/spanien/barcelona/forum/2220.aspx/spanien/barcelona/forum/2220.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona berisha
2016-02-06 16:34
Heej alla barca fans!!
Jag och 2 andra polare planerar att åka till Barcelona o se el clasico den 3e april .
Hur får vi tag i biljetter smidigast? Med tanke på att det är en viktig match, och vilka hotell skulle ni rekommendera? Helst mitt i stan.
Hoppas ni krossar dom igen som sist !
Barcelona Josep "Pep" Guardiola Sala
2016-02-06 16:31
Coach Pep.

Jag säger bara en sak, WOW! jag applåderar. Bästa jag läst på väldigt länge.

Härligt!
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 16:31
@Coach Pep.:

En reality-check behövs för oss Barcafans för att vi vet hur snabbt fel kan gå, speciellt på ledningssidan. Jag förstår inte varför fler gör det. Antigen är det frid och fröjd, eller så är det domedag.

Dock förstår jag inte varför en skribent med namnet Coach Pep som forumnamn skall smäda Lucho på ett ganska hänsysnlöst sätt med genom argument som är enbart subjektiva. Allt detta för att sedan hävda att lovord inte kan tilldelas till Lucho för att spelare som Messi, Suarez och Neymar finns. Om jag inte minns fel så hade även Pep Leo Messi och till och med Iniesta och Xavi på den absoluta högsta nivån, en trio som jag anser som den största genom tiderna. Detta är en trio som gör det möjligt att dominera spelet som dem gjorde. Det är den största skillnaden mellan Peps barca och Luchos barca.

Inte tycker jag att Luchos barca är på nivån av Peps barca, men jag skäms att läsa denna smutskastning och bara för att du skrev en uppsats om DIN subjektiva åsikt så betyder det inte att det är en objektiv sanning. Jag håller med om poängen du vill få fram, men inte sättet du gör det.
Barcelona DM1982
2016-02-06 16:30
[QUOTE=Barcelonistas]Pl är en liga som jag kommer följa väldigt mycket nästa säsong i och med att Pep kmr dra till Man City. Förresten är det bara jag som hoppas på att Mourinho drar till United? Vore ju en ren dröm att se dom hat mötena emellan. Pep vs Mou, United va City vore ju helt sjukt. [/QUOTE] Skulle vara sjukt kul om Mourinho tar över United. Kommer vara grymt heta derbyn som eldas upp av tränarna. Skönt att inte vara emotionellt involverad i lagen då.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 16:30
Coach Pep - jag tror det är du som behöver en reality check då du verkar leva i din egna fantasivärld. Herregud ta ut huvudet ur Peps röv. Sättet som du nedvärderar Lucho visar bara hur lite du vet om fotboll. Ditt nick seriöst? Du har drivit en hatkampanj mot Lucho sedan dag ett. Det stämmer att Pep Guardiolas fotboll var fullkomligt magiskt. Vi spelade propaganda fotboll och Pep Guardiolas Barcelona är historiens bästa lag. Men vad ni så kallade förödare till Cules glömmer av att tänka på är att fotbollen faktiskt inte startade 08/09. Den fotboll som spelades under Pep har klubben knappast alltid spelat det är en stor myt som bara du tror på. Låt oss gå tillbaka till Frank Rijkaards lag som spelade en otroligt snabb och rak fotboll det var knappast någon 08-12 fotboll som spelades under den eran. Du sitter och jämför Luchos Barca med Mourinhos fotboll? Din pajas menar du att Lucho ställer upp med 10 man bakom backlinjen? Lucho spelar en hybrid fotboll av Peps Barca samt det något rakare spelet. Lucho åkte med laget till Madrid och spelade en fullkomligt magisk fotboll, man demolerade även allt i sin väg med fantastisk fotboll under den perioden. Peps fotboll blev demolerad av Lucho Enriques fotboll du satt säkert och grät floder hemma då din älskling blev ägd av Den store Lucho.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Santiago Cazorla
2016-02-06 16:24
Coach Pep Väldigt bra inlägg även om du är lite väl hård mot Lucho. Men tycker också att Peps upplaga var mer speciell och ett galet fantastiskt kollektiv medans Luchos lag handlar mer om individuell briljans. Lucho förtjänar mycket cred ändå eftersom denna upplagan är så svår att stoppa och laget kan vinna på många olika sätt.
Barcelona Barcelonistas
2016-02-06 16:04
Pl är en liga som jag kommer följa väldigt mycket nästa säsong i och med att Pep kmr dra till Man City. Förresten är det bara jag som hoppas på att Mourinho drar till United? Vore ju en ren dröm att se dom hat mötena emellan. Pep vs Mou, United va City vore ju helt sjukt.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Coach Pep.
2016-02-06 16:04
Det är nog dags för en reality-check igen, eftersom svansviftarligan är mer underhållande än någonsin med sina myter om att ledningen är bra och att Peps fotboll bara var en ”slit-och-släng”-produkt som nu är förbrukad och hör hemma på historiens soptipp (utan någon återvinningsstation). Enligt vederbörande ska Barca svepas med i tidervarvets riktning, lämna den ideologiska kompassen därhän, stå barbyxade utan ett mål och lämna kejsaren utan kläder. Vilket framgångsrecept!

Totalfotbollen som varit Barcas signum i flera decennier är alltså värd att offras på trendighetens altare, enligt detta progressiva synsätt. Vi kan alltså härmed korrekt avskriva vederbörandes legitimitet som cules, eftersom samma personer med den logiken även hade dregglat över Mourinhos fotboll. Så länge de får vad de vill ha i form av titlar, så krälar de gärna i smutsen. Detta är slutsatsen vi kan dra av dagens genomsnittliga Barca-supporter.

Hittills har en Barcelona-tränares uppgift har varit att förvalta, återupprätta och förbättra den katedral som Cruyff en gång byggde. Att påstå att tiki-takan var en engångsföreteelse som nu bör glömmas är således subversiv verksamhet och något som endast en fiende till Barca kan påstå.

Pep fortsätter att spela totalfotboll med Bayern, och kommer göra det med City. Barca fans kommer alltså få bevittna ett engelsk lag i ett slaskigt Manchester spela den fotboll som Barcelona övergivit, medan våra nyttiga idioter till cules kommer applådera Enriques ”briljans” i att kunna anpassa sig och spela kontringsfotboll. Som man säger: En katedral tar ett århundrade att bygga, men brinner ner över en natt.

Det andra argumentet som Barcas nyttiga idioter vill göra gällande är att våra egna produkter senaste åren var en gyllene generation som inte kommer igen, för att rättfärdiga att B-laget varken producerar något eller promotar spelare till A-laget. Det stämmer halvvägs, men Spanien har en konstant hög talangpool (sydeuropeer har fotbollsgener) vilket är enkelt att observera då det kommer upp intressanta talanger hela tiden, och det gäller att fånga in sin beskärda del av dessa. Tyvärr förfaller La Masia som det ser ut nu, och det är inte konstigt, för hur ska skurkar kunna upprätthålla en fotbollsskola?

Klubben ruttnar inifrån medan våra nyttiga idioter tror att andra ”ser upp” till oss. Det är bara applådera ”cameroonians” som ständigt avslöjar att kejsaren är naken, men som tyvärr får ta en hel del skit för detta av kejsarens trogna trälar.

Samma trälar vill också höja Lucho till Peps nivå, trots att Lucho har inte tillfört Barca något speciellt och har heller inte gjort något för att bevara något. Han är en simpel förvaltare; en individualist som gjort saker ingen annan tidigare gjort så som att spela kontringsfotboll. Även som spelare var hann mer aggressiv än estetisk. Man ska komma ihåg att Barcas spel förra säsongen inte var bra generellt sett. Denna säsong är det bättre, men det är inget speciellt jämfört med Peps Barca. Det som är speciellt är tidernas anfallstrio.

Luchos Barca är ett stabilt lag toppat med en historisk och galaktisk frontlinje, men det finns inget romantiskt med laget i sig eller spelstilen. Vad finns det för lektioner att lära av Luchos Barca annat än att köpa världens bästa anfallare och sätta upp en stabil defensiv grund? Vad finns att beundra förutom Messis genialitet, Suarez jävlar annamma och Neymars oppurtunism? Barcelona förra säsongen var världens bästa kontringslag men Real Madrid spelade bättre fotboll.

Problemet med Lucho för oss riktiga Barca-fans är således att han är progressiv vilket går emot vår traditionsenliga och puristiska natur. Det har inte så mycket att göra med att vi ogillar honom (vi kan njuta av Barca fortfarande) som med att han är en bricka i en större utsugning av klubben som inte märks ännu eftersom vi lever på lånad tid. Där Pep lämnade ett skepp på kollisionskurs kom Lucho in för att sola på aktern så länge det går.

Jag säger inte att han var fel man för jobbet och jag kan hålla med om att Lucho må ha solidifierat skeppet, och att dagens Barca må vara starkare än Peps (vilket bara gör Peps åstadkommanden mer imponerande), men vi är ändock på kollisionskurs. Om vi hade Mourinho som tränare så hade han mer eller mindre levererat samma grej som Lucho, men tolken kunde adlrig levererat det som Pep gjorde.

Sådär, nere på jorden igen.
Barcelona Blaugrana91
2016-02-06 16:04
*då det måste värvas in andra spelare
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-02-06 16:03
[QUOTE=enkos]City kan köpa vem som helst.. De har ju pengar att bada i.. Hur hade de krafter att värva Pep ? [/QUOTE] City som klubb skulle inte ens ha råd att köpa Messis ben, däremot har dem en rik ägare. Och även om Uefa har lättat på FFP så kan dem inte värva för hur mycket som helst om du tror det. Vidare vill Messi inte lämna och Barca inte sälja, alltså gäller hans utköpsklausul på €250M, vilken City inte har råd med då det måste värvas inte andra spelare.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 15:57
@enkos:
Då måste Messi givetvis vilja flytta från Barcelona, något som han explicit har avslagit gång på gång. Jag tycker att det är lustigt att någon vill göra en verklighet av en avlägsen osannolikhet som du, förmodligen för att driva din egna tes. Detta är sorgligt, för inte trodde jag att Les Rambles har förvandlats till The Sun 2.0. Om pengar kan hämta vem som helst så skulle Messi spela i Kina. Skäm inte ut forumet.
Barcelona enkos
2016-02-06 15:57
@Barca3# BIGPUN:

Jag tycker inte om United och Chelsea och inte heller Arsenal så varför inte City som kommer att tränas av en Barca legendar
Barcelona Barca3# BIGPUN
2016-02-06 15:56
@enkos:


Hur kan du sympatisera med en hel plast klubb bara för en person? Luktar troll
Barcelona enkos
2016-02-06 15:52
@Blaugrana91:

Jag har aldrig varit ett City fan. . Men jag kommer att sympatisera med dem pga Pep
Barcelona enkos
2016-02-06 15:51
@Maestro Xavi - Tito Etern:

City kan köpa vem som helst.. De har ju pengar att bada i.. Hur hade de krafter att värva Pep ?
Barcelona Maestro Xavi - Tito Etern
2016-02-06 15:43
Att City har krafter att värva Messi är nog det dummaste jag har läst på länge. Jag är inte förvånad att det sades dock...
Barcelona Blaugrana91
2016-02-06 15:40
[QUOTE=Blaugrana91]Ja fortsätt tro det, som sagt ni Cityfans kan ju alltid få drömma.... [/QUOTE] Och för att fortsätta så är City ett överskattat skitlag sett till dem summor man spenderat. Har inte bevisat ett dugg i Europa och att man vunnit PL säger inget då PL-lagen inte håller måttet.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-02-06 15:36
[QUOTE=enkos]Nej city är inte ett skitlag.. De är ju liga tvåa, vidare i CL, ska spela liga cup final och är vidare i fa cupen. . Att man torskar en match betyder inte att man är ett skitlag. . Och ja City har krafter att värva Messi speciellt nu när Pep är tränare från sommaren [/QUOTE] Ja fortsätt tro det, som sagt ni Cityfans kan ju alltid få drömma....
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-02-06 15:27
@Rambla~:

Visserligen, men många experter som jag har läst om syftade på att han tog den enkla vägen baserat på den truppen de besitter, vilket jag tycker är helt fel. Argumentet de använde var att han borde tagit över United istället om han ville ha en riktig utmaning. Tycker United och City är i lika stort behov av en ombyggnad även om det finns bra mycket mer spets i dagens Manchester City gentemot Manchester United.
Barcelona enkos
2016-02-06 15:26
@Blaugrana91:

Nej city är inte ett skitlag.. De är ju liga tvåa, vidare i CL, ska spela liga cup final och är vidare i fa cupen. . Att man torskar en match betyder inte att man är ett skitlag. . Och ja City har krafter att värva Messi speciellt nu när Pep är tränare från sommaren
Barcelona Junta Dimision
2016-02-06 15:23
@100% AntiMadridista:

Tycker Pellegrini ändå gjort ett klart godkänt jobb hos City. Många av hans spelare är peakade och de är i behov av en stor generationsväxling. Sen gjorde han ett fantastiskt jobb med det begränsade Malaga han hade. Tror samma som dig att han tar över Valencia till sommaren, ja han eller Andre Villas Boas.
Barcelona Rambla~
2016-02-06 15:23
Junta När jag skrev enkla vägen syftade jag mer på att de pengar i överflöd och kanske inte så enkelt att bygga om laget. Det lär ju underlätta att Pep i det närmaste kommer få in de han pekar på och att City mycket väl kan få för sig att betala nästan dubbelt av spelarnas marknadsvärde.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Blaugrana91
2016-02-06 15:23
[QUOTE=enkos]Att man är skit idag betyder inte att man blir det nästa år. . Leicester kommer bli mittenlag nästa år.. De har inte kraft att bli topplag som City.. ungefär som IFK Norrköping inte kan mäta sig med AIK Malmö och Göteborg trots att man vann ligan i år [/QUOTE] Värst vad du försvarar City nuförtiden.... Har inte heller påstått att Leicester är i toppen för att stanna, utan konstaterar bara att City är ett överskattat skitlag som kan fortsätta att drömma om spelare som Messi och Neymar.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-06 15:22
@Junta Dimision:

Det kommer att fixas. . Det är gott tid kvar till sommaren. . Ledningen är inte desperata utan gör det i lugnt och ro och kommer till slut att göra ett bra jobb..
Barcelona 100% AntiMadridista
2016-02-06 15:20
Junta Det är folk som tycker illa om Pep som säger så. För Pelle har inte gjort nåt förutom att vinna en liga titel och åka ut i gruppen eller i bästa fall i 1/16 i CL. Det var bara i Villareal som han lyckades helt okej. Jag tror att han kommer att ta över Valencia till sommaren
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-06 15:19
@Blaugrana91:

Att man är skit idag betyder inte att man blir det nästa år. . Leicester kommer bli mittenlag nästa år.. De har inte kraft att bli topplag som City.. ungefär som IFK Norrköping inte kan mäta sig med AIK Malmö och Göteborg trots att man vann ligan i år
Barcelona Blaugrana91
2016-02-06 15:17
City är ett skämt och man tror på allvar att man ska kunna locka till sig spelare som Messi och Neymar. Fortsätt dröm.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona enkos
2016-02-06 15:17
@Junta Dimision:
Ja men om City vinner ligan trots allt sjunker allt i vatten och alla kommer hävda att det var ett vinnande lag han tog över. . City är också i liga cup final och vidare i CL samt fa kupén. . Men spelmässigt håller jag med , är förvånad att de är med i alla spel kvar
Barcelona DM1982
2016-02-06 15:15
[QUOTE=Junta Dimision]Sjukt att människor påstod att Pep tog den enkla vägen genom att välja City, han måste ju strukturera om hela truppen! [/QUOTE] Kommer bli massförsäljning av spelare till Kina. Så många miljarder som spenderas men med så tunt resultat.
Postat via SvenskaFans-appen
Barcelona Junta Dimision
2016-02-06 15:11
Sjukt att människor påstod att Pep tog den enkla vägen genom att välja City, han måste ju strukturera om hela truppen!
Annons: