/spanien/barcelona/forum/2278.aspx/spanien/barcelona/forum/2278.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona 11-9-10
2015-06-01 10:28
Ronaldinho var den som showade mest för publiken av alla stjärnor någonsin
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2015-06-01 10:16
@Kröjf:
Herregud. Det finns nog ingen spelare som ägna så mycket tid åt "publikfrieri" som Ronaldinho gjorde. Du pratar om en spelare som kollar åt ett annat håll när han ska lägga en enkel pass på 2 meter. En spelare som hellre vänder ryggen till å stöter vidare en boll än att stå rätt och brösta vidare den. En spelare som låser fast bollen ute vid kanten och väntar in 2/3 motståndare innan han gör bort dom. Bara för att han gör det med ett "leende" på läpparna så är det mer okej än om någon annan gör det då eller vadå? Neymar t:ex är isf mer direkt i sitt spel. Vilket även antalen mål både i klubblag och landslag visar. Neymar dribblar oftast för att vinna mark snarare än för syns skull likt Ronaldinho gjorde. Dock har han likt Ronaldinho viljan och förmågan att kunna bjuda på show när tillfälle bjuds. Då är det rent ut sagt äckligt att det helt plötsligt blir en diskussion om det bara fr att det är Neymar som gör det och att folk verkar ha något personligt emot honom. Fotboll är underhållning annars är det inte ett sk!t. Fotboll är till för att åskådare ska njuta inte för att dåliga förlorare ska sparka ner och trakassera en överlägsen motståndare för att han förnedrar dom och bjuder publiken på det dom vill ha. Spelare som Neymar, Ronaldinho, Henry, Zidane, Maradona, Messi etc är anledningen till att folk ens följer denna sport och stt den har blivit så stor. Ska vi plocka ur det ur fotbollen så kan vi lika gärna börja kolla på handboll. Där det mest uppseende väckande är om någon lyckas snurra bollen runt målvakten. Ps: Finns en risk att jag missuppfattat poängen med ditt inlägg. Men jag uppfatta det iaf som att Ronaldinho och Messi etc bjuder på underhållning på ett "korrekt" sett medan andra inte gör det
Barcelona 11-9-10
2015-06-01 07:22
Canaletes Checka in rafinhas morsa (milf) DAMN!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Chrisicito
2015-06-01 06:49
Över 20 matcher lagen emellan tror jag att Barca skulle ha fler vinster, men i en match, i en final så kan givetvis Juventus vinna. Juve har ett starkt lag definitivt. Duktiga försvarare och ett mittfält som få lag har samma klass på (om ens ngt lag). På topp har de Tevez som verkligen är en spelare att se upp med. Morata, även om han tillhört Madrid så har jag sämre koll på men han gjorde ju mål mot Madrid. Llorente, ja, Llorente är lång. Han utgör ett annat hot än Tevez.

Är så glad över Messis form nu, undra om han inte är bättre än någonsin i år, jag tror nog det. Det sköna är skulle de sätta flera spelare mot Messi så har han ändå potential att klara det. Och gör de det så öppnas ytor upp till övriga dessutom.

Intensitet tror även jag är en nyckel.

Vinst eller förlust, vilket som kan hända på lördag. Men hur som helst så ser framtiden för Barca spännande ut!

Visca Barca!
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-01 06:36
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

tusen tack=)
Barcelona Coach Pep.
2015-06-01 01:14
Kröjf Bra observationer. Ronaldinhos bollkonster mynnade ur ren kärlek, och även Messi drivs av samma typ av urkraft, som inte har något att göra med självupptaget kamerafjäsk. Tvärtom, Messi är inte självmedveten när han spelar fotboll, utan går på spontan intuition, som tillsammans med hans låga tyngdpunkt, nätta steg m.m. gör att han befinner sig "före i tiden", i varje aktion. Han "tappar" sig själv och förenas i ett med bollen. Det var så han lyckades göra målet igår, och ta sig ur vad som till synes var en återvändsgränd, men som uppenbarligen var porten till himmelriket i Messis tidlösa dimension. Messi har förmågan att måla porträtt när han spelar fotboll, och gårdagens soloprestation var som tagen ur en fiktiv roman där hjälten ställs emot väggen mot flera fiender, men som tack vare sin "övermänsklighet" tar sig förbli fienden och lämnar dem med kalsongerna på huvudet, för att i nästa stund vara inne på deras högborg och slutligen lägga in dödsstöten, hissa flaggan och utropa sig till härskare. Det var Messis mål för mig igår. Att den $tatusfixerade skyltdockan tillika nätprasslaren Cristiano Ronaldo sedan jämställs med detta naturfenomen är tidernas bedrägeri. ;D
Barcelona LeoMessi
2015-06-01 00:48
Eller så luras jag till att tro det eftersom Messi får det svåra att se enkelt ut. En rimlig förklaring :) Lion24 Håller med dig, det bästa är att vara ödmjuk. För det finns inget värre än att behöva äta upp sina egna ord. Juventus är ett väldigt kompakt och fysiskt lag. Visst, dom kanske inte är lika vissa offensivt som real Madrid, men dom behöver bara ett mål för att göra det till ett helvete för oss. Dom är taktiskt skickliga och individuellt skickliga. Det viktigaste är att vi spelar med hög intensitet från början och att Neymar och suarez löper på djupet så fort Messi har bollen. För han kommer att söka dom på djupet och det kommer att göra livet jobbigt för italienarna. Enklare sagt än gjort kanske :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-06-01 00:42
Klockan har slagit över 00:00 och en ny dag börjar imorgon/idag när vi vaknar upp. En ny vecka börjar imorgon/idag, nya möjligheter i våra liv, nya utmaningar att se fram emot. Det är väl bekant att FC Barcelona ska äntra Berlin 6:e juni för att spela en avgörande CL final mot Italiens särklass bästa lag för tillfället, Juventus. Kära Barca vänner, inför den avgörande veckan mot City och Madrid nångång i mars så skrev jag det jag tänker skriva nu. Jag vet att jag låter dryg och jag påtvingar inte någon det jag tänker skriva utan det är en ren rekommendation.

Kära vänner, de allra viktigaste vapnet vi bör ha inför den här otroliga vecka är ödmjukhet. Låt oss vara ödmjuka culés. Det spelar ingen roll vad någon annan säger, om det är Juve fan, Madrid fan eller från något annat håll. Jag tycker att Juventus är en fantastisk klassisk storklubb som jag hyser stor respekt för. Kommer en Juvesupporter fram till mig och säger att Chiellini, Bonucci eller Barzagli kommer käka upp Messi eller någon av dom andra där framme, fine, inga problem. Kommer Tevez finta bort Mascherano och stänka dit en balja och ta hem vinsten? Fine, inga problem.

Ingen behöver vara stor i mun. Bollen är rund. Matchen börjar 0-0. Vi har sett fantastiska ut inför våren och vi har stor tillit till våra spelare och tränare. Vi låter våra spelare prata på plan för oss för det är där det avgörs. Notera: vad som händer efter slutsignalen kan man absolut inte påverka eftersom det är extremt mycket känslor involverade, vid vinst eller förlust, så det tänker jag inte tala för utan bara inför matchen. Jag själv kommer sannerligen vara extremt känslofull efter slutsignalen och kommer ha svårt att kontrollera mina känslor. Men mina vänner, ödmjukhet är ett viktigt vapen och låt oss dra fram den hela veckan. Vare sig det är i skolan, på jobbet eller fritiden. Det var det jag ville ha sagt.

Visca el Barca!
Barcelona LeoMessi
2015-06-01 00:36
Kröjf Messi använder den "tråkigaste" typen av dribbling, dvs en till synes simpel kroppsfint, och får det att se oerhört vackert ut. Han använder sig dom enklaste tricksen till att göra det absolut svåraste och det vackraste. Han är helt enkelt den mest effektiva dribblaren, han ger en underhållning som ingen annan kan. Numera vet jag inte vad som imponerar mig mest, att han kan springa med bollen fastklistrad vid fötterna och få kroppen att gå i två riktningar samtidigt innan han tar det motsatta hållet där motståndaren löper eller hans makalösa splitvision. Man kan tro att han besitter någon typ av av birds-eye-view, han tycka se matchen från kamerorna för det kan inte finnas någon annan förklaring till varför han hela tiden vet var hans medspelare befinner sig. Måste vara oerhört lätt att spela med Messi. Löp på djupet och förvänta dig en perfekt djupledsboll eller boll över backlinjen som landar precis vid fötterna på dig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-05-31 23:57
Vilken match det var mellan Napoli-Lazio

Blir så glad att Lazio tog EL platsen.
Varför jag blir glad? Att du ens frågar det :-). Det stavas Rafa Benites. Har aldrig gillat hans antifotboll taktik. Har aldrig hejat på lag som han har tränat. Lägg till att han rensade all död kött från R.Madrid för tre säsonger sen då han köpte Hugian, skoborsten och R.Madrid Thiago Silva för överpris.

Sen blir jag extra glad när Napoli missade straffen de filmade till sig.
Väldigt underhållande match måste jag säga..

Missade mycket av matchen men får ta en titt på den under kommande veckan..
Barcelona Kröjf
2015-05-31 23:55
Tänker inte ge mig i någon diskussion om Neymar nu. Utan blott konstatera att det i min ögon inte finns en enda spelare i världen som bjuder publiken på samma helt makalösa underhållning, som en viss Lionel Messi. Att "loppan" sen till synes aldrig någonsin showar för sakens egen skull, gör som jag ser det inte underhållningen sämre. "Snarare" tvärtom. Inte heller den heligt ljuvliga Ronaldinho tycktes trixa för att trollbinda publikmassan (som kanske en och anan ytlig betraktare lätt kunde förledas att tro ibland). Brassen verkade helt enkelt "bara" älska att leka fotboll med ett brett leende. Att det rörde sig om äkta kärlek som aldrig innefattade försök till publikfrieri, bevisas bl a av det obestridliga faktum att den för varenda barcaspelare minst sagt mycket svårflirtade publiken på Santiago Bernabéu, så reservationslöst hyllade Ronaldinho med stående ovationer efter ett av brasilianarens många bravurnummer som resulterade i ett svårsmält baklängesmål för dess egna megafavoriter. Även Real Madrids supporters förmår faktiskt i sina bästa stunder att skilja äkta underhållning, från den som krystas fram av ett bekräftelsebehov från spelare som vill bevisa att dom är så bra som övergångssummorna säger. Att Cristiano Ronaldo sedan blivit marängernas uppenbart blinda fläck i detta specfika avseende beror förmodligen på att målen hans match efter match, i alla fall ger dom fortlöpande anledning att få fira och lyfta röven från läktarplats i brist på ligavinster i slutänden. Att de tunga titlarna sen är lätträknade för den anrika klubben alltsedan den potugisiske alkemisten CR 7 undertecknade sitt guldkantade kontrakt för att sätta sina bopålar i den spanska huvudstaden, glöms väl gärna bort så länge han fortsätter leverera en och annan vobblande blindgångare upp i det bortre krysset under dunder och brak.Ty "tomma tunnor" skramlar mest, precis som det gamla ordspråket så riktigt försöker gör oss uppmärksamma på.
Barcelona Barca4life98
2015-05-31 23:45
Sitter här hemma och bara försöker ta in att vi har chansen att ta trippeln på Lördag! Det har inte riktigt gått in ännu tror jag, mycket plugg etc just nu. Helt otroligt hur allting kan vända så snabbt i fotboll. I januari så ville alla ha bort LE och Messi skulle säljas, Suarez en stor flopp etc. Real Madrid trummade på. Hur som helst, hur det än går på Lördag så kommer jag att vara supernöjd med allt. Tycker spelet sedan Januari har varit så underhållande, man började längta efter att få se Barca igen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-05-31 23:30
@KiNg-PuYi:


Här finns det.

Allt från försnacket, eftersnacket, firandet och nationalsången som buades ut (Alla spelarna stod i rad och jag fattade inte vad som hände). jag väntade att musiken skulle börja men den var igång och märkte inte p.g.a all ljud från fansen.. Roligt!

Barcelona 11-9-10
2015-05-31 23:30
Haha mäktiga scener, riktigt galet
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Liunil Masse
2015-05-31 23:20
Visslandet från igår. År det ett leende man ser på Aduriz? :P
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
2015-05-31 23:12
Så fort Neymar gör något så ska det snackas om det i evigheter. Han filmade inte ens mot Celtic och hela världen vände sig mot honom, så pass att Niva sjönk till den låga nivån och skrev en hel jävla krönika om neymars filmning. Varför skriver ingen krönikor om Hazards filmande? Han dribblar tills han får kontakt och sedan lägger han sig, han om någon filmar på regelbunden basis. Var är alla jävla krönikor om Costas äckliga beteende på plan? Men självklart är Neymar dum som använder sig av snygga tricks för att finta motståndaren. Numera måste man ta hänsyn till motspelarens självkänsla innan man dribblar honom.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona KiNg-PuYi
2015-05-31 23:00
är det någon som hittar firandet från igår? jag hittar fan inte hela, vill se när lirarna leker med sina barn o familjer älskar sånt=) såg en bild på sport när spelarna lyfter davi lucca (neymar son). super sjysst om nån har länk=)

visca barca
Barcelona Leo y Cesc
2015-05-31 22:54
@11-9-10:


Barca kan få en bra framtidsgeneration när Messis son, Neymars son, Suarez son och Iniestas son lirar i Barcas A-lag ?

Hade varit skoj ifall dom spelade ihop haha
Barcelona BARCA-més que un club
2015-05-31 22:48
Heisenberg

ja fan glömde det helt sjukt vad han floppar när det gäller i stora matcher och avgörande matcher floppspelare är vad han e.
Barcelona BARCA-més que un club
2015-05-31 22:47
Raffa skämmer ut sig i Napoli lyckades inte knipa Cl platsen och lär hamna i Real nästa säsong där han skämmer ut dom också förmodligen haha

Vilken skit tränare torskar hemma med 2-4 så dåligt coaching alltså.

Barcelona Heisenberg
2015-05-31 22:45
@BARCA-més que un club:


Och vm-finalen.
Barcelona DM1982
2015-05-31 22:41
Känns lite skumt att Real väljer Rafa som ny tränare, ser inte riktigt hur han ska hantera situationen. Känns inte som en tränare som kommer ha kontroll över laget och spelarna kommet nog inte vara imponerade av det han har gjort de senaste åren. Intressant säsong för Real.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Napao
2015-05-31 22:40
https://www.youtube.com/watch?v=qwN2i8baWHE Dokumentär om Irländaren som tränade Barcelona under inbördeskriget. http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/barcelona-saviour-patrick-oconnell-one-4417256
Barcelona BARCA-més que un club
2015-05-31 22:40
Higuain syndabock både i EL och ligan.
Barcelona enkos
2015-05-31 22:38
Benitez förstör för Napoli med andra ord misslyckas med att ta de vidare till CL mot Bilbao, misslyckas i EL och så misslyckas med att ta den tredje platsen, slutar bara fema i ligan.. och han ska ta över Real :)
Barcelona enkos
2015-05-31 22:28
Higuain har floppat i EL och missat massor av öppna målchanser och nu på väg att bli syndabock trots två mål missar han straff
Barcelona Gabriel
2015-05-31 22:22
11-9-10 Haha, läste på MD nyss att det visslades mer under nationalsången än när Figo återvände till Camp Nou som madridista. Men ja, det lät som satan!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Den vise mannen
2015-05-31 22:21
Funderar på att trycka fram sådana där pins som vi lite äldre kommer ihåg där det stod: "Rör inte min kompis" Fast nu ska det stå: "Rör inte min Neymar" Känns som vi är tillbaka till Kalla kriget då man blev förföljd om man gjorde eller tyckte ngt annorlunda. #rorinteminneymar
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona 11-9-10
2015-05-31 22:15
Gabriel Ljudrekord? Haha
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-05-31 22:14
Koeman92 Hade planer på att se matchen live på plats igår men det blev inte av den här gången då jag inte fick med mig någon, tyvärr. 11-9-10 Finns att ladda ner matchen på katalanska där har tv-kanalen inte stängt av ljudet, såg matchen igår eftersänt efter att ha laddar ner den igen och kan säga att det var ett jävla liv när nationalsången spelades. Knappt så att man hörde den faktiskt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: