/spanien/barcelona/forum/2451.aspx/spanien/barcelona/forum/2451.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 20:39
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:


Antar att detta är menat som ett svar på mitt dito till Barcelonistas.

Jämför inte päron och äpplen.
Cuadrado är inte mittback, han var aktuell som alternativ till Alves vars kontrakt var på väg att löpa ut.. I stället köpte man Douglas. För att pengarna inte fanns.

Mathieu var Luchos val, oavsett om det var för en startplats eller inte. Men skillnaden i pris mellan honom och Hummels är mindre än den mellan de båda "högerbackarna". (Att Hummels inte kan spela ytterback är en annan sak, men det bevisade Mathieu i el Clásico att det kan inte han heller.)
Barcelona Liunil Masse
2015-10-23 20:39
Barcelonistas Reus i en CM roll som ska agera defensivt likt Rakitic? Du måste skoja?Rakitic var och förblir en grym spelare som passar utmärkt in i Luchos spelsätt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-10-23 20:36
Kan verka hårt, men varje dag, dygnet runt läser man samma skit om och om igen. Ingen tar hänsyn till vad som ligger bakom Luchos olika val. Brist på spelare och skador pga tacklingar han inte kunnat rå för. Är det bara jag som störs av det? Isåfall kan jag gladeligen sluta skriva efter över 10 års uppmuntran av bra beteende på Les Rambles. Ingen av oss kämpar trots allt lika hårt som tränarna och spelarna för klubbens bästa? Att behöva läsa svordomar, lögner och antaganden om Lucho dygnet runt verkligen, som kom från Madrid och tog Barcelona med storm som kapten... Det är ovärdigt alla oss. Som sagt, kritisera gärna. Jag kan kritisera Lucho för några saker jag med. Men gör det på rätt sätt. Och de ansvariga, ta inte bort inlägg som uppmuntrar bra beteende. Det skickar fel signaler. Inlägget Josep "Pep" Guardiola Sala bryter mot 3-4 regler, personangerepp, sms-språk, slarvigt skrivet osv. Men mitt inlägg som uppmuntrar bra beteende tas bort. Det skickar fel signaler va?
Barcelona ElRaval
2015-10-23 20:30
Hade ingen aning om att Kroos hade så många chances created. jag tycker mest han passar i sidled. Bevisar kanske att han inte används på rätt sätt av Benitez i ligaspelet. Han har tredje mest passningar totalt i ligaspelet men ligger endast 25a på key passes vilket vittnar om att han sällan slår några avgörande passningar. Kan jämföras med Xavi 2009 som både hade mest antal passningar i ligan samt flest antal key passes totalt sätt och per game. Jag tror med andra ord att vi hade kunnat utnyttja honom bättre än Real där han inte kommer till sin rätta. Å andra sidan tror jag vårt mittfält hade blivit för segt med Busquets OCH Kroos. Det såg vi med Fabregas. Vi behöver nog något kvickare, likt Veratti. Förutom skadade Iniesta så har Rakitic flest antal key passes/game för oss. Madrid har fyra mittfältare och en ytterback som har bättre statistik på det än Rakitic. Ger kanske ett hum om hur lite kreativitet vi har på mittfältet...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-10-23 20:29
The Cameroonians - ville han ha den typen av spelare så fanns det även där bättre alternativ. Marco Reus says hi.


Junta Dimision - möjligt men overall så är Kroos en bättre fotbollspelare, elr snarare en bättre mittfältare för Barcelona. Tom den gode Croujff sa att vi borde ha gått för Kroos.Barcelonito/Lucho Enrique 21 - lugn nu du verkar så frustrerad som om ett mord har skett. Ingen här pratar skit om Lucho vi alla vet vilken legend han är. Trippeln första året säger sitt.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-10-23 19:43
Mathieu köptes aldrig för att starta, det var inte direkt Hummels mot Mathieu klubben valde emellan. Klubben hade diskuterat köp av Mathieu i 2 år innan han köptes. Man hade alltså inte råd med Cuadrado för 35 miljoner men hade råd med Hummels för 35 om inte mer?

Stämmer att det beror på ekonomin och Neymar/Suarez ingång har gjort det svårt att värva fler stjärnor för t ex backlinjen. Men det gäller inte bara Cuadrado, det gäller även en som Mangala som gick för 40 mille.

Dessutom var Mascherano kung förra säsongen. Mathieu var alltid tänkt som ersättare till mittbackarna och Alba.
Barcelona Junta Dimision
2015-10-23 19:34
@Barcelonistas:

Rakitic gjorde bättre ifrån sig än Kroos förra säsongen.
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 19:33
Barcelonistas Vill egentligen inte gå i clinch med dig gällande Raktitic... men... Sett till Luchos spelidé så har ju Rakitic en betydligt bättre profil än Kroos när det kommer till förmågan att löpa i båda riktningarna, och framför allt fylla på i straffområdet med djupledslöpningar och vilja att sätta hög press. Där slår han tysken på fingrarna medan han såklart inte är lika kreativ och passningssäker. Men åter igen, det är inte det viktigaste för Lucho. Så jag anser nog att Lucho hade rätt bra koll på vad han ville och vem han ville ha och han var dessutom smart nog att tacka ja till den nummer 9 som Zubi föreslog åt honom. Ytterligare en sak, vi hade inte ekonomin att värva Cuadrado, budgetlösningen blev Douglas och det var bortkastade pengar. Men det fanns inte så mycket mer att spela på när man redan värvat för €155 miljoner för att ersätta Cesc, Alexis, Valdes och Pinto. Däremot håller jag fullständigt med dig gällande Mathieu, det var väl inget höjdarval av Lucho - även om vi inte har något facit på hur väl Hummels presterat.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-10-23 19:28
Hur många har han värvat? Är Arda en dålig värvning? Enda värvningen han har gjort hittills på eget initiativ är väl Arda?

Han har inte ens fått jobba med en helt egen trupp än, ändå vunnit allt.

Tänk på omständigheterna han har jobbat under. Fick ett lag utan självförtroende, tog sina fighter och vann trippeln. Just nu har han en trupp på 10 ordentliga utespelare och vi ligger delad etta och i princip gått vidare i CL efter 3 omgångar. Allt kan bli bättre, men det kommer när omständigheterna ändras med fler spelare i truppen. Det är ju för fan inte hans fel.

Kritisera hur mycket ni vill, men sprid inte lögner, hat och skitsnack. Jag ko mer säga till varenda person som håller på. Moralpolis? Ja, kanske. Men fler borde kräva att ingen ska få utstå svordomar och lögner om folk man älskar i klubben.

Skriv en jävla artikel om Luchos stora tid i klubben någon, snälla! Så kidsen lär sig och fattar vem fan de smutskastar dygnet runt.
Barcelona Barcelonistas
2015-10-23 19:20
Barcelonito / Lucho Enrique 21 - Lucho är en bra tränare gillar dom ändringar han har gjort men han ska hålla sig borta när det gäller att värva spelare. Totalt värdelös. Ali G - bara för att du gör mål i en Cl final betyder det inte att du är bra. Tänk om Lord Douglas och Mr Marlboro hade gjort mål i Cl finalen hade dom varit bra då?
Barcelona Ali G
2015-10-23 19:03
Barcelonistas

Kross en Ferrari? Rolig jämförelse med tanke på att han är segare än en snigel.. China moppen var inte så dålig trots allt, han var vår formstarkaste mittfältare förra säsongen och gjorde mål i CL finalen.
Barcelona Barcelonistas
2015-10-23 18:26
Vi kunde fått en Ferrari(Kroos) men istället gick vi för en china moppe (Rakitic). 1-Douglas-Marlboro-Rakitic. 2-Cuadrado-Hummels-Kroos. Vi gick för punkt nummer 1 när vi kunde gått för punkt nummer 2.
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 17:12
Liunil Masse Självklart har de gjort bra saker, men intentionerna med dessa gärningar har ofta överskuggats av slutprodukten; Värvningen av Neymar, t ex - ett bra och smart genomförd affär där upprättandet av kontrakten emellertid tog klubben till domstol. Intentionen och löftet att förlänga med Abidal, men där man till slut struntade i det ödmjuka och medmänskliga och svek fransmannen. Införandet av tröjsponsorn där man gjorde det för att rädda klubben och skulle göra det via ett icke-kommersiellt varumärke i form av en "Foundation". I stället blev det ett flygbolag av fel anledningar. För att sammanfatta: Man jobbar med dolda agendor, trots att man lovade medlemmarna att vara transparenta i alla avseenden. Och när de får reaktioner på dessa gärningar så spelar de bara dumma och nonchalanta. Neymar - vi hade gjort samma sak igen Abidal - vi bedömde att han inte skulle hålla hälsomässigt Qatar - vi sa väl i förbifarten att de hade rätt att byta namn Och det här är bara tre av många saker. Men det börjar bli tjatigt. Orkar knappt bry mig längre utan inser att vi kommer dras med denna ledning ytterligare några år, förhoppningsvis kortare - men då blir det på bekostnad av klubbens undergång. Och det är i sig än värre. Så det är bara att hoppas att de, som majoriteten av mänskligheten, lärt sig av misstagen och insett att Barcelona är mer än en klubb och inte kan drivas exakt som ett företag.
Barcelona Vampíro
2015-10-23 17:10
Detta är Pinto på twitter. Nuff said.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-10-23 17:01
@Squawka: Highest pass completion in the Champions League this season (100+ passes): T.Kroos (96%) L.Gustavo (95%) Maxwell (95%) Nacho (95%) @Squawka: Most chances created in the Champions League since 2012/13: Toni Kroos (73) Lionel Messi (70) Cristiano Ronaldo (65) Isco (64) Hur man inte gick för Kroos är fan så jävla dumt så att det inte är sant. Hans agent till och med erbjöd Kroos till oss och det hade varit för en bra summa sett till kvalité men nej. Med honom hade vi inte haft problem med att kontrollera matcher, den saken är säker.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-10-23 16:52
@the cameroonians:


Ja finns det något denna ledningen gjort bra under 5 års tid? Jag kan bara komma på saker man gjort dåligt och ändå vill medlemmarna fortsätta med denna skitledning. Snacka om att tänka med röven alltså.
Barcelona Amo.38
2015-10-23 16:35
Rambla Håller med! Sergio Robertos utvecklingskurva denna säsong har gått spikrakt uppåt, han spelar med så mycket mer pondus. När han väl löper med bollen så trampar han rätt upp i mitten med sån fart och kraft att det är imponerande att se! Går med skamset huvud efter all skit jag kastat på honom tidigare, visar verkligen karaktär nu när laget inte är som bäst. Såna spelare växer inte på träd!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 16:27
@Liunil Masse:
Tänk då hur det skulle se ut om klubben INTE sålt Pedro & Adama för €40 miljoner. Ändå har vi aldrig mått så bra ekonomiskt som just nu enligt Susana Monje Då kan man ju förstå att Qatar den här gången används för att göra samma sak som denna ledning beskyllde Laporta för - nämligen att balansera en misskött ekonomi.
Barcelona Rambla~
2015-10-23 16:22
Det skulle inte förvåna mig om tanken att sälja av Messi för en rekordsumma kittlar Bartomeu. Inte det minsta. Nu med den där förbannade skattehistorien så är risksen större att Messi faktiskt lyssnar på Bartos förslag.
Barcelona Vampíro
2015-10-23 16:17
Barto har nu en perfekt ursäkt och hans gubbar slipper jobba under januari. Har sagt det från dag ett, trots den svaga truppen så kommer inget att hända i transferfönstret. Man kommer istället i sann politiker anda använda Messis återkomst samt Arda Turan som "nyförvärv" och sen säga att man litar på B-laget vid behov. Classic Barça. Som vanligt mesigast på mercaton.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-10-23 16:15
Nu har hela världen åter igen fått för sig (läs de brittiska öarna) att Lionel Messi överväger att dra till PL. Detta tack vare fjanten Guillem Balague, ni vet han Espanyol-supportern som jobbar på brittiska Sky Sport och även skriver för AS emellanåt.
Barcelona the cameroonians
2015-10-23 16:12
@Rambla~:


Absolut - i alla fall för de som får chansen i A-lagstruppen. Övriga får tänka till.
Barcelona Rambla~
2015-10-23 16:09
Intressant artikel om Sergi Samper.
Barcelona Rambla~
2015-10-23 16:05
Hur blev Sergi Roberto så bra? Han stack inte iväg där gräset är grönare. Han hotade inte med att sticka när speltiden var minimal. Har aldrig krävt en löneförhöjning. Han har jobbat hårt, har ökat sin uthållighet och tålmodigt väntat på sina chanser. Spelat på alla de positioner tränaren satt honom på utan att öppna käften.

Ett föredöme för andra canteranos från La Masia?
Barcelona Liunil Masse
2015-10-23 15:42
neymar JR Och du klagar på att jag är för negativ ibland :P Håller med dig, kollektivet fungerar inte och det får tränarstaben ta på sig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-10-23 15:35
@barcastuff: Most successful dribbles in this Liga: Messi 39 - Neymar 30 - Halilovic Orellana 20 - Marcelo 18 - Nolito Vitolo 17 [via @barca19stats Ganska skön statistik
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-10-23 15:33
Om en mittback behöver springa 11 km under matchen så är det något fel med den taktiska organsationen. Med tanke på hur många mål vi släpper in så är det ingen vild chansning Det är inte kritik mot bartra utan det är kritik mot laget och tränarstaben. Vi har spelare som inte gör sitt jobb utan lämnar över det till någon annan. Vi är taktiskt vilsna! Jag vet att våra mittbackar får mycket skit och det är helt fel. Den här säsongen är vi som svagast på ytterbacks positionerna. Den ende som har gjort det bra är Roberto Rayo matchen var en förnedring för Alves/Alba och det skapade total obalans i laget. Samma var det nu under bate matchen, våra ytterbackar var inte ens med offensivt eller defensivt Med tanke på hur dåliga inläggs fötter Alves/Alba har så har jag ingen aning om varför dom får ett så högt utgångsläge. Överlappningarna existerar inte Nej dra ner på ytterbackarna, och lyft fram mittfältet 10-20 meter så kommer vi ha mer kontroll
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-10-23 15:20
Jag hoppas att det här uttalandet från Barca är bara spel för gallerierna

****"Hoppas på missförstånd"

När linjedomaren sa att han vägrade ska han ha fått ett samtal från en person inom den spanska domarkommittén ha ringt upp och hotat med att "linjedomarens karriär snart kan vara över".

Spansk polis gör nu en utredning av fallet efter krav från FC Barcelona.

"Vår styrelse ser det som väldigt viktigt att det gör en utredning av fallet och vi hoppas att det har skett ett missförstånd, hoppas för prestigen och trovärdigheten för ligans skull", skriver Barcelona i ett uttalande.******
Barcelona GauJon-10
2015-10-23 15:06
Att man kan ignorera kvalité när det är mitt framför näsan på en! Bartra behöver en full säsong. Ingen mittback som lyckats av att bara göra inhopp.. Låt han göra som pique å sedan återvända för att tysta de som kritiserat honom, stannar han har jag svårt att se honom nå sin fulla potential
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-10-23 14:21
Josep "PEP" Snälla skämta inte!!! Har fan inte tänkt på hur Lucho totalt kan ignorera hans talang!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: