/spanien/barcelona/forum/23239.aspx/spanien/barcelona/forum/23239.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona PILMÀ
2007-10-13 14:18
Plastik+operation=ett måste
Om jag inte har missförståt så står ju artikeln att Laporta sa “we will do all we can to sign Henry”.
Där ser vi inge Problem.
Barcelona ZARM
2007-10-13 14:15
Ja, och utöver de Captain Fantastic har skrivit (som jag instämmer i) måste jag kommentera angående det pastik+operation= måste skrev "Det är ofattbart och smått rasistiskt att många tycker att en engelsk spelare borde få spela, bara för att han är engelsk. Detta trots att en utländsk spelare i laget är bättre på samma position"

Det är smått patetiskt att skriva att det vore rasistiskt. Varje land och klubb är måna om att få fram egna talanger, deras ursprung har ingen betydelse överhuvudtaget!! Kolla bara på messi, inte tänker någon på att han är från argentina.

Barcelona PILMÀ
2007-10-13 14:14
Ämne: PILMÀ//

"Det....
Plastik+operation=ett måste,
Nej du där har du fel igen.
Den här artikeln om CESC är väl Skriven-
October 13, 2007 Alltså idag.
Kolla där det står ((Manel Bruña-October 13,))
Om jag inte har fel.
Plastik+operation=ett måste
2007-10-13 14:13
Captain Fantastic!, Myrran//

Fel, fel och åter fel. Här är återigen ett bevis på hur Laporta och Barca agerar när de vill värva någon:

-----

LONDON- Arsenal manager Arsene Wenger has told Barcelona to show respect if they are interested in signing striker Thierry Henry.

Wenger is upset by quotes attributed to Barcelona president Joan Laporta in English newspapers, particularly by his assertion that “we will do all we can to sign Henry”.

“I am worried about it,” Wenger told a news conference on Thursday.

“If they want to sign him they have to call us up because he is under contract for another 18 months. I hope to do something about it because it is unfair and unsettling.

“It shows a lack of respect. I feel every chairman, be it from Barcelona or Doncaster, should respect the rules in football.”

The French striker has delayed talks on a new contract until the end of the season, triggering concern among Arsenal fans that he wants to move clubs.

Wenger says no official complaint has been made by Arsenal and he is still uncertain about Laporta's intentions.

-----

Och detta är endast i ett fall. Vill ni ha mer bevis? Erkänn istället att er klubb har en vidrig värvningsfilosofi istället för att försöka vrida allt till er fördel. Det är välkänt att ni saknar stil, moral och klass. Precis som i Real Madrid.
Barcelona Dani
2007-10-13 14:06
Plastik+operation=ett måste,

Jag var bara intresserad av din syn på moral inom fotbollen. Av ditt svar att döma, ter den sig ganska färgad av vilken liga du föredrar...
Barcelona Captain Fantastic!
2007-10-13 14:03
Plastik+operation=ett måste

"Det er klubb och president håller på med er vidrigt. En värvningspolitik som handlar om att manipulera och röra upp skit för att försöka få sin vilja igenom. Sådana strategier har jag inte mycket för och det visar brist på både etik och moral. Ni har mycket att lära från en klubb som Arsenal. Arsenal har stil, klass och moral. Något som er klubb saknar."

Detta från en klubb som i princip kidnappade Merida, höll honom gömd från klubben tills han fyllde 16 så att Barca inte skulle kunna påverka hans val. Jo...moral och etik var det? Ha ha ha...

Sen att Laporta manipulerar media är helt taget ur luften. Vart är din fakta, har du något bevis? För så som du skriver så får du honom att verka som Moggi...

Som sagt jag skiter fullständigt i om det går att jämföra Iniesta och Cesc, sanning är den att deras spelstil är exakt likadan. Vilket var det jag skrev. Jag nämnde knappast klassen Cesc besitter.

Och ett lag måste ha flera olika spelartyper, vilket ett mittfält bestående av Xavi, Iniesta och Cesc inte skulle ha.

Fidde!

Fel, Barca satsade ínte alls mer på Messi än Cesc, det var snarare så att Cesc kom upp i en tid då Barca styrdes av Mr. Homewrecker - Gaspart. Som hellre gav Winston Bogarde chansen än egna talanger.

Och sedan så spelar knappast Merida i Arsenals A-lag, utan snarare i deras U-lag. Och Bojan är inte den enda som får chansen. Många andra i Barca har fått i en ung ålder.

FCB10

KONSTRUKTIVT! Bra skrivit, du är en förebild för alla forumnister överallt!

Plastik+operation=ett måste
2007-10-13 14:02
the culé//

För det första så håller jag inte på Arsenal.

För det andra så tycker jag att det är en spelares kvalitéer som ska bestämma hur mycket han spelar.

Det är ofattbart och smått rasistiskt att många tycker att en engelsk spelare borde få spela, bara för att han är engelsk. Detta trots att en utländsk spelare i laget är bättre på samma position.

Jag blir så otroligt trött på sånt snack.
Barcelona Myrran
2007-10-13 14:01
Plastik+operation=ett måste

Så det är SPORT och Mundo Derpotivo som drar ner våran stil, klass och moral som vi saknar? Ska vi börja räkna upp engeslka tidningar någon? Om du läser en artikel på Marca som handlar om Barcelona, sluta läs det stämmer inte ett piss då Marca är pro-Real Madrid. Samma sak gäller det om du läser något om Real Madrid på SPORT. Tidningarna i spanien är nästan alltid pro ett speciellt lag.

Och om spanska klubbar ligger bakom allt som skrivs i tidningarna i spanien. Kan det hända att det är samma sak i england?
Delarocha RIP Puerta
2007-10-13 14:00
Okej. Jaja, varför ska jag bry mig om vad du säger... Varför ska nån tro vad du säger när du uppenbarligen inte gillar Barcélona. Då är det nog inte så många Barcélona fans som lyssnar på dina historier då vi kan anta att de innehåller något om att Barcélona fuskar, ljuger, manipulerar och är allmänt ruttna. Men visst. Arsenal är en fin klubb. Jättefin.
Barcelona the culé
2007-10-13 13:57
Plastik+operation=ett måste

har du nån källa att laporta har sagt att Cesc skall spela för barca nästa år? stil,klass och moral dom orden får du nog ta och slå upp i en ordbok för du vet inte vad dom betyder.

föresten hur många engeleska spelare har arsenal i truppen?
Barcelona Woods
2007-10-13 13:55
Spanska sporttidningar är trogna sina lag såsom svenska tidningar är trogna till olika politiska inriktningar. Den uppfattningen har jag fått, konstigt då att de skriver om möjliga och positiva händelser kring klubben?
Plastik+operation=ett måste
2007-10-13 13:54
Delarocha RIP Puerta//

En värvningspolitik som handlar om att manipulera och röra upp skit för att försöka få sin vilja igenom. Man använder spanska tidningar som hjälpmedel för att sprida sin propaganda. Det hittas på artiklar från höger till vänster och klubben ligger bakom allt, tro mig.

Sådana strategier har jag inte mycket för och det visar brist på både etik och moral. Ni har mycket att lära från en klubb som Arsenal. Arsenal har stil, klass och moral. Något som er klubb tyvärr saknar.

Edit:

Myrran//

Läs ovan. Ni använder i princip samma metod men på olika sätt. Same shit different name
Barcelona Myrran
2007-10-13 13:53
Plastik+operation=ett måste

En sak jag börja fundera på nu när jag läser allt detta tjafs (ja jag tycker att det är det) är att jag inte har läst något uttalande från Laporta likt Calderon eller Belusci (stavning? Milans Calderon). Calderon har jagat sönder allt och alla Robben (han fick en ^^), Cesc och Kaka mm. Belusci har även han jagat i media fast på efter Ronaldinho och Eto'o. Dessa uttalande dem har gjort är i likhet med "Nästa säsong så spelar XXX i våran klubb!" medans jag bara läst Laporta säga att han tycker den och den är en bra spelare etc. Det kan jag ge dig, men att han har gått ut med att Cesc SKA spela i Barcelona nästa säsong vill jag verkligen se källa på tack.
Barcelona Woods
2007-10-13 13:51
Vad har hänt här? Är det inte sedan länge känt att Cesc Fabregas uttryckt en önskan att en dag återvända till Barcelona? Vad är det som är nytt?

Vad menar ni med Barcelonas värvningspolitik? Köpa in unga spelare som ännu inte nått toppen och utveckla de till Världsklasspelare? Så som i fallet Marquez, Ronaldinho, Etoo, Touré..

Den enda "stjärn-värvningen" som Barcelona har gjort på senare år är en viss Thierry Henry, och av vad som kommit fram i efterhand så krävdes det ingen större övertalning för att få honom till klubben! Var det någon klubb han skulle till efter Arsenal-epoken fått sitt slut så var det till Blaugrana. Henry behövde en ny utmaning, därför hamnade han i Barcelona!
Plastik+operation=ett måste
2007-10-13 13:49
PILMÀ//

"Det är ju gammalt stoff att Cesc i intervju sagt att han en dag vill återvända till Spanien. Dessutom sa ju Cescs agent att det inte låg något i Barcaryktena som dykt upp nu."

Det som nyligen kom upp om Cesc är tydligen från en intervju som gjordes för ett par år sedan. Cesc agent har till och med dementerat ryktena. Ni kommer få vänta måååånga år eller betala den största summan pengar som betalats för en spelare nästa sommar. Och det garanterar inte ens ett köp då Arsenal är världens näst rikaste klubb efter Real Madrid.

Sorry.
Barcelona the culé
2007-10-13 13:48
Plastik+operation=ett måste

när lagen förbjuder lagen i spanien för att skriva på profs kontrakt med singa unga talanger och erbjuda dom den lönen dom förtjänar, då kommer piss lagen från england som inte har några egna talanger och viftar med pengarna och så helt plötsligt är några gryma talanger borta. men nu när bojan och dos santos har fått changsen så kan ni glömma våra talanger.
Delarocha RIP Puerta
2007-10-13 13:47
Plastik Operation, har du lust att utveckliga ditt resonemang angående vår värvningspolitik?
Barcelona PILMÀ
2007-10-13 13:44
Cesc "Barça is my dream"

Otroligt att killen flirtar så här medmed Barça.
Cesc vill Sannerligen komma hem Så Snälla Txiki bort med Edmilson och in med Cesc torts att han lämmnade sitt hus i Catalunya som 16 åring.
Kan lova er att Cesc vill Alrdig flytta till
marägarna Aldrig så in med han sasöng 08/09.
Och upp med Crosas i den kommande sasöng så har vi fyra mittfältare från La Masia Snacka om den
Laget som har då minst 10-15 av 25 Spelare från sitt eget ungdomsakademi.
Måste säga Härligt ännu en gång Härligt.
Plastik+operation=ett måste
2007-10-13 13:40
Det känns skönt att se att ingen väljer att försvara er klubbs vidriga värvningspolitik och total avsaknad av stil, klass och moral i alla fall. Hade dock inte blivit överraskad om nån hade försökt sig på det. Självklart utan resultat, men det brukar alltid vara någon sate som försöker klamra sig fast i den lilla form av klass som en klubb har kvar.

Dani//

Så du menar att bara för att lagen ser annorlunda ut i Spanien så borde Arsenal istället väntat ett år extra för att se om killen ville skriva proffskontrakt med Arsenal eller Barcelona?

Att de inte gjorde det visar alltså en brist på moral?

Utveckla.
Barcelona FCB10
2007-10-13 13:38
Captain Fantastic:

töntigt skrivit.
Delarocha RIP Puerta
2007-10-13 13:33
Håller med Mackan om Iniesta, jag hade inte petat honom för någon, så som han spelar för tillfället.
Barcelona Dani
2007-10-13 13:29
Plastik+operation=ett måste,

Moral som i att häcka utanför andra klubbars ungdomsakademier och utnyttja hål i lagstiftningar för att stjäla talanger?
Barcelona Mackan - Iniesta
2007-10-13 13:28
Plastik...//

Har du sett Iniesta lira något?

Skulle aldrig byta ut honom mot NÅGON i hela världen, inte ens monstret Fabregas.
Real Madrid Fidde!
2007-10-13 13:27
Captain fantastic!
Läste ditt inlägg och är bara tvungen att svara.
Hoppas att jag ska kunna diskutera vettigt här inne även om jag är madrid-fan..

Fabregas är topp 3 av alla innermittfältare i världen just nu, han dominerar i Premier League. I år har han även börjat skjuta, så jag tror inte det hade varit något problem att ersätta Deco med Cesc.
Cesc är om han kommer den bästa mittfältaren ni har och petar därför Xavi eller Iniesta på deras position så ni kan fortsätta att spela med Deco om det är det du vill.

Du säger att Cesc kom fram i samma generation som Iniesta, men Iniesta är ju 3 år äldre än Cesc? Och Barca satsade ju betydligt mer på Messi än på Cesc.

Varför har Merida gjort ett dåligt karriärs val? Är det dåligt att lira i Arsenals a-lag när man är 17 år, och snart kanske blir utlånad till Championschip lag? Skulle säga att det är riktigt, riktigt bra för en 17-åring att få spela i Championschip, då tillhör man det största talangerna. Tror du att alla ska få den chansen som Barca ger Bojan? Du måste komma ihåg att Bojan är en av de största talangerna på länge.

Som du märker håller jag inte med dig i något av dina resonemag.. MVH
Plastik+operation=ett måste
2007-10-13 13:24
Captain Fantastic!//
Det är rent ut sagt korkat att jämföra Iniesta med Fabregas, för att sedan säga att har gått bra för Iniesta trots att han stannade i Barcelona.

Det har väl gått bra för Iniesta men jämfört med Fabregas, som det har gått så fantstiskt bra för så ser Iniestas utvecklingskurva snarare ut som en alkoholiserad cykelpump.

Fabregas är en av världens bästa mittfältare. Iniesta får inte ens plats i topp 20.


Det er klubb och president håller på med er vidrigt. En värvningspolitik som handlar om att manipulera och röra upp skit för att försöka få sin vilja igenom. Sådana strategier har jag inte mycket för och det visar brist på både etik och moral. Ni har mycket att lära från en klubb som Arsenal. Arsenal har stil, klass och moral. Något som er klubb saknar.

...och jag håller inte ens på Arsenal.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-10-13 12:57
Själv tycker jag att en värvning av Cesc skulle vara en mycket dålig sådan:

Den första anledningen till det, är att vårt mittfält inte skulle ha någon form av större fotbollsdynamik mer än tre passningskickliga mittfältare (Cesc, Xavi och Iniesta). Fotbollen fungerar på ett sätt där ett lag behöver flera olika spelar karaktärer/typer. Och Xavi, Iniesta och Cesc är skolade i exakt samma spelstil, detta = ett mittfält som aldrig skulle bryta mönstret. Deco bryter just nu detta mönster och som vi alla vet så ligger för det mesta våra resultat i famnen på den mannens prestationer.

Det mesta (vill nästan säga det enda) Cesc skulle tillföra oss är att vi skulle få tre realtivt slöa (Iniesta kanske skillt), små, passningsskickliga mittfältare. Jag ser hellre en snabb, skottfarlig bjässe som Toure på den positionen för att bryta mönstret.

Sedan vill jag verkligen inte ha tillbaka Cesc, han valde att lämna och hade inte tålamodet att fortsätta kämpa i vårt lag. De flesta kanske säger emot här och säger att vårt lag är fyllt av stjärnor och att detta inte gav de illusionen att fortsätta....Men Iniesta då? Som kom från samma årskull som Cesc...han verkar ha klarat sig bra.

Om vi nu ska satsa på en spelare på den positionen så är det Marc Crosas, som fortfarande hållt ut i laget. Nu sitter han på bänken, men om något år kanske han slås med Toure om den platsen och vem vet, kanske till och med petar Toure.

Cesc, Merida, Pique har stängt dörren enligt mig. Att de senare släpper sådana uttalanden i media spelar ingen roll för mig, de skulle visat den sortens kärlek när de spelade här.

PS: Hur är det med Merida nu? Han ska tydligen snart lånas ut/säljas till något Championship lag i England hörde jag senast. Detta att jämföra med Bojan - som är lika gammal och som spelat med Merida i de flesta juniorlag - som nu spelar CL med den bästa anfallsuppställningen i modern fotboll.

Bra karriär-val Merida :D
Plastik+operation=ett måste
2007-10-13 12:55
Tar mig friheten att copy and paste en text om Fabregas-ärendet skrivet på Arsenals forum. Skribenten "Silvinho" har 100% rätt i det han skriver och jag känner att jag inte har något att tillägga.

Texten är klockren:

"Fabregasartikeln som publicerats på Barcelonasidan är ett stort skämt och ett kvitto på att alla de fördomar man har om Barcelona och Madrid (jag sätter de två i samma fack för de står för samma skit) stämmer även på lokal nivå. Det är ju gammalt stoff att Cesc i intervju sagt att han en dag vill återvända till Spanien. Dessutom sa ju Cescs agent att det inte låg något i Barcaryktena som dykt upp nu.

Vad är det egentligen som ger presidenter som Laporta och Calderon rätten att använda dessa stategier att gå ut i media och säga att en spelare tillhörande en annan klubb kommer att spela för klubben inom en snar framtid. Sådana uttalanden saknar etik, moral och respekt för den klubb och dess supportrar där spelaren är kontrakterad.

Det tråkiga är ju att uttalanden likt Reals treårsplan med Robben, Kaka och Cesc som nyförvärv faktiskt fyller sitt syfte och skapar frestelse och irritation.

Så snälla Barcelona. Fortsätt ni att spela med ert ålderstigna, nedåtgående lag i en liga som får allt svårare att konkurrera med de engelska topplagen. Samtidigt fortsätter vi att med Fabregas spela Europas vackraste (just nu även bästa) fotboll hemma i London, top of the League!"
Real Madrid Arsenal
2007-10-13 12:46
Fabregas kommer minst fullfölja sitt kontrakt med Arsenal innan han eventuellt drar till Barcelona. Jag tror dock att det dröjer än längre. 2015+ känns som en rimlig gissning enligt mig.
Villarreal Tonazzi - The Pale Male
2007-10-13 12:18
Att Cesc en dag drar till Barça tror jag nog att man som Gooner får ställa in sig på. Men med tanke på hans svinlånga kontrakt, lagets nutida status och det faktum att Wenger blir kvar i klubben ett bra tag till, så lär det inte bli nästa sommar i alla fall.

Ärligt talat tror jag inte ett dugg på det som står i den där artikeln. Efter en snabb titt på Sport.es så inser jag att det är er, Barcelonas, officiella nyhetsförmedlare. Inte undra på att de vill att Cesc ska tillbaka till Barça.
Atlético Kiko_
2007-10-13 12:09
hur mycket kan en biljett till el clasico kosta?
Annons: