/spanien/barcelona/forum/227.aspx/spanien/barcelona/forum/227.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona DM1982
2017-01-27 13:22
[QUOTE=Soko]Celta eller Alaves säkrade spel i Europa nästa säsong. Blir två tuffa matcher . Hoppas de påverkar inte ligan . [/QUOTE] Det blir tätt med matcher men det är ett snällt spelschema under den perioden.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-27 13:21
Betis
Atletico
Atletic
Atletico
Alaves
PSG

allt det inom två veckor . Blir tufft tufft.
Barcelona Soko
2017-01-27 13:18
Celta eller Alaves säkrade spel i Europa nästa säsong.

Blir två tuffa matcher . Hoppas de påverkar inte ligan .
Barcelona DM1982
2017-01-27 13:17
Det blir två tuffa matcher mot Atletico men kommer även bli roligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Naknooo
2017-01-27 13:17
Celta vs Alaves Atleti- Barca
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-27 13:15
Aletico! Ändå nöjd.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Corazon
2017-01-27 13:13
var inte lottningen kl 12 vad händer känner lite stress i magen : )
Barcelona Yellow cake
2017-01-27 12:58
Känns som att Barca har ett lyxproblem med både Neymar och Turan i laget. Blir mer och mer imponerad av Turan, vilken teknik på små ytor han har och det känns som att han alltid är med i målprotokollet när han får chansen. Neymar känns dock rappare, och fantastiskt bra att ha vid omställningar.. tusan vad kvick och nyttig han är då.

Skulle dock vilja se att Lucho spelade den som passar den tänkta matchbilden mest.
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-01-27 12:58
Carles Puyol Beast

Jag tänker direkt, vad ska vi med Coutinho när vi har D.Suarez?
Coutinho är ingen spelare som kan hålla ihop, styra, och trolla fram assisterna Barca behöver från mittfältarna. Coutinho är ingen spelare som kan se till att Messi slipper ta mittfältarnas jobb och spela fram bollar till offensiven. Coutinho är en spelare som då och då får till en och annan fin mål.

Veratti eller ingen för min del. Men Hej, that me!
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-27 12:56
Barca4life98 Fick mig att tänka på detta. Johan Cruyff: "Any forward, no matter how good he is, who can't get along with Messi on the pitch, is a failure."
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2017-01-27 12:53
Vilken match grabbarna gjorde igår. Skönt att se att andra lag får smaka på sin egen medicin. Det som är bra just är att det känns som vi alla har accepterat att vår mittfält inte håller Barca klass så att säga. Då får Lucho och gänget göra det bästa av situationen. Jag väntar fortfarande inte några titlar den här säsongen (Hej, that meh. Låt min försvarsmekanism vara när jag inte kan påverka situationen med ens med en atom i min kropp). Det jag däremot vill se är för en gångs skulle lite kontinuitet på mittfältet trots att jag redan vet att D. Suarez kommer sitta på läktaren bredvid barnavdelningen med Thiago Messi de kommande 2-3 veckorna. Sen kommer han slängas in i hetluften som gammal frostig, kall fisk med dålig självförtroende. En annan sak man hoppas på är att effektiviteten är hos Barca resten av säsongen. Skulle kunna göra "En saga om missade chanser i trilogi" om 2016. Ni har redan berömt tillräckligt min älsklingar Umtiti och D. Suarez. Nu vill jag stället berömma A.Vidals inläggsfot och hans Alves klass d.v.s (världsklass tajmade offensiva löpningar). Ler från öra till öra varje gång han tar de löpningar och med en touch serverar fram middan som Messi in i straffområdet. Hoppas vi får se mer av A.Vidal. Arda, Arda. Alltid varit en favoritte spelare hos mig. Det som har fått mig älska honom mer är att han stannar kvar i Barca medan han har chansen att dra vart han vill. Oroa er inte Arda kommer vi se mer av. Till sist vill jag säga kul med nya medlemmar i forumet. Riktig kul att läsa era inlägg. För 6 månader sen och mer var det andra typ av medlemmar som drogs drogs hit som en magnet. Ni håller riktig bra nivå. Ok, nu ska jag sluta. Ville bara länka en rolig twitter sida men jag kan inte sluta skriva. Ville bara säga till Alla Mods. Bra jobbat med att ni stänger av forumet under matcher. Jag var emot det som i början och ville att forummedlemmarna skulle rösta om det . Men nu fattar jag vinken och charmen med det :-). Några här inne kanske blir vräkta innan den här säsongen är över medan ni sitter där hemma och skriker domaren är köpt!!! Matchen är köpt!! Det va inte offside!! Hur kan du missa den!! Men det är för allas bästa att forumet är stängt. Försök att tygla er känslor stället (Nej, jag är inte bra på det heller då en av mina grannar ringde på dörren här om dan). Länken jag klistrade driver med vår favoritte spelare R.Madrid. Brukar inte koll upp sånt, råkade springa på den här hemsidan. Killen som gör videorna är fan ett geni. Kolla upp de video han bjuder på Go fortsättning..
Barcelona Barca4life98
2017-01-27 12:51
La ni märke till en grej igår gällande Denis & Messi? Det kändes som att Messi litade på Denis mer än han brukar lita på Rakitic eller Andre Gomes t.ex. Vad jag syftar på är att Messi känner att han kan släppa bollen till Denis i trånga utrymmen för att väggspela t.ex. För att sammanfatta så känns det som att han vet att Denis kan göra något nyttigt med bollen. Måste passa på att hylla Mascherano i första halvlek igår. I Enriques system den här säsongen måste nog den defensiva mittfältaren vara mer kvick.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-01-27 12:42
Payet är väl 29 år och klart han är bra och i sina bästa dagar men han är inte den mittfältare vi behöver. Veratti är en Xavi typ fast lite sämre. Veratti hade gett oss något extra i mittfältet. Hade lagt 600 mille på Veratti och 700 mille för Coutinho. Så ser dagens marknad ut. Vi kommer inte få dem billigare utan snarare dyrare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SergiSamper
2017-01-27 12:19
Alltså Payet är ju ingen Innermitt i samma bemärkelse som Veratti. Dmitri är ju mer av en Ytter med en fri roll att kunna röra sig inåt i planen. Jag tycker inte problemet sitter i sista tredjedelen utan det är på mitten just nu. Jag befarar att Payet skulle få samma rotationsroll som Arda.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona SergiSamper
2017-01-27 12:16
Barcas stora problem är att man får problem vid en hög lyckad press av motståndarna. Vi har faktiskt inte mittfältet att kunna vända, spela bort pressen på one-touch spel. Raktitic är en rollspelare, en som transporterar och drar isär motståndaren med sina löpningar, Busquets är för ensam+ för låg i sin utgångsposition för att själva kunna vända bort en första press. Andre Gomes har inte kvalitéerna för att kunna vända bort och trampa sig förbi sin försvarare. Rafinha/Denis har faktiskt inte heller den kvaliteten i nuläget. (Vilket jag inte tror de kommer få heller). När iniesta spelar så har vi en helt annan grund för att kunna bedriva vårt passningspel. Iniesta går förbi sin gubbe när läge finns. Tar Barca ut från jobbiga lägen med sin förmåga att kunna skapa tid för sig själv och andra. Vi behöver en Veratti som har liknande kvaliteer som Don Andres. En spelare att våga sätta upp boll på även fast han har någon i ryggen. Nu ser man jävligt tydligt att Pique/Umtiti tvekar när Ivan/Gomes kommer ner och möter med en hög press i ryggen. Då slår man ofta den långa och ger över iniativet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona jayjay_okocha
2017-01-27 12:16
Jag vet inte om det har diskuterats här sedan tidigare, men är det bara jag som är jättesugen på att få payet till barca? Han är ju en skicklig lirare med bra spelförståelse och bollbehandling. Utöver rakitic, iniesta och busquets, känner jag att han är att föredra framför övriga mittfältare. Sedan vet jag att det har diskuterats mycket om veratti och det har jag fullt förståelse för. Däremot anser jag att payet är mer dynamisk i sitt spel än veratti. Vad säger ni cules på denna underbara fredag?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Carles Puyol Beast
2017-01-27 12:04
Vart kan man se lottningen?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Cule4life
2017-01-27 11:51
Tyckte Cillisen agerade tveksamt vid deras första mål. Han borde rusat ut aggressivt eller stannat vid mållinjen. Han gick fram och sen backade och hamnade ingenstans som gjorde att lobba fanns som enda alternativ då Umtiti hade brutit annars.

Annars är det Macherano som gjorde bort sig vid det målet. Han brydde sig inte lr orkade inte hänga med där och släppte det bara för att sen bli utbytt. Dom höll på hans knä på bänken men men.
Barcelona Bosketts
2017-01-27 11:49
Denis Suarez. Jag slutar inte imponeras av denne lilla spelare. Visst är han fortfarande ojämn och något valpig i sina beslut, men det var länge sedan jag såg en talang visa så mycket potential på vårt mittfält. När han blixtrar till visar han en oerhört klass. Jag är helt övertygas att både han och Umtiti kommer att vara viktiga grundpelare i nästa generations Barcelona.
Barcelona Katalano
2017-01-27 11:44
Yellow cake

That's the spirit! :)

Soko

Visst är det så. vi är ofta väldigt inneffektiva medan våra motståndare är motsatsen denna säsong. Det har vi vant oss vid tyvärr. Förhoppningsvis ser det bättre ut nu under våren och att vi får med oss fler mål.
Min poäng är att om vi skapar 10 lägen på en match och motståndarna 3 så gör vi oftast en bra match. Om vi missar så många klara lägen så är det anfallarna som inte lyckas göra sitt jobb och det är just detta som varit den största kritiken mot Neymar denna säsong. Vi ska trots allt inte behöva så många chanser att göra mål jämfört med våra motståndare. Samtidigt ska vi inte släppa in så mycket mål på så få lägen heller.

Barcelona Yellow cake
2017-01-27 11:30
@Katalano:

Okej, fair enough:) Kände faktiskt en glädje över ditt välskrivna svar. Känner att jag höll en lägre nivå.. Ber om ursäkt!
Barcelona Bosketts
2017-01-27 11:29
Här har du en oneliner:

Man ska inte kasta spjut i radhus.
Barcelona Katalano
2017-01-27 11:25
@Yellow cake:


Om du inte varit här senaste halvåret så är det inte konstigt att du har den bilden du har. Mod stänger av forumet under alla våra matcher just för att bli av med de oneliners du nämner, som vi alla är less på. Mellan matcherna så håller forumet nu en otroligt hög nivå, vilket du hade vetat om om du var här oftare. Eller du kanske tycker att de långa diskussioner som pågår håller en låg nivå? I så fall förstår jag inte varför du klagar på oneliners förstås.

Som följd är det ju löjligt att gnälla på oneliners för ett halvår sedan i ett inlägg nu när du inte har insikt om hur forumet ser ut och sköts idag, eller hur?

Du behöver inte överdramatisera. Stanna gärna kvar, men sådana inlägg du skrev tidigare, det jag svarade på. Sådana klarar vi oss bättre utan. Det var i den klass som du själv gnäller på.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-27 11:21
[QUOTE=Yellow cake]Så det var anledningen till att forumet fick stängas ner under förra matchen? För att nivån på forumet håller så hög nivå? Detta var mitt första inlägg på ett halvår typ.. orkade inte med den låga nivån.. Men jag ska följa ditt råd och lämna.. [/QUOTE] Forumets stängs förmodligen ner under våra matcher för att man som fan inte kan hålla känslorna tillbaka då och kommer då skriva av sig här. Jag tycker det är bättre att forumet är nere än att en hel sida prydas av "Suarez var f*n inte offside där!!!" Håller du inte med?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soko
2017-01-27 11:10
Katalano

Jag menar att vi ofta skapar många chanser men bränner för mycket medan motståndarna sätter sina få chanser mot oss, ibland 1 skott 1 mål.
Igår tycker jag att det var omvänt. Vi satte nästan allt vi skapade medan Sociedad hade fler chanser men gjorde färre mål. Jag har får mig att Cillessen räddning inte var den enda.
Och då menade jag att istället för 1-1 gjorde vi 2-0.
Hade det som sagt varit 1-1 hade bara ett mål till räckt för att åka ur.
Men jag är medveten att vi spelade mera taktiskt igår då vi hade 1-0 från första möte.
Sociedad gav mig i alla fall hopp om att de kan ta poäng mot Real på söndag.
Barcelona Yellow cake
2017-01-27 11:09
@Katalano:

Så det var anledningen till att forumet fick stängas ner under förra matchen? För att nivån på forumet håller så hög nivå? Detta var mitt första inlägg på ett halvår typ.. orkade inte med den låga nivån.. Men jag ska följa ditt råd och lämna..
Barcelona Katalano
2017-01-27 10:57
Soko visst var det en bra räddning av Cillesen igår, men Real Sociedad hade bara det utöver målen. vill inte försvara vårt spel igår, för det var inte i den nivå jag efterfrågar, men just denna match har jag överseende med det eftersom det var ett taktiskt klokt beslut att lira just den fotbollen. Speciellt när vi är utan Busquets och Iniesta. Jag tycker att det är helt fel att säga att vi har mariginalerna på vår sida för att vi vanligtvis är ineffektiva och denna gång är effektiva, samtidigt som vår målvakt gör en endaste bra räddning under en match. Vissa matcher är vi effektiva och andra ineffektiva. Men att kalla det mariginaler på vår sida för att vi lyckas vara effektiva den matchen är bara orättvist. Varför ska alla andra lag spela bra när de är effektiva och vi dåligt när vi är det? Vi höll trots allt Sociedad 2 mål ifrån avancemang hela matchen igår, ända sedan vi satte första målet. 2 mål är mycket i fotboll.
Barcelona Soko
2017-01-27 10:48
Visst vann vi stort igår men de som såg matchen vet att statistiken ljuger. Vi var för en gångs skull effektiva och gjorde 5 mål på 6 skott . Om vi istället varit ineffektiva som vi brukar hade vi åkt ur igår. Dessutom hade vi marginaler på vår sida. En jätte räddning av Cillessen till 1-1 blev det istället kontring och straff för Barca. Även vid 2-0 och 3-1 var matchen aldrig slut då vi uppträde darrigt och Sociedad skapade chanser. Nej det enda positiva är att vi vann och är i semifinal men spelet ser fortfarande inte stabilt ut. U drar om det var PSG igår hur det hade gått .
Med tanke på tuff spelschema önskar jag Alaves i semi.
Celta slog ut Atletico ifjol så de kan göra det igen om nu Atletico inte får sin revansch .
Celta passar sämre Barca än Atletico då Celta är mycket farligare på kontringar så i finalen spelar ingen roll vilka vi får.
Barcelona Katalano
2017-01-27 10:15
@El Pistolero #9:


Håller med. Och jag förstår fortfarande inte varför LE envisas att spela Gomes som central mittfältare. Jag kan inte komma på en enda match där han gjort en övertygande insats på denna position. Däremot som Pivote så har han varit riktigt bra de få gånger han spelat istället för Busquets. Jag ser inte alls storheten i honom som vissa andra verkar göra.
Barcelona El Pistolero #9
2017-01-27 09:59
Dock måste jag kritisera Gomes insats, vad syssla han med igår? Vilsen och gjorde många enkla misstag. Bolltappet vid Real Sociedads andra mål är inte acceptabelt.
Postat via SvenskaFans-appen
Annons: