/spanien/barcelona/forum/2245.aspx/spanien/barcelona/forum/2245.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona Barcelonistas
12/31/2015 02:33
Barcelonismo - varken jag elr du va födda då. Försök inte låtsas som du upplevde Pele eran. Du säger att jag är historielös, för att sen på nått sätt höja dig själv Som om du upplevt alla eror. Pele hade aldrig kunnat göra så mycket mål i Europa som han gjorde i Brasilen. Santos de bästa laget baserat på vad?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Amo.38
12/31/2015 02:33
@Ali G:



Du måste vara född i farstun.
Barcelona Amo.38
12/31/2015 02:32
@Barcelonismo:



Äh fotbollen var mycket sämre, dagens spelare är på en helt annan nivå. Inte för att ta något ifrån Pelé men han borde stänga sin trut emellanåt.
Barcelona Lionel Messi n10
12/31/2015 02:30
Jag älskar Barca och ingen är större än klubben men tillåt mig att skratta när jag ser vissa här skriva sälj Messi för att ge största rollen till Neymar. Det mesta vi har vunnit dom senaste åren är pga Messi vill igentligen inte att det ska vara så men det är så och den som kollar på fotboll vet detta också.
Neymar är en av världens bästa och jag hoppas att han tar över efter Messi om några år men så länge Messi spelar som han gör just nu fastän vi vet att han har mer och ge så ska han vara nummer 1.

Messi är kanske inte lika hungrig nu som han en gång i tiden var men det är okej mot lag som idag där vi har andra som kan komma fram och avgöra men vi alla vet när det kommer till dom stora matcherna och Messi är sugen kan alla spelare sätta sig ner och skåda kungen. Med detta vill jag säga att Messi ska aldrig säljas så länge han själv inte vill gå.
Barcelonismo
12/31/2015 02:27
@Barcelonistas:

Den brasilianska ligan höll otroligt hög klass redan i början 60-talet och Santos var världens absolut bästa lag, mycket tack vare just Pelé.


Att du lägger kommentaren "potatisliga", visar bara hur historielös du är.
Barcelona LeoMessi
12/31/2015 02:13
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona LeoMessi
12/31/2015 02:12
Ali G Det smärtar mig inte när någon överglänser Messi. Vet du hur fantastiskt det skulle vara om någon överglänste Messi? Det betyder att vi får beskåda en bättre och mer underhållande spelare än Messi och det är något en fotbollsälskare som jag uppskattar. Men det svider i mina ögon när jag tvingas läsa korkade inlägg. Jag hade inte ens önskat att våra rivaler (puertan) fick stå ut med något så oerhört dumt och ogenomtänkt. Det värsta är att du inte ens är ett troll. Du har verkligen dessa åsikter och det är sorgligt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
12/31/2015 02:04
LeoMessi

Märks att det svider för dig att Neymar överglänser Messi. Kritiserar man Messi då jävlar kommer hans fanboys att slakta dig..
Barcelona Davids3
12/31/2015 01:53
.
Barcelona Davids3
12/31/2015 01:52
@Popcorn time:
Huvudet på spiken, du tog orden ur min mun. För mig är det en självklarhet och väldigt tydligt att det är Messi som har satt spelare som Neymar och Suarez på plats, specifikt Neymar. Första året i Barcelona tyckte jag han var rätt så omogen, både på och utanför plan. Han har nu börjat agera mer professionellt. Tror att situationen hade varit annorlunda om han hade varit bäst i laget när Messi inte hade varit där, hans ego hade varit flera nivåer högre kan jag lova er. Detta är alltså bara hur Messi har förändrat beteendet hos spelarna och atmosfären i hela laget, vilket är ju nyckeln till framgången vi ser nu. Skulle han lämna skulle förändringar ske, det kan jag lova er. Vad han bidrar med på plan behöver jag ju inte ta upp, allt jag nämner skulle vara i underkant till vad han förtjänar.
Barcelona Himne del Barcelona
12/31/2015 01:52
@LeoMessi:

Det hjälper inte. När man väl har förlorat förståndet kan man inte göra något.
Barcelona WalterWhite
12/31/2015 01:51
Halilovic hahaha
Barcelona LeoMessi
12/31/2015 01:46
Ali G Byt ut popcornen till medicin istället, märks att du har glömt att ta det idag.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona vic111
12/31/2015 01:38
Verkar som Marcelinho mer eller mindre bekräftat D.Suarez till Barcelona? Gillar det verkligen om det stämmer men känns väldigt skumt, Roberto har gjort det väldigt bra för att vara Sergi och förtjänar ganska mycket speltid till Rafinha är tillbaka. Vet att Denis är mest tänkt som ytter, men han kommer förmodligen konkurrera som CM med? Ett slag i ansiktet av klubben mot Roberto om detta stämmer enligt mig ..
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Ali G
12/31/2015 01:35
Popcorn time

Ingen spelare är större än klubben och vi kommer fortsätta dominera utan Messi. Neymar är vår framtida ledare och en försäljning Messi är något Barto säkert har i tankarna.

Grabs Popcorn...
Barcelona vic111
12/31/2015 01:12
Hur stor tror ni chansen är att Denis Suarez kommer i januari?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Bästelona y M3ssi y BernaLeo
12/31/2015 01:12
För att avsluta denna löjliga diskussionen, Messi lämnar om han vill lämna, Messi bör, och ska aldrig lämna om det är upp till styrelsen eller fansen. Han är världens bäste genom tiderna och vår klubbs historiskt överlägset bästa spelare och viktigaste.
Barcelona oocbgb
12/31/2015 01:05
[QUOTE=enkos]Rambla Nej tyvärr. . Utan Messi är vi inte det bästa laget i världen. . Visst klarade vi oss bra utan honom i 10 matcher men se vilka matcher det var.. [/QUOTE] Och vem ersatte Messi temporärt? Munir och Sandro.... Om inte Messi funnits så hade tredje platsen där fram rätt troligt gått till någon annan.... Men nu har vi Messi, i kanske tio år till i den bästa av världar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barca4life98
12/31/2015 01:02
Messi ska ingenstans punkt slut. Killen är oersättlig! Vi alla borde bara njuta av att få se våra 3 anfallsstjärnor längst fram. Man vet aldrig hur länge det varar. Sergi Roberto går ifrån klarhet till klarhet. Riktigt bra idag, härligt driv med bollen. Dani Alves, hur många gånger har man inte räknat bort honom? Han fortsätter vara den bästa högerbacken i världen år in och år ut. Vi spelar fantastiskt och ska bara njuta av det här. Go'natt & Gott nytt år på er Culés!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Popcorn time
12/31/2015 00:38
Det äcklar mig hur vissa här inne säger sälj Messi, hur kan man säga så efter vad Messi har gjort för oss. Förra säsongen va han ett monster som serverade Neymar och tog oss till en trippel. Ni vet vilka ni är och ni ser fotboll med era ögon och ni har redan favoriserat Neymar i era ögon. Om ni visste något om fotboll eller messis betydelse för klubben hade ni aldrig sagt så.

Lika gärna sälja iniesta för Kovacic och Xavi när han va 28 år för coutinho. Barca är inte Madrid, vi ligger där vi ligger för att vi har känslan av la masia som skapar en gruppkänsla som övergår en gäng köpta spelare.

Messi bidrar med mer än bara mål och assist. Han får stora egon som Neymar och Suarez underordna sig Barca, spelet, systemet, klubben och laget. Det är vad la Masia spelare bidrar med. Ni har sett hur kaxig Neymar är och vilken bråkstake Suarez är. Om de hade spelat med Ronaldo och Bale. De hade ätit upp laget och varandra och destabiliserat klubben.

Att sälja Messi skulle vara självmord. Han är bara 28 år. Tack vare Neymar drar nu en del av den lasten han drog själv i 6 säsonger och Suarez med, exakt på samma sätt drar Messi en del av lasten från de. Vi är inte beroende av en spelare längre.

Vill ni lägga hela lasten på Neymar? Se kommer markera sönder honom och han är så lätt att irritera att röda kort är inge långt ifrån.
Barcelona Barcelonistas
12/31/2015 00:33
1000 mål i en potatisliga..
Barcelona Ali G
12/31/2015 00:29
Nemesis 10 Inte för att förminska Messis statistik men du vet väl att Pele gjorde över 1000 mål och Neymar ligger redan på snart 300 mål.
Barcelona Andresito
12/31/2015 00:29
Var på plats ikväll. Priset för kvällens minst populära tar domaren hem utan konkurrens, Ceballos en bra bit bakom. Sergi Roberto alltså, vilken spelare. Han fortsätter att göra kanoninsatser i både defensiven och offensiven. Drivet med bollen är otroligt skönt. Fina hyllningar och kommentarer bland de 86000 som var på Camp Nou. Hur man kan ogilla honom är en gåta för mig. Det kommer bli en grym rotation mellan Iniesta/Arda och Rakitic/Roberto, härlig konkurrens där samtliga har chans till en startplats. Messis passningar är orgasmiska, den blicken och den känslan är svår att hitta även bland de största playmakers. Neymar fortsätter att ta kliv. Det är han själv som sätter sina gränser. Han kan definitivt bli en gigant som Messi, alltså en nivå över resten av fotbollsvärlden. Grymt avslut på året med Messis jubileumsmatch och rekordet för flest mål under ett år. Fina hyllningar innan matchen dessutom. Tack 2015!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Soda Popinski
12/31/2015 00:26
Som vanligt - allt som börjar på "Real" - krossas med 4-0.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona vic111
12/31/2015 00:19
Kommer Turan och Vidal kunna spela i cupen mot Espanyol?
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcadinho.
12/31/2015 00:06
Kul läsning nu när man är ledig från Spanska akademin i Sverige.
Mest intressant om Pep - den här manen är verkligen törstig att lära sig allt om fotboll. En unik egenskap i en värld av hierarkiska framgångar.

"När jag arbetade i FC Barcelona och tränade deras ungdomslag besökte jag ofta klubbens tränarrestaurang. Denna restaurang besöktes av klubbens samtliga tränare, till och Med Josep Guardiola, och var en plats där man åt och samtalade om fotboll. Guardiola själv ställde ofta frågor till oss andra tränare, trotts sina gedigna meriter och erfarenheter. Han var bland annat intresserad av vilka taktiker vi applicerade på 7-manna fotboll eftersom han själv aldrig tränat denna typ av uppställning. Han ville veta hur vi gjorde för att spela ut bollen från målvakt och vidare upp i plan och hur vi arbetade med målvakt, backar, mittfältare och anfallare för att skapa samspel. Jag funderade på varför han, som historiens kanske mest framgångsrike tränare, var så intresserad av att lära av oss nyutexaminerade tränare och om 7-mannafotboll. En dag frågade jag honom om mina synpunkter och perspektiv på fotboll verkligen kunde vara honom till nytta och han svarade:


"Självklart, det är alltid viktigt att lyssna och lära här i livet. Jag må vara Guardiola och ha goda kunskaper men det finns alltid saker jag kan förbättra."
Barcelona Himne del Barcelona
12/31/2015 00:05
@Nemesis 10:

Det är en helt orimlig statistik som blir ännu mer orimlig när man tänker på hur Messi gör sina mål och framspelningar, hur många som har varit avgörande, i vilka sammanhang och hur stor påverkan han har på matcherna med sin breda kompetens där han behärskar och är bäst på i princip allt.

Det är fantasisiffror som är talande för en fotbollsspelare vi med stor sannolikhet aldrig kommer att få se igen. Mitt tips är att passa på. Åk ner till Barcelona och ta varje chans att skåda detta fenomen live så länge det finns möjlighet.

Att somliga börjar resonera i marknadsmässiga termer om att sälja för att få in pengar medan värdet fortfarande är högt är så vedervärdigt, motbjudande och så långt ifrån min egen fotbollssyn att jag mår illa på riktigt. Finns det verkligen ingenting som är heligt längre i en fotbollsvärld som bara blir sjukare och sjukare och allt mer pengastyrd?

Hoppas att Messis lite mer tillbakadragna roll gör att vi får fortsätta se honom spela fotboll länge till. Messi har flyttat gränserna för vad man trodde var möjligt och har på många sätt förändrat fotbollssporten. Att ha fått vara med och följa den resan innehållande alla magiska ögonblick är mer värt än alla pengar i hela fotbollsvärlden.
Barcelona Nemesis 10
12/30/2015 23:32
Messis statistik:

500 matcher
425 mål
159 assist
32 hatricks
26 pokaler

Jag hoppas att någon kan väcka mig från döden när det dyker upp en spelare som når den statistiken på lika många matcher, helt otroligt.

Messi ska aldrig säljas, finns ingen på hans nivå, speciellt när det kommer till dom tunga matcherna ;)
Barcelona Canaletes
12/30/2015 22:57
@enkos:


Så här lät det när det 180:e målet gjordes.
Barcelona wallmannen
12/30/2015 22:54
Skön och stabil seger!
Så här dagarna innan ett nytt år vill jag vill sjunga en lovsång dedikerad till Adriano. Han är inte bra på nåt, men han har alltid suttit där på på bänken och jublat när Barca gjort mål. Jag önskar Adde lycka till vad som än händer nu i januarifönstret..
Annons: