/spanien/barcelona/forum/22195.aspx/spanien/barcelona/forum/22195.aspx SvenskaFans.com - Sveriges bästa sportsajt
Annons:
La Liga - Barcelona
  • Artiklar
  • Forum
  • Truppen
  • Matcher


DU MÅSTE VARA INLOGGAD FÖR ATT KUNNA SKRIVA PÅ FORUMET. KLICKA HÄR FÖR ATT LOGGA IN!
Barcelona barcadinho
2008-04-21 22:09
Svårt och veta hur mycket Deco kan ge på onsdag.
Men jag presonligt skulle inte vilja se Iniesta+Xavi i mittfältet. Det räcker inte defensivt.
Iniesta behövs och han skulle göra bra av sig som vänster anfallare (samma gamla problem. vi har inte en typisk vänster anfallare).
Iniesta hade några bra stunder uppe till vänster under säsongen
Barcelona LionelMessi
2008-04-21 22:05
Grabbar är Saint Andreu Barcelona , något som tillhör barca ?
Lukas.RP
2008-04-21 22:00
Det skulle sitta groteskt fint med en 2-0 seger på onsdag, vilket inte är omöjligt om vi lyckas hålla tätt. Jag är dock orolig då Puyi inte kan spela matchen, men vi ska kunna hålla nollan endå!

Sedan får vi lita på ett härligt anfallsspel och turen på våran sida.

Visca
Barcelona Barcelona #7
2008-04-21 21:56
Aa men så som vi har spelat den här säsongen så tycker jag inte att vi ska ha högre odds än United. Men men matchen imorgon slutar 1-1 eller 1-0
Barcelona Kimmpa_fcb
2008-04-21 21:50
Barcelona #7

För att vi har hemmaplan.
Barcelona Barcelona #7
2008-04-21 21:46
Manchester United har högre odds än Barcelona :O
Barcelona barcadinho
2008-04-21 21:41
Sen om man ska ha r10 kvar eller inte är ett svårt beslut. Å ena sidan är det känslomässigt. Han förknippar starkt med klubben (jag kom precis från min sons träning. Jag räknade 6 stycken från ca 25 som hade en ronnies tröja på sig). Och hoppet kanske lever kvar. Hoppet att det blir en förändring till de gamla goda tider. Alla vet inerst inne (de som följer fotboll länge åtminstone) att sådana som honom växer inte precis överallt. Världen kommer nog behöva vänta 10/15 år till tills nån sån spelare dyker upp igen.
Å andra sidan hade han en väldigt stark och negativt påverkan på spelarna och klubben. Titta på oss nu. Vi diskuterar honom två dagar innan en enorm viktigt match. Alla tappar koncentration.
Men det är ett svårt beslut och ingen tycker att vi säljer honom bara för pengarna. Ronnie i form drar in miljoner till klubben.
Barcelona Barcelona #7
2008-04-21 21:32
Snacka om att den är Snygg =)
Barcelona Abbe_
2008-04-21 21:30
Deco medger att säsongen inet riktigt har gått som den ska!

Han kanske är en av anledningarna? Dock har han varit borta väldigt mycket, men när han väl spelat så tycker jag att han har sölat med bollen och saktat ner spelet en aning, kan dels bero på hans kärlek till bollen och att han är relativt sölig.

Vi behöver en Deco som styr spelet på samma manér som han gjort tidigare, då kan vi mycket väl gå hela vägen i Champions League i år.
Barcelona barcadinho
2008-04-21 21:27
Laporta har sagt flera gånger att man inte vill hamna igen i bråk när man ska sälja en storspelare. Det är ingen i barca som vill ha tjafs och skit med ronaldinhos försjälning. De vill att den eventuella affären ska gå fint och smidigt. Milan från sin sida måste önska samma sak. Det är inte precis hälsosmat får klubben att tvinga in ronnie till milan efter mycket bråk. Det vet de innerst inne. Det handlar också om stora buissnes här. Kommer Milan kasta skit i hela affären kommer klubbarna mittemellan hamna i dåliga relationer i framtiden. Det är nog båda sidor icka önskande. Man måste hamna i mitten och kompremisa när man gör affärer. Ronnie har fortfarande kontrakt i barca och därför skall försäljningen gå mer som barca vill. En rimlig kompremis är nog 30 milj euro (med tanken på den sista säsongen).
Sen är jag inte säker att R10 kommer att trivas i Milan. Det var redan en liten tjafs med Seddorf som sa på en intervju att han inte tänker lämna tröjan nr 10 till elGaucho. Redan tjafs alltså. Milan har också många gamla och mäta stjärnor och vi vet redan att det brukar inte funka bra. Och om r10 tycker att det är massa media tjafs i barca, då får han smak på italienska paparazzier. De är lika jobbiga.
Barcelona Ronaldiinho
2008-04-21 21:21
Henry stod över dagens träning pga. av feber.
hoppas han blir frisk till matchen!
Barcelona Rambla
2008-04-21 20:24
Akram:

Just klausulen är ju tillägget i kontraktet som säger att vill spelaren bryta sitt kontrakt utan någon egentlig orsak så är det klausulen som ska betalas in.

Vi får hoppas på det. Ska han gå ska minsann klubben har bra betalt också.
Real Madrid Akram
2008-04-21 20:10
Rambla

unless otherwise provided for in the contract, compensation for the breach shall be calculated with due consideration for the law of the country concerned

Hela det stycket är intressant. Såvide det inte står skrivet i kontraktet ska det räknas ut hur mycket han kostar samt att man ska se till landets egna regler i första hand. Barcelona bör med andra ord vara ganska lugna i just den aspekten. De kommer inte kunna köpa ut honom för en struntsumma utan att Barcelonas ledning går med på det.
Barcelona Rambla
2008-04-21 20:04
Artikel 17 och en intressant detalj:

The following provisions apply if a contract is terminated without just
cause:

1. In all cases, the party in breach shall pay compensation. Subject to the provisions of article 20 and Annexe 4 in relation to training
compensation, and unless otherwise provided for in the contract, compensation for the breach shall be calculated with due consideration for the law of the country concerned, the specificity of sport, and any other objective criteria. These criteria shall include, in particular, the remuneration and other benefits due to the player under the existing contract and/or the new contract, the time remaining on the existing contract up to a maximum of five years, the fees and expenses paid or incurred by the former club (amortised over the term of the contract) and whether the contractual breach falls within a protected period.

Här är en intressant detalj:

"with due consideration for the law of the country concerned,"

Alltså menas det, att de regler och lagar som finns i det berörda landet ska respekteras i första hand. Klausulerna känns som just en sådan lag och undantag. Eller är jag fel ute?
Barcelona Rambla
2008-04-21 19:50
Akram:

Som sagt, jag är inte det minsta säker på vad som gäller. Dock har jag sett de spanska tidningarna, det gäller så väl AS, Marca som EMD och Sport, ofta nämna Artikel 17 och den risk som Barça löper att Milan och Ronaldinho ska åberopa den. Jag menar, om nu klausulen förhindrar detta så borde ju de spanska tidningarna verkligen veta vad som gäller?

Klausulen är annars €125 i nuläget, dock inte meningen att verka petig, bara en rättelse.
Real Madrid Akram
2008-04-21 19:35
Rambla

Du kanske har rätt men läste en artikel i antingen Marca eller AS som nämnde att Artikel 17 inte gäller spelare i Spanien eller någon annanstans var spelare har utköpsklausuler i sina kontrakt.

Det vore rentav dumt då kontraktet säger att spelaren får köpa ut sig själv eller en annan klubb får komma in och köpa spelaren om de lägger ett bud som matchar utköpsklausulen.

Spelare som inte har utköpsklausuler skyddas inte på samma sätt av klubbar som inte vill sälja missnöjda spelare, artikel 17 kom fram på grund av den orsakern främst.

Ronaldinho får helt enkelt skylla sig själv för att han skrev på ett kontrakt där utköpsklausulen ligger på 150 miljoner euro.

Barcelona Legenden11
2008-04-21 19:23
grabbar jag kan ha fel angående ronaldinhos situation i barca, men antingen får milan betala bra belopp eller dra iväg. det e svårt att tänka sig milan betalar 30m för ronaldinho, eftersom de verkar snåla. att barca ger de zambrotta + ronaldinho för 30m, rent sagt milan vill råna barca.

frågan e kommer ronaldinho gå till millan eller annat lag eller stannar kvar?
Barcelona Caio
2008-04-21 19:20
Milan får nog betala annars har jag svårt att se att Milan får loss honom så lätt.
Ronaldinho lär ju också vara attraktiv för Inter(konkurrenten)och inte minst för Chelsea som har en stor buget att lägga ut för nya stjärnor i klubben i kommande säsong.
Jävlas dem, kommer nog FC Barcelona att göra detsamma.

Angående Daniel Alves. Jag tror att Barcelona ändå kommer att försöka få honom till Camp Nou.
Han passar så bra Barcelonas spel med sina offensiva kvaliteèr.
...Och pengarna, om inte annat får man väl lägga ut en liten del av de pengar som klubben får från CL - avancemanget.
Barcelona L.Messi19
2008-04-21 19:15
Rambla

Nej visst han har inte varit världens "role modell" för andra spelaren. Men fast han har spelat bra i vissa matcher blir han bänkan före Henry som har spelat mycket sämre. Det tror jag tar på självförtroendet och han blir inte spec. motiverad att spela bättre pga sånt.
Barcelona Rambla
2008-04-21 19:12
L.Messi19:

På vilket sätt då anser du? Att de har satt större krav på honom och de andra? Är det fel? Personligen tycker jag att det minsta man kan begära är att spelarna ska delta i träningarna och då göra sitt yttersta, inte bara glida omkring.
Barcelona Rambla
2008-04-21 19:09
Ämne: Rambla

Artikel 17....
Jag tror faktiskt inte det spelar någon roll att det finns utköpesklausuler i Spanien. Den där Fifa-regeln är relativt färsk.
Barcelona L.Messi19
2008-04-21 19:09
Rambla
Kanske det, tycker ändå att klubben inte har behandlat Dinho spec. bra iår.
Real Madrid Akram
2008-04-21 19:07
Rambla

Artikel 17 gäller inte i Spanien då de i sitt regelverk har utköpsklausuler som gäller.

De spelare som innehar utköpsklausuler innefattas inte av artikel 17.

Så har det alltid varit.

Så Milan kan väl lika gärna få fortsätta med sitt snack.
Barcelona Tompa
2008-04-21 19:05
20 miljoner euro för Ronaldinho är, trots det allt sämre spelet rena reapriset. Hoppas verkligen Laporta kan få ut betydligt mer än så för han. Alltid lätt och vara efterklok men för ett år sedan hade Milan säkert varit beredda att ge 100 miljoner euro för Dinho, inte 20... Fast då anade ju ingen vad som skulle hända med Dinho följande säsong.

Vad gäller C.L semin är det bara och hoppas på att spelarna för en gångs skull tar sig samman och verkligen visar vilken kapacitet som det här laget egentligen har. Blir hur som helst fruktansvärt spännande.
Barcelona Rambla
2008-04-21 19:03
Ämne: Legenden11

Allt ....Det där är skitsnack. Motta är sur för att han såldes och för att han inte fick gå gratis. Det var ju bla Motta som har varit en de som har utpekats för att parta på nätterna.

Det stora problemet är nog att när allting rullade på med ligaguld två säsonger i rad och CL-titel så var det ingen inom klubben som höjde på ögonbrynen över vad spelarna höll på med utanför fotbollsplanen. När sen restultaten blev sämre och sämre så försökte man köra med hårdare disciplin. Spelarna som tidigare var vana vid att göra som de ville blev helt plötsligt tillsagda på skarpen att skärpa till sig. Det verkar som att alla inte har klarat av att ta det.
Barcelona L.Messi19
2008-04-21 19:01
Legenden11

Allt det där är inte sant.
"medan i barca har ronaldinho sin trygghet, stolthet, speltid, känner sig hemma där han tillhör"

Senaste året har han inte haft så mycket speltid, visst skador och så men annars också. Han har blivit utbuad av fansen flera gånger så stoltheten har ju försvunnit också lite. Själv vet jag inte vad som pågår med Dinho i barca, men Motta och flera andra har uttalat sig att klubben behandlar honom dåligt.
Barcelona Legenden11
2008-04-21 19:00
Rambla

laporta kan det här säkert, det skulle vara riktigt skönt om laporta gör sig envis. samt ändrar sig och inte säljer ronaldinho, det skulle kännas skönt hos maffia klubben.
Barcelona Legenden11
2008-04-21 18:55
sanningen e såhär om ronaldinho skulle gå till milan, de skulle inte behandla honom som enorma stjärnas ska vara behandlad. och de skulle hellre föredra kaka före honom för laget, de skulle säkert behandla ronaldinho som en vanlig stjärna i laget.

medan i barca har ronaldinho sin trygghet, stolthet, speltid, känner sig hemma där han tillhör, italien har en annan mentalitet som e svårare och tuffare än spanjorernas mentalitet.

jag menar inte snacka skit om italien, men om ronaldinho skulle debutera för milan. vi säger säkert han gör 10-15 bra matcher sen blir han säkert små skadad, eller vanligtvis skadad och behöver vila en månad eller mer.

italienska median skulle skriva hård kritik mot honom, dessutom ronaldinho lever på sin kreativitet, prestation osv. man vet inte ens om anchelotti e kvar, plus kaka skulle konkurrera med ronaldinho om första ledaren i laget.

jag e äckligt säker på att milan skulle bara sätta in pengarna på hans konto, och sen säger de till honom gå och gör ditt jobb. om han inte lyckas göra de nöjda samt glada.

vad tror ni milan skulle göra med honom då?
adiiL
2008-04-21 18:54
Chelsea är den sista klubben Ronaldinho skulle flytta till.
Barcelona Rambla
2008-04-21 18:51
Akram:

Heh, för €30m hade nog Laporta låtit honom gå skulle jag gissa. Nä du, Milan vill betala €30m för Ronaldinho och Zambrotta i ett och samma paket. För Ronaldinho vill de bara ge €20m om ens det. De råkar av någon anledning alltid nämna Fifas artikel 17. Den innebär att en spelare som varit i en klubb i mer än 3 säsonger och fyllt 28 år kan köpa loss sitt kontrakt vilket skulle innebära ca €16m (2 årslöner). Galliani är "bussig" och lägger på några miljoner till för att visa sin goda vilja.

Transferkrig? Oh, me like. :)
Annons: