/spanien/barcelona/forum/22934.aspx/spanien/barcelona/forum/22934.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Holländaren
2007-09-18 07:02
Ämne: Holländaren:Lugna ne....Jag tänder på 12 cylindrar när tränare i allmänhet kritiseras som om det vore endast deras fel.

Skulle tro att du är en Lagerbäck-motståndare också?

Och sen kan du ju läsa Ramblas senaste inlägg för att se att inte ens spelmässigt har det alltid flytit.
Barcelona II Barça II
2007-09-18 02:05
Jag är helt övertygad om att det blir fullpott i dem kommande hemmamatcherna. D.v.s. Vinst mot Lyon, Sevilla och Zaragoza. Vändningen kommer på Onsdag mot Lyon, enkel vinst med hela 4-0.
Barcelona Beguiristain
2007-09-18 01:53
Lite värdelös statistik om Rijkaard första fyra år i Barca kontra Cruyffs första fyra år i Barca:

Rijkaard vs Cruyff
Poäng: 314-312(314) Rexach tog första 2 poängen
Mål: 294-324 Cruyff vinner här lätt
Insläppta: 136-135 Båda tränarna har likvärdig defensiv statistik.

Titlar: Rijkaard 2 liga 1 ECH
Cruyff 2liga 1ECH 1CdR 1cupvinnar cup

Så Rijkaard matchar inte Cruyff men han är endå nära och kan mycket väl bli den störste om han ges tillräckligt med tid.

Barcelona R_10_Messi
2007-09-18 01:37
det kommer bli tufft mot Lyon, men ja veet att vi tar det ändå.. Vi har 3 hemma matcher irad nu.. 3 tuffa matcher..lyon, sevilla, zaragoza... hade varit perfekt för moralen o vinna alla tre.. då vänder alltihop kan ja lova !..
Barcelona Beguiristain
2007-09-18 01:28
Jag skulle gärna se att man hämtade hem Henk ten Cate och gav han status som delad förstetränare, han och Rijkaard hade ett fantastiskt sammarbete men som andretränare fick han aldrig stå i rampljuset. jag är för att behålla Rijkaard även om han inte vinner ligan, tar han en titel så räcker det oavsett vilken.

Han har ju inte gjort en enda dålig säsong rent statistiskt, faktiskt har Barca under Rijkaard ett bättre försvar än under någon annan tränare i klubbens historia undantaget Terry Venables och några år under andra halvan av 60-talet.
Barcelona Xaviiiiii(Antonio Puerta)
2007-09-18 01:14
diiinhho

Du ska inte tro du ska säga att Henry kommer näta:D
Barcelona diiinhho
2007-09-18 00:46
jag tror Henry nätar mot lyon!
Barcelona Magicó
2007-09-17 23:59
CL imorgon, fyfan vad man längtar :)!
Barcelona Xaviiiiii(Antonio Puerta)
2007-09-17 23:59
Grabbar vad tror ni om Lyon matchen. Lyon har juh tappat Abidal, Malouda, Carew, Wiltord som har lämnat klubben.
Och deras bästa spelare som heter Cris mittbacken är skadad väldigt länge och kommer inte att vara med.

Vilka tror ni startar mot Lyon. Själv hoppas jag på Milito från start och Marquez skulle vara kul att se dom tsm. Hörde att Thuram var väldig klumpig mot Osasuna.

Visca Barca!
Barcelona Rambla
2007-09-17 23:54
Jag försökte tidigare framhäva något av en poäng. Jag vet inte om alla fattade det?

Inledningen av säsongen 2005/06 var ännu värre än vad den är nu, och då vann man både ligan och CL. Tycker ni då inte att det är lite tidigt att måla fan på väggen efter endast 3 omgångar? Jag menar, kunde man vända på den dåliga trenden då varför skulle man inte kunna göra det nu? Hur lät det då hos er som är mest kritiska nu?

Självklart ska Rijkaard sluta efter denna säsong om det inte blir några titlar. Då har han gjort sitt i klubben, vilket han nog själv också anser. Det optimala vore ju om han tog minst en titel till och sen självmant väljer att avsluta sin tid klubben. Skulle tro att det hans planer.
Barcelona Lion-E
2007-09-17 23:23
Det känns som de börjar bli sverige kritik här.. när zlatan gör mål är han bäst när zlatane inte gör mål är han den sämsta spelare.. me tanke på henry om de nu visar sig att henry kommer punga in mål snart va säger ni då.. joo utan henry hade de inte gått som de gått.. sluta döm ut människan efter bara 3 mtcher ffs...
va relistiska när ni snackar.. fan ni läger allt på en spelare.... alla är besvikna visst förstår man det.. men det finns inte så mycket att göra åt.. tils gubbarna kommer igång.
Men ja ber er sluta dra så hetsiga slutsater efter bara 3 matcher om henry...
Barcelona Sahandinho Kamal
2007-09-17 23:21
tycker vi pratar om hur Barca borde spela mot Lyon nu :) Henry är självklarhet i mina ögon, va säger ni?
Barcelona Hoodie
2007-09-17 23:12
Ärligt talat, vad fan är det som händer??! Nu, när vårt barca har svårt att göra mål, är det ett våldsamt traggande om det. Att vi inte släppt in mer än 1 mål är tydligen skitsamma. Läste någonstans att "jag vinner hellre med 5-4 än spelar 0-0." Vad fan är det för jämförelse??! Det finns väl ingen som hellre spelar oavgjort än vinner? Hade du skrivit hellre 5-5 än 0-0 hade du i alla fall haft en poäng. Men jag inbillar mig att om vi hade lirat 5-5 så hade det varit ett våldsamt klagande på försvaret istället. Det är nog dags att alla kyler ner sig lite och ger både Mister Rijkaard och laget en chans. Att värva Henry var givetvis inget kasst beslut, den som tycker det har dålig koll. Så enkelt är det bara. Sen är det självklart så att Dos Santos och Bojan ska få sina chanser. Men jag har fullt förtroende för att Rijkaard matchar in dom perfekt, se bara på Messi. Någon som tror att han hade presterat så bra om klubben lagt för stor press på honom??!
Barcelona Tompa
2007-09-17 22:58
Holländaren:Lugna ner dig litte nu. Varför måste du tända på 12 cylindrar så fort det riktas någon kritik mot holländare i allmänhet och Rijkaard i synnerhet?

Jag vet att mycket väl att allt inte gick som "på räls" i den bemärkelsen att vi hade inte hade skadeproblem mm. Jag minns mycket väl skadorna på Henke mfl. Likväl fungerade lagets spel ändå, mycket bättre än det gör nu. Problem fanns som sagt men bortsett från den bedrövliga höstsäsongen 2003 gick det aldrig riktigt grus i maskineriet, vi hade så vitt jag minns aldrig sådana här problem med att göra mål och vi sumpade inte så många segrar som fallet var förra säsongen.

Jag kan försäkra dig att det finns personer i min umgängeskrets som också håller på Barca och är MYCKET mer kritiska mot Rijkaard än jag är. Jag har aldrig krävt Rijkaards huvud på ett fat, han kan fortfarande ge positiva svar på mina tvivel.

Men skulle det gå så illa att vi inte vinner något den här säsongen heller - ja då har han inte mitt förtroende och det backar jag inte från. Du har naturigtvis all rätt i världen att tycka annorlunda men med det spelarmaterial som Rijkaard förfogar över är det som jag ser det ett rent fiasko om vi nu inte vinner något den här säsongen heller. Men det kommer i så fall självfallet inte bara vara Rijkaards fel, har aldrig påstått något sådant. Deå blir det nödvändigt att även se över truppen och transferpolicy.

Jag tror naturligtvis fortfarande vi kommer ur den här svackan. Men ska vi inte tappa för mycket mot toppkonkurrenterna är det bäst att det lossnar snart.
Barcelona Abbe_
2007-09-17 22:51
Ronaldinhoismx3

Vem här är glad med 0-0? Självklart är alla här inne besvikna efter 0-0 mot Osasuna men man får ju försöka se positivt på vissa grejer. Visst, Barça har inte kommit igång medans Sevilla, Real har gjort de men deras tid kommer också. Vi reser oss!
Barcelona Ronaldinhoismx3
2007-09-17 22:49
by the way... henry kanske inte var ett nödvändigt nyförvärv men hellre ser jag honom i laget än tex gudjohnsen, giuly eller saviola
henry är en grym spelare och vi alla har sett vad han har gjort i arsenal, man kan inte lita på att etoo ska spela en hel säsong utan att gå sönder som han nu har gjort också, det var bra att värva en sådan stjärn spelare...med tiden kommer han ÖSA in mål
Barcelona Ronaldinhoismx3
2007-09-17 22:46
jag har alltid sagt att mister inte är tillräckligt bra nog, jag tror vi har fått det bekräftat. saknas kanske våran käre assisterande tränare? ni vet han som just nu befinner sig i ajax? kan det vara så enkelt?
jag kräver inte misters avgång låt han få lite tid till sen kanske vi kan diskutera.
någon långt ner sa att vi bara har släppt in 1 mål på 3 matcher, so what? vi har bara vunnit en match så det spelar väl f*n ingen roll, hellre vinner jag en match med 5-4 än spelar 0-0

på långsikt ser det väl bra ut med milito och abidal i backlinjen men hallå? när ska våra spelare göra mål? henry, dinho, messi, etoo, den fantastiska 4an har inte gjort så mycket eller har jag fel? nu är etoo tyvärr borta ett tag dessutom lär vi väl ha bland världens två största talangerna i laget också? så jag kan inte förstå hur folk kan sitta och vara glada över att vi spelar två 0-0 matcher i inledningen av säsongen.

fotboll går väl ut på att göra mer mål än motståndarlaget? exakt när vi tog våra titlar hade vi ett svagare försvar än nu men visst vann vi ligan och CL. när vi börjar vinna matcher med flera bollar och täpper till bakåt DÅ kan vi väl vara glada och skryta om vårat fina försvar.
som sagt barca vinn bara matcherna !!!

och allt tjaffs om bojans "fint", visst killen är hur duktig som helst, han gör debut vid 17 års ålder men vi behöver väl inte vara så kåta för det? någon kallade det för mästerverk? haha skojar ni med mig? det var en misslyckad klack som lurade alla inklusive bojan själv...men det kommer komma godbitar från han va så säkra

tack för mig mina blåröda bröder...

kan vara min besvikelse som tagit över mitt skrivande men jag hoppas ni har förståelse för det...
Las Palmas Pio pio
2007-09-17 22:32
Bojan är katalan, född i Linyola. Dock är hans far serb!
Barcelona Abbe_
2007-09-17 22:31
Jag skulle vilja säga att han är Katalan. Han är trots allt född i Lleida i Katalonien. Hans pappa är Serb och jobbar inom klubben.

el diablo

Du känner såklart inte till att han var borta från fotbollen i nästan ett halvår. Han kommer till en ny klubb, ny miljö och nya människor/spelare. Det är klart att han inte kommer in och dominerar. Nu när Eto'o skadades är nog värvningen av Henry mer ett genidrag än en dålig värvning.
Barcelona Lion-E
2007-09-17 22:28
han är serb..
Barcelona el diablo
2007-09-17 22:23
Är Bojan katalan eller Serb eller både och?
Barcelona kungfurre
2007-09-17 22:16
Vilket mål det kunde ha blivit av Bojan! Riktigt snyggt var värt ett bättre öde. se slutet av sammandraget
Barcelona RONALDINHOO!!!!
2007-09-17 22:14
Hur länge e Eto'o skadad?
Barcelona el diablo
2007-09-17 22:13
Abbe/
Han har ju inte mäktat med ett enda mål än så längge och han var bedrövligt dålig än så länge´, nä fy fan vi har tillräckligt med anfallare i vårt lag och han behövs knappast i vårt lag.

Jag menar tänk på Giovani Dos Santos, Bojan egna produkter som har mer rättigheter än Henry egentligen att spela eller vad säger du? Egna produkter från det egna ledet går alltid i första hand anser jag även i en klubb som Barca. Mer katalanska eller egna produkter från Barca är vad vi behöver oavsett var de kommer i från.
Barcelona El Culé
2007-09-17 22:12
el diablo:

Du kommer få äta dina ord tids nog. Tro mig.
Barcelona Abbe_
2007-09-17 22:06
el diablo

Men herregud! När ska du inse att värvningen av Henry inte var ett kasst nyförvärv? Definera ordet "kasst nyförvärv" och berätta gärna varför du tycker så!
Barcelona el diablo
2007-09-17 22:02
jamen fotboll går väl ut på att göra mål och inte täppa för mycket bakåt. Fan ja sa ju att Henry var ett kasst nyförvärv när ska folk fatta härinne.

Marc Crosas skulle jag vilja se och Bojan vilken fint han gjorde mot Osasuna målvakten.. Mästerverk.
Barcelona barca style
2007-09-17 21:55
Gaucho 10 håller med dig vi har bara släppt in ett mål och det bra. vi har blivit starkare där bak jämför med två år sen
Barcelona Gaucho 10
2007-09-17 21:35
Jag tycker nästan att man glömt bort att vi faktist bara släppt in 1 mål på 3 matcher. det är riktigt bra.
Barcelona Beautiful_Barca
2007-09-17 21:02
Med tanke på att han har gett os två ligasegrar och den efterlängtade CL bucklan, så kan man inte annat än ge honom tid.

Visst blir man förbannad ibland under match på hans uppställningar och byten. Sånt brukar svalna av dock dagen efter. Måste dock säga att han får leverera nånting den här säsongen om han ska stanna.

Avslutningen på förra säsongen smakar fortfarande bittert och med tanke på lagmaterialet som står till förfogande måste vi kräva bländande spel.

Vi har väntat på gnistan att komma tillbaka ett bra tag nu. Det är ingen som kan garantera att den gör det. Jag tror iaf att den gör det. Allt som krävs är att Dinho ska hitta formen igen vilket jag tror han gör snart. Sedan ska det klicka för nykomlingarna också. Jag tror att vi inom ett par veckor hittar formen igen. I och med Puyols återkomst.
Annons: