/spanien/barcelona/forum/23570.aspx/spanien/barcelona/forum/23570.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Sóm més que un club
2007-02-19 15:13
Ämne: Stygg och elak är li....
El Guiri:
Ordlekar är iofs ngt helt annat än synonymer och närbesläktade ord.
Om du nu skall hâlla en nedvärderande och överlägsen ton kan du börja med att befinna dig pâ ditt eget forum.
Ironi har du överhuvudtaget inte använt dig av och har därför troligen inte förstâtt innebörden, vilken är att lâtsas ansluta till en âsikt man inte har. Sarkasm däremot har du däremot nyttjat en hel del.
Deco är inte förresten inte ond utan god, vilket är motsatsen. (En sarkasm,)
Du har förstâtt allting helt rätt och din liknelse med glaset var genial (ironi)
Barcelona Störst, bäst, Barca
2007-02-19 15:11
sorry för dubbleringen av inlägget...
Barcelona Störst, bäst, Barca
2007-02-19 15:11
Har lite kritik till mitt kära Barca...dem spelar Världens vackraste fotboll...men ibland fäller det dem. T.e.x igår tyckte jag att dem borde skjutit mkt mer än vad dem gjorde...Dem vill alltid passa bollen ända in i mål. Visst är det vackert men när man ligger under o ligger på för kvittering, borde man prova mer inlägg. Men inläggen resulterar i och för sig aldrig...för i boxen tycker jag Barca saknar en riktig bra huvudspelare o gör även med Eto´o på plan...
Barcelona Störst, bäst, Barca
2007-02-19 15:11
Har lite kritik till mitt kära Barca...dem spelar Världens vackraste fotboll...men ibland fäller det dem. T.e.x igår tyckte jag att dem borde skjutit mkt mer än vad dem gjorde...Dem vill alltid passa bollen ända in i mål. Visst är det vackert men när man ligger under o ligger på för kvittering, borde man prova mer inlägg. Men inläggen resulterar i och för sig aldrig...för i boxen tycker jag Barca saknar en riktig bra huvudspelare o gör även med Eto´o på plan...
Barcelona La 12
2007-02-19 14:57
Men vet aldrig hur det kan bli balnd dom här lagen men man vet att barca alltid vinner :D:)
Valencia El Guiri
2007-02-19 14:52
Stygg och elak är liknande, men inte samma sak. Förställ dig ett halvtomt och ett halvfullt glas. Same same but different.

Vi kan lägga till ett ord om Albelda: grym. Motsvarande på Deco (för det är kul att jämföra med just honom eftersom båda är pivotes och ofta anklagas för att vara fula i sitt spel) skulle vara: ond.

Visst är det kul med ordlekar! Fast nu får det vara bra. Märker att det är för nära inpå matchen för att kunna fladdra med skämt och ironi.
Barcelona Holländaren
2007-02-19 14:49
Endast liga, inhopp räknas ej

Zambrotta
Matcher: 3
Inlägg: 4
Passningar till målchanser: 1

Gio
Matcher: 8
Inlägg: 20
Passningar till målchanser: 1

Zambrotta högerkant
Matcher: 8
Inlägg: 16
Passningar till målchanser: 2

Övriga
Oleguer
Matcher: 5
Inlägg: 6
Passningar till målchanser: 3

Sylvinho
Matcher: 8
Inlägg: 26
Passningar till målchanser: 2

Belletti
Matcher: 7
Inlägg: 22
Passningar till målchanser: 4

Barcelona Mr Barca
2007-02-19 14:34
Ämne: Ämne: El Guir....Mr El Guiri!!!!

Vad jag anser om fotbollspelare som Albelda ska jag inte säga i detta forum. All respekt åt Valencia. Men sådana människor som Albelda borde inte beträda en fotbollsplan. Han går medvetet in för att skada Messi. Utan tvekan. Rena turen att Messi inte får ngn skada. En sak är att försöka stoppa en spelare, men att gå in för att skada är en helt annan sak.

Nej fy fan för spelare som Albelda. Detta är inte första gången han gör idiottaklingar som denna. Jag hoppas aldrig mer se killen på en fotbollsplan. Du kanske förstår min ilska genom dem hårda orden, men så känner jag just nu.

För övrigt tycker jag att Valencia gör en riktigt bra match.
Barcelona Sóm més que un club
2007-02-19 14:33
Ämne: Ämne: El Guir....
El Guiri:
"Albelda är stor och stygg, men inte elak."
Kapningen av Messi var stygg men inte elak !!!???.
Det är väl för fan samma sak.


Barcelona Kamelen
2007-02-19 14:27
Albelda hade ju ont i ansiktet så länge han trodde domaren skulle ge honom en frispark. När han inte fick någon däremot så försvann smärtan helt plötsligt.
Valencia El Guiri
2007-02-19 14:19
Ämne: El Guiri:

Såja, k....
Mina vanliga överdrifter? Hehe, det tar jag som en komplimang. Jag förväntar mig varken medhåll eller sympatier när jag skriver här.

Rambla skrev: "För att inte tala om stämplingen i bröstet efter avblåsning på Deco. Vad fan tänker man på när man riktar en spark mot en motspelare efter signal?"

- Jag tror för Albelda tänkte så här: "fan vad ont jag har i ansiktet efter att Dinho försökt krossa det, och nu kom Deco glidtacklandes och körde dobbarna på min hälsena". Pang.

Sen tänkte han så här: "Nu ska den oskyldiga lilla smurfen få sig en riktigt ful tackling bakifrån, hoppas han dör innan han kommer in på sjukhuset!".

(OBS: inlägget ovan är fullt av sarkasm och vanliga överdrifter... Den som inte tål det bör genast kontakta Etoo för råd hur man svarar på kritik! :)


Albelda är stor och stygg, men inte elak. Det fanns fler spelare som gjorde oschysstheter på plan, förutom Deco och Dinho kan vi nämna Zambrotta. Att inte domarn gav honom mer än ett gult kort är en gåta. Fast å andra sidan var Itturalde inte precis på topp igår, något som knappast förvånar Rambla heller.
Barcelona Holländaren
2007-02-19 14:19
Ämne: Holländaren:

En f....
Det finns andra fotbollsspelare än anfallare.

Det vettifan om det är det sortets motstånd som passar Saviola bäst. Tycker inte han har varit särskilt bra mot lagen som spelat tätt försvar. Snarare ser jag honom som en kontringsspelare. Men visst, det är möjligt att något av Dinhos instick i första halvlek hade förvaltats bättre av Saviola.

Jag undrar faktiskt lite varför Rijkaard valde Gudjohnsen. Å andra sidan har jag inte sett några träningar, och som jag förstår det är det rätt viktigt för Rijkaard hur spelarna sköter sig på träning.
MANloveUTD
2007-02-19 14:17
kan inte ni göra mig 2 lätta tjänster?

1 knu**a Liverpool, 2 banga c.ronaldo

TACK!
Barcelona Zamboza
2007-02-19 14:17
Ett stort problem som jag ser det som att vi har är att vi vid underlägen har två spelare, Deco och i synnerhet Ronaldinho som ska överarbeta något överdrivet. Vad dessa herrar inte verkar förstå är att dem försämrar lagets chanser till att komma tillbaks och kvittera. Speciellt Ronaldinho igår gjorde inte ett skit igår i första halvlek förutom att vänta på att få bollen, titta upp för passnings alternativ eller passa tillbaks. När Valencia plötsligt hade en 2-0 ledning, så måste han tänkt, nej nu får jag ta och anstränga mig lite. Denna inställning måste han börja visa redan första minuten av matchen. Nu tror jag iofs att han kommer höja sig mot Pool, då den avgörs över två matcher så det finns ingen tid till att ta det lugnt. Ronaldinho har så stor kapacitet och jag tycker inte han utnyttjar den till fullo. Om han är lite mätt eller bara allmänt lat vet jag inte. Deco blandar och ger. Slår bort massor av bollar och gör samtidigt fantastiska saker. En spelare som jag både gillar och ogillar. En spelare som är otroligt lättprovocerad, och som kan stjälpa sitt eget lag. Ser att det talas om nya värvningar. Själv skulle jag vilja se tre nya värvningar, då jag anser att vi behöver det. En ytterback( Abidal, Diogo?), en pivote och en bättre backup till REM, samtidigt som vi flyttar upp D2S. Ezquerro och Giuly får gärna lämna till sommar.
Barcelona Rambla
2007-02-19 14:12
Holländaren:

En fråga. Vad är vitsen att slå inlägg på icke existerade anfallare i boxen?

Är det någon match Saviola ska lyckas i borde det ju vara mot ett Valencia som står med 9 spelare på straffområdsgränsen. Det är ju på instick kaninen är bra på, kan vända upp snabbt och komma till avslut. Annars kan jag hålla med om att Saviola inte heller rosat marknaden sett till de 2-3 senaste matcherna.
Barcelona Holländaren
2007-02-19 14:02
Fröstår inte varför ni klagar på Giulys jobb så mycket. Det är en kompetent spelare som drar sönder ett försvar genom att slicka linjer. Hans blotta existens ger fler möjligheter till Ronaldinho och de andra.

Saviola fick sannolikt inte spela på grund av att han inte skulle bidra någonting. Han brukar inte göra det, och mot ett tufft spelade Athletic-försvar är han rätt chanslös. Gudjohnsen var rätt hygglig i första halvlek dessutom.

Det var bra av Rijkaard att inte göra det tredje bytet och äventyra rytmen. Hade han ändå gjort något hade han gärna fått ta ut Zambrotta, som var bra i första men helt värdelös i andra. Ska räkna ut hur många inlägg han slått i Barcelona. Är inte någon av Zambrottas beundrare, som många kanske vet, och ser honom gärna på bänken eller kanske som mittback.

Det hade varit trevligt att få laborera med en till central anfallare. Värvningen av Gudjohnsen är inte helt bra och han får gärna lämna igen i sommar.

Angående Eto'o är jag rätt glad att han inte spelade med tanke på den psykiska sjukdom ett flertal Valencia-spelare tycks lida av.
Barcelona warlei
2007-02-19 14:00
om baklinjen va en hönsgård vad var då itne anfallet den sista kvarten? barca har en ovana att få panik i underläga och sattsa hejdlöstframåt vilket ALDRIG nånsin fåt dom att vända en match. d blir alltid så att en av mittbarckarna börjar springa upp me bollen själv, ron lägger sig i mitten eller till höger vilet gör att guddy eller saviola tvingas ta hans vänter position och höger spelaren ofta guily eller iniesta tvingas backa och avakta vad ron ska göra. deco kan oftast itne behärska sina känslor å blir antigne sur å aggresiv eller sur å inåtdragen.
ja tycker att om d e något barcelona ska jobba på är det diciplin. även om dom inte hade någongra bra målchanser direkt så hade dom spelet och att panikanfall ligans bästa försvar säger ju sig själv att d funkar ju inte.
Barcelona Rambla
2007-02-19 13:54
El Guiri:

Såja, kom nu inte dragandes med dina vanliga överdrifter. Ronaldinho satte inte en medveten armbåge mot Albelda. En medveten armbåge är när man riktar en "krokad" armbåge mot någons huvud. Det är en jävla stor skillnad när man har en helt rak arm och träffar motståndaren omedvetet i en luftduell. Klumpigt? Absolut! Frispark och varning trots det kan jag köpa. Ok, jag hatar inte Albelda, han är en oerhört nyttig spelare för Valencia men sanningen är att när han tappar fattningen så struntar han i om han skadar sin motspelare.

Tja, om du frågar mig så blir ju laget ur balans vid utvisningen. Knappast något som förvånar.
Barcelona II Barça II
2007-02-19 13:41
Rambla//

Ja att endast köra med yttrar är för mig en gåta. Men varför inte göra det tredje och sista bytet? Han kunde ha spelat, Iniesta, Xavi och Ronaldinho i mitten, Guily Messi och Saviola som forwards och då skulle backlinjen bestå av Zambrotta, Puyol och Marquez.

Jag har sagt det innan och jag säger det igen, kan det vara så att våra framgångar var tack vare Henk Ten Cate och inte Rijkaard? Jag hoppas verkligen inte det.
Valencia El Guiri
2007-02-19 13:33
Ämne: Captian:

En gång ....
Ditt Albeldahat kokar, ur balans som resten av laget igår? :)

Att sen Ronaldinho avsiktligt satte en armbåge rakt i ansiktet på Albelda strax innan han rök ihop med Deco har du förstås redan förträngt. Fast så såg vi ju matchen med helt olika perspektiv...
Barcelona Captian Fabuloso Cave Of Hair.
2007-02-19 13:30
Rambla/

Du har rätt, den där grisen Albelda kunde mycket väl ha skadat Messi rejält. Fast, let's face it, det enda sättet att stoppa Messi, som det var med Maradona, är att kapa honom bakifrån. Annars svävar de bara över alla andra spelare :)

Jag kommer ihåg Goikoxtea (stavning) i Atletic Bilbao, kapning på Maradona runt 1982-83, då Maradona spelade i Barca. Den rev sönder hela akilleshälen på Maradona och höll honom borta från spel i 2 (!) år. Detta kan mycket väl hända Messi (slå i trä). Då Messi förnedrar alla motståndare på det sättet så kan de bli arga och tappa fattningen. Låt oss hoppas på att något sådant aldrig sker vår Pibé.

Kommer ni fortfarande ihåg Messis löpning igår, då han rundade 4 Valencia spelare som koner, från egen planhalva till deras straffområde, DET var magiskt :)

Jag förstår inte Rijkaards tankegångar i 60% av fallen. Så en förklarning på hans val att spela utan en nr 9:a, kan inte jag hjälpa med.

Dock så måste vårat försvar bli bättre. En galen hönsgård är vad det var igår!
Barcelona Rambla
2007-02-19 13:19
Captian:

En gång lyckades man faktiskt kapa Messi, det var visserligen bakifrån och av grisen Albelda, som helt verkar strunta i om han skadar motspelare eller inte. Åtminstone får man det intrycket ibland. Jag menar, den kapningen på Messi bakifrån, han ser ju inte Albelda komma, kunde skickat lille Leo sjukhus med brutna ben. För att inte tala om stämplingen i bröstet efter avblåsning på Deco. Vad fan tänker man på när man riktar en spark mot en motspelare efter signal?

Vi spelade utan riktig anfallare sedan Guddy gick ut. Istället satsade Rijkaard bara med yttrar. Ronaldinho, Iniesta, Guily och Messi. Visserligen tog väl Iniesta över Decos roll på mitten efter utvisningen men han startade ju matchen som ytter. Fattar inte hur Rijkaard resonerar där och det är kanske lika bra det. Blev också förvånad att man inte satsade framåt och satte in Saviola.

Nåja, förlusten verkar inte bekymra Rijkaard nämvärt enligt presskonferensen. Allt går enligt hans planer, och en möjlig förlust har han tydligen kalkylerat med.
Barcelona Smogen
2007-02-19 13:12
hmm...vi gick ned på treackslinje igår.....fast vi bytte in Giuly istället. börjar bli lite trött på Rijkaards tilltro till honom.
När gjorde Giuly senas något bra, som resulterade i mål eller straff?....en helt ärlig fråga, för jag minns inte
Barcelona II Barça II
2007-02-19 13:09

Vi spelade dåligt igår och att påstå annat är löjligt. Hur många målchanser hade vi?
När fick vi se Valencias målvakt göra en kvalificerad räddning?
Visst vi hade bollinnehavet men vad spelar det för roll när det inte leder till något?
Det är för många passningar i sidled och det är för många felpass från framförallt Deco och Ronaldinho.

Sen så var det rena rama hönsgården i backlinjen, deras mål var alldeles för enkla då vi var otroligt passiva. Kanske är det dags för Gio eller Sylvinho att göra comeback i startelvan?

Sen så tycker jag att det var riktigt dåligt coachning av Rijkaard, han väljer att INTE göra det tredje och sista bytet när det står 2-0. Vid 2-0 så har vi inget att förlora och då är det fullt fart framåt som gäller. Gå ner på trebackslinje, ut med Oleguer och in med Saviola.

I slutet av matchen hade vi ingen central anfallare.

Hur som helst så tycker jag att vi spelade riktigt dåligt igår, det måste förbättras markant om vi ska kunna gå vidare i CL.
Barcelona Captian Fabuloso Cave Of Hair.
2007-02-19 12:50
Jag hyser all repekt och kärlek för Laporta, men, och det är ett STORT men, den mannen verkar ha noll koll på vilka värvningar som är bra för klubben. Han och Txiki måste skärpa sig något stort ifall vi ska fortsätta vara världens bästa lag. Utöver hans tid så har han bara värvat en bra spelare, Eto'o. Resten har floppat eller inte gjort oss någon nytta.

Säg det man vill om Sandro Rossell, men den mannen är personen som byggt det fotbollsmässiga Barcelona vi har idag. Laporta har skött allt alldelles ypperligt när det kommit till PR, ekonomi och stämning i klubben. Men Sandro var den som ordnade allt på planen.

Det är så satans synd att de två behövde bli osams :(

Ville bara tillägga min personliga respekt för Oleguer och Eto'o. Dessa två män har något somm många saknar i vår värld. De säger det de känner. Att jag sedan kanske inte håller med Oleguer fullständigt är en annan sak. Men det är alltid roligt när någon går emot strömmen och är politiskt inkorrekt :)

Sedan ville jag bara tala om min upplevelse utav Messis spel igår. Fy farao vad grym han var. Han svävade förbi alla motståndare på ett klassiskt Maraona manér. Alla försökte kapa av hans ben, men de nådde aldrig... De försökte och förökte... Men nådde aldrig...

Det var det roligaste med gårdagens match.

Viva Messi
Barcelona Smogen
2007-02-19 12:38
Att Eto'o skulle få starta mot Pool på onsdag tror jag bara är en dröm. Han har ändå varit borta i 5 månader. Däremot hoppas jag verkligen han får minst 30 minuter, förutsatt att knäet känns bra.

Messi hoppas jag däremot på från start. Han såg grymt pigg ut och tror han kan tända de övriga spelarna, främst Ronaldinho som såg grymt inspirerad ut när Messi kom på plan.

Saviola har verkligen inte spelat bra de sista matcherna, orörligt och slapp. Men han har ändå varit mindre dålig än Guddy, och Saviola är livsfarlig när han väl får chansen. Så hoppas verkligen att vi spelar med honom från start på onsdag. Om inte Eto'o plötsligt skulle få en mirakelkur och hitta storform på träning.

Anledningen till att Edmilson spelar som back är för att Rijkaard vill spela med Marquez som pivote, då finns det inte så många mittbackar kvar. Innan tjatade jag om att vi behöver en ny ytterback, men skulle vilja lägga till en ny pivote ELLER en ny mittback ocskå. I alla fall om Thuram tänker fortsätta vara skadad hela tiden.

Förresten, någon som vet hur länge Thuram tänker vara skadad? Saknar honom verkligen! Han behövs, då kan Marquez vara pivote, och Thuram spela back.....typ. :)
Barcelona Hoshiar
2007-02-19 12:23
Grabbar ni ska vara inte oroliga för framtiden och matcherna mot Liver. Jag blev grymt imponerad av vårat spel igår trots etto och Messi(kom in med en halvtimme kvar) inte var med, Jag har följt Liver men dom duger inte. vi kommer att vinna ligan. Vem ska hota oss Sevilla(som bara vinner hemma, Real(ni vet hur bra de) och Valencia(är för ojämna och inte den breddaste truppen),
Barcelona Mr Barca
2007-02-19 12:23
När Barca spelar på topp ska dem slå Pool hemma med 2-3 mål. Det anser jag sj. Visst ska vi inte underskatta Liverpool men vi vet vad barca har för kapacitet även om dem inte visat det på ett tag.

Det är nu det börjar hetta till i både liga och cl. Barca kommer att visa sin potential det tror jag verkligen. Inte kan ett lag tappa hela sitt spel på bara en säsong. Det tror jag inte. Vi har verkligen saknat Eto´o och Messi och det har märkts. Trodde dock aldrig att det skulle vara så uppenbart som det är för tillfället.

Spelar Rijkaard med REM på topp på onsdag så kommer vi se gamla goda Barca. Det kan jag lova er.

Hoppas för övrigt att det blir några bijetter över till matchen på onsdag imorgon. Då tänker jag försöka köpa 2 biljetter och dra ner till Barca.

Forca Barca.
Barcelona BRC
2007-02-19 12:16
En sak som jag är förundrad över är varför Rijkaard ensvisas med att snurra med spelare som en tok. Ibland känns det som han slår tärning om vilka som ska spela. Trodde faktistk att R.E.M skulle få starta för att det är den uppställningen vi ska ha, sedan för att tysta ner "krisen". Om han nu anser att de inte är helt friska, så förstår jag inte varför inte den lilla kaninen får starta som är i en ruggig form. Guddy har knappast övertygat så här långt i mina ögon. Att edmilson får fortsätta som mittback är även det en gåta, har varit frågandes till detta tidigare. Men nu är det som det är. Bara hoppas att vi tar en vinst mot Liverpool. Att vi bör slå Liverpool med 2-3 mål och ju en på svenska jävla idioti. Är precis som Fc Barcelona knappast något bottenlag i La Liga vi möter. De spelar trots allt i england, har ett lite tuffare spel än i spanien, trots allt.
Barcelona warlei
2007-02-19 12:09
jag anser att vi har ett grymt lag både på pappret och på planen det enda vi saknar är en spelare som eto'o/drogba mm som sätter sina läggen till 70%. nu har vi fruktansvärt många spelare som är sjukt bra på att servera bollar i högsta klass men ingen som kan trycka in dom.

visst ron ligger tvåa i skytteligan men på straffar frisparkar och hörnor, Saviola är bra men inte en spelare som glänser i en hel sässong.

med eto'o tillbaka tror jag målen kommer ramla in igen och när REM är tillbaka hoppas jag itne att iniesta blir sidosatt av xavi (gillar han mkt) men utväckla iniesta å där har vi ersättaren till ron!
Annons: