/spanien/barcelona/forum/24352.aspx/spanien/barcelona/forum/24352.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Leva Barca
1/13/2007 12:53
Hey grabbar . vrf e inte saviola me truppen
Barcelona Rambla
1/13/2007 12:47
Usch, den blev lite lång.

forsättningen...


"Deras engagemang under träningarna var total. De var och är spelare med energi, god mentalitet och tävlingsanda, båda ville alltid spela. Att Reina gjorde debut först i A-laget beror mer på omständigheterna. Denna konkurrens kunde ha blivit ett problem, men till slut var den bra för dom båda. När du har någon så bra nära dig, kan du inte slappna av".

"Det var ett nöje att jobba med båda. De ville alltid förbättra sig. Det bästa med Victor var hans hunger för triumfer, han tyckte alltid att han kunde fixa det. Till hans kvalitéer, måste du lägga till en idealisk personlighet för Barcelonas mål. Han har haft tuffa stunder, har fått mota stark kritik för det, trots det lyckades han alltid klara trycket och behålla sitt lugn. Han byggde en mur för att skydda sig själv och var den samme i nästkommande match. Detta är misstolkat och folk har en falsk bild av honom. Han stärks av motgångar"
, säger Castel.

Som alla andra pojkar på La Masia, önskade Valdés att få leva sin dröm: Att spela varje vecka på Camp Nou, den stadium där han sovit på så många gånger under sitt liv. På La Masia, bodde Valdés och delade rum med de andra spelarna. När byggnaden på La Masia skulle renoveras och platserna utökas, fick Valdés ett tag bo på självaste Camp Nou, i ett rum vid ingången till grind 78. Valdés säger att "sen den stunden kom vi varandra ännu närmare. Vi var bara 3 personer i ett rum". Och han började "lyssna" på tystheten på Camp Nou.

Valdés tog ett modigt beslut att ansluta till Barcelona så ung. Nu, med lite distans, känner han positivt över det beslutet:

"Jag gav min barndom och delar av mitt liv till Barça och, i gengäld, fick jag en fantastisk akademi och min personlighet formades och också den största möjligheten en pojke kan få: att bli en Barcelona-spelare. Det var värt det". Men allt var inte glädje: "När jag kom hit var jag 10 år, 3 år yngre än någon annan. Ivan de la Peña och Albert Celades försökte muntra upp mig, men det var omöjligt. Jag fick nog och jag återvände till mina föräldrar. Jag ägnade 2 år till att förbereda till att återvända till Barcelona". Sedan dess har han upplevet några dåliga erfarenheter, sportsliga och personliga, som hans farfar Exequiels död. Han upplevde också ljuvliga minnen, som den "Jag upplevde i Paris efter att ha vunnit Champinos League-finalen. Det var mitt lyckligaste ögonblick sen jag anlände till klubben".


Victor Valdés, legend.
Barcelona Rambla
1/13/2007 12:45
Hola tots! En artikel i gårdagens Sport om Valdés i och med hans 25-årsdag på söndag.


Victor Valdés, Zubis efterträdare

Sedan Zubizarreta lämnade Camp Nou, har Barcelona haft problem med målvakter. Endast Ruud Hesp spelade någorlunda regelbundet, men han kom till klubben i slutet av sin karriär. Men för 4 år sen gjorde en målvakt från Canteran sin debut i Primeran tack vare Louis Van Gaal och fick regelbunden speltid i och med Frank Rijkaards ankomst.

Victor Valdés var den yngste spelaren i startelvan i det lag som vann Champions League i Paris. Han var den första Zamora som Barça haft under nästan 20 år efter Zubizarreta. Victor har visat en ständig utveckling, men den här säsongen visar han sin bästa form. Vår unga målvakt säkrar målvaktspositionen det kommande årtiondet. Att vara målvakt på Camp Nou är en svår uppgift. Hans självförtroende och sättet hur han tacklar motgångar gör att han lyckas där andra målvakter misslyckats.


Victor Valdés, ett liv hos blaugrana.

Victor Valdés karriär, han blir 25 år på söndag, började i tidig ålder. Han är den yngste målvakt som befäst sin karriär som målvakt i Barcelona och den yngste person som kommit till La Masia. Valdés kom tidigare än klubbens stora symboler.

Han anslöt till canteran vid en ålder av 10 år, 7 månader och 15 dagar (29 aug, 1992). Tills nyligen, har ingen någonsin varit nära detta rekord. Bacary Mendéz, som kom från Almeria och spelar för Infantil, kom 2004 och var 10 år, 11 månader och 20 dagar gammal. Han var nära, men kunde inte slå Victor, som är historiens yngste cantera-spelare.

Victor slog också några av klubbens största symboler så som, Guillermo Amor (13 år) eller Pep Guardiola (12 år) eller andra unga spelare som Jofre Mateu (13 år), Pepe Reina (13 år), Marc Marínez (12 år), Diong Mendy (12 år), Andrés Iniesta (12 år), Luís Sastre (12 år) och Jorge Troiteiro (12 år).

Nu, nära sin 25-årsdag, har Victor ägnat halva sitt liv åt Barcelona. Ett rekord som få spelare i Rijkaards lag kan stoltsera med. Ni kanske tror att han då varit i Barcelona i 15 år, men det är inte 100% sant, eftersom han också under en 2,5 års lång period var utanför klubben.

Han kom till La Masia från Penya Cinco Copas, där han spelade säsongerna 90/91 och 91/92. Oriol Tort och Joan Martinez Vilaseca var de som upptäckte Victor när han spelade för Penyan.

Att vara så ung på La Masia och som den inåtvända person Victor är, var ett problem de första månaderna. Han var 3 år yngre än den näst yngste som bodde på La Masia. Victor Valdés saknade sin far, som flyttat och numer bodde i Los Cristianos (Teneriffa), och några månader senare den 1 dec lät Carlos Naval honom lämna, när den unge Victor bad om det.

Victor stannade hos sina föräldrar under 2,5 år, men bad då sin far att ännu en gång få återvända till La Masia. Hans far talade med Oriol Tort och de kom överens och målvakten återvände i aug 1995, när han var 13 år.

I den åldern, startade han ett tufft "krig" med Pepe Reina, som var i samma ålder. Joan Vila, en av tränarna i canteran säger:

"Det var ett stort problem att ha 2 så stora talanger från samma generation".

"De var alltid i samma lag och det var svårt att välja ut en startman och en avbytare. Till slut bestämde vi oss att de spelade varannan match."


Jordi Castel är målvaktstränare i canteran och bekräftar rivaliteten med Reina.

"Deras engagemang under träningarna var total. De var och är spelare med energi, god mentalitet och tävlingsanda, båda ville alltid spela. Att Reina gjorde debut först i A-laget beror mer på omständigheterna. Denna konkurrens kunde ha blivit ett problem, men till slut var den bra för dom båda. När du har någon så bra nära dig, kan du inte slappna av".

"Det var ett nöje att jobba med båda. De ville alltid förbättra sig. Det bästa med Victor var hans hunger för triumfer, han tyckte alltid att han kunde fixa det. Till hans kvalitéer, måste du lägga till en idealisk personlighet för
Barcelona El Capitán
1/13/2007 12:26
Hoppas Dinho är riktigt taggad nu. Nu har han ju inte lirat match på ett tag och det skulle vara skönt om allt bara flöt på för vårt lilla horseface :D.

Vill även se Motta på pivoteplatsen men Edmilson är vanligtvis förstavalet.
Aja, hoppas det blir ett hett derby och att vi får se på spektakel!

Espanyol cunnus vulvus est!
Luís Garcia
1/13/2007 10:16
Ämne: Kung Benítez© | Fort....Konstigt? Har hejat på Barca sen 1998. Åkte ner till Barcelona för första gången säsongen 02/03. Såg Luis spela på Camp Nou och man blev ju lite smickrad av hans spel samt hans vackra mål. Men säsongen efter så lämnade han.

Han lämnade vilket ÄKTA fans inte också gör för en spelare. Vilket jag gjorde. Men jag har alltid ett öga på honom, brukar kolla på pools matcher när han spelar. Så varför ska jag heja på pool? Om man är en trogen Culé så lämnar man inte för att en spelare sticker. Tänk på att min favorit Rivaldo lämnade också vilket jag blev besviken på men man stannar ALLTID om man är ett ÄKTA fan.

Visca Barca!
Barcelona Myrran
1/13/2007 01:44
Ang. Oprofessionellt betende.
Av egen erfarenhet så vet jag att om jag gör så någon får äta gräs på fotbollsplanen avsiktligt så gör jag det för att visa vem som bestämmer. Och om man ska visa vem som bestämmer går det inte att dra upp spelaren på benen igen. En annan sak om det är en schysst kamp om bollen eller dylikt.
Barcelona Gabriel
1/13/2007 01:25
Trevligt att kunna konstatera att forumet hållt en anständig nivå men när blev detta ett premiere league forum? Nu har de visserligen varit brist på diskussioner angående Barça här inne, dessutom har jag inte själv något vettigt som jag kan komma med för tillfället men nånstans måste man ju ändå dra gränsen.

Det är ju Liverpool kontra Arsenal snack här inne flera inlägg nedåt. Skärpning nu, ni har era forum för sånt!..
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/13/2007 01:04
Tack för en mycket trevlig pratstund och lycka till imån mot Espanyol (B)!

Jay-z /

Ordet "ogillar" är ett tidigare stadie till ordet "hat".
Barcelona Jay-z
1/13/2007 01:00
Kung Benítez© | Fortress Anfield

Hehe försöker men det är svårt när det gäller Garcia, Hatar inte ogillar han
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/13/2007 00:55
Jay-z /

Låt nu inte snacket om oprofessionell gå över till hat.

Sen visst ska man hjälpa en motspelare upp ibland, men vafan de har väl egna ben eller??
Barcelona Jay-z
1/13/2007 00:47
Kung Benítez© | Fortress Anfield // Ne ser mer RVP som en humör spelare.

Det finns tyvär för många oprofessionella spelare i dag och Garcia är nog den Grovaste utav dom alla. Min Favorit spelare Henry kan va jävligt oprofessionell i bland tyvär..
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/13/2007 00:39
Jay-z /

Okej, kom jag faktiskt inte ihåg, men hur oprofessionell är då inte van Persie???

Som du resonerar, så är ju mer än hälften av alla fotbollsspelare oprofessionella.
Barcelona Jay-z
1/13/2007 00:33
Kung Benítez© | Fortress Anfield // Därimot har jag stor respeckt för många utav era spelare. Som Stevie G och Momo
Barcelona Jay-z
1/13/2007 00:28
Kung Benítez© | Fortress Anfield // Den match som jag mest kommer i håg är från fjolåret mot Arsenal. Där han kapa Henry efter att han hade köpt korv ett par gånger. Henry kolla på honom och gav han en singnal som typ VF, Garcia kolla snätt och gick därifrån oprofessionellt kaxig under hela matchen därefter, påminner mig om Rooney.

Luís Garcia // Ganska konstigt att du inte är en Liverpool fan. Utav alla underbara spelare vi har så har du valt en liverpool spelar som namn hur kommer det sig???

Och jag kommer alltid att ogilla Garcia även om han kommer till barca eller inte.
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/13/2007 00:26
Ghazza /

Håller med dig att Stevie ska spela i mitten. men sen kan man inte peta Sissoko heller som är otroligt viktig för oss, fast han behöver inte spela alla matcherna (han är viktigast mot storlag). 3-5-2 med Sissoko-Alonso-Stevie och 4-4-2 med Alonso-Stevie och Sissoko på bänken.

Jävla skitfilm. = D
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/13/2007 00:22
Luís Garcia /

Sant, men hoppas att svackan är över tills vi möter er i februari. Hoppas att Insua kan bli den vänsterback vi söker, dock kommer han inte spela i A-laget förrän någon gång nästa säsong.

Nja, visst kan och gör Reina tabbar, men det är för att direkt när han ser bollen komma till honom så letar han efter ett passningsalternativ direkt och kan ibland missa/tappa bollen, men han visar ändå ett stort lugn och snackar STÄNDIGT med sina backar och visar upp en enorm pondus.

Vi mötte dem i både FA-cupen och Ligacupen. I FA-cupen spelade vi riktigt dåligt, då första målet är OTROLIGT VIKTIGT. Sen i andra matchen spelade vi i Ligacupen som är riktigt usel status i England (den prioriteras lägst av alla toppklubbarna och fansen), men förlora på det sättet är oacceptabelt. *snyft* Det var en engångsföreteelse ändå, så går inte alltför hårt på dem matcherna.
Barcelona Ghazza
1/13/2007 00:16
Kung Benítez©

Så Benitez har äntligen fattat att man inte skall ha Gerrard på kanten? Jag förstår inte vad karln tänkte på med det "genidraget".

Här kommer en länk från ett av våra tidigare möten. Länken har vart uppe här ett par gånger, men du kan ju dela med den på Liverool-forumet. ;)
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/13/2007 00:15
Luís Garcia /

Legend på Anfield! En länk till, en ännu goare, med fler dribblingar.
Luís Garcia
1/13/2007 00:11
Ämne: Ghazza /

Okej, mä....
Eran svaga länk verkar vara Vänster sidan med Riise och Aurelio samt Reina. Men vi har ju Valdes som kan göra tabbar som Reina också bjuder på då och då. Men i ärligthetens namn så har Valdes vart top 5 bästa spelare i Barca under hösten om man får fråga mig. Så tror denna drabbning kommer bli rikti fight!

Men tror och hoppas Barca. Är lite mer optimistisk nu efter att sett er två raka matcher mot Arsenal som inte gick så bra. Ni brukar ha j*vligt svårt mot Arsenal, eller?
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/13/2007 00:10
Messi_Etoo_R10 /

Sanslöst mål. Han var en stor del att vi vann Champions League.
Luís Garcia
1/13/2007 00:08
Ämne: Luís Garcia /

Se ....
Kung Benítez© | Fortress Anfield:
hehe tack för länken! Helt underbar spelare!
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/13/2007 00:07
Ghazza /

Okej, människor med hjärtat på rätt ställe alltså. ; D

Sissoko-Alonso-Stevie vs Edmilson-Deco-Iniesta. Sissoko och Alonso lär agera städgummor på det defensiva mittfältet, med hjälp av Stevie förstås, men han är lite mer offensivt. Tror vi ställer upp såhär på Camp Nou:

---------------Reina----------------
-Finnan----Carra----Hyypiä----Riise-
----------Alonso---Sissoko----------
-Bellamy-------Stevie-------Aurelio-
----------------Kuyt----------------

TACK DETSAMMA!

Y.N.W.A.
Barcelona Messi_Etoo_R10
1/13/2007 00:05
Kung Benítez© | Fortress Anfield

Första Målet , Whata a Gool :D
Barcelona Messi_Etoo_R10
1/13/2007 00:01
Han är en av mina Favorite spelare ! :)
ja, det tycker jag också hoppas det blir en bra match . Klart det blir en bra match :)
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/12/2007 23:59
Luís Garcia /

Se länk. = )

http://www.youtube.com/watch?v=EfzyWA23Re0&search=Luis%20Garcia
Barcelona Ghazza
1/12/2007 23:58
Kung Benítez,

Jag ser verkligen fram emot vårt möte. Både av personliga och sportsliga skäl. Man har ju en mängd Liverpool-supportrar som vänner och till och med i familjen... Vissa har till och med bott där nere så det skulle vara roligt att tracka dem lite efter matcherna ;)

Annars är jag nyfiken på matchen i matchen mellan våra båda innermittfält. Gerrard-Sissoko kontra Edmilson-Deco-Iniesta. Vi har haft häftiga disskusioner där dem hävdar att Gerrard+Sissoko kommer käka upp oss till frukost med sin fysik, medans jag säger att vi är tekniskt överlägsna och på så sätt kommer vinna den mathchen. Jo, jag vet att ni har Alonso som är en mycket bra passningsspelare men jag tror att om Edmilson gör en bra match, är mycket vunnet för vår del.

Väl mött och lycka till i ligan. Hoppas ni kan skaka Chelsea lite ;)

Visca!
Luís Garcia
1/12/2007 23:55
Ämne: Hehe Garcia och alon....Vad är det som är fel på Luís Garcia? Är du avundsjuk på att han har gjort bra ifrån sig eller? Du ska vara stolt istället. Bland annat för att han är fostrad i La Masia! Tänk till nästa gång du snackar skit om en fd Barca spelare.

En dag kommer han att komma tillbacka till Barca och göra succé som han redan gjort i Pool! J*vligt synd att han skadade sig. Då hade du sett han spela och tagit tillbaka allt du hade sagt. Men tro inte nu att jag är pool fan för att jag sa så. Alltid Barca! Barca förevigt! Men Luís är min favorit! Efter att jag såg han live på Camp Nou! Men är inte här för att starta krig men älskar Luís så mycket att jag blir upprörd när folk klandrar han för nåt han inte gör och speciellt nu när han skadade sig! Luis Garcia(L)Visca Luis Garcia y Barca!
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/12/2007 23:53
Messi_Etoo_R10 /

Precis, men Stevie G behöver jag ju inte nämna, för alla ser han som livsfarlig för motståndarna.

Ska bli som jag skrev innan riktigt kul att möta er, de två bästa lagen i Europa.
Barcelona Messi_Etoo_R10
1/12/2007 23:51
Kung Benítez© | Fortress Anfield

Samma sak me Gerrard brukar följa Liverpools matcher. Gerrard är ju som Ronaldinho hos er ;)
Mallorca Kung Benítez© | Fortress Anfield
1/12/2007 23:49
Jay-z /

Nämn någon sak som gör honom oprofessionell??
Annons: