/spanien/barcelona/forum/239.aspx/spanien/barcelona/forum/239.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona the cameroonians
2017-01-21 15:05
[QUOTE=El Pistolero #9]Hur skulle er topp 5 lista se ut över dom som betytt mest för Barça? [/QUOTE] Gamper Cruyff Messi Guardiola Kubala Bubblare: Douglas
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-21 14:55
Hur skulle er topp 5 lista se ut över dom som betytt mest för Barça?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Kröjjf
2017-01-21 14:31
Jag väntade med att gilla Cessi - 3:s eminenta återblick och tankegång, tills dess det fanns 13 "likes" och jag fick tillfället att få det till 14 och därmed stryka under den flygande holländarens inflytande i och för FCB. Så barnslig är jag, trots min ålderdom.
Barcelona Kröjjf
2017-01-21 13:00
Cessi - 3 Och tänk om gubben som du beskriver nu sitter och tuggar nötter på Camp Nou i nästa match. Samt att någon relativt nytillkommen "fanboy" till Neymar jr på SF, förfasar sig över honom och hans helt och hållet otidsenligt sorgliga existens.
Barcelona Cessi - 3
2017-01-21 11:55
Rent spontant kom jag på en sak. Vi brukar ju säga att vi är lyckligt lottade att vi lever i Messis epok men tänk att det kan finnas någon gubbe nu i Barcelona som föddes låt oss säga år 1945 (idag cirka 71-72 år gammal) inte alls omöjligt att leva 72 år. Tänk också om han är FCB fanatiker vilket också inte är omöjligt då de flesta män och inte bara män älskar fotboll där nere. Tänk att han upplevde: Vid 6 årsålder L. Kubala tills han blev 16. Borde minnas väl. Vid 10 årsåldern L. Suarez Vid 28 årsåldern J. Cruyff Vid 37 årsåldern D. Maradona Vid 43 årsåldern Drem team era med Romario, Koeman, Laudrup, Stoichkov mm. Vid 50 årsåldern Ronaldo (Den riktiga) och ett år senare Rivaldo Vid 58 årsåldern Ronaldinho och hans generation Vid 64 årsåldern Pep Team med Iniesta, Messi, Xavi i sina preem. Det laget lekte med allt och alla. Nu vid 70 årsåldern MSN. Jag är enormt avundsjuk på honom. Han kan säga att han föddes vid perfekt tidpunkt och i perfekt stad. Tänk vilka fantastiska spelare FCB har haft genom åren och vilka kommer att ha i framtiden. Tycker synd om dem som t.ex inte kan uppleva Messi eran eller Pep Team. Sådant glömmer man aldrig.
Barcelona Cule4life
2017-01-21 11:37
Undra hur mittfältet ser ut imorgon med Iniesta troligen borta

Skulle vilja se Vidal som högerback och upp med Roberto på Xavis plats. Vem som tar Iniestas plats är svårare. Gomes Denis Rafinha Rakitic? Hade velat se Suarez på bänken och in med Turan. Suarez känns väldigt klumpig just nu.
Barcelona Barca4life98
2017-01-21 11:19
Tack för svaren "the Cameroonians" & "Escobar"!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2017-01-21 04:32
The cameroonians är tillbaka! Otroligt kul att se dig här igen. Utan tvekan en av forumets bästa skribenter med en imponerande bra koll på allting inom klubben.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Escobar
2017-01-20 21:51
Vill ni veta mer så skriv till mig via messenger Juri Escobar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2017-01-20 21:50
För att bli medlem krävs i princip att man är släkt med en person som redan är medlem. Rosell valde att begränsa rättigheterna för vem som helst att bli medlem eftersom han var rädd att klubben skulle kunna styras av en ryss eller någon med annan nationalitet/häekomst än katalansk. (lite lustigt med tanke på att det var en schweizare som grundade klubben...)

Däremot kan man teckna ett så kallat comittment card som ger dig samma rabatt (20%) på biljetter som en "vanlig" medlem och även geer dig andra liknande förmåner - förutom rätten att rösta i val. Är emellertid inte helt säker på att man kan ansöka om säsongsbiljetter eller vara med i lottning av biljetter till bortamatcher i CL och finalen i CdR etc.

Efter att du haft ett commitment card i X antal är kan du sedan ansöka om ett riktigt medlemsskap om klubben accepterar din ansökan. Kan till och med vara så att det är klubben som måste nominera dig, har för mig att jag läst det nånstans.

Commitment card kan endast tecknas på plats i Barceona på deras OAB kontor (handhar allt kring medlemmarna), och det kostar i princip lika mycket som ett riktigt medlemsskap (i år är summan 177 euro).

Det finns även billigare medlemskap för barn 1-5, och juniorer 6-15. Tror de priserna ligger på cirka 40 respektive 80 euro.

Med ett medlemskap följer även ett välkomstpaket med lite rabattcheckar och souvenirer etc.

Det är svårt att hitta info via hemsidan på den engelska varianten, men det finns på den spanska. Se länktips. Google translate is your friend....

Trevlig helg culers!
Barcelona Escobar
2017-01-20 21:50
Det som gäller med medlemskap är att du ska ha en släkting i klubben, ha varit medlem eller bo i Katalonien för att bli fullvärdig medlem på studs. Annars gäller provmedlemskap för oss utanför. Jag är inne på mitt sista år som commitment member, det måste lösas på plats (OAB, kansliet för medlemmar) och förnyas en gång per år under tre år, även det på plats mellan 1 juni och sista oktober varje år, kostar ca 150 euro per år. Sedan efter tre år har vi möjlighet att söka medlemskap. Vad gäller barn under 15 kan de bli fullvärdiga direkt men det gäller att göra det på plats och är de inte med så ta med deras pass. Min äldsta blev medlem i augusti och min nyfödda ska bli medlem nu i mars då jag själv åker ner (ska göra ett pass till han i dagarna)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
2017-01-20 20:43
Rivaldo 99 Vad innebär det egentligen att bli medlem? Jag skulle vilja bli det jag också.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo_99
2017-01-20 20:42
Är den nån som vet var man hittar länken till medlemsskap, ville registrera min son men det jag hittar är om man vill förnya sitt medlemsskap!?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Culés
2017-01-20 20:14
Ser väldigt, väldigt misstänksamt ut det där med Ramos
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2017-01-20 19:46
Sägs att Ramos spottade på Aspas, en landslagskollega. Se länktips, avsiktligt?
Barcelona Cule4life
2017-01-20 18:54
Egentligen är Dawood en Iniesta typ. Veratti är mer Xavi. Vi behöver båda.
Barcelona Escobar
2017-01-20 15:25
Stolpeln Lyckades skriva PM nu :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona StolpeIn
2017-01-20 15:09
Escobar

Champions Leauge matchen som vi ska se spelas den 8/3. Vad är ditt tips till oss? Ingen i sällskapet är medlem i klubben, vi kan därför inte köpa biljetter på samma villkor som du.

Vad är det för skillnad på priserna? Du betalade ca 1500kr för en bra sittplats, samma plats utan medlemspris, vet du vad det kostar?

Vet du när klubben släpper biljetter till allmänheten? Då kanske man kan försöka vara snabb och köpa direkt via klubbens hemsida?

Vi funderar på att åka ner till Barcelona utan att ha köpt biljetter i förväg, men vi är lite rädda över att chansa.
Barcelona Escobar
2017-01-20 15:05
Stolpeln Ny här, så vet inte vart jag hittar PM, kör på telefonen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-20 14:31
Born #OnThisDay in 1995, Sergi Samper. Has made 1 Liga appearance for the club since 2014. 1 ligamatch, fina chanser det där. Hoppas nästa tränare (tror det blir Sampaoli) har förtroende för honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-20 14:26
[QUOTE=neymar JR]Barcelona are interested in signing Borussia M'Gladbach midfielder Mahmoud Dahoud (21). Liverpool also interested. [Footmercato] En helt okej värvning ifall veratti inte kan värvas, den här killen kan bli riktigt jävla bra. Han kan komma att ha xavi som tränare i framtiden... [/QUOTE] Mahmoud in da hood! Hade gillat den värvningen om Veratti inte kan värvas. Fin spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L.A.M Nr 10
2017-01-20 14:25
Jag vet inte om det är rationellt eller inte men jag ser faktiskt väldigt positivt på vår situation just nu och är optimistisk inför vårsäsongen. Jag tycker säsongen hittills påminner en del om 14/15, vilket såklart bådar gott. Missförstå mig inte, resulterar den här våren i samma utdelning som 2015 ska det naturligtvis till att vi har lite flyt och verkligen maximerar våra resultat utifrån prestationerna och jag tror inte vi tar trippeln. Däremot tror jag att vi har en bra chans i samtliga turneringar. Hade vi legat på samma antal poäng som Real eller kanske tom ett par pinnar efter med lika många matcher spelade hade jag varit nöjd med ligaspelet, nu tycker jag det lämnar en del i övrigt att önska men inte är uselt, samtidigt som cupspelet har varit bra.

Real Madrid har hittills stått för en bättre säsong än oss, både prestations- och resultatmässigt, ingen tvekan om det. Med det sagt kan man ändå tycka att de tagit fler poäng och segrar normalfallet. De är inte oförtjänta men under en längre period vet vi att resultatraden mer och mer kommer att efterlikna prestationerna på planen. Denna höst har Real Madrids resultat varit bättre än prestationerna och jag tror de nu när vinstsviten äntligen brutits kommer att börja tappa poäng på mer regelbunden basis.

Samtidigt gäller det för oss att steppa upp en nivå. Vi har inte längre råd med onödiga poängtapp som Malaga och Alaves på Camp Nou för då kommer inte titeln bärgas. Men jag tycker spelet ser bättre ut nu efter juluppehållet. Matchen igår var ett bra exempel på Luchos styrka som tränare. Spelmässigt ser det okej ut men inte bättre än så men vi lyckas ändå få in en boll och stänga matchen. Detta var kanske mest förekommande under trippelsäsongen, vi kan under den här och förra säsongen göra riktiga plattmatcher och förlora alla poäng men jag tycker ändå den ingrediensen i Luchos coachande är rätt tydlig, han ingjuter en mental styrka i spelarna.
Barcelona StolpeIn
2017-01-20 13:39
L10

Jag undrar lite samma sak. Vi har bokat både hotell och flyg ner till Barcelona i hopp om att få se hemmamatchen mot PSG.

Ingen i sällskapet är medlem. Vi har räknat med att komma över bra biljetter för max 2000 kr.
Barcelona L10
2017-01-20 13:35
jag vet inte vart man kan redigera inlägg men jag menar så klart hemma matchen mot PSG...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona L10
2017-01-20 13:34
Jag ser att ni diskuterar om att åka till Barcelona för att se matcherna mot PSG. Tror ni att man kan få tag på bra platser till helt okej pris utan att vara medlem?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona StolpeIn
2017-01-20 13:27
Katalano

Hmm, vi är ett sällskap på 6 personer. Tror därför det kommer vara svårt att finna platser bredvid varandra. Men ska försöka hitta så vi kan sitta på samma sektion.

Vågar man åka ner dit utan att ha köpt biljetten i hopp om att få tag på en där? Lite riskfyllt, men hört att det är väldigt många som gör så.
Barcelona Katalano
2017-01-20 12:02
StolpeIn

Skriver detta i forumet istället för via PM eftersom det är nyttig information för alla som funderar på hur man köper matchbiljetter.

Som Escobar är hemsidan det bästa alternativet med tanke på att man slipper serviceavgifter och liknande.

Värt att veta när du ska köpa biljetter via hemsidan är att platserna ägs av medlemmarna som "säljer tillbaka" dem till klubben inför matcher de inte ska gå på så att andra kan köpa dessa platser. Detta görs att det fylls på med tomma stolar successivt gram tills matchdagen.

Håll därför koll på hemsidan efter biljetter och man behöver inte heller köpa alla platser bredvid varandra utan det kan vara svårt. Försök hitta det antal lediga platser du är ute efter i samma sektion så går det i de allra flesta fall att lösa det på plats. Celta vigo matchen ska absolut inte vara några problem med tanke på at det gick utmärkt de senaste 2 matcherna jag var på (Sevilla och Valencia) . Det brukar finnas tomma stolar att nyttja och i undantagsfall kan man be att få byta plats med någon enstaka person också.
Barcelona StolpeIn
2017-01-20 11:42
Tack för alla era tips!

Fler tips mottages gärna, ni får gärna skicka PM så vi inte "smutsar" ner forumet.

Escobar
Jag har skickat PM till dig, hoppas du kan t dig tid att svara.

Soko
Vi landar i Barcelona den 5/3, beroende på när Celta Vigo-matchen börjar så har vi möjlighet att iaf se 2 av matcherna live. Det skulle vara otroligt häftigt :D
Barcelona neymar JR
2017-01-20 11:40
Barcelona are interested in signing Borussia M'Gladbach midfielder Mahmoud Dahoud (21). Liverpool also interested. [Footmercato] En helt okej värvning ifall veratti inte kan värvas, den här killen kan bli riktigt jävla bra. Han kan komma att ha xavi som tränare i framtiden...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-20 11:25
Stolpeln Hittade en bra sida om Barcelona 10 - kort rekommenderas då den kostar bara 10 euro och man kan åka buss metro tunnelbana och spårvagn . ps. Om du har tid och möjlighet kan du se tre matcher inom en vecka, Gijon, Celta och PSG. Det är en unik möjlighet. .
Annons: