeTi

Du fixar biljetterna via Barcelonas hemsida.

Jag rekommenderar att sitta på andra ring, långsidan ger bäst överblick men vill man ha lite mer tryck så välj hellre kortsidan bakom Gol Sud.
Sitt inte för långt ner, då tappar man fågelperspektivet och det känns i mina ögon lite udda.

Bon Viatge!
Barcelona Himne del Barcelona
2015-08-05 15:36
Barça-MeTi

Ett lysande beslut! Biljetter köper man enklast via Barcelonas officiella hemsida. Till en början finns bara ströplatser, men ju närmre matchdagen ju fler biljetter blir tillgängliga. Dagen innan eller matchdagen kommer ni smidigt att kunna köpa biljetterna där och då två bredvid varandra - antingen via nätet eller utanför Camp Nou.

Rekommenderar långsida, längst ner på andra ring. Då kommer man nära samtidigt som man får en bra överblick. En bit upp på första ring fungerar också - då kan man följa alla de där små detaljerna som aldrig går att uppfatta när man ser på TV.
Barcelona Liunil Masse
2015-08-05 15:32
11-9-10 Hahaha bullshit, inte en chans.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-05 15:23
@barcastuff: Mascardi (intermediary): "Mascherano asked me to look for a club, preferably in Italy. I'm talking with Milan, Inter, Juve and Roma." [lr24] Trött på att spela mittback?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barça-MeTi
2015-08-05 15:16
Tjena barca fans, det är såhär att jag ska besöka barcelona, camp nou för första gången i mitt liv, och ska se på hemma premiären i ligan mot Malaga, har bokat resan och hotell det är bara billjetterna kvar åker med tjejen, så tänkte fråga om om tips vart är bäst att sitta och vilken hemsida är bäst att beställa biljetter ifrån.

mvh
Barcelona Barcaholic
2015-08-05 15:07
Tjena grabbar! Det är såhär jag ska åka till Barcelona för en vecka för både fotboll (Barca-Bilbao) och för att njuta av staden. Men eftersom jag bara varit där för fotbolls resor innan så kan jag absolut ingenting om staden, så undrar vart ligger Barcelonas centrum, nära vilka kända ställen/byggnader? Är stranden & centrum nära varandra? Och dom som varit där innan vad tycker ni om deras strand, fräsch eller? Tacksam för svar! :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-08-05 15:00
Lovar att alla dessa försäljningar med buy back klausuler görs bara för att snygga till siffrorna så att man kan skryta om att man minskat skulderna blablabla.
Barcelona A good coach is everything!
2015-08-05 13:34
Ska ta en kort nap efter mitt nattpass sen ska jag skriva av som faan! När jag ser Douglas på hemsidan när dem visar dem nya tröjorna. Aa va ska man säga katastrof att LE inte ser det uppenbara !!!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-08-05 13:23
När man vet att säsongen börjar närma sig. El pasillo kryper ut ur sin grotta för första gången efter att ha varit försvunnen sedan uttåget mot Juventus. Detta har blivit en tradition numera.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-08-05 13:04
@Rambla~:


Såklart.
Allt annat vore ju att erkänna att den värvningen inte var gjord på sportsliga meriter

Känslan när Lorden är kvar i A-laget samtidigt som Samper är kvar i B-laget... Oh the agony...
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-08-05 13:00
@VizzlA-"Tots Units Fem Força":


Ok, det hade jag inte koll på. Då får de helt enkelt flyttas upp som A-lagsspelare. Lär inte bli så värst mycket speltid men tror framförallt Sandro kan gynnas av detta. Tror han kommer vara bättre på att ta vara på sina chanser där han dessutom redan kan konkurrera på det fysiska planet. Tror däremot tyvärr ingen av dem blir några framtida startspelare.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2015-08-05 12:54
L.A.M Nr 10

Munir och Sandro kommer inte kunna spela i Barca B..De kommer tillhöra a-laget.
B-laget åkte ner en division så även om de hade varit registrerade som B-lagsspelare så hade de inte kunnat hoppa mellan lagen hur som helst.
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-08-05 12:47
Tycker ändå truppen ser bra ut, både när det gäller spets och bredd. Försvarsuppsättningen håller även om Adriano lämnar. Jag gillar Adriano som har haft några fina säsonger i den blåröda tröjan men ingen kan säga att han på något sätt bidrog så värst mycket förra säsongen eller ens innan den. Efter januari har vi Vidal som back-up till Dani Alves, något man absolut inte kan klaga på med tanke på Alves fjolårssäsong och där Vidal är en utmärkt ersättare. Piqué och Mascherano kommer att fortsätta prestera i mittlåset. Jag har sagt det förut och säger det igen, förra säsongen var det ultimata beviset på att försvarsspel framförallt handlar om hur kollektivet fungerar och om alla spelare på planen tar sitt ansvar. Både Piqué och Mascherano har fått så otroligt mycket klagomål senaste åren, även av mig men förra säsongen såg vi hur stabila de var i ett fungerande presspel och med mittfältare som skyddade backlinjen. Vermaelen, Mathieu och Bartra räcker gott och väl som reserver och de två sistnämnda kan dessutom vikariera på varsin ytterbacksposition. Tills Vidal är spelklar finns alltså Bartra, Sergi Roberto och Douglas som högerbacksreserver, ingen av dem hade kanske varit optimalt mot bra motstånd men vi får helt enkelt hålla ut fram tills dess att Vidal kan spela.

På mittfältet har vi bra täckning. När Arda är spelklar har vi fyra mittfältare i absoluta världsklass, inget att klaga på där. Under hösten hoppas jag Samper får agera reserv åt Busquets samtidigt som Rafinha ersätter de två offensiva mittfältarna. Sergi Roberto lär väl också vara med på ett hörn.

I anfallet är de absolut svårast att hitta ersättare då ingen tillräckligt bra spelare vill sitta på bänken i alla matcher där hans konkurrenter är tillgängliga. Därför har Lucho gjort det bra när han tittat och hämtat spelare vars ordinarie position är någon annanstans men som absolut inte gör bort sig i anfallet. Tänker då på både Arda och Vidal som kan lira till vänster respektive höger om Suárez. Alla i supertrion kan i princip spela var som helst anfallet så bara där har man bra täckning. Under hösten kommer förmodligen Iniesta och Rafinha få en hel del speltid i anfallskedjan. Egentligen vill jag ha kvar Halilovic och Adama men faktum är att de faktiskt inte skulle få mycket speltid alls den här säsongen och är alldeles för bra för tredjedivisionen. Därför är Munir och Sandro bättre att behålla. De kan träna med A-laget, spela en del matcher med Barca B och täcka upp och rotera med MSN i matcher mot sämre lag.

Hur som helst tycker jag inte truppen behöver några fler förstärkningar, i synnerhet när ett nyflrvärv ändå inte blir spelklar förens vårsäsongen. Det man ska komma ihåg är att Arda och Vidal kommer bli som mest välbehövliga under våren då matcherna är fler, CL betydligt tuffare och skadorna fler. Under hösten kommer vi med största sannolikhet klara oss på att spela yngre och sämre komplementspelare(Douglas, Roberto, Samper, Munir, Sandro) i mindre tuffa matcher och spela den ordinarie elvan men eventuellt byta position på duktigare och mer rutinerade spelare vid behov(Mathieu till vänster, Mascherano på mitten, Iniesta och Rafinha som yttrar etc). Enligt mig klarar vi oss med denna trupp.
Barcelona Rambla~
2015-08-05 12:18
Man tänker alltså fortsätta med Douglas?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-08-05 12:00
petersays

Exakt.

Än värre blir det ju när A-laget och B-laget kör två olika spelstilar och talangen ifråga är bänkad 50% av tiden.

Dilemmat är ju att det skapar en obalans i B-laget samtidigt som det ger A-lagstränaren än mer huvudbry och fler beslut att fatta.

Det handlar återigen bara om pengar. Köpa in billigt, sälja för lite mer.

Kommer bli samma sak med Denis Suarez, hans kontrakt går ut 2017 och han kommer att säljas nästa sommar för runt 7-8 miljoner. Det var bara fejkryktensom sa att Lucho ville ha honom tillbaka redan nu, klubben visste mycket väl att FIFA-banen inte tillät detta.

B-laget är nu mer en fabrik för att kunna förvara & sälja, snarare än att utveckla & resurstillföra internt. Alla signaler tyder på detta.
Barcelona petersays
2015-08-05 11:44
Kommer bli märkligt att se Alves i 6:an. Och att Douglas får nummer 2....? 19 och 22 ledigt för Vidal och Turan alltså.
Barcelona petersays
2015-08-05 11:41
@the cameroonians:

Har alltid sagt att det kommer bli skit med såna klausuler som "garanterar" uppflyttning efter ett år i B-laget. Mig veterligen har vi inte på minst 10-15 år (säkert mycket mer) värvat en spelare utifrån till b-laget som sedan klivit upp i a-laget inom en eller två säsonger. Exakt alla som kommit från b-laget har också spelet i akademin en längre tid i Cadete, Juvenil/c-laget osv., och de flesta av dem är helt egna produkter. Ändå snackas det hela tiden om talanger som ska värvas till b-laget och "spela där en säsong för att sedan flyttas upp". Men som ni ser - det händer inte.
Barcelona the cameroonians
2015-08-05 11:34
Dani Alves kommer att ta över tröja nummer 6 efter Xavi.

Douglas tar nummer 2, Sandro 16 och Munir 17.
Barcelona Himne del Barcelona
2015-08-05 11:04
Mr. Dashir

Tack för det bästa inlägget som skrivits här på länge. Var så trött på att läsa om alla andningsproblem som uppstår på grund av att inte "rätt" talanger får chansen.
Barcelona the cameroonians
2015-08-05 10:51
Passar på att bjud på en länk till några av fotbollens mest intima ögonblick.

Kärlek på fotbollsplanen :-)
Barcelona the cameroonians
2015-08-05 10:49
Enligt MD (och samme Aguilar som jag refererade till i natt) kommer Halilovic inte att ingå i den traditionella lagpresentationen ikväll innan Gamper-matchen.

Spelaren och hans agent ska har fört dialog med Roberto om framtiden och även om hans kontrakt säger att han ska ingå i A-laget är båda parter överens om att det inte finns plats i truppen för tillfället.

Kroaten har flera bud från engelska klubbar, men Roberto vill hellre ha honom i en klubb på närmare håll där han är garanterad speltid och utveckling.

Sista ordet verkar inte vara sagt.
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2015-08-05 08:46
Skulle Pedro och Adriano försvinna för ca 40milj euro tillsammans så är jag nöjd..(Kanske är för mycket begärt med denna ledning). Om Pedro försvinner så finns det plats för både Munir (inte imponerat på mig) och Sandro.

Sen är det bara att hoppas på att Alves och MSN håller sig skadefria till Januari åtminstone.

Tänk om Lucho chockar oss och även flyttar upp Samper (har honom i a-laget till Januari och sen tar man nytt beslut om ev utlåning) Den där Gumbau vill jag absolut inte se mer av när de riktiga matcherna startar.

Adama och Halilovic lånas ut eller säljs med Buyback. (Hade hellre sett Adama än Munir).
Barcelona Smogen
2015-08-05 08:28
Skulle Pedro och Adriano försvinna nu så blir det ju i alla fall en satsning på La Masiaspelare under hösten. Ersättarna till MSN blir Rafinha, Munir och Sandro. Ersättarna på mittfältet blir Gumbau och kanske Samper, Rafinha och S.Roberto. Går vi efter försäsongen spelar de i den ordningen jag skrev. S.Roberto verkar ju hamna på högerbacken och Rafinha i anfallet. Om någon skadar sig blir det då Gumbau som ersätter Iniesta eller Rakitic i el Clasico till hösten. :) Ps. om man då inte startar med två pivotes dvs.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: