/spanien/barcelona/forum/2266.aspx/spanien/barcelona/forum/2266.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Santiago Cazorla
2015-06-01 18:11
Luca Toni som är 38 år gammal leder skytteligan i Italien, det säger allt. Hoppas Messi tystar Chiellini precis som han tystade Neuer, Koke och Kompany!
Barcelona Davids3
2015-06-01 18:11
@Gabriel:


Denna kommentar var högst upp med flest "gilla", någon som kan italienska som kan översätta?
Är det kanske en vettig italienare som går loss på hans uttalande :p ?

"Cuidado que sé de uno que en una declaraciones previas dijo aquello de "bueno, a ver si nos meten 8 a nosotros" y luego les cayeron 5."
Barcelona DM1982
2015-06-01 17:45
Iniesta wants to play CL fnal, but medical staff an coaches are more careful. They want to wait and see how things go in the next days. [md]
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona koeman92
2015-06-01 17:35
@Gabriel:


Haha oh no you f*cking didn't! Tycker redan så synd om Chiellini xD
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-06-01 17:18
Det har kommit fram att Messi har gått ner 5 kilo sen säsongen startade..

Vill minnas att många av oss här inne pratade om att Messi såg långsam ut i accelerationerna. Bra att han tog sig i kragen..

Chillieni alltså!!!
Vad ska man säga??
Barcelona Diar Shekha
2015-06-01 16:59
Chillieni borde kanske knipa igen, han är ute på hal is speciwllt nu när en 38-årig Luca Toni tog hem skytteligan i Italien.
Barcelona LeoMessi
2015-06-01 16:46
Enkos Och det säger en hel del, med tanke på att Barca och real har många matcher där dom gör 4+ mål och det finns inget motsvarande lag i Italien som är så målglada.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-06-01 16:38
Diego Costa är trött på livet i London och längtar tillbaka till Spanien.. Han är redo att acceptera mindre lön bara han lämnar England.. Han sägs vilja tillbaka till Atletico. . Alla som går till England snabbt inser också att ligan där är överskattad. . En Costa som missat en del matcher lyckas göra 20 mål i sin debut. . Och då finns det folk som säger att Messi inte skulle kunna göra solomål där...Jag har sett en del pl matcher och försvararna där är som Hawaii. . PS . I Italien gjordes det flest mål i år 1024 2.72 snitt. La liga tvåa 1009 mål och 2.66 snitt, England trea 975 , 2.57 Frankrike fyra 947 och minst i Bundesliga 814 även om Bundesliga spelade fyra omgångar färre
Barcelona LeoMessi
2015-06-01 16:35
Lion24 Jag förstår vad du menar och jag var inte tillräckligt tydlig med vad jag menade. Jag försökte egentligen inte förminska juve, dom är ett riktigt starkt lag och på en bra dag så kan dom vinna mot vilket lag som helst. Det jag försökte säga är att dom har promenerat hem sina ligatitlar dom senaste åren medan Barca har fått svettas för sina och det för att det finns tuffare lag att möta i Spanien och att chiellinis uttalande är dumt då italienska lag faktiskt inte har bevisat att dom är bättre och att deras försvar inte är så bra som dom får det till. Om juve kan promenera hem segrar så kan Messi dribbla av italienska försvarare också. Man kan ju tro att varje italienskt lag har maldini, Nesta och baresi i backlinjen.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2015-06-01 16:29
Xavi har till qatariska medier sagt att han inte kommer att spela för PSG och med det satte punkt för alla sådana rykten
Barcelona Treyh
2015-06-01 16:12
Oh no Chellini you didnt... Chellini som har svårt med balansen emellanåt kommer möta världens bästa spelare som har balansfinten som signum. Nån kommer bli snurrig.
Barcelona Lion24
2015-06-01 16:05
Sedan vill jag bara lägga till ännu en kommentar. På grannforumet så brukar jag läsa att en viss Cristiano Ronaldo brukar eller oftast avgöra 'matcher på egen hand'. Va? Cristiano är ingenting mer än en måltjuv som är fastklistrad i straffområdet. Kommer inte bollen, då kommer inte målet. Alltså, kommer inte assisten så kommer inte målet. Det man måste ge cred för är att Cristiano är fantastisk på att hitta ytor men kommer fortfarande inte bollen så kommer inte målet. Cristiano är extremt beroende av att sina lagkamrater och det där är inte att avgöra matcher på egen hand. Det hela världen fick se mot Athletic var 'avgöra matcher på egen hand' d.v.s när man inte är beroende av någon utan enbart av sig själv.

En spelare kan avgöra matchen på egen hand trots att man får hjälp av sina lagkamrater men det måste vara minimal hjälp som en enkel väggspel eller en enkel passning men det viktigaste är att 'spelaren som avgör matchen på egen hand' ska stå för det hela, eller det svåra. En mittfältare som lägger en avgörande passning/djupledsboll till en anfallare är inte att anfallaren har avgjort matchen på egen hand, jag har aldrig fattat det där.
Barcelona Lion24
2015-06-01 15:54
LeoMessi

I mina ögon är Atlético ett av världens absolut bästa lag men bara för att dom var bättre än Juve i höstas så betyder det inte att dom automatiskt är ett bättre lag. Om vi tar ett exempel och kollar på Athletic som slog ut Napoli i kvalrundan till CL i augusti men som åkte ut mot Torino i EL i februari/mars. Då är Napoli ett bättre lag än Torino och Athletic och Athletic är i normala fall ett bättre lag än Torino. Athletic slog alltså ut det bättre motståndet medans man åkte ut med det mindre bra. Mycket handlar om dagsform på lagen så därför är det omöjligt att skilja på ligor på enbart matcher. Titlar är mer talande tycker jag. Juve och Atlético är på samma nivå som ''nivå-5-lagen'' dvs Barca, Madrid, Chelsea, Bayern o.s.v. Sedan håller jag med nedånstående om att Chiellini gått ut med dom orden som bara triggar Leo, inga problem, som sagt låt alla snacka.

Sedan måste jag skriva en kommentar till Messi och det kommer inte likna andra hyllningar. För 1-2 år sen så såg vi en Messi vi inte var vana att se. Vad var problemet? Han hade ju fortfarande spelförståelsen kvar då det sällan går ur en spelare men jag tyckte att problemen låg i att hans acceleration med boll inte var som tidigare och det är en av Messis viktigaste egenskaper. Den hade han förlorat och jag ställde frågan härinne nångång i höstas om hur det hade kommit sig och vad som krävs för att få tillbaka den accelerationen med boll. Jag fick inget svar. Själv tänkte jag, o tänkte o tänkte. Jag hade mina misstankar som att Messi inte behövde ha mer fett utan att han hade byggt upp mer muskler som skulle göra han ''tyngre'' än när han var lättare. Spelare som har överdriven bra teknik måste vara ''lätt'', då blir han snabbare med bollen och det blir mycket svårare att ta bollen ifrån honom, nackdelen är att man blir mer känslig mot tacklingar eftersom musklerna är just lättare.

Jag tänkte för att Messi skulle få tillbaka den där accelerationen där bara han kan dribbla av 4-5 spelare för att sedan göra mål är att han måste göra sig av med musklerna, ta mer hand om sin kropp (precis som han själv sagt i flera intervjuer) och bli lättare som han var förut. Men jag tänkte att det skulle vara helt omöjligt för det är nästan helt omöjligt att tappa acceleration med boll och sedan få tillbaka den. Notera: det är nästan helt o m ö j l i g t (!). Men nu ser vi att Messi har fått den tillbaka och där han precis som förut kan dribbla av några gubbar. Vi såg det med Cordoba för några veckor sen men där det inte blev mål. Det är egentligen helt otroligt hur Messi kunnat få tillbaka en del av sin teknik när det är nästan omöjligt att få tillbaka den när man väl förlorat den. Vad han har gjort vet jag inte men det är helt otroligt att se, och glädjande.
Barcelona Zyzz
2015-06-01 15:50
Härligt att Iniesta är spelklar inför CL-finalen. Kan vi vara i en bättre position? Samtliga spelare är hela och friska samtidigt som laget är i den bästa formen på hur länge som helst! Jag tror att Barca kommer spela ren och skär drömfotboll på lördag och Juventus kommer vara tvungna att spela deras bästa match på 1000 år för att kunna rubba oss.
Barcelona 11-9-10
2015-06-01 15:39
@barcastuff: Iniesta, who was subbed off with discomfort on Saturday, had medical tests this morning. He will be availalbe for the CL final. [rne]
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
2015-06-01 15:27
Haha, Chellini har inte märkt vad som hände när Boateng, Kompany och Koke hetsade upp Messi :)

Barcelona LeoMessi
2015-06-01 15:24
Gabriel Att dom aldrig lär sig haha! Klart som fan att han hade kunnat göra det. Juve som totalt dominerar Italien hade haft svårt att ta en tredjeplats i Spanien, dom hade kanske till och med fått slåss om fjärdeplatsen. Atletico var ju bättre i båda matcherna mot dom. Hoppas att Messi får läsa dessa uttalanden för han kommer att vilja motbevisa dom:)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Gabriel
2015-06-01 15:17
Chellini: "Messi hade aldrig kunnat göra sånna mål i Italien" - syftar på Leos mål mot Bilbao i cupfinalen.

Älskar när alla motståndarspelare eggar upp Leo innan matcherna!
Barcelona Josep Guardiola
2015-06-01 15:09
Inget nytt om Iniesta? Det här är otroligt märkligt.
Barcelona Kröjf
2015-06-01 14:04
Att Ronaldinho bjöd på show behöver vi inte tvista om. Men det bestående intryck som åtminstone jag fick av honom under hans storhetstid, var att den inre drivkraften bakom showandet som sådant, låg i en djupt liggande och genuin lekfullhet. Vilken dröjde sig kvar från barnsben och inte syftade till att visa upp sig från den svåraste sidan,för sakens egen skull. Istället föreföll det i mina ögon falla sig helt naturligt för honom att alltid ta tillfället i akt att försöka ha så roligt som bara var möjligt i all den stund han fick en fotboll framför fötterna; oavsett vilken nivå han råkade befinna sig på. ´ Och för egen del TROR jag att det bland annat var därför inte ens Real Madrids supporters riktigt kunde reta upp sig på Ronaldinhos konster och spektakulära spelstil; nej inte ens när den resulterade i förnedrande baklängesmål för deras eget favoritlag. Sedan kan jag i och för sig mycket väl tänka mig att publikens applåder också var en sportslig protest mot att Pérez lär ha ratat Ronaldinho för dennes utseende och spenderat pengarna på den mer bildsköne David Beckham istället. Det borde ju dessutom utan större tvivel ha varit betydligt lättare för brassen att dribbla sig förbi Beckham än Makélélé, om man säger så... Men ni som anser att Ronaldinho är fotbollshistoriens störste showman och främste publikfriare någonsin, gör nog tyvärr misstaget att förväxla lyckade konststycken med mindre framgångsrika försök. Det finns i åtminstone i mina ögon mängder med spelare som prövat sig på att showa MINST lika mycket. Med den stora skillnaden att dessa sällan lyckas med sina intentioner och inte så sällan lägger sig platt för att om möjligt dölja alla sina tillkortakommanden. DET kan nog faktiskt mycket väl tänkas vara vad som först främst urskiljer brassen Ronaldinho från andra iögonfallande” lirare”. Och som gör att han sticker ut på ett sätt som får er att skriva som ni gör. Men jag kan givetvis ha fått allting om bakfoten och missat det uppenbara.
Barcelona 11-9-10
2015-06-01 10:28
Ronaldinho var den som showade mest för publiken av alla stjärnor någonsin
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rivaldo_gudarnas gud
2015-06-01 10:16
@Kröjf:
Herregud. Det finns nog ingen spelare som ägna så mycket tid åt "publikfrieri" som Ronaldinho gjorde. Du pratar om en spelare som kollar åt ett annat håll när han ska lägga en enkel pass på 2 meter. En spelare som hellre vänder ryggen till å stöter vidare en boll än att stå rätt och brösta vidare den. En spelare som låser fast bollen ute vid kanten och väntar in 2/3 motståndare innan han gör bort dom. Bara för att han gör det med ett "leende" på läpparna så är det mer okej än om någon annan gör det då eller vadå? Neymar t:ex är isf mer direkt i sitt spel. Vilket även antalen mål både i klubblag och landslag visar. Neymar dribblar oftast för att vinna mark snarare än för syns skull likt Ronaldinho gjorde. Dock har han likt Ronaldinho viljan och förmågan att kunna bjuda på show när tillfälle bjuds. Då är det rent ut sagt äckligt att det helt plötsligt blir en diskussion om det bara fr att det är Neymar som gör det och att folk verkar ha något personligt emot honom. Fotboll är underhållning annars är det inte ett sk!t. Fotboll är till för att åskådare ska njuta inte för att dåliga förlorare ska sparka ner och trakassera en överlägsen motståndare för att han förnedrar dom och bjuder publiken på det dom vill ha. Spelare som Neymar, Ronaldinho, Henry, Zidane, Maradona, Messi etc är anledningen till att folk ens följer denna sport och stt den har blivit så stor. Ska vi plocka ur det ur fotbollen så kan vi lika gärna börja kolla på handboll. Där det mest uppseende väckande är om någon lyckas snurra bollen runt målvakten. Ps: Finns en risk att jag missuppfattat poängen med ditt inlägg. Men jag uppfatta det iaf som att Ronaldinho och Messi etc bjuder på underhållning på ett "korrekt" sett medan andra inte gör det
Barcelona 11-9-10
2015-06-01 07:22
Canaletes Checka in rafinhas morsa (milf) DAMN!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Chrisicito
2015-06-01 06:49
Över 20 matcher lagen emellan tror jag att Barca skulle ha fler vinster, men i en match, i en final så kan givetvis Juventus vinna. Juve har ett starkt lag definitivt. Duktiga försvarare och ett mittfält som få lag har samma klass på (om ens ngt lag). På topp har de Tevez som verkligen är en spelare att se upp med. Morata, även om han tillhört Madrid så har jag sämre koll på men han gjorde ju mål mot Madrid. Llorente, ja, Llorente är lång. Han utgör ett annat hot än Tevez.

Är så glad över Messis form nu, undra om han inte är bättre än någonsin i år, jag tror nog det. Det sköna är skulle de sätta flera spelare mot Messi så har han ändå potential att klara det. Och gör de det så öppnas ytor upp till övriga dessutom.

Intensitet tror även jag är en nyckel.

Vinst eller förlust, vilket som kan hända på lördag. Men hur som helst så ser framtiden för Barca spännande ut!

Visca Barca!
Barcelona KiNg-PuYi
2015-06-01 06:36
^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^

tusen tack=)
Barcelona Coach Pep.
2015-06-01 01:14
Kröjf Bra observationer. Ronaldinhos bollkonster mynnade ur ren kärlek, och även Messi drivs av samma typ av urkraft, som inte har något att göra med självupptaget kamerafjäsk. Tvärtom, Messi är inte självmedveten när han spelar fotboll, utan går på spontan intuition, som tillsammans med hans låga tyngdpunkt, nätta steg m.m. gör att han befinner sig "före i tiden", i varje aktion. Han "tappar" sig själv och förenas i ett med bollen. Det var så han lyckades göra målet igår, och ta sig ur vad som till synes var en återvändsgränd, men som uppenbarligen var porten till himmelriket i Messis tidlösa dimension. Messi har förmågan att måla porträtt när han spelar fotboll, och gårdagens soloprestation var som tagen ur en fiktiv roman där hjälten ställs emot väggen mot flera fiender, men som tack vare sin "övermänsklighet" tar sig förbli fienden och lämnar dem med kalsongerna på huvudet, för att i nästa stund vara inne på deras högborg och slutligen lägga in dödsstöten, hissa flaggan och utropa sig till härskare. Det var Messis mål för mig igår. Att den $tatusfixerade skyltdockan tillika nätprasslaren Cristiano Ronaldo sedan jämställs med detta naturfenomen är tidernas bedrägeri. ;D
Barcelona LeoMessi
2015-06-01 00:48
Eller så luras jag till att tro det eftersom Messi får det svåra att se enkelt ut. En rimlig förklaring :) Lion24 Håller med dig, det bästa är att vara ödmjuk. För det finns inget värre än att behöva äta upp sina egna ord. Juventus är ett väldigt kompakt och fysiskt lag. Visst, dom kanske inte är lika vissa offensivt som real Madrid, men dom behöver bara ett mål för att göra det till ett helvete för oss. Dom är taktiskt skickliga och individuellt skickliga. Det viktigaste är att vi spelar med hög intensitet från början och att Neymar och suarez löper på djupet så fort Messi har bollen. För han kommer att söka dom på djupet och det kommer att göra livet jobbigt för italienarna. Enklare sagt än gjort kanske :)
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lion24
2015-06-01 00:42
Klockan har slagit över 00:00 och en ny dag börjar imorgon/idag när vi vaknar upp. En ny vecka börjar imorgon/idag, nya möjligheter i våra liv, nya utmaningar att se fram emot. Det är väl bekant att FC Barcelona ska äntra Berlin 6:e juni för att spela en avgörande CL final mot Italiens särklass bästa lag för tillfället, Juventus. Kära Barca vänner, inför den avgörande veckan mot City och Madrid nångång i mars så skrev jag det jag tänker skriva nu. Jag vet att jag låter dryg och jag påtvingar inte någon det jag tänker skriva utan det är en ren rekommendation.

Kära vänner, de allra viktigaste vapnet vi bör ha inför den här otroliga vecka är ödmjukhet. Låt oss vara ödmjuka culés. Det spelar ingen roll vad någon annan säger, om det är Juve fan, Madrid fan eller från något annat håll. Jag tycker att Juventus är en fantastisk klassisk storklubb som jag hyser stor respekt för. Kommer en Juvesupporter fram till mig och säger att Chiellini, Bonucci eller Barzagli kommer käka upp Messi eller någon av dom andra där framme, fine, inga problem. Kommer Tevez finta bort Mascherano och stänka dit en balja och ta hem vinsten? Fine, inga problem.

Ingen behöver vara stor i mun. Bollen är rund. Matchen börjar 0-0. Vi har sett fantastiska ut inför våren och vi har stor tillit till våra spelare och tränare. Vi låter våra spelare prata på plan för oss för det är där det avgörs. Notera: vad som händer efter slutsignalen kan man absolut inte påverka eftersom det är extremt mycket känslor involverade, vid vinst eller förlust, så det tänker jag inte tala för utan bara inför matchen. Jag själv kommer sannerligen vara extremt känslofull efter slutsignalen och kommer ha svårt att kontrollera mina känslor. Men mina vänner, ödmjukhet är ett viktigt vapen och låt oss dra fram den hela veckan. Vare sig det är i skolan, på jobbet eller fritiden. Det var det jag ville ha sagt.

Visca el Barca!
Barcelona LeoMessi
2015-06-01 00:36
Kröjf Messi använder den "tråkigaste" typen av dribbling, dvs en till synes simpel kroppsfint, och får det att se oerhört vackert ut. Han använder sig dom enklaste tricksen till att göra det absolut svåraste och det vackraste. Han är helt enkelt den mest effektiva dribblaren, han ger en underhållning som ingen annan kan. Numera vet jag inte vad som imponerar mig mest, att han kan springa med bollen fastklistrad vid fötterna och få kroppen att gå i två riktningar samtidigt innan han tar det motsatta hållet där motståndaren löper eller hans makalösa splitvision. Man kan tro att han besitter någon typ av av birds-eye-view, han tycka se matchen från kamerorna för det kan inte finnas någon annan förklaring till varför han hela tiden vet var hans medspelare befinner sig. Måste vara oerhört lätt att spela med Messi. Löp på djupet och förvänta dig en perfekt djupledsboll eller boll över backlinjen som landar precis vid fötterna på dig.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona ^^FreeYourMind*Think*Reflect*^^
2015-05-31 23:57
Vilken match det var mellan Napoli-Lazio

Blir så glad att Lazio tog EL platsen.
Varför jag blir glad? Att du ens frågar det :-). Det stavas Rafa Benites. Har aldrig gillat hans antifotboll taktik. Har aldrig hejat på lag som han har tränat. Lägg till att han rensade all död kött från R.Madrid för tre säsonger sen då han köpte Hugian, skoborsten och R.Madrid Thiago Silva för överpris.

Sen blir jag extra glad när Napoli missade straffen de filmade till sig.
Väldigt underhållande match måste jag säga..

Missade mycket av matchen men får ta en titt på den under kommande veckan..
Annons: