/spanien/barcelona/forum/23371.aspx/spanien/barcelona/forum/23371.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Captain Fantastic!
2007-09-21 19:17
Pio pio/

Hehe, sög är väll kanske lite magstarkt, speciellt när vi spelade ut Lyon. Men du förstod nog min egentliga mening :)

Nej tyvärr, jag tycker inte att Messi håller samma bredd som Guily höll. Guily kunde slicka sin kant (vilket han ofta gjorde i 90 minuter), han drog på så sätt isär backlinjen så att Eto'o (centerforwarden-idag Henry/Ronaldinho) hade allt mer ytor att springa på. Det jag ser/tycker Messi gör istället är att han möter. Han möter Zambrotta som kommer med bollen upp i banan, istället för att springa på djupet. Han möter Xavi som kommer från mitten med bollen, och tar med sig den vidare på mitten fast till anfallsposition. Då spelet skiftas till vänsterkanten så har alla fotobllspelare en generell psykologi att dra över till den kanten (antagligen pågrund av att bollen är där) och bildar på så sett ett "köttigare" spel. Alla från både motståndar lag och hemmalag sammlas på den kanten (nu menar jag inte extremt, så till den grad att 20 spelare spelar fotboll på en area av 50-100 kvadrat-meter, men trångt trots det). Messi gör just det tycker jag. Han drar sig från att slicka kanten, eller befinna sig väldigt nära den till att hamna endast ett fåtal meter från central-anfallare position.

Cruijjf menade att sprida spelet så mycket som möjligt, använda så mycket av planen till sin max-kapacitet. Det var totalfotbollen. Guily hade den kvaliteén att kunna följa dessa "spel-regler".

Sedan är det klart att Messi är mer effekiv och i princip 100.000 ggr bättre som spelare. Guily hade ju en träplankas bollkänsla, så det gör det givet att Messi är mer effektiv och på så sett bättre när han driver inåt från sin utgångsposition.

Jag menade aldrig att Guily var bättre på detta (en mot en/ driv med boll/ skapa farligheter), jag menade endast att Messi är dålig i jämförelse med Guily att hålla sin bredd (vilket var just det Guily var betydliugt bättre på). Han borde göra det bättre, inte för sitt eget spel (han kan ju dribbla av spelare stillastående och 7-8 stycken springande) men för att underlätta lagets anfallsspel.

Barcelona diiinhho
2007-09-21 19:15
vet ngn om dinho kommer starta imorn eftersom han har blivit utbytt 2 matcher irad!?
Henry*14*
2007-09-21 19:07
vi kommer att vinna imorgon!!
Las Palmas Pio pio
2007-09-21 18:57
Captain Fantastic!

Du har intressanta tankar men.. =) Jag håller inte med på en grej. Du menar på att bredden sög. Tycker det är lite väl hårt ordval, Ronaldinho var väl inte på tårna kan jag hålla med dig, men å andra sidan så tycker jag Messi höll sin bredd ganska bra när han INTE har bollen. Dock så blir det annorlunda när han har bollen då som du vet Messi är vänsterfotad så måste han driva inåt. Men jag tycker Messi är fruktansvärt mer effektiv än vad Giuly var. Dessutom så är Messi mer effektiv när han driver in från högerkanten och inåt då han kan utnyttja vänstern för att få iväg skott och passningar. Jag kan hålla med om att det blir inte den klassiska ytterspelet a lá Joaquin men..


Barcelona Koeman!!
2007-09-21 18:55
Ämne: kan någon skicka län....
PILZNER_POJKEN: Kolla min länk
Barcelona Patrick Kluivert
2007-09-21 18:37
sök på youtube
Barcelona PILZNER_POJKEN
2007-09-21 18:35
kan någon skicka länk till målen mot lyon?
Barcelona Captain Fantastic!
2007-09-21 18:28
Ordem e Progresso/

Ja exakt, fast det krävs en betydligt bättre Ronaldinho eller Henry. De måste åtminståne löpa eller passa bättre. Henry var inte så usel som många verkar tro, han spelade fram till två bra lägen och löpte någon gång rätt (även om han för det mesta bara stod i offside) men då passade Ronaldinho fel. Ronaldinho var inte heller så usel, han la ju fram bollen till Messi som på ett silverfat då Messi hade den där stekheta chansen som Clerc räddade på mållinjen.

Faktumet som gör att de verkar så dåliga är att alla andra spelade så fantastiskt (förutom i anfalls väg), vilket gjorde att ribban höjdes till en kollossal nivå som varken Henry eller Ronaldinho kunde nå upp till
Barcelona Ordem e Progresso
2007-09-21 18:05
Captain Fantastic!

Jag håller med dig om att laget såg mkt bra ut mot lyon, defensiven och den höga pressen iaf. Men jag känner även som du mig lite osäker när det gäller i ligan. Det känns som om spelarna bara tänder till när det är CL, och sen somnar till när det är ligamatcher, som att det inte är lika viktigt.

Men imorgon får vi svaret på hur det egentligen är, hoppas vi kan spela likadant som mot Lyon, fast att anfallsspelet fungerar bättre!
Real Madrid Paco Buyo
2007-09-21 17:57
FCB10:
Rodrigos blogg här på Svenska Fans. Du har den snett upp till höger, eller i mitt länktips.
Barcelona FCB10
2007-09-21 17:51
vad är det för blogg alla snakcar om?

har nån länken? Tack!
Barcelona Captain Fantastic!
2007-09-21 17:39
Nu när jag äntligen har tid över denna vecka att skriva här på SF så tänker jag dela med mig av mina tankar från matchen mot Lyon, något sent...men det får gå.

Matchen mot Lyon var ett mästerverk defensivt, man kunde tro att laget hade studerat videoklipp från Johan Cruijjfs eller Rinus Mitchels totalfotboll. Det gjorde det enligt skolboken och de gjorde det utmärkt. Hög press, aggressivt, först på andra bollar os.v. Det var ljuvligt att se!

Anfallet då? Ja, det var defenitivt inte "Cruijjfianskt". Mediokert helt enkelt. Jag har sett detta lag prestera mycket bättre anfallsspel, och problemet var inte Henry och Ronaldinho (som var ändå en del av det). Problemet var de få löpningarna som togs, mittfältarna fyllde knappt på alls och de ytor som man väldigt ofta i första halvlek kunde finna mellan Lyon:s försvar och mittfält löptes aldrig i och utnyttjades således aldrig, detta var uselt. Under andra halvlek så började Lyon efter ett bra tag gå lite mera offensivt, först då började spelarna röra på benen och springa i löpningsytor.

Jag vet att jag sa efter matchen mot Osasuna att ibland så finns det helt enkelt inte ytor att springa i för våra mittfältare/anfallare då det andra laget spelar så kompakt. Men detta var inte Reyno de Navarra, detta var Camp Nou och där finns det alltdid ytor att springa på, så den bortförklarningen finns inte denna gång.

Sedan så sög bredden på anfallet totalt, ingen Guily som breddar = inget sätt att få isär det försvarande borta-laget. Messi är oduglig på det och med Ronaldinho spelandes på detta halv-taskiga sätt så går det inte. Anfallet går bara genom mitten och det gör att det försvrande försvaret...försvar sig enkelt. Sedan så uttnyttjade man inte Camp Nou:s ytor bra heller i och med detta central-spelande anfall.

Nu vann vi trots allt med klara 3-0. Och i ärlighetens namn så var Lyon bra utspelat. Men jag vill ändå inte utropa en vändning på detta halv-danna spel vi sett.

Barca hade ett antal tillfällen förra året då man kunde vinna matcher med vackert spel som var bländande...bara för att i nästa match göra en riktig plattmatch. Nu vill jag inte säga att denna match mot Lyon var en "fake-övertygelse" om bättre spel, men det jag vet defenivt är att matchen mot Sevilla kommer att berätta om det.

Matchen mot Sevilla kommer bli mycket...mycket svårare, Sevilla har ett bättre kontringspel (till skillnad från Lyon som bara lät 19-åriga Benzema jaga hopplösa bollar), de har en helt annan spelideé och framför allt ett mycket bättre lag.

Perrin, har bara tränat Lyon i ett antal veckor, det var inte svårt att lista ut att Lyon skulle få det ofantligt svårt mot oss, när de bytt ett spelsystem de använt i dryga 6 år. Sedan var Juninho inte alls det han kunnat vara - Jag höll på att kvävas när han tog sina två frisparkar...men de försvann i tomma intet.

Mot Sevilla blir det helt andra bullar. Och jag är knappast säker på en vinst där. Men man får hoppas på det bästa.

Nu blev det ett långt inlägg. Jag ursäktar för det, men jag hoppas att några av er har tålamodet att läsa igenom det...och i sann forum anda kanske kommentera något av det :)
Real Madrid Paco Buyo
2007-09-21 17:13
Håller med om att Marca blivit värre på senare tid.
Poängen från min sida var att du agerar på precis samma sätt som du själv kritiserar, Rambla. Zamboza hänvisar till la Vanguardia och Robban skriver i sin blogg att Iniesta borde vara given i förstaelvan i varje match. Baserat på detta säger du att det kastas skit på Barça från alla håll hela tiden (framför allt från väster).
Möjligt att du upplever det så (möjligt att det är så), men i det här fallet var det ju precis tvärtom.

EDIT: stavning
Barcelona R_10_Messi
2007-09-21 17:00
Så underbart att man kan se matchen på Tv4 Sport imon !!.. måste bara fråga, kolla på högersidan
-----.. det står "världens bästa högerback förnyar med valencia" ???... när sålde vi zambrotta till valencia :S ?!?
Barcelona Sóm més que un club
2007-09-21 16:53
Ämne: Paco:

Jag syftade....
Marca är de värsta i alla fall eftersom de pâstâr sig vara helt neutrala och basunerar gärna det.
Igâr (vet inte varför jag utsätter mig för det, har et masochistiskt drag) lyssnade jag pâ radio Marca och minns inte vilket av ljushuvudena till maräng-ultras hade med sig en mapp med "alla feldömda domarsituationer som Barça dragit fördel av de sista tvâ âren". "Detta är inte pâstâende utan rena fakta". Hans poäng var att Barça alltid hade domaren med sig.
Idioten var först och främst självutsedd överdomare och kunde självklart helt objektivt bedöma situationerna. För det andra hade han naturligtvis ingen mapp med Madrids dito. (De har naturligtvis aldrig fâtt ngt gratis pâ Bernabeu).
Hela tiden haglade kommentarerena om att här pâ radio Marca förhâller vi oss helt neutrala och presenterar bara fakta.
Pinsamt
Jag tycker att det är o.k. med rena supportertidningar som pâ ledarsidan direkt relaterar till den klubb man sympatiserar med. Har mer respekt för AR, Sport, EMD och dessa tidningar. Marca presenterar sig som spaniens Gazetta eller vad nu den franska motsvarigheten heter men är sâ uppenbart skruvade ât det vita hâllet och det har blivit värr de sista âren.
Barcelona El Culé
2007-09-21 16:43
Bojan Kirkic:

På Barcelona's startsida här på svenskafans står det aktuell match samt tid och kanal i högerfliken.

TV-sändningar
Lördag 22 september
La Liga
Barcelona-Sevilla
22:00, TV4 Sport
Barcelona Bojan Krkic
2007-09-21 16:38
Barca-sevilla vissas den på tv4?
Barcelona r.Hyder (Descanso en Paz A.Puerta)
2007-09-21 16:28
Tänk er den dagen vi startar så här:

Dos Santos-Bojan-Messí

Iniesta-Xavi

Touré

5 egna produkter bara i anfall och mittfält. Sedan har vi ju minst Puyol och Valdés där bak också. Crosas kommer ju säkert blomma ut och rotera med Yaya en del också, eller ja förhoppningsvis kanske man ska säga.
Barcelona Rambla
2007-09-21 15:43
Paco:

Jag syftade inte på att Marca låg bakom kritiken till Ronaldinhos dåliga form. Min poäng var att de drar alltid upp alla möjliga scenarier, och i 99% av fallen är det åt det negativa hållet. De ligger tidigare bakom mycket av den ryktesspridning när det gäller Ronaldinho till Milan osv. Även om hans bror och agent i stort sett aldrig förnekar något utan bara tiger.

När det gäller Iniesta så kan du själv läsa hur de antyder att han är frustrerad över "utebliven" speltid, och det är garanterat det som bloggen anspelar på (Marcas artikel alltså). Det torde knappast vara någon hemlighet att Madridpressen mer än gärna ser el vampiro i den vita dressen. Jag tycker alls inte att jag paranoid där. Dessutom så vet jag mer än väl att katalanska tidningar är lika överdrivna i sina yttringar.
Barcelona Baltasar00
2007-09-21 15:41
Tror att Barca tar 3 poäng mot sevilla!
Vi vinner med 2-0
Messi och Henry målskyttar.
Länktips: www.betsmart.se
Real Madrid Paco Buyo
2007-09-21 15:32
Rambla:
Nu verkar du ju rent paranoid. Jag känner inget behov att försvara Marca, man får helt enkelt ta tidningen för vad den är. Men det är ju löjligt att påstå att den ligger bakom kritiken mot Ronaldinho. Bra mycket mer skrivs i de Barcelonabaserade tidningarna om Ronaldinhos (brist på) form och lagets ineffektiva spel.
Vad gäller bloggen skulle jag vilja säga att det snarare är en hyllning till Iniesta än något negativt om FCB.
Barcelona Sóm més que un club
2007-09-21 15:17
Ämne: Enligt tidningen La ....
Tro mig. Ronaldinho har aldrig haft mer än 48 timmar mellan nattklubbsbesöken vilket inte har hindrat honom innan. Fast med âren blir man ju vekare med "fest-tâligheten", talar av egen erfarenhet.
Barcelona Zamboza
2007-09-21 14:23
Criff

Här har du sidan.
Barcelona Criff
2007-09-21 14:17
M.Diarra 6, länka gärna till sidan där du hittat faktat också tack.
Barcelona Zamboza
2007-09-21 14:09
Rambla

Ja, bloggen vet vi vilka de består av. De väntar ju bara på att få skriva av sig något negativt om barca så fort tillfälle ges. Det har vi ju sett prov på under en tid.

Imorgon tror jag på ny utskåpning mot Sevilla. Messi kommer ha stor show. Henry kommer än en gång att näta, även om jag inte tror han kommer övertyga speciellt spelmässigt.
Barcelona Rambla
2007-09-21 13:59
Zamboza:

Det letas negativa saker hela tiden när det gäller Barcelona, titta bara på bloggen på spanska sidan.

Ett mysterium att Iniesta inte får starta i Barcelona bla bla...

Jaså? Vad konstigt då att han varit startman i 2 av 3 seriematcher. Nu råkade han få starta på bänken mot Lyon. Jag förstår inte riktigt problemet? Vi har spelare som Deco, Iniesta och Xavi som kreativa mittfältare, de måste roteras för att alla ska få spela. Det är en lång säsong, de kommer alla att få tillräckligt med speltid. De själva säger sig inte ha några problem med det.
Barcelona Kapten11
2007-09-21 13:57
Exakt.
Så typiskt också att man så gärna vill ha det till en konflikt mellan honom och Rijkaard, genom att filma honom så mycket som möjligt när han blivit utbytt. Hade han varit riktigt förbannad, så hade han gått rakt in i omklädningsrummet och duschat.
Jag tror att han kommer att vänja sig mer och mer vid att det kommer att vara rotation den här säsongen. Bredden i truppen är fantastisk, framförallt i anfallet, och det kommer att gynna Ronnie också, han kommer allt som oftast att vara i bra fysisk form.
Är det förresten inte otroligt, peppar, peppar, hur lite han är skadad?
Barcelona Zamboza
2007-09-21 13:46
Ämne: Zamboza:

48h inna....
Som sagt bara ett rykte bland många teorier om Ronaldinhos form.
Barcelona Rambla
2007-09-21 13:41
Ronaldinho har alltid varit ojämn. Han blandar och ger. Så fort han inte presterar magi i varje spelsekvens så börjar genast kritiken, allt som oftast från Madridbaserad media. Varför blir vissa ens förvånade? Snart är han på väg till Milan igen enligt AS och Marca.
Barcelona Kapten11
2007-09-21 13:35
Det känns som att kritiken mot Ronnie grundar sig i att han blivit utbytt tidigt dom 2 senaste matcherna. Jag menar, var han så jävla dålig senaste matchen? Han har ett par framspelningar som är av ren och skär världsklass. Blir det mål på dom så hade han varit hyllad nu.
Henry var i mina ögon betydligt sämre, och förtjänade att bli utbytt, men samtidigt kan det ha varit bra för hans självförtroende att han fick sätta en balja.
Som jag nämnt tidigare, innan man dömer spelarnas kvalitéer och form den här säsongen så borde man låta det gå ett par månader i alla fall. Sen får vi se, men jag har svårt att se att Ronnie skulle vara slut, bara för att han inte dominerar ett par matcher.
Annons: