/spanien/barcelona/forum/2369.aspx/spanien/barcelona/forum/2369.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Rambla~
2015-09-24 12:38
Har ni lyssnat på senaste avsnittet av La Liga-podden? En intressant gäst, Alexandra Jonsson, som tidigare bott nere i Spanien under några år. Hon har väldigt stor kunskap om La Masia och ungdomsspelare överlag i Spanien. Här fick man bla höra en del intressanta uppgifter om både Grimaldo och Samper. Hur motståndarna i Segundan förra säsongen själva ställde sig frågande till hur dessa två kunde spela i Barca B när de som spelare var för bra för att spela i Segundan. Hm, och då skickar vår klubb dem ner i Segunda B istället.
Barcelona papillon
2015-09-24 12:32
Neymar = Pedro 2.0
Likt Pedro går han alltid på insidan, han utmanar aldrig sin back på utsidan. Så lättläst nuförtiden. Ibland saknar man Henry.
Postat via SvenskaFans mobilsajt
Barcelona neymar JR
2015-09-24 12:28
Vi har ett system som är anpassat efter Messi, det är absolut inget fel med det. Felet är att det är Peps system och Peps projekt och inte luchos Nu ska fan neymar få skit, inte för att han är dålig utan för hans mentalitet. Han har ställt sig under Messi, och lever i hans skugga. Dags att hitta till ljuset och börja briljera själv. Han har så fina aktioner, skottlägen men ska alltid leta efter Messi istället för att vara självisk. Han är sin egen fiende, för fotboll vill/kan grabben Mittfältet det fungerar inte längre, varken formationen eller rollerna spelarna har. Vänd på triangeln och ha 2 sittande och en riktig offensiv mittfältare istället för att fortsätta med en idiotisk rak formation. Iniesta ska få den offensiva rollen och ska inte behöva lägga så mycket energi i försvaret centralt. Vi har redan täckning där med 2 täckande mittfältare då Arda hade suttit perfekt i den rollen, och han kommer absolut inte ha några problem att spela till sig platsen Alves är inget mer än 3:de valet för högerbacken, det räcker nu. Han blir omognare för varje säsong och ännu dummare Vår trio ska inte och borde inte jobba hem för att täcka ytor. Med 2 sittande mittfältare så löser man problemet Rakitic ska ner 10-20 meter där han får tid med boll och har lättare för att styra spelet utan press Pique ska inte ha skit för gårdagen, han har varit avstängd i 4 matcher och borde inte ha startat matchen. Bartra gjorde en bra match och borde ha fått förtroendet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona FCB_Messi
2015-09-24 12:08
Varför gjorde inte suarez en enda djupledslöpning bakom deras backlinje ? Varför höll sig inte Messi på kanten och utmana därifrån ? Jag måste verkligen berömma celtas insats igår . Herregud vad dom spelade ut oss . Tillät oss inte slå 4-5 passningar inom laget . Kom knappt över halva plan ju .
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-09-24 12:08
@Kröjf:
Jag håller den ödmjuka linjen ;) Cameroonians sammanfattar det bra.: "Vi förlitade oss till MSN förra säsongen, och Luchos spelsätt bygger på detta. När försvaret haltar och anfallarna missar de lägen som uppstår, ja då kan det bli så här stora siffror mot ett lag som är bättre för dagen". Det finns inga tydliga linjer i spelet, det finns ingen trygghet. Däremot så har vi tre spelare där framme som är större än de flesta. Men det gör inte att vi är ett stort lag. Vi är i mångt och mycket inte ett lag överhuvudet längre. Men med det sagt, även denna säsong skulle kunna sluta med att vi vinner CL. Inte med en fotboll som är vackrare än någon annans. Inte med något spelsystem och tanke bakom sig som gör att laget tillsammans blir starkare än vad individerna är var för sig. Utan av den enkla anledning att vi har sådana individuellt skickliga spelare att vi alltid har en chans. Men Luchos Barcelona är absolut inget stort lag.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 11:54
DM1982 - jag trodde faktiskt att vi skulle vinna enkelt. För vi har ännu inte sett den där explosions matchen som vi alla väntar på där allt ska lossna. Jag trodde det skulle ske mot Celta Vigo, ett lag som spelar offensivt och vill framåt. Trodde att vår trio skulle straffa dom mer.
Barcelona Barcelonito / Lucho Enrique 21
2015-09-24 11:07
Förstår inte att Lucho får så mycket kritik för förlusten. Han varnade laget för underskattning, bänkade Rakitic som faktiskt inte gjort en bra säsongsinledning och då kan man inte slänga in honom i halvlek. Rakitic behövde bänkas och tränaren kan inte bänka en spelare i en lätt hemmamatch, det ska kännas för en bänkad spelare. Därför väljer man en svår bortamatch alla vill spela. Att vi inte har bättre än Roberto på bänken är inte heller Luchos fel. Som vi behövde Rafinha igår!

Vi har 3 anfallare som inte behöver göra något hemjobb i 90% av matcherna. Men på bortamatcher där vi blir utspelade spelmässigt behöver vi försvara med 9 utespelare, inte 7! När MSN inte tar en löpning hem så blir kanterna helt fria och då får Alves och Mathieu skit istället. Sergio och Iniesta gjorde ett försök att täppa till mitten samtidigt som de ger understöd till ytterbackarna. Men seriöst! Pedro och Rafinha hade gjort ett hästjobb hemåt en kväll som igår.

Sen var inte Messis touch det bästa, man hittade inte heller Suarez löpningar. Hade Messi och Neymar varit effektivare så hade det lätt kunna stå 4-4. Luchos enda misstag var att bänka Suarez förra matchen, vi behövde göra fler mål och bättre spel mot Levante och det påpekade jag innan matchen. Målskyttet är under all kritik för att vara MSN.

Sen så glömmer de allra flesta hur förra säsongen var. Samma personer som kritiserade Lucho för rotation fick krypa tillbaka när det hjälpte oss att vinna trippeln och ha det piggaste laget i mars april maj. Tänker man efter lite så roterar han inte ens mycket nu, det finns inga spelare att rotera med! En spelare här och där som bänkas betyder inte rotation!

Munir var kanonbra! Påhittig, bra kontroll, bra passningar och smart spelat av ynglingen. All skit han har fått här inne som 18-20 åring är totalt orättvist. Han kan inte vara någon stjärna än, ge honom tid!

Iniesta fick oförtjänt mycket skit här igår, han och Busquets var de enda som gjorde allt de kunde och faktiskt såg svettiga och sura ut. Synd att man bara väljer ut de man tror sig har sämst form och gör dom till syndabockar.

Många här inne har analyserat alldeles för fel. Sådana matcher kollar man inte på vem som spelat bäst då alla var dåliga. Men Iniesta och Busquets var mil från andra i deras inställning. Det är det enda som räknas när lagarbetet suger under en match.


Barcelona Kröjf
2015-09-24 10:59
Glimrande inlägg av the cameroonians och Xaviesta. Coach Peps "ande" svävar över allt, både bildligt och bokstavligt talat.Läs! Och LennyRomario ska ha ett stort jävla hedersomnämnande för att han inte tar tillfället i akt att skriva "Vad var det jag sa".
Barcelona Liunil Masse
2015-09-24 10:46
Alves är så otroligt dålig. Jag har sagt det innan, Alves ska inte spela tuffa bortamatcher. Han kan inte försvara för fem öre, ingen snabbhet kvar som rädda honom innan. Roberto skulle spelat som högerback och Rakitic på mittfältet. Jag fattar inte hur Lucho tänker ibland. Sen måste jag kritisera Mascherano också, helvete vad dålig han varit den här säsongen. Fan har hänt med honom? I Januari måste en bra mittback in, en bra vänsterback som kan ersätta Alba bra om han blir skadad. Vi starta för fan med Mathieu som vänsterback igår? Är det värdigt en klubb som Barca? Sen hade en bra spelfördelare och Nolito välkomnats också. Fyra värvningar behövs.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-24 10:46
Vi driver välgörenhet när vi ger Alves en oförtjänt förlängning för att han lipar i media... Just satin Ska man kritisera så ska man kritisera dom som tjänar miljoner och spelar dag in dag ut inte munir eller Roberto. Roberto gör allt för laget skulle nästan påstå att han är en av få som inte spelar för sig själv men han får mest skit Igår var han den bättre av våra mittfältare men folk väljer att blunda och häcklar honom bara
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
2015-09-24 10:32
The cameroonians Hyfsat logiskt vet jag inte! Tycker Munir faktiskt förtjänar all kritik som riktas mot honom. Killen har absolut noll rätt i varje match han kommit in eller startat. Han duger helt enkelt inte, och jag ser verkligen inte vad Lucho ser i honom som fortfarande ger honom speltid efter alla dessa platta prestationer. Vi bedriver ingen välgörenhet! De bästa ska spela så enkelt ska det vara.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona II Barça II
2015-09-24 10:18
Igår svek laget sina fans, det är totalt oacceptabelt, att kollapsa på det viset. Jag är djupt besviken på gårdagens prestation.
Barcelona the cameroonians
2015-09-24 10:13
Varför gnälla på Munir? Förväntar man sig verkligen att en spelare som knappt fått speltid ska gå in och vända en tillställning där HELA laget underpresterar? Då kan man aldrig vara nöjd med något om man sätter detta i relation till vad andra då måste prestera.

Han var den enda anfallaren vi hade på bänken, och Lucho bytte in honom när vi låg under. Hyfsat logiskt va?

Skyll i stället på ledningen och Lucho som inte lyckas locka till sig något bättre alternativ pga att man har värvat cracks som inte går att bänka samt sålde ut Pedro när han som bäst behövdes. Det är baksidan med att ha för många stjärnor i en och samma lagdel.

Vi förlitade oss till MSN förra säsongen, och Luchos spelsätt bygger på detta. När försvaret haltar och anfallarna missar de lägen som uppstår, ja då kan det bli så här stora siffror mot ett lag som är bättre för dagen.

Det lustiga anser jag är att så fort MSN inte levererar så beror det på att vi inte har något mittfält. Plötsligt är det S. Robertos fel att MSN inte gör mål. Really?
När chanser missas, och motståndarna kan ta bollen från MSN är vårt mittfält väldigt utsatta eftersom de nu för tiden inte ligger så tätt tillsammans (De "offensiva" täcker för ytterbackarna). Det är lätt för motståndarna att slå ut vår press när det sker en och en och med enorma ytor.
Det hände inte när vi spelade via mittfältet i stället för att sätta bollen på anfallarna tidigt så som vi nu gör. Mycket sidled, ja, men våra positioner var bättre och gav en defensiv balans till laget som vi saknar nu. Skillnaden är Xavi.

Det blir inte lättare heller att vi begår individuella misstag, och vårt spel bygger väldigt mycket på att lyckas en mot en, både offensivt som defensivt. Och när man väl ger understöd, då är det i fel lägen. T ex första målet där Alves går tätt samman med Piqué centralt men glömmer bort sin egen gubbe.

Det mest intressanta tycker jag dock är att vi hade samma problem med målskyttet vid denna punkt förra säsongen. Emellertid släppte vi knappt in mål. Nu har vi problem i båda ändarna. Skillnaden är Xavi.

Men vi visste att det skulle bli tufft i ligan den här säsongen, och vi gör det inte lättare för oss själv genom en medioker insats som igår. Skillnaden är att vi inte fått in nytt blod i truppen, något som är väsentligt för att hela tiden ha spelare med hunger. Där har transferstoppet hindrat oss en hel del. Förra säsongen hade vi massor med sugna spelare, nu är de lite mer mätta.

Nåja, chans till revansch redan på lördag, det är bara att bryta ihop och komma igen.
Barcelona Neymar N11
2015-09-24 10:03
Gårdagens match kan man jämföra med FIFA 15 där man väljer spela på världsklass nivå första gång och väljer slump mässigt ett lag. Man inser på en gång att det blir svårt och man kommer ingenstans motståndaren låter dig inte ha boll länge och med enkla individuella misstag tappar man boll som leder till baklängesmål. :))
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona BARCA-més que un club
2015-09-24 09:49
Säger bara Munir el haddadi hahaha Seriöst va gör han i ett lag som FC BARCELONA förblir ett mysterium .

vilken madrömsmatch igår alltså hur ska man glömma den inställningen från vissa spelare igår hur dom prestera under all kritik usch så pinsamt.
Barcelona Lion24
2015-09-24 09:35
Det här är FULLSTÄNDIGT O A C C E P T A B E L T. Det här heeeeeeeeelt otroligt, BORTOM MITT FÖRSTÅND, hur vissa spelare kan tillhöra F fucking C Barcelona. När Munir spelar fotboll, så framställs han som parodi, jag menar det. Det måste vara ett skämt, eller kanske någon som gör en TV-serie där innehållet lyder typ ''man kan bli vad man vill om man försöker'' eller nåt sånt. Vad ser man i Sergi Roberto som central mittfältare? Jag ser klart och tydligt att den här spelaren inte bidrar med någonting, vad ser man då på plats? Jag behöver inte gå in på Munir igen. Den spelaren bidrar inte med nånting MED eller utan boll.

Jeremy Mathieu är i särklass den mest okoncentrerade försvarsspelaren jag har sett i mitt liv. Jeremy Mathieu tar inte sitt yrke på allvar, han tar inte sina arbetsgivare på allvar. Detta är en av de minst professionella fotbollsspelare jag har bevittnat. Om han inte röker så bryr han sig inte på plan. EXTREMT okoncentrerad, nonchalant, arrogant, bryr sig inte. Och den här spelaren köpte man för 200 miljoner när man äntligen skulle köpa en ordentlig mittback, i FC Barcelona. Jag förstår om det hade varit i Malaga eller Celta, men i F fucking C Barcelona? Våran tränare är one of a kind, han måste se nånting hos vissa spelare som INGEN ANNAN ser. Prestationer som man aldrig sett tidigare på den här nivån för den här klubben belönas med speltid och träning med A-laget, om och om igen. Vad är vi? Levante? Du tränar FC Barcelona för Guds skull.

Jag förstår att Lucho är beroende av att rotera. Jag förstår att han får myror i brallorna så fort nån annan än dom 3 där framme spelar 2-3 matcher i rad. Jag har lärt mig att förstå det. Jag har lärt mig att acceptera det, till viss del. Men det jag inte förstår, och inte accepterar för den delen, är hur kan du få för dig att vila Rakitic borta mot ett formtoppat Celta Vigo när du 3 dagar senare har en match mot en nykomling på hemmaplan? Efter hemmamatchen mot Las Palmas så har vi CL, var det inte bättre att vila ut spelarna nu i helgen? För jag menar, vi kan vinna hemma mot Las Palmas med 8 reserver, mot Celta behöver vi bästa tillgängliga lag. Om du har Thiago eller någon annan klass mittfältare som ersättare för Rakitic, då förstår jag rotationen. Då syns inte skillnaden lika mycket på plan. Men om du har en spelare som inte bidrar med någonting (Sergi Roberto), hur kan du få in han i en sån här svår match?

Jag tycker inte att spelsystemet är det som drar ner oss så här grovt, det är vissa spelare som inte har någonting och göra i FC Barcelona. Ja, 2-3 spelare gör skillnad, även om man har Messi, Iniesta, Suarez eller Ney på plan. Om dessa 2-3 spelare SUGER så extremt, så räkna då med att spelet suger. Räkna då med att den till viss del komplicerade taktik och system man tränat på och ständigt utövar försvagas enormt i och med att ersättarna är extremt dåliga. Vill du rotera? Varsågod, men rotera rätt och på rätt ställen. Lärde du dig ingenting av Athletic matchen (4-0)? Är detta ett spel? En lek? Är vi barn? Är spelarna barn? Leksaker? Vad är det här?

Nu tycker jag inte att det behövs en ''Messi börjar följa Chelsea'' (om ni förstår vad jag menar). Det är alldeles för tidigt. Men det måste ske en förändring. Precis som Xaviesta säger så är inställningen alldeles för dålig. Det är tränarna som är ytterst ansvariga. Men jag tror att man ''sparar'' inställningen till våren, jag kan inte se någon annan anledning. Detta är horribelt och e x t r e m t pinsamt, usch. Fucking barnlekar det här. (Nej frustrationen har inte lagt sig det minsta).
Barcelona socccerfan1
2015-09-24 09:03
Ngt helt annat.. Cr7 har 5 star skill på FIFA 16! Ahahhaahhaahaha , inte Messi.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-24 08:37
Alla här inne vet det uppenbara problemet och det är att xavi saknas. Vi har varken en ledare eller en spelmotor på mittfältet. Iniesta klarar inte av att axla den rollen och rakitic är för slö både i benen och i huvudet Iniesta har alla egenskaper att klarar av den rollen men det finns ett stort hinder. Det är hans kärlek för själva bollen och alltid vilja dribbla Den ende som kan köpas in och göra 80% det xavi gjorde är veratti. Frågan är om vi inte är så desperata att vi borde lägga ett monster bud på honom, kanske eventuellt offra en av våra stjärnor Finns en budget variant och det är gundogan men tror absolut inte att han hade klarat av det På långsikt hade samper växt in i den rollen men den drömmen har jag redan gett upp. Han ses som pivote och värderas inte högt längre
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-09-24 08:31
Alltså Real är inne i sådant flyt just nu. Vad fan gör Bilbao spelaren som ger Benzema bollen vid 1-0?! Inte gör Bilbao eller andra lag såna tabbar mot oss...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Yellow cake
2015-09-24 07:46
Nolito skulle ha köpts in i början av säsongen så hde han fått vänta ett halvår till han fått spela. Då hade han inte straffat Barca så mkt igår iaf, haha
Barcelona DM1982
2015-09-24 07:29
[QUOTE=Barcelonistas]Många hä överdriver jag tänker inte sitta här och säga att vi kommer köra över allt och alla. Vi har en tuff säsong framför oss och det gäller att vara ödmjuk. Men jag kan lova er alla att vi under våren kommer få se ett helt annat Barcelona, det vanliga Barca som vi såg under föra säsongens vår. [/QUOTE] Ödmjuk? Var det inte du som skrev att Barcelona skulle vinna enkelt mot Celta? Plattmatch, värdelös på alla sätt och vis. Inget var bra och ingen lyckades med något. Kan bara bli bättre.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona neymar JR
2015-09-24 07:12
Xaviesta Visst är lucho inte optimal för Barcelona och det sättet klubben vill spela. Visst lever på individen och hårt arbete 1: Jag tycker att lucho var precis det vi behövde förra säsongen, en ny start och något annorlunda. Vi hade kört fast totalt, och under 2 års tid fick vi se det tråkigaste Barcelona någonsin. T om 07/08 var mer underhållande Vi behövde förenkla vårt spel avsevärt och börja anpassa oss till motståndarna Fysiken behövde en rejäl boost och vi behövde en tränare som bet ifrån och körde sin väg 2: Vi har inte spelarna för att köra tiki-taka eller ens possessionspel. Messi och busken som är våra stöttepelare och ryggrad är dom enda i truppen som bemästrar det spelet Vi skulle i stort sett byta ut hela truppen för att påbörja ett liknande projekt. Vi har inte ens någon i la masia som kommer ta över taktpinnen. Samper verkar det inte bli något av och det skyller jag både på lucho, ledningen och spelaren i frågan. Ett b-lag med talanger som sjunker i seriesystemet som sten, dom har släppt fokus på fotbollen. Ingen som kan leda dom men framförallt ingen som fortsätter utveckla dom Så är lucho rätt för Barcelona, ja för nuet är han det och själv är jag villig att ge honom ytterligare en säsong. Framförallt vill jag se hans agerande vid nästa sommar och få en klarare bild av vad han vill få ut. Han har ju trots allt varit begränsad pga transferförbudet och presidentvalet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Mido
2015-09-24 07:11
Vår största svaghet är mittfältslinjen. Vi behöver en xavi typ som är tillgänglig för backarna och anfallarna. Om ni märker så är för stora tomma ytor mellan lagsdelarna. Xavi gick ner och hämtade boll, styrde match tempo, och kunde slå avgörande passningarna. I nu läget ser jag bara modric och verrati och de är omöjliga att värva. Om gårdagens match,, vad ska jag säga? Har det blivit en tradition att förlora mot celta? Äh jag vet inte,, men en sak var säkert att HELA laget sööööög, och Barbie dockan munir ska skickas på lumpen för att bli en man.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2015-09-24 05:09
Stör mig förresten i synnerhet på 4-1 målet där Mascherano joggar(!) in i boxen för att täcka Guidetti på måfå och därefter Pique som släpper honom friståendes bakom sig och frigör sig från all plikt med ett finger som som pekar mot svensken i ett desperat "håll koll på honom". Jag förstår att man hänger med huvudet när man ligger under med två mål och klockan närmar sig 90 men man har en plikt gentemot klubb och fans att kämpa till sista svettdroppen om man vill bära den här tröjan. Osmakligt agerande vid samtliga mål egentligen av våra försvarare, att Nolito vid 1-0 får all tid i världen att måtta iväg en David Villa bredsida i bortre är ofattbart. Kan det månne ha varit för att han hade en tom motorväg på Alves kant? Vid 2-0 målet är Pique tragisk att bevittna och så enkelt bortspelad att man tappar hakan. En så oerhört svag passning framåt i banan som siste man av en spelare som vunnit allt som går att vinna på såväl klubb som landslagnivå. Jag förstår inte. Lion24 brukar ofta snacka om intensitet men jag tycker det är dags att införa ett "nytt" ord i forumet, nämligen INSTÄLLNING. Pinsamma försvarsinsatser vid samtliga mål! Juniormisstag staplade på varandra i ett försök att bygga högt. Är så otroligt besviken..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Xaviesta
2015-09-24 03:38
Om vi ska ge oss på att försöka analysera den här säsongens samtliga bottennapp där vi släppt in kvadrupelt så räcker det för min del inte att skylla på skador och form längre, istället är det smärtsamt tydligt att något är fel. Ta startelvan ikväll tex, ett sådant lag ska inte släppa in fyra bollar mot något lag i världen, framförallt inte mot Celta Vigo. Med all respekt förstås. Jag pekar mer än gärna på Luchos ideologi som käppen i hjulet. Coach Pep må vara extrem i sitt sätt att föra fram en åsikt eller en tanke, han må vara en smula hänsynslös och beväpnad med motorsågen oftare än han vill erkänna men han har oftast rätt i sina betraktelser. Angående Peps fotboll vs Luchos är jag med honom fullständigt. 2009-2012 gick jag inte ens på toaletten under en match, varken för nummer ett eller nummer två! Jag höll mig. Tänk om jag missade en fantastisk macka eller en sjuk triangel. Eller, ve och fasa, en Messi-räd förbi 79 spelare med två väggpassar på vägen innan Camp Nou exploderar i ett nätmast religiöst "Meeeeeessii, Meeeeeessii, Meeeeeesssii". Under Luchos Barca går man utan problem till köket och brer en smörgås, svarar i telefonen eller missar första halvlek utan att hela vörlden går under. Det där magiska vackra stoftet finns inte tillgängligt att sprida. Titta på spelartyperna vi har idag, Mathieu, Douglas, Vaermalen, Rakitic, Munir osv. Det här är inga typer jag känner att jag har bildat en relation med som culé. Jag uppskattar allt dom gjorde individuellt för oss under förra säsongens trippel men jag hade tagit försäljningar av samtliga med ett axelryck känner jag tyvärr. Luchos taktik är för fyrkantig och avig, den är sannerligen inte vacker. Den framstod som vacker i våras tack vare tre magiker på topp. Den framstod som innovativ tack vare tre magiker på topp. Den föll ut i blom till slut tack vare tre magiker på topp. Om vi tar ett steg tillbaka och observerar the big picture utifrån culé-bubblan så vet vi egentligen varför dessa bottennapp knackar på vår dörr så ofta nuförtiden och det hela går genom en domino effekt hela raka vägen ner till Luchos ideologi. Jag håller fortsatt fast vid att våra tre målare i våras spacklade över den vattenskadade fasaden från hösten genom fantastiska prestationer, men vårt grundspel i sig är väldigt bräckligt med Lucho som kapten för skutan. Han förespråkar slitvargar på planen samt en fysiskt, direkt fotboll. Problemet är att han måste hålla fast vid Barcas ideologi samtidigt med nätta små tekniska spelare, kortpassningsspel och possession-fotboll. När vi hamnar i ett slags mellanting-tillstånd under en match som vi gjorde ikväll så går det såhär helt enkelt. Ni som velar i valet om Rakitics acklimatisering till Barcas fotboll, ni har helt rätt. Han är en fantastisk spelare men inte i ett lag som Barca där vi saktar ner spelet titt som tätt. Samma sak med Suàrez. Dessa herrar gjorde sig bäst i Sevilla och Liverpool eftersom dom kom i kontringar med hög fart och hög intensitet (Lion24 Copyright). Suarez gör sjuka saker när han kommer i fart medan han framstår som lite klumpig och amatörmässig när vi lirar stillastående fotboll. Med det sagt är det absurt att kalla honom d-å-l-i-g bara för att man blev lite pilsk igår kväll när polacken i Tyskland smällde dit en manita på dryga 9 minuter. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med det här, men efter 4 insläppta mål ännu en gång blir man jävligt fundersam till taktik och inställning. Känns som att det kan gå hursomhelst den här säsongen även om det är alldeles för tidigt att avgöra i detta skede. Det såg nämligen ännu värre ut förra hösten och simsalabim så var prisskåpet utökad med ytterligare silver värt sin vikt i guld (random bullshit såhär på nattkvisten), så än ska vi inte lyncha någon. Men för tillfället luktar det unket och jag börjar på allvar snegla på Lucho nu för har jag tidigare varit tveksam till hans fotboll, trots turneringsvinster, så har jag verkligen börjat utveckla en avsky för den och den taktiska förvirringen som medföljer. Ge mig tillbaks mitt Barca, tack.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 02:40
Kolla Iniesta, en mycket mer tillbakadragen roll under Lucho jämfört med Pep. Han har inte alls samma frihet. En mer defensiv roll, så han även kan delta i försvarspelet. För det var precis det han inte gjorde under Tito och Tata samt Pep. Under den sistnämnda behövdes det inte då vi dominerade så mycket men under Tito och Tata blev det tydligt att mittfältet inte jobbade hem främst Iniesta och våran backlinje ställdes mot motståndare som kontrade mot dom med full fart. Är ganska säker på att Lucho också tänkt så.
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 02:33
Amo 38 - det får ju vara bolltrygga spelare som också håller för att spela för Barcelona. Thiago i Bayern, Veratti i PSG, dom två värvningarna är helt omöjliga finns inte en chans att Bayern elr PSG släpper dom två spelarna. Sen finns ju David Silva också men tror inte att City släpper honom heller.


"Förlåt för mitt ordval men om ett skitlag som PSG har tillgång till en mittfältare som Veratti och Real i en sjö av Modric,Kroos,Isco,James vart fan är vi på väg i för riktning?"

Den riktning som Lucho vill att vi ska gå. På det sättet som Lucho vill spela på så passar inte bolltrygga spelare in helt enkelt. Det är tänkt att mittfältet ska vara ett komplement till anfallet där man agerar bollvinnare för anfallet. Vår trio ska göra det för oss det är så det är tänkt. Det är ingen slump att vårt mittfält knappt klarar av att leverera assist, kollar vi statistik även från föra säsongen så kan man se ( trots att vi vann trippeln) att det inte är många assist/poäng som mittfältet stått för.


Var det ens någon som blev förvånad att Lucho ville ha Arda? Långt ifrån en riktigt Barca mittfältare men helt perfekt för det sättet som Lucho vill se oss spela fotboll.
Barcelona Amo.38
2015-09-24 02:21
Barcelonistas Jag tycker faktiskt varit en skugga av sitt forna jag ända sedan den perioden med hans frus missfall.. Om det beror på fruns missfall eller ålder låter jag vara osagt.. Jag avskriver Kroos och Isco helt. Jag tänker mer potentiella värvningar till nästa sommar eller kanske redan till vinter-transfern? Förlåt för mitt ordval men om ett skitlag som PSG har tillgång till en mittfältare som Veratti och Real i en sjö av Modric,Kroos,Isco,James vart fan är vi på väg i för riktning?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-09-24 01:58
Amo38 - boll trygga spelare behöver inte vara Xavis just. Mittfältare som Xavi växer inte på träd. Om vi kollar på Iniesta så är det en boll trygg spelare men tyvärr så är frågan om vi inte har sett det bästa av honom? För han presterar knappast under en längre period längre utan det är i dom största matcherna nu bara i princip. Sen tror jag att Iniesta själv har påverkats av Luchos nya fotboll han har inte samma roll längre som han hade under Pep.


Boll trygg spelare fanns det massor av i marknaden. Isco och Kroos var två spelare som vi hade möjligheten att värva. Men vi gick istället för Rakitic och jag är inte så säker på att det var rätt av oss.
Barcelona Amo.38
2015-09-24 01:45
Angående Rakitic så gör den spelaren mig personligt väldigt kluven. Han är en väldigt bra spelare absolut men han är inte riktigt den typen som faller under kategorin bolltrygg-mittfältare som jag vill se på ett Barca mittfält.

Jag trodde på förhand att Iniesta skulle kunna sköta Xavis roll till viss del vilket visade sig vara en katastrofal missräkning i mitt tycke. Med det sagt så tycker jag dom båda blir lite för trubbiga på mittfältet tillsammans. Vi behöver en spelare som kan styra ett mittfält likt en general men FINNS det ens såna kvar? Vilka alternativ finns på marknaden för jag kommer inte på en enda!
Annons: