/spanien/barcelona/forum/241.aspx/spanien/barcelona/forum/241.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Blaugrana91
2016-10-21 17:52
[QUOTE=Dûssel]Snacka om att greppa halmstrå för att bli arg. Han svarade på lite jävla frågar snälla nån. Bit i en planka o skrik om du är så fruktansvärt frustrerad. [/QUOTE] Jag letar knappast anledning till att bli arg, men jag tycker det är dålig stil och vissa här verkar tycka att Pep kan säga och göra vad han vill. Varför diskutera andra klubbars spelare överhuvudtaget? Om Pep på allvar hade velat bevisa att MD har fel så borde han ha tänkt på vad han sa helt enkelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-21 17:39
Katalano Det jag stör mig på är att han tidigare bestämt hävdat att Messi tänker han minsann inte röra för att sedan öppna upp för möjligheten, du kanske ser det som ett "kul skämt" men finns väl en anledning trots allt till att han ändå säger det. Hade det varit lika kul tycker du om Mourinho eller någon annan tränare hade suttit och välkomnat Messi till deras klubb under pågående presskonferens? Varför överhuvudtaget sitta och prata om andra klubbars spelare, det ÄR respektlöst oavsett om man heter Pep Guardiola och har tränat Barca. Känslan är att Pep inte är ärlig i det här fallet, ena sekunden är han inte intresserad för att sedan välkomna honom, var det MD var inne på och man har en poäng som sagt. Men som du själv säger så har vi olika åsikter och vi kommer inte komma överens, slutdiskuterat med andra ord.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Dûssel
2016-10-21 17:38
@Blaugrana91:

Snacka om att greppa halmstrå för att bli arg. Han svarade på lite jävla frågar snälla nån. Bit i en planka o skrik om du är så fruktansvärt frustrerad.
Barcelona Dûssel
2016-10-21 17:37
@El Pistolero #9:

Vad är de som är ett sådant skämt ? Är det inte tillräckligt med vila 3 dagar ? Jisses.
Barcelona Junta Dimision
2016-10-21 15:03
@El Pistolero #9:

Absolut, men finns även en fördel med att vi får längre vila till ligamatchen nästa vecka. Det är vad det är helt enkelt, Real Madrid har tidigare också fått spela på en lördag efter CL-match på en onsdag.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 15:00
Barça are following the progress of Roma right-back Bruno Peres. The club are also following Hector Bellerin and Joao Cancelo. [sport] Bruno Peres gillar jag starkt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 14:58
[QUOTE=Junta Dimision]Real Madrid möter Bilbao som spelade Europa League igår, så det är inte så konstigt. [/QUOTE] Ja men vi kan väl också spela på söndagen i och med att vi spela CL i onsdags? Konstigt är det, eller hur?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-10-21 14:49
@El Pistolero #9:
Real Madrid möter Bilbao som spelade Europa League igår, så det är inte så konstigt.
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 14:32
Hur kan vi spela på en lördag om vi spela CL i onsdags? Real Madrid spelar på söndag och spela CL under tisdagen? Ett jävla skämt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-10-21 13:59
Blaugrana91 Vi är helt enkelt oense i sakfrågan. Jag tycker inte alls att det är respektlöst av Pep utan han bjuder på lite skön stämning på presskonferensen utan att på något sätt gå över någon gräns. Han säger det med glimten i ögat. Du skriver att MD har en poäng i det dem skriver och det kan ju du inte veta. Jag tror inte alls på anklagelserna att Pep försökt värva spelarna som de påstår och hur du får peps kommentar att låta som att han har försökt värva våra spelare förstår jag inte. Vad han sa om Messi på presskonferensen kan omöjligt ses som ett värvningsförsök i sig. Min uppfattning är att MD frsöker smutskasta Pep med lögner. Du får tro vad du vill förstås, men återigen- Peps kommentar är på inget sätt en bekräftelse på att något som MD skrivit är sant.
Barcelona Den vise mannen
2016-10-21 13:36
Måste bara fylla på lite med mina tankar om de senaste inläggen. Det man måste förstå när man möter Barca är att det inte bara jobbigt rent fysiskt att hålla uppe hög och intensiv press. Även fall inte Barca mot City hade det högsta bolltempot så är det oerhört jobbigt för motståndaren att rent mentalt vara allert hela tiden. De måste tänka på; Ligger vi rätt med laget, ligger jag rätt, vara är min markering mm. Dessa frågor som ställs hela tiden på planen är i längden väldigt jobbiga. Framför allt när man möter Barca då straffet oftast blir skoningslöst iom den spetskompetens MSN besitter. Detta tycker jag blir mer tydligt när vi möter mer lag som är mer offensivt orienterade i grunden. För att de är inte vana vid att "jaga" boll. ATM är väl annars det lag som är duktigast i världen på detta.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-10-21 13:20
[QUOTE=Katalano]Blaugrana91    Du tar ju citatet helt ur sitt sammanhang. Strax innan Pep sa att Messi såklart är välkommen om han själv skulle vilja lämna Barca så sa Pep att han vill att Messi stannar och även avslutar sin karriär i just Barca. Den Coach som inte skulle vilja ha Messi i sitt lag måste vara helt pantad. Peps sista kommentar var mer än självklarhet och ett skämt/flört än något man ska reagera över. Hur idiotiskt vore det inte att säga motsatsen:"Om Messi vill lämna Barca får han inte komma till mitt lag". Kom igen nu. Edit: Minor text fixes [/QUOTE] Fast varför ska han ens sitta och diskutera det överhuvudtaget. Som sagt jämför med Lucho när han ständigt fick frågor om Alcácer. Det är just det där sista han säger dvs lämnar dörren öppen som stör mig och uppenbarligen flera. Du ser det som ett skämt, visst jätteroligt... Om han nu så gärna vill se Messi kvar i Barca, varför överhuvudtaget bjuda in till det motsatta? Sen visst vilken tränare skulle inte vilja ha Messi i sitt lag, men vilken tränare som helst skulle heller inte sitta och säga rakt ut att spelaren ifråga är välkommen... I det här fallet agerar Pep respektlöst och det är inte heller första gången när det gäller spelare han är intresserade av, vi såg det när han tränade oss och ville värva Cesc exempelvis... Så MD har helt klart en poäng i det dem skriver.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bollinnehavet
2016-10-21 11:28
Nu har jag läst de flesta inläggen här sedan matchen i onsdags och det råder minst sagt olika åsikter om matchbilden. Jag själv har svårt att sätta fingret på matchen, 4-0 känns inte helt speglande kanske, men ändå rättvist kanske, det var två utvisningar och betydligt jämnare match när vi var lika många på plan, individuella misstag som det gjordes mål på etc etc. Inte helt lätt att bedöma matchen med andra ord.

Men jag kan säga så här, det var inte vi som gjorde misstagen, det var City. Det var inte våran målvakt som fick ett hjärnsläpp, det var Citys. Det var inte vi som släppte in 4 bollar, det var City. Hade jag sett hela matchen utom just målen så hade jag nog aldrig tippat 4-0. Men faktum är att nu blev det det. 4-0. Mot Englands bästa lag. City hade en bra taktik och vårt spel fungerade inte till en början. City hade inte förmågan att utnyttja det faktumet. Vi vände på steken, utnyttjade deras numerära underläge och körde på. Det slutade 4-0. Punkt slut.

Jag måste nämna några spelare också medan jag ändå håller på och skriver.

Umtiti
Nu är det väldigt tidigt i hans Barca-karriär men han har startat den på allra bästa sätt. Helt otroligt vilken start. Fortsätter han så här och stannar i klubben, som han trivs superbra i, så kommer han att växa ut till en legendar i vår klubb. Felfri start!

Gomes
Fick inte jättemycket speltid, och har väl egentligen inte fått så mycket överhuvudtaget vilket är förståeligt med tanke på konkurrensen. Men jag måste ändå berömma hans insats mot City och hans övriga insatser överlag. Han har visat att han är bolltrygg, klarar av att spela enkelt samtidigt som han har det där härliga Yaya-liknande drivet med boll. Känns riktigt spännande överlag.

Messi
Nu kan man lägga till ett hat trick mot Manchester City också. Jag kan ärligt talat inte förstå varför han ens jämförs med andra spelare, speciellt inte spelare som fortfarande är aktiva. Visst, det kommer kanske alltid finnas någon eller några som skjuter hårdare, gör lite fler mål, är starkare, gör mer spektakulära dribblingskonster, nickar bättre osv. Men det finns inte, och har antagligen aldrig funnits, någon som gör allt det som Messi gör på den nivån. Han gör hat trick samtidigt som han gör sina medspelare bättre. Han har chans på 4 mål men ändå släpper en straff. Han startar anfallen på mittplan och är med och avslutar samma anfall i straffområdet. Att folk ens tvivlar på att han hade levererat i tex England får mig att bli illamående. Samtidigt kan jag tycka lite synd om hatarna som går miste om njutningen Messi levererar till oss som uppskattar honom.

MSN
Vilket samspel. De höjer sig ofta när det vankas stormatcher. I onsdags såg det rent av livsfarligt ut så fort första passen de sinsemellan slogs. Det är inte konstigt att Fernandinho halkar och att Bravo får hjärnsläpp när de utsätts för den stressen det måste innebära att se dessa grabbar komma rättvända med boll. Att få bevittna samspelet de emellan är inget annat än en gåva från ovan. Risken är överhängande stor att man för resten av sitt fotbollsälskande liv kommer att sakna tiden då MSN förgyllde ens helger med sin magiska kemi. Jag har svårt att se att man kommer att få uppleva ett sånt samspel igen.
Barcelona Katalano
2016-10-21 10:45
@neymar JR:Även om man inte är fysiskt utmattad så kan man tappa fokus. Sen är ju Barca allmänt trögstartade varje match också. Dessa två saker kombinerat, att Barca får igång sitt spel, samtidigt som City tappar marginellt i fokus kan ge en stor förändring i matchbilden. Detta ser vi ju i varje match vi spelar, oavsett lag vi möter och därför ser jag inte målet som anledningen till den förändrade matchbilden.
Barcelona neymar JR
2016-10-21 10:10
City spelarna kan ju omöjligt ha blivit trötta efter 15 min i det låga tempot. Dom behövde knappt förflytta sig utan bara ställa upp sig och avvakta. Målet kommer till slumpmässigt och vi tar över matchen, dock så tappar vi kontrollen så fort pique skadar sig. Lite oroväckande likt atletico matchen så blir spelarna handlingsförlamade efter skadan och vet inte vad dom ska ta sig till.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2016-10-21 09:52
@papillon:


Som jag och "Pep-El mister" var inne på igår så tror jag mest att det handlar om att motståndarna har orken att hålla en hög press med snabba löpningar i början av matcherna mot oss. Mot andra halvan av första halvlek brukar Barca ta över mer och mer när motståndarna blir trötta. För att förtydliga så instämmer jag med dig gällande när under matchen som vi började se skillnad, men jag tror att det beror på ork och inte på att målet i sig påverkade nämnvärt. jag kanske missförstod dig och du menade precis vad jag skriver ovan och i så fall så håller jag med fullständigt.
Barcelona papillon
2016-10-21 09:47
Gabriel

Den bjuder jag på ;-)

Apropå ondagsmatchen, är det bara jag som tycker att City hade sin bästa period de första 15 min? Runt 1-0 målet så tycker jag att luften tog slut för de, och inte efter utvisningen på Bravo. Tror att många kommer med olika ursäkter för att "skydda" Peps nederlag. Alla mål kom från olika misstag men mest pga Barca's effektiva presspel, det kan man inte blunda för.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Katalano
2016-10-21 09:02
Blaugrana91    Du tar ju citatet helt ur sitt sammanhang. Strax innan Pep sa att Messi såklart är välkommen om han själv skulle vilja lämna Barca så sa Pep att han vill att Messi stannar och även avslutar sin karriär i just Barca. Den Coach som inte skulle vilja ha Messi i sitt lag måste vara helt pantad. Peps sista kommentar var mer än självklarhet och ett skämt/flört än något man ska reagera över. Hur idiotiskt vore det inte att säga motsatsen:"Om Messi vill lämna Barca får han inte komma till mitt lag". Kom igen nu. Edit: Minor text fixes
Barcelona Gabriel
2016-10-21 08:58
Papillon Haha touché. Tack för lektionen!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gio Style
2016-10-21 08:54
Var och såg gårdagens match på plats. Kan säga att sonen är numera frälst :) sjöng med i ramsorna och var t.om mer uppslukad av matchen än vad jag var!

Vill inte vara negativ nu, reagerade bara på att någon skrev att LE klädde av Pep taktiskt. Vi får inte glömma bort att 11 mot 11 så skapade faktiskt City en hel del chanser. Det var inte förräns Bravos röda (Blaugrana for life) som vi tog över matchen.

Skönt att se Messi göra 3 mål och en assist på halvfart :) fullkomligt överlägsen är han!
Barcelona Shanghai
2016-10-21 08:45
Måste ställa mig i leden och dela ut några ord om den gigantiska och suveräna Umtiti. Sen han spelade sin första match har han varit solid. Hans passningar, ultra fantastiska och smarta försvarsspel, kvickheten, drivet, inställningen, passionen och tapperheten allt detta i en och samma försvararspelare. Där har vi en guldklimp som kommer bli den bästa mittbacken. Han stärkte bara sina aktier ännu mera efter den fenomenala insatsen i CL och därav är det ingen tillfällighet att han presterade så otroligt som han gjorde. Lucas Digne har också visat sig vara en nyttig ersättare som inte behövde några säsonger för å acklimatisera sig. Han tar för sig och hänger med i offensiva räder. Hans höga anfalls- och försvarsintensitet är bara bra för laget. Hoppas det fortsätter så med den inslagna vägen. Måste även lovorda våran tysk. Han var absolut en av de bästa i matchen. Må hända att han hamnar i skuggan efter utklassningen. Men innan det blev ketchupeffekt så stod han för vitala räddningar som räddade matchbilden. Sen ska man naturligtvis inte glömma Messi. Utomjordingen var inte 100% återställd men ändå ger han bort straffen när han kunde göra 4 mål. Under matchens gång skrev jag att han inte längre ska rankas som bästa fotbollsspelaren i historien, nej utan han är bästa sportsmannen någonsin större legendar får man leta efter.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona papillon
2016-10-21 08:44
Gabriel

När vi ändå är i farten...

"sånna" stavas såna/sådana.
"jätte intressant" ska inte särskrivas.

:-)
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona Blaugrana91
2016-10-21 07:45
[QUOTE=LennyRomario]Men vem skulle vilja kritisera Pep i förmån för Mundo Deportivo? En offensiv själ som vill spela vacker fotboll vs någon som vill få billiga klick. Varför skulle någon, någonsin, sätta sin tillit på Mundo framför Pep? Det är ju absurt. Du måste tro! Hur kan du tro gott om Mundo före Pep? [/QUOTE] Vet du ens vad det handlar om? Pep anklagade MD för att ljuga om att han var intresserad av att värva Messi. Trots det säger han på presskonferensen inför matchen, att om Messi vill lämna och känner att han vill lära sina barn engelska är han välkommen till City... Samtidigt sa han för några månader sen att han absolut inte vill värva Messi... Som sagt nu låter det annorlunda och var bland annat det MD tog upp i sitt svar mot Pep, vilket jag tycker är helt rätt. Pep sitter för det första öppet och diskuterar en annan klubbs spelare och välkomnar denne till sin klubb, samma spelare som han för ett tag sen alltså helt uteslutit att vilja värva. Är dessutom inte första gången Pep gör så här, minns när vi ryktades vara nära att värva Cesc då fick han frågan och sa klart ut att han vill värva honom... Det är respektlöst mot den andra klubben. Jämför med Lucho när han fick frågor om Paco, stor skillnad. Jag har stor respekt för Pep tro inget annat, men i det här fallet är det han som ljuger och därför tror jag på MD.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2016-10-21 07:39
Blir bara mer och mer kär i Umtiti för varje dag som går. Om alla nya spelare hade kommit med samma inställning hade de haft en mycket större chans att lyckas. Killen twittrar redan på spanska och har även sett några få på katalanska. Skillnad på honom och exempelvis Hleb som aldrig brydde sig om att lära sig spanska. Grande Samuel!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MrKnowledge
2016-10-21 05:24
[QUOTE=El Pistolero #9]HAHAHA! Ni måste kolla länktips. Carles Umtiti? [/QUOTE] hahahah så jävla ball!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-10-21 02:30
@Blaugrana91:

Men vem skulle vilja kritisera Pep i förmån för Mundo Deportivo? En offensiv själ som vill spela vacker fotboll vs någon som vill få billiga klick. Varför skulle någon, någonsin, sätta sin tillit på Mundo framför Pep? Det är ju absurt. Du måste tro! Hur kan du tro gott om Mundo före Pep?
Barcelona Pep - El Míster
2016-10-21 01:27
Barcelonito etc. / Jag har också noterat Barcas korta uppvärmningar tidigare. Senast mot Liverpool i sommras. Och i den matchen var Barca fruktansvärt dåliga. Jag tror att Barca värmer upp kortare tid än de flest andra lag men jag kan va fel. Varför det skulle vara så vet jag dock inte! Har däremot mycket svårt att tro att uppvärmningen innan match inte är noggrant framtagen i symbios av fysterapeuterna, spelarna och diverse inblandade. Jag upplever ändå att vi varit rätt skonade från skador(tidigt i matchen och i övrigt) de senaste åren för att uppvärmningen innan match skulle kunna vara något problem. Roligt minne också var att under Ronaldinhos tid i klubben så handlade hans uppvärmningar om att "bli vän med bollen". Likaså i matchupptakten då han skulle hitta "feeling" och fick testa lite oväntade saker utan att få skit för det. Nå, han var vän med bollen i sömnen den liraren. För att avsluta - jag tror inte uppvärmnigen är något problem men något säger mig ändå att Barcas uppvärmningar säkert skiljer sig en del från andra lag. Precis som många andra saker i vår älskade klubb. Det är ju därför den är unik och man älskar den!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 00:44
Samuel Umtiti: "Yes, it's true. What a pleasure! I am living through my first European feelings... they're strong!" [SPORT] Umtiti: "I am happy and with players from this place, these team-mates, you can only enjoy it." Umtiti: "Mamma mia! It's obvious I'm happy! How could I not be? This is a dream, I am living in a dream." Umtiti: "Enjoying every moment, every second. In my day to day life too. The city, the quality of life in Barcelona..." Umtiti: "I'm happy, happy, happy! I can't complain about anything! All my life right now is beautiful." Umtiti on Lionel Messi: "This guy is phenomenal, phenomenal.... it's clear he's the best player in the world." Umtiti: "Messi can do everything well, score, pass perfectly, I'm delighted to see him play Umtiti: "I've seen so many Barcelona games so I know them very well. I see that you have to be prepared." Umtiti: "Here I will not have the same life as in Lyon. I will be prepared." Umtiti has his own set up at home where he goes through the fixtures & plans the necessary videos he'll need to study his opponents. [SPORT]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2016-10-21 00:37
HAHAHA! Ni måste kolla länktips. Carles Umtiti?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2016-10-20 23:26
Två tidiga skador. Någon som vet anledningen?

Jag är ingen läkare, men börjar man värma upp 10 minuter en intensiv CL-match ökar nog chansen för ev skador.

Har varit på Camp Nou några ggr, varje gång är det en kvart innan match som de börjar värma upp, undantag El Clasico. Och uppvärmningen går i princip ut på att slå några passningar, lite långbollar och småjogga...

Ibland blir man inte klok på vissa föreningskulturer. Kan det också vara en anledning till att vi nästan alltid börjar matcherna segt och lojt.
Annons: