/spanien/barcelona/forum/2361.aspx/spanien/barcelona/forum/2361.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Gonzalez_Barca
2015-11-17 19:33
Tyskland - Hollan har nu också blivit inställd..

Skulle tyvärr inte förvåna mig om el clasico ej blir av..
Barcelona DM1982
2015-11-17 19:33
BREAKING: A stadium announcement says the Germany-Netherlands game in Hannover has been cancelled.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-11-17 19:24
Sex video på Shakira och Pique har tydligen blivit en nyhet på Expressen. Man jämför detta med Benzema fallet...
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-11-17 19:23
Så Grimaldo platsar inte i U21-truppen? Han rankas tydligen inte speciellt högt i Spanien.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-11-17 19:04
Otroligt hårtdömt rött kort för Kroatien. Men straff var det garanterat som Deulofeu sätter säkert.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona WalterWhite
2015-11-17 18:49
Länktips för Kroatien - Spanien U-21
Barcelona Drinho
2015-11-17 18:48
Har någon en bra stream till matchen Kroatien mot Spanien i u21 EM-kvalet?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2015-11-17 18:00
@enkos:

El Gordo ser ju rätt slimmad ut ändå, kanske har han minskat på matén innan och efter match :).
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 17:55
@the cameroonians:


Startelvorna;

Spanien;
Kepa
Manquillo, Vallejo, Johny, Gayá
Saul, Ceballos, O. Torres
Deulofeu, Williams, Asensio

Kroatien;
Livakovic
Mikanovic, Caleta, Kolinger, Milic
Kovacic, Radosevic, Pasalic
Halilovic, Vlasic, Pjaca
Barcelona Andresito
2015-11-17 17:26
[QUOTE=the cameroonians]Enligt en journalist på Catradio har Messi medverkat i en form av träningsmatch nu på morgonen och där gjort ett spektakulärt mål - tänka sig. Han är ff inte 100%, men redo för att spela på lördag. [/QUOTE] #prayformadrid
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-11-17 16:59
I skiter fullständigt om han sägs vara 100% fit. Det hör inte hit. Alla som sysslat med idrott på elitnivå vet att det behövs en återhämtningsperiod innan man belastar den tidigare skadade kroppsdelen fullt ut direkt efter man blivit friskförklarad.

Jag kan inte förstå hetsen att jäkta honom tillbaka och jag gillar det inte.
Barcelona enkos
2015-11-17 16:44
Messi ser ut som om han aldrig varit skadad.. Varning för starka bilder för alla Reals fans :)
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 16:24
Rambla~

Det sägs från vissa håll, dock ej katalansk media, att han är 100% återhämtad och fit för fight.

Kan definitivt hålla med dig, men jag vet också hur sugen Messi själv kommer vara på att spela. Om än inte från start, så i alla fall en stund.

Frågan är hur Lucho resonerar och om han "vågar" gå i clinch med Leo.
Barcelona Liunil Masse
2015-11-17 16:22
Lionel Messis återhämtningsfas är avklarad. Han kommer att vara 100% redo för El Clásico. (Cadena SER)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
2015-11-17 16:18
Jag tycker inte Messi ens ska bli uttagen mot RM. Vi klarar oss utan honom. Ja,vi kan tom ta en förlust, det är inte hela världen. Det är bara onödigt att riskera honom slå upp sin skada. Han kan omöjligen vara tillräckligt fit för att spela en sån krävande match. Varför ens ta risken? Till vilken nytta? Det går ingen nöd på oss om vi råkar förlora den här matchen, det är bara 3p.
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 16:09
Vill tipsa om kvalet till U21-EM. Nyss vann Sverige mot Georgien och tog sig förbi Spanien upp till andra platsen i Grupp 6 bakom Kroatien. Just Kroatien och Spanien möts ikväll, och det blir således Halilovic mot Munir, Deulofeu och Denis Suárez. I Kroatien spelar också en annan offensiv mittfältare som Barcelona sägs ha scoutat en längre tid - Ante Coric. Återkommer med startelvorna. Avspark 18.45, stream i länktips, finns även Sopcast/Acestream på Rojadirecta.me
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 15:05
Enligt en journalist på Catradio har Messi medverkat i en form av träningsmatch nu på morgonen och där gjort ett spektakulärt mål - tänka sig.

Han är ff inte 100%, men redo för att spela på lördag.
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 15:02
UEFAs etiska kommitté har beslutat att ogilla Barcelonas överklagan kring de självständighetsaktiviteter fansen "gjort sig skyldiga till" under CL.

De likställer helt enkelt det som pågår i Katalonien med de yttringar som skett och sker i bland Albanien, Kosovo och Cypern.

Vidare säger de att klubben inte presenterat några bevis eller förklaringar till varför reglerna inte skulle gälla Barcelona då det klart framgår av stadgarna att politiska budskap som inte är kopplat till evenemanget ej får framföras eller yttras.

Nu kommer förmodligen Barcelona ta ärendet vidare till CAS, men det verkar som att UEFA redan gjort uttalanden om att de inte ser någon anledning till att en skiljedomstol skulle kunna ändra deras faktum och beslut eftersom de konsekvent stöttat UEFA i deras rättigheter till att själv besluta om liknande saker . så kallad autonomi.

To be continued.
Barcelona Liunil Masse
2015-11-17 14:55
Sports director Robert met several agents last week to discuss possible January signing. Limited budget makes things complicated. [sport] Bartomeu: "our forecast for income for this year is 600 million Euros. An increase of nearly 50% in 5 years" Hmm....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-11-17 14:52
"Lord Rakitic" what the fuck?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-11-17 14:47
Barcelonistas Ordet "Lord" använder vi för kassa spelare som inte har presterat för fem öre. Det bör inte tillämpas på rakitic. Vi har Lord Douglas i laget, än så länge är det han som förtjänar det.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2015-11-17 14:43
Tiki takan e inte sönderläst. Men tror folk på allvar att Vi kan lira Peps Barcas fotboll med spelare som Lord Rakitic på mittfältet?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2015-11-17 12:30
Tycker vissa resonemang kring Pep och Tiki-Taka är märkliga, framförallt jämfört med andra tränare och spelstilar. När Barcelona åker ut mot Chelsea totalt orättvist 2012 så beror det på att Tiki-Takan är sönderläst, den fungerar inte längre. Barcelona är fantastiska, men slutresultatet dikterar att de är "sönderlästa". Pinsam analys. Sedan kommer den vanliga flosklerna i stil med "fotbollen måste utvecklas", "man måste förnya sig" och blablabla. Men när Chelsea ligger på 16:e plats i PL efter 11 omgångar hör jag INGEN prata om att Mou skulle vara sönderläst. Jag hör INGEN ropa på att Mourinho måste förnya sig, att han måste utveckla sin fotboll. Nej, då handlar det istället om att han kanske har tappat omklädningsrummet, haft otur med formsvackor på viktiga spelare osv osv. Men tamejfan ingen säger att Chelsea är sönderlästa och måste utveckla sig. Hur kommer det sig? När Dortmund förra året gör en dålig säsong hör jag väldigt få gapa om att Klopp är sönderläst. Däremot pratas det om skador på viktiga spelare och otur. Men när Barcelona kraschar ut mot Bayern i CL är vi återigen sönderlästa, väldigt få säger något om en Messi som är totalt ur form/skadad (det var baksidan som krångla då va?) och ett lag som haft en tränare som under säsongen varit borta från klubben under en längre tid på grund av cancer. Sanningen är ju att utveckling och förnyelse är ju själva grundbulten i hela Peps tränarskap! Det går som en röd tråd både under hans tid i Barca och Bayern. Han är besatt av utveckling, förnyelse och experimenterande; Formationer, spelare på nya positioner, ta in Zlatan (allt funkar dock inte). Det är utveckling, det är förnyelse. Men de flesta som gapar om utveckling och förnyelse tycker jag inte pratar om det, de tycks prata om att byta ens grundläggande spelfilosofi och det är mycket begärt. För mycket. Fråga bara Mourinho. Och om nu Barcelona skulle komma tvåa i ligan i år och krascha ur CL i semi så tror jag väldigt få kommer gapa om att vi är sönderlästa. Men det kan ju förstås bero på att det inte finns mycket till att läsa, då vi inte har mycket till spel.
Barcelona Rambla~
2015-11-17 12:20
Ännu en affär denna ledning lyckats fucka upp rejält. Hur kan man misslyckas att sälja av en spelare som Song som är eftertraktad av flera PL-klubbar? Hur är det möjligt? Jag förstår verkligen inte?

När det gäller Lavezzi är det bara att hoppas på att Juventus snor honom framför näsan på Barca. De är också väldigt intresserade.
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 11:30
@LeoMessi:
Tyvärr har han kontrakt till sommaren 2017, förmodligen kommer man komma överens om att bryta kontraktet redan till sommaren. Klubben vill inte ha honom, och han vill bo i London. Vår version av Adebayor. EDIT: och undra hur mycket av hans lönekostnad vi ff står för trots att han är utlånad...
Barcelona LeoMessi
2015-11-17 11:25
Hur blev det med Song förresten? Han måste vi ju bli av med om vi inte redan har det. Killen tjänade mer än Busquets vilket är en enda fet förolämpning mot Busi!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 11:18
@Vampíro:


Sanningen är ju att klubben gått back över €150 miljoner de tre senaste transferfönsterna. Med tanke på att intäkter/omsättning samtidigt stått still (med undantag för förra säsongens trippel som gav klirr i kassan) har detta lett till att skulden återigen ökat. Samtidigt kan man se att "övriga kostnader" ökat liksom lönekostnaderna.

Detta gör att klubben inte har möjlighet att gå minus denna säsong på transfermarknaden. Arda kostade €40 miljoner Pedro och Adama såldes för lika mycket.

Det som krävs för att kunna investera i truppen till sommaren är nya sponsoravtal och/eller fortsatt försäljning av spelare. Detta eftersom ledningen samtidigt åtagit sig att få ner skulden från €327 miljoner till €291 och ännu en bit till nästa säsong inför påbörjandet av Espai Barca. Notera dock att ledningen insisterat på att detta projekt inte kommer få några sportsliga påverkningar ifråga om kapaciteten att just investera i truppen.

Så summa summarum - vi har inte mer än några miljoner att spendera - och just därför tittar sportchefen på möjligheter som snarare hör hemma i Milan än Barcelona.

Men kom ihåg;
Ekonomidirektören Susana Monje sa att vi aldrig varit bättre ekonomiskt än just nu.
Hujeda mig.
Barcelona Rambla~
2015-11-17 10:47
Helt riktigt. Det är ju sådana här värvningar man absolut inte ska genomföra. Ge en spelare som inte har något som helst mervärde €5m i årslön. Det är helt bortkastade pengar. Speciellt med tanke på hur lite speltid han förväntas få. I dessa tider där alla ansvariga nästan dagligen gnäller om den utsatta ekonomin. Det stinker flopp lång väg om denna värvning. När han dessutom kan gå som Bosman i juni är man ändå villiga att pynta upp €5m i övergångssumma i januari. Lägg till ett kontrakt på minst 2.5 år och totala summan hamnar någonstans vid €20m. Är detta bra business?
Barcelona Katalano
2015-11-17 10:02
the cameroonians

Jag instämmer om allt du skriver om Lavezzi och Nolito. Lavezzi har en högre lön för att han skapat sig ett namn sedan tidigare och är givetvis inte intresserad av att sänka lönen nu. Om barca värvar Nolito så är frågan om det skulle räcka med €3.5 i lön åt honom eller om Barcelona skulle behöva kliva upp till €4 Miljoner för att locka över honom dock. Jag kan se värdet i detta ändå i o m att jag kan se Nolita som en bänk/rotationsspelare för Barca under flera säsonger och ser det som en investering som är värd summan och det pris han har.
Barcelona the cameroonians
2015-11-17 09:56
Katalano

Låter vettigt.

Det som är allra viktigast är dock att den spelare som kommer kan bidra med något konkret. Lavezzi är inte den spelare han en gång var i Napoli, och har bara sin speed och knappt det kvar.

Det vore ju helt uppåt väggarna om man väljer att göra kaos i lönelistan genom att ge en 30-åring som kommer sitta på bänken 80% av tiden €5 miljoner i lön - alltså mer än Rakitic som är startspelare.

Som jämförelse tjänar Nolito cirka €2,5 miljoner/år i Vigo och har ett erbjudande på cirka €3,5 miljoner/år om han skriver på sin kontraktsförlängning.

Nu är jag egentligen inte för en värvning i januari, men om klubben nu ska köpa in en anfallare så hamnar Nolito väldigt nära den kravspecifikation som jag har ifråga om kvalitet, lön och mervärde.
Annons: