/spanien/barcelona/forum/2430.aspx/spanien/barcelona/forum/2430.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2015-10-04 17:58
Tyvärr, men med dagens form hade vi haft svårt att slå lag som Stoke och än mindre dagens Arsenal. Fast med normal form och bara Messi borta, då är det mer än troligt ja.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2015-10-04 17:56
Minns för 2 år sen, folk ba asså ärligt vi är Barca!! Vi kan inte ha medelmåttor som pedro och Alexis haha. Kolla idag, munirinho och sandrinho. INGA ORD!!!!!
Barcelona Rambla~
2015-10-04 17:47
Valencia, vad händer? Får Nuno Espirito vara kvar?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-10-04 17:46
Vampiro Muniesa hade stoppat honom hahah
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-10-04 17:41
Hehe, nej det är ju klart det där med regniga Stoke. Bojan klarar ju det tydligen. Fast Messi, nja det är mer tveksamt. Har brittiska journalister en gång konstaterar det så måste det vara så. :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-10-04 17:38
[QUOTE=Rambla~]När spelare som Alexis, Cazorla, Kun och David Silva gör lite som dom vill i PL undrar man ju vad Messi i sin prime hade uträttat där. Kaos? [/QUOTE] Nja är osäker hur han hade klarat av tisdagsmatchen i ett regnigt i Stoke.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-10-04 17:35
Finns det ett lag som kan tappa detta resultatet så är det fan Arsenal. Skulle inte förvåna mig om de på nått sätt låter United trycka in 3-3 i andra halvlek. Unnar dock loserklubben att vinna den där skitligan i år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-10-04 17:35
När spelare som Alexis, Cazorla, Kun och David Silva gör lite som dom vill i PL undrar man ju vad Messi i sin prime hade uträttat där. Kaos?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-10-04 17:31
Man kan inte ha en spelare som Alexis på bänken. Han vill spela 90 min varje vecka vilket är fullt förståeligt. Vi valde att satsa på Suarez och hur kass han än var igår så var det helt rätt beslut. Alexis var i princip alltid iskall i CL medan Suarez gjorde mål på allt i våras. Ångrar inte det för en sekund även om jag var en av få som alltid försvarade Alexis i Barça. Rätt beslut, dags att gå vidare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-10-04 17:21
Folk kommer säkert skriva varför vi släppte Alexis efter det här. Ibland kan även jag undra, speciellt till en klubb som Arsenal. De lär få svårt och behålla honom om han fortsätter så här.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2015-10-04 17:19
Alexis is on fire vilka mål alltså, tänk om vi hade haft han kvar istället för Munir haha
Barcelona BARCA-més que un club
2015-10-04 17:17
Ska man hoppas på att Atletcio Madrid tar poäng ikväll eller blir det kollaps.
Barcelona 1899
2015-10-04 17:09
Diskutera Arsenal i Arsenals forum. Tack på förhand! Ni måste skämta om Deulofeu. Det finns en anledning till att Emery skickade vidare honom. Han saknar entusiasm, hunger och trygghet. Allt vårat lag behöver i detta läge. Jag hade snarare satsat på nummer 10 i Southampton… Just sayin'.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-10-04 17:05
Sicken rivstart Arsenal!!
Barcelona Liunil Masse
2015-10-04 16:45
Ali G Du vet att alla kan ha dåliga matcher va?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mr. Dashir
2015-10-04 16:45
Bra inlägg Kröjf! Jag är inte förvånad att denna diskussion skulle dyka upp igen och har äntligen tid att medverka i diskussionen idag. Finns väldigt mkt jag skulle vilja diskutera men väljer att referera nuvarande problem och åsikter till Gabriels välskrivna inlägg här nedan, och försöker fokusera och sätta perspektiv på diskussionen om lagets sätt att spela fotboll.

Först och främst vill minnas att mitt inlägg var riktat åt samtliga som kritiserade Luchos insatser åt denna "tillfälliga" trippel. Jag uppfattar hans insatser från förra säsongen allt annat än tillfälliga och vill ge väldigt mkt cred till hur han lyckades vända den negativa utvecklingen vi haft senaste säsongerna till att totalt dominera i Europa och Spanien. En trippel har hänt 2 gånger i klubbens 115-åriga historia, tycker att det ska ge lite mer respekt från oss supportrar. Är inte allt för länge sedan vi slutade 6:a i ligan.

Kan hålla med om att det romantiska tillstånd som existerade under Pep-eran gällande spelidé och Mes Que un Club, inte längre finns kvar på samma sätt, vilket även jag tycker är lite sorgligt, men det var också en konsekvens att vi hade världens bästa mittfältare i Xavi att spela tiki-taka possession, det har vi inte längre. Jag tycker vi måste anpassa och utveckla vårt spelsätt efter vårt spelarmaterial och är ett väldigt stor fan av Lucho för att han vågar tänka i samma banor. En ideologi och spelidé måste kunna vara tillräckligt flexibel att den kan utvecklas och ge utrymme för de spelartyper som existerar i truppen. Vi har inte någon Xavi längre så vi kan inte spela som vi gjorde då, tror den tränaren som försöker kopiera tiki-takan och Peps Barca kommer misslyckas extremt mycket. Tror till och med att om Pep hade kommit tillbaka förra säsongen hade han inte vunnit trippeln.

Kröjf, du har längre perspektiv än mina 20 år som supporter, och jag vill gärna höra din uppfattning om detta, men jag vill minnas att hur renodlad tiki-takan var under Pep var ett undantag under vår moderna historia. Vi har alltid spelat med mkt possession, vilket vi fortfarande gör, men under Pep var det som allra extremast, renodlat och nyckeln till allt. Possession var plan A, B och C. För Lucho vill jag mena att possession fortfarande är plan A, men har vi inte samma typ av trupp, därför har vi en annan plan B och C. Tycker fortfarande vi allra högsta grad har liknande spelidé men en lite annan tvist, vilket är ett resultat av de spelarmaterial vi har. Samma sak gällde under Pep, Rijkaard, Van Gaal, Cruyff. Så därför kan jag inte riktigt förstå de som klagar alltför mycket på avvecklande av vår spelidé då det snarare är ett återgående till en mer normal nivå av possession istället för det extremfall som existerade under Pep.

Vi kanske inte längre är det romantiska perfekta Mes Que Un Club FC Barcelona som spelade den skönaste fotbollen som någonsin existerat, men vi är fortfarande i allra högsta grad ett FC Barcelona lag som spelar väldigt bra fotboll. En fotboll som utvecklas med vår trupp och med tiden för att ge oss bästa möjliga resultat på planen, även om den kanske inte är lika vacker, är jag helt okej med det. Jag är av uppfattningen att ingenting är konstant och vi måste utvecklas för att fortsätta vara på toppen, sen om den nuvarande utvecklingen är rätt låter jag vara osagt, men tycker en trippel är ett svar på att någonting har gjorts rätt.
Barcelona Ali G
2015-10-04 16:36
Måste även säga att Coutinho är minst lika dålig som Delofeu idag. Tappar boll, misslyckade dribblingar och så nonchalant. Han är ingen Lucho spelare helt enkelt och överskattad är han verkligen.
Barcelona Vampíro
2015-10-04 16:14
Yes jag är 100% seriös. Trots en dålig match så har han fortfarande enorma spetskvaliteter med sin snabbhet och förmåga att ta sig förbi en mot en. Så sent som förra matchen så stod Deulo för två assist när Everton låg under i en svår bortamatch. Han är ojämn men är trots det hästlängder framför Munir och hans usla första touch samt Sandro som inte kan vinna en närkamp om så hans liv hängde på det. Säger inte att Deulofeu ska spela i Barça men man kan se att han har talang i sig till skillnad från de andra som bara ser allmänt rädda ut.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-10-04 16:06
Vampiro Deulofeu är bättre med fötterna än vad Sandro och Munir är men Deulofeu är fullständigt usel när det kommer till det defensiva och spel utan boll (röra sig rätt).
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-10-04 16:04
Vampiro Är du seriös, på riktigt? Skulle hellre spela med Douglas... Finns ingen drivkraft eller passion i Deulofeu! Deulofeu är en ny Ben Arfa.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-10-04 16:02
@Vampíro:

Håller med fullständigt, blev otroligt frustrerad att han lånades ut till Sevilla förra året när han trivdes så bra i Everton under sin första sejour där. Känns som att man slösade ett helt år av hans talang, att det sedan hände out of the blue när han blev lovad att få en plats i Barcas trupp gjorde det hela värre.
Barcelona Vampíro
2015-10-04 16:02
Han är utan tvekan mycket bättre än både små pojkarna Munir och Sandro.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-10-04 16:01
Neymar's stats against Sevilla yesterday 9 shots (5 on target, 1 on post) 6 chances created 5 dribbles 1 goal 0 luck En så bra insats från honom utan att få utdelning. Kanske är menat att Benitez ska vinna ligan i sin återkomst i Real, så mycket otur alltså.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-10-04 15:57
Deulofeu gör absolut ingenting för att hans lagkamrater ska hitta honom med passningar. Han löper aldrig utan bolljäveln. Han söker sig inte till tomma ytor där lagkamrater kan hitta honom och även när han får bollen så blir han av med den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-10-04 15:55
Alla som har kritiserat Lucho för att välja Munir/Sandro före Deulofeu borde tänka till lite... Så överskattad och lat spelare!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-10-04 15:53
Man måste erkänna att Lucho hade rätt med Deulofeu. Som det ser ut nu, långt ifrån Barca material.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
2015-10-04 15:47
Inte många rätt av Deulofeu i den här matchen trots ett grymt inlägg. Men talangen finns där och Martinez är rätt man att slipa den diamanten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2015-10-04 15:46
Deulofeu kommer bytas ut nu. tyvärr efter en riktigt dålig match.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-10-04 15:36
Deulofeu har verkligen svårt för att släppa bollen i tid. Lyckas han dribbla någon så fortsätter han kladda på bollen tills han blir av med den.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
2015-10-04 15:31
Katalano

Hittills har han varit bedrövlig och han tappar bollen varje gång. Men han måste komma in centralt från sin kant för just nu står han bara på kanten och då är det enkelt att försvara mot honom.
Annons: