/spanien/barcelona/forum/22967.aspx/spanien/barcelona/forum/22967.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Ronal_G
10/18/2007 20:06
Rapporter från iransk tv är att Emanuelsson och David Villa kmr att skriva på ett 3 års kontrakt med barcelona under övergångsfönstret, och för real del så snackas de om D.Drogba har varit under vissa möten med Reals Sportchef
Barcelona Bäst Barca
10/18/2007 20:03
Emanuelson från Ajax han är bra hoppas att Barca köper
Barcelona Smogen
10/18/2007 18:16
1. Hade Cesc stannat i Barcelona är jag helt övertygad om att han inte fått lika mycket speltid som i Arsenal hittills. Jag är också helt övertygad om att Cesc ändå fått spela en hel del förra säsongen, att Barcelona inte köpt Yaya, och att Cesc numera hade återfunnits som ordinarie på mittfältet i Barcelona.

2. Ska Ronnie spela mot Villareal? Jag hade tagit med honom men låtit honom börja på avbytarbänken. Men det är en svår fråga. Visst, man kan tycka att en superspelare som han ska klara det, men han är ju ingen supermänniska för det. kroppen tar skada och blir sliten av så mycket resande och spelande. TROR att Rijkaard kör med Iniesta, Henry och Messi på topp. Sen får Marquez köra som Pivote istället.
Visst, det är nog en del trötta spelare där med, men de får vila senare istället.
Men det hade klart varit spännande att se Bojan spela från start...
Real Madrid chrisespaña
10/18/2007 18:08
Nu har du chansen att vinna ett
årskort till ditt allsvenska lags
hemmamatcher 2008 genom att
vara duktig i poker. Detta genom
en pokerturnering som FANTV
anordnar i samarbete
med Pokerstars.com
Turneringarna går av stapeln
på torsdagkvällar, med start nu på
torsdag 20:30.

Utöver chansen att vinna årskort
finns även specialpris att vinna om
du slår ut våra FANTV-profiler David
Fjäll, Wille Bäckström eller
Christopher Kviborg ur turneringen.
Först ut att vara är Christopher
Kviborg (Alias Kviborg vid bordet)
där 100 dollar tillfaller den spelare
som lyckas slå ut honom.

Vill du vara med i turneringen?
» Gå in på Pokerstars.com
för att anmäla dig

Viktig information om turneringen
Namn: SvenskaFans $5,50 NL Hold´em
(Under flikarna Tourney och Private)
Lösenord: pokerfan
Insats: 5,50 dollar
Åldersgräns: 18 år
Startar: Torsdag 18 oktober kl 20:30
Prisbord:
- Första och andra pris: Ett årskort
till valfritt allsvenskt
lag 2008 på bästa lediga
plats enligt eget önskemål
Las Palmas joaquin!!
10/18/2007 18:07
Myrran// spelarna tror nog på sig själva, ja, men att cesc lämnade beror säkert på en kombination av faktorer. där konkurrens är en av dem. han kanske hellre vill spela regelbundet än sitta på bänken? han kanske är den otåliga typen? pengar är säkert med i bilden men det är knappast den avgörande faktoren till ett klubbyte i detta fall. du säger det själv: en spelare utvecklas som mest vid 17 och uppåt. och under denna tid så spelade cesc nästan regelbunden fotboll på den absoluta toppnivån. det tror i alla fall jag att de flesta spelare helst vill uppnå: att kunna förverkliga sig själv och bli så bra som det bara går. sedan att många spelare är pengagalna är en annan tråkig sak.

visst har cesc sagt att han vill spela i barca, men har har även sagt att han skulle kunna tänka sig real så jag tror att det främst är spanien som han så småningom vill spela i.
Barcelona Myrran
10/18/2007 17:58
joaquin!!

Att man inte kan gå in i laget i framtiden? Om man vill komma långt i fotbollen måste man verkligen verkligen verkligen tro på sig själv. Så det där med att dem inte tror att dem kan slå sig in i framtiden tvivlar jag starkt på. En spelare utvecklas som mest vid 17 års ålder till typ 23-24 års ålder. Det är pengar som talar, annars skulle dem inte vilja lämna klubben när dem själva säger att dem skulle vilja spela i Barcelona någon gång i sin karriär.
Las Palmas joaquin!!
10/18/2007 17:53
r.Hyder// nu spekulerade jag endast vilket du kanske märkte då jag, tro det eller ej,inte har pratat med varken cesc eller merida angående detta. konkurrens är en faktor, bristande kluibbhjärta kan säkert vara en annan och så finns det med all säkerhet fler faktorer. därmed heller inte sagt att alla faktorer bidrar lika mycket till ett klubbyte från era lovande talangers sidor.
Barcelona r.Hyder
10/18/2007 17:49
Ämne: Sóm més que un club/....
joaquin!!

Jo men precis. Då faller ju din teori om att våra talanger sticker från klubben pga för stor konkurrens. Du säger ju själv att det har väldigt mycket att göra med bristande klubbhjärta och agenter.
Las Palmas joaquin!!
10/18/2007 17:46
Myrran// konkurrensen är för stor så de har därför kanske ej tålamod att stanna för att de ej tror att de kommer få chansen. jag menar inte helt att de ska debutera som 15/16 åringar utan att de ska känna att de skulle kunna gå in i laget i framtiden. och då kan en bidragande faktor till att de lämnar vara konkurrensen.

ibbos// du kan gott få tror det du. tro det eller ej men att få lira 34+10 matcher för arsenal på en säsong är guld värt för spelare i den åldern om man vill utvecklas så bra som det är möjligt.
Barcelona Karlssoooon
10/18/2007 17:45
Ämne: Karlssoooon

Vanli....Ja men i en rallybil har du 6-punktsbälte, hjälm och en stålbur som omger hela bilen vilket är något som du sällan ser i en personbil.
Barcelona Sóm més que un club
10/18/2007 17:43
Ämne: Sóm més que un club/....
skillnaden mellan att stjäla och ta nâgot utan att betala är hârfin.
I Merida fallet fanns ett förkontrakt som man bröt mot och följdaktligen gick inte affären rätt till vilket bötesstraffet bekräftade.
Barcelona ibbos
10/18/2007 17:41
Myrran

Allt är skitsnack.. Det handlade om pengar, allt! Fabregas och framförallt Merida.

Barcelona Myrran
10/18/2007 17:39
Inte har tålamod att stanna för att kämpa för en plats i a-laget? FÖR I H-VETE! De var 15/16 år när dem lämnade. Hur ofta debuterar en 15/16 åring i a-laget i ett världslag i en av världens bästa ligor!? Bojan, Messi och Giovanni har fått debuterat som 17/18 åringar. Det är inte ofta det händer heller. Och har man inget tålamod att vänta på en plats i a-laget som 15 åring har man inget heller i klubben att göra. Och ja jag är bitter för dem stack.
Las Palmas Pio pio
10/18/2007 17:38
Sóm més que un club

Absolut är det en svår bortamatch. Kanske en av dem svåraste under hela säsongen. Men jag tror Bojan skulle klara det galant! Och precis som du säger så ska ju Ronnie klara detta fint med. Vi får hoppas att Rijkaard visar fingertoppkänsla och den som får spela gör det bra.
Barcelona Sóm més que un club
10/18/2007 17:34
Pio Pio,
Pâ lunchen idag överlyssnade jag en vild diskussion med spekulationer om för / emot att sätta Bojan frân start. Fördelarna skulle vara att det är ett bra tillfälle eftersom Dinho absolut inte kan vara pâ topp och att det var läge att prova. Mot skulle vara att det är en svâr match och Dinho har fixat liknande situationer tidigare och att en crack skall bemästra en sâdan situation.
Las Palmas joaquin!!
10/18/2007 17:31
Sóm més que un club// jag säger knappast att messi fattade fel beslut. det har jag aldrig sagt. messi valde att vänta. och lyckades slå sig in i barca och regerar för tillfället för er. cesc valde att inte stanna. poängen är inte att någon gör rätt eller fel utan att ni går miste om många lovande talanger som snappas upp av bl.a. de engelska toppklubbarna.

det är upp till varje spelare att själv välja att byta klubb och ev. få speltid eller att stanna och försöka ta en plats. men med mycket kokurrens så väljer uppenbarligen ganska många att byta klubbadress. och åter igen tycker jag det är lite felaktigt att klaga på att utländska klubbar snor era talanger.

r.Hyder// det kan jag tyvärr inte svara på. fråga cesc och merida vettja;) vissa orkar vänta vissa orkar inte. kanske har det med klubbhjärta att göra? agenten är säkert med och påverkar också.
Barcelona r.Hyder
10/18/2007 17:27
joaquin!!

Just eftersom vi har Iniesta, Puyol, Valdés, Oleguer, Messí, Bojan, Dos Santos, Xavi, Crosas och Joaquera i truppen så bör det vara nog med bevis för att det inte är eller bör vara för stor konkurrens för att nå upp till a-laget. Visst många av dessa spelare utgör en hård konkurrens men om dem nu lyckats etablera sig i klubben med konkurrens på deras tid, varför kan inte våra talanger göra det nu? Varför kunde inte Cesc och Merida ha lika mycket tålamod som exempelvis Crosas har?
Las Palmas Pio pio
10/18/2007 17:25
AS kommer med en intressant artikel. Det hävdar att Rijkaard funderar seriöst på att bänka Ronaldinho på lördag. Inte mig emot, tvärtom bara bra om han får vila lite inför tisdagens match mot Rangers. Det sägs också att Bojan då kan få chansen från start, då Giovanni har också varit iväg med Mexiko och spelat två hela matcher nu i veckan. Ska tilläggas att Giovanni och Ronaldinho kommer att landa fredag morron. Hade varit fantastiskt kul att se Bojan från start faktiskt!

joaquin!!
Du tycker inte att det är rätt att vi klagar. Vi tycker vi gör helt rätt att engelska klubbar ska komma till Spanien och erbjuda miljonkontrakt till spelare som är knappt byxmyndiga!
Barcelona Sóm més que un club
10/18/2007 17:23
Men nu fâr du väl ge dig!
Du sade ju att Cesc gjort rätt att välja Arsenal eftersom där blir han garanterad speltid pga Wengers faderliga hand och därför har det gâtt sâ bra. Jag pâpekade att Messi stannade och det har gâtt ganska bra för honom ocksâ. Nâgot alla spelare vill uppnâ (förutom din heliga speltid) är titlar som mânga gânger gäller som symbol för framgâng mâste man säga att Messi fattade rätt beslut som stannade trots konkurrensen.
Las Palmas joaquin!!
10/18/2007 17:17
ni lyssnar uppenbarligen inte. läs om diskussionen, läs rätt denna gång. min poäng, som jag yrkat på ett 10- tal gånger vid det här laget är att det blir svårt att behålla lovande talanger som cesc och merida när man redan har så mycket konkurrens. sedan ger ni chansen till era ungdomar, det har jag ju sagt tidigare.

jag tycker kort sagt inte att det är helt rätt att klaga på att utländska klubbar snor era talanger eftersom ni bl.a. har så mycket konkurrens. spelarna tröttnar på att vänta och vänder sig till andra klubbar. speciellt sådana där de tror sig kan få chansen. en lite sämre klubb alltså.

och att jämföra spelare som du gör Sóm més que un club är ju helt orelevant och faktiskt ganska korkat. du tror väl att allt handlar om titlar antar jag.(vilket knappast en enda spelare skaffar fram) men en spelares personliga utveckling är betydligt viktigare i mina ögon. och cescs har verkligen gått framåt i arsenal då han fått spela regelbundet.

är du bitter för att cesc lämnade?
Barcelona Sóm més que un club
10/18/2007 17:03
Sâg att vi fâtt Alcoyano i cupen.
Ett intressant möte dâ Alcoy som ligger i Alicante provinsen och normalt är Valencialand. Dock har Alcoy genom âren varit en framgângsrik industriort med mycket utbyte med det superindustrialiserade Barcelona. Genom dessa kontakter har Alcoy blivit ett näste med mânga culés. Har flera vänner där som hâller pâ Barça (i primera förstâs). En trevlig by med den bästa "Moros y Christianos" fiestan som spanien har att bjuda.
Las Palmas Pio pio
10/18/2007 16:57
Rambla

Cotonou hette den! Jag tänkte mer på Coconut och jag vet inte mer.. =) Klart Samu ska ha spansk pass, enklare om man ska åka över till USA - om han nu vill det - och få visum och säkert något mer som är enklare med ett EU - pass inom Europa lr nåt.. =)
Barcelona Lionel Messi 19
10/18/2007 16:55
Världens största talanger?
Barcelona Rambla
10/18/2007 16:48
Ni tänker på det där Cotonou-avtalet. Trots att Samu nu hade räknats som eu-spelare så gick han tydligen vidare med sitt spanska medborgarskap. Lite märkligt kan tyckas.

Jag måste erkänna att det där nya avtalet känns lite konstigt. Dessa spelare räknas inte längre som non-eu:

Diarra (Real Madrid) - Mali
Kalu Uche (Almería) - Nigeria
Ikechukwu Uche (Getafe) - Nigeria
Arouna Koné (Sevilla) - Ivory coast
Ettien (Levante) - Cameroon
Webó (Osasuna) - Cameroon

Medans tex spelare som Zigic i Valencia som är serb räknas som icke eu-spelare trots att han är europé. Känns skumt.

Sóm més que un club:

Faller kanske under kategorin oviktigt vetande men fallskärm ska det vara, precis som lampskärm. :)
Barcelona Sóm més que un club
10/18/2007 16:46
Ämne: Ämne: Idag i ....
Karlssoooon:
Det kan säkert ligga nâgot i det du säger men i allmänhetens ögon är rally=risksport. Säkert finns det statistik som säger att det är farligare att gâ över gatan än att hoppa fallschärm (hur tusan stavar man det?, det ser inte rätt ut) men symbolvärdet är viktigare. Dessutom stâr det klart att alla officiella aktiviteter skall sanktioneras av klubben och helt klart är att Oleguer inte hade frâgat.
Las Palmas Pio pio
10/18/2007 16:44
Karlssoooon

Vanligt körande farligare än åka rally? Hmm..Det var något nytt för mig..Vad jag vet så köra i 160-180 km/h på en sektor där det max åker i 60-70 i vanliga fall är riskfaktorn betydligt högre enligt mig..
Barcelona Karlssoooon
10/18/2007 16:39
Ämne: Idag i Sport hade ma....
Jag har inte riktigt förstått problemet med Oleguers Rally åkande. I sådana fall måste klubben förbjuda spelarna från att åka bil i vanliga trafiken också då det är mycket farligare än att åka rallybil.
Barcelona Sóm més que un club
10/18/2007 16:36
Ämne: Så där ja, nu har äv....
Tydligen är Yaya Touré berättigad att ansöka vilket skulle betyda att vi har alla platserna lediga.
Barcelona Aubri
10/18/2007 16:23
Pio pio // Tack

Detta avtal kommer ju innebära att flera afrikanska spelare kommer få chansen i spanien, likt frankrike.

Ur Barca synpunkt så gynnar det framtida köp av icke eu spelare inför nästa år.
Barcelona Sóm més que un club
10/18/2007 16:13
Idag i Sport hade man den numera berömda "interna koden" tryckt pâ första sidan. Den delas ut till lagkaptenerna som har i uppgift att vidareförmedla den till alla spelare och att de läser den.
Egentligen inga uppseendeväckande saker. Den enda punkten som kanske var lite förvânande var att 48 timmar innan match gäller att var hemma innan 23.00 vilket uttryckligen var HEMMA alltsâ inte övernatta pâ annat ställe.
Uttryckligen var ocksâ förbudet att utöva aktiviteter som medför risk för skada som inverkar pâ fotbollen vilket helt klart ställer Oleguers rally-sejour utanför koden.
När jag har tid skall jag skriva ned samtliga punkter.
Annons: