/spanien/barcelona/forum/2334.aspx/spanien/barcelona/forum/2334.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Davids3
2016-01-25 02:42
@Fuerza:
Herregud har du adhd människa? Jag ställde en simpel fråga, är du inte kompetent nog att svara på den på ett normalt sätt så strunt i det och scrolla vidare. Jag undrade om det var okej att ställa sig framför en springande motståndare utan boll, enligt regelboken. Ingenstans skrev jag att det är ovanligt att det händer eller att det aldrig händer Messi eller någon annan spelare? Ingenstans visade jag sympatier för Ronaldo? Vad har det med just den situationen med Ronaldo att göra överhuvudtaget? kretsar sig all fotboll runt Ronaldo? Jag skrev ju att det Ronaldo gör inte är försvarbart på något sätt.
Barcelona Suarez9
2016-01-25 02:09
@Barcelonistas:
Visst kan hålla med dig där, tro mig min dröm är att säga vi är det enda laget som har gjort de. Inte bara två CL i rad utan trippeln. Men jag ser bara negativa saker efter.... Ekonomin kan ju krascha helt den håller ju typ att göra det redan nu. Kommer Lucho vilja vara kvar? Jag vet inte kanske jag är lite pessimistisk av mig och försöker övertala mig själv att det är lika bra att inte vinna för att inte få för höga förhoppningar. För just nu ser jag inte något lag kunna stoppa Barca. Varken Juve, Bayern, Real, PSG, City etc. Vi är just nu bäst i världen.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-25 02:08
Freeyourmind - tack gött och höra! Det är något jag suttit och tänkt på rätt länge om just dom olika anfallen som vi haft genom åren. Nu kan allt hända i fotboll men det ser väldigt,väldigt bra ut för stunden. Jag hoppas ocksåmatg jag har rätt angående det jag tog upp.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-25 02:00
Suarez - jag tror faktiskt inte det. Jag tycker vi har intressanta spelare på uppgång. Roberto,Rafinah,Halilovic är tre spelare som jag verkligen tror på. Mest dom två mittfältarna. Under Pep så vann många av våra spelare 2 EM titlar och 1Vm titel under Pep. Något tecken på mättnad har laget aldrig visar vilket är helt otroligt. Möjligtvis under Tata Martino då bara. Ja menar även efter att Pep lämnade vann vi ligan väldigt överlägset. Och är det något ledningen hos Barca gjort bra sedan Laporta kom in i klubben så är det att få laget på rätt spår igen vid tecken av eventuell mättnad. Under Frank vann vi 2 ligatitlar samt 1 cl titel. Dom två sista åren med Frank såg laget kanske lite mätt ut men det tog bara 2 år innan laget var på rätt spår igen och vi dominerade i 5 år Pep/Tito. Sen under Martino såg laget mätt ut men det tog 1 säsong innan vi hamnade återigen på rätt spår. Vi kmr få se en liknande era som vi hade med Pep fast med Lucho nu där vi vinner oändlig mycket titlar. Det känns rätt självklart.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-01-25 01:56
Barcelonistas

Vet inte om forumet skulle vara samma utan dig :-)...
Gillar din analys. Nu lägger du upp dina argument stället att gå löss som du brukar göra.

Tro mig. Varje cule önskar och vill att Barca blir första lagen som försvarar en Cl titeln. Om alla spelare håller sig friska som föra säsongen och de börjar toppa formen som föra säsongen finns chansen där.

Men, men jag är mer av den pessimistiska typen. Om du frågar mig ställde jag inte några kvar föra säsongen när Suarez, Rakitic, Bravo, Mathiue och T.stegen anlände till Barca. Lägg till en helt ny tränare med.

Det enda jag önskade föra säsongen var att laget skulle bli mer samspelta och lära känna varandra väldigt väl. Hur det slutade vet vi alla.

Jag måste erkänna att du har en liten, liten poäng i din inlägg men jag förväntar mig fortfarande inte att vi vinner cl. Jag vill och önskar att jag blir motbevisad så klart alla dagar i veckan.

Barcelona Barcelonistas
2016-01-25 01:44
Vi känns bättre den här säsongen än första säsongen med Lucho enligt mig. Jag tycker att vi nu klarar av att kontrollera matcherna betydligt mer än vad vi gjorde föra säsongen. Vi spelar båda rakt samt med mycket bollinnehav. Föra säsongen kändes det som att vi hade lite mindre kontroll på visa matcher där vi mer ställde om och kontrade. En anledning till att ingen lyckats försvara cl titeln är ju för att alla lag som vunnit cl blivit lite sämre än förgående säsong. Ingen har lyckats få laget att spela bättre efter Cl titeln. Med Pep när vi vann trippeln 08/09, säsongen därpå var vi sjukt jävla bra men det kändes som att laget ändå var sämre. Mycket berodde säkert på att Eto och Henry inte fanns med ( Henry va med men han va slut) samtidigt som Zlatan inte gjorde mycket. Samma sak var det efter Cl vinsten 2011 säsongen därpå kändes vi sämre. Dom säsongerna som vi var som mest oslagbara var när vi hade tre anfallare på topp som presterade där målskörden var jämnfördelat mellan alla tre. Det var också dom säsongerna då vi kändes som minst beroende av Messi. 08/09 Henry-Eto-Messi 09/10 Zlatan-Messi-Pedro 10/11 Villa-Messi-Pedro 11/12 Villa-Messi-Pedro/Sanchez Om vi tar just dom säsongerna under Peps första år så hade vi en trio som fungerade sjukt bra. Andra säsongen blev anfallare sämre Zlatan och Pedro istället för Henry och Zlatan. Säsongen 10/11 när Zlatan lämnade värvade vi Villa som mönstrade ett anfall med Messi och Pedro, anfallet fungerade bra och alla tre levererade mål. Säsongen 11/12 skadade Villa sig under klubblagsvm så vi fick så mönstra ett anfall med PedroMessiSancez. Målskyttet var inte jämnt fördelat under pepes sista säsong. Messi var helt överlägsen 91 mål, och 50 ligamål. Nu upprepar jag mycket men dom gånger som vi vunnit cl har varit när vi haft 3 anfallare som gjort mycket mål. Nu hade vi visserligen inte flyt under Peps sista säsong då vi borde vunnit cl där också. Men det känns som dom gångerna då målskyttet varit jämnt fördelat är dom gångerna vi dominerat som allra mest. Sen som jag tidigare sa så känns laget bättre än föra säsongen trots att vi vann trippeln. Vilket är goda nyheter för oss i och med vår jakt för ännu en cl titel samt trippel. Jag tycker laget ska ta den enorma möjlighet som finns nu och inte slarva bort den som man gjorde under Peps sista år.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Suarez9
2016-01-25 01:15
Goda men tror inte det händer... Mycket kvar av säsongen och vinner vi det sen går Neymar/Suarez/Messi och vinner Copa så lär vår trio vara över. Finns inget att jaga mer känns de som för spelarna! Men jag hoppas jag att jag har fel när det gäller båda punkterna
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-25 01:08
På tal om trippeln hur goda chanser tycker ni att vi har att vinna den igen?
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-01-25 01:07
Davids3:

En simpel motfråga:

Är du blind?

Att spelare ställer sig framför sina motståndare i matcher är en del av fotbollen även om det absolut inte är okej. Messi får stå ut med det som sagt hela jävla tiden. Om inte han får domarens sympatier ... varför ska Ronaldo eller någon annan existerande fotbollspelare få det?

Om du följer Premier League, La Liga och Serie A vecka ut och in i tio års tid (vilket jag har gjort) så inser man väldigt snart att sådana saker är frekventa. Senast idag blev Diego Costa utsatt för samma sak av Koscielny. Uppmärksammades Koscielnys fulknep? NEJ. Sparkade Diego Costa denne Koscielny för sitt fulknep? NEJ.

Vad som är ovanligt dock är att sparka spelare utan boll och komma undan med det. Flera matcher dessutom. Diego Costa hade fått huvudet avhugget i media om han hade sparkat Koscielny. Varför? För att han inte är uppställd på en piedestal likt Ronaldo.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-25 01:07
Beror på hur man ser på det hela. Real ligger som högst 7 poäng bakom oss lägg därtill inbördes möten som vi har en fördel av. Atletico vet jag inte riktigt om dom pallar hänga på hela vägen. Vinner vi mot dom på Camp Nou så tror jag det är rätt kört för dom. Det ser makalöst bra ut. Jag hopppas verkligen att vi tar och vinner trippeln igen det hade varit magiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LennyRomario
2016-01-25 00:54
Läser med häpnad att ligan redan är avgjord till vår fördel. Dessutom av röster som redan efter 3-4 omgångar var 100% säkra på att Real skulle få titeln till skänks, för det hade Diego Simeone trovärdiga uppgifter på. Det svänger fort.
Barcelona Davids3
2016-01-25 00:49
@Fuerza:


Är du läskunnig?
Fuerza
2016-01-25 00:45
@Davids3:


Du måste skämta, eller? Om en spelare ställer sig framför så får domaren ta och uppmärksamma det. Men berättigar det våld? Ska Messi sparka spelare varje gång han dras i tröjan? Då kan vi lika gärna sätta på honom en tvångströja och kalla honom för Hannibal Lecter.

Det Ronaldo råkar ut för i matcher är smulor i jämförelse med vad för slags behandling Messi får utstå. Då ska vi inte heller glömma att Messi är en betydligt mer sympatisk spelare.
Barcelona Davids3
2016-01-25 00:42
.
Barcelona Davids3
2016-01-25 00:41
@1899:
Bortsett från ronaldos äckliga beteende som inte på något sätt är försvarbart. Är det "okej" enligt regelboken att en spelare ställer sig i vägen framför en annan springande som inte har bollen ?
Fuerza
2016-01-25 00:38
@socccerfan1:


Med "lite rättvisa" borde han få tre matcher för varje incident. Det är inte försvarbart. Ronaldo särbehandlas. Han måste liksom sparka spelare fyra-fem gånger innan det ens uppmärksammas av fotbollsförbund och media. Jag hatar favorisering oavsett vad det gäller för att när man favoriserar någon så demoniserar/svartmålar man någon annan indirekt. Det gynnar inte fotbollen och förbundens legitimitet försvagas. Fotbollen är redan korrupt som det är.
Fuerza
2016-01-25 00:34
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

+1

En del spelare är mer skyddade än andra helt enkelt. Suarez, exempelvis, är en demon tack vare engelska tabloider.

Är övertygad om att Messi hade haft media efter sig som blodhundar om han hade pysslat med samma saker. Ibland önskar jag att man var objektiva i det spanska fotbollsförbundet precis som man är i engelska FA. Där bryr de sig inte om klubbfärg eller status. Det minst korrupta fotbollsförbundet i världen. FIFA är bara en mildare version av RFEF.

Jag förstår verkligen inte hur sned i huvudet man kan vara som är tyst om Ronaldos beteende och viftar bort det. Det är betydligt värre att sparka spelare utan boll ett halvdussin gånger än att bitas två gånger. Jag hade tyckt att Messi är en skam för klubben om han hade hållit på så flera gånger. Det är ett under att Messi inte gör någonting. Han råkar ut för BETYDLIGT MYCKET MER fulspel från sina motståndare än Ronaldo. Messi har ballar av stål och nerver av stål. All respekt och heder till honom. Heder till Neymar också som är ligans mest foulade spelare men som ändå aldrig ger tillbaka.

Vår klubb vinner Fairplay-pris år efter år men det är inget som uppmärksammas. Varför? För att avundsjukan sitter hårt inne hos väldigt många människor.
Barcelona socccerfan1
2016-01-25 00:29
Marca har faktist lagt upp en artikel om detta med Christiano ufc och ett klipp på sin hemsida. Skriver även om förra matchen där han sparkade ner en spelare också Så med lite rättvisa får han 3 matcher i Marocko med sin polare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2016-01-25 00:21

Hur länge ska C.Ronaldo tillåtas sparka, boxa och armbåga spelare på fotbollsplanen ?
Hur länge? Jag har fan tappat räkningen.

Vad har hänt med honom? Han brukar tjura på planen när det går dåligt men att ta till våld. Han har gjort så senaste 2 säsonger.

Varför är det ingen som tar upp det i den spanska median? Juste, förlåt Perez äger median.

Det tråkiga hade varit att om någon av de 10 spelare som han har misshandlat på planen gav tillbaka en sån där farlig spark mot knäna. Det är inte värt att sparka, boxa eller armbåga så där helt oprovocerat så många gånger. Det har hänt att spelare har tappat huvudet på planen. Men att systematiskt begå såna våldsbrott på planen. Det är fan inte Ok.

Är det inte bättre att domarna eller förbundet markerar?

Så äckligt av honom.
Barcelona Barcelonistas
2016-01-25 00:15
Att La Puta har mage och prata om korruption. Ibland har jag lust att slå mig själv i huvudet med en hammare. Korruption? Tillåt mig skratta haha. Ronaldo kan ju sparka sina motståndare utan att ens få ett gult kort. Herregud detta måste vara 3dje gången nu den här säsongen utan att domarna gör nått.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-01-25 00:10
@Vampíro:


Tycker helt ärligt att Adán förtjänar en plats i landslaget som tredjemålvakt åtminstone. Valdés HADE varit aktuell för en förstaplats om det inte vore för att han gjorde ett idiotiskt val i att byta till Manchester United. Att byta till Monaco från första början var ett misstag. Han var i toppform våren 2014 innan den hemska knäskadan. Lider verkligen med Valdés som slängde bort ett helt år av sin karriär. Man undrar ju vad fan som hände mellan honom och LvG. Han ska inte behöva spela i Standard Liege. Förhoppningsvis hamnar han i La Liga igen eller åtminstone i en mittklubb i Premier League. Han har verkligen en unik stil som målvakt.

David De Gea är mer given än Casillas. Denne Casillas som ligger under isen för tillfället men fortfarande favoriseras av Del Bosque. Diego Lopez gjorde också ett idiotiskt val när han lämnade för Milan istället för att rida på vågen Mourinho skänkte honom.

Det är knepigt med Spanien och målvakter just nu. De Gea är nog först i ledet i dagsläget men han är en linjemålvakt vilket stör mig något oerhört. För feg i mitt tycke även om han kan göra vackra räddningar.

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ville med det här inlägget. En enkel analys av det spanska målvaktsläget kanske?
Barcelona 1899
2016-01-25 00:06
Det där överfallet från Penaldo kom i 55:e vid 1-0. Just sayin'
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 1899
2016-01-25 00:04
…om o om…
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-01-24 23:57
Längtar tills vi möter smutslaget igen. Vi får ta och läxa upp pesten igen precis som vi alltid gjort.
Postat via SvenskaFans-appen
Fuerza
2016-01-24 23:56
Kunde inte hålla bort fingrarna. Fotboll alltså ...
Såg Betis-matchen. Real Madrid hade spelmässigt övertag men kunde inte förvalta det. Vi får inte glömma att Betis är det sämsta(!) hemmalaget i ligan och att de hade sex spelare borta inför matchen. Å andra sidan skall vi inte glömma att Real Madrid enbart hade två spelare borta i Ramos och Bale. Ramos är knappast en nyckelfigur i sådana här matcher när Varane och Pepe inte hade ett skit att göra under 90 minuter förutom vid målet och Castro's skott i slutminuterna. Bale är inte ett monster som hade förändrat en sådan här matchbild.

Kan ärlighetens namn inte se någon skillnad mellan Benitez' och Zidane's Madrid. Halva laget ser fortfarande lojt ut. De ser mätta ut som om de har vunnit en drös med titlar under 2015. Spelidén är fattig och ser ut som en nedskalad version av Tata Martino's Barcelona där man rullar runt men inte vet hur den avgörande passningen ska slås. Duktiga spelare på plan som inte rör sig rätt och som är väldigt beroende av individuella insatser.

Det vore en MARDRÖM för Real Madrid att få en transferban de kommande två transferfönstren. Står man titellösa i maj månad så kommer minst två eller tre viktiga spelare lämna klubben för att söka efter nya utmaningar. Klubben kan inte hindra dem. Då lämnas man med ännu sämre truppbredd med en oerfaren tränare som på något magiskt sätt skall trigga igång ett mästarlag utan möjlighet att köpa nytt.

Något man inte tänker på är att Barca har en truppstomme som funnits med sedan 8-12 år tillbaka och att dessa spelare, trots alla framgångar, fortfarande är hungriga efter fler titlar och framgångar. Det är något Real Madrid inte riktigt kan stoltsera med. Korthuset har bara börjat falla.

Vilka tror ni lämnar Real Madrid till sommaren? Vore intressant att höra era tankar.

P.S. Benzemas mål var ju ONSIDE (se länktips)
Barcelona Junta Dimision
2016-01-24 23:45
@koeman92:
P.g.a klubblags-VM, vi spelar vår hängmatch den 17:e februari har jag för mig, sen så måste de komma ikapp oss oavsett hur det går i den matchen :).
Barcelona koeman92
2016-01-24 23:43
Varför har vi fortfarande en mindre match spelad än Atleti och Real? När kommer vi egentligen ikapp dem?
Barcelona enkos
2016-01-24 23:28
Vi har spelat alla tuffa och svåra bortamatcher mot Real Atletico Valencia Sevilla Bilbao Celta Malaga ... och ändå leder vi med 7 poäng förre Real.. och inbördes på 4-0.. Av de 17 matcher kvar är det ingen chans att Real vinner alla sina matcher och Barca förlorar 3 matcher fler än dem. Atletico kommer bara inte vara i närheten när allt är slut, de kommer bli 10 p bakom oss.. 6 blir det redan på lördag ..
Barcelona Barca4life98
2016-01-24 23:21
enkos Seriöst lägg av nu. Hoppas att spelarna inte har samma mentalitet som dig i alla fall. Du tar ut allt i förskott, chilla kompis. Det är "bara" halva säsongen kvar. Calma... Vi kunde ha förlorat mot Malaga. Om Neymar blir borta ett tag så kan det bli problem för oss. När han har varit borta så har vi nästan alltid haft problem.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-01-24 23:15
efter matchen mot Atletico kommer vi spela i tur och ordning
Levante
Celta
Gijon
LAS palmas

med andra ord kommer vi att dryga ut serieledning ytterligare
Annons: