/spanien/barcelona/forum/241.aspx/spanien/barcelona/forum/241.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
2017-07-20 19:50
Andresito - hur ska man tolka de?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2017-07-20 19:42
Neymar om Messi

"He’s also very generous, he doesn’t have that “wanting to be the best” aspect, that must-score attitude. He also presents you with opportunities to shine as well. Living with Messi has made me a better professional."
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-07-20 19:33
Barcelonistas

Om PSG betalar klausulen så har Barca inget att säga om saken. Utan Neymar bestämmer då. Så spelar ingen roll om vi inte är en säljande klubb vi kan inte göra något ifall dom betalar 222M.
Barcelona Barcelonistas
2017-07-20 19:31
Tror ni på allvar att dessa rykten ens stämmer? Vi är inte en säljande klubb.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Alvés - Por Que?
2017-07-20 19:29
Nu har rac1 även bekräftat att förhandlingarna är långt gångna, känns som att han lämnar.

Hoppas ledningen vet vad dom ska göra med pengarna. Vi kan inte ersätta Neymar med en ok spelare vi behöver en crack.
Barcelona neymar JR || Cillessen #1
2017-07-20 19:26
Eh bara att göra sig av med honom, är så jävla trött på detta varje gång silly season fönstret öppnar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-07-20 19:21
Om Nu Neymar går för 2.2 miljard måste ledningen omedelbart och innan det blir offentligt att försöka köpa 2-3 klass spelare för att inte riskera att betala överpris eftersom klubbarna kommer att pressa upp Barca på pengar när de vet vilken summa de fick för Neymar.
Neymars pris kommer med säkerhet att driva upp redan galna priser så en miljard kommer inte längre vara en stor summa. Gränserna kommer att sprängas ..
Barcelona the cameroonians
2017-07-20 19:20
Rac1 säger också att Barça försöker övertyga Neymar om att stanna, men att brassen lockas av framför allt två saker; Pengar och att vara nr 1 i ett projekt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Andresito
2017-07-20 19:18
[QUOTE=Soko]Inter seriöst intresserade av Iniesta . [/QUOTE] En tumregel - alla tidningar som börjar på "Daily" är skräp. Dessutom, varför skulle engelsk media rapportera om en spansk spelare till Italien? Sålla.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-07-20 19:15
Enligt Rac1 ska Barças ledning vara medvetna om att det ligger substans bakom skriverierna om Neymar och att det inte bara är rykten.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-07-20 18:42
Inter seriöst intresserade av Iniesta .
Barcelona Rambla~
2017-07-20 18:31
Holá På väg till Oviedo för övernattning, passar på och läsa lite vid ett bensin/kaffe-stopp. Så där i förbifarten, är det okej för PSGs sportchef att träffa Neymar Sr och diskutera kontrakt trots att Barca inte givit sitt tillstånd för det? För jag kan inte tro att de har gjort det, eller har de? Fast å andra sidan, när man är på väg och utlösa någons klausul måste man ju snacka ihop sig när det gäller personligt kontrakt med lön och annat som ingår? Skulle dock PSG närma sig Barca för att vilja inleda förhandlingar hoppas jag det finns någon i denna skitjunta med ballar som kan be fjantklubben att dra åt helvete. Verratti tvingades att göra avbön inför kamera, Neymar är däremot tyst som en mussla. Visserligen är det väl inte praxis inom Barca att tvinga fram någon inför kamerorna om denne inte är beredd och göra det men någon borde fan sätta ner foten. Enough is enough typ. Hasta luego!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-20 18:13
Bara jag som är orolig över att vi inte kmr få in en bra mittfältare?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-07-20 18:10
Vist är det en träningsmatch men jag hoppas ändå Pjanic imponerar på Valverde så han visar intresse för honom. Pjanic är ung och begåvad, teknisk och lugn, har bra bolllontroll och kan slå de där bollar som Xavi gjorde. Han har dessutom frisparkar av högsta klass och kan avlasta Messi att slå hörnor. Pjanic är dessutom mycket billigare än många andra vi visat intresse för.
Barcelona Soko
2017-07-20 18:05
@Andresito:

Vad händer med de fyra ifall de inte går med på utlåning/ försäljning?
Barcelona SOMISEREM1899
2017-07-20 17:41
@MessiLionel:


Den enda som kan ersätta Neymar? Dybala har väl knappt spelat en enda match på vänsterkanten under hela sin karriär..?
Barcelona II Barça II
2017-07-20 17:38
Gabriel: Håller med allt det du skriver. Men, det är fortfarande Neymar som har sista ordet. Han kan, trots att PSG är villiga att betala 2,2 miljarder, vägra gå till PSG. Valet är helt klart hos Neymar, antingen stanna kvar och kämpa, eller svika. Och ärligt talat, väljer han PSG före Barcelona, då kan han dra åt skogen. Vi är FC Barcelona, vi är större än en spelare, oavsett hur stor talang/potential han har. Vi skulle överleva en försäljning av Neymar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-20 17:32
Nasser har tur att jag inte jobbar inom samma bransch för då hade det slutat dåligt för honom..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2017-07-20 17:27
^
Barcelona the cameroonians
2017-07-20 17:25
Twitter exploderar om ryktena kring Neymar. En av de bäst ansedda franska journalisterna skriver att PSGs sportchef kommer träffa Neymars pappa för att "diskutera kontraktet". Lägger ingen egentlig värdering i denna info, men konstaterar det jag skrev tidigare med att PSG på nåt sätt skulle "ge igen" för soppan kring Verratti.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Nemesis 10
2017-07-20 17:21
Jag känner mig också säker på att Neymar kommer stanna, antingen kan han bli en legend här i Barcelona en av dom 3 största klubbarna i världen eller byta ner sig till PSG för att tjäna pengar i en sämre liga. Valet ser ganska enkelt ut och jag tror knappast att han ens tvekar. Hans team älskar alla headlines dom får nu tack vare dom rykten som går, Neymar kommer att åka till USA med laget och ryktena kommer att dö så fort tidningarna har mjölkat färdigt. Edit: Sen måste folk också förstå att det här är ett sätt för PSG att irritera Bartomeu och co för att dom försökte värva Verratti, Hände inte det exakt samma sak när Barca ville värva Silva? Då hotade ju Nasser med att betala Messis klausul och sen började ryktena gå.
Barcelona Fcb88
2017-07-20 17:13
@Cule4life:


Jämför man dock med Reals trupp så sen den verkligen dålig ut.. svårt att inte bli avis på deras trupp..
Barcelona El FenómenoR9
2017-07-20 17:08
Mycket bra inlägg Gabriel! Men jag är en optimist ut i fingerspetsarna och säger att han inte lämnar. Barcelonistas Vad är det för skillnad på att betala utköpsklausun? Tänker du på att vi är i förhållande med då tid bättre just nu? Visca Barça
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-07-20 17:01
Truppen just nu enligt fcb hemsida.

Stegen, Cillisen

Semedo/Vidal, Pique/Marlon, Umtiti/Mach, Alba/Digne

Rakitic/Roberto, Busquets/Gomes, Iniesta/Rafinha/Denis

Messi/Deufoleu, Suarez/Paco, Neymar/Turan

Så jäkla pjåkig är den inte. Visst finns det utrymme för förbättring. Men vi skulle klara oss ganska bra. 23 spelare just nu. Känns som att en i dagsläget om inget ändras måste ryka.
Då handlar det om ngn av mittfältarna/yttrarna. På rak arm känns det som Turan lr kanske Rafinha som är skadebenägen.

P.S. måste säga att Suarez och Rakitic ser trimmade ut på träningarna. Gått ner lite i vikt?
Barcelona Barcelonistas
2017-07-20 16:43
Gabriel - ganska så stor skillnad på dagens Barcelona och dåtidens då Figo spelade här. Det är ungefär som dag och natt går inte att jämföra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2017-07-20 16:41
Jag tror inte heller att Neymar kmr stanna i Barca hela karriären. Men att han skulle lämna nu? Jag ser det som en omöjlighet. Så länge Neymar presterar en fotboll på en högnivå kmr han inte lämna. Börjar det däremot bli som det blev med Ronaldinho så kmr han säljas.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2017-07-20 16:24
El FenómenoR9 Förstår din noja, men jag säger det bara så som jag upplever det. Det gäller att försöka tänka logiskt i alla lägen, och så som både Neymar och Bartomeu reagerade när journalister närmade sig dem med deras frågor gör att man inser rätt så snabbt att det ligger mer bakom detta än enbart "påhittade rykten" för att det är silly season och så att tidningarna ska ha något att skriva om. Jag tror på fullaste allvar att Neymar kommer att lämna nu. Det var absolut inget scenario jag hade förväntat mig i början av sommaren, eller ens för bara 4 dagar sen innan de första ryktena började ta fart. PSG sitter i en position där de inte behöver bry sig ett dugg om vad Barcelona har att säga till om i frågan eftersom Neymar sitter på en utköpsklausul, en relativt låg sådan både sett till hur PSG's ekonomiska muskler ser ut, men också sett till hur marknadens värde idag är. Med det sagt tycker jag att Bartomeu sköt sig själv rejält i foten förra sommaren när man förnyade Neymars kontrakt i och med att han inte lyckades sätta en betydligt högre utköpsklausul på Neymar. Att det finns utköpsklausuler i Spanien som ett måste men inte i de andra ligorna är ett stort disadvantage för oss och självklart även de andra spanska lagen. Hade jag varit president för Barcelona så hade jag föreslagit från och med nu att man sätter en så stor utköpsklausul på alla nya spelare och förnyade kontrakt att andra klubbar inte ska kunna använda det emot oss. Man borde sätta det som ett krav till spelarna man köper och förnyar. Det här är din utköpsklausul, det är den som gäller för dig, liksom för alla andra, det är kravet för att spela för FC Barcelona eftersom vi inte tänker oss låtas styras av andra klubbar eller agenter gällande hur mycket vi ska sälja en spelare för. Accepterar man inte det, fine, då skiter vi i spelaren. Florentino Perez satte nyss en 500M€'s klausul på Ceballos. På det sättet försäkrar han sig om att han inte kan låta sig hotas av Ceballos och hans agent om nya och förbättrade kontrakt "or else I'll leave". Det är så vi måste börja agera. För ja, utköpsklausuler är en verklighet och en obligation i den spanska ligan men det är klubben själv som bestämmer (tillsammans med spelaren) vad den klausulen ska ligga på. Vi kan inte tillåta att sätta oss själva in en situation där andra klubbar kan hota att betala våra spelares utköpsklausuler istället för att förhandla med oss, då försvinner all våran makt. Vi måste börja hantera utköpsklausuler på ett sätt som att de inte ens existerar, att vi sätter såpass astronomiska siffror att det blir omöjligt att betala den. Eftersom Neymar nu sitter på en väldigt låg utköpsklausul sett till hur marknaden ser ut och även sett till hans egna marknadsvärde är så försvinner allt vårat förhandlingsläge med andra klubbar. Med en högre utköpsklausul hade vi faktiskt kunnat förhandla med PSG och kräva Verratti plus en hög summa pengar. Men nu kan vi inte ens göra det. Personligen var jag alltid förberedd på att Neymar skulle lämna en dag, och inte tänkte jag gråta över det. Det som sticker mig i ögat den här gången är inte att vi (utifrån vad jag själv tror) förlorar en spelare som Neymar, utan snarare att vi inte kommer att få tillräckligt med mycket kapital för att ersätta honom på det sätt som vi borde kunna göra för en spelare med hans marknadsvärde. Neymar ska i normala fall kunna ge oss Verratti, Dembélé och ytterliggare en tung pjäs om man inte hade haft en utköpsklausul på honom (eller en tillräckligt hög utköpsklausul). Nu lär vi som mest få kanske Dembélé. 222M€ är inte tillräckligt för att köpa oss Dembélé och M'Bappe samtidigt exempelvis, och så fort Neymars utköpsklausul aktiveras så höjs samtidigt alla andra spelares värde på marknaden. Just därför har vi skjutit oss själva rejält i foten. Jag vet att jag är en stor Bartomeu hatare och inte missar någon chans till att kasta skit på honom och ledningen med med det sagt så kan jag med handen på hjärtat lova att jag hade kritiserar vem som helst lika hårt för det här. PSG försökte redan locka över Neymar förra sommaren, och precis som nu var de även då beredda att betala hans utköpsklausul. Borde man inte där och då sett detta som ett ganska så starkt tecken på att PSG kan betala vad fan de vill för en spelare de vill ha och därmed satt en betydligt högre utköpsklausul på Neymar när man förnyade honom? Nu kan det ju faktiskt vara så också att Neymars pappa var den som bestämde utköpsklausulen och att det var ett krav för att förnya kontraktet, och om så var fallet så fanns det ju faktiskt inte speciellt mycket att göra heller åt saken. För hade man inte fått med på det så hade förmodligen Neymars pappa istället accepterar PSG's bud redan förra sommaren och då hade vi fått ännu mindre betalt för honom. Summa summarium: Utköpsklausuler måste börja bli en stor diskussion i Can Barça efter det här. Det är inte rätt att andra klubbar i andra ligor ska kunna säga att M'Bappe kostar 150M€ då de inte har någon utköpsklausul på spelaren medans de spanska lagen blir tvungna att komma överens med deras spelare om en siffra. Med tanke på att det är så det är och inte lär ändras så måste vi börja se över vilka alternativ som finns för att reducera problemet för oss. Och det enda jag kan komma på är att man ställer som krav för ALLA spelare att det är "denna" summan som gäller, låt oss säga 1billion€, och det spelar ingen roll om det är Messi, Neymar, Mathieu eller Douglas, den gäller för alla. Antingen accepterar man klubbens krav, och är lycklig att få spela för FC Barcelona, eller så gör man inte det och så kan spelarna istället gå till någon annan klubb. Det är mitt förslag. För jag vill aldrig igen se oss bli bullied around så här. Först betalade Perez Figos utköpsklausul och nu betalar Nasser Neymars. Enough is enough!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona MessiLionel
2017-07-20 16:24
Dybala är den enda som kan ersätta Neymar på ett bra sätt. Kommer tyvärr inte gå för mindre än 130 meuro
Barcelona El FenómenoR9
2017-07-20 16:23
Pep-El míster Jag håller med att han är en snigel, men han har sån kvalité och inteligens som gör mig övertygad att han skulle klara av de. Men som du säger det är inte troligt att han flyttas upp. Angående Neymar så tror jag också att han stannar. Men OM han skulle gå så ser jag en comeback av Alexis. Han har slipat tillsig även om han kladdar för mkt fortfarande. Men han är billig ett stort plus. Visca Barça
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Pep - El Míster
2017-07-20 16:17
Visst hade man inte haft något emot om Neymar tog död på ryktena med något statement men samtidigt anser jag inte heller att han behöver kommentera alla rykten bara för att tidningar och journalister vill sälja lösnummer.

Tystnaden från hans sida kan man tolka hur man vill egentligen. Kan absolut betyda att något är i görningen men kan lika gärna betyda att han inte bryr sig jack shit och fokuserar på kommande säsong. Dessutom så mår väl hans image inte så jävla kasst av att synas på varje framsida heller? Jag menar, hans far och hans "entourage" gillar väl uppmärksamheten och kanske tänker att det i långa loppet så tjänar dom på heluppslag och hypen inför nästa klubb.
För att spela i Barca hela karriären, nej, det gör han inte. Så naiv är jag inte :P
Annons: