/spanien/barcelona/forum/23543.aspx/spanien/barcelona/forum/23543.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Suñol_
2007-08-23 11:39
Red. Rickard: Fair enough. Jag måste dock påstå att jag har en annan "magkänsla" inför den här säsongen och jag undrar varför ;)
Barcelona Golazo de Messi!
2007-08-23 11:38
Okej...nu ska jag komma med ett argument till varför vi kommer hamna bättre än 3e plats:

Vi har det mest kompletta laget i ligan och vi har dom bästa spelarna på varje position.

Är inte det tillräckligt för er grabbar?
Valencia Red. Rickard
2007-08-23 11:32
Det finns inget objektivt plan här. =)
Det finns inga objektiva skribenter, varken på SvenskaFans eller Aftonbladet.

Man kan däremot sträva emot att vara det och det vill jag ändå påstå att jag gjort. Det gör jag alltid i min roll som Spanienredaktör.

Argumenten är i vissa fall ganska platta. Det håller jag med om. Huvudpoängen med hela altet är som sagt bara att skapa debatt och tipset utgår även ifrån den beryktade "magkänslan" som inte alltid kräver välutgrundade argument. Men det kan ju ändå tålas att diskutera, eller hur?

Suñol_:

Jag tyckte precis som du i våras och därför såg vi till att plocka in La Rambla till vår panel; Fuera de Juego. Fler som jobbar som redaktörer kan vi inte vara eller vill inte jag att vi är. Då blir det inget över att jobba med. Det fyller dessutom ingen funktion redaktionellt då jag och Christopher inte ger våra egna lag några fördelar i det redaktionella arbetet.
Barcelona Ghazza
2007-08-23 11:31
Äsch culés, vad spelar det för roll hur spanienredaktionen tippar vår placering? Tänk så här istället, det blir fler näsor att knäppa på efter säsongen ;)

Som JAG ser det så är Valencia vårt största hot, inget snack om den saken. Laget är riktigt samspelt och effektivt, tillskillnad från Madrid.

Nej, lita på mig. Vi vinner ligan =)
Barcelona Messi_CE_Iniesta
2007-08-23 11:29
Barça for gold!! :D
Barcelona Klint
2007-08-23 11:24
Red. Rickard

Givetvis ser vi olika på saken. Det skulle vara ganska konstigt annars i mitt tycke. Men om jag ska försöka att vara objektiv så är faktiskt argumenten som du stödjer Barcas tredje plats med relativt platta. Dvs jag känner inte riktigt att det finns fog för dem.

På tal om svart eller vitt. Det finns ett lag som i mitten av landet som spelar på Bernabeu. Där är allt svart eller vitt. Kolla på betygsättningen efter vinst kontra förlust här på svenskafans så ska du få se vad jag menar.

Paranoida tycker jag är fel ord att kalla mina åsikter. Kanske subjektiva, men ej paranoida.

Rijkaards fördel är att han själv har varit en spelare av yppersta världsklass och han vet då förhoppningsvis hur storstjärnor som Ronaldinho m.fl. tänker och känner i olika situationer. Det som är hans negativa sidor är hans brist på disciplin i vissa tillfällen. Men det ska bli bättre om man får tro spansk media.

Valencia kommer absolut inte att spela roligast fotboll. Måhända effektivast. Valencia vinner en titel i år och det gör Zigic genom att bli årets Pichichi.

Visst är det Svenskafans och visst är det vinklat. Men när en Spanienredaktion ger sig på att tippa La Liga så anser åtminstone jag att det borde ligga mer på det objektiva planet.
Barcelona Suñol_
2007-08-23 11:23
Red. Rickard: Jag kan förstå att ni tippar Valencia som vinnare för det är relativt troligt men att Real skulle komma före Barca när dom bytt från demontränare till "jag har coachat två lag i La liga Schuster" plus en hel del nyförvärv i sista minuten...Tycker redaktionen borde ha någon cule också så alla dom stora lagen är representerade för det är inte paranoia att bli irriterad på en redaktion som underskattar ens favorit lag om och om igen...
Valencia Red. Rickard
2007-08-23 11:17
Klint:

Äntligen, nu börjar vi komma någon vart.

Som DU ser det ja. Men alla här i världen är inte cúles som du säkert vet och varken jag eller Christopher har utgett oss för att vara objektiva. Snarare är det ju ytterst explicit i mina genomgångar av lagen att jag håller på Valencia.

Jag håller inte med om att det bara finns dina två perspektiv. Varför skall alltid cúles måla allt i svart och vitt? Sådana paranoia. Finns nog inget annat lag med anhängare som tror så lite om sina motståndarsupportrar runtom.

Jag önskar inte Barcelona några motgångar bara för att jag hellre ser Valencia vinna ligan. Jag hoppas inte på inre konflikter för laget före att se mitt eget Valencia glänsa i ligaspelet. Det är väl mig egalt hur Barcelona spelar och mår. Det är paranoidt att tro att folk sitter och önskar ert lag motgångar.

Mina argument handlar inte heller om att det bara skulle bero på att man har för många stjärnor. Jag såg brister i Rijkaards ledarskap förra säsongen. Brister som inte synts tidigare och brister som faktiskt är ganska stora om man skall lyckas leda och få samman ett lag som Barcelona. Dels handlade det om konflikthanteringen och sedan nämnde jag också det osäkra bollandet med formeringen av laget.

Rättar allt till sig i år håller jag med om att vi kan se fram emot riktigt rolig fotboll. Världens roligaste kommer dock Valencia att spela som jag ser det. ;)

Skämt åsido. Det här är ju SvenskaFans, vad vore sidan utan lite vinklingar och subjektivitet? Objektivitet är tråkigt! =)


Edit: Stavfel =)
Delarocha
2007-08-23 11:12
Hahah oväntat tippat när Kviborg är i farten.
Barcelona Woods
2007-08-23 11:08
Red. Rickard//
Jag kan mycket väl förstå att ni är intresserade att ifrågasätta Barças lagbygge, det har varit populärt en längre tid och det p.g.a. att Barcelona har en trupp som helt enkelt är bättre än alla andra lags, namn för namn.

Naturligt att kritiker väljer att fokusera på osämja i spelartruppen, för många stjärnor eller whatever..finns liksom inget annat att kritisera.. ;)

Desto roligare ska det bli när Rijkaard och hans mannar bevisar motsatsen och tar hem ligan med en sisådär 15 poäng.. ;)

Det är mitt tips, mina arguemnt är att vi har den bästa truppen. Och med en lagsvetsare som Frank Rijkaard så kommer stjärnorna mer än väl trivas ihop.

Väl mött i La liga 07/08
Barcelona Klint
2007-08-23 11:03
Red. Rickard

Vet inte om du klassificerar mig som någon omogen culé, men jag ska ändå ge dig någon form av konstruktiv kritik.

Om du/ni skulle velat skapa debatt gällande något lagbygge så är väl inte riktigt Barcelona rätt lag att välja. Fyra nyförvärv. Real Madrid och Valencia har väl sju-åtta nyförvärv om jag inte är helt fel ute? Argumenten faller där som jag ser det.

Som jag ser på Barcelona säsongen 07/08 så kan man se på det ur två perspektiv. Alternativ 1: Man kan bara imponeras av det lagbygge som vi har för närvarande och se fram emot världens roligaste fotboll. Alternativ 2: Man kan se på Barca och hoppas att de gör bort sig. Man hoppas på inre stridigheter och dylikt vilket i sin tur skulle rendera i att sitt eget lag skulle nå framgång.

Sen skulle det väl förefalla osannolikt att en redaktion som består utav supportrar till Valencia och Real Madrid skulle tippa Barcelona som etta. Hur objektiva ni än må tycka att ni är.

Edit: Lite paradoxalt att du vill skilja på sak och person för att sedan nedvärdera många culés genom att påpeka att dessa är omogna.
Real Madrid chrisespaña
2007-08-23 11:03
Jag påminner ödmjukt om förra årets tips då samma duo hade väldigt många rätt. Men smaken är som baken.
Barcelona Mes Que Un Club!!!
2007-08-23 10:54
Red. Rickard:
bra sagt
Barcelona Mes Que Un Club!!!
2007-08-23 10:53
COLLBLANC:
och det är inte bra eftersom milan kommer att vilja köpa honom och det italianska pressen kommer att komma full fart om att ronaldinho lämnar för milan!- han är en EU spelare
Valencia Red. Rickard
2007-08-23 10:53
Tompa + Alla andra:

Du som är mogen borde väl också kunna komma med ett vettigare argument till varför tipset är pinsamt. Hittills ser jag bara massa fjuniga sågningar utan ett enda bemötande av vad som faktiskt utgjorde argumentet i artikeln.

Hela tipset är väl mer eller mindre gjort med glimten i ögat för att skapa lite debatt. Debatt är roligt, sågningar mindre roligt. Hade hoppats att kunna skapa en debatt kring Barcelonas lagbygge men alla besökare här inne verkar inte riktigt vara mogna för det.

Bemöt gärna det jag skriver och mina argument istället för att hoppa på min person. Håll isär sak och person. Tack!

Ridå för Tompa och omogna cúles - väx upp!

Barcelona COLLBLANC
2007-08-23 10:48
Enligt spanska tidningar blir Ronaldinho spansk
medborgare på måndag.....
Barcelona Tompa
2007-08-23 10:48
Att tippa Barca på tredje plats är pinsamt. Det bygger helt på förhoppningar att vi kommer misslyckas och ingenting annat.

Ridå för Pettersson och Kviborg
Barcelona Xoonix
2007-08-23 10:46
3:e plats? Ja ett tips som jag verkligen inte tror på, men det tipset får ju stå för dom och de får äl stå där med långnäsa när Barca visar hur det ska gå till;)
Barcelona Ken
2007-08-23 10:30
Va fan nu vaknar man på morgonen och upptäcker till min förvåning att Belletti ät såld!!!! helt jävla otippat, trodde han skulle vara kvar visste inte att han ville lämna barca än liksom??

PS. Hur fan dum e Calderon att punga ut me så mycket pengar för Robben????? jobbigt att vara reöl fan i dagsläget asså....

Någon som vet om hur det blir med Angel i Celta nu om Belletti lämnar??
Barcelona Klint
2007-08-23 10:06
Nina

Det var ingen kritik riktad mot dig utan snarare ett konstaterande att alla i Spanienredaktionen håller på Valencia eller Real Madrid. Sen finns du också. Som håller på lite allt möjligt. Zaragoza kanske är ditt lag i Spanien, men du verkar mer gilla fotbollen i sig än vad du gillar något specifikt lag. Och därmed sagt nada. Ett konstaterande helt enkelt.
Barcelona Henk Ten Cate - El Mister
2007-08-23 09:56
Lite busigt mål av Henry =)
Barcelona Henk Ten Cate - El Mister
2007-08-23 09:54
Ronaldinhos assist och mål ifrån gårdagen. =)
Barcelona Gabbe5000
2007-08-23 09:53
Skämttippande
Färjestad Mrsad N
2007-08-23 09:47
HAHAHAHAHAHAHAHA, hur fan kan man förklara att man har för många stjärnor för att vinna ligan. Samtidigt som de placerar Sevilla på 6:e plats för att dekommer bli slitna av Europa spel, då är det väll bra att ha många stjärnor så vissa kan spela i ligan och vissa cupspel. De skämmer ut Spanien fotboll genom att placera barcelona på 3:e plats!
Barcelona Myrran
2007-08-23 09:41
Nina

Jag tror han menar att alla håller antigen på Valencia eller Real Madrid i Spanien Red. och sen finns du som håller på Zaragoza. Inget ont menat med det han skrev.
Barcelona M79
2007-08-23 09:40
Calderon gräver sin egen grav i Reöl. Han har iaf infriat ett av sina spelarlöften men till vilket pris. Robben har inte spelat mer än 20matcher någon av de tre säsonger han varit i Chelsea. Låt Reöl göra fler idiotköp, ska bli int o se hur mkt Gago får spela. Vågar inte ens räkna på hur mkt Reöl lagt ut de senaste åren på spelaköp som knappt lev.
Zaragoza Nina (Red.)
2007-08-23 09:40
Ämne: Inte direkt någon sk....
Ja? Sen finns jag också.

Och därmed sagt vad?
Barcelona Myrran
2007-08-23 09:29
Ser att Rambla hade precis rätt för någon dag sen om Spanien tipset. Barcelona på tredjeplats efter Real Madrid och Valencia. Detta pga att vi har för många stjärnor i laget och det kommer bli fullständigt kaos i omklädningsrummet... Men va ska man förvänta sig från Spanien redaktionen plus att det är en Valencia fan och Real Madrid fan som skriver tippningen.
Barcelona Kimmpa_fcb
2007-08-23 08:57
Klint

En av de håller på Real Madrid, den andra på Valencia. Så det var ju inte en chock precis.
Barcelona Klint
2007-08-23 08:41
Inte direkt någon skräll att Spanienredaktionen tippade Barca på tredje plats. Alla muppar i den redaktionen håller antingen på Valencia eller Real Madrid. Sen finns ju den där Nina också...
Annons: