/spanien/barcelona/forum/24226.aspx/spanien/barcelona/forum/24226.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Real Madrid 10Zidane10
2006-06-14 12:28
La Rambla
Skapade inte Robinho ingenting?
Vem vare som dribblade bort en försvare och spelade fram till Adriano som missade som vanligt? Adriano skapde ingentin ,inte Robinho för han gjorde mer nytta än Adriano, han hade ju inte ens enda skott på mål. Robinho va aktiv hella tiden och utmande hella tiden och gick förbi sin försvarare när han dribblade och han hade bra passningspel med emerson cafu och kaka och gjorde sig fri för passning altenativ helal tiden!
Barcelona La Rambla
2006-06-14 12:27
Jisses, nu slarvar ledningen bort Daniel Alves. Han verkar gå till Liverpool trots allt. Fattar inte vad han ska göra i en sån skitklubb. Dessutom så vill del Nido fortfarande ha Saviola, så varför inte göra ett byte där?
Barcelona Jontteee
2006-06-14 12:25
Pinsamt av Barca att värva Eidur Gudjohnsen det är såååååååååå pinsamt, fattar inte vad Barca ledningen tänker med.. Våga satsa lite cash på Rickardo Olivera han är en perfekt ersättare till Henke
Rep.
2006-06-14 11:38
jag är heller inte så bra på spanska men "Maxi López ha signat pel RCD Mallorca." är inte så svårt att förstå :)

För övrigt är Gudjohnsen enligt mig inte en tillräckligt bra ersättare för Henke
Barcelona La Rambla
2006-06-14 11:34
Ämne: Maxi klar för Mallor....
Det stämmer. Maxi Lopez klar för Mallorca. Det handlar i första hand om utlåning på ett år.
Barcelona Schubert
2006-06-14 11:25
Ämne: Maxi klar för Mallor....
Men du kan scrolla, va...
Mallorca Arango
2006-06-14 11:08
Maxi klar för Mallorca? kan tyvärr inte spanska, någon som kan översätta?
Barcelona La Rambla
2006-06-14 10:46
Ämne: La Rambla/ Håller he....
Oliveira hade varit intressant att se ihop med Adriano. Tja tom Fred hade varit mer intressant att se ihop med Adriano än Ronaldo i nuvarande form. Men som sagt, Perreira kommer att starta alla matcher med de två så länge ingen blir skadad. Det är lika säkert som amen i kyrkan.
Real Madrid Gábinho! [Spanien 06]
2006-06-14 10:44
realfansince2000 //

Så du vet Reyes är ej från Barca han e från Sevilla.
Barcelona Schubert
2006-06-14 10:30
La Rambla/ Håller helt med, Deco är en sann mästare på detta. Och visst måste man kunna passa bollen för att detta spel ska funka.

Undrar om inte Oliveira hade kunnat göra en OK insats i VM. De hade haft nytta av hans djupledsspel. Har iofs svårt att tro att ett så litet namn hade fått speltid i VM; brassarna verkar gå mkt på vem som är den största stjärnan.
Barcelona La Rambla
2006-06-14 10:10
realfansince2000:

Alldeles för dyra spelare för Barcelona även om det är riktigt bra spelare. Vi har istället egna riktigt grymma talanger på väg upp, dos Santos och Bojan Krkic bara för att nämna några.
Real Madrid realfansince2000
2006-06-14 10:07
Grattis till Gudjhonsen, en spelare som jag tror kan fylla upp hålet som blev kvar av Henke men skulle jag vara Coach/President i Barca skulle jag ha köpt en ung talang som får göra lite inhopp då och då och utvecklas till en kommande talang som spöar skiten ur oss Madridistas(Barca är mycket bra på att utveckla talanger, för att nämna några som ni redan vet om: Cesc,Reyes, Xavi, Puyol mfl) Kerlon eller Aguero?
Barcelona La Rambla
2006-06-14 10:04
Äntligen klart med Guddy!
Bienvenido Eidur!


tarrak//

Ja jag tycker nog att man borde fixa en anfallare till. Gudjohnsen ersätter ju Larsson. Vem ska ersätta Maxi? Han är ju klar för utlåning till Mallorca nu, ett mycket bra val av klubb anser jag. Kanske man flyttar upp någon från canteran annars. Men då kunde man ju likväl behållt Maxi.


Schubert//

Stämmer precis det du skriver. Alla sk anglofiler som anser att den enda rätta fotbollen är den som spelas i max temp under 90 min. Själv föredrar jag den "latinska" skolan. Där man lurar in motståndaren i lägre tempo. Det kräver ett spelarmaterial med överlägsen teknik och passningskvalité. Alla vet vi vem som är mästaren på den sortens spel. Deco, som styr tempot ner till gåfotboll för att på en given signal höja tempot, och med spelare som då löper i alla möjliga ytor. Underbart att skåda.


Robinho bäst på plan? Snälla, sluta skämta. Han var inne i en kvart. Sprang som en yr höna på allt. Innebär det att man är bra bara för att man springer men ändå inte uträttar något? Bäst på plan var väl nog ändå kroaternas Kovac. Fantastiska fans har de kroaterna, vilket tryck!
Barcelona Carl McCoy
2006-06-14 10:02
Lovely...

4 år är perfekt för 28-åringen (född-78). Och han kan spela på alla 5 offensiva positioner.

Skönt att Maxi Lopez slipper sitter på bänken 1 år till.
Barcelona Schubert
2006-06-14 10:00
Civello/ Dålig och dålig. Klart han inte var dålig för att vara en normal spelare. Han var fortfarande bäst på plan. Men han var dålig för att vara Dinho. Men visst har du rätt i att det till stor del var de andra spelarnas fel som inte löpte. Ronaldos insats var helt sjuk.

Bra att Maxi lånas ut. Känns som att han blir överflödig med Gudjohnsen, som är lika stor och stark som Maxi. Vi får det taktiska alternativet där ändå.

Men borde inte det innebära att vi behöver ytterligare en forward? Själv ser jag som sagt gärna Saviola. Eller varför inte kantlöparen Luis Garcia som troligen får starta för Spanien idag; han löper mkt i djupled.
Barcelona Gabriel
2006-06-14 04:47
¡Gudjohnsen, fichado!

Det första nyförvärvet för den kommande säsongen är ett faktum. Den totala övergångssumman är 12 miljoner euros plus 3 miljoner till beroende på spelarens prestationer. Läkarundersökningen äger rum idag klockan 13-00 och går allt som det ska så är Gudjohnsen ny Barçaspelare för de 4 nästkommande säsongerna.

Bienvenido Gudjohnsen i Visca el Barça :-)!

(Maxi Lopez är klar som utlåning till Mallorca i en säsong, samma klubb som gjorde klart med Fernando Navarro.)

Buenas Noches!
Barcelona Civello
2006-06-14 03:42
Utifrån vad hela Brasilien presterade idag så tycker jag inte alls Ronaldinho var så dålig. Ligger som vanligt bakom ganska mycket, han hade väl dock inte riktigt marginalerna på sin sida idag, framför allt om man tänker på målchanserna. Man får även tänka på de ytor som brassarna bjöds på, dom var inte stora idag och det blir väl knappast lättare genom att hela tiden ha 1-2 kroater liggandes pressande i ryggen. Annars tycker jag det är ren idioti att inte till fullo utnyttja Ronnies precisa passningar tilltänkt en djuplöpande spelare, för djuplöpande spelare fanns det inte många av idag. Andra halvlek var annars mycket dåligt genomförd av hela Brasilien samtidigt som den var mycket bra genomförd av Kroatien, så all cred till dom för det.

Men men, inte första gången folk klagar på Ronaldinho trots att han inte alls är så dålig som man vill få det till. Men är man världens överlägset bästa spelare har man såklart också förväntningarna på sig, att man ska göra "det där otroliga" : )

Ska man snacka dålig kan man istället snacka Ronaldo. Han försökte inte ens, utan lunkade runt som han sedvanligt gjort den här säsongen. Han ser varken ut att ha vare sig vilja eller kämpaglöd, något som man så tydligt ser i Robinho när han kommer in. Tycker han kan lägga ner fotboll på elitnivå om han inte ens kan springa lite för sitt land i något så stort som VM. Han påminner mig lite om Mike Tyson i slutet av sin karriär och hans sista fighter inom proffsboxningen. Försöker han bara suga ut de där sista lönepengarna från Real Madrid innan de ger upp hoppet om honom, månntro? Tråkigt att se iaf.

Det var annars en mycket underhållande match att se på, total VM-känsla för mig när Brasilien spelar fotboll.

Edit: Mycket trevlig information om att Gudjohsen verkar vara så gott som klar!
Barcelona Tiago
2006-06-14 01:49
gudjohnsen e i princip klar bara läkarundersökningen kvar typ:)
Real Madrid 10Zidane10
2006-06-14 00:59
Kaka och Robinho var bäst på plan ida tycker jag.
Ronaldinho va dålig måste man säga, man vet ju va han kan...idag funckade inte dom där genialiska passningarna som vanligt så händer det ibland...han misslyckas med domm passningarna 1 av 10io matcher sen tycker jag att han inte dribblade så mycket som han brukar. Men som sagt de va inga som tog löpningaran o då komemr inet dribblingarna o passningarna de va samma för Zidane då han va bäst på plan ingen tog löpningar i matchen mellan frankrike - schweiz.
Barcelona tarrak
2006-06-14 00:41
La Rambla/Jag tycker precis som du att Eidur är en riktigt bra värvning. Men tycker du verkligen att vi behöver ytterligare en forward utöver honom?
Barcelona Suñol_
2006-06-14 00:07
Det verkar som om Xavi bildar mittfällt med Senna och Xabi Alonso imorgon...kul
Barcelona Schubert
2006-06-14 00:02
Tycker Carlos var överraskande bra. Däremot var Cafu inte bra och borde bytas ut. Öht var högerkanten dålig. Skulle gärna se 4-2-3-1 med Kaka i mitten, han passar inte på kanten. Håller med La Rambla om att det fattas djupledslöpningar. Kan Robinho stå för dom?
Barcelona Schubert
2006-06-14 00:00
La Rambla/ Det handlar mycket om att dessa personer bara tittar på engelsk eller svensk; dvs. snabb fotboll. I denna typ av fotboll har man inte de tempoväxlingar lag som Barcelona eller Brasilien har. Istället kör man på i samma tempo hela tiden: max. Visserligen sjunker tempot ibland men det ses alltid som ett misslyckande. Det viktiga är att bollen spelas snabbt, gärna på ett tillslag. Bollhållande har inget egenvärde utan ses enbart som negativt eftersom det "drar ner på tempot". Folk som dribblar ses därför alltsomoftast inte med blida ögon, möjligen med undantag för rätt primitiva kantspringare som Robben, Rubarth, etc.

I den latiska skolan växlar man tvärtom tempo mycket mer. Man bjuder in motståndaren; springer och dribblar, och låter flera jaga, och helt plötsligt kommer passningen som sätter fart på allting. Alternativt passar man bollen långsamt till varandra på mittplan, och helt plötsligt exploderar man. Man försöker inte helt huvudlöst komma till avslut hela tiden, utan växlar och drar mycket mer i motståndaren.

Finns f ö en parallell här till tennis: spelare som växelvis slicar och slår toppspinn, vilket är mkt effektivt, kontra spelare som baras slår toppspinn.

Du känner förstås till dom här skolorna, jag behöver inte lära dig nåt om det. Men jag ville bara tydliggöra min poäng om att dessa anklagelser mot Dinho baserar sig på ett "nordligt" sätt att se på fotboll, som inte praktiseras av Brasilien.
Barcelona La Rambla
2006-06-13 23:56
Tycker att Brasilien borde kunna visa upp mer djupledsspel. Kaka till höger som löper in som Guily i Barça och Robinho till vänster. Men de vill bara spela sidled och trixa sig igenom med väggspel verkar det som. De skulle få en dimension till i sitt spel om de spelade med lite mer med löpande yttrar. Cafu och Carlos verkar inte orka löpa upp och ner som förr.
Barcelona Kamelen
2006-06-13 23:50
Ja, Ronaldo sprang ju väldigt mycket idag. Såg ett par bollar ifrån Ronaldinho som Ronaldo bara stod still och kollade på. En del säger att han inte är en tjockis men tro fan att han beter sig som en.
Barcelona La Rambla
2006-06-13 23:47
Ganska kul att läsa hur vissa klagar på att Ronaldinho bara dribblar och dribblar och en bara lägger sig ner. Begriper man något om fotboll så borde man fan fatta att han väntar på att någon ska ta löpningar så han kan slå sina genomskärare. Vad måste man då ta till för knep för att inte tappa bollen? Just det genious, hålla bollen och dribbla sig förbi sin motståndare.
Barcelona Schubert
2006-06-13 23:43
La Rambla/ Håller helt med. Robinho gjorde mer på fem min än Ronaldo på hela matchen. Men Parreira vågade inte peta Ronaldo. Cicinho borde också in, visst.
Barcelona La Rambla
2006-06-13 23:35
Gudjohnsen är redan i Barcelona. Transfern blir nog klar redan i morgon. Blir det vår nya nr 7 måntro?

Brasilien imponerade då inte på mig i kväll. Det var visserligen väntat att de skulle inleda lite avslaget. Kroatien gjorde dessutom ett bra defensivt jobb med hård press. Ronaldinho gjorde inget större väsen av sig, varken bara eller dålig. Sämst var nog Ronaldo. Det känns lite onödigt att ha två så orörliga spelare som Adriano och Ronaldo på topp. De tar ju knappt en löpning. Sen så tycker jag att Cafu är lite "over the hill", hade varit bättre med Cicinho från start men det lär ju inte hända mer i någon oviktig match. Men som vanligt så höjer sig Brasilien när det väl gäller.


Ah, i morgon så har vi kanske en ny spelare i Barça. Det ser vi fram emot.

Bona nit!
Barcelona Schubert
2006-06-13 23:35
Ämne: Schubert:

Du får ....
Visst, att få spelare att utvecklas individuellt ser jag nästan som Rijkards största talang.

Ser gärna Oliveira, men är det så troligt nu? Ett billigt och bra alternativ är annars att ta hem Saviola. Eller varför inte köpa in en djupledslöpare i form av Luis Garcia?
Barcelona hammabarça
2006-06-13 23:14
Dags för redaktionen att vakna? Inga uppdateringar sen i fredags.
Annons: