/spanien/barcelona/forum/22736.aspx/spanien/barcelona/forum/22736.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Evička
2007-11-11 14:48
Är det inte en liten skillnad mellan Barcelona och Real M. trots allt, om vi diskuterar en eventuell galacticosproblematik. Madrid har periodvis varit katastrofala både borta och hemma, i Barcelonas fall finns det en oförklarlig skillnad mellan just hemma-och bortaspel. Det inte stjärnorna som sådana som är felet, problemet är, precis som tarrak säger, att de sover på bortaplan.
Barcelona Palle Kuling....
2007-11-11 14:47
Här är ett annat roligt Barcelonaspel!Barcelona tarrak
2007-11-11 14:43
Cesc#4

Om du räknar Zambrotta och Thuram som galacticos, så borde det samma gälla för Larsson, Deco, Eto'o, Ronaldinho m fl. Jag tror att man gör det väl enkelt för sig när man pekar på Real Madrids tunga år och säger att så går det om man värvar stjärnor. Barcelona värvade väldigt förståndigt med tre välbehövliga förstärkningar i defensiven. Värvningen av Henry kan diskuteras, men det är knappast hans fel att laget står och sover på bortaplan.
Spanien Cesc#4
2007-11-11 14:41
Dessutom varför sparka Frank Rijkaard när han faktiskt inte fått en ärlig chans att lösa problemet. Jag tror inte en klubb som Barca vill ligan med fotbolls filosofin som Mourinho eller Capello skulle föra med sig. Gör som Arsenal och ge er tränare den respekt och utrymme han behöver för att lösa problemet. Man kan inte alltid leverera titlar. Titta på Milan som behållt Ancelotti trots fiaskon i ligan han lyckas alltid för eller senare ge dem en tung titel igen.
Spanien Cesc#4
2007-11-11 14:37
tarrak//

Jag menar inte bara denna sommar utan ni har plockat ihop dem över ett par säsonger. Förra säsongen kom Thuram, Zambrotta i år Henry.
Barcelona Ghazza
2007-11-11 14:34
Jag längtar så in i helvete otroligt jävla mycket efter Eto'o och Deco just nu. Dessa två har något många andra saknar just nu. Nämligen ett fightinghjärta. Speciellt Samu som verkligen har "Eye of the tiger-blicken".

Jag vet att Samu lär vara tillbaka i slutet av månaden, men Deco? Hur länge dröjer det?
Barcelona tarrak
2007-11-11 14:34
Cesc#4

Vat inte hur många gånger man skall behöva skriva samma sak, för folk ser ändå bara vad de vill se, men Barcelona har gjort EN galactico-artad värvning och det är Henry som kom i somras. Problemen började redan förra säsongen.
Spanien Cesc#4
2007-11-11 14:25
Ert problem dök upp den dagen laporta ville skapa en egen galactico era. Det är redan bevisat baserat på resultat. Stjärnfyllt=Dålig resultat. Ta ett exempel om än ett litet när Henry lämna Arsenal explodera dem denna säsong. Det jag menar är att alla era stjärnor står och tittar på varandra om vem ska avgöra matchen med en individuell prestation. Turligen för er har dem inte den attityden på hemma plan än.
Barcelona seea
2007-11-11 14:19
Real Madrid Metze
2007-11-11 14:18
Ämne: Det ni måste göra är....
Vad menar du som Real? Att leda serien och vara regerande mästare?
Barcelona ZARM
2007-11-11 14:18
Någon som vet vilka spelare som är tillgängliga för tisdagens match? Antar att vissa redan har lämnat.
Barcelona tarrak
2007-11-11 14:14
Giovanetti

"Det ni måste göra är att sluta köpa in uppsköljda stjärnor, senast Henry"

Ok, att det kanske var ett misstag att värva Henry (för tidigt att säga ännu), men han får väl anses som ett undantag i Barcelonas värvningsstrategi. Om du inte har några fler exempel på "uppsköljda" stjärnor, väger inte dina argument om storklubbssyndrom speciellt tungt. Att du dessutom lägger så mycket energi på att kommentera andras felstavningar och särskrivningar gör bara att det blir ännu svårare att ta dig på allvar.
Spanien guddytoshoes
2007-11-11 13:59
Ämne: guddytoshoes:

Men....
Får ärligt be om ursäkt, mina bedömingar tar utgångspunkt i två bortamatcher där barcelona spelat enormt dåligt hela laget.

Tänker nog mer på coachningen inte lätt som 17 åring att hoppa in när laget ligger under och inte har skapat några chanser. Tycker kort och konsist att det är under all kritik att slänga in två unga killar och tro att dom kan ändra matchbilden.Spanien Giovanetti
2007-11-11 13:54
Ämne: Ämne: Det ni ....Kapten11,

Både Messi & Gudjohnsen skulle kunna spela som renodlade anfallare, även Bojan som du nämner, men det var inte min poäng. Ni får gärna värva, men varför värva en uppsköljd stjärna som är förbi sina bästa år istället för en som är i början eller mitten av karriären? Det är lite storlagssyndrom där, att värva spelare man tidigare onanerat till bara för sakens skull, oavsett spelarens ålder. Oansvarigt och jag lämnar bara en vänlig varning, ta inte för illa upp nu, ditt lag är fortfarande jätte stort och tufft, inte alls som lilla Villarreal (som du förövrigt stavat fel till). Du behöver således inte oroa dig för att laget inte uppfyller den peniskompensation du söker.

"I'm not the type who buys 11 ferrari's" - Mourinho, svar på frågan om att värva Beckham för några år sedan.

Fotnot:
Henry värvades innan Etoo skadades, ljushuvud.
Barcelona Captain Fantastic!
2007-11-11 13:47
Holländaren/

Jag tror nog inte att Co Adrianseen ligger på tapeten. Av det man brukar läsa i spanska medier så har hans namn aldrig länkats ihop med Barca. Guardiola spelar ju ännu offensivare (3-4-3) med juniorerna och de leder sin liga. Kanske han? Luis Enrique ryktades som sportdirektör i sommras, det var därför jag tog upp honom.

Men Co Adrianseen? Ja visst, större skrällar har hänt, vi värvde ju Rijkaard från Sparta Rotterdam, så...

Men det är attityden hos spelarna som behövs förändras, de spelar utan mod eller självförtroende.
Barcelona T#11
2007-11-11 13:43
Captain Fantastic

vi ska lägga in dig som mittfält och låta dig styra och ställa!!
Barcelona A.Gaudi
2007-11-11 13:40
jag tycker att den vi saknar mest just nu är etoo.

utan honom känns det inte som att barca har någon som gör dom viktiga skitmålen. i såna här matcher när laget viker ner sig och allt går väldigt tungt brukade ändå etoo kunna trycka dit något slumpmål som vände matchen till vår favör. trots att vi kanske var rätt dåliga..
just nu känns det som att barca behöver briljans för att kunna sätta dit den. och när det går trögt för laget brukar briljansen försvinna ganska fort.
Barcelona Carles Puyol Saforcada
2007-11-11 13:35
det är fan pinsamt att över huvud taget ens komma på tanken att skriva i en artikel om en förlustmatch att Rijkaard borde börja fundera på sitt avskedstal. fruktansvärt skämmigt. tänk över hur mycket han har gjort för klubben, sen örfilar du dig själv några gånger tills alla tankar om avskedstal och dylikt är ur huvudet. helvetes fan
Barcelona Rambla
2007-11-11 13:29
guddytoshoes:

Men jisses, Bojan fyllde 17 för två månader sen och du dömer redan ut honom för att aldrig bli något. Du får väl förstå att det tar tid att få erfarenhet fysisk och mental styrka. Det får man genom att härdas i sådana här matcher. Han är Spaniens klart största talang och det är bara en tidsfråga innan han slår igenom. Messi var också liten och vägde alldeles för lätt när han var 17 år. Se var han är idag.
Barcelona Holländaren
2007-11-11 13:24
Fint av Rijkaard att ta på sig skulden men tyvärr är problemet inte bara där (även om han också borde prestera bättre, precis som alla i dagens trupp och organisation) utan som Puyol säger borde man också kunna förvänta sig mer från spelarna på planen.

Johan Neeskens visade i NEC att han var en riktigt dålig tränare. Jag begriper inte vad vi ska med honom till som assisterande tränare. Inte heller vill jag ha Luis Enrique som assisterande tränare även om han gärna får ingå i klubbens organisation på något sätt. Jag vill ha en människa som är van vid att spela 4-3-3 på ett vägvinnande sätt. Drömmen är Co Adriaanse, en extremt taktisk disciplingurun som fick sparken från Porto för att han var för hård mot spelarna. Mycket offensiv i sin spelfilosofi, mest offensiv i världen skulle jag säga.

Men tills dess gäller det för ALLA att rycka upp sig. Att skriva som Roger gjorde i sin matchrapport är bara fjantigt.
Barcelona Kapten11
2007-11-11 13:24
Ämne: Det ni måste göra är....
Giovanetti

Det där var fan det dummaste jag hört!

"Inte i behov av en till anfallare". Så när Eto'o nu är skadad så skulle vi spela med Bojan 90 min. varje match?

Koncentrera dig du på Villareal.
Barcelona Bojan Krkic#27
2007-11-11 13:23
Ämne: Har sett flera match....
Han är bara 17år, såg du matchen mot Villarreal? jaja men han har gjord bättre ifrån sig än Giovani! Bojan har redan gjord mål i ligan du kan inte döma ut han efter du sätt två matcher med han där han spela några minuter.
Spanien guddytoshoes
2007-11-11 13:18
Har sett flera matcher, bland annat matchen mot valladolid, han väger för tunt har ingen kraft mot starka försvarare. Möjligt att det kommer med tiden men allt i allt så ser jag personligen inte honom som en spelare som kan växa och bli en världstjärna
Barcelona Captain Fantastic!
2007-11-11 13:11
Henry är inte felet, Ronaldinho bär inte felet, Rijkaard bär det inte heller, alla gör det. Vinner laget så vinner vi inte pågrund av att Ronaldinho är magisk, vi vinner pågrund av att hela laget spelar bra. Förlorar vi, så förlorar vi som ett lag.

Jag förstår inte varför folk har så svårt att se detta, man ska alltid ha en syndabock när vi förlorar. Och när vi vinner så ska vi alltid ha en hjälte, det är så trist att se sånt skit, även när vi vinner.

Att sparka Rijkaard i mitten av en säsong är det dummaste som går att göras. Inget bra kan komma utav det, om något så får vi vänta tills säsongen är summerad. Men även då så tycker inte jag att Rijkaard ska avgå.

Det känns som att vi behöver en sorts "bad cop, good cop" situation i vårt omklädingsrum. Därför förespråkar jag starkt ett byte av andretränare, det känns som att Luis Enrique skulle bidra med mycket, han betraktas av många i dagens trupp som en fadersfigur, många känner honom väl och personligt så han har redan tjänat deras respekt. Luis skulle inte skämmas av att skrika åt Xavi eller Puyol för den delen, det har han redan gjort många gånger i sitt liv :)

En kombination av Rijkaard-Luis Enrique skulle enligt mig vara det bästa. Lucho skulle kunna mana på i svåra stunder, och Rijkaard sköta det taktiska. Annars tycker jag att Cruijjf är mer än välkommen till vår bänk, bredvid Rijkaard. Hellre se honom analysera våra matcher i tränarbåset än i El Periodico.

Problemet ligger i att de inte har mentaliteen för att vinna tuffa matcher (Puyol/Abidal/Valdes skillt), de har inte den psykologiska styrkan för det.

Och det är nog dags att inse att Bojan/Giovani inte riktigt håller i liknande matcher. De pojkarna är på tok för svaga (både kropssmässigt och psykiskt) för liknanade matcher. De ska endast spela på hemmaplan mot mindre motstånd, eller nu i CL då vi säkrat vår plats.

Som det ser ut nu så kommer denna säsong sluta i ett likadant stort fiasko som den förra. Det finns tid för bättring och jag hoppas att det kommer, annars ser det tyvärr ut som att Mourinho kommer att inta bänken hos oss nästa säsong :(
Real Madrid YoungAndGifted
2007-11-11 13:01
Mina tankar om Barcelona..
Ni har ett grymt lag med otroligt bra spelare, men enligt mig är ni allt för lättlästa.

Rijkaard har spelat med det här systemet sen första sesongen i Barcelona och alla lag har förstått hur man stoppar er.

"Messi ute på högerkanten viker inåt 9 gånger av 10. Vi sätter två gubbar på honom. Hmmm Ronaldinho? Samma sak där.. Inte ofta som han viker utåt utan det är inåt 9 av 10 där också. Vi gör samma sak där.

"Iniesta och Xavi vill ha ytor, Vi backar hem till halva plan och gör det trångt som satan på mitten"

Blablablabla..

Ni förstår nog, det har blivit lätt att läsa av Barcelona. Placera Messi på vänsterkanten nångång och Ronaldinho på högerkanten. Våga exprimintera med dina offensiva gubbar. De besitter både snabbhet och teknik så det ska inte vara något problem att byta kant. Detta gör det svårare för motståndarna som har förbrett sig på Messi ute på högerkanten och Dinho på vänster, men nu helt plötsligt är det inte så.

Sen verkar Rijkaard inte ha någon "plan b".
En annan plan som han tar fram när det riktiga Barca spelet har låst sig.

Det va min syn på saken..
Jag vet inte vad tycker ni?
Barcelona Bojan Krkic#27
2007-11-11 13:01
Ämne: Det ni måste göra är....
Hur många uppsköljda stjärnor har vi köpt? haha ju bara 1.
Barcelona Bojan Krkic#27
2007-11-11 12:58
Ämne: Hade "nøjet&quo....
Bojan är bättre än Giovani och är en större talang, Bojan kommer bli en världsstjärna men Giovani kommer bara bli en i mängden:D du verkar inte sätt dom andra matcherna där Bojan spela du såg bara matchen igår och då var alla dåliga!
Barcelona Messidonaa
2007-11-11 12:57
Barcelona Messidonaa
2007-11-11 12:51
Jag klarade 1 min 4 sek på första försöket ;)
Spanien guddytoshoes
2007-11-11 12:50
Hade "nøjet" att se matchen igår och måste fråga varför i helvete slänger rijkaard inte in Gudy i andra, killen spelar med hjärta har hyfsad teknik och har avgjort många matcher för cfc som inbytt.

Giovanni kommer bli en stjärna men Bojan trots sin ålder har jag svårt att se som en blivande världsstjärna väger för lätt i närkamperna förlorar bolen hela tiden, kan inte hålla i boll. på u20 niveau funkar det men i la primera nej.

har på känn att mourinho antingen tar över barca eller milan nu i det närmaste
Annons: