/spanien/barcelona/forum/24132.aspx/spanien/barcelona/forum/24132.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mot Nya Tider
2006-07-25 17:59
Bijelo Dugme

Ja du...du har tydligen inte tänkt igenom det där. Att sälja 2 äkta cules och sen en av världens bästa mittfältare, + en till riktigt bra anfallre i form av Esquerro. Köpa Totti?

För det första så skulle Totti aldrig lämna Rom.
För det andra så har vi redan bättre spelare på hans position idag.
För det tredje så är vår trupp komplett nu, i och med att vi värvade spelare där det behövdes.
Barcelona tarrak
2006-07-25 17:57
Bijelo Dugme/ Det var det dummaste jag hört idag. För det första så skulle det vara en katastrof att bli av med Deco. För det andra så anser jag att Motta och Oleguer är härliga lagspelare som brinner för klubben. För det tredje undrar jag var Totti ska spela?
Barcelona tarrak
2006-07-25 17:55
Sóm més que un club /Jag såg att du redan hade gett med dig, så mitt långa inlägg var ju förgäves:(

Är det någon som har en bra artikel om Puyol där man får reda på mer om han som person. Vill veta mer om vad som gömmer sig bakom den där manen;)
Barcelona Bijelo Dugme
2006-07-25 17:53
Jag tycker att vi ska sälja Deco, Motta, Ezquerro, Oleguer för att på så sätt rensa truppen.

Sen köper vi Francesco Totti för dem pengarna.
Barcelona tarrak
2006-07-25 17:52
Som mes.../"I min definition har det ingenting med hur långa uppspelen är utan att det är mottagaren av sista passen."

Ja som sagt det där är DIN definition, men det hade varit bättre om alla följde den almänna definitionen. Det innebär att i en 4-4-2-uppställning så är det forwarden som ligger lite längre ner och möter bollen, antingen för att bara hålla i så att laget kan flytta upp eller spela vidare till strikern. I en 4-3-3 eller 4-5-1-uppställning så är ofta den centrala anfallaren target t.ex Koller i Tjeckien. Hela deras spel bygger på att lyfta långt på honom och flytta upp hela laget.

Jag kan hålla med om att passen nödvändigtvis inte alltid behöver vara lång, men oftast är den det när man spelar med en utpräglad target och det har inte något med tipsextrafieringen att göra. Finns hur många lag som helst som spelar så´här t.ex Juventus.
Barcelona Sóm més que un club
2006-07-25 17:34
Etoo skall ligga i zonen och plåga försvarare. Då spelar Barca som bäst och effektiviteten är som högst.
Barcelona Sóm més que un club
2006-07-25 17:26
O.k. På target player ger jag mig då min definition haltar. Det spanska uttrycket "pichichi" är nog vad jag letar efter. Kanske måltjuv på svenska.
Min engelska suger. Mottagare av sista passen.
Barcelona Schubert
2006-07-25 17:17
Ämne: Det verkar som att u....
Ja, folk har inte fattat det där. Precis som du säger är en target en snubbe man spelar långt på. En sån har inte Barca. Typiska targets är Zlatan, Koller, Niall Quinn, Alan Shearer, m fl.
Barcelona Schubert
2006-07-25 17:16
Ämne: Schubert:
Håller in....
Ja, men det är ju det jag försöker säga: Pauleta är värdelös i spelet och det var uselt för Portugal.

Eto'o är helt OK i spelet och används en hel i det. I vissa matcher hade han en kantroll (CL-finalen, bl a) och då är det inte konstigt att han är där ute. Men även när han spelar centralt används han i spelet: tillbakaspel och sånt. Sånt blir desto viktigare mot bättre motstånd när vårt mittfält inte kan dominera på samma sätt: då har vi inte råd med en Paluetatyp. Som många har sagt är dock Eto'o "mer än en skyttekung", och det är för väl att han är det, annars hade vi inte haft det lag vi har.
Barcelona Sóm més que un club
2006-07-25 17:15
Ämne: Det verkar som att u....
I min definition har det ingenting med hur långa uppspelen är utan att det är mottagaren av sista passen. I engelsk fotboll har den utpräglade targetplayern alltid fått ta emot långa höga bollar och den definitionen har svenska medier köpt av tipsextrafierngsskäl.
Barcelona tarrak
2006-07-25 17:09
Det verkar som att uttrycket targetplayer är nytt för väldigt många och många förväxlar targetplayer med målskytt. Targetplayer är den anfallare som möter långa uppspel, inget annat.
Barcelona Schubert
2006-07-25 17:07
Ämne: Schubert // Vicente ....
OK, tack för det.
Celta Vigo DIEXEL
2006-07-25 16:55
Vad jag anser så är Laporta den perfekta presidenten för Barca och han kan mycket väl sitta som president i minst 10 år...
Barcelona Sóm més que un club
2006-07-25 16:54
Schubert:
Håller inte med angående Portugal. Deras problem var snarare saknaden av en naturlig striker som inte söker sig ut på kanterna eller ner i banan. Ronaldo hade helt enkelt ingen att spela till. Kreatörer och speluppbyggare har de i överflöd men ingen tillräcklig vass anfallare i mening striker No9, targetplayer.
Ibland var det så tydligt att han till och med lade in bollen i ett straffområde där det inte fanns någon. Tänk mer Etoo än Messi. Jag anser att en del av Etoos problem under våren var att han började söka sig ner i banan ut / på kanten.
I detta område hjälper ju till och med våra backar till, vi vinner alltid mittfältet och bollinnehavet. Springer bara Etoo rätt så skall han nog fasen bli serverad. När han låg där och var i form var Barças effektivitet mäktig att skåda.
Madridinho
2006-07-25 16:49
Schubert // Vicente missade VM pga skada/matchotränad
Barcelona Schubert
2006-07-25 16:22
En anfallare måste visst va med i speluppbyggnaden. Det var inte alls bra för Portugal att dom inte kunde använda Pauleta alls i spelet i dom svåra matchern, t ex mot Frankrike. Man måste kunna spela upp på forward som kan släppa tillbaks. Spelar man som Henke gjorde delvis på högerkanten är det ännu viktigare att man kan delta i spelet. Det gjorde Messi på ett mycket bra sätt: inte Henke.

Sen är det klart att det inte i första hand är Henkes uppgift att va bra i speluppbyggnaden, men i modern fotboll har man inte råd med Pauletatyper - det fick Portugal verkligen känna på mot Frankrike.

Sunol/ Nej, Spanien är inte alls överlägsna Portugal spelare för spelare. Spanien har en riktigt bra spelare, Torres. Deco och Ronaldo är nästan i hans klass och även Figo är bättre än Spaniens övriga kreativa spelare. Sen är Portugals försvar minst lika bra som Spaniens. Spanien är bra på centralt mittfält men har ingen udd.

Joaquin och Vicente är klassiska yttrar som håller sig på kanten och ska försöka finta sin gubbe, men det händer ju ingenting. Det blir väldigt lättläst mot bättre motstånd. Det var därför dom var petade också till förmån för en spelare som löper mer inåt i banan och skapar mer oreda som Luis Garcia. Ronaldo har dom där kvalitéerna (även om han inte är riktigt lika stark på löpningar utan boll); han löper inåt i banan med oerhörd fart och skapar stora problem för motståndarförsvaren som inte får ligga fasta i sina positioner.
Barcelona Sóm més que un club
2006-07-25 14:26
Ämne: Sóm més que un club ....
Zami-Culé och La Rambla:
Jag är lite överkänslig när det gäller Henke.
Inte så att jag började följa Barça när han kom utan jag är lika gammal som honom och uppväxt på samma ställe, så jag har följt hela hans utveckling.
När han tillslut kom till Barcelona slumpade det sig så att han bosatte sig i samma by, Gavà utanför Barcelona, som jag och stötte därav på honom emellanåt. Då följde jag naturligtvis honom här noga i Barça. Han blev ju oturligt allvarligt skadad men kom tillbaka fort när han behövdes som mest och sättet han fört sig på gör en stolt att vara svensk och han står oerhört högt i kurs hos alla man talar fotboll med här, vilket i princip är 100% varken man vill det eller ej.
Därför vill jag se Gudjohnsen leverera innan höjer honom högre än Henke, men ingen blir nöjdare än jag om han lyckas.
Barcelona Kamelen
2006-07-25 14:18
Det kan låta som en självklarhet att leta nya spelare på det här sättet, men det finns nackdelar också. Eller snarare att det kan vara mer fördelaktigt att värva på ett annat sätt. Först måste man inse att tiden då fotboll enbart handlade om att göra flest mål på en fotbollsplan, hör hemma i en epok som är äldre än Reals senaste titel.

Bra skrivet =)
Barcelona Suñol_
2006-07-25 13:55
Schubert// Att Portugal är bättre än Spanien beror inte på spelarmatrialet där Spanien är fullständigt överlägsna(Portugal har ju inte en forward av klass t ex) Så visst fan är Joaquin bättre än C. Ronaldo, Vicente spelar väl på vänsterkanten och även om Ronaldo kan spela där så gör han sig bättre på högern.
Barcelona Bijelo Dugme
2006-07-25 13:46
Hoppas verkligen att TV4, TV4+ eller Viasatsport sänder LaLiga denna säsongen. Skulle Canal+ sända det kommer jag få kolla på alla ligamatcherna via stream, och det är inte kul.
Barcelona little_master
2006-07-25 13:45
och en grej till....pengar e inte allt..stor bevis e (Chelsea och ni Real)
Barcelona little_master
2006-07-25 13:37
Att Rea e desperata på att köpa Kaka det e inte frgan om. När Real har bestämt sig så ska de gå in där och bara gå upp i pengarna...tills de får spelaren. Men de tänker inte på att de pengar man spenderar...och delviss så köper man inte rätt spelare. Visserligen så stärkte de sina ganska svaga positioner...men lixom köpet av owen..pablo garcia gravesen, woodgate...det e ganska onödiga köp. De köpte utan att tänka på om de var de rätta spelarna för klubben. De vill bara hha massor av stjärnor. Och tänk om de nu värvär kaka så dyrt...och han floppar i real(vilket jag inte tror) men om han gör det så e alla de pengarna förlorade. Så real går in och ska köpa spelare utan att kolla på summan och om spelaren verligen lyckas..
Barcelona Zami-Culé
2006-07-25 13:02
Sóm més que un club

Det som jag mer menade var att Guddys kraftfullhet och snabbhet (snabbare än Henke) skulle kunna göra att han blir/är en/flera klasser bättre än just Henke. Men visst måste han göra mål också, det är ju där som all kritik baseras på.
Barcelona Sóm més que un club
2006-07-25 12:45
Ämne: Ämne: Härligt....
Verkar rimligt.. Tänkte att det var åldersdiskriminering...

Gazettan brukar ha hyfsad trovärdighet så nog verkar de desperata i Madrid. Nu är ju Kaka en otroligt bra spelare men nog känns det som att Real har lärt sig otroligt lite av sina desperata försök av presidenterna att blidka massorna med stora namn till vilket pris som helst.
Barcelona La Rambla
2006-07-25 12:36
Ämne: Härligt att se att Z....
Haha, det kan ju annars bero på att Thuram befanns sig i Guadalupe när förhandlingarna blev klara med Juventus. Zambrotta som befanns sig i Italien kunde ganska så omgående skriva på kontraktet, medans Thuram kom till Barcelona igår just för att skriva kontrakt och då passade man på att även köra de medicinska testerna. Bara en tanke.

Jisses, Real verkar ha blivit helt desperata. Enligt Gazzettan så har de erbjudet Milan 60M€ för Kakà och spelaren skulle få 10M€ i årslön.
Barcelona Sóm més que un club
2006-07-25 12:29
Härligt att se att Zambrotta är på ingång, en favorit.
Lustigt att Z inte behövde passera läkarkontrollen pga. sina prestationer i VM. Tydligen tyckte man att Thurams silver och plats i världslaget inte räckte för att skingra tvivlet om hans fysik ...Hehe.
Barcelona La Rambla
2006-07-25 12:19
Jag är här! :-)~

Zambrotta, som för övrigt inte ska genomgå någon läkarundersökning innan Amerika-turnén (kontraktet skrev han på redan förra veckan i Turin) och Thuram kommer troligtvis att presenteras under turnén eller vid ett senare tillfälle. Med Zambrottas insatser under VM så anser ledningen och läkarstab att det inte finns några tvivel om hans fysiska status.

Det var jag som ansåg att Guddy var klasser bättre, givetvis så överdrev jag en del. Men det jag syftade på var i den form Henke är idag och inget annat. Sett till Henkes hela karriär är det ju en helt annan sak. Som Sóm més que un club även påpekat, när Henke hade sin peak i Barça så var han oerhört effektiv och gjorde det mesta rätt. Gudjohnsen har mycket att bevisa i blaugrana innan man kan dra sådana paralleller med svensken. Jag erkänner att jag kanske var lite euforisk efter att ha bevittnat några träningar nere på La Masia. Men faktum kvarstår att Gudjohnsen ser riktigt bra ut.
Barcelona Love Barca y Catalonia
2006-07-25 12:06
Saaknar La Rambla brukade skriva mycket.
Gabriel,
Kamelen
alla andra kommien varför skriver ingen nåt var är alla.?
Barcelona Love Barca y Catalonia
2006-07-25 12:03
Valencia kan bli heta i år de vill köppa Simao och C.Ronaldo.
Länktips: www.sportal.se
Barcelona Love Barca y Catalonia
2006-07-25 11:59
Näs ska Zambrotta presenteras?
Annons: