/spanien/barcelona/forum/2430.aspx/spanien/barcelona/forum/2430.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona S.Eto'o
2015-06-10 14:00
Visst kan vi inte registrerar spelare men det hindrar inte oss från att köpa nya spelare. In: Alex Vidal, Pogba (mer eller mindre klar, inte mitt önskemål) Summa: 75-85 miljoner euro Ut: Deulofeu, Douglas, Song, Roberto,Adriano Summa: 48-53 miljoner euro Låna ut: Adama, Munir, Halillovic, Denis Suarez Trupp Ter stegen, Bravo , Masip Alves,(Vidal), Montoya,Pique,(Masherano),Bartra,vermaelen,Alba,Mathieu Bosquets, (Mascherano) Samper, Rakitic, Iniesta , Pogba ,Rafinha Messi, (Alex Vidal), Suarez, Sandro, Neymar, Tello, Pedro. 24 manna trupp med förstärkning jämfört med dagens trupp. Tello ska spela då jag tycker han har mognat rejält och vi alla vet vilken potential han sitter på. Sandro före munir för att Sandro är helt enkelt en mer mognare spelare än munir. Pogba mot Xavi, Samper mot Roberto, Mathieu mot Adriano , Vidal mot Douglas, Sandro och Tello som bredd. Det här kan bli ett av våra bredaste och starkaste trupp (på papper) genom tiderna.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-06-10 13:59
Ney Jag förstår inte varför mitt resonemang fallerar, enligt dig. Diskussionen i mitt inlägg gällde att jag föredrar sponsorer som förknippas med sport. Och ja, det är just det jag vill ha. Sponsorer vars image förknippas med saker som en fotbollsklubb bör förknippas med. Tror du påriktigt att folk tänker på de stackars människorna som arbetar under slavliknande förhållanden i Asien, när det hör Nike eller Adidas? Vilken sponsor vi än väljer kommer det finnas något att mörkt som döljer sig under ytan (tyvärr), därför är det också anledningen till att dessa bolag har möjligheten att sponsra klubbar som vår. Är det inte då bättre att välja den som har ett bra anseende bland folkmassan än att sälja ut sig för den sämsta av dem sämsta? Dessutom är idrottsmärken oundvikliga då FC Barcelona är ett fotbollslag, så jag förstår inte riktigt syftet med ditt inlägg förutom att försöka förminska mitt.
Barcelona LennyRomario
2015-06-10 13:55
@Kröjf:
Ja, segrar räcker inte. Det är faktiskt inte ens nära. Spelar hellre som mot Chelsea 2012 och åker ut varje gång. Även om jag efter den matchen faktiskt mådde fysiskt illa och upprepade mantrat "Men, hur fan går det till?" med 20 minuters mellanrum i två veckors tid. Nej, sambon var inte helt nöjd. Nu finner jag mig själv försöka söka tröst när det kommer några lyckade spelsekvenser, exempelvis Messi väggspel med Neymar och Suarez i finalen, genom att säga till min kompis: "Men det där var ju fint". Men det är ju också vad det är, enskilda sekvenser. Borta är trycket, då man kände att Barcelona var det dominerande laget och det handlade om huruvida motståndarna skulle orka stå emot eller kanske till och med tura in en kontring/hörna "out of the blue". Nu är istället många av målen Barcelona gör "out of the blue". Var även dum nog att se om Arsenal - Barcelona (2-2) från 2010 för någon vecka sedan. Det otäcka är ju att det är precis så bra och vackert som man minns det.
Barcelona Ney
2015-06-10 13:54
@the cameroonians:


Det är just sådant här som är svårt att pussla ihop. Ser inte hur La Masia kan kompensera för skrivna sponsoravtal.

Våra största spenderingar de senaste två åren har varit Neymar och Suárez som måste finansieras på ett eller annat sätt. Å andra sidan betalar dessa tillbaka i form av tröjförsäljningar/marketing osv. Barcelonas hemliga recept har varit en kombination av La Masia tillsammans med inköp av världens bästa fotbollsspelare.

Vad man däremot kan rikta kritik mot är att vi släpper spelare för väldigt små pengar (om några pengar alls).

I övrigt var det inte menat att släpa ditt smeknamn i leran. Det ber jag om ursäkt för om du tog dig illa vid. Ha en fortsatt bra dag.
Barcelona 11-9-10
2015-06-10 13:46
Under åren 08-11 spelade klubben en fantastisk passnings fotboll, med possesion och underbara kombinationer. Aldrig innan har vi sett någon sån fotboll presteras VARKEN av BARCA eller av någon annan klubb 3 år av klubbens uråldriga historia som endast skall förknippas med klubben allt annat än det är för dåligt. 08 föddes Barcelona 2011 dog den Folk som tänker bara teoretiskt utan att inse hur jävla svårt det är få ut det praktiskt Folk borde släppa den 3 års långa eran som var fantastisk men som dog ut. Hade det varit så jävla fitt enkelt hade Pep lyckats med det i Bayern Inte ens om Pep kommer tillbaka kommer vi lyckas få ihop det spelet igen. Istället kommer vi återigen bli ett naivt bolltrillande lag med hög backlinje som inte kommer något vart, där en tunnelseende Torres skickar ut oss med ett leende. Underhållande? Yeah right naivt önsketänkande ------------------ Har spelet varit bländande i år? Absolut inte, vi vinner trippeln men har ändå mycket kvar att hämta Vi har dragit oss upp från skiten och örfilat oss igenom hela Europa tills vi har tagit oss högst upp på berget. Är det något jag förknippar Barcelona med är att man slår tillbaka när man ligger ner! Är det någon säsong vi har visat världen vilka Barcelona så är det i år! Här har vi några ärkesopor som inte tänker längre än vad kuken når och vill få fram att man inte ska vara nöjd med hur säsongen har varit. För det duger inte för Barcelona
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SOMISEREM1899
2015-06-10 13:42
Ney

Med att La Masia körts i botten menar jag inte att resultaten varit dåliga, utan att Rosell och Bartomeu har valt ut inkompetenta människor så som Amor, Puig, Roura och Altimira i styret. Visst är inte La Masia bara en fotbollsutvecklande akademi, utan även en människoutvecklande, men det menar inte att Bartomeu kan anställa lite vem som helst och ge denne kontrollen. Barça har en filosofi att satsa på egna talanger, och om Bartomeu får fortsätta ytterligare en mandatperiod kan det mycket väl vara så att ännu en grundpelare i det Barcelona jag älskar börjar tyna bort.

Sen så pratar du om att inga stora eventuella sponsorer har rent mjöl i påsen. Och visst förekommer det korruption lite var som, men det är inte bara därför jag motsätter mig association med Qatar. FC Barcelona står för människors frihet, människors rätt - de katalanska frihetskämparna mot diktatorn Francos terror är en stor del av klubbens historia. Därav är det väldigt opassande att se förbi dessa värderingar genom att ha just Qatar på tröjan, ett land som har stora brister gällande de mänskliga rättigheterna. Att gå från Unicef till Qatar är som att gå från dag till natt, och man blir faktiskt mörkrädd.

Barcelona the cameroonians
2015-06-10 13:39
Ney

Jag trivs väldigt bra med ditt resonemang när du skriver direkt till mig, däremot ogillar jag att nämnas, tillsammans med dina egna funderingar om vad jag tycker och tänker i en fråga, i inlägg riktat till andra.

Angående la Masia så är det en skola för alla oavsett var man kommer ifrån, vet inte var du fått indikation på att jag inte gillar "utlänningar" eller att klubben köper spelare. Men jag kan ju säga så mycket som att om la Masia fungerat och man tagit till vara på den möjlighet akademin ger oss, så hade vi inte behövt sälja ut vår identitet till Qatar.

Å andra sidan är ju de pengarna rätt bra att ha när man måste överspendera en sommar pga en transferban samt betala rättegångskostnader i samband med att fifflar med kontrakt och betalningar.

Och ja, vi lägger detta åt sidan. Du får så klart ha din åsikt.
Barcelona Cule4life
2015-06-10 13:31
In

Aleix Vidal
Hummels
Veratti( Xavis ersättare)
Rues(Bredd kvalité)
Van Persie(Rutin)

Ut
Roberto, Montoya, Douglas, Mathieu, Adriano

Låna ut till la liga.

Denis Suarez, Deufleu, Adama, Halilovic, Bartra

Truppen

Stegen, Bravo, Masip

Alves, Vidal. .. Pique, Hummels, Varmealen...Alba,Grimaldo

Rakitic, Veratti, Sergio, Macherano, Rafinha, Iniesta

Messi, Suarez, Neymar, Rues, Van Persie, Pedro

En trippel till och utöka trofé skåpet.
Barcelona Ney
2015-06-10 13:30
Xavi: "Happy with Alves' renewal, didn't expect it. He's important for the squad. He doesn't realize it, but he inspires the others." [källa: sport.es]
Barcelona Ney
2015-06-10 13:30
cameroonians:

Du gjorde "lägga ord i andras mun"-misstaget själv först. Att du inte trivs med mitt resonemang gör inte att jag backar från min åsikt. Jag tydliggör den istället. Men visst - folk har olika åsikter. Vi lämnar det där.
Barcelona 11-9-10
2015-06-10 13:25
Nej det mest chockande detta året är hur bilden av lucho har förändrats Man fick för sig att han inte har kontakt med spelarna alls, att han var kall osv Men han verkar stå alla nära, och riktigt öppen av sig
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjf
2015-06-10 13:22
LennyRomario/Coach Pep Har följt ert replikskifte med sorg i hjärtat och kommit fram till följande: Vi tre och troligtvis flera till, lider av postpepabstinens. Går jag till mig själv nu, så är det länge sen jag kände det där ruset över Barcas fantastiska SPEL. Faktum är att flera spelsekvenser under en enda match, gav mig en större "kick" än årets trippel. Nu jublar man härinne över mål, en och annan soloprestation och framförallt titlarna. Det räcker inte för mig. Jag vill ha mer, så oändligt mycket mer. Ja,jag vill få tillbaka den där känslan som fick mig att skrika rakt ut av lycka över ett passningsspel, som satte alla känslor i spinn och som fick mig att ropa till min sambo: Kom, du bara måste se det här!!!! Det är kanske att begära för mycket. Det kallas för toleransökning när det kommer till narkotika alkohol och andra droger. Men bereppet är lika tillämpbart på fotboll. I alla fall när det gäller oss. Skrev detta på fem minuter utan eftertanke. Det handlar "bara" om känslor som behöver luftas. Så, nu var det gjort. Ni andra: Jag är en öppen bok. Skriv vad ni vill i den. Bryr mig inte.
Barcelona the cameroonians
2015-06-10 13:22
Ney

Jag ber dig att sluta lägga ord i min mun.
Du är ute och cyklar och den väggen du påstod att jag kört huvudet i har du bevisligen själv stått och bankat pannan i.
Barcelona Ney
2015-06-10 13:18
@Capitan \(^.^)/:


Ditt resonemang fallerar något grovt då varken Nike eller Adidas har rent mjöl i påsen. Kan upplysa dig om fabriker i Asien där folk arbetar under väldigt tvivelaktiga förhållanden. Men visst har de lyckats med sin image utåt. Ditt inlägg (och din övertygelse) är ett exempel på lyckad marknadsföring från deras sida.
Barcelona 11-9-10
2015-06-10 13:18
@FCBarcelona: Alves: "At the beginning of the season Luis Enrique said to me, 'Stay — this year we're going to have fun.' I liked that. #FCBLive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona NoGo™
2015-06-10 13:16
Alves: "The treble celebrations at Camp Nou made me feel valued. I realized that I was wrong - the fans love me." #fcblive Alves: "If it was about the money, I wouldn't be at Barça anymore. I follow my heart." #fcblive Alves: "Messi told me I wouldn't find a better club than Barça." #fcblive
Barcelona 11-9-10
2015-06-10 13:13
@FCBarcelona: Alves: "Messi told me: 'Dani, stay — where else are you going to feel better than here?" #FCBlive streaming: http://t.co/yNwXUGo5pC Oh att Messi säger det där
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ney
2015-06-10 13:12
@LennyRomario:


Du har missat poängen. I en globaliserad väg är alla pengar på ett eller annat sätt i kontakt med korrupta organisationer eller tvivelaktiga metoder. Det finns ingen barriär där man kan separera "rena pengar" och "smutsiga pengar" ifrån varandra. Även välgörenhetsorganisationer har sina fläckar (Röda korset t ex). Naturligtvis kan man göra kloka val och välja en del organisationer framför andra men ett partnerskap med ENBART Unicef och Nike vore sponsorer är ödesdigert i en fotbollsvärld där ekonomin styr allt mer. Ha i åtanke att man har ett skuldberg som man vill göra sig av med - ett skuldberg som betats av kontinuerligt de senaste fem åren. Mer om detta lär framgå i sommar när den nya presidenten är utlyst.

Jag skrev nedan att La Masia är främst (!) en plats där barn blir uppfostrade till sunda vuxna människor. Så det hänger inte ihop med hur du har tolkat mitt resonemang om att resultatet är det viktiga. Resultatmål dyker först upp i A-laget där man också får hutlösa summor i lön för att prestera. Klubben har sunda värderingar om att fotbollen är prio nummer ett (framför resultaten) men det betyder inte att fansen går runt nöjda när det är titeltorka. Du såg ju vad som hände bara under vintern när laget förlorade mot Real Sociedad. Inte var det många glada miner på och utanför plan.

Vänd dig till cameroonians som tycker att Bartomeu har kört ned La Masia i diket. Denna frustration går säkert hand i hand med cameroonians besvikelse över att La Masia inte producerat några supertalanger de senaste 3-4 åren (vilket inte heller är La Masia's primära syfte). Kanske hänger frustrationen också ihop med att vi tar in spelare från utlandet för olika belopp. I sådana fall kan man inte påstå sig att stå bakom klubbens värderingar. Vi tar in talanger och människor från hela världen (och inte bara Katalonien). Det tycker jag att vi ska fortsätta göra om vi nu ska prata om sunda värderingar.

Més Que Un Club!
Barcelona the cameroonians
2015-06-10 13:09
Länk till Alves presskonferens

"Jag insåg i söndags att det majoriteten av människorna värdesätter mig högt och mitt hjärta sa till mig att stanna"
Barcelona 11-9-10
2015-06-10 13:05
Det enda anledningen till att man kan acceptera tröjsponsor (allt utöver statligt ägda företag) är pga FFP Vi måste ha möjlighet att kunna värva utan att det slår tillbaka varje gång Nej förslaget är fortfarande att in så mycket som möjligt från Nike. Vi ska kunna dubbla avtalet utan problem Det är Barcelona här uppe Och här nere har man Juventus Just nu är det vi två som är Nikes frontfigur globalt. Man u har lämnat, Arsenal har lämnat dom har inte rådd att tappa Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Capitan \(^.^)/
2015-06-10 12:56
Ni som argumenterar för att ha omoraliska sponsorer för att hänga med i toppfotbollen, som exempelvis Qatar airways/foundation/whatever. Har ni någonsin tänkt tanken att det går att ha ETT jävligt bra avtal med exempelvis Nike eller Adidas. Man U's Adidas avtal genererar ungefär lika mycket som Qatar och Nike gör för oss. Sen spelar det ingen roll om det står Qatar eller Vatikanen på tröjan. Barcelona ska inte ha någon sponsor som direkt kopplas till ett land eller är statligt ägd av ett land. Vill ni ha min sida av myntet tycker jag att på tröjan bör man bara ha märken som är sport-relaterade. Inte bullshit som flygbolag, bilmärken, teknik osv. Förnya avtalet med Nike eller skrota dem och skaffa Adidas, sen kan man ha något extra som typ Gatorade om det behövs. Dessutom ska arenan samt dess namn vara orörd. Bort med Qatar Airways på arenans stolar och låt det endast förbli Mes Que Un Club.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-06-10 12:55
LennyRomario

Jag minns min vän.. (Nu måste jag verkligen gå, bilen står utanför och tutar)
men det var då. Nu är det en annan tid.

När lag som City, PSG m.m är uppbackade av naturresurser av helt länder/stater måste Barca få sin del av kakan för att inte halka efter. På den tiden hade vi råd att inte ha sponsorer på tröjan.

Det är bara kolla på hur mycket spelarna kostar idag. Det är sinnessjukt!!!

Ok Fine, låt oss säga att vi inte ska ha någon sponsor. Hur kan vi Barca öka intäkterna för att ha så stor budget som möjligt???

Några förslag? Jag kommer inte på några..
Barcelona the cameroonians
2015-06-10 12:54
Ney

Uppenbart att du kommer köpa allting som händer så länge FC Barcelonas A-lag i fotboll vinner titlar. Har noll empati för supportrar som du.

Kolla länktips så ser du vilka kontrakt Bartomeu skrivit under i Neymar-gate och anledningen till varför domaren efter väldigt kort tid beslutade att fallet skulle upp i domstol.

Laporta var smart nog att anställa folk utifrån deras kompetens och inte bara för att. Där har vi en stor skillnad, även om Rosell är den som ska bära det största hundhuvudet för la Masia (även om Barto fortsatt med samma saker).
Barcelona LennyRomario
2015-06-10 12:41
@^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^:

Minns du den tid när vi inte hade någon sponsor? Ett bröst utan fläckar. Det var en vacker lösning.
Barcelona fc__Barça
2015-06-10 12:32
Någon som vet när la ligas priser brukar delas ut för "säsongens bästa spelare" etc?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-06-10 12:26
@Barcelonito / Lucho Enrique 21:Jag ville sätta igång om diskussion om vilka sponsorer som rena påsar !!!!!!!!!
Det var min Tanke :-)..


Som Ney lade upp så fint..

("Kopierat från Ney's inlägg")
Börjar här......
6. På vilket sätt är Qatar en värre stat än Frankrike, USA eller Kina (bara för att nämna några)? Eller vad är det du försöker lyfta fram? Menar du på att det inte finns blodspengar och korruption i de övriga länderna? Eller är du lika hemmablind som en vanlig simpleton som sväljer allt nyhetsblaskor skriver med hull och hår? Qatar Airways är inget värre än Emirates eller Turkish Airlines. Newsflash! ". Slutar här... (Det här är kopierat från Ney's inlägg)


Det är många här inne som pekar finger på Qatar (Jag försvarar inte dem) utan min fråga är vilka sponsorer ska vi ha? Kan någon hitta sponsorer som inte har blod på sina pengar. Det jag däremot håller med om är attt Barca får lite pengar av Qatar och Nike. DETTA MÅSTE BLI ÄNDRING PÅ.

Får läsa ditt inlägg när jag kommer hem sen...
Barcelona LennyRomario
2015-06-10 11:58
Ney.

Sammanfattar jag din åsikt korrekt på följande vis: "Det spelar mig ingen roll varifrån pengarna kommer, vad som kan betecknas som "moraliskt riktigt" och vad FCB tidigare stått för - bara vi är bäst och vinner!"

Korrekt?
Barcelona Yellow cake
2015-06-10 11:23
Sitter och kollar reprisen av CL-finalen. Att inte Vidal får kort när han "Mördar" Iniesta efter dryga 5 minuter är ett litet mysterium! Sjukt vad Vidal kändes irriterad.

Såg på Eurotalk, Martin Åslund hade sett matchen live och menade att man kan få olika uppfattningar i tv-soffan jmf med att se matchen live. Men enligt honom så kontrollerade Barca matchen från början till slutet, kanske lite nerv där efter 1-1 målet. Men kanske därför VIdal spelade så fult, frustration helt enkelt.
Barcelona Ney
2015-06-10 11:15
cameroonians

1. Du slår huvudet i väggen, likt 11 09 10, gällande denna transferban utifrån en mörk hypotes som aldrig blev verklighet (dvs att den skulle drabba klubbens resultat). Vi vann trippeln och har inte på något sätt blivit en sämre klubb med transferbanen hängande över oss ett halvår till. Vi har Europas bästa (!) fotbollslag. Så gnället över att banen inte blivit upphävd är ogiltig med tanke på uppnådda resultat. Det fanns dessutom flera i forumet som proklamerade att det enda som kan rädda fiaskot är en trippel. Nu har vi vunnit den.
... och det är onaturligt att en kandidat visar sig i media inför ett val? Herre, det måste vara något nytt. Berätta mer! (sarkasm)


2. Vicepresidenten kan ta över om han också inte är insmord i skiten lika djupt som presidenten. Bartomeu utreds och skall utredas men är fortfarande oskyldig tills motsatsen bevisas. Bartomeu hade definitivt känt vindpustar om det hade funnits tvivelaktigheter från soci's eller ledningen. Det är därför han (inte självmant) utlyst nyval. Vad som är en svaghet från klubben och soci's är att man lät ledningen förlänga sin mandatperiod från 4 till 6 år. Där har klubbens medlemmar ett stort ansvar. Detta accepterade man istället för att göra uppror. Nu pekar man på boven när man är boven själv. Vi ska vara glada att det fanns en soci som upptäckte sanningen och såg till att det ens blev en utredning.

3. Spännande att du sett med egna ögon och har källor på att Bartomeu skrivit på sidokontrakt ... dessutom i syfte att dölja (!) en betydligt högre transfersumma. Bartomeu är fortfarande oskyldig tills motsatsen bevisats. Det är väldigt viktigt att tänka på. Döm inte förrän du vet. Man vända på steken och fråga sig: vill jag hellre ha Neymar (världens mest lovande spelare) efter tvivelaktiga transfersummor eller vill jag inte ha Neymar alls? Tror du verkligen att det är första gången i historien som det trixas med transfersummor i en storklubb? Klubbens problem är inte Neymars summa. Om han så kostade 80-90 miljoner euro så var han värd vartenda krona. Misstaget Rosell & Co gjorde var att de var rädda att Neymar skulle uppfattas som "för dyr" då han fortfarande var oprövad i Europa. Att man inhandlade Neymar var allt annat än ett misstag har det visat sig däremot. Om det krävdes massa skit och fulspel för att bli första alternativet (framför Real Madrid) så vill jag buga och bocka för Rosell och hans desperation. Tro fan att Perez gjorde en del desperata drag för att locka Neymar ... drag som inte togs emot väl av Neymars pappa bland annat. Rosell tog världens största talang till klubben. Vilken jävla idiot! (sarkasm)


4. Ja, Bartomeus förslag innehåller säljandet av namnrättigheter. Men nu har jag inte påstått att Bartomeu kommer vinna valet eller att jag stöttar honom i valet. Mitt inlägg handlade om Bartomeus sejour sedan Rosell avgått fram tills gårdagen.

5. Bartomeu gjorde säkert försök att häva transferbanen men misslyckades. Förstår inte ditt hopp om att ett samtal kan lösa allt. Det finns regler och ramverk som man inte kan prata sig ur. Jag tolkar banen som en tydlig signal ut till Europa men även för klubben att man måste hålla sig till de stadgar som satts upp av FIFA ... ett FIFA som utreds för korruption lustigt nog.

6. Oj, ännu en konspiration om "sidodealar" osv. Menar du på att Qatar inte är ett självständigt land? Att man saknar yttrandefrihet? Menar du på att yttrandefrihet existerar i Sverige exempelvis? Qatar har kanske hårdare straff men det finns inget som hindrar en person att sträcka ut en arm och visa kärlek för Nazityskland. Däremot finns det konsekvenser i både i Qatar och i Sverige om man så skulle göra så. I Sverige får man tycka olika .... bara man tycker "rätt" (ser du paradoxen?). Annars blir man uthängd och stigmatiserad. Vilken härlig yttrandefrihet vi har, inte sant? Länge leve demokratin. Med ditt resonemang så kan vi även skippa sponsorer från Spanien och Frankrike .... länder som koloniserat områden i Afrika bland annat (slavhandel etc.). Men vänta ... det är väl OK eftersom det var ett par hundra år tillbaka? Det legitimerar allt? Varför kritiserar du inte vårt partnership med Allianz (Tyskland)? Allianz har haft fingret i korruptioner i Indonesien bland annat där man betalat ut hutlösa summor för att tysta media och rädda sitt varumärke. Eller vänta ... det är ju ett tyskt företag. Det gör ju allt mer legitimt. Vi blundar för det.

7. ... och Laporta har inte sparkat ledningar och tillsatt sina egna favoriter när han tog över 2003? Laportas män må ha varit bättre för akademin men metoden är inte på något sätt olaglig. Jag kan tänka mig att Bartomeu gick in med inställningen att förstöra vår akademi: "Nu ska jag ta över klubben och se till att det skiter sig för La Masia! Jag vill dra ned hela klubben till varje pris och de första som ska stryka är barnen! Moahahaha!" (se bild)
Barcelona the cameroonians
2015-06-10 10:51
11-9-10

Det beror på vad som kommer fram i kandidaternas valprogram och om de kan presentera en genomtänkt strategi för klubbens framtid.

Men självklart vill jag se någon annan än Bartomeu som president.

Oavsett hoppas jag att det inte blir en lika stor jordskredsseger som förra gången då över 60% röstade på Rosell. Det är hälsosamt med en lite starkare opinion än så, och det var ju därför som Barto kom undan med att ta över efter Rosell utan att få större kritik för det.

Annars kan jag säga att jag inte kommer läsa eller tro på något som kommer från MD den nästkommande månaden. Den tidningen kommer som vanligt vara väldigt pro-Barto - och än mer nu.
Annons: