/spanien/barcelona/forum/2422.aspx/spanien/barcelona/forum/2422.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2015-08-17 15:28
Lion24

Kanon skrivet!
Mascherano#14 el Jefecito
2015-08-17 15:27
@L.A.M Nr 10:


Exakt detta ville jag skriva, men såg gladeligen att L.A.M Nr 10 redan hade formulerat detta bättre än röran jag hade i mitt huvud :)

Man kan då och då läsa att vi borde ha tex Portos sportchef som köper ungt och billigt och som säljer snordyrt. Men som LAM säger, vi är ingen säljande klubb. Någon som tycker att vi borde sälja av Neymar för 1,5 miljarder nu? Eller Rakitic för 350? Varför inte Alba för 300 och Busquets för 500? Porto (och liknande klubbar) hade sålt av dessa eftersom dom är klubbar under toppskiktet som behöver göra sina plusaffärer och dessutom alltid blir av med deras bästa spelare. Vi, i detta fall, är klubben som behöver dessa spelare i sin prime för att vara bland de bästa lagen. Därför kommer Barca alltsom oftast göra förlustaffärer när dom köper/säljer spelare.

Med det sagt så försvarar jag absolut inte alla köp vi gjort de senaste åren. Det finns mycket pengar som vi kunde sparat om vi avstod från att köpa massa skräp som Song, Vermaelen, Douglas osv. Och vi borde även fått mer betalt för spelare som Villa, Deulofeu och Fabregas. Men jag hoppas aldrig att vi blir en klubb som köper lovande 20-åringar och som säljer dom dubbelt så dyrt innan deras prime 4 år senare. Missat CL-slutspel eller Europa League är nämligen inget som lockar mig något nämnvärt.

Ikväll blir det manita :D
Barcelona Lion24
2015-08-17 15:04
Kommentar angående Athletic förlusten:

Först och främst, låt oss kolla startelva en gång till:

Stegen
Dani-Bartra-Vermaelen-Adriano
Sergi R-Masch-Rafinha
Leo-Suarez-Pedro

Att Stegen står är inte konstigt alls. MEN. Ter Stegen måste verkligen börja skärpa sig nu. Ska jag vara helt ärligt så känner jag mig mer trygg med Bravo för tillfället. Med det sagt så ser jag mycket större potential i Ter-Stegen. Men Stegen behöver inte överdriva kraftigt hela tiden. Man måste ha sina stunder där man man ''showa'' eller där man kan ha en övertro på sig själv. Inte i en final när det står 0-0 eller i en åttondelsfinal i Champions League (City). Jag hoppas Lucho bänkar Stegen inför kvällens match och säger åt honom klart och tydligt: sluta ta såna extrema risker hela tiden.

Dani spelar som högerback och det är inga konstigheter. Nu kommer det otroliga, det som liknar dagis. Man spelar Bartra som inte imponerat en minut under försäsongen. Han har varit försäsongens klart sämsta spelare och det med marginal. Det syns klart och tydligt att den här spelaren inte har någon självförtroende alls och är allmänt speldum. Spelar han ändå? Ok, då ställer vi en mer rutinerad mittback bredvid honom som kan täcka upp för hans vansinniga dumheter. Vem ställer Lucho upp då? Vermaelen. En spelare som inte spelat en riktig match (som betyder något) på över ett helt år. Över 365 fotbollsdagar alltså. Och en spelare utan en riktigt fotbollsmatch i över 365 är inte det bästa alternativet när man ska gå in i en final. Någon kanske säger: men han spelade mot Depor. Absolut men den matchen betydde inget för våran del. Den skulle bara spelas av. Om man ändå är tvungen att spela Vermaelen så borde man, precis som i Bartras fall, spela en tryggare mittback bredvid honom som också kan städa upp Vermaelens misstag. Istället blev det en dumstrut. Helt allvarligt talat så är det här skandal.

Vi går vidare. På vänsterbackspositionen har vi Adriano. En Adriano vars agent gått ut i media och sagt: ''ADRIANO VILL INTE LÄNGRE REPRESENTERA FC BARCELONA, det har ingenting med klubben eller lagkamraterna och göra utan han vill spela mer fotboll'' (vilket är förståeligt). Man spelar alltså en vänsterback som har färdigt för sig att han inte vill representera klubben längre. En spelare som tänker på något helt annat. Tänk om agenten i detta nu är och förhandlar med en annan klubb? Hur kan man spela en sån spelare när han har tankarna åt något helt annat. Alternativ? Mathieu finns, även om han gjorde en kass match mot Sevilla så tror jag inte han hade gjort det sämre än en spelare som inte ens vill vara kvar. Det är helt otroligt att man då sätter en sån spelare (Adriano) bredvid två darriga mittbackar varav den ena är helt ur matchform, den andra speldum och aldrig utvecklas och dom har aldrig någonsin spelat ihop. Det är absurd.

På mitten börjar vi med Sergi Roberto. Den här spelaren är den sämsta fotbollsspelaren jag någonsin har sett bära FC Barcelona tröjan. Det är ren skandal att den här fotbollsspelaren fortfarande tillhör FC Barcelona. Om Sergi Roberto har lite värdighet kvar, lite heder så försvinner han så fort som möjligt från klubben. Det kan låta kontroversiellt hos många men det är enbart för han och klubbens skull. Om Sergi tänker på sig själv, klubben, fansen och sina lagkamrater så försvinner han på en gång. Låt mig förklara: om han tänker på sig själv så bör han byta klubb där han får regelbunden speltid och där han själv kan bevisa sina kritiker, där han kan i framtiden komma tillbaka till Barcelona och konkurrera på riktigt om en startplats. Han gör en tjänst för klubben i helhet om han försvinner eftersom just nu så skämmer han bara ut klubben. Han gör fansen en tjänst genom att fansen vill ha bättre spelare och kräver spelare som är vägledande till titlar, eller åtminstone platsar i ett lag. Och han gör framförallt sina lagkamrater en tjänst om han går för att det är klart och tydligt att ingen spelare i FC Barcelona förstår Sergi Roberto. Kvalitén på de flesta andra är skyhöga jämfört med Sergi. Han försvårar sina lagkamraters arbete genom att vara så extremt dålig och kass. Gå därför och byt klubb och prestera där, kom sedan tillbaka om du har utvecklats och då kan du konkurrera om en plats. Jag fattar inte, det är så extremt tydligt från min soffa att den här spelaren är extremt kass men jag fattar inte hur han kan spela med det här laget.

Bredvid han spelare Masch. Nu kommer en ordentligt funderare. Jag utmanar varenda culé här inne, varenda person som läser det här inlägget, vare sig du är culé eller inte, att svara på detta: Vi vet att Luis Enrique är en extremt stor beundrare av ett rotationssystem. För han så är det här vitalt. Lucho tänker extremt mycket på att spelarna ska vara utvilade eller hur? Nu kommer frågan: med det vi vet (att Lucho älskar att spelarna är totalt utvilade), hur kan Masch spela före Busi när Masch har varit och spelat Copa America i somras medans Busi har legat på stranden och vilat? Så Masch klarade av att spela två raka matcher när han spelade Copa America i somras medans Busi inte gjorde det när han hade semester och sedan haft en ordentligt försäsong? Skjut mig. Hur som helst, bredvid Sergi och Masch hittar vi Rafinha. Rafinha är ingen dålig spelare, han är en ung utvecklingsbar spelare och som har potential. Rafinha kommer aldrig bli en Iniesta eller Xavi i våran klubb men kommer utvecklas till en fullgod rotationsspelare. MEN. Om du spelar med Rafinha, då MÅSTE du ha en rutinerad mittfältare bredvid honom eftersom Rafinha fortfarande är ung. Den rutinerade mittfältaren skulle alltså ta ett större ansvar för mittfältet och ansvaret på Rafinha kunde varit mindre. Vem spelar bredvid honom? Sergi Roberto. Som dagis... Barnlek det här. På anfallet så är frågan med Pedro precis som med Adriano. Varför spela en spelare som har halva foten ute och gått ut i media och sagt att han vill spela regelbunden fotboll och att han kanske sticker?

Jag förstår Luchos eviga roterande, jag förstår det nu. Jag förstår och accepterar att det är en viktig del i hans tänk. Men man behöver inte ÖVERDRIVA. Att spela 3 matcher inom loppet av en vecka är extremt krävande men vi kunde ha matchat de flesta bästa spelarna för ''spela färdigt'' dom här titlarna och sedan vilat spelare. Efter kvällens match så spelas det ingen match inom loppet av en vecka och då kan Lucho ge spelarna hur lång vila han vill. Han kan ge dom 3 hela dagar att vara hemma. Ja, till och med 4. Spelare som villar 4 dagar är extremt sällsynta i dagens fotboll och det hade till och med varit för mycket. Men om Lucho nu är så beroende av vila så hade han möjlighet att göra det efter kvällens match. Sedan spelas 2 matcher på 2 veckor och då finns det all tid att återhämta sig.

Det här är som jag sa, en barnlek. Detta verkar inte vara seriöst. Jag bryr mig inte om vi vinner med 8-0 ikväll, skadan är redan gjord och skadan kändes extremt mycket. Det får aldrig gå till så här och ingen människa s
Barcelona Den vise mannen
2015-08-17 14:41
Vad är det som händer? Är det ingen som vill sända världens bästa liga? Ngn som vet var skon klämmer? Pengar antar jag. Tacksam för mer info.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Krabban94
2015-08-17 14:34
@11-9-10:


Lugn nu.. Nästa år spelar vi med Roberto-Gumbau-Camara
Barcelona 11-9-10
2015-08-17 13:57
@barcastuff: Verratti (PSG): "How would I fit in at Barça? It is up to the people at Barcelona to decide that. But it is true that I like their style." Veratti 2016?!?!?!?!?!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona zigazaga
2015-08-17 13:45
Off topic, någon som har erfarenhet av Iptv? Har Dreambox idag, men lite nyfiken på en Iptv lösning, med Bein Sport kanalerna som jag vill åt. Tackar ifall någon skulle slänga iväg ett Pm. Jag såg inte förra matchen, men blev minst sagt förvånad när jag kom hem och såg 4-0. Skapade vi ens något? Nåja, sån är fotbollen och alla ska beskyllas. Kan vi vända ikväll? Hell yeah att vi kan, hela Barcelona förväntar sig en magisk kväll på Camp Nou. Två snabba första halvtimmen kan vi ju klara av, sen är det match igen. Presspelet måste sitta, chanserna måste sitta och inga jävla tavlor i backlinjen, så ska det nog gå vägen. Hela laget måste visa sin bästa sida ikväll! Vamos que Vamos!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-08-17 13:35
Barcelona ska inte vara en säljande klubb. Köper vi unga talanger ska de utvecklas och blomma ut på Camp Nou. Köper vi etablerade stjärnor ska de spela av sina bästa år hos oss. Oavsett spelare är det meningen att han ska peaka i Barca och inte någon annanstans. Sedan kan man givetvis trots detta ändå få ut bra betalt för de spelare man väljer att sälja, något vi varit fruktansvärt dåliga på.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2015-08-17 13:34
[QUOTE=Tompa]Vet ni andra hur det blir med TV-sändningarna från La Liga - stämmer det att inget svenskt TV-bolag köpt rättigheter för kommande säsong/säsonger? [/QUOTE] Än så länge har ingen köpt rättigheterna. Tragiskt .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-08-17 13:32
I det senaste mötet så kan "beskylla" ter stegen för det första målet. Även om jag egentligen hade svårt att bli arg på honom där, vem i helvete visste att ett sånt läckert avslut skulle komma? Det är knappt att spelare träffar mål när dom är inne i straffområdet. Resten av målen tyckte jag att han inte kunde ha gjort så mycket på. Försvaret sålde honom totalt den matchen. Snarare så är det försvaret med Adriano och Alves i täten som får bära skulden. Adriano lyckas ha bollen vid fötterna och ändå bli av med den, inte nog med att han förlorar bollen, han skiter i att försöka blocka inlägget som sedan leder till mål. Alves orsakar straff på det mest idiotiska sättet som går. Det vill säga dra ner en motståndare som inte är i närheten av bollen. Roberto slår bort en passning och Alves klarar sedan inte av störa motståndaren tillräckligt innan han slår inlägget och vips så nickar aduriz in bollen stenhårt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tompa
2015-08-17 12:58
Vet ni andra hur det blir med TV-sändningarna från La Liga - stämmer det att inget svenskt TV-bolag köpt rättigheter för kommande säsong/säsonger?
Barcelona socccerfan1
2015-08-17 12:30
Ter stegen är inte mannen att beskylla för mål vi släppt in.. Första mot atletic är lite hans fel men sånt händer.. andra 3.. Omöjligt att ta.. Försvaret sög pung.. För lätt att komma runt på kanterna och när inlägg kom så yrade våra mittbackar .. Jag vill tro på att vi vänder men om man ska vara realistisk så är det inte så lätt som man vill hoppas. En länge från Bayern matchen. Men finns fler, bla mot city och psg! Tycker dock att Alves sög sist Visca!! Och så vill jag att alla ska kolla på ter stegens räddningar förra säsongen i cl.. Vågar säga att det är pga honom som vi vann också. En viktig pjäs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-08-17 12:26
Nja ska vi ta och sälja neymar, rakitic, Alba så får vi en hel del pengar från våra köpta spelare vid vidare försäljningar. Eller ska vi låta dom bli en del av klubben och framtida legendarer? Vi fick ju trots allt helt okej betalt för sanchez och Fabregas. Jag hade hellre sett att dom hade lyckats än misslyckas och få en bra peng för dom Går ju inte riktigt jämföra en försäljning av özil med song för att vara rättvis. Özil var ju trots allt en bärande spelare i Madrid och song var inte ens back up till busken. Ja då sjunker priserna på spelarna Vill se hur mycket pengar Madrid får för illara, Silva och dom andra bänkspelarna innan man kan göra en rättvis bedömning på vardera lags transfer policy
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2015-08-17 12:26
Barcelona är som bäst när vi verkligen lägger gasen i botten från start. Tidigt mål, hög press och bollvinster på Athletics planhalva. När vi ska bevaka ledningar brukar det gå sämre, att backa hem och låta motståndare föra är helt enkelt inte ett effektivt sätt att spela för Barca. Jag liknar matchen i kväll med returmötet med Milan för ett par år sedan. Även om vi bara förlorade första mötet med 2-0 vann vi sedan på Camp Nou med 4-0 efter en helt fantastisk insats. Då gick vi in i matchen med mod, något vi återigen kommer att behöva göra mot Athletic. Jag litar på att vår offensiv skapar tillräckligt med chanser för att göra fyra mål. Däremot litar jag inte på försvaret och just av den anledningen är att anfalla från start, direkt mot mål, med hög press utan att ge Athletic en sekund med boll den enda rätta taktiken att tillämpa i kvällens match. Sedan får det bära eller brista. Jag tror att vi kommer göra en betydligt bättre match än senast och definitivt göra några mål men att vi tyvärr släpper in ett eller två. 3-1 eller 4-1 känns som rimliga resultat. Vinner vi den här matchen med några mål utan att gå segrande ur Supercupen kommer jag ändå vara stolt över lagets insats. Matchen i Bilbao var lagets sämsta på ett väldigt bra tag och ska man vara helt ärlig ska detta resultat inte gå att hämta upp. Är det något lag som ska göra det är det dock FC Barcelona.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 5puyol5
2015-08-17 12:12
Real Madrid köper en 21-åring som kan antingen utvecklas eller så kommer Perez sälja honom för dyra pengar som Özil, Di Maria och Higuain, medan i Barcelona köper man en 28-åring Arda som i januari fyller 29 år och ska agera reserv. Barcelona har sedan försäljningen av Yaya Toure inte gjort en enda vinst på spelarförsäljning, Song som köptes in för 19 miljoner, står där utan en enda potentiell köpare och talangerna från La Masia som Barcelona skulle kunna tjäna pengar på, sticker när kontraktet löper ut utan att klubben får en enda euro för dem!
Barcelona 11-9-10
2015-08-17 11:35
Nej idag måste effektiviteten finnas där Under förra mötet i andra halvlek fick vi direkt 2 solklara lägen som absolut inte skall missas. Idag ser jag hellre en suarez som struntar i dom onödiga löpningar och sparar krafterna till framför mål för han missar tok för mycket
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-08-17 11:25
@barcastuff: Official: Adriano has a groin injury and is not available for tonight's game against Athletic #fcblive Kan vi sälja den här avdankade Adriano och flytta upp Grimaldo. Jag fattar inte vad som är Luchos problem. Adriano är urusel, tappat skit mycket och skadar sig oftare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2015-08-17 11:16
Erik Satie Jag tror på att vi vänder. Som sagt hade vi inte slagit av på takten mot Sevilla och satt chanserna... Ja då kunde det ha stått 6-1. Men det idag så kommer 3 spelare vara viktiga, förutom Messi. Alves, Rakitic och Iniesta. Alves och Rakitic måste ta löpningar bakom backlinjen när Messi har bollen, tillsammans med Suarez. Iniesta måste dominera mittfältet och kunna lägga dom öppnande passningarna till Messi. Gör vi detta så ser jag ingen anledning till varför vi inte kan vända på detta. Det gäller att kontra när möjligheten uppstår också. Athletic är inte bekväma med att försvara lågt, så ytor kommer uppstå.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-08-17 11:11
@MessiyoyO 10:


Spelarna Song, Vermaelen och Mathieu kostar tillsammans €58m. Everton ryktas vilja betala €5m för Song. Det är nog det enda vi får tillbaka för de 3 spelarna vid en eventuell vidareförsäljning. Jag kan inte se någon klubb betala annat än extremt rea-pris på de två andra.

Nä, den här ledningen, och även den förra ska tilläggas, är inget vidare på det här med återanskaffningsvärde på de värvningar de gör.
Barcelona Erik Satie
2015-08-17 11:07
Bara jag som tror att det går att vända? Kom igen, Barca gjorde fler än 4 mål 18 gånger förra säsongen. 5 mot Athletic borta (visserligen 2 insläppta). Man måste kunna vara positiv i sådana här lägen, annars är inte livet roligt :P. Sedan är det inte heller hela världen att man inte vinner den här plojturneringen...hoppas på en bra match av Barca, även om de skulle förlora sammanlagt.
Barcelona enkos
2015-08-17 10:59
Om något lag kan vända 0-4 är der Barca.. Barca har många gånger vunnit med stora siffror även om man alltid börjat matcher med låg tempo. . Ikväll kör man redan från avsparken. . Jag tror på 4-0 eller 6-1
Barcelona DM1982
2015-08-17 10:56
[QUOTE=Zyzz]Synd att det inte är någon spänning alls inför kvällens match. 0-2 hade ju gått att vända, men 0-4 är i princip omöjligt. Det suger... [/QUOTE] Det skulle vara en sjuk vändning om Barcelona tog hem cupen. Kan hända men troligen inte.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Zyzz
2015-08-17 10:54
Synd att det inte är någon spänning alls inför kvällens match. 0-2 hade ju gått att vända, men 0-4 är i princip omöjligt. Det suger...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-08-17 10:50
Lion24

Isco är på väg till Juve
Barcelona Lion24
2015-08-17 10:44
1. Kovacic till Madrid?
2. Otamendi till City?

1: Kovacic är enorm talang och om Madrid nu köpt honom så har dom gjort ett fantastiskt köp. Folk tänker: ''men han spelar i Inter och Serie A och har inte imponerat därför är han inte så bra''. Vem kan imponera i dagens Inter? Dagens Milan? Om ett lag går bra, då går de mest talangfulla spelarna bra. Om ett lag är i kris och knappt kan ta en Europa League plats, vad ska man förvänta sig av den spelaren? Att han ska vara Messi/Maradona i ett? En talangfull spelare blir bättre när han spelar med bättre spelare.

Messi blir bättre när Alves är bakom honom istället för Sergi Roberto eller någon annan. En bättre spelare gör dom andra bättre och han själv blir bättre. Speciellt om spelaren är ung. Kovacic är en extremt underskattad spelare och jag är inte glad alls över att Madrid köpt honom. Sedan kan det köpet innebära problem? Vad händer med Isco? Varför har Real Madrid fortfarande ingen naturlig bollvinnare på mittfältet? Men vi får avvakta och se..

2. Otamendi till City ja. Det där är en extremt underskattad mittback. I mina ögon, en av världens bästa förra säsongen. Ett monster med en enorm hjärta. Hade jag fått välja en mittback där ute i världen så hade jag valt mellan Otamendi, Benatia och Godin. Jag hade önskat att Barca hade gått för Otamendi. Ser man till de spelare Lucho vill ha/har köpt så ser man ett tydligt mönster och det är att de flesta spelarna spelar/spelat i La Liga. Så Otamendi hade varit perfekt. Men det blev Mathieu och Vermaelen, i FC Barcelona...

Tänker förhoppningsvis skriva lite om 4-0 förlusten mot Athletic imorgon eller ganska snart. Har inte glömt bort den matchen...
Barcelona Messi es el fenómeno número uno
2015-08-17 10:16
[QUOTE=Liunil Masse]@G14_en: Barcelona conceded 8 goals from 10 shots on target in the first two official games of the season. Damn! [/QUOTE] Så kan det gå när ter stegen vaktar buren. Han har hypat sig själv för mycket, killen är inte redo för fem öre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2015-08-17 09:55
A good coach "Här i SVERIGE så var det Niva och Bank som ranka Hazard högre än Neymar. Där Neymar kom 10a och Hazard 5a. Suarez fick en bit av sin Liverpools säsongen eftersom han var borta en bit och kom 4a med all rätt. I ENGLAND så var Hazard topp 3 när tidnings experterna fick bestämma!" Vill inte ta något ifrån honom men Niva och Bank är PL-fantaster och att engelska experter håller honom top 3 är ju givet. Det tror ju fortfarande att deras liga är överlägsen alla andra.
Barcelona enkos
2015-08-17 09:18
@Liunil Masse:

Snacka om effektivitet. Det kan bara Barca
Barcelona Barca Roni
2015-08-17 02:17
Hej jag är Interfan och de är första gången jag skriver här med sorg! Synd att de inte var ni som köpte Kovacic för han skulle ha varit den ideala ersättaren för Xavi men men i och med transfer avstängningen så är det svårt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-08-17 01:50
@G14_en: Barcelona conceded 8 goals from 10 shots on target in the first two official games of the season. Damn!
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: