/spanien/barcelona/forum/243.aspx/spanien/barcelona/forum/243.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ribohn Fan
2016-10-22 16:03
Kan bara bli bättre!
Barcelona Katalano
2016-10-22 15:58
Blaugrana91

Vill bara flika in med en kort kommentar, speciellt efter att ha haft en diskussion med dig nyligen. Tvivlar på att någon ser dig som ett troll här inne. Du håller allt som oftast en god ton och argumenterar för din sak hur du uppfattar saker och ting. Även om de flesta inte håller med dig i mycket, bevisligen är jag en av dem, så respekterar jag dig och ser dig som en frisk fläkt i diskussionerna. Hur kul vore ett forum där alla instämmer med varandra?
Barcelona Blaugrana91
2016-10-22 15:57
Gabriel vi får ta den diskussionen efter matchen. Förväntad elva, det här är en tuff match. Hade dock trott att Rakitic skulle starta istället för Gomes men okej.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-22 15:55
[QUOTE=Barca4life98]Lite kluven till att Rakitic inte startar. Hans känns viktig i såna här matcher på bortaplan. Inte ofta vi ligger under i inledningar utav matcher när han startar. Tycker att Gomes och Denis hade kunnat hoppat in runt min 60 i den här matchen istället. [/QUOTE] Rakitic måste också få vila någon gång. Gomes är ingen dålig ersättare heller.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2016-10-22 15:52
Lite kluven till att Rakitic inte startar. Hans känns viktig i såna här matcher på bortaplan. Inte ofta vi ligger under i inledningar utav matcher när han startar. Tycker att Gomes och Denis hade kunnat hoppat in runt min 60 i den här matchen istället.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-10-22 15:29
@Blaugrana91:


Förlåt men alltså vad menar du med att han inte gjorde saken bättre? Förstår du inte att Thiago mer eller mindre redan var förlorad i och med den sjukt låga utköpsklausulen som tillträdde i och med att han fick för lite speltid, och därmed så hade Thiago försvunnit oavsett om det var Pep eller någon annan klubb som tog honom. Det fanns en chans att rädda Thiago på och det hade varit att någon inom klubben faktiskt ringde honom och tog ett samtal med honom om hur klubben faktiskt tror på honom och hans talang och att man blir på riktigt otroligt besvikna om han lämnar.

Du måste förstå att när ingen inom klubben gör det så är det en direkt indikation på att no fucks are given gällande Thiago. Man sket helt enkelt i om han lämnade eller inte. Därmed blir det lite lustigt att man ens nämner Pep som en av orsakerna till varför Thiago lämnade, oavsett om det är huvudorsaken eller "att han inte gjorde saken bättre".

Thiago har alltid sagt att hans största mål är att lyckas med fotbollen, och när han insåg att varken Tito trodde på honom eller ledningen så var valet inte direkt svårt, något jag har full förståelse för. Sen handlar det inte riktigt om att "kämpa för sin plats". Hur mycket tålamod tyckte du att Thiago skulle ha om jag får fråga? Xavi, Iniesta och Fabregas gick alla före i rangordningen och Thiago fick inte ens spela när ligan var avgjord.

Förlåt. Men nej.
Barcelona Blaugrana91
2016-10-22 15:23
[QUOTE=Gabriel]Blaugrana91 Fast att Pep skulle vara huvudorsaken till varför Thiago lämnade stämmer ju inte. Minns du inte hur Thiago själv gick ut och sa något i stil med att han väntade hur länge som helst på att bara någon inom klubben skulle höra av sig till honom och förklara att de räknade med honom och inte ville att han skulle gå. Det hände aldrig enligt Thiago vilket var en tydlig indikation på att varken tränaren eller klubben trodde på honom. Med andra ord var de största bovarna i dramat Tito och ledningen, inte Pep. [/QUOTE] Nu sa jag ju inte att han var huvudorsaken, men samtidigt kanske han inte gjorde saken bättre heller. Thiago verkade inte vara villig att kämpa för sin plats, jämför med Rafinha exempel. Pep tog vara på chansen och lockade honom till Bayern. Det jag minns var att det var ganska tidigt efter att han tagit över Bayern och direkt var han och skulle värva från oss, detta trots att han tidigare sagt att han skulle hålla vantarna borta från Barca. Lite samma sak som i det senaste fallet MD tog upp. Samtidigt så är Pep tränare för en annan klubb och han vill ju göra det bästa för sitt nuvarande lag, men som sagt först var det Thiago, sen försökte han utnyttja situationen med våra målvakter och var först inne på att värva Ter Stegen trots att han vet att det är vår framtid i mål, när det inte funkade gick han istället över till Bravo. Och nu senast sitter han som sagt öppet och bjuder in Messi, trots tidigare löften om att han inte kommer försöka värva någon av våra spelare, jag gillar det inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-22 15:20
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barclasico
2016-10-22 15:19
Gabriel

Så sant!
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-22 15:14
[QUOTE=Barclasico]Barca lineup vs Valencia: Ter Stegen, Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne, Iniesta, Busquets, Rakitic, Messi, Suarez, Neymar #fcblive [/QUOTE] Härlig elva, viktigt med Iniesta från start. Detta ska vi bara ta, underbar elva!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-10-22 15:06
Barclasico

Så sant av Suarez. Better where the days när man fick guldbollen för prestationer rent individuellt , och inte så mycket pga marketing eller ens pga att ens egna klubb vunnit Champions League. Ronaldinho vann den 2005 och vi blev utslagna redan i åttondelsfinalen mot Chelsea det året. Om det där hade hänt idag så hade Ronaldinho aldrig vunnit guldbollen eftersom man helt enkelt inte kan ses som en "värdig vinnare" om man inte vunnit Champions League, än mindre åkt ut i åttondelsfinalen. Att han var världens bästa spelare hade varit utav mindre betydelse.

Jag vill verkligen inte skapa en Ronaldo diskussion här inne men det är egentligen helt sjukt att han kommer vinna sin fjärde guldboll när han inte ens är i närheten av att vara världens bästa fotbollsspelare. Han har helt enkelt turen att ha vunnit Champions League och EM vilket då automatiskt gör att han vinner priset som "världens bästa spelare". Oförtjänt, men skitsamma.
Barcelona Barclasico
2016-10-22 15:01
Barca lineup vs Valencia: Ter Stegen, Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne, Iniesta, Busquets, Gomes, Messi, Suarez, Neymar #fcblive Edit: Gomes startar istället för Rakitic.
Barcelona Barclasico
2016-10-22 15:01
Suarez: "I don't have a chance with Ballon d'Or because it works around marketing and I don't have that. My ambition is to win another CL."

så jävla sant!
Barcelona Gabriel
2016-10-22 14:56
Zibarca Jo förvisso, självklart även det. Men det jag ville lyfta fram med inlägget var snarare så att Pep med största sannolikhet inte hade lyckats få med sig Thiago till Bayern om någon i klubben faktiskt visat Thiago att man hade förtroende för honom. Det pågick ju rykten den sommaren om en ny klubbadress till Thiago nästan hela tiden, mest till Manchester United som först verkade som den mest trovärdiga nya klubben för Thiago. De Gea hade ju även signerat vinst bollen i finalen mot Italien med "välkommen till United" eller något liknande till Thiago. Så det var liksom inte "kalla" rykten direkt om man säger så, Thiago var på riktigt på väg att försvinna, så att ingen i klubben ens tar upp telefonen och ringer honom och förklarar att man verkligen tror på Thiagos talang och att han kommer att ha en framtid i klubben är helt enkelt inget misstag. Det går inte att klassas som ett misstag, det var ett medvetet val. Klubben brydde sig inte om Thiago. Varken Tito, Rosell, Bartomeu eller någon annan för den delen. Man var nog jävligt glada över att få in de stålarna man fick för Thiago snarare. Huvudsaken är att Pep är den sista man ska klandra för att Thiago försvann, hade han inte lämnat till Bayern så hade han lämnat till någon annan klubb för Barcelona visade tydligt att man sket i honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zibarca ~ MESMARizing
2016-10-22 14:36
[QUOTE=Gabriel]Blaugrana91 Fast att Pep skulle vara huvudorsaken till varför Thiago lämnade stämmer ju inte. Minns du inte hur Thiago själv gick ut och sa något i stil med att han väntade hur länge som helst på att bara någon inom klubben skulle höra av sig till honom och förklara att de räknade med honom och inte ville att han skulle gå. Det hände aldrig enligt Thiago vilket var en tydlig indikation på att varken tränaren eller klubben trodde på honom. Med andra ord var de största bovarna i dramat Tito och ledningen, inte Pep. [/QUOTE] Inte bara de, hans utköpsklausul var löjligt låg pga att han inte fick dem timmarna han behövde för att den skulle höjas. Hela Thiago situationen var dåligt skött av ledning och tränarstaben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-10-22 14:16
Blaugrana91 Fast att Pep skulle vara huvudorsaken till varför Thiago lämnade stämmer ju inte. Minns du inte hur Thiago själv gick ut och sa något i stil med att han väntade hur länge som helst på att bara någon inom klubben skulle höra av sig till honom och förklara att de räknade med honom och inte ville att han skulle gå. Det hände aldrig enligt Thiago vilket var en tydlig indikation på att varken tränaren eller klubben trodde på honom. Med andra ord var de största bovarna i dramat Tito och ledningen, inte Pep.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep.G "Can you believe this guy"
2016-10-22 13:56
Haha stackars Vidal asså.. Men frågar ni mig o det hade vart en FIFA match hade jag lätt startat Rakitic som högerback någon match för o se hur det går. En offensiv Box to Box som han är borde klara det galant.
Flavia
2016-10-22 13:55
Sjukt pinsamt att Espanyol ligger med 0-3 mot lilla Eibar på sin egen hemmaarena.
Barcelona Blaugrana91
2016-10-22 13:18
Lion 24 Artikeln jag syftar på i MD är den som Santi Nolla skrev och den handlar inte om hurvida Pep kontaktat våra spelare eller inte. Utan där ifrågesätter man delvis Peps kommentarer kring Messi, när han tillträdde i City var han väldigt tydlig med att Messis framtid är i Barca och han kommer stanna här karriären ut, punkt slut. Men nu senast på presskonferensen menade han att om Messi lämnar är han välkommen till City, med andra ord helt olikt det han sa för bara några månader sedan. Visst må låta harmlöst, men han försöker indirekt påverka Messi och som jag har sagt flera gånger så är det respektlöst som tränare att bjuda in andra klubbars spelare. Där menade jag att MD faktiskt hade en poäng och att i det här fallet så ser det mer ut som Pep är oärlig. Men den kommentaren har härinne istället blivit vinklad till att jag är anti Pep och tror på allt MD skriver... Jag har stor respekt för Pep och är tacksam för allt han gjort för Barca, men bara för det ska han inte vara immun mot kritik. Tycker dessutom att det väldigt onödigt av Pep att håna Bartomeu sådär , visst Pep gillar inte Bartomeu, men det visar på väldigt låg klass att på en presskonferens inför en match gå till attack mot en annan klubbs president. Vad gäller Thiago så var kanske snott ett hårt ord ja, men hur vet vi att Thiago redan hade bestämt att han skulle lämna? Pep kanske ringde och övertygade honom att han inte skulle ha en framtid i Barca och borde lämna? Jag spekulerar nu bara givetvis. Vad gäller mina åsikter härinne så är jag van att få alla mot mig och att jag säkerligen inte är så populär, vilket såklart är tråkigt. Jag är inget troll utan bidrar bara med min åsikt. Sedan får jag alltid känslan att det är populärt att avsky ledningen och gör man inte det blir man behandlad som ett troll. Jag lägger ner minst lika mycket av min tid som många andra härinne på att skriva inlägg, men oftast får jag höra mindre roliga saker på ett inlägg som jag lagt ner tid på, pga. att jag skriver "fel saker." Inte av alla såklart, men en majoritet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Shanghai
2016-10-22 12:32
Upp till bevis idag för grabbarna att de vill fightas med om ligatiteln. Även om Valencia är sargat är det oftast tufft att Slå de på Camp Nou. Jag vill faktiskt se bästa möjliga lag på pappret och inga rotationer och underskattning. 100% av varenda en. - Mats - Mascherano - Mathieu - Umtiti - Digne - Rakitic - Busquets - Iniesta - Messi - Suárez - Neymar Mats i mål givetvis. Backlinjen är möjligtvis inte stabil dock är det bästa möjliga vi kan ställa upp med. Hoppas att Lucho tar Mathieu i kragen innan matchen. Mittfältet och anfallet är den samma. Kom igen nu!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2016-10-22 11:37
Fan vad det ska vara skador då. Denis och Gomes kan ersätta duon då, det ska gå utan poängtapp men man måste nog köra säkert här.

Synd faktiskt, vissa av spelarna har lirat många matcher på raken och vissa har precis kommit tillbaka från skador. Verkar tyvärr inte finnas utrymme för vila. Man har ju sett vad som har hänt när man roterat för mkt.
Barcelona Barclasico
2016-10-22 11:28
Cule4life

Rafinha och Arda Turan är skadade.
Barcelona Junta Dimision
2016-10-22 11:27
@Cule4life:

Turan och Rafinha är skadade och missar dagens match.
Barcelona Cule4life
2016-10-22 09:41
Jag hade vilat Messi så att man tar det lugnt med hans senaste skada. Bara att sätta in forntoppad Turan där. Vila hellre Iniesta också än Rakitic. Vila Roberto också. Och sätt in dessa 3 i andra halvlek.

Stegen
Macherano. Mathieu. Umtiti. Digne
Rakitic. Busquets. Rafinha
Turan. Suarez. Neymar
Barcelona VizzlA-"Tots Units Fem Força"
2016-10-22 08:45

Vill se denna elva idag:

------------------------TerStegen----------------------
---Sergi.R-----Mascherano--Umtiti----Digne-
-----------------------Sergio-------------------------------
--------------Gomes---------Iniesta------------------
-----Messi----------Suarez-------Neymar--------

Tyckte att länken mellan försvar och anfall var dålig mot manchester City, Ger därför Gomes chansen från start (Samt att Rakitic kan behöva vila), Var lite Sugen på att spela Denis Suarez istället för Iniesta men känns som en ändring får räcka. (Gärna ett tidigt inhopp för Denis oavsett resultat)
Gärna ett inhopo för Paco runt min 60.
Barcelona Lion24
2016-10-22 03:55
Blaugrana91

Jag personligen tror inte att den huvudsakliga anledningen till varför du är så förbannad på Pep för att han sa att han ville att Leo skulle stanna kvar hela karriären i Barcelona men om han vill lära sina barn engelska så skulle det finnas sex, sju eller åtta klubbar intresserade (källa: http://www.espnfc.com/uefa-champions-league/story/2975449/pep-guardiola-i-never-tried-to-take-lionel-messi-to-manchester-city).

Jag tror att den huvudsakliga anledningen till varför du är så förbannad är för att han skickade en peak mot Bartomeu. Det som stör mig allra mest är att du inte bryr dig ett dugg om den falska artikel som MD spred när de skrev att Pep hade ringt Leo, Busi, Ney och Suarez. Jag kommer inte ihåg om jag sett nån kommentar av dig angående det, om jag har gjort så måste det väl låta ''det var kanske inte så snyggt'' medans du blir bly förbannad på Pep för att han sa att hans barn kanske ville lära sig engelska. Har inte du förstått tills nu att nästan allt en tränare säger är en klyscha? En tränare vill göra allt i sin makt för att vara så långt som möjligt ifrån media. Varför? Jo, för att media har den makten att de kan skapa kaos och oro i vilket lag som helst.

Hur kan en tidning med Barcelona anknytning skriva en sån fet lögn om våra legender? Hur har de mage egentligen att påstå att Pep ringde Leo, Busi och Ney? Dessa tre spelare är en av de allra ''känsligaste'' spelarna vi har i truppen. MD skrev om just dom tre för att få Pep att se så ''ful'' ut som möjligt bland sina egna åskådare. Det finns ingen chans att en Barcelona tidning kan vara så ful att emotionellt skada en av sina legendarer utan nån agenda, baktanke eller utan att någon säger åt dom. Det finns inte en chans! Hade det varit Rochemback, Ezquerro eller Chygrynskiy så hade jag förstått men när man som en tidning väljer att påverka fansens känslor för att få en klubblegendar (!) se så dålig ut som möjligt så måste väl du, jag och alla andra fatta att det finns en agenda bakom det hela?

Du skrev i ett annat inlägg att Pep ''snodde'' Thiago. När en spelare är på väg att lämna klubben (United), då har Pep alltså inte rätten att köpa spelaren när han ändå inte ska representera klubben längre, då har han ''snott'' spelaren i fråga. Att man kan gå på MD/Bartomeus linje framför Pep är för mig helt oförståeligt. Jag kan aldrig och kommer aldrig fatta det i hela mitt liv. Däremot har jag stor respekt för dig för att trots att en stor majoritet här inne är anti Rosell/Bartomeu så står du på dig. Du har inga intressen av att vinna populäritetspoäng och det har jag stor respekt för. Men angående diskussionen Pep vs MD så tror jag att det är Pep vs Bartomeu för dig. För annars hade du reagerat på varför MD emotionellt försöker mörda Pep genom att publicera en sån stor fet falsk artikel om spelare som är extremt ''känsliga'' i FC Barcelona.
Barcelona S.Eto'o
2016-10-21 23:58
Ahaa My bad, såg via Barcas officiella insta konto, där det stod att Rafinha var uttagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2016-10-21 22:32
[QUOTE=S.Eto'o]Rafinha är visst uttagen. [/QUOTE] Nope. Från officiella hemsidan: The coach, who appeared before the press prior to the afternoon workout, had to deal with a pair of last-minute changes, as midfielders Arda Turan (left elbow bruise) and Rafinha (bruised ribs) fell out of the running for this weekend’s squad.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona S.Eto'o
2016-10-21 21:21
Rafinha är visst uttagen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
2016-10-21 20:31
@Gio Style:


Berätta gärna mer om resan. Jag älskar läsa reseskildringar.
Jag tror inte att många tycker det är OT
Annons: