/spanien/barcelona/forum/23179.aspx/spanien/barcelona/forum/23179.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona r.Hyder
2007-10-17 20:51
joaquin!!

Precis. En balansgång som jag tycker att vi har i våran klubb. Återigen, titta på hur många egna produkter vi har i a-laget. Vad kallar du en bra balans mellan egna spelare och motsattsen om inte det?
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 20:47
Rambla// cescs andra säsong så startade han 34 matcher+en hel del inhopp. men nu tycker jag vi rundar av denna diskussion och följer em-kvalet istället kanske;)

r.Hyder// klart att man kan göra det, men då är det ju också risk för att lovande talanger försvinner framför näsan på en. men någon form av balansgång måste man ju självfallet ha, för man kan inte satsa på enbart det enda eller andra.

nu tänkte jag avrunda.men det var intressant att diskutera här på ert forum! lycka till i fortsättningen!
Barcelona ibbos
2007-10-17 20:22
Rambla

Vad gäller Merida så är han stämplad som svikare för mig. Att lämna sitt lag som han gjorde - höll sig gömd och sen skrev på för Arsenal, var riktigt lågt. Varför? Svar: Pengar.

Cesc visste att han skulle bli tränad av världens bästa ungdomstränare - Arsene Wenger. Såg, antar jag resultaten av Henry och de andra spelarna som blev stora tack vare honom, en lyckad flytt dvs.

Txiki förstår jag nu, man vill inte betala en stor summa för en spelare som valt att lämna klubben. Men what ever? Arsenal har gjort honom till en bra spelare och nu finns det en möjlighet där vi kan få tillbaka honom, vem vet om han hade blivit så bra som han har blivit i Arsenal, han kunde knappast bli bättre, eller?

Edit: Är pengar verkligen allt inom fotbollsvärlden?

VISCA BARCA
Barcelona Sahandinho Kamal
2007-10-17 20:05
Ämne: Är Venezuela-Argenti....
det är repris .
Barcelona Sahandinho Kamal
2007-10-17 20:05
Ämne: Rambla// "om barca n....inte ofta man hämtar nån från B-laget och låter han vara ordinarie direkt? Messi va ju knappast det, han fick ju spela då och då, och gjorde det riktigt bra och på 3 år som vissa har läst från barca sidan också har han blivit världsstjärna, världens bästa enligt mig och många andra, tycker helt ärligt inte att nån är i närheten av va han är just nu. så många som han tar sig förbi på 2 matcher gör ju C.ronaldo på ett helt år? kanske låter överdrivet då men inte i mina öron :)

förlåt föresten att jag drar upp C.Ronaldo utan att skriva varför, det är för att många har skrivit att han är världens bästa, och har sett att dem skrivit att Zlatan är världens bästa också, kul för dem att dem lyckas så bra också.
Real Madrid Artan | Ruudinho
2007-10-17 20:03
Är Venezuela-Argentina live eller repris?
För isåfall har G.Milito och Lionel Messi gjort 1-0 och 2-0 för Argentina.
Barcelona Sahandinho Kamal
2007-10-17 20:02
känns ju riktigt skönt när man sitter o pratar fotboll med polarna och, ja skryta kan man ju säga om att man har typ 6 egna spelare (dvs egna "produkter") på plan typ varje match, och alla spelar ju riktigt bra, och så spelar en av dem gudomligt bra då och tänker inte äns nämna någe namn tror alla vet men puyol, valdes osv spelar ju världklass dem med :)
Barcelona Rambla
2007-10-17 19:59
La Cibeles:

Arteta kom bara upp till Barça B och spelade 26 matcher säsongen 1999-00. Efter det gick han till PSG på lån och var där i två säsonger. Han var bla klubbkamrat med Ronaldinho. Efter det två säsonger i Glasgow Rangers. Sen kom han tillbaka till Spanien och Real Sociedad på lån och var där under en säsong. Där tog han aldrig en ordinarie plats och gick till Everton inför säsongen 2004-05.
Barcelona r.Hyder
2007-10-17 19:55
joaquin!!

Varför kan man inte kombinera talanger med spelare utifrån? På den verkar dig som att Barça inte ger talangerna chansen fullt ut. Bojan har fått hoppa in i nästan varje match, han är 17 år och det är ett väldigt gott tecken. Detta bör ju sända en signal till alla våra talanger om att de faktisk har en god chans att spela i a-laget. Titta på Puyol, Messí, Iniesta, Xavi, Valdés mfl. mfl. De fick chansen och tog den. Giovani har fått spela väldigt mycket denna säsong och till och med fått starta en match, det kallar jag att ge en "riktigt chans" som du så fint formulerar det.

Menar du att man inte ska köpa en världslirare som Abidal och istället matcha in Olmo på vänsterbacken med en Sylvinho som back-up? Menar du att man inte skulle köpt Touré och spelat med Crosas direkt? Du vill att man ska ge talangerna en riktig chans. Surprise, titta på alla våra talanger som blommat ut i a-laget, titta på vilka vi ger chansen nu och förstå att barças och arsenals sätt att skola in egna produkter inte är likadana. Barça tar det lite lugnare och spelar in talangerna sakta men säkert precis som med Messí. Arsenal går rakt på sak, bra eller dåligt kan disskuteras från fall till fall. Så ser jag på det hela i alla fall.
Barcelona Rambla
2007-10-17 19:55
joaquin!!:

Hur du vänder och vrider på det så var knappast Cesc ordinarie de två första säsongerna i Arsenal. Även han fick göra korta inhopp till en början och spela i Carling Cup. Men det har som sagt inte med denna diskussion att göra.

Bojan var tex yngre än Cesc att debutera i CL.

Messi, Bojan, Giovani, Thiago, Iago, Marc Crosas osv valde att stanna kvar och visar att de inte räds konkurrensen utan är beredda att kämpa vidare. Det kanske Merida och Cesc inte var beredda att göra, vad vet jag.
Barcelona :.:Messi:.:
2007-10-17 19:46
joaquin
Talangerna kommer få spela fulltid i liga cupen... Dom kommer va hur nöjda som helst...
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 19:45
Rambla// "om barca nu är måna om att behålla sina talanger, varför inte ge de chansen lite mer istället för att köpa in färdiga spelare som henry, milito, abidal, toure, thuram m.fl. som ger annu mer konkurrens?"

varför inte ge de chansen lite MER. att talangerna ska få chansen lite mer. inte att talangerna ska få chansen, för de får de ju redan såvitt jag vet. ordet "mer" har betydelse vettu.

och att cesc och merida lämnade barca har ju en anlending. de kanske tyckte att konkurrensen var för hård? och att de inte skulle få chansen lika mycket som hos en annan klubb?

jag har aldrig nämnt några namn men de jag syftar på är de unga talangerna, som cesc och merida, som kanske känner av att konkurrensen är för stor och att de helt enkelt inte vill vänta när de kan få mer speltid i andra klubbar och möjligen i en bättre miljö. får de spela så utvecklas de även snabbare och bättre.

varför cesc inte vill vänta kan jag ej svara på. det är väl en kombination av faktorer kanske. där konkurrens mycket väl kan vara en faktor.

jag dömer inte ut talangerna men jag säger att det är skillnad på ordinarie vid 16 års-ålder och inhopp vd 16 årsålder.

jag slingrar mej inte, det är du som tror att jag sagt saker som jag ej sagt, eller tolkar det jag skrivit fel.
Barcelona :.:Messi:.:
2007-10-17 19:39
Va e chansen på Fabregas till barca?
Barcelona Rambla
2007-10-17 19:37
jaquin!!:

Ok, eftersom du inte vill erkänna så får jag väl citera dig några inlägg neråt.

"om barca nu är måna om att behålla sina talanger, varför inte ge de chansen lite mer istället för att köpa in färdiga spelare som henry, milito, abidal, toure, thuram m.fl. som ger annu mer konkurrens?"

Nu ställer jag frågan för sista gången. Vilka unga talanger är det som inte får chansen i Barça?

Varför kan inte Cesc ha tålamod och vänta när Messi hade det? När Giovani och Bojan haft det?

Vi är 7 ligamatcher in på säsongen och du dömer redan ut att talangerna bara får chansen att hoppa in sista 15 min. Någonstans måste man väl börja?

Kanske det är dags att avsluta hela den sk diskussionen, då du bara slingrar dig och börjar dra in en massa annat som inte har med saken att göra?

Låt mig bara få avsluta med. Jag är absolut inte bitter på Cesc att han valde att gå till Arsenal. Det är hans fria vilja att göra vad han tror är bäst för honom. Kul också att det lyckats bra för honom. Men det är bara så trist när arsenalfans klankar ner på Barcelona utan att känna till fakta, och när tom sportdirektören gått utt offentligt och sagt att man inte kommer att jaga Cesc och betala några hutlösa summor för hans kontrakt. Varför skulle man betala sådana hutlösa summor när man har flera unga talanger stom står på tur och som man gärna vill ska fortsätta att utvecklas så att de tar steget upp till a-truppen? Vill Cesc komma tillbaka så får han ta första steget själv. Det innebär inte att man menar på att han ska be på sina bara knän eller liknande.
Barcelona Barca Barca
2007-10-17 19:34
joaquin!!//
Så du anser att Arsenal förhandlade till sig Cesc helt rättvist? Man kontaktade inte klubben utan gick direkt till spelare och "snodde" han. Sen kommer du med dina bortförklaringar att ni gav han chansen vilket vi inte skulle göra. Så du menar att vi kommer få den s.k "ahaaaaa" känslan, "du har rätt, arsenal gav han chansen barca skulle aldrig göra det". Nu vet jag inte hur fort han skulle debutera i A-laget men det gick rätt fort för Messi och nu e Bojan o Giovanni på rätt spår.

Sen nämner du också att våra ungdommar får det för svårt med konkurrensen av dom stora...Men när Cesc valde att flyga till London så var faktis Vieira och Gilberto Silva ett givet mittmitt par.

Ingentilgen är de rätt så onödig diskution. Killen har redan blommat ut och lyckats med flytten till Arsenal.
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 19:30
Rambla// jaha, du förstod uppenbarligen inte skillnaden på kort inhopp på 10-15 minuter och ordinarie..jaha vad ska man säga..

varför skulle jag säga att barcas ungdomdar inte får chansen?? att bara säga det rakt ut är ju helt felaktigt då messi spelar match efter match och målar mål efter mål. och då får ju en chansen i alla fall. eller hur? det är däremot svårare att få chansen. varför ska cesc vänta på barca när han kan spela som ordinarie och utvecklas så som han ska göra för att bli en värdlsspelare??

det är skillnad på att "ge ungdomar chansen". ett kort inhopp i var 10:e match t.ex. kallar jag fan i mej inte chans. däremot när man får spela större delen av matcher, jadå kan man kanske börja snacka om chans.

det är svårare för spelare att få chansen när man köper in så pass mycket färdiga spelare.

det är möjligt att mina inlägg varit lite luddiga och i sådana fall så rör det sig om ett missförstånd.

Barcelona Rambla
2007-10-17 19:19
joaquin!!:

Nej du yrar på, och du fortsätter.

Du beklagade dig över att Barça inte ger unga talanger chansen. Vilket som du kanske nu begriper är ett totalt felaktigt påstående från dig.

Om Cesc var ordninare eller inte vid 16 års ålder låter jag vara osagt, det är inte vad saken gäller. Barças talanger får chansen i a-laget, du påstod helt felaktigt motsatsen.

Det är god sed att erkänna ett misstag, att man har fel. Det klarar du tydligen inte av.
Barcelona Rambla
2007-10-17 19:16
Pio:

Du menar Jozeba Diaz, agenten som tog Merida från La Masia och gömde honom under 4 månader på hemlig ort för att vänta tills han fyllt 16 år. Var det en tillfällighet att Arsenal dök upp precis efter att han käkat födelsedagstårtan? Knappast, vad som skedde bakom kulisserna kan vi ju bara spekulera i.

Det har dock i efterhand kommit fram att Merida hade skrivit på två förkontrakt med Barcelona, där han han bla förband sig att skriva på ett pre-proffskontrakt med klubben. För att han bröt överenskommelsen för det första kontraktet fick han böta 100,000 euro, vilket han också har gjort utan att överklaga. Barça tog senare honom till domstol och stämde honom för det uteblivna pre-proffskontraktet. Man visade upp ett 80-tal andra liknande kontrakt för spelare där alla hade en sk uteköpesklausul på runt €2m. Det är tack vare detta som domstolen gav Barça rätt mot Merida.
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 19:15
Rambla// tss, du yrar på rätt bra själv du.

är bojan krkic ordinarie i barca? det är skillnad förstår du på att spela som ordinarie i ett lag i 16-årsålder och göra ett inhopp på 10-15 minuter..jag säger inte att ni inte ger unga talanger chansen...har aldrig menat så..jag säger att det blir svårt för dem med konkurrens av för många "stora".

varför ska cesc ha tålamod för när han istället kan komma till en miljö där han har gått om spelare omkring sig i liknande situation? jag skulle kunna tänka mej att det är svårt att tacka nej till att spela under wenger när man är ung och lovande och heller inte har speciellt många storstjärnor omkring sig.
Barcelona Rambla
2007-10-17 19:07
joaquin!!:

Du yrar i nattmössan, det har vi redan konstaterat här.

Bojan Krkic debuterade i ligan för Barça vid en yngre ålder än vad Cesc gjorde för Arsenal. Vilka var det som inte gav unga talanger chansen sa du? Sug på den du!

Hade Cesc haft lite tålamod (jag klandrar dock honom inte) så hade även han fått chansen. Nu kunde han ju visserligen inte veta att Laporta som ny president och Rijkaard skulle lyfta klubben så pass väl.
Las Palmas Pio pio
2007-10-17 18:45
joaquin!!
Finns fåtal agenter som kollar efter spelarnas bästa. Kolla Figos agent, det var han som initierade kontakterna med Florentino Peréz osv. och många agenter gör så Jacobo Diáz inkluderad. Varför tror du att FIFA vill ha ett förbud på agenter fram tills en viss ålder? Sedan som jag ser det, så tror jag att konkurrens dör ingen av utan tvärtom. I Bojan och Giovannis fall så tror jag att det lär sig mer genom att träna med dessa än att det skulle exempelvis bli utlånade till något lag och få matchrutin. Men det är min syn på det hela. Det här med Walcott har du givetvis rätt i, men nu spekulerar jag kanske lite men kanske att FA har några andra regler som inte Arsenal ville bryta mot. Men FIFA:s regler är tydliga man ska inte behöva betala någon övergång eller lön för spelare som inte är proffs och det kan man först bli när man är 17.
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 18:38
Pio pio// storstjärnor kanske var att uttrycka det lite felaktigt av mej och det beror ju också givetvis på hur man definierar storstjärnor. men poängen var ju att det helt enkelt blir mer konkurrens för era talanger att slå igenom. om vi då snackar om henry eller abidal spelar då inte så stor roll då båda är landslagsspelare.

jo man får punga ut även för unga talanger i england. vi köpte t.ex. en viss theo walcott vid 16 års-ålder för ett belopp som kan stiga till £12.5m. däremot fick han inte en proffslön förren han fyllde 17 år. sedan så är engelska talanger i mina ögon(även wengers ögon) generellt för dåliga.

att diaz avsikt endast är att tjäna pengar osv. köper jag inte. diaz vill spelarnas bästa och att utvecklas under wenger i arsenal tror jag är kanske det bästa för dem. men visst pågår det säkert ett rävspel där med, men att diaz vill spelarnas bästa är jag övertygad om.

Las Palmas Pio pio
2007-10-17 18:15
joaquin!!

Då blir min fråga: Vilka storstjärnor har vi köpt? Henry visst storstjärna. Sen har vi värvat Abidal, Milito och Yaya Toure som är komplementspelare i truppen precis som ni värvat Sagna, Adebayor, Rosicky m.fl. Vadå kommer alltid ta hand om spanska talanger, varför ska det kosta 5-8 milj £?? Vad jag vet så gäller FIFA-reglerna överallt, och då kan du inte skriva något proffskontrakt tills du är 17 - om jag nu är inte helt fel ute?

Kanske inte har något med diskussionen att göra det jag skrev. Men blev bara lite irriterad, och villa samtidigt lufta lite tankar om Wenger. En tränare som jag tycker har många goda sidor men även några "svagare" delar...Och som sagt du saknar en viktig del i ditt resonemang och det är agenter som Jacobo Diáz - Fabregas och Meridas representant - som bara är ute efter snabba deal, komma med i några sportidningar och tjäna pengar.
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 18:07
Pio pio// du måste inse att engelska lag alltid kommer att ta hand om spanska talanger. försök köpa en talang som är lovande i england- och vips så är prislappen uppe i £5-8m. och för övrigt så är engelska talanger oftast inte mycket att hänga i julgranen när man vill spela en snabb och teknisk fotboll.

wenger svårt att handskas med storstjärnor? skitsnack. och på vilket sätt är för övrigt detta påstående relevant för denna diskussion?

Du behöver inte ta upp en massa saker som inte ens är relevant för vår diskussion. jag tog upp att barca köper in storstjärnor(inget fel med det egentligen). jag tänkte bara föreslå att man minskar dessa köp för att få lovande ungdomar som cesc och merida att stanna i barcas akademi och utvecklas. så jag förstår inte varför du kommer och snackar om arsenal och engelsmän. men om du nu promt måste veta så kan jag säga dej att man måste punga ut med minst £20m för att få en engelsman som passar in i vårt spel. sedan så spelar vi inte engelskt och behöver inte engelska fyrtorn eller benknäckare.

Sóm més que un club//
nej men han visste säkert att hans chanser skulle öka avsevärt med en tränare som inte vill lägga storsummor på spelare utan istället föredrar att utveckla lovande talanger.

jag syftar inte på någon specifikt utan talar mer generellt på att spelare lockas iväg till andra klubbar om de inte känner att de kommer få sin chans i sin nuvarande omgivning. speciellt till en sådan klubb vars tränares filosofi är att utveckla talanger till värdlsspelare.

Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 17:56
Joaqui!!:
Nu var ju inte Barças trupp inte riktigt vad den är nu och Arsenal var / är ett topplag i PL. Det var väl inte sâ mycket som pekade pâ att han skulle fâ spela mer ordinarie i Arsenal än i Barça.
Vad menar du med "när de inte får sina chanser" i Barça. Vem är det exakt som inte har fâtt chansen som du syftar pâ?
Las Palmas Pio pio
2007-10-17 17:52
joaquin!!

Ja, men det som stör mig med alla engelska lag är att istället ta hand om dem talanger som finns hemma i England så måste det alltid komma till Spanien och erbjuda "feta" kontrakt. Sen glömmer du en viktig detalj, jag tror inte att allt handlar om hur klubben gör osv. Utan även agenter, som är bara ute efter att tjäna pengar till sin egen vinning. Många av dessa tar beslut som inte gynnar spelarens framtid utan mer beslut utifrån deras ekonomiska vinning. Visst att Wenger är duktig med att hantera talanger, men om jag ställer frågan såhär. Kan Wenger hantera storstjärnor då? Det kan ju oxå vara en del i det hela. Att han helt enkelt har svårt att handskas med världsspelare. Att sedan gå in och spekulera om Cesc hade spelat lr inte som 16 åring är bara befängt, då vi ALDRIG kommer att veta. Vem vet han kanske hade gjort en Messi och börjat dominera när han var 17..Men vi kan inte sya om det. Och sen antyder du lite att Barcelona köper färdiga världstjärnor! Vad snackar du om? Vi har Valdés, Oleguer, Puyol, Xavi, Iniesta och Messi som är egna produkter och startade senast mot Atletí. Sedan kom Giovanni och Bojan in så vi avslutade med hela 8 egna produkter. Förresten en sista fråga, hur många engelsman startade för Arsenal senast? Barcelona har åtminstone en identitet!
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 17:31
Rambla// cesc fick inte skriva kontrakt..och? hade han känt att han stått högre i kurs i barca så kanske han hade gjort det när han fyllt 16. att han sedan valde arsenal berodde till stor del att han vet att wenger ger ungdomarna chansen och har lyckats rejält med värvningar av unga talanger.

så även om cesc hade skrivit kontrakt med barca så hade han knappast gått in och varit ordinarie på barcas mittfält som 16-åring..att cesc är så bra som han är idag beror även till stor del att han får spela match efter match och därmed utvecklas...skulle han fått göra det i barca som 16-åring...no way.

självklart vet jag att barcas ungdomsverksamhet är av mycket hög och god kvalitet men det som är min poäng med mitt inlägg är att barcasupportrar inte ska komma och gnälla för att andra klubbar "snor" deras talanger, vårdar dem och utvecklar dem till ev. världsstjärnor när de inte får sina chanser(eller tror att de inte kommer få sina chanser)i barca och då kanske färre inköp av färdiga världsstjärnor kan få ungdomsspelarna att inse att deras chans faktiskt finns att spela mer regelbundet för barcas a-lag på lång sikt.

xavi88// ??
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 17:02
Ämne: En fråga, när och hu....I spanien brukar man väl räkna om de hade sin juventil / cadete tid som skiljelinje för att kalla det egen produkt.
Att frân första bollkontakt ha börjat i en stor klubb tror jag att ingen t.ex. i Barcelona har gjort. Det normala är ju att man börjar i kvarterslaget och sedan avancerar.

Edit, fel: Xavi tog faktiskt sina första steg direkt i FC Barcelona som 11 âring.
Victor Valdés i en Peña-klubb sâ nästan men därefter var han ju pâ Tenerifa.
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 16:56
Ja, just det, Tufft spelschema. Rangers borta i slutet av Oktober är ingen lek.
Las Palmas Pio pio
2007-10-17 16:46
Sóm més que un club och Barcelona_Villutz:

Håller med att söndag kanske hade varit bättre. Dock så är det Rangers - Barcelona på tisdag, därav att det blir på lördag..
Annons: