/spanien/barcelona/forum/23310.aspx/spanien/barcelona/forum/23310.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Delarocha
2007-07-07 13:07
:P nee sant men kul att höra deras åsikt om det.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:59
Delarocha:

Ursäkta, men vad hjälper det att gå in på Chelseas forum och "gapa" och skylla på dem? Det är väl knappast deras fel om Chelsea jagar en spelare från La Masia, eller?
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:56
Ämne: Är det klart att Ass....
Nej, det är inte klart på långa vägar. Han, precis som Bojan, Iago Falqué och Giovani tidigare, har ett erbjudande från Chelsea. Terron rycker Arsenal i, och den stora målvaktstalangen Alex Sánchez rycker Liverpool i. Det verkar aldrig ta slut detta. Bara att hoppas att dessa talanger låter förnuftet tala istället för pengar nu.
Delarocha
2007-07-07 12:50
Är det klart att Assulin drar från Barcelona? Illa isåfall.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:50
K_man:

De flesta unga spelare, vi snackar om 10-12 år, kommer till klubben på frivillig basis då Barcelona faktiskt är en erkännt känd klubb ute i världen. De får bo på La Masia (se länk) och samtidigt gå i skola. Alltså, klubben lägger ner en massa miljoner varje år i denna verksamhet.

När då de här spelarna lämnar vid 16 år utan någon som helst kompensation från de klubbar som häckar utanför denna verksamhet som gamar. Du tycker inte att klubben ska bli upprörd?

På vilket sätt erbjuder Chelsea samma möjlighet när de utan klubbens vetskap vänder sig till ungdomarnas föräldrar och smörjer dem? Har de utbildat spelaren från ung ålder? Snarare försöker de dra fördel av att ta till sig en talang som någon annan har förädlat i flera år. En jävla stor skillnad enligt mig.

Obs! Märk väl att jag använder Chelsea som ett fiktivt exempel då du tydligen verkar vara Chelseafan, och inte menar på att klanka ner på klubben i sig. Si? Det kan likväl vara Liverpool som nu senast, eller vilken annan brittisk klubb som helst.
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:45
Ja men det var inte det jag sa, och jag ser ingen mening att diskutera ändringar i de spanska lagarna för det känns jävligt avlägset och mer eller mindre omöjligt.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:42
Ämne: Rambla:

Visst kan....
Vad är vitsen på att vända på frågeställningen? Helt ärligt, jag vill att en förändring kommer till så fort som möjligt. Jag vill att de talanger som förädlas i La Masia, ska få en ärlig chans att få beträda Camp Nou någon gång i framtiden. Jag struntar fullkomligt i Chelsea och deras sk talanger. De köper ju upp i stort sett färdiga talanger, det är knappast så att de själv utbildar och förädlar dem från unga år.
Real Madrid K_man
2007-07-07 12:41
Rambla:

Jo givetvis fattar ni det och håller med dig ni driver inte något i Unicefs anda :D

Ja men det jag inte riktigt förstår vad skillnaden ligger i att ni går till småklubbar erbjuder dom en möjlighet att vara med i Barcelona medans Chelsea kommer till en storklubb, som Barcelona, och erbjuder samma sak? Ni båda gör ju en investering, även om ni går till en småklubb först och Chelsea till en storklubb. Gratis och gratis.. Chelsea erbjuder pengarna rätt ner i fickan på spelaren medans ni får betala till klubben. Vad betalade ni till Newells för Messi? Visst är det "fulare" kanske att göra som Chelsea gör men en investering som investering? Är ju inte Chelseas fel att de spanska lagarna är som du har beskrivit dom.
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:40
Rambla:

Visst kan man tycka att det är dåligt att andra utnyttjar systemen. Man måste dock se det ur deras perspektiv. Om det var tvärt om, att dessa lagar gällde i England och inte spanien så tror jag inte att ni skulle tycka att det var fel om Barcelona värvade talanger från tex Chelsea, tvärt om. Om det fanns chans att värva en ny Messi, nästan gratis från England så tror jag inte att man skulle tveka en sekund på att värva honom, trots lagarna som i detta exempel skulle gälla England. Eller har jag fel, tror ni ärligt att ni skulle tyckla det var dåligt gjort av Barca. Jag tror det inte och jag tycker absolut inte att det är något fel i det, även om det så klart är tråkligt att just barcelona ska tappa sina talanger, men det finns inte så mkt att göra åt det.
Real Madrid beresor.se
2007-07-07 12:36
Gomorron...

Är det ngn som vet vad Gamper Tournament är?
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:30
Gabriel:

Man kan tycka det, men samtidigt är de spanska lagarna till för att skydda barn och ungdomar. De ska inte kunna bli nära på livegna pga av ett fotbollskontrakt, utan i första hand leva med sina föräldrar. Detta kan man ju moraliskt sett inte inte beklaga sig över. Det trista är ju att det utnyttjas fullt ut av utländska klubbar, framför allt engelska.
Barcelona Woods
2007-07-07 12:29
Intressant frågestälning; Varför alltid engelska klubbar?

Har dom andra regler i t.ex. Italien som gör att de inte kan värva unga lirare från oss?
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:28
K_man:

Vi är inte naiva. Nog fattar vi att La Masia i första hand är en plantskola för att få fram bra fotbollspelare i första hand och inte någon humanitär verksamhet i Unicefs anda. :D

Allt handlar ju om hur man väljer att bedriva verksamheten. Barcelona plockar inte in talanger världen över gratis precis. De har endast tillåtelse att plocka in talanger i närområdet i Katalonien. Går de till tex Valencia eller Sevilla, så får de betala för sig precs som alla andra. Det du däremot inte lär hitta några uppgifter om, är att de går till andra storklubbar som tex Chelsea och försöker övertala dem att gratis komma till Barcelona istället. Ser du inte skillnaden i beteende, lär vi nog inte komma längre i denna diskussion.
Barcelona Gabriel
2007-07-07 12:23
Rambla (Anims Puyi)

Okej det där är smutsigt. Nästan på gränsen till olagligt enligt mig, fyfan.
Real Madrid K_man
2007-07-07 12:22
Ghazza:
Givetvis är det en risk, en investering är alltid en risk vare sig det är en 11-12 åring som köps in eller om det är en Henry även om man har lite mer kött på benen angående Henrys investring.

Captain Fantastic!

Jag håller med att det är jättebra/fin gest att hjälpa Messi som Barcelona gjorde men jag hävdar fortfarande hade ni inte sett en talang i Messi så hade ni inte hjälp honom på så sätt ni har nu gjort. Men självklart får du tycka något helt annat om det. Sen så självklart blir inte alla unga spelare som spelar på La Masia några stjärnor men för att få något tillbaks så måste man göra investeringar och det är ju vad Barcelona gör när dom låter sina ungdomar att spela/träna där även om de har sett en talang i dom innan dom låter dom spela/träna där. Men om det är och hjälpa spelarna eller en investering Barcelona gör för att få ut något i framtiden av dom, är väl kanske något annat..
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:22
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:20
Rambla:

Det var så att Chelsea tidigt fick upp ögonen på honom. Han var dock mycket ung då och man visste inte riktigt vad man skulle göra av honom. Man placerade honom därför i Norge och betalade hans boende osv. Sedan blev det endel missförstånd och han "råkade" eller något liknande skriva på för Man Utd. Chelsea hade dock betalat en hel del för Mikel och ville såklart inte bli av med honom. I och med att Mikel hade skrivit på för Man Utd tvingades Chelsea att köpa loss honom. Problemet löst. Jag tar upp honopm i många exempel för att det kort sagt är ett praktexempel på hur talang hanteringen fungerar.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:20
Gabriel:

Av vad jag har läst så är det inte Gais önskan att lämna Barcelona. Snarare är det hans far, som tydligen är ett kontrollfreak, som sonderar terrängen. I de flesta fall, även Dani Pacheco av vad jag har läst, så är det faktiskt föräldrarna som blir övertalade att ta emot pengar. Spelarna som är 16 år har ofta inte så mycket att säga till om när det väl kommer till kritan.
Barcelona Gabriel
2007-07-07 12:18
Det är erkligen synd om Gai drar men om han verkligen vill dra så låt honom dra. Jag pallar helt ärligt inte med spelare som inte känner något för klubben, om han nu har hjärta så går han inte isånnafall. Visst han är inte ifrån katalonien, men det är inte Dos Santos eller Messi heller för den delen och trots lukrativa erbjudanden från andra storklubbar har de valt att stanna för att: "ge tillbaka något till klubben som satsade och trodde på dem". Underbart att höra, tyvärr är inte alla så "rena" som Gio, Bojan och Messi är!

Vill Gai dra, så låt honom, his lost!
Barcelona ronaldinhogaucho_fcb
2007-07-07 12:16
kolla länk tipset
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:15
Captain:
Jag tror nog inte att Barca hade spenderat pengar i en icke talangfull spelare, det finns ju miljontals sådanna i världen. Som du nämner först att det endast är en liten del som blir proffs och att man ändå satsar på dem. Detta gäller iofs alla klubbar, det är det man har scouter till: att minska den del av spelare som inte blir bra.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:15
The Legend:

Jag förstår inte varför du envisas att ta upp Obi Mikel. En spelare som Chelsea inte på något sätt hade tagit till norska Lynn. Han slog igenom i U20-VM och därmed väcktes deras intresse. De försökte värva honom som vilken spelare som helst. Han är knappast deras canterano. Hur sen turererna var mellan Chelsea, Lynn och Man U vet nog ingen, då det visat sig vara skumma agenter inblandade och representanter i Lynn som bla förfalskat kontrakt.

Barcelona borde ta bättre hand om talangera? Visst det kan man tycka, nu är det ju så att de är förhindrade till detta just pga av spansk lagstiftning. Men visst, de kan ju alltid betala ut svarta pengar under bordet till föräldrarna eller andra olagliga alternativ. Känns liksom inte rätt väg att gå.
Barcelona Rambla (Anims Puyi)
2007-07-07 12:08
K_man:

Du är fortfarande för dåligt påläst märker jag. River ansåg inte det mödan värt att ta sig an Messi för de ansåg inte att det fanns något att investera i. De trodde aldrig på honom tillräckligt, och att hans sjukdom skulle hämma honom att det inte var lönt att investera i honom. Vi snackar inte om några enorma summor för de mediciner och läkarvård som krävdes för Messis tillfrisknande. Nog hade en klubb av Rivers kaliber råd om de så önskat.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-07-07 12:08
K_man

Många spelare i La Masia visar sig försvinna och inte bli några fotbollspelare, ett fåtal tas upp i vårt a-lag, och en reltivt bråkdel blir proffs. Ändå ställer vi upp att hjälpa dessa ungar, med allt som krävs. Så om en spelare som skulle varit sjuk men inte ha haft Messis talang, men trots det ändå var duglig, så tror jag fullt ärligt att Barca skulle erbjuda sig att hjälpa honom.

Det är klart att en fotbollsklubb inte ta hand om sjuka barn rent allämnt, utan att de ens sparkat en boll i sitt liv. Det är just trots allt en fotbollsklubb.
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:07
Jag anser att om man tror på en talang så ska man göra allt för att behålla honom, om andra klubbar lägger sig i får man försöka lösa det problemet. Detta problem uppstod bla i Mikel-fallet där Man Utd lade sig i. Chelsea blev då tvugna att betala en sujmma till United för att få loss Mikel, blev som en vanlig övergång - inget fel i det.

Som ni säger är det de spanska lagarna som sätter stop för en del. Det betyder väl inte att andra klubbar från andra länder måste rätta sig efter dem. Om tex Chelsea kan värva en ung jätte talang från Spenien så vore det mer eller mindre tjänste fel att inte värva honom på grund av att de spanska lagarna säger åt spanjorerna att inte gör samma sak, som dock tillåts i England. blev lite rörigt skrivet av mig i sluet, hoppas ni förstår hur jag menar
Barcelona PILMA
2007-07-07 12:07
Rambla
haha om det är så är det lungt blev lite förargad. men avser jag att man skulle kunna
avdela detta till VICTOR VALDES bara för att han skulle höja sig och bli bättre till en världklass målvakt.syftar inte att han är oduglig för sin verksamhet ellr är en en oduglig sekreterare.
PS:(*LÄNKEN*)

VISCA EL BARCA (ANTIMADRIDSTA)
Barcelona Ghazza
2007-07-07 12:05
K_man,

Å andra sidan är det en j-vla stor risk man tar när man erbjuder en 11-12 åring detta. Det är ju inte så att killens namn stod i stjärnorna redan då. En mycket fin Gest av Barcelona som har gjort Messi till en äkta Culé.
Barcelona ronaldinhogaucho_fcb
2007-07-07 12:04
Har ni sett den här mannen han har träffat ronaldinho och varit i camp nou han e världens bästa freestyler han heter billy Wingrove =)
Kolla länk tipset !!!!!
Barcelona Captain Fantastic!
2007-07-07 12:03
Rambla (Anims Puyi)

Ja exakt, som den där Joseba Diaz, vars jobb var ungefär att finna en klubb för så många talanger som möjligt (i vår cantera) i Engalnd så att han själv kunde tjäna så mycket pengar som möjligt på försäljingarna.
Barcelona The Legend
2007-07-07 12:01
Nja, det är en definitionsfråga isf. Det blir ju samma "problem" som vid vanliga övergångar.
Annons: