/spanien/barcelona/forum/2241.aspx/spanien/barcelona/forum/2241.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona enkos
1/5/2016 20:18
Aubameyang kan hamna i Arsenal redan i januari, han kan väl inte spela mot oss i så fall då han spelat EL i år?
Barcelona Ali G
1/5/2016 20:02
@Davids3:

Og? Spiller? Lär dig svenska innan du börjar skriva :D.
Barcelona Junta Dimision
1/5/2016 19:52
Flavia Kopierade själv från detta twitter-konto som är ekvivalenten till barcastuff fast för Bayern Munchen, verkar i mina ögon trovärdigt.
Flavía
1/5/2016 19:35
@Junta Dimision:

Meningen som jag copy-pastade, var från tyska TZ....
Flavía
1/5/2016 19:32
Om jag minns rätt, så sade Pep att Messi var bäst genom tiderna efter argentinarens två mål mot Bayern Munchen i våras. Tydligen så är Pep en människa som vänder kappan efter vinden. Lahm som den mest intelligente fotbollsspelaren som han har coachat och nu Zidane som bäst genom tiderna....
Barcelona Junta Dimision
1/5/2016 19:30
@Flavía:

Pep: "I wish Zidane all the best at Real Madrid. He is one of the best players I've ever seen and I hope he will be successful as coach"

Det var vad han egentligen sa.
Flavía
1/5/2016 19:20
Pep Guardiola: "Zidane is naturally the best possible choice, he is absolutely the best player in history. He knows everything about football and the media. I don't wish him to be perfect, however, because I am a fan of Barcelona... but I wish him all the best." Zidane bäst genom tiderna? Länktipset säger ganska väl om min reaktion när jag läste Peps uttalande om fransmannen...
Barcelona Lionel "Rey" Messi
1/5/2016 19:15
[QUOTE=Grande Barca!]Är det något vi andra har missat eller vad får dig att uttrycka dig såhär? [/QUOTE] Han har tourettes.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Lionel "Rey" Messi
1/5/2016 19:10
[QUOTE=Smogen]Vet i fan om de senaste årens styre av Barcelona på något sätt skulle vara bättre än hur Real har styrts. [/QUOTE] Messi har varit skillnaden. Barca har varit centrum av kontroverser under väldigt lång tid och hade kunnat legat mycket värre till än idag men Messi har alltid varit där när det behövts. Han får folk att glömma allt annat, the one and only Lionel Andres Messi. Alla som snackar skit om Messi och vill sälja honom, ni äcklar mig. Var lite tacksamma och gnäll inte på allt och alla vid minsta motgång. Livet är inte bara en dans på rosor, det är dom mörka perioderna som gör oss till starkare människor. Leo kliver fram när det gäller och det är en anledningen till att han är tidernas bästa!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
1/5/2016 18:51
@enkos:


Nu stirrar jag inte blint på hur det ligger till i liga-tabellen. Utan atmosfären och harmonin i laget, kan den bli sämre än såhär ?
Sedan så syftade jag också på Zidane själv, att han får ett sådant uppdrag när han inte har erfarenhet. Real skulle ha sparat det kortet ett par år till, så Zidane har mer erfarenhet samt när framförallt Ronaldo har gjort sitt i laget.

Men men, det gynnar ju bara oss att det blev som det blev.
Barcelona Lion24
1/5/2016 18:43
När jag såg Benzemas första mål mot Valencia så blev jag galen på Abdennours försvarsspel. Abdennour är i grunden en bra mittback, men han tillhör kategorin: ''spela 90% med hjärta och 10% hjärna''. En uppgradering av våran egen Marc Bartra. Även lik en viss Sergio Ramos som kan få för sig att göra helt otroliga grejer emellanåt. Kolla på länktips och studera Abdennour. Abdennour tappar bollen till Benzema och direkt efter kommer Valencia spelare som pressar Benzema. Men Abdennour är så fotbollsdum (den stunden) att han bryr sig inte ett dugg om vad som händer bakom hans rygg. Han tänker inte att han har lämnat sin yta, han tänker inte på att han måste vara ännu mer disciplinerad när man möter Real Madrid. Du ser ju ändå att det kommer spelare som pressar Benzema, varför måste du också upp? Varför måste du göra spelet farligare? Övertro på dig själv?

Istället försöker Abdennour försvara man-man när han springer för att försöka störa/ta bollen från Bale. Fortfarande har han inte fattat att HAN HAR LÄMNAT en yta bakom sig till en spelare som Abdennour såg för en sekund sen, han vet att Cristiano är bakom honom men han ser honom inte. Om du inte ser och vet, varför ta risken? Man måste också ge cred till Madrids anfallare som tänker snabbt och löser den situationen utmärkt: positionsbyten och rörelser. Man kan se lite tydligare vid reprisen vid 0:40.

När det kommer till försvarsspel så är jag alltid för ett zon-försvar. Om man försvarar med ett zon-försvar då är det kvalitén på dig eller din spelare som avgör. Du kan inte bli utnyttjad av någon, ingen kan få dig ur din position. Om du spelar med ett zon-försvar då har du full ansvar för din zon. Som sagt, allt hänger då på dig, inte din motståndare. Om du däremot försvarar man-man, då är det kvalitén på motståndaren som är avgörande. Det är alltid bättre att bestämma och kontrollera situationer man hamnat i än att bli kontrollerad för då hänger det inte på dig. Är motståndaren riktigt bra så kan man ha hamnat i knipa.

Med man-man försvar så kan du lätt gå ur din position med en enkel rörelse från motståndaren. I stort sett allting kan hända då, man kan vad man vill mot ett lag som försvarar man-man, bara man är smart. Skulle ett lag som Barca eller Madrid möta Granada hemma så kan man lätta på zon-försvaret, alltså man kan även försvara man-man ibland men det är enbart för att skillnaden på kvalitén är enorm mellan Barca och Granada spelarna och för att vi har hemmaplan, då kommer inte Granada med världens energi om man säger så.

Det Abdennour gör i filmklippet är ett riktigt amatörmisstag. Man kan aldrig lämna sin zon mot ett så pass bra lag för då blir man d i r e k t straffad. Försvara med zon-markering, då litar du på dig själv. Det kommer säkert inte funka alltid men man gör det betydligt svårare för motståndaren. Sen måste jag också säga att det kanske är Neville som bett sina försvarare att agera så, även om jag är tveksam. Men man vet inte, Neville är ny som tränare i Valencia och han kanske inte har hunnit sätta sina idéer på spelarna, om man ska försvara Abdennour, men de gånger jag sett han spela så har han oftast spelat så här: 90% hjärta och 10% hjärna. Den bästa spelaren är den smartaste spelaren som samtidigt kan få ut sin fotboll genom sin smarthet.
Barcelona enkos
1/5/2016 18:42
@Davids3:

Zidane får ju uppdraget vid bästa möjliga tillfället och han får vara mycket nöjd för det. Real kan ju inte hamna djupare i vatten än man redan är så Zidane har ju inget att förlora och allt blir ju bara bonus för honom..
Barcelona Davids3
1/5/2016 18:31
Ang. Zidane-dramat.
Tycker det är lite orättvist att Zidane får uppdraget i en sådan situation. Han borde få en ärligare chans. Nu har Real slösat bort en ev. framtida stortränare. Visst skulle han misslyckas nu kan han komma tillbaka om några år, men det skulle inte vara samma grej.
Barcelona Erik Satie
1/5/2016 18:15
Roligt med all hype och glädje som Real-fansen känner. Baksmällan kommer i nästa svåra match. Som en blöt handduk daskad i ansiktet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Vampíro
1/5/2016 18:13
Ja Perez och hans fuskbygge har nästan fått Barto att se bra ut men fuck that, han är en sliskig jävel han också. Robert skriver alltså på trots att han inte är i form. Var ju likadant med Vermaelen förra säsongen, värvades trots att han var skadad och nu kan han ju max spela en match i månaden innan nått går sönder. Vilken katastrof.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Davids3
1/5/2016 18:12
Luis Enrique: "Turan og Vidal spiller i morgen"

Mamma mia Pizzeria
Barcelona Nemesis 10
1/5/2016 18:01
enkos

Jag tycker att det är kul att Zidane tar över Real, El clasico matcherna kommer bli mer intressanta nu när man har både Lucho och Zidane vid sidlinjerna.
Zidane känns verkligen som Perez sista kort och om inte han lyckas så kan ni tänka er vilken kaos det kommer bli kring den klubben. Real har varken spelidé eller identitet, det ska bli oerhört intressant att se om Zidane är rätt man för att bygga laget från 0 i princip.
Barcelona enkos
1/5/2016 17:58
Zidane gjorde sitt första träning idag inför 6000 åskådare. Zidane sa att första prioritet och mål år är att vinna allt dvs ligan och CL
Barcelona enkos
1/5/2016 17:42
2003 rök LE och Zidane ihop efter att Zidane osportsligt slog till Puyol. Matchen då slutade 1-1 och gissa vem som gjorde Barcas mål? LE
Barcelona Smogen
1/5/2016 17:17
Vet i fan om de senaste årens styre av Barcelona på något sätt skulle vara bättre än hur Real har styrts.
Barcelona Gabriel
1/5/2016 17:00
Herregud vad pinsamt, vi sitter och skrattar åt hur Real Madrid styrs men vi är fan inte långt ifrån deras nivå själva.
Tiki-Taka
1/5/2016 16:42
Barça B new signing Robert arrived at the club with overweight. He signed his contract without passing medical tests before. [Catalunya Ràdio] Hahaha, komik på hög nivå!
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona DM1982
1/5/2016 16:39
New Barcelona B signing Robert arrived at the club with overweight. He signed his contract without passing medical tests before. [catradio] FC Barcelona eller Krukans BK?
Postat via SvenskaFans-appen
Flavía
1/5/2016 15:56
Som flera av er kanske kommer ihåg, blev James Rodriguez tagen för fortkörning och vägrade att stanna trots polisens direkta order.


Alltså vem försöker colombianen lura ens med sitt försvarstal? Om James verkligen var rädd, så kunde han ha vägrat att lämna sitt hem p.g.a. paranoia eller sluta stanna för att skriva autografer till hans fans...
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
1/5/2016 15:47
enkos

mourinho vill träna barca. if you can't beat them join them haha. hans son har börjat lägga upp bilder med barca tröja. mourinho bygger sin bro tillbaka. knas om han lyckas
Barcelona enkos
1/5/2016 15:42
Mourinho kommer att komma tillbaka till Real men först efter att Messi gjort sitt i Barca för Mourinho klarar inte att bli förnedrad två gånger ...
Barcelona Liunil Masse
1/5/2016 15:42
@neymar JR:


Fast hans första match är hemma mot Deportivo. Fråga bara Barca om de var ett lätt motstånd. Visst vi hade ett antal faktorer som spela in men Deportivo gjorde en grym insats.
Barcelona neymar JR
1/5/2016 14:58
Lion24 Just det som oroar mig, han får bästa möjliga start. Möter halvbra lag och kan på såsätt börja sätta sin prägel och få med sig spelarna. Och allt detta i lugn och ro Känner man Madrid rätt, så blåser dom upp sig själva relativt fort och där kommer första svåra testet spräcka deras luftslott
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Rambla~
1/5/2016 14:51
@Fuerza:


Ja du, det är ganska så intressant att Zidane tar denna utmaning. Han gamblar ju faktiskt sin kommande karriär som tränare. Efter ett misslyckande kan han vara ganska så rökt som tränare, åtiminstone en tid framöver.
Barcelona Lion24
1/5/2016 14:49
Naturligtvis är Zidane en av de främsta spelarna genom tiderna att äntra en fotbollsplan. Han är i alla fall en av dom bästa som jag någonsin sett. Folk har blivit fullständigt tokiga på siffror, nummer och statistik. Man kan vinkla statistik hur mycket man vill och man kan höja en spelares status enbart på nummer. Finns så mycket i fotboll som man inte kan se med statistik och nummer. Folk har blivit blinda, helt seriöst så är det sanslöst dåligt hur lite folk vet om fotboll vid tider som denna.

Ska bli intressant och se Zidane i Madrid. Blev mycket besviken när Benitez fick sparken för man vet vad man får av Benitez men man vet ingenting med Zidane. Real Madrid är i ingemansland just nu och allt kan hända. Kan bli flopp, succé eller enbart förbättringar som inte leder till titlar. Anställningen av Zidane kom vid ett perfekt tillfälle då Real har flera enkla matcher framöver och man spelar en gång i veckan. Jag har länge sagt att det är en myt att det är en nackdel när ett lag spelar var 3:e dag och ett annat var 7:e dag. Men just nu gynnar det dom när dom inte spelar Copan för nu är det en ny tränare, ny tänk och nu får dom tid på sig att implementera dessa idéer utan att stressa och fokusera på nästa match.

För oss så gäller det bara att vi fokuserar på oss själva. Vi har allt i egna händer och jag är glad över att vi inte har haft en superhöst. Vi har ännu en växel att lägga till och vi har fått två mycket spännande nyförvärv. Kan knappt vänta och se Vidal spela. Får se hur Lucho har tänkt med Arda också.

Visca Barca!
Annons: