/spanien/barcelona/forum/23665.aspx/spanien/barcelona/forum/23665.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Mot Nya Tider
2007-05-11 00:15
OJ vad folk överdriver denna förlust!!

En förlust och folk pratar skit om allt o alla!
Fy skäms! Visst, vi gjorde en dålig match, men det är inte hela världen! Halo!?

Vi har vunnit cupen mest gånger, och ska vara stolta över det, gick vi till semifinal förra året i cupen, eller året före det? NEJ, precis, Getafe gör en klockren match, och det är bara att applådera deras insats ikväll, stort!
Barcelona är mänskliga som vilket annat lag som helst, vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans.!

Nästa match är ligamatch, och en förlust lär man sig alltid nåt av, tvekar mycket på att vi kommer få se samma inställning på söndag som vi såg idag, på hemmaplan så kommer vi lyfta oss och kamma hem 3 poäng, mot nya tag!

Visca Barca!
Barcelona giovani
2007-05-11 00:08
Ämne: Jag är förstås besvi....
Det har talats om väckarklockor hela säsongen men dom kom alldrig. Nu tror jag att vi kommer vinna ligan ändå vare sig detta är en väckarklocka eller inte. Men jag skulle föredra att detta var en väckarklocka för nästa säsong än bara ett fåtal matcher som är kvar nu, för det är verkligen inte bara denna match där spelarna uppfört sig så här.
Barcelona Merida
2007-05-10 23:59
Jag är förstås besviken efter förlusten...
Men, jag tror att den här förlusten kommer att föra med sig något positivt inför säsongsavslutningen.
Nu har Barca bara ligan kvar, allt fokus kommer att läggas där och jag tror även att förlusten kommer att fungera som en väckarklocka och tändvätska för laget, de inser att det krävs mer slit och hundraprocentig inställning hädanefter... Optimismen segrar alltid!
Barcelona giovani
2007-05-10 23:59
Ämne: giovani

säg nåt s....
Nej det stämmer, men det visar väll bara att det är något stort fel just nu. Finns för många irretations moment i laget kanske. Känns som om ju tystare Laporta blivit ju sämre Barca blivit helt sjukt som det låter ? Kanske har något med han att göra i slutänden.
Barcelona barca__elve
2007-05-10 23:59
Har läst att Laporta har gått ut och sagt att Henry är nära en flytt till barcelona bara kontraktet kvar att diskutera, vad tror ni om deta??? hade varit ganska så kul att Henry kommer till Barca..
Barcelona Rambla
2007-05-10 23:55
Ämne: Ämne: Ämne....
Barça har släppt in färre mål i ligan än vad Madrid har. Tydligen så har bägge dåligt försvar då? Vårt kreativa mittfält är det heller inget fel på, där emot det defensiva. Anfallet med alla friska går inte heller av för hackor. Dessutom så har man en spelidé till skillnad mot Madrid som anpassar sig efter motståndet.
Real Madrid MrWho
2007-05-10 23:54
Vem var det som stod i målet? Jag hoppas värkligen inte att det var Valdes för då har jag börja misstro honom igen efter denna match.
Barcelona Rambla
2007-05-10 23:53
Holländaren:

Visst är Rafa att föredra när det gäller uppspelen, helt klart men nu är ju hans form som den är. Obefintlig i stort sett.

Håller med om Puyol också. Oavsett vilket, det går för sakta vem det än är som sköter uppspelen och alldeles för lite alternativ. För dålig rörelse på nästan alla spelare.

Idag såg det ut som om Rijkaard ville spela som Capello, defensivt och gå på kontring. Det är ett spel som inte Barça behärskar. Det är möjligt att den stora ledningen från Camp Nou gjorde så man invaggades i någon omedveten självsäkerhet att det här löser sig av sig själv.
Barcelona Barcelonito
2007-05-10 23:51
giovani

säg nåt som inte stämmer då?
Real Madrid !Maestro!
2007-05-10 23:50
Ämne: Ämne: Barca s....
Tankarna kan du lägga på hyllan. Real Madrid då hade ett underbart mittfält och anfall men försvaret var dåligt, precis som er och inställningen var körd i botten precis som er är just nu. Så det handlar inte om spelarna lika mycket som du tror kolla bara på ett lag som Bolton som ligger 5a i ligan före Newcastle som lagt 4 gånger mer pengar, varför är det så? Fotboll är precis som livet ett menatalt spel.
Barcelona giovani
2007-05-10 23:49
Ämne: Felet med Barcelona ....
LOL! Finns det nått som är bra ? =) Det där var ju typ allt som finns att ta upp.
Barcelona Holländaren
2007-05-10 23:47
Ämne: Barca står inför ett....Det finns fler vägar att ta. Det är möjligt att vi tappar titeln men tillskillnad från er har vi ett lag som är byggt med lite tanke. Jag tror inte det ska behöva ta mer än en sommar att få fart på maskineriet igen.
Real Madrid !Maestro!
2007-05-10 23:45
Barca står inför ett vägskal nu, antingen lyfter ni er och tar La Liga genom att vinna era resterande matcher i stor stil eller så kollapsar ni som Real Madrid anno 03/04 efter att man förlorade mot Zaragoza i cupen. Vad tror ni?
Barcelona giovani
2007-05-10 23:45
Jo jag vet att kommentatorerna tyckte det under Milan Man U matche jag såg den cockså. Varje gång han rörde bollen skrek han titta titta. Men helt ärligt vi kommer inte komma överens om den delen. Men bara en sak, han springer inte mest det är bara o kolla på statestiken som alltid visas efter matchen. Som sagt det ser bara ut så i och med att han alltid ska visa vad han gör.

Det är ungefär som folk på jobbet som alltid så gå runt och säga hur mycket dom gör, till sist så tror folk på att dom gör så mycket. Det är ett känt phenomen.
Barcelona Holländaren
2007-05-10 23:45
En skillnad mellan hemmaplan och bortaplan är att när vi spelar på hemmaplan ligger motståndarna så gott som alltid längre ner i banan. Då blir uppspelen inget problem eftersom det alltid finns en mittfältare ledig vid mittcirkeln. På bortaplan vågar lagen kliva högre upp och då blir det svårare med passningarna. Det är lite då man ska ha en Rafael Marquez som slår passningar och en Henrik Larsson som springer mest för att jävlas.
Barcelona Barcelonito
2007-05-10 23:43
Felet med Barcelona just nu är:

1. Inställning´
2. Rijkard som inte riktigt vet hur han ska ge laget självförtroende.
3. Mindre rörelse utan boll
4. Ronaldinho, Innan brukade han ta bollen i fart och behålla farten.
5. Avbytarna som inte levererar när de får chansen.
6. Att inte sätta självklara lägen.
7. Att vi har varvat bara spelare till bänken de senaste två åren.
8. Lugna träningar, Försäsongsträningen är katastrofal i Barcelona.
9. Ten Cate slutade i Barca, Det sägs att han skötte mycket av det deffensiva och hade bra kontakt me alla spelare.
10. Skadorna på nyckelspelare. Ligan kunde avgöras mycket tidigare om Messi o Eto'o varit friska
Barcelona Holländaren
2007-05-10 23:42
Ämne: Holländaren

Haha ....
Lol hehe, jag zpelar cs hela dagarna. LOL!!!! LOL!!!!

Du ger ett mycket begåvat och sansat intryck. Jag tror jag kan rätta dig angående ungefär vilket ämne som helst i hela världen.

Rambla:
Men vem tycker du ska ta uppspelen då? Puyol? Det finns flera anledningar till varför inte Puyol bör ta särskilt mycket uppspel. Först och främst är han ingen bra passningsspelare, sämre än Thuram (som så vitt jag vet skötte uppspelen under perioder i både Parma och Juventus), sedan läser han spelet sämre vilket ökar risken för vansinnespassningar (som vi sett ett par av genom årens lopp i ärlighetens namn). Sist men inte minst stöter Puyol oftare vilket gör att han får ofördelaktigt lite tid. Detta var jämnare fördelat när han haft t.ex. Edmilson eller Marquez bredvid sig eftersom de är lite rappare i benen än Thuram. Alternativet är alltså inte att låta någon annan sköta uppspelen utan att låta någon annan spela. Kanske Rafa Marquez bör få en ny chans?
Barcelona Rambla
2007-05-10 23:36
Ämne: Ämne: Nej det....
Både Puyol och Thuram klarar av att spela upp bollen 3-4 m till Xavi/Deco/Iniesta som kommer ner för att hämta boll. Det är inte det som är problemet, utan det är när de ger sig på de lite mer svåra passningarna som det skiter sig. Detta beror ju visserligen också mycket på att det är för lite rörlighet på de som ska ha bollarna plus att många lag har läst av oss. De sätter press på alla de spelarna som är tänkta att vara passningslaternativ.

Fan, känns som en ond cirkel. Vad måste göras då? För det är uppenbart att något är rejält fel. Vi är helt odugliga på bortaplan så här långt den här säsongen.
Barcelona stinsen
2007-05-10 23:33
tycker faktiskt han har utvecklat sitt passningspel ordentligt. kan tom kalla han en god passninglirare nuförtiden. Dessutom vinner han fler än 2 närkamper per match. Och så springer han nog mest i Milan..
tror inte han passar i barcelona men jag gillar hans spelstil och inställning
Barcelona Gabriel
2007-05-10 23:31
Holländaren

Haha vänta nu, ska DU komma och rätta MIG när det kommer till Barça? Lol, vilket jävla skämt! Godnatt!
Barcelona giovani
2007-05-10 23:31
Gattuso är en spelare som gör 2 brytningar och sedan står och hoppar som en apa för resten av matchen så alla kan säga vilken fighting spirit killen har. En annan sortens Totti bara. Det finns betydligt bättre spelare, mycket bättre för den delen. Både när det gäller att kämpa/slita och det defensiva, passnings spelet för den delen också.
Barcelona Rambla
2007-05-10 23:30
Holländaren:

Ja precis, eller tränaren. I det här fallet så är ju visserligen tränaren delvis också skydlig faktiskt men samtigt är det spelarna som har det sista ansvaret.

Gabriel menar nog inte att ösa galla över dig. :)
Han är bara frustrerad som så många andra och då blir han lite aggressiv, ta det inte personligt.

Jag måste säga att jag håller med honom i det mesta. Det är flera spelare som helt enkelt måste bort ur truppen. Fattar inte heller hur tex Thuram kan sköta uppspelen i nästan alla matcher han spelar. Det ser tom vi, så varför ser inte Rijkaard sådant? Vi är trots allt inte någora proffstränare och lär aldrig bli det, men sådana uppenbara detaljer kan vi trots allt se tydligt.
Real Madrid MrWho
2007-05-10 23:30
Har inte Thuram glasögon eller andvänder glasögon när han inte spelar eller tränar fotboll?. Minns i en interjuv med honom på Eurosport då hade han glasögon på sig, han bl.a berättade hur han gjorde sitt dröm mål.
Barcelona Holländaren
2007-05-10 23:29
Ämne: Nej det kan jag fan ....
Du säger ingen sanning eftersom du har fel, enligt mig.

Själv tycker jag Thuram är ganska skaplig på att ta hand om uppspelen. Han är en bra passningsspelare, bättre än Puyol. Alternativet är att spela ut den på ytterbackarna vilket är en god tanke men svårt att genomföra eftersom man inte har samma alternativ som ytterback.

2. Spelarnas inställning har stundom, så som idag, varit usel men många gånger då folk påstått att spelarna sett loja ut har det snarare handlat om nervositet och svårigheter att hantera pressen. I bortamatchen mot Villarreal klagade många på inställningen men när man har två lag jagande strax bakom ryggen är det högst osannolikt att ett lag är omotiverat. Det har i många fall legat andra psykologiska aspekter bakom det vissa kallat nonchalans.

3. Att stå och hoppa och grejer på sidlinjen är bara spel för gallerierna. Rijkaard snackar väldigt ofta med sina spelare, men istället för att skrika och vifta med armarna kallar han dem till sig och ger instruktioner. Detta händer varje match.
Barcelona Barcelonito
2007-05-10 23:28
Jag vet inte men det känns inte som om Rijkard vågar skälla ut spelare som Ronaldinho o Eto'o o många andra, Ferguson gör det, Mourinho gör det, Wenger gör det. Capello gördet. Men Rijkard verkar inte våga
Barcelona giovani
2007-05-10 23:28
Ämne: Jag förstår inte hel....
Där har du fel! Jag har alltid kriticerat Oleguer, vi kan ta den match där någon här inne påstod att Oleguer var grym (mot chelsie), han tog bort Robben helt sägs det. Men hur tog han bort Robben jo genom att sparka ner han varje gång och dom fick fri spark efter frispark och detta mot ett lag som vi försöker låta bli att ha hörnor i frisparkar emot. Då kom vi undan med det och därför var han bra då ?

Men visst blir man extra irreterad när det gäller pinsamma matcher som denna. Men som sagt det betyder fotfarande inte att han inte varit kass sen innan det betyder bara att folk acsepterat det ,och det i sig är fel.
Barcelona Ghazza
2007-05-10 23:28
Gabriel,

Håller med dig om det mesta. Men tidigare har Marquez skött uppspelen. Eftersom han har vart så kass iår så har Thuram fått förtroendet. Menar du att uppspelen skulle komma från Puyol istället? För Carles är inte mycket bättre på den biten...

Sen är det faktiskt så att det enklaste i hela j-vla världen är det vi saknar. Precis, inställningen. Fattar spelarna detta måntro? Vi har kapaciteten att spela ut vilken j-vla lag som helst i världen. Lyssna på det, I HELA VÄRLDEN!

Tar vi vara på detta? Nej, vi blir istället utspelade av Getafe. Fyfan säger jag...
Barcelona Barçalady
2007-05-10 23:22
Godnatt! (om det nu går att sova närmsta nätterna till nästa match.)
Barcelona stinsen
2007-05-10 23:21
För att jag anser att Gattuso är sjukt bra! inte sedan Davids har jag sett sån vilja o styrka på planen!
Barcelona Gabriel
2007-05-10 23:21
Nej det kan jag fan inte alls vara, jag säger bara sanningen och jag är irriterad sedan en lång tid tillbaka över många saker när det kommer till Barça, och eftersom jag älskar mitt lag sedan en jävligt lång tid tillbaka tänker jag inte tagga ner för den delen heller eftersom det är på det här sättet som jag avreagerar mig på.

*Varför fan sköter Thuram uppspelen Rijkaard? Han kan inte, han är dålig på det! Skaffa dig glasögon och lär dig se att han inte är rätt man för att sköta uppspelen!

* Spelarnas jävliga dåliga inställning till varje match. De lallar runt som överbetalda divor som tror att målen ramlar ner från himlen. De verkar ju fan inte ens bry sig om att gå in i närkamper, patetiskt.

*Rijkaards coachande. När du ser att det går tungt för laget så res dig upp från fucking bänken och coacha ditt lag för fan! Visa lite jävla engangemang.

Det går inte bra, det finns ingen aggresivitet. Vi behöver nya backar och mittfältare och vad vill Laporta göra? Han vill lägga pengar på Henry! Alltså, DUM!

Öppna plånboken till sommaren och gör en storstädning innan det blir för sent som med Real Madrid. Spelare som Oleguer, Sylvinho, Thuram, Gio, Edmilson, Giuly, Gudjhonsen och Ezquerro platsar inte i laget. Det behövs ersättning för dessa positionerna, inte i anfallet. Där har vi uppkommande Dos Santos och Krkic, skit i Henry!
Annons: