/spanien/barcelona/forum/22738.aspx/spanien/barcelona/forum/22738.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Captain Fantastic!
2007-09-05 14:25
Rambla/

Jo att afrikaner är mer färdigutvecklade (fysiskt) än Europeeer än inte förvånande för mig. Men mer det näst intill brutala spel de använder sig av. Som te x dobbtacklingen på Camacho i knähöjd där senare Camacho får gult kort (!!!).

Bojan har nu näst intill avgjort matchen, 2-1 Spanien med några minuter kvar.

Ge honom bara turneringens guldboll nu och skicka tillbaka honom till Barcelona :D
Barcelona Ride_The_Big_One(6)
2007-09-05 14:25
Bojan gör 2-1 efter en smart frispark.

:D
Barcelona Cúles
2007-09-05 14:25
Skulle va riktigt kul se Bojan i en A lags match, det är nog mycket möjligt att det blir i en cup match.
Barcelona Rambla
2007-09-05 14:20
Captain:

Det är som vanligt när det gäller spel på junior och pojklagsnivå. Afrikaner är i regel mer fysiskt utvecklade än européer i samma ålderklass.

Som sagt, Iago har en bättre teknik än både Merida och Camacho, och hans vänsterfot är överjävlig.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-09-05 14:17
Jag håller helt med Rambla, Iago har varit Spaniens största hot i denna match...och så byts han ut. Mittfältarna är ganska dåliga de, men det är förvånande hur fysiskt Ghana spelar. De kör ju ner Spanjorerna i marken för det mesta.

Inte mycket kvar till straffar, hoppas Spanien klara det då Bojan's resa annars skulle gå förgäves.

PS: Bojan skulle ha klar straff nyss men fick det aldrig. Han rundar två Ghaneser elegant, medans han dras i både arm och tröja, helt solklart. Riktigt uselt från dommaren!
Barcelona Rambla
2007-09-05 14:10
Målet gjordes av Aquino som för övrigt annars är kass. Han understöjder inte alls Bojan. Spaniens mittfält är för dåligt, både Merida och Camacho måste höja sig flera klasser. Bojan får inte en vettig boll att jobba med. Iago byttes så klart ut, trots att han i nästan varje match överglänser Merida och är den som egentligen borde spela som central mittfältare.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-09-05 14:07
Criff/

Jo förlägningen är på just nu, det står 1-1. Spanien tog ledningen i 67:e minuten efter ett grymt inlägg från Iago Falque till en annan spansk spelare (vars namn jag inte kommer ihåg).

Bojan är OK, men spanien spelar inte så offensivt och styr inte spelet, så han ligger mer på kontringar och väntar på bollar som väldigt sällan kommer.

Matchen sänds på Eurosport
Barcelona Criff
2007-09-05 14:03
Cap Fan, Vann dem? Jag missade 2a halvlek hehe.
Barcelona PILMÀ
2007-09-05 13:40
tycker ni att det är rätt av honom att tippa Zlatan--(1) och Leo som-----(2)..
Men ändå sant att madridistarna inte alls platsar denna platser.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-09-05 12:45
Jävlar vilket mål Iago kunde gjort nyss. Flyger igenom luften och drar till på "halv-bicicleta" synd att Ghanesen räddade skottet på linjen. Grymt!
Barcelona Iniesta Nr1
2007-09-05 12:43
Ämne: Iniesta Nr1
Fick du....
Den nya hemma tröjan såklart;)
Barcelona Messiiiiiiiiiiiiiiiiiii
2007-09-05 12:21
Hej alla barca fans!
Jag undrar om det finns några länktipsar ang. Sveriges o Danmarks matchbiljeter... Tack på förhand
Barcelona Xaviiiiii(Antonio Puerta)
2007-09-05 10:22
Iniesta Nr1
Fick du Barcas nya hemma match tröja eller deras borta?
Barcelona Sóm més que un club
2007-09-05 08:14
Jag hade ett inlägg igâr som skapade lite debatt om läktarkultur och Camp Nous i synnerhet. Själv gillar jag mycket att sitta pâ Camp Nou och käfta med gubbarna.
Naturligtvis är det mycket en smakfrâga. Jag har sett en del engelsk fotboll pâ plats och bara det att man fâr lägga stora matcher tidigt pâ eftermiddagen för att folk inte skall hinna bli för fulla är bara det en indikation pâ vilken genomsnittspromille som gäller. Ibland märker vissa knappt att det blir mâl när de skränar. Stämningen har ocksâ försämrats mycket de sista âren med nâgra undantag.
Vistades nâgra mânader i Istanbul och där gâr folk spiknyktra pâ fotboll (nâja, det röks en del som inte är tobak) och stämningen är nästan vansinnigt elektriskt och ställer de engelska arenorna helt i skamvrân.
Skall skicka nâgra länktips som exempel. Först ovan i mitt länktips Fenerbahce, kolla 25-30 sekunder in i klippet. Hade jag konstruerat arenan hade jag skitit ner mig av skräck. Jag vet att detta inte har nâgot med Barça att göra men ett inlägg i läktardebatten.
Ett annat otroligt Fener klipp:
http://www.youtube.com/watch?v=8AInR7EZ-zo

Galatasarays "warchant" innan matchen är ocksâ grymt och halvt skrämmande: Borttagen länk /Redaktionen
Barcelona Sóm més que un club
2007-09-05 08:09
Barcelona Sóm més que un club
2007-09-05 07:53
Ämne: Hej!

Har lite frå....
Flygplatsen heter Prat. Det är en 15 minuters taxiresa till Camp Nou (skall du âka direkt frân flygplatsen till Camp Nou? schysst prioritering, me like)
Det finns en bra guide pâ denna sida, du hittar den i mitt länktips.
Barcelona Criff
2007-09-05 01:28
Jag tror mycket utav av vårt "fasta" spel som ni pratar om, genom köttmurar och allt är mycket pga att Ronnie är inte en ytter längre. Han utmanar inte och när han väl gör det misslyckas han. Han har tappat självförtoendet för det. så hela den kanten mer eller mindre försvinner. Okej i senaste matchen var Abidal lysande där och kom fram hela tiden och slog inlägg. Men det är Ronnie som ska göra dem inläggen egentligen eller söka yta för att spela in på inkommande mittfältare. Det var det han var så bra på innan, utmanade och drog alla hur lätt som helst, sen hade han massa yta att dra på. Men nu ställer hela barca upp runt om köttmuren och spelar runt bollen runt omkring och snubblar sig igenom. Kommer aldrig funka så. Det är ett problem jag lagt märke på.
Delarocha RIP Puerta
2007-09-05 01:04
Är det Girona du landar i eller heter den Barcelona airport? Om du landar i Girona går det på typ 45 - 60 min in till stan med buss har jag för mig.
Barcelona hOmbres
2007-09-05 00:36
Hej!

Har lite frågor:

Flyger till Barcelona airport (city) bcn. el prata elr vad det nu heter:P iaf hur långt är det från flygplatsten till camp nou och city.

vilka busslinjer? osv vart kan ja läsa mer info om det. tips? inför resan..

mvh andreas
Barcelona davids87
2007-09-04 23:33
Fast jag tror att media till skillnad från föregående år överskattar Lyon. De har tappat spelare i Tiago, Abidal och Cacapa och de har heller inte varit lika dominanta i serien. De har även gett upp sitt gamla 4-3-3 spel till ett klassiskt 4-4-2. De har haft interna problem i laget med Wiltord som fick lämna av diciplinera skäl och Fred som det sägs har kommit på kant med en annan part i Lyon. Jag tror inte att Lyon kommer vara lika bra som de varit tidigare CL mästerskap.
Barcelona Karlssoooon
2007-09-04 22:35
Ja, och jag hoppas verkligen att dessa nya spelare kan fortsätta ta detta initiativ och sporra de andra att spela så bra som alla vet att Barcelona kan spela. Men som det ärligt talat var ett tag sedan vi såg nu.
Barcelona Myrran
2007-09-04 22:33
Karlossooooon

Det ligger mycket i vad the culé skrev också. Om vi bara får lite spring i benen i anfallet och passningsspelet flytter på som det borde göra så finns det inte många försvar som kan stoppa oss.
Barcelona Myrran
2007-09-04 22:31
Rubén

Iniesta började i Albaceta har jag för mig för att senare vid 12års ålder byta till Barcelona.
Barcelona Karlssoooon
2007-09-04 22:30
Jo abolut det är jättesmart att försöka få deras försvar så långt och brett som möjligt. Men jag kan inte komma på vad Rijkaard ska ha för plan för detta då det såg likadant ut under vårsäsongen. Det är ju inget fel i att många av våra mål görs pga individuella prestationer (oftast lysande) och frisparkar. Men för att laget ska gå hela vägen igen tror jag att detta är något man behöver råda bot på. För ett lag där stjärnorna har en dålig dag men ändå vinner är ett mycket svårslaget lag när de stora matcherna nalkas.
Barcelona Rubén
2007-09-04 22:29
jag hittade svaret själva, han kom från albacete när han var i 12 -13 års åldern..
Barcelona Rubén
2007-09-04 22:24
På de där klippen jag tror de var del 1 så säger iniesta något med madrid och albacete o sen visas ett klipp där han har en röd tröja på sig när han lirar i ett lag...vad menar han? har han lirat i albacete eller fick jag något runt bakfoten :D
Barcelona Myrran
2007-09-04 22:22
Karlsooooon

Har faktiskt tänkt på det lite jag också. Just därför är jag glad över att vi fick Lyon i CL, för jag hoppas på att dem vågar flytta fram laget lite. Annars är det väl ända sättet att stoppa Barca att antigen backa hem och bygga köttmur eller hålla en enormt hög och energisk press hela matchen igenom. Då väljer man att backa hem för inget lag i världen klarar av att spela med en såndan press som skulle behövas. Sen tror jag ärligtalat inte F4 är lösningen. Okej en till stjärna på planen men detta rubbar balansen och en annan stjärna blir bänkad. Lika bra och behålla balansen och spela med en trio där framme, Barca är offensivt nog. Det ända jag kan komma på är att prova mer långskott för att dra ut köttmuren för att ge mer plats och kanske tidiga krossar ner mot hörnflaggor/straffområde osv. Allt för att göra motståndar laget så utdraget som möjligt. Därför behövs det även att kantspelarna håller sina kanter och får uppbackning av ytterbackar.

Rijkaard sitter säkert med en genialisk lösning för detta ;)
Barcelona the culé
2007-09-04 22:21
Karlssoooon

jag har med blivit lite orolig, men jag tror inte att lösningen ligger i att ändra formation utan att få spelarna att löpa och mera fart på bollen. i senaste macthen mot bilbao så såg jag nog bara en utav mittfältarna ta en djupledslöpning, det var yaya toure som stack i väg och skapade genast en mål changs.

det blir väldigt rörigt för fösvararna om det kommer in en ny spelare och löper in i däras yta, och det skapar en yta för andra.

det är det upp till Rijkaard att få spelarna att börja löpa, för när vi gör det så finns det inget försvar i världen som kan stoppa oss.
Barcelona Karlssoooon
2007-09-04 22:13
Jag är orolig över bristen på "spelmål" alltså mål bortsett från frisparkar och hörnor. Det är inte bara denna säsongens inledning som fått mig att oroa mig. Utan vårsäsongen senast tyckte jag att det såg likadant ut i långa stunder. Då särskilt mot lag som backar hem och ställer upp i ett "6-0 försvar", det blir för trångt till och med för Messi och Ronaldinho. Mot lag som är lite "starkare" som inte backar hem med hela laget ser det oftare enklare ut tycker jag. Hade jag varit tränare för vilket lag som helst i världen och vi skulle möta Barcelona skulle jag också se till att backa hem med hela laget och bara skoga för att hoppas på att någon halvchans ska dyka upp.
Jag kan inte komma på någon lösning på problemet. För att laborera med olika formationer och startelvor (fantastic-4) tror jag inte är lösningen riktigt. Jag vet inte jag kanske bara svammlar men det vore kul att veta om någon har tänkt på samma sak med dessa "uteblivna" mål.
Barcelona Myrran
2007-09-04 21:12
Bojan kommer troligen få spela någon match i Copa del Rey eller en ligamatch mot ett bottenlag. Så hemskt mycket speltid kan han nog inte förvänta sig i A-laget. Giovani kommer behövas matchas in nu lungt och försiktigt, man kan inte hålla på att matcha in på talanger på samma position. Bojans tid kommer va så säker...
Annons: