/spanien/barcelona/forum/22867.aspx/spanien/barcelona/forum/22867.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barca Barca
2007-10-17 19:34
joaquin!!//
Så du anser att Arsenal förhandlade till sig Cesc helt rättvist? Man kontaktade inte klubben utan gick direkt till spelare och "snodde" han. Sen kommer du med dina bortförklaringar att ni gav han chansen vilket vi inte skulle göra. Så du menar att vi kommer få den s.k "ahaaaaa" känslan, "du har rätt, arsenal gav han chansen barca skulle aldrig göra det". Nu vet jag inte hur fort han skulle debutera i A-laget men det gick rätt fort för Messi och nu e Bojan o Giovanni på rätt spår.

Sen nämner du också att våra ungdommar får det för svårt med konkurrensen av dom stora...Men när Cesc valde att flyga till London så var faktis Vieira och Gilberto Silva ett givet mittmitt par.

Ingentilgen är de rätt så onödig diskution. Killen har redan blommat ut och lyckats med flytten till Arsenal.
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 19:30
Rambla// jaha, du förstod uppenbarligen inte skillnaden på kort inhopp på 10-15 minuter och ordinarie..jaha vad ska man säga..

varför skulle jag säga att barcas ungdomdar inte får chansen?? att bara säga det rakt ut är ju helt felaktigt då messi spelar match efter match och målar mål efter mål. och då får ju en chansen i alla fall. eller hur? det är däremot svårare att få chansen. varför ska cesc vänta på barca när han kan spela som ordinarie och utvecklas så som han ska göra för att bli en värdlsspelare??

det är skillnad på att "ge ungdomar chansen". ett kort inhopp i var 10:e match t.ex. kallar jag fan i mej inte chans. däremot när man får spela större delen av matcher, jadå kan man kanske börja snacka om chans.

det är svårare för spelare att få chansen när man köper in så pass mycket färdiga spelare.

det är möjligt att mina inlägg varit lite luddiga och i sådana fall så rör det sig om ett missförstånd.

Barcelona Rambla
2007-10-17 19:19
joaquin!!:

Nej du yrar på, och du fortsätter.

Du beklagade dig över att Barça inte ger unga talanger chansen. Vilket som du kanske nu begriper är ett totalt felaktigt påstående från dig.

Om Cesc var ordninare eller inte vid 16 års ålder låter jag vara osagt, det är inte vad saken gäller. Barças talanger får chansen i a-laget, du påstod helt felaktigt motsatsen.

Det är god sed att erkänna ett misstag, att man har fel. Det klarar du tydligen inte av.
Barcelona Rambla
2007-10-17 19:16
Pio:

Du menar Jozeba Diaz, agenten som tog Merida från La Masia och gömde honom under 4 månader på hemlig ort för att vänta tills han fyllt 16 år. Var det en tillfällighet att Arsenal dök upp precis efter att han käkat födelsedagstårtan? Knappast, vad som skedde bakom kulisserna kan vi ju bara spekulera i.

Det har dock i efterhand kommit fram att Merida hade skrivit på två förkontrakt med Barcelona, där han han bla förband sig att skriva på ett pre-proffskontrakt med klubben. För att han bröt överenskommelsen för det första kontraktet fick han böta 100,000 euro, vilket han också har gjort utan att överklaga. Barça tog senare honom till domstol och stämde honom för det uteblivna pre-proffskontraktet. Man visade upp ett 80-tal andra liknande kontrakt för spelare där alla hade en sk uteköpesklausul på runt €2m. Det är tack vare detta som domstolen gav Barça rätt mot Merida.
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 19:15
Rambla// tss, du yrar på rätt bra själv du.

är bojan krkic ordinarie i barca? det är skillnad förstår du på att spela som ordinarie i ett lag i 16-årsålder och göra ett inhopp på 10-15 minuter..jag säger inte att ni inte ger unga talanger chansen...har aldrig menat så..jag säger att det blir svårt för dem med konkurrens av för många "stora".

varför ska cesc ha tålamod för när han istället kan komma till en miljö där han har gått om spelare omkring sig i liknande situation? jag skulle kunna tänka mej att det är svårt att tacka nej till att spela under wenger när man är ung och lovande och heller inte har speciellt många storstjärnor omkring sig.
Barcelona Rambla
2007-10-17 19:07
joaquin!!:

Du yrar i nattmössan, det har vi redan konstaterat här.

Bojan Krkic debuterade i ligan för Barça vid en yngre ålder än vad Cesc gjorde för Arsenal. Vilka var det som inte gav unga talanger chansen sa du? Sug på den du!

Hade Cesc haft lite tålamod (jag klandrar dock honom inte) så hade även han fått chansen. Nu kunde han ju visserligen inte veta att Laporta som ny president och Rijkaard skulle lyfta klubben så pass väl.
Las Palmas Pio pio
2007-10-17 18:45
joaquin!!
Finns fåtal agenter som kollar efter spelarnas bästa. Kolla Figos agent, det var han som initierade kontakterna med Florentino Peréz osv. och många agenter gör så Jacobo Diáz inkluderad. Varför tror du att FIFA vill ha ett förbud på agenter fram tills en viss ålder? Sedan som jag ser det, så tror jag att konkurrens dör ingen av utan tvärtom. I Bojan och Giovannis fall så tror jag att det lär sig mer genom att träna med dessa än att det skulle exempelvis bli utlånade till något lag och få matchrutin. Men det är min syn på det hela. Det här med Walcott har du givetvis rätt i, men nu spekulerar jag kanske lite men kanske att FA har några andra regler som inte Arsenal ville bryta mot. Men FIFA:s regler är tydliga man ska inte behöva betala någon övergång eller lön för spelare som inte är proffs och det kan man först bli när man är 17.
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 18:38
Pio pio// storstjärnor kanske var att uttrycka det lite felaktigt av mej och det beror ju också givetvis på hur man definierar storstjärnor. men poängen var ju att det helt enkelt blir mer konkurrens för era talanger att slå igenom. om vi då snackar om henry eller abidal spelar då inte så stor roll då båda är landslagsspelare.

jo man får punga ut även för unga talanger i england. vi köpte t.ex. en viss theo walcott vid 16 års-ålder för ett belopp som kan stiga till £12.5m. däremot fick han inte en proffslön förren han fyllde 17 år. sedan så är engelska talanger i mina ögon(även wengers ögon) generellt för dåliga.

att diaz avsikt endast är att tjäna pengar osv. köper jag inte. diaz vill spelarnas bästa och att utvecklas under wenger i arsenal tror jag är kanske det bästa för dem. men visst pågår det säkert ett rävspel där med, men att diaz vill spelarnas bästa är jag övertygad om.

Las Palmas Pio pio
2007-10-17 18:15
joaquin!!

Då blir min fråga: Vilka storstjärnor har vi köpt? Henry visst storstjärna. Sen har vi värvat Abidal, Milito och Yaya Toure som är komplementspelare i truppen precis som ni värvat Sagna, Adebayor, Rosicky m.fl. Vadå kommer alltid ta hand om spanska talanger, varför ska det kosta 5-8 milj £?? Vad jag vet så gäller FIFA-reglerna överallt, och då kan du inte skriva något proffskontrakt tills du är 17 - om jag nu är inte helt fel ute?

Kanske inte har något med diskussionen att göra det jag skrev. Men blev bara lite irriterad, och villa samtidigt lufta lite tankar om Wenger. En tränare som jag tycker har många goda sidor men även några "svagare" delar...Och som sagt du saknar en viktig del i ditt resonemang och det är agenter som Jacobo Diáz - Fabregas och Meridas representant - som bara är ute efter snabba deal, komma med i några sportidningar och tjäna pengar.
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 18:07
Pio pio// du måste inse att engelska lag alltid kommer att ta hand om spanska talanger. försök köpa en talang som är lovande i england- och vips så är prislappen uppe i £5-8m. och för övrigt så är engelska talanger oftast inte mycket att hänga i julgranen när man vill spela en snabb och teknisk fotboll.

wenger svårt att handskas med storstjärnor? skitsnack. och på vilket sätt är för övrigt detta påstående relevant för denna diskussion?

Du behöver inte ta upp en massa saker som inte ens är relevant för vår diskussion. jag tog upp att barca köper in storstjärnor(inget fel med det egentligen). jag tänkte bara föreslå att man minskar dessa köp för att få lovande ungdomar som cesc och merida att stanna i barcas akademi och utvecklas. så jag förstår inte varför du kommer och snackar om arsenal och engelsmän. men om du nu promt måste veta så kan jag säga dej att man måste punga ut med minst £20m för att få en engelsman som passar in i vårt spel. sedan så spelar vi inte engelskt och behöver inte engelska fyrtorn eller benknäckare.

Sóm més que un club//
nej men han visste säkert att hans chanser skulle öka avsevärt med en tränare som inte vill lägga storsummor på spelare utan istället föredrar att utveckla lovande talanger.

jag syftar inte på någon specifikt utan talar mer generellt på att spelare lockas iväg till andra klubbar om de inte känner att de kommer få sin chans i sin nuvarande omgivning. speciellt till en sådan klubb vars tränares filosofi är att utveckla talanger till värdlsspelare.

Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 17:56
Joaqui!!:
Nu var ju inte Barças trupp inte riktigt vad den är nu och Arsenal var / är ett topplag i PL. Det var väl inte sâ mycket som pekade pâ att han skulle fâ spela mer ordinarie i Arsenal än i Barça.
Vad menar du med "när de inte får sina chanser" i Barça. Vem är det exakt som inte har fâtt chansen som du syftar pâ?
Las Palmas Pio pio
2007-10-17 17:52
joaquin!!

Ja, men det som stör mig med alla engelska lag är att istället ta hand om dem talanger som finns hemma i England så måste det alltid komma till Spanien och erbjuda "feta" kontrakt. Sen glömmer du en viktig detalj, jag tror inte att allt handlar om hur klubben gör osv. Utan även agenter, som är bara ute efter att tjäna pengar till sin egen vinning. Många av dessa tar beslut som inte gynnar spelarens framtid utan mer beslut utifrån deras ekonomiska vinning. Visst att Wenger är duktig med att hantera talanger, men om jag ställer frågan såhär. Kan Wenger hantera storstjärnor då? Det kan ju oxå vara en del i det hela. Att han helt enkelt har svårt att handskas med världsspelare. Att sedan gå in och spekulera om Cesc hade spelat lr inte som 16 åring är bara befängt, då vi ALDRIG kommer att veta. Vem vet han kanske hade gjort en Messi och börjat dominera när han var 17..Men vi kan inte sya om det. Och sen antyder du lite att Barcelona köper färdiga världstjärnor! Vad snackar du om? Vi har Valdés, Oleguer, Puyol, Xavi, Iniesta och Messi som är egna produkter och startade senast mot Atletí. Sedan kom Giovanni och Bojan in så vi avslutade med hela 8 egna produkter. Förresten en sista fråga, hur många engelsman startade för Arsenal senast? Barcelona har åtminstone en identitet!
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 17:31
Rambla// cesc fick inte skriva kontrakt..och? hade han känt att han stått högre i kurs i barca så kanske han hade gjort det när han fyllt 16. att han sedan valde arsenal berodde till stor del att han vet att wenger ger ungdomarna chansen och har lyckats rejält med värvningar av unga talanger.

så även om cesc hade skrivit kontrakt med barca så hade han knappast gått in och varit ordinarie på barcas mittfält som 16-åring..att cesc är så bra som han är idag beror även till stor del att han får spela match efter match och därmed utvecklas...skulle han fått göra det i barca som 16-åring...no way.

självklart vet jag att barcas ungdomsverksamhet är av mycket hög och god kvalitet men det som är min poäng med mitt inlägg är att barcasupportrar inte ska komma och gnälla för att andra klubbar "snor" deras talanger, vårdar dem och utvecklar dem till ev. världsstjärnor när de inte får sina chanser(eller tror att de inte kommer få sina chanser)i barca och då kanske färre inköp av färdiga världsstjärnor kan få ungdomsspelarna att inse att deras chans faktiskt finns att spela mer regelbundet för barcas a-lag på lång sikt.

xavi88// ??
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 17:02
Ämne: En fråga, när och hu....I spanien brukar man väl räkna om de hade sin juventil / cadete tid som skiljelinje för att kalla det egen produkt.
Att frân första bollkontakt ha börjat i en stor klubb tror jag att ingen t.ex. i Barcelona har gjort. Det normala är ju att man börjar i kvarterslaget och sedan avancerar.

Edit, fel: Xavi tog faktiskt sina första steg direkt i FC Barcelona som 11 âring.
Victor Valdés i en Peña-klubb sâ nästan men därefter var han ju pâ Tenerifa.
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 16:56
Ja, just det, Tufft spelschema. Rangers borta i slutet av Oktober är ingen lek.
Las Palmas Pio pio
2007-10-17 16:46
Sóm més que un club och Barcelona_Villutz:

Håller med att söndag kanske hade varit bättre. Dock så är det Rangers - Barcelona på tisdag, därav att det blir på lördag..
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 16:07
Ämne: Barca kör väl på sön....
Barcelona_Villutz:
Nej, dessvärre är det Lördag som gäller. En dag till hade varit guld värt för vâra landslagsmän. Speciellt de som spelar i sydamerika. Ronnie lär inte kunna vara pâ topp och knappast Messi och Milito hellr.
Barcelona Barcelona_Villutz
2007-10-17 16:03
Barca kör väl på söndag??
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 15:53
Ämne: Sóm més que un club:....
Rambla,
Jag vet faktiskt inte var Marca "snappade upp" Cesc´s kommentarer men det känns som helt tagen ur luften att han offentligt skulle säga att han ser sig i Barcelona, kanske redan till sommaren. Det vore som ganska idiotiskt men naturligtvis spinner Sport och EMD pâ en sâdan trâd.
Man skall ju trots allt sälja vardera 600 000 tidningar per dag och sâ mycket händer det ju trots allt inte att man skulle fâ en säljande löpsedel varje dag om man källkritiskt kan granska varje rykte.
Jag vet att förra säsongen var Marca kritiska mot mycket som Calderón/Mijatovic hade för sig och nog inte drog sig för att ge honom ett tjuvnyp dâ och dâ. Även under försäsongen var det nog sâ. Dock tror jag att det lugnat sig lite men jag undviker att läsa Marca eller âtminstone att betala för den sâ jag är inte säker.
Barcelona Abbe_
2007-10-17 15:32
ViVa Sevilla!

Låter ju gansak omöjligt att värva Alves eftersom han stannar hos er. Frågan är hur länge han är kvar bara.
Sevilla ViVa Sevilla!
2007-10-17 15:15
Oj kolla min länk där uppe. Skulle ni vilja byta ut Zambrotta mot Lahm?

Själv skulle jag sälja Zambrotta till Milan en slant sen köpa in Dani Alves. Men han stannar hos oss:D

Sevilla!
Real Madrid MrWho
2007-10-17 15:10
En fråga, när och hur beskrivs egen talang/produkt? Är det bara när talangen ska vara född i samma stad och ska träna med laget från och den dagen han rör en fotboll?
Barcelona Giovanni17
2007-10-17 15:08

Finns det någon som vet hur många mål och matcher messi har gjort i argentinska landslagströjan?
Barcelona Rambla
2007-10-17 15:04
Sóm més que un club:

Ryktet Cesc till Barcelona kommer ju ursprungligen från Marca i förra veckan. Jag läste någonstans att de ligger i någon slags minifejd med Calderón, och sprider rykten bara för att reta upp honom. Det var ju bland annat de som spred ryktet om att Calderón jagade Iniesta. Madrid fick därefter dementera på den egna hemsidan.

Vad tror du? Kan det ligga någonting bakom detta? Hur går tongångarna nere i Spanien när det gäller Cesc?
Barcelona Sóm més que un club
2007-10-17 14:39
Det är märkligt att arsenal klagar dâ ett rykte säger att Cesc vill till Barça. "Det är deras taktik att sprida sâdana rykten". Sedan gnäller de när sportchefen i princip avfärdar möjligheten i överskâdlig framtid. "De har storhetsvansinne" lâter det dâ.
Nâja, man kan ju glädja sig ât att de kommer att fâ Calderon surrande runt sig som en spyfluga över en nylagd komocka.
Barcelona Rambla
2007-10-17 14:11
Ämne: att man ska "ma....
Försök att hänga med lite. Då tar vi det ännu en gång, för femitelfte gången känns det som.

När Cesc var 15 år FICK inte Barca skriva något kontrakt med honom enligt spansk lag. Det var samma sak med Merida. Han hade redan lovat att skriva på ett kontrakt med Barca. Trots det så bröt han sitt löfte, stack ifrån La Masia och gömdes under 4 månader av på hemlig ort av sin agent. Så fort han fyllde 16 år skrev han på ett kontrakt med Arsenal. Det är därför Barca sedan stämde honom.

Japp, Barca köper in färdiga spelare. Trots det så ger de unga talanger som Messi, Iniesta och nu Giovani och Bojan chansen i a-truppen. I den senaste matchen mot Atlético så avslutade Barca matchen med 8 spelare från den egna verksamheten. Nämn en toppklubb i Europa som kan matcha det?

Heh, ibland kanske fler som kommer in här borde anamma det gamla talesättet, att tala är silver, att tiga är guld. :D
xavi88
2007-10-17 14:04
joaquin!!*

Bra skrivit där faktist. Det är så jävla synd att ni köpte den jävla gubben Henry.!!
Las Palmas joaquin!!
2007-10-17 13:55
att man ska "markera" för sina ungdomsspelare att det inte är okej att lämna barca för att sedan återvända verkar lite märkligt. det är ju knappast så att alla verkligen får chansen till speltid och utvecklas på bästa möjliga sätt. cesc hade knappast gjort det om han inte hade valt arsenal. om barca nu är måna om att behålla sina talanger, varför inte ge de chansen lite mer istället för att köpa in färdiga spelare som henry, milito, abidal, toure, thuram m.fl. som ger annu mer konkurrens?
Barcelona Rambla
2007-10-17 13:51
Messi snygga mål från i natt. Precis under själva videon så finns även en länk till Gabys mål.
Las Palmas Pio pio
2007-10-17 13:32
Cesc#4

Och med tanke på att du inte heller visade att du var särskilt insatt så var det lika bra att ta bort dina inlägg. Du säger att ni tog Fabregas gratis? Jo, till en början men sen så stämde Barcelona ditt kära Arsenal till FIFA. Innan den kunde gå vidare så kom Arsenal överens om att man skulle skita i sista betalningen för Overmars-Petit dealen som var värd ca. 5 milj euro. Så helt gratis kom han väl ändå inte..Men det har ändå inte med saken att göra du visar bara med dumma argument och grejer tagna ur luften som t.ex. att Bojan skulle lämna Barcelona för att gå till Arsenal och jag vet inte mer vad du skrev. Va lite seriös och skriv något vettigt så får du med all säkerhet en trevligare bemötande nästa gång.
Annons: