/spanien/barcelona/forum/24367.aspx/spanien/barcelona/forum/24367.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Captian Fabuloso Cave Of Hair.
2007-03-10 00:19
tarrak

Jag hade ingen aning om att han var madridista. Men hur som helst så var det en intressant artikel, som nästan alla offsides är. Den du länka till har jag läst, men ska nog ta och göra det igen imorrn, allt i sann El clasico anda, där gamla historier och känslor måste inspela under dagens gång.

Hoppas att det är en grov stämning imorrn, som det brukar vara annars under El Clasico.

Vet någon ifall vi kommer att få se ett tifo?
Barcelona tarrak
2007-03-10 00:12
Och här är länken om någon missat den.
Barcelona tarrak
2007-03-10 00:10
Captian Fabuloso Cave Of Hair./Kul att du länkar till en artikel skriven av Tobias Regnell, maräng sedan barnsben och uppvuxen i Madrid. Ändå behövde han bara några dagars studiebesök i Barcelona för att inse vilken som är den goda sidan.

"Kanske beror det på att 2000-talets Real Madrid äcklar mig.

Och det är klart att Laporta söker lojala konsumenter lika mycket som trogna supportrar, men vad fan, de får gärna kränga halsdukar så länge supportrarnas tro är så stark att de hjälper gambianska barn. För övrigt spelar Barcelona roligare fotboll, och Ronaldinho är världens roligaste spelare och min elvaåriga dotter bär sin Larssontröja med glädje.

Och jag vet att det inte ska gå till så; livets verkliga kärlekar ska komma och gå medan fotbollslaget består. Men kärlekens vägar äro outgrundliga."

Läs och lär madridistas! Byt lag idag och få ett trevligare el clásico imorgon! :)
Barcelona Kim
2007-03-09 23:41
Och by the way... Vems idé är det att slänga i oliver i varenda sallad som man köper? Äckligt.
Barcelona Kim
2007-03-09 23:40
Jag ser din poäng, Holländaren, och jag respekterar den. Men du måste förstå mig rätt, när jag skrev att jag inte ville ha in fler holländare. Vi gick under slutet av 90-talet in i en tid då spelare från Nederländerna var vanligare än katalaner, och det var Van Gaal som drog igång den eran. Jag har ingenting alls emot holländare. Som sagt så har jag en bra vän som kommer från just Nederländerna. Barcelona är ett lag med stark katalansk nationalism i blodet. Just viljan och känslan är oerhört viktig för framför allt de inhemska supportrarna. Det finns en historia som talar om annat än bara segrar. Skönt spel är en av dessa saker. Det var just därför som ligatiteln som Van Gaal bärgade, inte heller riktigt gick in i folkets hjärtan. Det är därför viktigt att behålla det katalanska i laget, oavsett om det blir på bekostnad av holländare, fransmän eller brassar (vilka idag är väldigt många). Så precis som jag är kritisk mot Arsenal och deras fransmän, Liverpool och de spanjorer som har importerats, så gäller samma sak med Barcelona. Det är ett spanskt lag, och bör därför rimligtvis bestå av spanska spelare, precis som Arsenal och Liverpool bör ha majoriteten engelsmän i laget.
Barcelona Arendagan
2007-03-09 23:37
Ämne: Hej alla FCB fans.......
Välkommen :)
Barcelona Barcelona81
2007-03-09 23:34
Hej alla FCB fans... jag är ny här!
Visca El Barca
Barcelona Arendagan
2007-03-09 23:15
Ämne: Spinbad,
bli medlem....
Måste man installera nåt program för att kunna kolla via rojadirecta.com ?
Real Madrid King_raul
2007-03-09 23:05
Spinbad,
bli medlem på rojadirecta.com dem har torrents utan spoilers dagen efter.

Barcelona 19
2007-03-09 22:50
_Giovanni_

Det låter ju bra, även om Ronaldinho inte är i bra form.
Barcelona _Giovanni_
2007-03-09 22:35
Ronaldinho klar för spel enligt Barcas hemsida

Vad skönt
Barcelona Tompa
2007-03-09 22:27
Bara ett dygn kvar nu till El Clasicó. Nu när säsongen inte utvecklat sig till den dundersuccé man hoppadres på i somras (kanske var mina förhoppningar för stora) gäller det att grabbarna ser till att besegra Real Madrid i morgon, något annat finns inte.

OK, marängernas situation är egentligen mer prekär än Barcas men efter sortin i C.L och tappad serieledning förra helgen behövs verkligen en seger i morgon. Utöver behovet av poäng för att försvara ligatiteln har vi ju dessitom revansch att utkräva efter förlusten i höstas. Real ska bara inte få slå Barca både hemma och borta.
Barcelona Tompa
2007-03-09 22:19
SteveGJr!:
Bara att instämma. Lycka till i kvartsfinalen mot PSV Eindhoven!
Barcelona Ghazza
2007-03-09 21:49
SteveGJr!,

Jag håller med dig. I stunder som dessa blir man oerhört stolt av att vara culé. Det är detta Barcelonismon står för. Jag kan inte hjälpa att finna glädje då jag ser era fans. De måste vara några av de härligaste i världen. Jag önskar att jag skulle få upplevt matchen där, då stämningen måste ha vart magisk. Men oroa dig inte för oss. Vi kommer tillbaka nästa år, starkare än någonsin.

Lycka till mot PSV, det blir en munsbit på Anfield.
SteveGJr!
2007-03-09 21:22
Hejsan mina vänner! Jag vill börja med att tacka för två underbara matcher mot er. Det var en ära att få spela på Camp Nou. Men den rikitgta orsaken till varför jag valde att komma hit och skriva var att jag säger till er alla barcleona ung som stor att ni borde håller era huvuden högt och vara stolta! Ni är äro rika män och kvinnor! Jag vet inte vart dagens fotboll är på väg (syftar på valencia-inter matchen) men en sak är säker, det finns fortfarande fotbolls lag och dess supportrar som älskar på fotboll på ett ömsesidigt sätt och behandlar sina motståndare med stor respekt! Och sådana saker är rellativt sällsynta i dagens fotboll där hat och bråk speglar vardagen. Ni kanske undrar vafan den är mannen snckar om?! Varför kommer han in hit och berömmer oss på ett sådant sätt?! Jo det ska ni veta, jag berömmer er för att ni innan och efter matchen på Anfield ställde upp och sjung med i YOU`LL NEVER WALK ALONE som män istället för att bus vissla som många andra lags fans gör när de kommer och besöker oss!

Här är en länk som jag tycker alla Barcelona fans borde läsa med stolthet:

http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/NG155243070309-1019.htm

Och inte nog med det, den som vill ha en tår rinande ner för kinden kan även kika på den här länken där man ser när ni sjunger med i världens vackraste fotbolls hymn. Tack för mig och Gud välsigna er alla.

Länken till filmen:

http://www.youtube.com/watch?v=FHKtuzD4Odk

Glöm ALDRIG:

When you walk through a storm,
Hold your head up high,
And don´t be afraid of the dark.

At the end of a storm,
There´s a golden sky,
And the sweet silver song of a lark.

Walk on through the wind,
Walk on through the rain,
Though your dreams be tossed and blown..

Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you´ll never walk alone

Walk on, walk on, with hope in your heart,
And you´ll never walk alone
You´ll never walk alone
Spinbad
2007-03-09 21:19
Jag kommer tyvärr inte kunna se El Classico imorgon, någon som koll på en bra torrent-sida som troligtvis får upp matchen utan några spoilers? Tack på förhand!
Barcelona Captian Fabuloso Cave Of Hair.
2007-03-09 21:18
Här är något för alla Barca och Madrid fans.

Det verkar som att TV4 även de publierat extra artiklar inför el clasico. Denna har de tagit från offside år 2000. Handlar om Judas.

Läs den om ni har tid över, den är som sagt från offside, och som de flesta vet så skriver de jävligt långa artiklar.

Ha det bra allesammans
Spanien Del Piero
2007-03-09 21:15
grabbar ,ska ronaldinho kungen va med imorn? svar tack


VISCA EL BARCA./// skriver från kompisens
Real Madrid R.Carlos #3
2007-03-09 21:07
hahaha på guidad tur i madrid den var rolig : )
Barcelona Lundello
2007-03-09 20:55
Holländarn.
HAr du varit hemma hela dagen och skrivit en uppsats:D
Barcelona Ghazza
2007-03-09 20:52
Själv så gillade jag Kims krönika. Jag tycker att han tar upp intressanta tankar om Rijkaard bl a. Visst har den gode Mister prövat sig fram med olika (och ibland konstiga) byten och spelsätt. Men kan inte det vara positivt då?

Förra året var iallafall jag en av de som klagade över att spelet ibland låste sig och Rijkaard inte hade någon "Backup-plan". Missförstå mig inte nu, jag är för ett lag som spelar med en grundprincip som aldrig ändras. Men det kan vara bra att ha en plan som sagt.

Rijkaard kanske helt enkelt valt att testa sina spelidéer i fel matcher? För säg så här, skulle det istället funka med en gång och ge bra resultat skulle ingen klaga, eller hur? Ge det lite tid bara. Men just nu är det dags att hitta tillbaka till vårt grundspel och därifrån kan vi arbeta vidare. Ligan är viktig och vi måste göra allt för att stå som segrare i slutet.
Real Madrid King_raul
2007-03-09 20:50
Simon,
kul artikel med hjärtat på rätt ställe!
Rivalitet med humor slår alltid högst!

Barcelona Gabbe5000
2007-03-09 20:22
Jag tycker det är sjukt små marginaler som har fällt Barca hittils. Vinnare måste ha marginaler på sin sida, o jag tror det löser sej.
Barcelona Holländaren
2007-03-09 20:18
Ämne: "På guidad tur ....Naeh, jag la den i ert forum... vilket jag verkar blivit bannad för.
Barcelona Holländaren
2007-03-09 20:17
Btw - fan vad bra vi är på att diskutera i jämförelse med Real-fansen.
Barcelona Holländaren
2007-03-09 20:11
Man har kanske tagit bort all möjlighet till bredd i backlinjen men samtidigt fick man en tät och svårgenomtränglig centrallinje. Vad var problemet i första matchen? Att vi blev uppätna på mitten. Rijkaard försökte göra någonting åt det genom att tvinga Liverpool ut på kanterna där de har betydligt sämre spelare egentligen. Det funkade inte, men det fanns en tanke och det borde du rimligtvis förstå själv. När du säger att det inte verkar finnas någon logik bakom hans agerande låter du bara dum - det finns logik bakom alla tränares beslut. För Rijkaard är det logiskt att försöka stoppa Liverpools dominans på mitten, medan andra ser det som logiskt att lägga mer fokus på kanterna. Det är svårt att avgöra hur matchen hade slutat med två ytterbackar, om det hade blivit bättre eller sämre, men att säga att det inte finns någon logik bakom 3-4-3 är bara löjligt. Möjligtvis är det så att Rijkaard saknar DIN logik och det är jag rätt glad för i så fall. Jag betvivlar att Xavi, Deco eller Iniesta tilldelades några kantroller egentligen. De skulle sannolikt dra sig in i mitten eftersom de, som du säger, inte är naturliga kantspelare. Anledningen till anfallarnas misslyckanden tror jag inte är bristen på understöd utan att de är rostiga och därmed inte riktigt ser alla luckorna än mot de lag som är bra i positionsspelet. Trots allt var Oleguer lika mycket högerback som alltid och ändå presterade inte Messi något av värde. När vi spelade hederliga gamla 4-3-3 mot Sevilla var Messi inte bättre än mot Liverpool.

Det är inte tränarens skyldighet att förändra men det är hans skyldighet att agera precis som det är alla spelares skyldighet att stå för bra insatser i nästan varje match. Om Rijkaard förändrat eller inte utöver systembytet kan ingen av oss svara på eftersom vi inte varit med på träningarna.

Kommer du ihåg senast Barcelona ändrade spelsätt? Mm, det var vintern 2003. Sure, det var på vintern som du säger, men det fanns inget längre uppehåll att tala om där.

Att du har någonting emot holländare och tycker att det är viktigare vilken nationalitet en spelare har än vilka kvaliteér han har har vi bland annat fått se när du skrev

"Hoppas bara att vi slipper se fler holländare komma in i truppen nu, det räcker definitivt som det är."

"Óscar López är canteraspelaren som imponerat stort under försäsongen, tyvärr räckte det inte för att slå sig in i laget som ska spela ligan. Istället valde ledningen att ta in (kan jag få en trumvirvel någon?) en holländare. Välkommen herr Bronckhorst. Ingen dålig spelare, men ändå en holländare."

"Men vem vågar sätta sig upp mot maffian från tulpanernas förlovade land?"

Skulle inte svackan hösten 03 varit djup? Då var Henk ten Cate i klubben.
Det finns en tränare i den holländska ligan som bytt mellan 4-3-3, 3-5-2 och 3-4-3 i den holländska ligan i år. Han heter Henk ten Cate. Samma kille vars lag varit en stor besvikelse i den holländska ligan och som sett tveksamma ut på just den taktiska fronten.

Henk ten Cate är en ekvilibrist av yppersta världsklass men det är den av Guus Hiddink skolade Johan Neeskens också. Det är möjligt att ten Cate är bättre rent taktiskt och framför allt är det så att assisterande managers ofta leder träningar. Neeskens är en ganska oerfaren tränare och främst en motivator. Neeskens är nog sannolikt mer av landslagstypen faktiskt. Hans år i NEC Nijmegen var inte vidare lyckade och det är ju hans enda sejour som klubblagstränare på någon högre nivå. Henk ten Cate var mer välmeriterade och erfaren.

Det är möjligt att något bör förändras i staben. Jag har inte sett några träningar med Barcelona men det verkar ganska rimligt att Neeskens har mindre erfarenhet av att sköta träningar än Rijkaard. Dessutom kan faktumet att Rijkaard fixat tre pokaler göra att den ganska genomgode Neeskens håller sig för att komma med sina taktiska ideér.

Det är intressant. Just det taktiska tror jag fortfarande inte Rijkaard har några problem med, han är upplärd i
Barcelona el Flaco
2007-03-09 19:57
Kim//

Okey, nu förstår jag lite bättre. Men vad jag menade med min "anekdot" var att jag personligen hade valt Iniesta före Van Bommel, med all respekt för holländaren och Ten Cate. Vad hade du valt?
Barcelona Kim
2007-03-09 19:54
Jag kanske förklarade mina tankar lite otydligt.

Saviola är bättre än Maradona idag. Jämför man båda två vid sina bästa perioder, så är Maradona självklart en skickligare spelare. I dagsläget är dock Saviola bättre. Jag hade kunnat ta Raúl också, eller Ronaldo, eller Kaká, eller Di Vaio. Det är oväsentligt. Vad jag menade var, att Van Bommel för ett år sen mycket väl kan ha varit mer lämpad för spel än vad Iniesta var. Ska vi jämföra dagens form, så är Iniesta klart bättre än holländaren.
Barcelona el Flaco
2007-03-09 19:50
Kim//

Jag förstår inte, menar du att Saviola är bättre än Maradona? Oavsett om det var 15 år sedan, idag eller 15 år in i framtiden, Maradona är, var och kommer alltid att vara bättre spelare än Saviola (och 99.9% än alla andra spelare för den delen). Menar du att bara för att Maradona inte längre spelar så är Saviola bättre? I så fall är Raúl bättre än Maradona.
Barcelona Kim
2007-03-09 19:42
Förresten, en kort anekdot. Jag läste i tidningarna (tror det var Mundo Deportivo) dagarna efter cupsegern över Zaragoza att det var Ten Cate som föreslog att Van Bommel skulle starta Champions League finalen, medan Eusebio föreslog Iniesta. Vilka här hade valt Van Bommel före Iniesta.

Vem är den bäste fotbollsspelaren? Maradona eller Saviola? I dagsläget utan tvekan Saviola. För 15 år sen hade svaret varit det omvända. Mot Arsenal för ett år sen kanske Van Bommel hade varit det bättre alternativet att starta. Idag, knappt ett år senare, hade Iniesta varit ett självklart val.
Annons: