/spanien/barcelona/forum/24.aspx/spanien/barcelona/forum/24.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Kataloni
2017-01-13 20:06
Nu blir det iofs svårt men Conte är en tränare jag gärna skulle vilja se i Barca. Behåll LE till sommaren och locka över Conte till sommaren.
Barcelona Katalano
2017-01-13 20:00
Neymar N11 Soko Båda ni nämner tränarens aktivitet vid sidlinjen som något väldigt viktigt. Nog för att jag kan irritera mig på att tränare inte visar ilska och pondus när matcherna inte går enligt planen, men den mest fantastiska tränaren kan ju trots allt göra allt det andra runt om matcherna fantastiskt utan att vara framme vid sidlinjen och skrika åt sina spelare under match. Det viktigaste för mig är att sätta ett grundspel generellt och en analyserad matchplan som är genomtänkt inför varje match. Om tränaren sen använder sig av sin assisterande, närmaste spelare eller vad han vill för att få ut sina instruktioner under match är mindre viktigt. Om spelarna inte gjort som tränaren önskat kan han visa sitt missnöje efter match lika väl som under match för att visa spelarna hur viktigt det är och så att de aldrig slappnar av och går ifrån matchplanen. Det gäller då att vara konsekvent förstås. Så får du spelarnas respekt! Det finns olika sätt att vara en fantastisk tränare och även den som ser minst engagerad ut under match kan vara som mest engagerad runt omkring matcherna och analysera tyst vid sidan. Edit: Jag tänker inte bygga mitt beslut på vilken tränare jag önskar utifrån något så ytligt som aktivitet vid sidlinjen utan hur man formar laget generellt och till varje match. En tränare som skriker hej vilt under matcherna kan fortfarande vara totalt värdelös.
Barcelona Culés
2017-01-13 19:58
Spontan fråga som dök upp i mitt huvud, är det någon som vet när Barca hade en tränare som inte pratade spanska senast? Och kanske även innan det om det är någon som sitter inne på bra info. Tack!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Neymar N11
2017-01-13 19:47
Vi behöver en tränare lik Sampaoli hoppas man har stavat rätt, han är en sån typ som kommer aldrig låta spelarna slappna av under matcherna.

Han har även cojones att bänka Neymar eller Suarez om dom inte presterar. Han brukar alltid vara i rörelse vid sidlinjen under hela matchen
Barcelona Iniesta70.
2017-01-13 19:39
Jaha, varför tycker jag att Joachim Löw skulle vara en passande tränare till mitt kära FC Barcelona, gammal "tyskhatare" som jag är. Tja, det var mer spontant jag lade min röst på "Jogi" när LennyRomario drog upp hans namn i strålkastarljuset. Jag hade inte tänkt på honom innan, utan mest "snöat" in på gamla Barca profiler. Men tyckte väl si sådär om de flesta tränar profilerna som är sprungna ur Barcas organisation på ett eller annat vis. Om jag är expert på nån av dom? Nix, går på hörsägen och de få matcher jag sett dom coacha, lite historia också. Joachim Löw är i mina ögon det bästa alternativet som dykt upp här på forumet som förslag, enligt mig. Det negativa är att han de senaste tioårs perioden har tränat ett landslag, det lär ju vara en jävulsk skillnad mot att träffa och coach sina lirare varje dag.
Men respekt och vunnet omklädningsrum tror jag inte är nåt problem, inte det taktiskt heller för den delen, Ödmjuk som han verkar tror jag han skulle kunna anpassa sig till det Katalanska klimatet. Det här är en åsikt, skulle vara kul att höra fler åsikter angående en tysk världsmästar tränare på en katalansk bänk.
Håll sågningarna hyfsat kreativa och kom gärna med ett motdrag.
Kröjjf, frågan kvarstår tills du äntrar arenan, fit for fight. Annars så är det bara att göra sin åsikt hörd

Barcelona Barclasico
2017-01-13 18:53
@Stright outa Barca:


Han kommer dock finnas kvar i klubben men får nu i stället ansvar för att se över renoveringen av ungdomsakademin La Masia.
Barcelona Stright outa Barca
2017-01-13 18:22
Official: Pere Gratacós has been sacked for "stating an opinion not expressed by the club". #fcblive
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-01-13 18:21
LennyRomario

Jag co-signar hela ditt senaste inlägg. Inga krusiduller den här gången heller.
Barcelona II Barça II
2017-01-13 18:12
Först var det att Messi inte kan klara sig utan Xavi, nu sägs det att han inte skulle klara sig utan Iniesta. Sanningen är, att FC Barcelona som förening inte hade klarat sig utan Messi. Det finns inte en chans att vi hade varit där vi är i dag utan Messi. Messi är det bästa som någonsin har hänt FC Barcelona. Barcelonas största legend genom tiderna, tillsammans med Cruyff. Det har aldrig funnits och kommer förmodligen aldrig att finnas någon lika bra som Messi!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2017-01-13 18:00
@Soko:
Grundlig och genomtänkt analys. Underbart. Det är den sorten jag gillar bäst, där vi bara påstår något utan vare sig jämförelser eller förklaringar. Härligt! Eller vadå, du vill ha en coach som skriker och härjar vid sidlinjen? För det är så man visar sitt engagemang och att man är en riktig matchcoach? Det är rytandet vid sidan som skiljer agnarna från vetet? Jo, så är det ju. Att Simeone inte delar vår fotbollsfilosofi "kan vara ett litet problem"? Att Pep har blivit flintskallig är ett litet problem. Simeones filosofi är ett problem djupt som en avgrund. Dags att byta spelstil? Vi har precis bytt spelstil. Helt seriös fråga, har du funderat på att byta lag istället?
Barcelona Soko
2017-01-13 17:36
Joachim Löw? En kopia av LE som står bara där som en staty och petar i näsan.
Barcelona Soko
2017-01-13 17:34
Ja tydligen skulle Messi inte kunna sätta sina tre frisparkar i år heller om det inte vore för hans lagkamrater.
Barcelona Iniesta70.
2017-01-13 17:31
Katalano Nej, du är inte långt i från med din gissning, skulle kunna säga att du bränner dig. Real skrämmer absolut inte mig och jag skrev tidigare idag att jag hoppades på ett dubbelmöte mellan oss i kungens cup, tyvärr så blev det ju " fel" Real lag. LennyRomario Inte alls en sån dum ide'. Joachim Löw det skulle jag kunna köpa.
Barcelona Katalano
2017-01-13 17:10
Iniesta70. Du lyckas verkligen trycka på alla de punkterna som intresserar mig. Ingen dålig inbjudan det där inte, så tack för den. Sörmlänska gnälliga trakterna skriver du, så jag tänker spontant på Eskilstunatrakten. Är jag långt ifrån? Som du är inne på så känns det lite som att skillnaden mellan oss och Real denna säsong har varit tillfälligheter där de lyckats få in just den där bollen som behövs medan vi istället träffat stolpen. De har lyckats med kvitteringar och avgöranden i slutminuter där vi blivit felaktigt bortdömda för offside. De får med sig de enkla straffarna medan vi inte får med oss de solklara kapningarna och medvetna hanssituationerna. Trots Reals imponerande svit så skrämmer de inte mig. De är ofta utspelade men lyckas ändå få in den där avgörande bollen som sagt. Och det enda som skulle göra mig lite orolig är om vi skulle leda mot dem med ett enstaka mål i slutet av matchen. Då kan man i stort sett räkna med att de kommer kvittera, igen...
Barcelona Katalano
2017-01-13 16:58
El Pistolero #9 Klart att Messi inte skulle vara lika bra utan bra lagkamrater. Förut hette det att Messi inte är någonting utan Xavi och Iniesta och nu nämns andra spelare i liknande sammanhang. Skulle vi byta ut de spelarna som han nämner till andra stjärnspelare (Vi är trots allt Barcelona), exempelvis Mats Hummels, Thiago Alcantara, De bruyne, Hazard eller Aguero så är jag dock övertygad om att Messi skulle vara lika bra ändå, så länge han trivs och älskar sporten. Därför är citaten totalt onödiga ändå, anser jag.
Barcelona Soko
2017-01-13 16:54
Det finns just nu bara en tränare som skulle få respekten från spelarna, och det är Simeone. Att han är också Messis favorit så tror jag att Simeone skulle gjort oss till oslagbart lag.
Många skulle säga att få spelare från Atletico skulle kunna platsa hos oss men se vad han har gjort av det laget. Det respekt spelarna ger honom går inte att se idag. Han skullle definitivt få våra "stjärnor " att höja sig rejält. Att han inte delar vår filosofi kan vara ett litet problem, men dagens Barca är genomlästa så det är dags att variera vårt spel och ändra spelstil, jag menar inte till grunden men något i alla fall är ett måste. Vi kan idag byta 5-6 spelare men LE-s taktik är fortfarande densamma. Ungefär samma spelare ersätter samma på samma position. Det finns inget plan B.
Barcelona LennyRomario
2017-01-13 16:46
@Pep - El Míster:

Nej. Jag tror inte heller Eusebio varken är ett troligt eller bra alternativ.

När jag tänker efter så är de etablerade namnen (Mou, Simeone, Ancelotti) som jag absolut inte vill ha redan upptagna eller totalt orimliga. Så frågan är vad tusan det ska bli. Som sagt, något oväntat vore verkligen fint.

Annars skulle jag, trots allt mitt prat om okända och Barcelona bakgrund, kunna tänka mig Joachim Löv. Stor respekt för hur han fin fått fotboll han fått Tyskland att spela. Och han har ju ett väldigt gott öga till Pep. Det är aldrig fel.
Barcelona Pep - El Míster
2017-01-13 15:35
LennyR Tror dock Eusebio skulle haft stora problem med det som LE verkar ha i omklädningsrummet just nu - respekten från spelarna. Han är nog inget alternativ inbillar jag mig fast med den ledningen så.. Sjukt svårt ändå. Vill ha något nytt o fräscht lixom. Nån med idéer och stark karisma. Ingen jävla torrboll som LE.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Iniesta70.
2017-01-13 15:13
Katalano Ja, frustrationen är på topp just nu för oss alla cules runt om hela jordgloben. Känns som om marängerna åker räkmacka och lyckas göra mål på varenda "snö på bollen inlägg" som dimper ner nånstans på motståndarnas planhalva, medan vi i Barca behöver en Messi som avslutar alla matcher med att göra "The Crane"(ännu mer karate kid). Men har du vägen förbi de sörmländska gnälliga trakterna så kom och knacka på, du är alltid välkommen, så ska vi dämpa frustrationen för en stund. Då kommer du märka att alla mina anekdoter är Based on true stories och att det är livat men hjärtligt. Det räcker tyvärr inte med att säga abracadabra för att få lugn och ro eller tyst, men huset har två våningar, så nån form av ljugarbänk ska vi nog hitta. Där kan vi sitta och ljuga och drömma oss bort till svunna tider om gamla dubblar, tripplar och damer som kom undan. Jag ska bjuda på den fulaste av fulwhiskeys så att frustrationen tar två steg bort och det känns lite enklare att vara en cule i tider som denna.. För några timmar så kommer det kännas som 2009 eller 2011, och kanske ett litet stänk av 2006. Dagen efter så kommer tyvärr fulwhiskeyn att visa sitt andra ansikte och låta frustrationen komma dunkandes tillbaka. Kommer vi ha några lösningar? Har vi löst några gåtor? Vem vet, men däremot så kommer vi ha smakat på lite tiki-tak och spelat i reklamfria tröjor ett par timmar, like back in the good old days! Så dörren står på glänt. Det är bara att knacka på...
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-13 14:48
Verkar som att media har vinklat saker o ting (surprise). Om matchen mot Bilbao "Leo is one of the most important people in the team, but it was the whole team" Han har ju rätt, Neymar var bäst på plan spelmässigt, Piqué, Busq, Iniesta o andra spelade bra. "Without Neymar, Suarez, Iniesta, Piqué and the other players wouldn't be as good. But he's obviously the best." Vilket är sant. Det är en lagsport och Messi är bäst.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
2017-01-13 14:23
[QUOTE=JUSSI BJÖRLING]är det inte lottning till semifinalerna då? [/QUOTE] Vad jag vet så är det lottning även där.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona JUSSI BJÖRLING
2017-01-13 13:31
är det inte lottning till semifinalerna då?
Barcelona Soko
2017-01-13 13:27
@Deulofeu:

Om Barca Real och Atletico tar sig vidare till semifinal så ställs två av dem mot varandra och den tredje får Alaves eller Alcorcón.

ps. Sevilla som är erkänt dåligt bortalag krossade Sociedad med 4-0 i helgen. Så vi ska också kunna göra det och klara av dubbelmöte trots sega ben. Jag tycker att vi ska skicka fräscha ben till första matchen borta där Arda Paco Gomes Rafinha Denis Rakitic Digne Vidal Mascherano m m gör en klokt match och bra resultat inför returen.
MSN samt Busquets och Iniesta ska bara hoppa över första matchen för den plan som ser ut att vara världens största där vi behöver låna gtb tid att komma fram till deras mål och den evigheter att backa skulle göra de mycket trötta och slutkörda.
Barcelona Katalano
2017-01-13 13:27
Tiki-Taka

Av de senaste citaten att döma så får jag uppfattningen att ledningen försöker göra sig av med Messi genom att göra honom missnöjd med tillvaron och att klubben är otacksam. Man kan inte se det som en förhandlingsmetod där man försöker att sänka Messis krav genom att få honom att känna att han behöver kompromissa med klubben alltför mycket. Vill man hålla messi och fansen nöjda så håller man tyst om detta i media och sköter allt bakom stängda dörrar. Man informerar messi i tysthet att vi inte kan belasta budgeten denna säsong med en löneökning för honom, men att den kommer till sommaren istället.

Messi är fortfarande världens mest överlägsna spelare och han är vital för Barca. Messi vet om det och hela världen vet om det. Dessutom älskar han Barcelona, och laget och fansen älskar honom. Vi måste göra allt för att hålla honom lycklig och ha honom kvar i klubben, till varje pris. Messi är värd 3 andra spelares lön. Så bra är han och så stor skillnad gör han för laget.
Barcelona Den vise mannen
2017-01-13 13:24
Tack Gabriel förr det fina och tänkvärda inlägget. Hoppas att du orkar ta till pennan oftare. Dina inlägg är alltid läsvärda och behövs här. Känner igen mig i allt du skriver, får man säga tyvärr. Att få tillbaka det vi hade för några år sedan rent fotbollsmässigt är en utopi, pga att vi hade nästan de bästa fotbollsspelarna genom alla tider på plan SAMTIDIGT. Men att få tillbaka den klubben som de flesta av oss föll för tror jag och hoppas jag går än. Bara vi får rätt personer på rätt plats (läs Xavi, Puyol, Pique framledes). Det som är så skrämmande är det gått så otroligt fort att montera ner det som har byggts upp under över 100 år, utan att ngn i stort sett har sagt ifrån. Hur har det kunna bli så här? Varför har medlemmarna låtit det ske? Det är ungefär som när man gick i skolan på mellis och man spelade fotboll på rasten. Rätt som det var kom 9:orna ut. De gick helt sonika bara fram och tog bollen och sa; -Nu ska vi spela, flyttar ni inte på er så vet ni hur det går. Liten och rädd som var gick man av planen och förbannade tyst för sig själv de stora killarna, men kunde inget göra.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Katalano
2017-01-13 13:21
Gabriel

Kul att återigen se ett inlägg av dig även om det är mer som en avslutning. har funderat på vart du tagit vägen. Jag håller med dig om allt även om jag fortfarande känner stor passion för klubben. Jag avskyr bara ledningen och hoppas att med ny president och ny tränare så kan vi styra skeppet på rätt köl igen. Då får jag tillbaka mer av kärleken till klubben också. istället för att njuta av vår fotboll idag så stör jag mig på hur vi spelar och självklart ger inte fotbollen samma njutning och glädje då. Jag förstår ditt beslut och vill tacka för allt du bidragit med på forumet och hoppas förstås att få sig dig här inne igen, lika passionerad som förut, inom en inte allt för lång framtid.
Barcelona Tiki-Taka
2017-01-13 13:02
Sjukt att inga medlemmar reagerar, dem är väl lika blinda som styrelsen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2017-01-13 13:01
We had Barça’s “CEO” and Barça’s “Institutional Relations Director” questioning Messi’s worth to the club in the space of three days. A Barcelona representative, a guy that actually works for the club, just said “Messi wouldn’t be as good without Iniesta and Neymar". Dessa otacksamma jävlar! Det är inte acceptabelt att personer i ledning och styrelse gör sådana kommentarer om den bästa genom alla tider! Hoppas denna piss ledning försvinner så fort som möjligt.....hatar er av hela mitt hjärta! Fy fan vad man saknar en som laporta i dagens tider! Länge leve laporta och hans styre!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Tiki-Taka
2017-01-13 13:01
We had Barça’s “CEO” and Barça’s “Institutional Relations Director” questioning Messi’s worth to the club in the space of three days. A Barcelona representative, a guy that actually works for the club, just said “Messi wouldn’t be as good without Iniesta and Neymar". Dessa otacksamma jävlar! Det är inte acceptabelt att personer i ledning och styrelse gör sådana kommentarer om den bästa genom alla tider! Hoppas denna piss ledning försvinner så fort som möjligt.....hatar er av hela mitt hjärta! Fy fan vad man saknar en som laporta i dagens tider! Länge leve laporta och hans styre!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2017-01-13 12:27
@Pep - El Míster:

Oerhört svårt att säga. Men jag hoppas att de inte sviker den fina tradition vi haft sedan Cruyff i stort sett fick bestämma vem som skulle vara tränare, ett val out of the box. Ingen bland de vanliga misstänkta.

Tata, med facit i hand, var inte rätt val. Men det var i alla fall ett modigt val. Det respekterar jag. Tito var modigt och rätt.

Luis Enrique har enligt mig alltid (jag var till och med kritisk dagen efter CL-vinsten) varit fel väg och början på en likriktning med övriga toppklubbar, rent spelmässigt, jag inte vill se. Men det var ju fortfarande en relativt modig utnämning.

Jag hoppas i alla fall den traditionen fortsätter. Jag sträcker mig så långt, så att trots att Eusebio var usel i B-laget är det ändå en utnämning jag skulle respektera. Den är väldigt stor chans att det dessutom skulle vara en misslyckad utnämning, men respektera den skulle jag göra.
Annons: